Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Αρχαία Αμφίπολη-Τύμβος Καστά
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 6

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  16:51:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και γιατί, "θα πουν ότι είναι μνημονιακή και θα καθαρίσουνε"?

Το ότι είναι αν είναι μνημονικακή, δεν είναι επιχείρημα για το αν είναι σωστά αυτά που λέει.

Ας μάθουμε να αξιολογούμε απόψεις, και να μη κολάμε ταμπέλες, πόσω μάλλον με εικασίες ή ιδίως με αφορισμούς.

Η θέση μου στο κείμενο της κας Περιστέρη, είναι η ίδια με αυτή που κατέθεσα στη 3η σελίδα για τους έκτακτους αρχαιολόγους: "Και εγώ σχεδόν τίποτα δεν ξέρω επί του θέματος, γι'αυτό και όπως θα είδες στο θέμα αυτό, δεν έγραψα απόψεις μου για κάτι που δεν γνωρίζω. Ούτε καν είπα ότι ντε και καλά οι αρχαιολόγοι έχουν δίκιο (παρότι το θεωρώ επί της ουσίας βέβαιο)"

Κρατάω αυτή την ανακοίνωση όπως και τις δυο προηγούμενες, και από τα συμφραζόμενα όλων βγάζω μια κεντρική άποψη για το πόσο δίκιο έχει ο καθένας. 100-0 είναι λίγο δύσκολο να έχει άλλωστε κάποιος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/09/2014 :  13:34:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από έναν φίλο δρομέα και, επιτρέψτε μου να τον πω, αριστερό από αυτούς που κοσμούν την αριστερά.

Ο Σύλλογος Αρχαιο...ων, αποφασίζει και διατάσσει...
http://irasot.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=49780&blid=25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  16:47:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των αρχαιολόγων ξεκίνησε μετά τα όσα είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους η υπεύθυνη της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη.

Η κ. Περιστέρη ξέσπασε εναντίον των συναδέλφων της οι οποίοι όπως είπα χαρακτηριστικά: «δεν έχουν ιδέα για την ανασκαφή και το μόνο που τους νοιάζει, είναι το πεντάλεπτο της δημοσιότητας».

Παράλληλα η κ. Περιστέρη έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη χρονολόγηση του τάφου στην αρχαία Αμφίπολη επισημαίνοντας πως ο τάφος ανήκει, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ αιώνα. Κατασκευάστηκε, δηλαδή, κατά την περίοδο 325-300 π.Χ. και θα μπορούσε να φιλοξενεί το νεκρό του Δεινοκράτη, του επιφανέστερου αρχιτέκτονα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Περιστέρη, αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της σε όλους όσοι εργάζονται στην ανασκαφή, την πολιτική ηγεσία κ.λπ, δήλωσε:

«Νιώθω αγανάκτηση για συναδέλφους, οι οποίοι, χωρίς να ξέρουν ούτε την ανασκαφή, ούτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, βγαίνουν και μιλάνε στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες κ.ο.κ, προσπαθώντας να έχουν πέντε λεπτά, για να φανούν οι ίδιοι. Αυτό για εμένα δεν είναι καλό. Προσβάλλει και την ανασκαφή, προσβάλλει όχι μόνο την έρευνά μας, αλλά και τον τόπο. Γιατί αυτή η ανασκαφή γίνεται, όχι μόνο για το καλό της αρχαιολογίας, γίνεται για το καλό αυτού του τόπου, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο και την παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Και χαίρομαι που συνάδελφοι αρχαιολόγοι από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, από Αμερική, Ευρώπη κ.λπ., με παίρνουν τηλέφωνο για να μου πουν τα καλά τους λόγια. Αυτό μάς δίνει δύναμη και μας κάνει να πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζει η δουλειά που κάνουμε και μας δικαιώνει ακόμη πιο πολύ».

»Από εκεί και πέρα, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το μνημείο είναι του 4ου π.Χ. αιώνα, και έχουμε όλες τις αποδείξεις για αυτό. Εξού και είναι μάταιο να βγαίνουν κάποιοι συνάδελφοί μου και να λένε για ρωμαϊκά χρόνια ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή έχουμε περιπτώσεις, όπως πχ της κας Όλγας Παλαγγιά, η οποία μιλάει για ρωμαϊκά χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει δει ούτε την ανασκαφή, ούτε την Αμφίπολη και χωρίς να έχω εγώ κάποια επαφή μαζί της ή χωρίς να με έχει ρωτήσει οτιδήποτε».

»Κάτι καινούργιο με αυτή την ανασκαφή είναι ότι προσπαθούμε να ενημερώσουμε, όχι μόνο τους αρχαιολόγους, αλλά όλο τον κόσμο, και τον πιο απλό άνθρωπο, και τον πιο απλό αγρότη, και τον μαθητή και όλους, με τα δελτία τύπου. Τα οποία εκδίδουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, με τη γ.γ. Λίνα Μενδώνη που είναι στο πλευρό μας, με την Άννα Παναγιωταρέα και από εκεί και πέρα τον υφυπουργό και όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους. Αυτό βοηθά ώστε όλος ο κόσμος να ξέρει τι γίνεται κάθε στιγμή. Μέχρι τώρα, ξέρουμε καλά ότι οι ανασκαφές ήταν στα κρυφά. Οι αποθήκες είναι γεμάτες ευρήματα που τι σκοπό έχουν; Μετά από κάποιες δεκαετίες να μελετηθούν, μετά από κάποιες δεκαετίες να μείνουν στις αποθήκες να συντηρηθούν, χάνοντας έτσι την αξία τους».

»Για εμάς είναι καλό η επιστήμη και ο πολιτισμός να κυκλοφορεί. Γιατί είναι καλό όχι μόνο της ανασκαφής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Έχουμε παραδείγματα, εδώ στο Μουσείο της Αμφίπολης, την επιγραφή του Εφηβαρχικού Νόμου, την οποία μελετά από το 1984 η κόρη του αείμνηστου Δημήτρη Λαζαρίδη, κα Καλλιόπη Λαζαρίδη και ακόμη δεν έχει μελετηθεί. Έρχονται ξένοι συνάδελφοι και ρωτούν τι γίνεται. Κι εγώ ως διευθύντρια του Μουσείου νιώθω άσχημα, διότι η έρευνα πρέπει να προχωρά. Πρέπει αυτά που ξέρουμε να τα δίνουμε στους άλλους, όχι μόνο στους δημοσιογράφους».

πηγή: http://www.koolnews.gr/ellada/neo-xespasma-tis-peristeri-asxetoi-arxaiologoi-milane-gia-ta-panta-den-einai-romaikos-o-tafos/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  22:50:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οk, καλά τα λέει, αλλά η Παναγιωταρέα δημοσιογράφος δεν είναι;;
ή καθηγήτρια;;
ή του υπουργού η φίλη;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/09/2014 :  16:35:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων «αποδομεί» τον διορισμό της Παναγιωταρέα

http://www.koutipandoras.gr/article/122879/o-syllogos-ellinon-arhaiologon-apodomei-ton-diorismo-tis-panagiotarea

"Προσπάθεια εκ των υστέρων 'νομιμοποίησης' μέσω άτυπου διορισμού, της απαράδεκτης εμπλοκής εξωυπηρεσιακών και εξωθεσμικών παραγόντων στον κρίσιμο τομέα της προβολής και επικοινωνίας" θεωρεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τον διορισμό, με υπουργική απόφαση, της κ. Άννας Παναγιωταρέα ως επικεφαλής τριμελούς επιτροπής για θέματα προβολής και επικοινωνιακής διαχείρισης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην καυστική ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ τονίζει:

"Φαίνεται δε πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ θεωρεί τόσο επιτυχημένο το επικοινωνιακό 'μοντέλο Αμφίπολης' ώστε επιχειρεί τη γενίκευσή του στο σύνολο του παραγόμενου από το επιστημονικό δυναμικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έργου! Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη στηλιτεύσει την πρόθεση της κυβέρνησης για υπαγωγή των αποτελεσμάτων του αρχαιολογικού έργου στους εκάστοτε σχεδιασμούς της, όπως αποτυπώνονται και στη δημιουργία, μέσω του νέου Οργανισμού, της υπαγόμενης απευθείας στον υπουργό 'Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης', αλλά και στην ταυτόχρονη κατάργηση των Τμημάτων Προβολής και Επικοινωνίας από τα μεγάλα μουσεία.

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύονται πριν καν τεθεί ο νέος Οργανισμός σε ισχύ".
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  02:51:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εντυπωσιακό άρθρο άγνωστου για την Αμφίπολη που…τσακίζει κόκκαλα!

http://imathiasportsnews.gr/2014/09/13/entiposiako-arthro-agnostou-gia-tin-amfipoli-pou-tsakizi-kokkala/

Δεν γνωρίζουμε ποιος το έγραψε, κατανοούμε όμως ακριβώς πως νιώθει!

«Ε!!! ΕΣΥ…ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ..
Άκουσέ με! Μείνε εκεί! Μείνε μέσα!
Κλείσε τον τάφο. Σφράγισέ τον. Εμπόδισε οποιονδήποτε να μπει.
Αν δεις το φως κινδυνεύεις.

Δεν μπορεί, πνεύμα εσύ μεγάλο, ζωντανό στην αιωνιότητα, κάποια κατάρα θα ξέρεις, κάποια υπερφυσική δύναμη θα ‘χεις. Ρίξε την πρώτη. Άσκησε τη δεύτερη. Κλείσε τον τάφο. Μείνε θαμμένος.
Έξω βασιλεύει η μιζέρια. Έξω παραφυλάει η κακομοιριά. Έξω παραμονεύει ο εξευτελισμός.

Όποιος κι αν είσαι. Όποια κι αν είσαι. Τρανά τα έτη που έζησες. Μεγαλειώδη και ιστορικά.
Τώρα τα πράγματα αλλάξανε. Δεν κατοικούν εδώ ήρωες πια. Δεν κατοικούν ηρωίδες.
Κάτι προδότες μείνανε, κάτι κοπρίτες, κάτι δειλοί.
Τη χαρίσανε την ιστορία σου, την ανταλλάξανε τη δόξα σου, την πουλήσανε την κληρονομιά σου. Φτηνά. Πολύ φτηνά. Φτηνοί είναι, φτηνά πουλάνε, τσάμπα χαρίζουνε.

Όπως κι αν πέθανες, από σπαθί ή φυσικό θάνατο, δόξα και τιμή σού πρέπει. Αν βγεις στο φως θα ξαναπεθάνεις.
Αυτή τη φορά από ντροπή.»

συγγραφέας ΑΓΝΩΣΤΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  10:06:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol


Κάτι προδότες μείνανε, κάτι κοπρίτες, κάτι δειλοί.
Τη χαρίσανε την ιστορία σου, την ανταλλάξανε τη δόξα σου, την πουλήσανε την κληρονομιά σου. Φτηνά. Πολύ φτηνά. Φτηνοί είναι, φτηνά πουλάνε, τσάμπα χαρίζουνε.



Σημαντική αυτοκριτική για τους Έλληνες, μια καλή αρχή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  12:53:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by KostasPVol


Κάτι προδότες μείνανε, κάτι κοπρίτες, κάτι δειλοί.
Τη χαρίσανε την ιστορία σου, την ανταλλάξανε τη δόξα σου, την πουλήσανε την κληρονομιά σου. Φτηνά. Πολύ φτηνά. Φτηνοί είναι, φτηνά πουλάνε, τσάμπα χαρίζουνε.



Σημαντική αυτοκριτική για τους Έλληνες, μια καλή αρχή.



...φαντάζομαι Ρίγκο ότι αυτό ο ανώνυμος θα έχει σηκώσει τα μανίκια και θα δουλεύει σκληρά στην ανασκαφή για να παραδοθεί η συγκεκριμένη πολιτιστική κληρονομιά εκεί που πραγματικά της ανήκει...στου Έλληνες!...για το καλό του τόπου βρε παιδί μου...πέρα από την αυτοκριτική!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  13:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by KostasPVol


Κάτι προδότες μείνανε, κάτι κοπρίτες, κάτι δειλοί.
Τη χαρίσανε την ιστορία σου, την ανταλλάξανε τη δόξα σου, την πουλήσανε την κληρονομιά σου. Φτηνά. Πολύ φτηνά. Φτηνοί είναι, φτηνά πουλάνε, τσάμπα χαρίζουνε.



Σημαντική αυτοκριτική για τους Έλληνες, μια καλή αρχή.



...φαντάζομαι Ρίγκο ότι αυτό ο ανώνυμος θα έχει σηκώσει τα μανίκια και θα δουλεύει σκληρά στην ανασκαφή για να παραδοθεί η συγκεκριμένη πολιτιστική κληρονομιά εκεί που πραγματικά της ανήκει...στου Έλληνες!...για το καλό του τόπου βρε παιδί μου...πέρα από την αυτοκριτική!

Free your feet...free your senses!



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2014 :  00:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μορφώστε την Παναγιωταρέα





Άννα Παναγιωταρέα

Καλημέρα σε όλους!
Ο κ. Παύλος Ν. Ευθυμίου είναι καθηγητής το ΑΠΘ. Δεν τον ξέρω. Μας έστειλε αυτό το κείμενο για τις Καρυάτιδες στον εσωτερικό διάλογο του Πανεπιστημίου που παρακολουθούν 3.000 μέλη ΔΕΠ. Δεν ξέρω αν είναι ειδικός ή όχι. Αλλά επειδή τακτικά ακούμε το ίδιο, περί δακτύλων, νόμιζα ότι θα ενδιέφερε περισσότερους. Μερικοί απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ακούσουν "ἀλλη" άποψη εκτός από την δική τους και θεωρούν ότι η θεωρία αυτή είναι ρατσιστική. Οπότε κι εγώ το κατεβάζω...Αλλωστε ότι το είδαν 9.000 άνθρωποι και αναπτύχθηκαν δεκάδες γνώμες καλό είναι.


Εμείς μείναμε άφωνοι,αφήνουμε άλλους να σχολιάσουν γιατί αν το κάναμε θα μας έστελνε τον εισαγγελέα.


Stratos Safioleas: Εσείς κατεβάσατε την ανάρτηση αλλά σαν καθηγήτρια ΜΜΕ που είστε θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι πλέον υπαρχει στο διαδίκτυο και θα υπάρχει για πάντα. Είστε καθηγήτρια πανεπιστημίου κ. Παναγιωταρέα. Δεν μπορείτε να αναπαράγετε τέτοιες απόψεις άκριτα. Θα έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη που μεταδώσατε μια τόσο ανόητη αντίληψη η οποία είναι σαφέστατα ρατσιστική και προσβάλει όλους τους Έλληνες.

Βρίσκω δε συγκλονιστικό ότι έχετε και επίσημη θέση στην παρουσίαση των ανασκαφών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι καταπληκτικό πόσο κινδυνεύει να διασυρθεί η ανασκαφή και η χώρα από αυτό που αναρτήσατε. Ελπίζω να παραιτηθείτε από αυτήν θέση σας, αν δεν σας απομακρύνει ο Υπουργός Πολιτισμού. Πραγματικά είμαι σοκαρισμένος από αυτό που γράψατε.


George Tsouloufas: το Morton's toe το έχει το 10% του πληθυσμού παγκοσμίως κι αυτό εμπεριέχει και τους Αφρικανούς και τους Ασιάτες και τους κατοίκους της Σαμόας..άρα εφόσον είναι "Ελληνικό" μόνο χαρακτηριστικό υπάρχουν 700.000.000 Έλληνες στον πλανήτη σε όλα τα χρώματα και τις φυλές!!σας παρακαλώ πολύ να σκέφτεστε πριν να αναρτήσετε το οτιδήποτε...


Charis Savvides: Μπορείτε παρακαλώ να μου βρείτε ένα τρόπο ώστε η κυρία Παναγιωταρέα να μην αμείβεται από τους δικούς μου φόρους; Αν δεν την πληρώνω εγώ, έχει και αυτή όπως όλη μας το δικαίωμα να λέει και να κάνει ότι καταλαβαίνει.... Εγώ μόνο να απαλλαγώ από αυτό το - καθαρά - ψυχολογικό μου πρόβλημα. Να αισθάνομαι ότι δίνω τα χρήματά μου σε τέτοια άτομα...


Eleni Fiseki: Ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει αποψη. Βεβαιως αλλα την άποψη «η γη είναι επίπεδη» δεν έχει υποχρέωση κανείς να την ανέχεται και να μην την χλευάζει... Το ίδιο ισχυει και με το δήθεν ελληνικό δάχτυλο...


Markos Giannopoulos: "Αλλωστε ότι το είδαν 9.000 άνθρωποι και αναπτύχθηκαν δεκάδες γνώμες καλό είναι."
Η μπουρδολογια προαγει τον διαλογο δηλαδη. Το ακουσαμε κι αυτο. Ειπαμε ειστε πανεπιστημιακος και διδασκετε σε νεα παιδια, ε; ....


Konstantinos Tzoannopoulos: Κυρία Παναγιωταρέα, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία ούτε για εσάς ούτε για τον κ. Ευθυμίου. Είστε και οι δυο στελέχη ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, ανήκετε στη μερίδα εκείνη των ανθρώπων που, λόγω θέσης και περγαμηνών, επηρεάζουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη, αλλά και ορίζουν το επίπεδό της. Το μόνο που πετύχατε και με την αρχική και με την τωρινή δημοσίευση είναι να εκτεθείτε η ίδια, να εκθέσετε τον κ. Ευθυμίου, και να εκθέσετε και το ίδιο το ΑΠΘ.

Τα περί "άλλης άποψης" απλά δεν ισχύουν. Τα hoaxes και οι αστικοί μύθοι που διαδίδονται μέσω διαδικτύου και αποβλακώνουν τον κόσμο δεν είναι άποψη, αλλά - στην καλύτερη περίπτωση - φάρσες που σκαρώνουν ευφάνταστοι τύποι για να γελάσουν με τους αφελείς που τις αναπαράγουν και τις πιστεύουν ή - συχνότερα - προπαγάνδα που ξεκινά από πολύ ύποπτους κύκλους.

Θα έπρεπε λοιπόν να ζητήσετε συγγνώμη κυρία Παναγιωταρέα. Πρώτον, γιατί ως ακαδημαϊκός δεν ζητήσατε από το συνάδελφό σας να σας παραπέμψει σε επιστημονικές, σοβαρές πηγές. Δεύτερον, γιατί δεν κάνατε την παραμικρή διερεύνηση - διασταύρωση της πληροφορίας. Τρίτον, γιατί δημοσιεύοντας με τόση προθυμία αυτή την "είδηση", εκθέσατε το ΑΠΘ. Τέταρτον, διότι, όπως επεσήμανε ο κ. Σαφιολέας, θέτετε με αυτή την τόσο ασυλλόγιστη ανάρτησή σας σε κίνδυνο το κύρος της ανασκαφής. Πέμπτον, γιατί, αναρτώντας τέτοιες αντιεπιστημονικές και ρατσιστικές θεωρίες, θέτετε, ακριβώς λόγω της επίσημης θέσης που κατέχετε, σε κίνδυνο το κύρος της ίδιας της χώρας. Για τις αναρτήσεις σας στο διαδίκτυο κ. Παναγιωταρέα είστε εσείς και μόνον εσείς υπεύθυνη. Μην προσπαθείτε να επιρρίψετε ευθύνες στον κ. Ευθυμίου (που έχει κι αυτός τη δική του ευθύνη, γιατί σαν καθηγητής που είναι, έπρεπε να ασκήσει τον δέοντα έλεγχο ώστε να διαπιστώσει αν αυτό που πάει να αναδημοσιεύσει ισχύει). Επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάτι που δεν έχει καμία επιστημονική βάση, αποτελεί ρατσιστικό μύθευμα και δεν αρμόζει σε καθηγήτρια πανεπιστημίου να το υιοθετεί (γιατί το υιοθετήσατε).

Τέλος, τι σας κάνει να νομίζετε ότι η διαγραφή της ανάρτησης θα αποτελέσει λύση για εσάς; Ποιος σας λέει ότι σήμερα ή αύριο, κάποιος άνθρωπος - φοιτητής, καθηγητής, δημοσιογράφος ή ο,τιδήποτε άλλο - δεν θα κάτσει κάτω να μεταφράσει τις αναρτήσεις σας στα αγγλικά και να εκθέσει σε ένα παγκόσμιο πια ακροατήριο αυτή την κατάσταση, εγείροντας έτσι στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα εύλογα ερωτήματα για τους καθηγητές του ΑΠΘ;

Προσωπικά κυρία Παναγιωταρέα, είμαι βαθύτατα προσβεβλημένος από τις πράξεις σας. Όχι μόνο σαν άνθρωπος που πήρε διδακτορικό από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και σαν φορολογούμενος και σαν Έλληνας πολίτης. Στη θέση σας θα είχα παραιτηθεί από κάθε δημόσια θέση για λόγους ευθιξίας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  15:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Ψυχραιμία παιδιά μην είναι άνθρακες ο θησαυρός...


....προλάβανε άλλοι τελικά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  21:05:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Εντυπωσιακό άρθρο άγνωστου για την Αμφίπολη που…τσακίζει κόκκαλα!

http://imathiasportsnews.gr/2014/09/13/entiposiako-arthro-agnostou-gia-tin-amfipoli-pou-tsakizi-kokkala/

Δεν γνωρίζουμε ποιος το έγραψε, κατανοούμε όμως ακριβώς πως νιώθει!

«Ε!!! ΕΣΥ…ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ..
Άκουσέ με! Μείνε εκεί! Μείνε μέσα!
Κλείσε τον τάφο. Σφράγισέ τον. Εμπόδισε οποιονδήποτε να μπει.
Αν δεις το φως κινδυνεύεις.

Δεν μπορεί, πνεύμα εσύ μεγάλο, ζωντανό στην αιωνιότητα, κάποια κατάρα θα ξέρεις, κάποια υπερφυσική δύναμη θα ‘χεις. Ρίξε την πρώτη. Άσκησε τη δεύτερη. Κλείσε τον τάφο. Μείνε θαμμένος.
Έξω βασιλεύει η μιζέρια. Έξω παραφυλάει η κακομοιριά. Έξω παραμονεύει ο εξευτελισμός.

Όποιος κι αν είσαι. Όποια κι αν είσαι. Τρανά τα έτη που έζησες. Μεγαλειώδη και ιστορικά.
Τώρα τα πράγματα αλλάξανε. Δεν κατοικούν εδώ ήρωες πια. Δεν κατοικούν ηρωίδες.
Κάτι προδότες μείνανε, κάτι κοπρίτες, κάτι δειλοί.
Τη χαρίσανε την ιστορία σου, την ανταλλάξανε τη δόξα σου, την πουλήσανε την κληρονομιά σου. Φτηνά. Πολύ φτηνά. Φτηνοί είναι, φτηνά πουλάνε, τσάμπα χαρίζουνε.

Όπως κι αν πέθανες, από σπαθί ή φυσικό θάνατο, δόξα και τιμή σού πρέπει. Αν βγεις στο φως θα ξαναπεθάνεις.
Αυτή τη φορά από ντροπή.»

συγγραφέας ΑΓΝΩΣΤΟΣ




Καλόοοο

Μή φοβάσαι άν προχωρείς αργά.Να φοβάσαι αν μένεις ακίνητος.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/01/2015 :  22:37:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
5 οι σκελετοί τελικά..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2015 :  00:39:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η κυρία Παναγιωταρέα υπέστη το «ανεπανόρθωτο»…

http://www.imerodromos.gr/panagiotarea-2/

Έφτασε στα χέρια μας η αγωγή που κατέθεσε η καθηγήτρια Πανεπιστήμιου και δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», αρχαιολόγου και συνδικαλίστριας στο Υπουργείο Πολιτισμού Δέσποινας Κουτσούμπα, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».

Διαβάζοντας την πολυσέλιδη αγωγή προκύπτουν τα εξής:

Πρώτον: Η καθηγήτρια και δημοσιογράφος δηλώνει ότι από τις αναφορές της κυρίας Κουτσούμπα στο πρόσωπό της έχει υποστεί «ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη». Άρα η «βλάβη» που έχει υποστεί δεν επανορθώνεται, όπως δηλώνει η ίδια η λέξη. Προς τι λοιπόν τα 15.044 ευρώ που αξιώνει από την εναγόμενη ως αποκατάσταση της «βλάβης» της; Τόσο κοστολογείται μια ηθική στην περίπτωση που αυτή η ηθική δεν επανορθώνεται αφού, όπως η ίδια δηλώνει, η δική της ηθική υπέστη το «ανεπανόρθωτο»;

Δεύτερον: Το ανωτέρω ποσό η κυρία Παναγιωταρέα λέει πως θα το διαθέσει στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Γενναιόδωρο; Μα αν η κυρία Παναγιωταρέα ζητάει χρήματα όχι για την αποκατάσταση, την επιδιόρθωση και την επανόρθωση της ηθικής της βλάβης (που δεν επανορθώνεται), αλλά ως ελάχιστο αντίδωρο για να βασκάνει στο μέτρο του δυνατού την πληγή της μέσα από την γενναιοδωρία, από πού προκύπτει ότι είναι γενναιοδωρία να κάνουμε δωρεές στο αγαπημένο της Πανεπιστήμιο με χρήματα από το οικονομικό ξεζούμισμα μιας δημοσίου υπαλλήλου;

Τρίτον: Η κ. Παναγιωταρέα αυτοπροσδιορίζεται στην αγωγή της ως έχουσα «ηθική ακεραιότητα και ευσυνειδησία, προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες της κριτικής δημοσιογραφίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης». Καμία αντίρρηση. Δυο επισημάνσεις:

α) Ο καθένας μπορεί να έχει για τον εαυτό του όποια άποψη θέλει. Αλλά αλίμονο, που θα έλεγε και ο Μαρξ, να έχουμε για τους άλλους την άποψη που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Νομίζουμε ότι μια δημοκράτισσα, σαν την κυρία Παναγιωταρέα, αυτό το αντιλαμβάνεται.

β) Αναρωτιόμαστε, με βάση την περιγραφή που κάνει η κυρία Παναγιωταρέα για τον εαυτό της, ποια είναι η βαθύτερη ανάγκη που οδηγεί μια τόσο ακέραια προσωπικότητα να συνομιλεί με τους πολιτικούς ή ιδεολογικούς της αντιπάλους μέσω εξώδικων και αγωγών…

Τι πιο ακέραιο για μια ακέραιη προσωπικότητα από το να επιλέγει στον δημόσιο διάλογο, στην δημόσια αντιπαράθεση, ακόμα και στην δημόσια αντιδικία, οι αντίπαλοί της να είναι επίσης ακέραιοι, δηλαδή «αρτιμελείς». Και όχι να τελούν υπό την δαμόκλειο σπάθη του οικονομικού στραγγαλισμού.

Τέταρτον (εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν): Στην αγωγή της η (και καθηγήτρια Πανεπιστήμιου και δημοσιογράφος) Άννα Παναγιωταρέα διατυπώνει ως γενική αρχή, ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό»! Αυτοσκοπός, αν καταλάβαμε καλά, σύμφωνα με την αγωγή της, είναι η νομιμότητα…

Τώρα, βέβαια, εμείς είμαστε πολύ λίγοι για να κάνουμε μάθημα σε μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου περί ελευθερίας του Τύπου και νομιμότητας σε μία κοινωνία που έχει τάξεις. Που έχει εκμεταλλευτές και καταπιεσμένους. Που το πλαίσιο της νομιμότητας και της απόδοσης δικαιοσύνης σε αυτή την κοινωνία καθορίζεται υπό συνθήκες ανάπηρης δημοκρατίας και ελευθερίας, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Ορίζεται από εκείνους που κατέχουν την πραγματική εξουσία και προς όφελος δικό τους και των φίλων τους.

Είναι σε αυτό το σύστημα, με αυτές του τις ιδιότητες, που η κυρία Παναγιωταρέα κάνει χρήση τυποκτόνων διαδικασιών καταθέτοντας εξώδικα και αγωγές και μάλιστα εκτοξεύοντας (με δημοσιογραφική αυταπάρνηση!) τις… ομορφιές ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό»!

Αν δεν είχαμε να κάνουμε με μια ακέραιη προσωπικότητα, με μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου (που είναι και δημοσιογράφος) θα μπορούσαμε να λαθέψουμε. Και να καταλήξουμε σε σκέψεις ότι τέτοιες απόψεις, σαν της κυρίας Παναγιωταρέα, που διατυπώνονται για να στηρίξουν τέτοιες πρακτικές, είναι πολύ (μα πολύ) επικίνδυνες…

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατον: Η ενάγουσα, προκειμένου να επικυρώσει τις δημοκρατικές της πεποιθήσεις και την ακεραιότητά της, επικαλείται στο κείμενο της αγωγής της τον… Χαρίλαο Φλωράκη. Η κυρία Παναγιωταρέα λέει πως όσα πιστεύει για τον εαυτό της ισχύουν και η απόδειξη που προσκομίζει είναι ότι ο Χαρίλαος την εμπιστεύτηκε να γράψει για τη ζωή του. Κατόπιν τούτου επιτρέψτε μας τις εξής σκέψεις:

Κατ’ αρχάς καλό είναι διάφοροι (ανάμεσά τους και η κυρία Παναγιωταρέα) να μην πιάνουν στο στόμα τους το όνομα του Χαρίλαου επί ματαίω. Ο Χαρίλαος δεν είναι το «φάρμακο δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν» κανενός.

Επίσης (και ασχέτως εν προκειμένω της κυρίας Παναγιωταρέα) επειδή ο Χαρίλαος ήταν κανονικός άνθρωπος και κανονικός κομμουνιστής φανταζόμαστε θα είχε και ένα μέγα προτέρημα, όπως όλοι οι κομμουνιστές. Το μέγα προτέρημα των κομμουνιστών είναι ότι καμιά φορά κάνουν κι αυτοί λάθη.

Επιπλέον ο Χαρίλαος Φλωράκης έζησε και τελεύτησε τον μεγαλειώδη βίο του έχοντας πάντα στο προσκεφάλι του δυο σκέψεις. Ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και ότι «οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει».

Ε, λοιπόν, δεν είναι δα και κάποιο επτασφράγιστο μυστικό της… Αμφίπολης ότι τα «στερνά» της κ. Παναγιωταρέα να υπεραμύνεται του Αντώνη Σαμαρά, των Μνημονίων, του ΕΝΦΙΑ και όλων όσων εξαθλίωσαν ετούτο το λαό, μάλλον δεν θα άρεσαν καθόλου στον Χαρίλαο Φλωράκη.

Που πάει να πει ότι η καθηγήτρια και δημοσιογράφος δεν συγκαταλέγεται – όπως υποψιαζόμαστε – ούτε σε όσους ο Χαρίλαος θα επέτρεπε να τον επικαλούνται (και μάλιστα για να κάνουν αγωγές σε άλλους ανθρώπους), ούτε συγκαταλέγεται στη σπορά που εκείνος άφησε. Διότι στην αντίθετη περίπτωση, ήταν τέτοια η φλόγα του καπετάνιου, που κάτι μας λέει ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ θα είχε βάλει φωτιά σε όλο το χωράφι και θα το ξανάσπερνε… από την αρχή!

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 6 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000