Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Τόκιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 17/02/2014 :  11:43:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χλωμό να πετύχω κανένα, αλλά αφού τώρα πια μπήκε στους Masters ίσως τον έχει βάλει κάποιος στους υπ οψιν και τον τρέξει. Την ερχόμενη Κυριακή 23/2 λοιπόν θα ξεπαγιάσω (;) μαζί με άλλους 35.000 δρομείς στο Τόκιο. Αν πάει και κάποιος άλλος από εδώ ας το πει μπας και βρεθούμε στο χάος εκεί. Η διαδρομή είναι πολύ στρωτή και εύκολη, να δω πως θα με πάει και το δεξί πόδι που μου έβγαλε μία φλεγμονή στο μέσα του γονατου μετά το τελευταίο 32άρι.

Mastrolefteris
Senior Forum-Runner

560 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  15:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Mastrolefteris Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Άσχετο, αλλά έχουμε τρέξει στο Ναγκάνο...ανεπανάληπτη εμπειρία.
Καλά να περάσεις, MasBass.

Σε ζηλεύω!

www.MountainRunning.gr

MountainRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  18:27:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ευχαριστώ! άντε να δούμε και μια φορά μαραθώνιο χωρίς να λυώνουμε απ τη ζέστη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/02/2014 :  23:46:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορείς να μας πεις λεπτομέρειες για το κόστος ενός τέτοιου μακρινού αγώνα;(αεροπορική εταιρία, εισιτήρια,ξενοδοχείο,κόστος αγώνα,κτλ)επίσης η συμμετοχή είναι με κλήρωση η με απλή δήλωση;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  10:54:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπόν, τα εισιτήρια πήγαν 620 ευρώ τελική τιμή με Lufthansa Αθήνα - Μόναχο - Τόκυο, το ξενοδοχείο υπολόγιζε από 40-42 ευρώ / ημέρα το άτομο με δικό του μπάνιο μέσα (με κοινό μπάνιο πάει γύρω στα 25-30 ευρώ), το διεθνές αεροδρόμιο Narita είναι καμια 60ρια χιλιομετρα έξω και θες κανα 10-20 ευρω για το πηγαινε-ελα (ανάλογα αν παρεις express τραινο η απλο), τα μετρό τους είναι λογικές τιμές απλά επειδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες θα ξοδεύεις 2ευρα και 3ευρα συνεχώς οπότε μαζεύονται. Όλες οι τιμές που λέω είναι κατ άτομο και είναι τα φθηνότερα που βρήκα 6 μήνες πριν. Το αεροπορικό μέχρι και Δεκέμβριο το έβρισκες γύρω στα 700 ευρώ με ίδια εταιρεία, τα ξενοδοχεία όμως χλωμό να έβρισκες κάτω από 50 ευρώ. Όλα κλεισμένα online μόνος μου.

Η συμμετοχή είναι 90 ευρώ και γίνεται κλήρωση (35.000 τρέχουν από 300.000 αιτήσεις). Αλλά: υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος κι όσους δηλώσουν διεύθυνση εξωτερικού τους παίρνουν χωρίς κλήρωση (τρέχουν περίπου 3.000 ξένοι). Φέτος που μπήκε στους majors φοβόμουν οτι θα πλάκωναν ολοι όσοι έχουν τρέξει τους άλλους majors για να κλείσουν συλλογή και θα μπαίναμε κι εμείς σε κλήρωση αλλά μάλλον ακόμα είχε περιθώριο. Η μόνη περίπτωση δρομέα που δεν μένει Ιαπωνία και δεν μπήκε ήταν ενός τύπου που είχε τρέξει ήδη 2 προηγούμενους εκεί οπότε μάλλον υπάρχει και κάποιο αρχείο. Οι αιτήσεις γίνονται μέσα στον Αύγουστο και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου σου ρχεται το e-mail οτι σε δέχτηκαν ή όχι κι έχεις 2 εβδομάδες να πληρώσεις τη συμμετοχή.

Η διαδρομή είναι εύκολη και γρήγορη απ ότι λένε, ξεκινάει με κατηφόρα, συνεχίζει με ίσωμα και οι μόνες ανηφόρες είναι κάτι γέφυρες προς το τέλος (άμα έχεις κάνει ΚΜΑ και τα long runs σου σε Πεντέλες και Υμηττούς τι να σου πούνε). Το site είναι εδώ: http://www.tokyo42195.org/2014en/

Για τα υπόλοιπα κόστη θα σας πω όταν γυρίσω το ΣΚ της Καθαράς Δευτέρας με το καλό (κι ελπίζω μη πάθω κανά κλακάζ με το δεξί γόνατο και κάνω χαρακίρι - το χλμ 30 περνάει έξω ακριβώς απ το ξενοδοχείο μου τουλάχιστον να γλυτώσω τη σκούπα - αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί). Το ταξίδι Ιαπωνία είναι όνειρο ζωής κι όσο υπάρχει μισθός ακόμα είπα να το προλάβω.

Edited by - MasBass on 18/02/2014 10:55:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  11:31:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, ήσουν λεπτομερέστατος και κατατοπιστικός, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά με το γόνατο και να το ευχαριστηθείς, φυσικά περιμένουμε με την επιστροφή σου να μας δώσεις και το κυρίως πιάτο!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  11:41:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ, μακάρι να τη βγάλει τη διαδρομή, ό,τι χρειαστείτε από οδηγούς κλπ να σας τα ανεβάσω σε κανα Dropbox / GoogleDrive κλπ πείτε μου, έχω ρίξει πολύ διαβασμα, εκεί δεν είναι Ευρώπη να πας στα κουτουρού.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Salvador
Forum-Runner

71 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  11:41:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι εγώ σε μια στιγμή "γραφειακής" ονειροπόλησης πέρσι είχα δηλώσει συμμετοχή, αλλά ο άγραφος νόμος σε μένα δεν ίσχυσε και έφαγα άκυρο! Βρωμοιάπωνες.. γκρρρρ :)
Καλύτερα ίσως γιατί η Ιαπωνία είναι πολύ ακριβό ταξίδι γενικώς και θα έφευγε καμια περιουσία.
Η διαδρομή, που την έχω δει σε βίντεο στο youtube, δε φαίνεται πολύ ελκυστική, είναι ως επί το πλείστον αστικοποιημένη, αλλά σίγουρα η όλη εμπειρία να τρέχεις με χιλιάδες μαραθωνοπληκτους Γιαπωνέζους στο Τόκυο συνιστά εμπειρία ζωής.
Καλά να περάσεις!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  11:47:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωχ! Σοβαρά; Τότε ίσως δεν τους παίρνουν όλους αλλά ίσως κάνουν μια κλήρωση μεταξύ ξένων για κάποιες μετρημένες θέσεις. Πότε έκανες την αίτηση; Εγώ την πρώτη μέρα με το που άνοιξε η φόρμα στο site κι έκλεισα μαζί αεροπορικά και ξενοδοχείο (θα πήγαινα ακόμη κι αν δε με έπαιρναν - πίκρα βέβαια). Μήπως παίζει ρόλο η σειρά των αιτήσεων; Κι από χρόνο μη νομίζεις οτι δήλωσα Κενυάτης, το 4:19 που έκανα πέρσι στη Μαδρίτη έβαλα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  11:54:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλο αγωνα φιλαρακι κ χωρις χαρακιρι...

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  12:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλόν αγώνα και να ευχαριστηθείς την εμπειρία!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  12:33:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Kαλό αγώνα,καλό τερματισμό και όλα να πάνε καλά.

Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

costastsico
Forum-Runner

Greece
193 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  15:38:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλο ταξίδι και καλο αγώνα ! Εύχομαι υγιή τερματισμό .
Προσοχή εκεί δεν εχει pasta party ... Εκεί εχει sushi party!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/02/2014 :  17:41:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστώ, παίζει να μαι ο μόνος που θα πάω εκεί και δε θα φαω sushi (εδώ δεν τρώω το μαγειρεμένο ψάρι, θα φάω το ωμό τυλιγμένο σε φύκια;). Έχω σταμπάρει πάντως κάτι ιταλικά εστιατόρια για το carbo loading αν και ευτυχώς παίζουν παντού Soba ή Udon noodles ;-)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2014 :  23:24:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπόν, γυρισα το προηγούμενο Σάββατο προς Κυριακή μεσάνυχτα κι ακόμα χωνεύω τα της Καθαράς Δευτέρας αλλά πέρασα υπέροχα και στον αγώνα και στην πόλη γενικότερα (αυτό έλειπε). Είναι ιδανική για PR χρόνο γιατί ξεκινάει ελαφρά κατηφορικά και συνεχίζει επίπεδα με μοναδικές (ας τις κάνει ο θεός) ανηφόρες όπως μπαίνεις σε δύο γέφυρες για 300 μέτρα η κάθε μία.

Η expo είχε απ όλα, πολλές μάρκες, πολλά αξεσουάρ, γυμνός να είχες έρθει στη πόλη θα εξοπλιζόσουν πλήρως. Τα μόνα που έλειπαν ήταν διάφορες μάρκες (πχ GU) που έχουμε συνηθίσει, αλλά έβρισκες εναλλακτικές μάρκες που γνώριζες.

Καιρός ψυχρός χωρίς αέρα ή βροχή, μας ξεκίνησε με 4 βαθμούς στις 8 το πρωι (9 η εκκίνηση) και μέχρι το μεσημέρι που έβγαλε και ήλιο μετά τις 1 πήγε στους 13. Η διαδρομή είναι ένα μεγάλο Χ που διασχίζει όλο το κέντρο του Τόκιο ξεκινώντας από δυτικά τη περιοχή Shinjuku και καταλήγοντας νοτιοανατολικά στο τεχνητό νησί Odaiba. Είχε 35.500 δρομείς για Μαραθώνιο και πολύ λιγότερους για ένα δεκάρι με κοινή αφετηρία. Θεατές υπήρχαν παντού και με ιδιαίτερα δυνατή παρουσία, ζητωκραύγαζαν μέχρι αργά παρά το κρύο. Εκεί έχουν έθιμο οι θεατές να προσφέρουν στους δρομείς γλυκάκια, καραμέλες, κρουασανάκια κλπ από μικρούς δίσκους που κρατάνε και προς το τέλος μερικοί έχουν και σπρευ με ψυκτικό παρακαλώ.

Το χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου αυτού είναι ο μεγάλος αριθμός δρομέων αλλά και θεατών που ντύνονται λες κι είναι καρναβάλι. Εκτός από τα κλασικά και αναμενόμενα υπερήρωες, Power Rangers, Mario, ninja κλπ υπήρχαν και πολλά εντελώς κουλά κι έδιναν πολύ κέφι. Ο κόσμος ειδικά αν σε έβλεπε με στολή σε αποθέωνε κι αν σκέφτεστε να τρέξετε στο Τόκιο σας συνιστώ να βρείτε κάτι κουλό να ντυθείτε (εγώ ντύθηκα κατσαρίδα, πολύ εύκολη στολή που έφτιαξα από εδώ με 3 μέτρα τεχνικό ύφασμα που πήρα από το κέντρο).

Η διαδρομή ήταν σχεδόν αποκλειστικά σε πόλη, σε δύο μεγάλους βραχίονες του Χ της διαδρομής έβλεπες απέναντι το άλλο ρεύμα δρομέων που γυρνούσε. Ισοτονικά και νερά σε κυπελάκια τα οποια ολοι τα πετουσαν σε κουτιά αμέσως μετα, σε σημειο να μη βλέπεις κάτω τίποτα απ το γνωστο χαμο που ακολουθει τον Μαραθώνιο, 35500 δρομείς και το μόνο που άφηναν πίσω τους ήταν κανά γάντι που τους είχε πέσει. Φαγητό είχαν μπανάνες, ντομάτες (!), ψωμάκια με γέμιση σοκολάτα ή ένα πολτό φασολιών (!) (δεν τα ξεχώριζες απ έξω κι άντε ρώτα τώρα όπως τρέχεις). Ούτε να φανταστώ πως είναι το στομάχι σου όταν με 5 βαθμούς έχεις ανακατέψει μπανάνα, ντομάτα, πολτό φασόλια και πολύ νερό ή ισοτονικό. Ευτυχώς είχα πάρει τα πάντα gel, μπάρες κλπ από Ελλάδα γιατί άντε τώρα να δοκιμάσεις πρώτη φορά σε αγώνα μάρκες και γεύσεις που δεν ξέρεις, θα σε πάει αίμα. Το ισοτονικό τους δεν ήταν κακό, σαν ξεθυμασμένη Sprite, δεν είχε γεύση μεν αλλά καλύτερα απ το να είχε τίποτε περίεργο που δεν κατεβαίνει με τίποτα.

Η οργάνωση άψογη, ήξερες από ένα μήνα πριν σε ποιό φορτηγό θ'αφήσεις την τσάντα σου -που ήταν και ιδιαίτερα μεγάλη κιόλας- ανεφοδιασμός επαρκέστατος. Το μόνο αρνητικό ήταν οτι στο τέλος είχαν ένα συγκεκριμένο πλάνο για να φύγεις όπου σε περνούσαν από μία διαδρομή που διέσχιζε πολλούς χώρους (γι άλλαγμα, συνάντηση με οικογένεια/φίλους, expo κλπ) μέχρι να βγεις έξω οπότε έπρεπε να κάνεις όοοολη τη γύρα και μετά ενώ είχε ακριβώς απ έξω σταθμό μετρό, τον είχαν κλείσει και μας προωθούσαν σ'έναν άλλο αρκετά μακρυά. Δεν είχαν προσέξει οτι μόλις είχαμε τρέξει 42 χλμ;


Το Tokyo Big Sight όπου έγινε η expo και ο τερματισμός του Μαραθωνίου:


Το τεράστιο Tokyo Metropolitan Building (δημαρχείο) όπου ήταν η αφετηρία:


Στη γραμμή εκκίνησης, αν κι υπήρχαν κύματα, έφυγαν αρκετά γρήγορα σχεδόν χωρίς κενό μεταξύ τους:


Στο κέντρο, γύρω από το παλάτι του αυτοκράτορα:


Πολλοί θεατές ήταν ντυμένοι με στολές:





αλλά και δρομείς:




Η πύλη Kaminarimon του ναού Sensō-ji στην Asakusa (περίπου στο 28χλμ):


...και το μετάλλιο:



Μερικές φωτογραφίες από το Instagram για να δείτε τι στολές έπαιζαν

ο Χριστός είναι πιά θεσμός, πρέπει να ναι ο 4ος Μαραθώνιος του Τόκιο που τρέχει έτσι, τερμάτισε περίπου στις 5:30 ώρες.











ο θεός αυτός το έβγαλε σε 6:37, μη ξανακούσω γι άβολα παπούτσια:



δείτε κι άλλες εδώ:
http://statigr.am/viewer.php#/tag/tokyomarathon2014/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2014 :  23:29:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραίος αδελφέ, πάντα τέτοια!

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000