Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Υπόλοιπα Αθλήματα
 Σώβρακα και φανέλες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 7

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  16:33:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Μα η ντόπα κάνει τον κάθε αθλητή να τρέχει πιο γρήγορα.


Οχι δεν το κάνει να τρέχει πιο γρήγορα. Ο δρομικός διασκελισμός , στην εξιδίκευση (αντοχή - ταχύτητα) περιλαμβάνει τεχνική που την μαθαίνεις με συγκεκριμένο τρόπο, όχι μέσα από τα φάρμακα.


quote:
Προφανώς και τον ποδοσφαιριστή, επίσης.


Τον ποδοσφαιριστή η ντόπα (η έπο) του δίνει την αντοχή να κάνει 12 χιλιόμετρα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με αμείωτη , σχετικά, ένταση. Αυτό μόνο.ΔΕΝ τον μαθαίνει να τρέχει.

Ο ποδοσφαιριστής τέλος , δεν μπορεί να τρέξει όπως ένας εξιδικευμένος δρομέας. (όλα αυτά προκύπτουν απο την αρχή της εξιδίκευσης..)

quote:
Αλλά η ντόπα ήταν απλά μια κουβέντα στην αντιστροφή του "επιχειρήματός" σου.
Μην προσπαθείς να πείσεις κάποιον να του αρέσει ή να μην του αρέσει κάτι!


Μα αυτό προσπαθώ να σου δείξω, σε ατμόσφαιρα γραφείου χιχι. Πως το επιχείρημα της ντόπας δεν αντιστρέφει την πεποιθησή μου πως το να παρακολουθείς μπάλα είναι αντιφατικό. Για χαβαλέ θα ήταν πιο σαφές να λες το ίδιο με μένα, πως η μπάλα είναι καμένη υποθεση.


Gypaetos, οκ - ξέρω οτι ψοφάς να μάθεις. Ας ξεκινήσουμε με το εξής και μετά βλέπουμε. Ο όρος ντόπα είναι καταχρηστικός και λανθασμένος. Μην κοιτάς που τον χρησιμοποιούμε τελικά για να επικοινωνούμε.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  16:38:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι το αντιφατικό έχει η παρακολούθηση μπάλας που δεν έχει ο στίβος;;;

Ξαναλέω, λογικό είναι να υπάρχουν προτιμήσεις. Μην προσπαθείς να βγάλεις σκάρτο το ποδόσφιαρο επειδή δεν σ' αρέσει εσένα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  16:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Koukouvagia

Προσωπικά, όπως είπαν και παραπάνω τα παιδιά, δεν βλέπω διαφορά από το να παραμυθιαζόμαστε βλέποντας ποδόσφαιρο/μπάσκετ, ή από το να παραμυθιαζόμαστε βλέποντας στίβο.

Γενικώς μας αρέσει να παραμυθιαζόμαστε, ίσως ανάλογα με τα γούστα αλλάζει το είδος του παραμυθιού που μας αρέσει να βλέπουμε... Είμαστε ηλίθιοι ως άνθρωποι; Ίσως και να είμαστε... Είναι περισσότερο αυτοί που βλέπουν ποδόσφαιρο από εκείνους που βλέπουν στίβο; Εκεί δεν ξέρω... Δεν νομίζω όμως...

(Για την ιστορία, εμένα μου αρέσει περισσότερο το παραμύθι του στίβου! )

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...


α ρε συντρεχτη, απολυτη συμφωνια...γιαυτο ειμαστε κ συντρεχτες δηλ

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  17:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όσο θα υπάρχουν ντόπες, να έχουμε πάντα υπόψη, ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άθλημα κι αν παρακολουθούμε, μπορεί ο αθλητής να είναι ντοπέ.

Συνεπώς αν κάποιος ενοχλείται από το ντόπιγκ, δεν θα έπρεπε να παρακολουθεί κανένα απολύτως άθλημα. Θα το κατανοούσα, αλλά όχι να κάνει διαχωρισμό μεταξύ αθλημάτων ότι το χρειάζονται ή δεν το χρειάζονται.

Προσωπικά με ενοχλεί, αλλά δεν είναι δυνατό να τους παίρνει όλους η μπάλα, να πω δεν θα δω κανένα άθλημα. Αν οι 5 στους 100 είναι ντοπέ, οι υπόλοιποι 95 τι φταίνε για να απεχθάνομαι να τους βλέπω?

Και στο ποδόσφαιρο γίνεται χαμός από ντόπιγκ (είχα γράψει στη 1η σελίδα: Δημήτρη το ντόπιγκ υπάρχει σε ΟΛΑ τα αθλήματα. Πχ χθες τιμωρήθηκαν χάνοντας και την έφεση, δυο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου από τους 6 που ελέγθηκαν κατόπιν κλήρωσης ελέγχου ντόπιγκ στον αγώνα μπαράζ με τη Ξάνθη.
Στο ποδόσφαιρο πέφτει χρήμα χιλιάδες φορές περισσότερο από τον στίβο, οπότε προφανώς το κίνητρο ντοπαρίσματος είναι πολύ μεγαλύτερο. Πχ ένας αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής στη Γ'Γερμανίας ή Αγγλίας μάλλον εισπράτει περισσότερα από τον 200ο καλύτερο σπρίντερ ή 1500αρη του κόσμου, ή έναν μαραθωνοδρόμο του 2.15. Μην έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι στον στίβο γίνονται όργια ντόπιγκ ενώ άλλα αθλήματα είναι σχεδόν καθαρά. Απλά στον στίβο υπάρχει η τιμιότητα να ψάχνονται πάρα πολύ οι παραβάτες.
), αλλά αυτό δεν το επικαλέστηκα ως λόγο μη παρακολούθησής του, καθώς οι μη ντοπέ ποδοσφαιριστές δεν φταίνε ώστε να τους παίρνει η μπάλα.


Το αρχικό θέμα αφορά τους Κομπότηδες. Αποδεδειγμένες μαφίες, καθόλου παραμύθιασμα ή αυτοπαραμύθιασμα αλλά εν γνώση υποστήριξη τέτοιων ατόμων και καταστάσεων, και όπως έγραψα στην αρχή, "Κι όμως, ο κόσμος εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να υποστηρίζει ομάδες, και να προσκυνά σώβρακα και φανέλες."

Πχ κάποιοι ήξεραν αυτό και όμως τον ψήφισαν και τον έχουν θεό (κι ας ήταν πρώτα σε άλλες ομάδες, μια εκ των οποίων η αντίπαλη 'μισητή' ομάδα της ίδιας πόλης) https://www.youtube.com/watch?v=SJ-NNs9ndTc


Για να το πω και αλλιώς, στον στίβο υπάρχει ντόπιγκ, στο ποδόσφαιρο υπάρχει ντόπιγκ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ, για την οποία άνοιξα το θέμα. Αν υπάρξει μαφία και στον στίβο, να ανοίξουμε και για τον στίβο.


quote:
Originally posted by Rigelian


ΣΤο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ η ντόπα είναι απλά βοηθητική: Δεν σε μαθαίνει μπάλα, δεν σε κάνει ταλέντο, δεν σε κάνει μεγαλο παίκτη.


Για να το πω με ακραίο παράδειγμα.
Ας ήμουν προπονητής κι ας είχα μερικούς ντοπέ ποδοσφαιριστές που θα έκαναν 5 δευτερόλπετα τα 100 μέτρα. 10 Μέσι να είχε η αντίπαλη ομάδα, οι αμυντικοί θα προλάβαιναν κάθε φάση στην άμυνα και θα έδιωχναν τη μπάλα, θα έκαναν μετά και μια αντεπίθεση, και άμπαλοι να ήταν, θα έφταναν το σκορ στο 30-0 και μετά θα άλλαζαν πασούλες για φερ-πλέυ.
Συνεπώς αν με ντόπιγκ ποδοσφαιριστές προλαβαίνουν μια κρίσιμη ή και όχι κρίσιμη φάση, καταλαβαίνεις αν χρειάζεται να ντοπάρονται όσοι ντοπάρονται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  17:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Πόσες χαζομάρες μπορεί να πει κάποιος στην προσπάθειά του να παραστήσει τον ξεχωριστό....

"My sport is your sport's punishment"



Αχ βαχ, πόσο δίκιο έχεις! Τι διαβάζω σήμερα....Όντως κάτι τρέχει με το νερό μου φαίνεται

___________________
Citius Altius Fortius!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  17:52:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Τι το αντιφατικό έχει η παρακολούθηση μπάλας που δεν έχει ο στίβος;;;

Ξαναλέω, λογικό είναι να υπάρχουν προτιμήσεις. Μην προσπαθείς να βγάλεις σκάρτο το ποδόσφιαρο επειδή δεν σ' αρέσει εσένα!




Η αντιφαση είναι προφανής. Μα μέσα στο ίδιο σου το ποστ αναγνωρίζεις το φαινομενο (περί ποδοσφαιρικής λέρας χωρίς προηγόυμενο ). Πως λοιπον μετά το υπερασπίζεσαι; Αφού αυτό που βλέπεις αυτός ακριβώς αντικατοπτρίζει. Το πόσο ψέμα φερειπειν εμπεριέχεται στον ρόλο ενός ποδοασφαιριστή, των διαιτητών, του οπαδού,των ΠΑΕ, των συνδέσμων, της καζουρας στο γραφέιο!!!! . Ολο αυτό είναι μια παράσταση παρακμιακή.

Ενα παιχνίδι είναι,και μπορείς να διασκεδάσεις με αυτό - σαν παιδί, σαν μεγάλο παιδι ~ αλλά η έκταση του που και βλέπουμε σήμερα είναι μπολιασμένη με όλη αυτήν την υποκουλτούρα την γηπεδική. Χωρίς αυτήν ποδόσφαιρο δεν νοείται, κάνω λάθος;;;; Ε ΑΥΤΟ δεν είναι τυχαιο !

Εχεις δει πουθενα κανα φορουμ να μιλάνε για μπάλα , όπως μιλάμε εμείς εδώ για το τρέξιμο; ΟΧΙ , ΓΙΑΤΙ, ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ...

Επαναλαμβάνω το ποδοσφαιρο είναι άθλημα αρρένας (ρωμαικής αρρένας), έχει καταντήσει να είναι άθλιο γιατί τους γνωστούς λόγους. Ο στίβος δεν έχει μολυνθεί ακόμα από τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων , των πολιτικών σκοπιμοτήτων , του ξεπλημένου χρήματος κτλ Δεν έχει καμία σχέση ουτε σαν αθλημα , ουτε σαν αθλητικό φαινόμενο. Τι να κάνουμε τώρα, έτσι είναι ή θα κρίνουμε ή θα κάνουμε χαβαλέ (ή και τα δύο μαζί)....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:04:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να κατακρίνεις το ποδόσφαιρο επειδή είναι βρώμικο και να παθιάζεσαι με τους πρωταθλητές του στίβου, πάει να πει ότι θεωρείς τον στίβο καθαρό. Αν ο στίβος είναι κι αυτός βρώμικος, τότε ας'το καλύτερα, μη μιλάς αφ'υψηλού για όσους τους αρέσει η μπάλα (και σου εξηγούν ότι δεν έχουν και κανένα όφελος πέρα από το ότι κάνουν το κέφι τους). Άμα πιάσεις κουβέντα με το Μαρινάκη (και τον Γιαννακόπουλο), πες του ό,τι θες, αλλά να θεωρείς συλλήβδην ηλίθιους αυτούς που τους αρέσει να βλέπουν μπάλα, δείχνει κάτι... Αυτό εξηγούμε επί ώρα κάποιοι αλλά υπάρχει πρόβλημα ενδοεπικοινωνίας απ'ό,τι φαίνεται. Δεν ξέρω τι εννοεί ο μοντερέιτορ με τη λέξη μαφία, αλλά όταν αποδεδειγμένα διακινούνται τρελά ποσά στο χώρο του ντόπινγκ, δεν το λες και κατηχητικό. Μάλλον προς οργανωμένο έγκλημα μου κάνει...
Ότι τεχνικά/αγωνιστικά η επίδραση του ντόπινγκ δεν είναι η ίδια στον στίβο και στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, δεν θέλει και πολλή ανάλυση, ούτε να έχεις γνώσεις εργοφυσιολογίας... Για να τρέξεις γρήγορα 100 μέτρα δεν θες όλα αυτά που χρειάζεται ένας αθλητής του ποδοσφαίρου, ο οποίος χρειάζεται ΚΑΙ ταχύτητα ΚΑΙ άλλα 100 πράγματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:13:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ποδοσφαιρό δεν είναι βρώμικό επειδή οι ποδοσφαιριστές ντοπάρονται. Είναι βρώμικο για άλλους λόγους. Χονδρικά δύο ειδών. Α) κοινωνικούς , εκφράζει τις κονωνικές αντιθέσεις (κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό στον αθλητισμό) και Β) λόγω της θεατριής φύσης του. (για αυτό σκοτώνονται)

Τώρα ελπίζω να επικοινωνήσαμε.


Τώρα αντε νε σε βγάλω από τις στεροτυπικές συνδέσεις που έχεις κάνει με έννοιες όπως ,"καθαρός" "βρώμικός" αναφορικά με την ..."ντόπα". Αυτό δεν γίνεται μάλλον..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:21:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάνε μια ανάλυση του Α και του Β, γιατί δεν σε πιάνω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:22:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είπε κανείς ότι το ντόπιγκ δεν είναι μαφία? Είναι και παραείναι.

Στο ντόπιγκ υπάρχει μαφία, και στην Ελλάδα, και παγκοσμίως.
Ο στίβος που κολλάει?
Όποιος θέλει ντόπες αν το ψάξει θα βρει (και ένας των 8 ωρών μαραθώνιο ή Γ' τοπικού ποδοσφαίρου αν έχει τη χαζομάρα), όπως αν θέλει ναρκωτικά κλπ κλπ.

Ο στίβος (και το ποδόσφαιρο επίσης όπως και όλα τα αθλήματα, δεν το κατηγορεί κανείς για αυτό), πολεμά το ντόπιγκ και τη μαφία του. Κανένα άθλημα δεν κατηγορείται ότι επιτρέπει το ντόπιγκ έστω και κάτω από το τραπέζι. Αν κάποιος παράγοντας κάνει τα στραβά μάτια αφήνοντας αθλητή να ντοπάρεται για να έχει επιτυχία το άθλημα, είναι αδίκημα, δεν το λες πάντως μαφία, απέχει πολύ.



Κανείς δεν κατηγόρησε αυτούς που βλέπουν μπάλα, κι εγώ χαζοβλέπω μερικές φορές. Η μομφή από μέρους μου είναι για αυτούς που ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΕΣ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  22:57:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γενικό σχόλιο: δεν θα έπρεπε να ενοχλεί ο σαρκασμός. Σαρκασμός είναι εξάλλου :p

Gypaetos περιεκτικά τοποθετήθηκα για το Α πιο πάνω αλλά και σε άλλο θρεντ πρόσφατα. Η μπαλα είναι τόσο δημοφιλές άθλημα όχι για τεχνικούς λόγους, αλλά γιατί μπορεί ο λαός να εκφράζει τον κατώτερο εαυτό του μέσα από αυτό. Αυτό συμβαίνει με όλα τα αθλήματα ρωμαικής αρρένας απο αρχαιοτάτων χρόνων. Επισης δεν υπάρχει εθνικό πρωτάθλημα στη ιστορία του αθλητισμου και της ανθρωποτητας ολάκερης που ΝΑ ΜΗΝ αναδείχθηκε μέσα από την αιώνια σύγκρουση των δύο βασικών τάξεων που συνιστούν μια κοινωνία. Αυτών που έχουν , και αυτών που ΔΕΝ έχουν. Από την αρχή που εμφανήστηκε το ποδόσφαιρο (κάπου στα μέσα του 1800) φρόντησαν , αυτοί που τους βόλευε - πολιτικοί, κερδοσκόποι, μαφιόζοι, να το εκμεταλευτούν για σκοπούς που καμία σχέση δεν έχουν με τον πηγαίο αθλητισμό. Επι βυζαντινής εποχής και πιο πρίν αυτό συνεβαινε μέσα από τις ιππορδρομίες , και τους μονομάχους. Ρωμαικές αρρένες δηλαδή που σφάζονταν μεταξύ τους , όπως και οι θεατές. Μιλάμε για σφαγές κανονικές. Στην σύγχρονη εποχή αυτό βγήκε μέσα από τραγωδίες τύπου χειζελ...

Για το Β, πως η θεατρική μορφή αυτου του παιχνιδιού εθίζει τον θεατή σε τέτοιου είδους κουλτούρα. Το εξής απλό. Πριν ακόμα βγουν οι κανονισμοί του σύγρχονου ποδοσφαίρου που συμαζεύουν την επιθετικότητα των παιχτών, την παραπανω εποχή που στήθηκαν δύο ομάδες σε ένα γήπεδο για πρώτη φορά, τα κατάγματα και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πηγαιναν σύννεφο γιατι ο ένας σήκωνε στο αέρα τον άλλο για να διεκδικήσει το τόπι, με κανονικές κλωτσιές και σπρωξίματα (σήμερα τα λέμε...τζαρτζαρίσματα χαχα ω θέε μου...) . Οπως καταλαβαίνεις εύκολα αυτό είχε πολλές προεκτάσεις , διαδραστικές, με τον περιβάλλοντα χώρο. Θεατές, διαιτητές, κτλ Κοινώς έπεφτε το ξύλο της αρκουδας, Τότε. Ευτυχώς σήμερα αυτό έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά κατα βάθος η ρίζα της πολεμικής φύσης αυτής της αθλοπαιδιάς (για περι αυτου προκειται) δεν μπορεί να κοπεί. Δέν γίνεται, διοτι πάλι πρέπει να διεκδικήσεις το τόπι σε βάρους ενός άλλου. Βλέπουμε από την τραυματολογία του ποδοσφαίρου από τους χειρότερους τραυματισμούς που μπορεί κανείς να δει στα σπορ αυτου του τύπου. Επίσης σήμερα βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό πόσο αξιοθρήνητοι είναι οι παίχτες της μπάλας από τον τρόπο που προσπαθούν να ξεγελάσουν διαιτητές, θεατές όταν διεκδικούν το τόπι , την φάση, τον αγώνα. Ακομα και οι προπονητές.. Εχουν ειδικευτεί τόσο πολύ που και η πιο σύγχρονη κάμερα δεν μπορεί να τους "τσακώσει" πολλές φορές. Αυτό έχει επίσης διαδραστικές συνέπειες.

Κάνε τώρα ένα μιξ του Α με το Β και βουαλά. ΝΑ τι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ηλίθια η εξέλιξη της μπάλας. Από που να το πιάσεις και που να το πας. Δεν υπάρχει ελπίδα το ξέρω, αλλά κουβέντα κάνουμε άλλωστε μιλάμε για σώβρακα και φανέλες.

Και μην κρυβόσαστε πίσω από τον σαρκασμό του άλλου ή θα πουμε για ποιον λόγο το ποδοσφαιρο είναι παρακμή ή θα πουμε γιατί ο άνθρωπος είναι βλάξ. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται , καλύπτουν την ουσία. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 08/09/2014 22:58:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  07:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αδυνατώ να καταλάβω τον ορισμό "άθλημα ρωμαϊκής αρένας". Υποθέτω ότι είναι δικής σου επινόησης. Γιατί ας πούμε δεν είναι ο στίβος άθλημα ρωμαϊκής αρένας; Κι αυτός σε αντίστοιχο χώρο διεξάγεται, συχνά μάλιστα ακριβώς στον ίδιο! Και επειδή πχ στο Κολοσσαίο σφάζονταν άνθρωποι, είναι κακό το ποδόσφαιρο που ανακαλύφθηκε μερικές δεκάδες αιώνες αργότερα;
Επίσης δεν καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου αν το ίδιο το ποδοσφαιρο είναι κακό ή αν... έπεσε θύμα πολιτικών, μαφιόζων και κερδοσκόπων. Ή που κολλάνε οι ιπποδρομίες και το... Χέιζελ! Ξέρω κι άλλες τραγωδίες που συνέβησαν σε γήπεδα (όπως και σε συναυλίες, σε μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.), αλλά ποια η σχέση με το ίδιο το άθλημα, τι θες να πεις μ'αυτό, εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω.
Όσο για το Β θεωρώ ότι έχεις μπλέξει το ποδόσφαιρο με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το ράγκμπι. Η περιγραφή που κάνεις, αμφιβάλλω αν έχει κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζονταν αρχικά, και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τα περί ηθοποιίας θα μπορούσαν να ισχύουν και σε άλλα αθλήματα, όπως πχ το μπάσκετ, και ούτως ή άλλως δε μειώνουν κατά τη γνώμη μου σε τίποτα την όποια αξία ή ποιότητα του ίδιου του αθλήματος. Μάλιστα με την αύξηση των διαιτητών και την χρήση καμερών, τις οδηγίες για τιμωρία του "θεάτρου" κ.λπ. η τάση είναι να γίνει πιο αξιόπιστο το άθλημα.
Όπως το βλέπω εγώ, το ποδόσφαιρο είναι τρελά δημοφιλές γιατί όλοι μπορούν να παίξουν και έχουν παίξει κάποια στιγμή λίγο και έχουν νιώσει τη χαρά του να βάλουν γκολ ή έστω να δουν ένα γκολ.
Αυτά προς χάριν της συζήτησης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  09:17:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι ενώ ο στίβος δεν έχει ηθοποιία ή παρασκήνιο.

Άσε Fid, το πόσο δραματοποίηση έχει ο στίβος, λες και προσπαθούν να βγάλουν όλο το essence σε μια φορά τον χρόνο, τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές, κάθε κυριακή, για τόσα χρόνια, κάπου έχουν χαλαρώσει.
Ο ποδοσφαιριστής έχει ας πούμε 30 αγώνες επί 70 λεπτά σου λέω εγώ, 2100λεπτά, να κάνει το κομμάτι του, ο άλλος έχει από 20-30δευτερόλεπτα, ως κανά τέταρτο (σου βάζω και τον χρόνο από τον βατήρα και μετά) μια φορά τον χρόνο, να δείξει την προσωπικότητά του.

Απλά καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περισσότερα χρήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται, μεγενθύνονται δλδ μερικά κακά που έχει όπως και μερικά καλά που έχει.

Όλα τα άλλα είναι ελαφρώς άστοχα. Απλά προσπαθείς να εκλογικεύσεις αυτό που νιώθεις, αλλά δεν παύει απλά να είναι το γούστο σου.

Όπως εγώ 16 χρονών, προσπαθούσα να πείσω τους άλλους ότι το Heavy Metal είναι όντως, και με αντικειμενικά κριτήρια, ανώτερη ποιοτικά μουσική. @@ φυσικά.

Edited by - Deorum on 09/09/2014 09:29:08
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  09:18:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Κανείς δεν κατηγόρησε αυτούς που βλέπουν μπάλα, κι εγώ χαζοβλέπω μερικές φορές. Η μομφή από μέρους μου είναι για αυτούς που ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΕΣ.



Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  09:20:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio

Ο στίβος δεν έχει μολυνθεί ακόμα από τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων , των πολιτικών σκοπιμοτήτων , του ξεπλημένου χρήματος κτλ Δεν έχει καμία σχέση ουτε σαν αθλημα , ουτε σαν αθλητικό φαινόμενο.



I rest my case!
(μετάφραση: Ξεκουράζω τη βαλίτσα μου! )

Edited by - Rigelian on 09/09/2014 09:31:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 7 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000