Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Χονδροπάθεια Επιγονατίδος

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Brazil Δημοσιευτηκε - 25/12/2009 : 20:21:43
Μετά την λαγονοκνημιαία ταινία, και αφού ξεκίνησα να τρέχω χωρίς ενοχλήσεις πλέον, παρουσιάστικε στο δεξί γόνατο, χονδροπάθεια επιγονατίδας. Στην αρχή και 10 λεπτά πριν τελειώσω την προπόνηση, αισθάνθηκα ένα τσίμπιμα στο γόνατο χωρίς όμως κάτι άλλο. Πέρασε αμέσως. Την επόμενη ημέρα όμως, το γόνατο ήταν μουδιασμένο, πονούσε και κούτσαινα αρκετά και κυρίως στις κατηφόρες και όλα αυτά όταν περπατούσα μόνο. Πήγα αμέσως στον φυσιοθεραπευτή μου και μου είπε ότι έχω χονδροπάθεια στην επιγονατίδα. Μου είπε ότι ο έξω πλατύς μύς είναι γυμνασμένος αρκετά με αποτέλεσμα να τραβάβει εκτός θέσης την επιγονατίδα μου και ότι πρέπει να γυμνάσω και τον έσω πλατύ ούτως ώστε η επιγονατίδα μου να έρθει στην θέση της.
Προχθές έτρεξα 10χλμ χωρίς ιδιαίτερα ενοχλήματα (μόνο μιά αίσθηση βάρους) την επόμενη μέρα ξανά πονούσα και κούτσαινα. Μετά από δύο ημέρες αποχής περνάνε τα συμπτώματα εντελώς. Περιμένω τις απόψεις σας διότι και στην περίπτωση της λαγονοκνιμιαίας ταινίας με βοήθησαν πάρα πολύ. Μήπως να πάω να με διαβάσουν; Μου φαίνεται ότι μου έχουν κάνει βουντού....

...γιατί αγαπώ να τρέχω
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
MARAKI_PD Posted - 29/05/2019 : 12:49:34
Κατερίνα ποια ήταν τελικά η εξέλιξη σου?
katerina1977 Posted - 13/07/2011 : 17:09:23
Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο. Είχα ακούσει γι' αυτό και προσπαθούσα να το βρω. Μετά από μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ μέσα από φόρουμ κυρίως διαπίστωσα ότι η γλυκοζαμίνη έχει αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Έτσι αποφάσισα να μην την πάρω και επιβαρύνω τον οργανισμό μου με φάρμακα που δεν βαφτίζονται φάρμακα. Έτσι αποφάσισα πολύ κολύμπι και ενδυνάμωση τετρακεφάλου και αδυνάτισμα ( μέχρι τώρα από 6 κιλά που χάσαμε φτάσαμε στα 8 ). Άρχισα να αναρρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάτι που είναι στην αρχή και απλά δεν φαίνεται ακόμα στην μαγνητική. Π.χ έχω ακούσει ότι στην χονδροπάθεια δεν εμφανίζεται ύδραρθρος και ότι αυτός είναι αποτέλεσμα μηνίσκου ή τραυματισμού επιγονατίδας. Ο μηνίσκος επίσης κάνει κρακ και μπλοκάρισμα. Υπάρχει περίπτωση βλάβη στον μηνίσκο να μην φαίνεται στην MRI;
vasilis dr Posted - 11/07/2011 : 00:16:21
Κατερίνα, δυστηχώς οριστική λύση στην χονδροπάθεια δεν υπάρχει,ούτε με χειρουργικές επεμβάσεις,ούτε με καμία άλλη μέθοδο.
Ότι γίνεται,συντηρητικά ή χειρουργικά αποσκοπεί στην ελάτωση του πόνου.
Όπως αναφέρει και ο γιατρός του site τα Donarot δεν σου κάνουν τίποτα,δές και εδώ:
( http://www.inews.gr/96/ANOIKTH-epistoli-e-maiL-pros-ton-ypourgo-ygeias-k-loverdo.htm. )
Όσο για την εξέλιξη της χονδροπάθειας τα νέα δεν είναι ευχάριστα.
Εγώ παιδεύτηκα για 1 χρόνο και τώρα έχω ελάχιστες ενοχλήσεις,αλλα ποτέ δεν είχα νυχτερινούς πόνους,ούτε τριξίματα,ούτε πρήξιμο...αυτά γιατι μου φαίνεται οτι είναι κάπως σοβαρή η κατάστασή σου.
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά στο τέλος.
katerina1977 Posted - 10/07/2011 : 18:13:36
Ευχαριστώ Νίκο πολύ για την απάντηση. Υπομονή λοιπόν θα κάνω, θα ακολουθήσω τις οδηγίες του γιατρού και βλέπουμε.
NIKOS T. Posted - 08/07/2011 : 20:15:21
Aν υπάρχει διαγνωσμένη χόνδρινη βλάβη στην επιγονατίδα σου,θα πρεπε ο ακτινολόγος που τη γνωμάτευσε να αναγράφει το στάδιο αυτής(1ο-2ο-3ο).
Ανάλογα με τη βαρύτητα της πάθησης υπάρχει και το αντίστοιχο πρωτόκολλο θεραπείας.
Το Donarot και γενικότερα οι γλυκοζαμίνες,έχει βρεθεί από το 2010 ότι δεν προσφέρουν τίποτα!!
Από όσα αναφέρεις φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο,επιφυλάσσομαι όμως,όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται διάγνωση εκ του μακρόθεν.
Να προχωρήσεις σε χειρουργική διόρθωση μόνο όταν έχεις εξαντλήσει τα δεδομένα της συντηρητικής θεραπείας και έχει περάσει εύλογος χρόνος(6 μηνο τουλάχιστον).


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
katerina1977 Posted - 08/07/2011 : 19:34:47
Παιδιά γεια σας και από εμένα. Αν και νέα στο φόρουμ σας διαβάζω εδώ και 3 μήνες. Πόνος στο γόνατο εδώ και 6 χρόνια και καμιά δεκαριά γιατροί μιλούσαν για γοναλγία χωρίς να βρίσκουν την αιτία ( μένω σε επαρχία ωστόσο μεγάλη πόλη αλλά δεν υπάρχει αθλίατρος, γονατολόγος, τραυματιολόγος ). Κάνω μαγνητική και το πόρισμα γράφει χονδροπάθεια επιγονατίδας και υδραρθρό. Με αθλητισμό δεν ασχολούμαι εκτός από καθημερινό κολύμπι, το καλοκαίρι σε θάλασσα τον χειμώνα σε πισίνα. Ύψος 1.70, βάρος 68 κιλά. Αρκετή οδήγηση καθημερινά και ορθοστασία λόγω δουλειάς. Ο αθλίατρος, γονατολόγος που πήγα στην Αθήνα μου είπε να αδυνατίσω και να στεγνώσω και να έρθω σε έναν χρόνο να μου κάνει αρθροσκόπηση αν δεν βελτιωθώ. ( έχω ήδη χάσει 4 κιλά . Επίσης μου έδωσε να πίνω Donarot για έναν χρόνο, 2 μήνες και 1 off. Το οποίο δεν παίρνω γιατί θέλω να ρωτήσω και την γνώμη άλλου γιατρού. Μου έδωσε επίσης ισομετρικές ασκήσεις τις οποίες κάνω με εβλάβεια. Αποτελέσματα δεν είδα ακόμα. Τώρα τελευταία μου έχει πρηστεί ( 4 εκατοστά σε σχέση με το άλλο ) και έχει κοκκινίσει. Πονάω στην οδήγηση, ούτε ο επίδεσμος και ο νάρθηκας με βοηθάει και το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ από τον πόνο. Κάθε φορά που σηκώνομαι μου τρίζει ανελέητα και φεύγει πίσω. Η αρθροσκόπηση αξίζει να γίνει για να τελειώνω μια και καλή; Η συντηρητική θεραπεία μπορεί να αποκαταστήσει εντελώς το πρόβλημα; Ποια είναι η εξέλιξη της χονδροπάθειας αν δεν αποδόσει η συντηρητική θεραπεία; Οι απόψεις σας με βοηθάνε πολύ.
fanismb Posted - 08/04/2010 : 21:11:30
quote:
Originally posted by sabbas1

quote:
Originally posted by fanismb

Kαλησπεριζω και γω την πολύ ωραία αυτή δρομική κοινότητα αλλα δυστυχώς από την ενότητα περί υγείας.Χονδροπαθεια και γω μετά από πολλά χλμ. ανηφόρικά κυρίως στο βουνό και mountain bike στο καπάκι στα πλαίσια της προετοιμασίας στους αγωνες βουνού του 2010.
Τωρα αποχή και λέηζερ , υπέρηχα , μαγνητικά πεδία , και σε κανένα μηνα ξανά σιγά σιγά θα ξεκινήσω.Θα επανέλθω άραγε στο αγαπημένο μας Hobby με την ιδια ένταση



Φιλε μου , κακως εφαρμοζεις τακτικη αποχης. Θα επρεπε να συνεχιζεις με ελαττωμενο χιλιομετρικο ογκο και ενταση ή εναλλακτικη ασκηση , αλλα ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ! Εφαρμοζοντας μεγαλα διαστηματα ξεκουρασης , οταν ξεκινησεις παλι θα σε "ξαναθυμηθει"

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!



Φίλτατε Σάββα, κατ΄αρχάς σ΄ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου και την γνώση που μοιραζεσαι μαζί μας.Τωρα η αποχή για 20 ημ. ηταν σύσταση του αθλίατρου (με ειδικευση στις κακωσεις γονατου) αλλά και περαν τούτου ο πόνος ηταν εντονος ακόμη και στο περπάτημα.Μετα τις φυσιοθεραπείες συνδυασμένες και με ενδυνάμωση τρέχω πάλι 10αρια με σχετικά μικρότερη ένταση και χωρίς ανηφοροκατηφόρες.Η ενόχληση είναι πια μικρή εως ανυπαρκτη κια σιγά σιγά λεώ να βάλω πάλι και το βουνό στο πρόγραμμα.
Μπορέις να μας πεις δυο λογια παραπάνω για τις εκκεντρες συσπάσεις?

no run - no fun
vasilis Posted - 01/04/2010 : 01:19:41
ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ, ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ!!! ΓΥΡΙΣΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΜΕΝΩ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ) ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΑΘΛΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΕ ΧΑΛΑΡΟ ΡΥΘΜΟ ΜΕ 3 ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ (ΤΩΝ 6-7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ)ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ!!!.ΠΑΙΡΝΩ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΑΠΙΑ ΓΛΥΚΟΣΑΜΙΝΗΣ-ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗΣ(1 ΜΗΝΑ DONAROT-2 MHNEΣ LABERETS-ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ SOLGAR: GLUCOSAMINE-HYALURONIC ACID-CHONDROITIN-MSM).ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ,ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΤΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΠΟΡ.ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ Σ'ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ(Ο ΣΔΥ-ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΣΔΟ-ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ!!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ,ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
sabbas1 Posted - 30/03/2010 : 12:29:02
quote:
Originally posted by fanismb

Kαλησπεριζω και γω την πολύ ωραία αυτή δρομική κοινότητα αλλα δυστυχώς από την ενότητα περί υγείας.Χονδροπαθεια και γω μετά από πολλά χλμ. ανηφόρικά κυρίως στο βουνό και mountain bike στο καπάκι στα πλαίσια της προετοιμασίας στους αγωνες βουνού του 2010.
Τωρα αποχή και λέηζερ , υπέρηχα , μαγνητικά πεδία , και σε κανένα μηνα ξανά σιγά σιγά θα ξεκινήσω.Θα επανέλθω άραγε στο αγαπημένο μας Hobby με την ιδια ένταση



Φιλε μου , κακως εφαρμοζεις τακτικη αποχης. Θα επρεπε να συνεχιζεις με ελαττωμενο χιλιομετρικο ογκο και ενταση ή εναλλακτικη ασκηση , αλλα ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ! Εφαρμοζοντας μεγαλα διαστηματα ξεκουρασης , οταν ξεκινησεις παλι θα σε "ξαναθυμηθει"

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
sabbas1 Posted - 30/03/2010 : 12:11:17
Ειναι αναμενομενη η πρωινη δυσκαμψια και ενοχληση των γονατων σου μετα απο καποια προπονηση της προηγουμενης ημερας. Παντως το γεγονος οτι δεν εχεις νυχτερινο πονο και μπορεις να κοιμασαι ησυχα σημαινει πως δεν εχεις αναπτυξει φλεγμονη και ως εκ τουτου μπορεις ηπια να προπονησε.
Χονδροιτινη και γλουκοζαμινη ποσο καιρο παιρνεις?
Το ελαχιστο χρονικο διαστημα που πρεπει καποιος να κανει χρηση για καποια αποτελεσματα ειναι 6 μηνες.
Δυστυχως φιλε μου μενω στην Ευβοια, παρ'ολο που καταγομαι απο την Κοζανη.

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
vasilis Posted - 29/03/2010 : 21:00:21
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ(ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ,ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ Σ'ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΟΝΤΩΣ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ, ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Μ'ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ Μ' ΕΧΕΙ ΑΓΧΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ-ΑΘΛΙΑΤΡΟ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ 10'-15' ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΧΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ,ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ....ΕΛΠΙΖΩ!!!
sabbas1 Posted - 29/03/2010 : 11:57:11
quote:
Originally posted by vasilis

ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΠΡΙΝ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ,ΧΑΛΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ (ΦΕΒ 2009)ΕΙΣΗΛΘΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ- ΕΤΡΕΞΑ ΣΕ 7 ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ 10ΧΛΜ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ,ΣΥΝ ΕΝΑΝ ΟΡΕΙΝΟ 24 ΧΛΜ ΜΕ 1350 ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜ.ΔΙΑΦΟΡΑ).ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ,ΤΣΙΓΑΡΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟΣ(ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ 1,69 ΥΨΟΣ,67 ΚΙΛΑ).ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:Α)ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ(ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΥΣΗ)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ (ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΤΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΦΥΣΙΚΑ; Β)ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ; Γ)ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΛΕΞΩ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ; ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΧΗΣ,ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,ΕΞΟΔΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ(ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΦΥΣΙΚΑ).ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ,ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ,ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ.....; AYTA TA...ΛΙΓΑ ΚΑΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ. ΣΗΜ: ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΠΕΣ'ΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!!



Βασίλη, κατ'αρχήν να σε καλοσωρίσω στην δρομική κοινότητα και "στο Βασίλειο Του Πόνου".! Θέλω να πώ πως το άθλημα που επέλεξες-και καλά έκανες-είναι συνυφασμένο με πόνο, πόνος ο οποίος επιδεινώνεται και ταλαιπωρεί όταν παρασυρόμενοι από ενθουσιασμό και ανταγωνισμό δεν ακούμε τα μυνήματα που μας στέλνει το σώμα μας!
Είναι λοιπόν "φυσιολογικές" οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκες στα γόνατά σου εφόσον, όπως λές, αύξησες τον χιλιομετρικό όγκο και την ένταση του τρεξίματός σου και φυσικά η λύση είναι πολύ απλή, ελαττωση χιλιομέτρων και έντασης τουλάχιστον στο 50% α΄πό αυτό που έκανες και σε συνδυασμό με το γυμναστήριο, την ενδυνάμωση και τις έκκεντρες συσπάσεις- οι οποίες είναι το κλειδί της αποκατάστασης των προβλημάτων στα γόνατα των δρομέων- θα χαίρεσαι και θα απολαμβάνεις κάθε φορά το τρέξιμό σου.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια αν όντως θα οδηγηθείς σε εκσεσημασμένη αρθροπάθεια-ο σωστός όρος- και σε αρθροπλαστική γιατί δεν έχω την κλινική και ακτινολογική εικόνα των γονάτων σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις ώστε να παρακολουθείς την πορεία των γονάτων σου είναι, μία φορά τον χρόνο να ακτινογραφείς τα γόνοτα σου σε ορθία θέση, έτσι που να έχουμε μια συγκριτικη εικόνα για τουλάχιστον 3 έτη για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα.
Εμπειρικά θα σου μιλήσω, από την δουλειά μου-Φυσικοθεραπευτής είμαι- τα άτομα που έχουν τα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα και ειδικά με τα γόνατά τους ειναι αυτά που κάνουν καθιστικό τρόπο ζωής, ενώ αντίθετα όσοι αθλούνται ή γυμνάζονται αντιμετωπίζων πολυ-πολύ λιγότερα προβλήματα και τα ξεπερνούν πιο εύκολα και γρήγορα.
Να θυμάσαι πως οι έκκεντρες συσπάσεις πρέπει να εφαρμόζονται 4 φορές ημερησίως-τουλάχιστον- από 15-20 επαναλήψεις.
Στην διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς. Καλά χιλιόμετρα!

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
vasilis Posted - 27/03/2010 : 12:25:12
ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΠΡΙΝ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ,ΧΑΛΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ (ΦΕΒ 2009)ΕΙΣΗΛΘΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ- ΕΤΡΕΞΑ ΣΕ 7 ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ 10ΧΛΜ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ,ΣΥΝ ΕΝΑΝ ΟΡΕΙΝΟ 24 ΧΛΜ ΜΕ 1350 ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜ.ΔΙΑΦΟΡΑ).ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ,ΤΣΙΓΑΡΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟΣ(ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ 1,69 ΥΨΟΣ,67 ΚΙΛΑ).ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:Α)ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ(ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΥΣΗ)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ (ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΤΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΦΥΣΙΚΑ; Β)ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ; Γ)ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΛΕΞΩ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ; ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΧΗΣ,ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,ΕΞΟΔΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ(ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΦΥΣΙΚΑ).ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ,ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ,ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ.....; AYTA TA...ΛΙΓΑ ΚΑΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ. ΣΗΜ: ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΠΕΣ'ΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!!
sabbas1 Posted - 26/03/2010 : 11:10:29
φιλε vasilli να ξεκαθαρισουμε απο την αρχη οτι αυτο που ονομαζουμε χονδροπαθεια επιγονατιδος ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ!
προκειται για φθορα και εκφυλιση του χονδρου της επιγονατιδομηριαιας αρθρωσεως η οποια αρχιζει απο πολυ νωρις, μερικοι ερευνητες αναφερουν απο τα 16-17 χρονια, περιπου η ηλικια των 20 ετων ειναι αυτη οπου συμφωνουμε ολοι οτι εχει ηδη αρχισει η εκφυλιστικη διαδικασια των αρθρωσεων!
ο βαθμος τωρα που θα επικρατησει, μικρη μετρια ή μεγαλη εκφυλιση εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως:
-ηλικια
-αυξημενος δεικτης σωματικης μαζας(αναλογια υψους-βαρους)
-μεταβολικες παθησεις
-απουσια ασκησης και καθιστικος τροπος ζωης
-καπνισμα
-τραυματισμοι
επομενως , παρολο που μας αναφερεις την ηλικια σου δεν μας λες τον δεικτη σωματικης μαζας, επισης η αθλητικη σου ηλικια παιζει πολυ μεγαλο ρολο , αν π.χ ξεκινησες να ασχολισε προσφατα με τα δρομικα αθληματα και αν την περιοδο αυτη εχεις αυξησει τον χιλιομετρικο σου ογκο-που κατι τετοιο φαινεται απο την περιγραφη που κανεις-τοτε ειναι "φυσιολογικες" οι ενοχλησεις των γονατων σου. ελαττωσε την ταχυτητα και τα χιλιομετρα, συμβουλεψου εναν φυσικοθεραπευτη να σου δειξει μερικες ασκησεις εκκεντρων συσπασεων στους μηρους και δωσε χρονο στα γονατα σου να προσαρμοστουν και ολα θα πανε καλα. αν πραγματι αγαπας τον δρομο δεν ειναι αναγκη και λογος η γοναλγια να σε κρατησει μακρια απο αυτον.
τελος να σου πω πως τα τελευταια χρονια εφαρμοζονται επεμβασεις χονδροπλαστικης, με πολυ καλα , ομολογω , αποτελεσματα αλλα εδω το ερωτημα ειναι ο χρονος αποκαταστασης, δλδ αναφερονται χρονοι επαναφορας στις προηγουμενες δραστηριοτητες απο 9 μηνες κι επειτα! περιπου τοσο ομως χρειαζεται καποιος για να αποκαταστησει το προβλημα του και με προγραμμα εκκεντρων συσπασεων.
οι εγχυσεις υαλουρονικου οξεος και των παραγωγων του (γυαλιστικες ενεσεις οπως τις λες) εχουν φτωχα εως μηδενικα αποτελεσματα.

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
vasilis Posted - 25/03/2010 : 20:12:39
ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ! ΣΤΑ 42 ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΓΟΝΑΤΑ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ(Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΜΟΡΦΗ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ-ΑΘΛΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΓΟΝΑΤΑ.3 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ,ΧΑΠΙΑ ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ-ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ-ΜΣΜ ΤΗΣ SOLGAR ΣΥΝΕΧΩΣ,ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΥ,ΕΣΩ ΠΛΑΓΙΟΥ,ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΩΝ,ΡΑΧΙΑΙΟΥΣ,ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΟΙΟ ΧΑΛΑΡΑ(ΤΕΡΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΝΗΦΟΡΕΣ-ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ,ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ,Η ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΣΕ 2-3 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΩΘΩ ΚΟΜΕΝΑ(ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΝΟΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΜΕΤΑ ΟΛΑ Ο.Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ:1) ΕΙΔΕ KANEΝΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;AYTA ΔEN TA EXΩ KANEI ΑΚΟΜΗ. 2)ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΗΛΙΣΤΕΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ OΠOTE ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ Κ.Τ.Λ;(ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΟΒΑΜΑΙ). 3)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ Η ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000