Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Τουρκία-Ερντογάν
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2016 :  12:23:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα κράτος δεν διαλύεται επειδή υπάρχουν ονειροπόλοι βλαμμένοι αλλά γιατί δεν επιλύονται εσωτερικά προβλήματα ή σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει χάλι μεγάλο. Σε ανάλογη αλλά χειρότερη θέση βρισκόμαστε και μεις.
Επισκέπτομαι αρκετά την Τουρκία και δεν μπορώ να μην πω ότι οι αλλαγές είναι μεγάλες χωρίς όμως αυτό να συμβαδίζει με το επίπεδο των κατοίκων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η επισκεψιμότητα τους στην Β. Ελλάδα έχει μεγαλώσει. Ποσότητα μπορεί να έχουν όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που τους έλκουν.
Βυζαντινή αυτοκρατορία; Τρελλός είσαι;
Θαυμάζω την ανάπτυξή τους ΜΟΝΟ.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2016 :  19:02:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ το ξαναλέω, προτού ξεροχύσουμε για πολλοστή φορά φαντασιωνώμενοι πως η Τουρκία διαλύεται λόγω των "εσωτερικών της αντιθέσεων", να κοιτάξουμε τα δικά μας, γιατί είναι πιο πιθανό να διαλυθεί το δικό μας έθνος. Είμαστε αμόρφωτοι, μισαλλόδοξοι, κακά τα ψέμματα ανίκανοι, με μυαλά οπισθοδρομικά (όποιοι μιλάνε για το Ισλάμ του Ερντογάν να πάνε να δουν τα δικά μας χάλια σε Τήνους, Σουμελές και Άθους) χωρίς γνώσεις, χωρίς βιομηχανία, με υπογεννητικότητα και πάνω από όλα με ασύλληπτα εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα, πάνω στα οποία θα μπορούσε να πατήσει ένας εχθρός και να μας επιβουλευθεί, όπως έκαναν εξάλλου οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι. Είδαμε την πολιτική μας ηγεσία δεκαετίες τώρα και εφόσον δεν έκαναν ποτέ το σωστό, δεν αποκλείεται καθόλου, επιδιώκοντας την καρέκλα, κάποιοι στο μέλλον να αναζητήσουν υποστήριξη προς τα ανατολικά. Όπως έκανε ο Ιωάννης Κατακουζήνός κάποτε - οι καιροί είναι παρόμοιοι. Έτσι, προτού φαντασιωθούμε ότι οι Τούρκοι θα αλλαξοπιστήσουν και θα γίνουν ΧΟ από μόνοι τους, ας διαβάσουμε την ιστορία του πώς κατακτηθήκαμε την πρώτη φορά, ώστε να μη μας φανεί σαν έκπληξη όταν έρθει η δεύτερη.



Υ.Γ.: @gargadua,πώς τολμάς και θαυμάζεις την ανάπτυξη; Δεν τα έμαθες πως η ανάπτυξή τους είναι φούσκα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikkapen
Advanced Forum-Runner



215 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2016 :  20:47:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδια κατα βαση συμφωνω μαζι σας.Δεν ειναι η Ελλαδα αυτη που θα διαλυσει την Τουρκια.Ειναι αφελεις οσοι το πιστευουν αυτο και ο γεροντας Παισιος ποτε δεν ειπε κατι τετοιο.Αλλα οτι εχει ουσιαστικα εμφυλιο πολεμο με τους Κουρδους,οτι κυβερναται δικτατορικα απο τον Ερντογαν,οτι υπαρχουν θρηκευτικες διαιρεσεις (αναμεσα σε σουνιτες-αλαουιτες) δεν μπορουμε να τα παραβλεψουμε.Και οι εξελιξεις στη Συρια νομιζω δεν αποκλειουν το ενδεχομενο διαλυσης της Τουρκιας μελλοντικα αν εκδιωχθουν οι τζιχαντιστες απο τα συριακα εδαφη οπου κατοικουν κουρδικοι πληθυσμοι και οι Κουρδοι της Τουρκιας,της Συριας και του Ιρακ καταφερουν επιτελους να δημιουργησουν κρατος με την αποσπαση τουρκικων εδαφων.

Τρεχω αρα υπαρχω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2016 :  09:39:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι εμφύλιος αυτά που γίνονται με τους Κούρδους. Εμφύλιος θα ήταν αν οι Τούρκοι σκοτώνονταν με άλλους Τούρκους. Το Κουρδιστάν τελεί υπό ξένη στρατιωτική κατοχή. Έτσι απλά. Αν δε βρεθεί κάποιος να εξοπλίσει γερά τους Κούρδους (που δε θα βρεθεί), δεν απειλείται η ύπαρξη της Τουρκίας από αυτό. Πολύ μακροπρόθεσμα θεωρώ ότι η Τουρκία έχει άσχημες προοπτικές, κατ' αρχήν γιατί είναι μαλωμένη με όλους τους γύρω της - αλλά αυτό είναι για το πολύ απώτερο μέλλον, όταν όσα από τα εγγόνια μας έχουν επιβιώσει θα έχουν γίνει γιουσουφάκια.

Πού ξέρεις πάντως; Μπορεί τελικά τη λύση να μας τη δώσει, ως άλλος άγγελος που την τελευταία στιγμή θα έβγαινε από την Αγία Σοφία, ο Κμ Γιονγκ Ουν! Γιατί η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με πυρηνικό πλήγμα μόνο δύο χώρες: τις ΗΠΑ και την Τουρκία...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2016 :  12:06:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Bloom δυστυχώς η Τουρκία έχει ανάπτυξη όσο και να μην μας αρέσει. Και το βλέπεις στο οδικό δίκτυο που κάθε χρόνο βελτιώνεται εντυπωσιακά (και χωρίς διόδια) ή στην βιομηχανία που επίσης σημειώνει αλματώδη πρόοδο.
Αλήθεια πόσα πράγματα υπάρχουν που δεν παράγουν; Και όλα βέβαια βελτιώθηκαν γιατί σε θέσεις κλειδιά δεν βάλανε άσχετους προσκυνημένους αλλά τεχνοκράτες που γνώριζαν το αντικείμενο. Δουλέψανε με γνώμονα την ανάπτυξη και όχι το κομματικό όφελος!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000