Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μας "χτυπάει" το ρεύμα...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2014 :  18:30:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δοξα και τιμη στον Ταμηλο και σε αυτους που ψηφιζουν τετοια ατομα.
Επισης δοξα και τιμη στην energa και στα λοιπα λαμογια που περιμενουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2014 :  19:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – μαζικό μέτωπο ενάντια στην επιστράτευση

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής «Για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης επιχείρησης ηλεκτρισμού», η συγκυβέρνηση προχωρά στην πώληση του 30% της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης και πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρησης της χώρας. Η πώληση της ΔΕΗ και η δημιουργία μιας «πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» είναι «προαπαιτούμενο» της τρόικας, για τη συνέχιση του σταθεροποιητικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, βγαίνουν στο σφυρί μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (κυρίως λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές) που αντιστοιχούν στο 30% της εγκατεστημένης ισχύος της ΔΕΗ. Για την ομαλή εκκίνηση της νέας ιδιωτικής εταιρίας, το 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ θα περάσει υποχρεωτικά στα χέρια του ιδιώτη αγοραστή ενώ απαγορεύεται στην εναπομένουσα «μεγάλη» ΔΕΗ να ασκήσει επιθετική τιμολογιακή πολιτική για τουλάχιστον 6 μήνες. 3.000 εργαζόμενοι σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ εκχωρούνται υποχρεωτικά στη νέα εταιρία.

Το σχέδιο νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ» έρχεται σε συνέχεια της ιδιωτικοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ) αλλά και της υπαγωγής του 17% της απομένουσας ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, προς άμεση εκποίηση.

Από την 1η Οκτωβρίου του 2014, η ΔΕΗ υποχρεώνεται να διαθέσει προς δημοπράτηση το 30% της παραγωγής των λεγόμενων «φθηνών» μονάδων, επιτρέποντας στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ΗΕ να λεηλατήσουν το πελατολόγιό της.

Η ιδιωτικοποίηση αφορά το σύνολο της ΔΕΗ και όχι ενός μέρους της όπως σκόπιμα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση Με τις παραπάνω αλλαγές, η μακρά πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Αυτή η 15ετης πορεία χαρακτηρίστηκε από την απουσία ενεργειακού σχεδιασμού (ο οποίος αφέθηκε στα χέρια των αγορών και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών) και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν στην κατακόρυφη (άνω του 110% σε σχέση με το 2002) αύξηση των τιμολογίων ΗΕ στα νοικοκυριά και στη βιομηχανία.

Σκανδαλώδης ήταν η διαδικασία μετοχοποίησης της ΔΕΗ το 2001: Το ελληνικό δημόσιο από την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες το 2001-2003, εισέπραξε € 1,8 δισ όταν, την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, τόκους και αποσβέσεις της ξεπουλημένης κατά το ήμισυ ΔΕΗ ΑΕ έφτασαν τα € 2,4 δισ.

Σκανδαλώδεις ήταν οι αποφάσεις της ΡΑΕ για τον αποκλεισμό της ΔΕΗ από την ανάπτυξη των ΑΠΕ και της αναστολής του εκσυγχρονισμού των μονάδων της στις αρχές του 2000,

Σκάνδαλο ήταν και η δημιουργία μιας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής ελίτ, η οποία αναπτύχθηκε σε βάρος της ΔΕΗ και ο πλουτισμός της στηρίχτηκε σε αθρόες άμεσες και έμμεσες κρατικές ενισχύσεις είτε αυτές αφορούσαν την υπαγωγή των επενδύσεων στους αναπτυξιακούς νόμους και τη χρηματοδότησή τους από τα Δημόσια Ταμεία, είτε μια σειρά από μηχανισμούς αγοράς που δημιουργήθηκαν (εγγυημένες τιμές ΑΠΕ, μηχανισμός επάρκειας ισχύος, μηχανισμός ανάκτησης κόστους μονάδων ΦΑ).

Οι παραπάνω πολιτικές αποφάσεις –στο όνομα της τόνωσης του ανταγωνισμού και σε υλοποίηση των Οδηγιών της ΕΕ– οδήγησαν στο παγκόσμια πρωτοφανές γεγονός η Ελλάδα να έχει πληθώρα εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος που παράγεται όμως από ένα πανάκριβο ενεργειακό μίγμα (ΑΠΕ και ΦΑ) που το καθιστά απλησίαστο. Η τυχοδιωκτική, κερδοσκοπική, και μάλιστα με κρατική εγγύηση, είσοδος των ιδιωτών στο χώρο της ΗΕ είναι υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ΗΕ στα νοικοκυριά και στη βιομηχανία καθώς πρέπει να αποσβεστούν άμεσα επενδύσεις άνω των € 15 δις.

Παρά τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης για δημιουργία ανταγωνιστικής αγορά που θα ρίξει τις τιμές, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το σπάσιμό της σε επιμέρους «ανταγωνιστικές» επιχειρήσεις, δε σηματοδοτεί τίποτε περισσότερο από τη μετατροπή ενός κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, όπως έχει συμβεί κατά κόρον στην Ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Στην πραγματικότητα, η «απελευθέρωση» στις χώρες της Ε.Ε. οδήγησε σε ολιγοπωλιακή υπερσυγκέντρωση και αντί μείωσης των τιμών οδήγησε σε αύξηση.

Η πώληση της ΔΕΗ στρέφεται πολλαπλά ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού:

Μιας στρατηγικής σημασίας εταιρία, που συνεισέφερε το 3% του ΑΕΠ της χώρας το 2013, θα πουληθεί σε ευτελές τίμημα. Ήδη ακούγεται ότι η κυβέρνηση προσδοκά από τη «μικρή ΔΕΗ» σε έσοδα της τάξης των € 1,5 δις όταν εν μέσω ύφεσης το 2013 ο Όμιλος ΔΕΗ προχώρησε σε επενδύσεις συνολικού ύψους € 718 εκ. ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 987εκ.

Θα επέλθει κατακόρυφη αύξηση των τιμών ΗΕ. Ήδη η διορισμένη από τη συγκυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις 11% στα οικιακά τιμολόγια 1,2 εκ πελατών της, με χαμηλές καταναλώσεις (κάτω από 800kWh το τετράμηνο).

Η ιδιωτικοποίηση αυτή συνιστά επιλογή υψηλού κινδύνου για το σύνολο της οικονομίας, καθώς αυτή συνδέεται άρρηκτα με όλο το φάσμα παραγωγής και κατανομής του πλούτου, και μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Μαζί με τη ΔΕΗ πωλείται γη, υδάτινοι πόροι συνδεδεμένοι με την αγροτική παραγωγή και επιβεβαιωμένα ενεργειακά κοιτάσματα ανυπολόγιστης αξίας (450 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη).

Χάνεται κάθε δυνατότητα άσκησης μιας φιλολαϊκής και αναπτυξιακής στρατηγικής στην ενέργεια. Το πιο πιθανό είναι η ΔΕΗ και τό ενεργειακό δυναμικό της χώρας να καταλήξει στα χέρια κάποιας Ευρωπαϊκής πολυεθνικής του ομίλου «Magritte». Ήδη οι κρατικοδίαιτοι Έλληνες επενδυτές που απομύζησαν τη ΔΕΗ για πάνω από μια δεκαετία έχουν κοινά επιχειρηματικά σχήματα με αυτές (ENEL – Κοπελούζος, Gas De France – ΤΕΡΝΑ)

Οι συνέπειες για τον τελικό καταναλωτή, ενόψει και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς, είναι ανυπολόγιστες.

Η πώληση της ΔΕΗ αφορά όλο τον ελληνικό λαό και τις εργαζόμενες τάξεις

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Για 15 χρόνια και σε πιο ευνοϊκές συγκυρίες για το συνδικαλιστικό κίνημα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία επέδειξε μια απαράδεκτη ανοχή στο θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει μια σημαντική εμπειρία σχεδόν είκοσι χρόνων απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας στις κυριότερες οικονομίες του πλανήτη, ποτέ δεν κατάφερε να την αναλύσει και να χαράξει μια αντίστοιχη στρατηγική, πόσο δε μάλλον να την εκλαϊκεύσει και να απευθυνθεί στο λαό.

Η απάντηση της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να δοθεί και στην κοινωνία και στη συνέχεια μέσα σε τέτοιους εργασιακούς χώρους. Ήδη, η ευρωπαϊκή εμπειρία καταγράφει συνεχείς εξελίξεις στη συνείδηση των μαζών υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που ορισμένες φορές έχουν ανατρέψει προηγούμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Η παρέμβαση της Αριστεράς πρέπει να είναι πλατιά, ενωτική και μετωπική και να ακολουθήσει την τακτική του ανοίγματος στις εργαζόμενες τάξεις και της διαμόρφωσης μιας αντίστοιχης κοινωνικής συνείδησης για την υπεράσπιση των λαϊκών αγαθών και δικαιωμάτων. Θα πρέπει να καταδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τον ανορθολογισμό και την καταλήστευση των Ευρωπαϊκών λαών που έχει επιφέρει η νεοφιλελεύθερη πολιτική, την καταστροφή του περιβάλλοντος που τη συνοδεύει.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέτωπα για την εξέλιξη της μνημονιακής πολιτικής αλλά και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Αποτελεί επίσης μία σημαντική επίθεση απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα παρά τις μεγάλες αδυναμίες του και τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση και το μνημονιακό μέτωπο κατανοούν καλά ότι θα αποτελέσει μία σημαντική μάχη που θα επιδράσει και στις πολιτικές εξελίξεις, για αυτό και προχωρούν εξ αρχής στην αυταρχική μεθόδευση της επιστράτευσης, προσπαθώντας να καθυποτάξουν μία εν δυνάμει εστία αναταραχής.

Για αυτό ήδη εδώ και καιρό έπρεπε να έχει συγκροτηθεί ένα συνδικαλιστικό και πολιτικό μέτωπο, στη βάση μίας μίνιμουμ ενότητας στόχων, που να επιδιώκει κυρίως α) να ανατρέψει την επιχειρούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και β) την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και γ) να δημιουργήσει όρους για την ανατροπή των εξελίξεων που έχουν συντελεστεί μέχρι τώρα.

Το μέτωπο αυτό θα όφειλε να συγκροτεί συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες από σωματεία στους χώρους εργασίας και πρωτοβουλίες υποστήριξης του δημόσιου χαρακτήρα των συλλογικών αγαθών, με βασικό την ενέργεια, μέσα στις συνοικίες και στις πόλεις. Το μέτωπο αυτό, στο οποίο θα όφειλαν να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της πολιτικής και της συνδικαλιστικής αριστεράς, ήδη θα έπρεπε να έχει προσανατολιστεί στην ανάπτυξη ριζοσπαστικών πρακτικών, όπως καταλήψεις εργασιακών χώρων στη ΔΕΗ, κήρυξη απεργιών συμπαράστασης, αλλά και συγκεντρώσεων στήριξης και συμπαράστασης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Θα έπρεπε επίσης να αναδεικνύει ότι η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μία πολιτική μάχη που συνδέεται με την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.

Μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από την απλή κοινοβουλευτική έκφραση της διαμαρτυρίας, ούτε με τη συγκέντρωση υπογραφών για δημοψήφισμα, αλλά ούτε από τον απομονωτισμό με πρόσχημα ότι πρέπει να ανατραπεί το σύνολο του πλαισίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Τώρα χρειάζεται ενωτική δράση με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, που να δίνει έμφαση στις κινητοποίησεις εντός και εκτός ΔΕΗ, από όλες τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής αριστεράς.

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα, είναι το κάλεσμα από όλη την αριστερά για την ανατροπή της επιστράτευσης και η πολιτική και οργανωτική στήριξη των απεργών με περιφρουρήσεις έξω από τους χώρους δουλειάς και τις μονάδες παραγωγής για να συνεχίσουν την απεργία , για να μην περάσει η επιστράτευση. Ταυτόχρονα πρέπει να προκηρυχθεί γενική απεργία στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, καθώς και οργάνωση κοινών συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Η ρήξη με το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο και η έξοδος από την ΕΕ είναι μονόδρομος για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Αθήνα 5 Ιουλίου 2014


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2014 :  20:05:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

A, εμένα μ' άρεσε ο Τέσλα. Όπως και ο Μπάουι που τον ενσάρκωσε ιδανικά στο πολύ ωραίο The Prestige.



Ταινιάρα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/09/2014 :  22:59:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τη ΔΕΗ την εκαναν την μεγαλυτερη εταιρια της χωρας οι καταναλωτες και οι δημοσιες επενδυσεις δλδ παλι εμεις απο τη δεκαετια του 50 μεχρι σημερα.
Αποτιμηθηκε η περιουσια της σε περιπου 13 δις ευρω αν θυμαμαι καλα πριν 3 χρονια,η αξια δε των κοιτασματων λιγνιτη ειναι πολες δεκαδες δις€ ,μεχρι και ο ανεκδιηγητος Παπακωνσταντινου ειχε πει οτι ειναι γυρω στα 40,ειναι προφανες το ξεπουλημα εναντι πινακιου φακης. Κατα τη γνωμη μου μαζι με το νερο η ενεργεια θα πρεπει να ειναι υπο κρατικο ελεγχο για να μπορει σε περιοδους κρισης και οχι μονο να παρεχει το κρατος σε πολυ χαμηλες τιμες σε αυτους που εχουν μεγαλη αναγκη κατι που ο ιδιωτης δεν προκειται να κανει ποτε.
Υπαρχουν αμετρητοι αλλοι τομεις της οικονομιας που μπορει οποιος ιδιωτης θελει να επενδυσει και να διαπρεψει αν ειναι ικανος.
Η διαφανεια βεβαια σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ αλλα και σε ολο το δημοσιο θα πρεπει να ειναι αναμφισβητητη και οποιος αποδειχτει οτι ζημιωσε με δολο το δημοσιο και εφαγε χρηματα αυστηροτατες ποινες φυλακισης για να μην διανοηθει κανεις να κλεψει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  09:34:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Η διαφανεια βεβαια σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ αλλα και σε ολο το δημοσιο θα πρεπει να ειναι αναμφισβητητη και οποιος αποδειχτει οτι ζημιωσε με δολο το δημοσιο και εφαγε χρηματα αυστηροτατες ποινες φυλακισης για να μην διανοηθει κανεις να κλεψει."

Ε, συμφωνούμε και σε κάτι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  12:56:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

"Η διαφανεια βεβαια σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ αλλα και σε ολο το δημοσιο θα πρεπει να ειναι αναμφισβητητη και οποιος αποδειχτει οτι ζημιωσε με δολο το δημοσιο και εφαγε χρηματα αυστηροτατες ποινες φυλακισης για να μην διανοηθει κανεις να κλεψει."

Ε, συμφωνούμε και σε κάτι!




Μέσα κι εγώ 100%.
Πρόσληψη των ικανότερων manager από την αγορά, αλλά και υπαλλήλων με αμερόληπτους κι αξιοκρατικούς διαγωνισμούς, χωρίς μετατάξεις, ρουσφέτια, κουμπαριές... αλλά και χωρίς υπέρογκους μισθούς για κάποιους, χωρίς Θεούς συνδικαληστές που να αποφασίζουν ποτε θα σκοτώσουν κάποιον κατεβάζοντας τους διακόπτες!

Μια εταιρεία που να μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην προσφορά ενός αγαθού με κοινωνικούς όρους και στην ορθολογική λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικούς όρους βιωσιμότητας.

Τέλος, προσωπικά πιστεύω, ότι ναι μεν το κράτος θα πρέπει να έχει γενικά τον έλεγχο των φυσικών πόρων, αλλά το Ελληνικό κράτος αποδείχτηκε παντελώς αποτυχημένο όπου ενήργησε ως επιχειρηματίας!

Edited by - Aroulio on 25/09/2014 12:59:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  15:06:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η θέση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Χαλανδρίου για τη ΔΕΗ:

"Η ΔΕΗ, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, η βάση της ανάπτυξης, της προόδου της χώρας, που παρέχει το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού σε εκατομμύρια νοικοκυριά, νησιά κι απομονωμένα χωριά, ετοιμάζεται να διαμελισθεί και να παραδοθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι φυσικά ως μόνη επιδίωξη θα έχουν την αύξηση των κερδών τους και όχι το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.
Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν υπό κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ή τις επαναφέρουν στον δημόσιο έλεγχο, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην κατάτμηση και εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ, με αποικιοκρατικούς όρους.

Παραχωρούνται υποδομές, μονάδες παραγωγής, υδροηλεκτρικά εργοστάσια (διαχείριση υδάτων), κοιτάσματα λιγνίτη, δικαιώματα εξορύξεων και εξασφαλισμένοι πελάτες. Αμύθητη Δημόσια Περιουσία και υπεραξία που χτίστηκε δεκαετίες τώρα προσφέρονται στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των ιδιωτών, που παρουσιάζονται σαν «επενδυτές».

Θυμόμαστε όλοι μας τα εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ ζημιά στο δημόσιο που άφησαν τα πειράματα ιδιωτικοποίησης με τις Energa και Hellas Power. Εμείς τα πληρώνουμε ακόμα! Εμείς πληρώνουμε και τις τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που πωλούν ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ. Γι’ αυτό είναι υποκρισία να λέγεται ότι το ρεύμα θα γίνει φθηνότερο. Ξέρουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αύξησαν παντού τις τιμές και εξάντλησαν κάθε είδους φυσικούς πόρους και αποθέματα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Γνωρίζουμε από την δική μας εμπειρία σαν δημοτικοί υπάλληλοι, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της τρόικας για την κατάργηση και παραχώρηση σε ιδιώτες των δημόσιων κοινωνικών δομών, για τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όλα αυτά που θα οδηγήσουν σε ακριβότερες και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προς τους δημότες.

Γνωρίζουμε ότι η τμηματική εκποίηση της ΔΕΗ αποτελεί μέρος αυτών. Μας θίγει όλους γιατί είναι δημόσια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι η πώληση των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και λειτουργιών της ΔΕΗ μας μετατρέπει όλους σε ενεργειακούς όμηρους ιδιωτικών συμφερόντων.

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και κάθε δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα και το λαό μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Σαν Σύλλογος Εργζαομένων Δήμου Χαλανδρίου θα σταθούμε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μαζί με τους πολίτες του Χαλανδρίου, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και φορείς, μαζί με τους Έλληνες που αγωνιούν και οραματίζονται μια άλλη Ελλάδα.

Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για σώσουμε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, για να λειτουργήσει προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος".
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  15:12:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να βρεθεί και να αναρτηθεί και η στάση της Δυναμό Μόσχας για τη ΔΕΗ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  15:28:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Να βρεθεί και να αναρτηθεί και η στάση της Δυναμό Μόσχας για τη ΔΕΗ!

Ως συνήθως προσπαθείς να καταστρέψεις κάθε θέμα ακοουθώντας την ίδια τεχνική "εκτός θέματος" με ειρωνία και χλευασμό ελλείψει επιχειρημάτων. ΒΟΗΘΕΙΑ...!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  15:31:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν καταστρέφω τίποτα, άλλωστε η Δυναμό είναι (ήταν) η ομάδα των εργαζομένων στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού στην ΕΣΣΔ. Όπως η Λοκομοτίβ, των εργαζομένων στα τραίνα.

ok, θα κάνω τοποθέτηση πάνω στο θέμα ΔΕΗ αλλά θα ήθελα την δική σου γνώμη, όχι μόνο τις θέσεις σωματείων, συνδικαληστών κτλ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  17:25:35  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Δεν καταστρέφω τίποτα, άλλωστε η Δυναμό είναι (ήταν) η ομάδα των εργαζομένων στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού στην ΕΣΣΔ. Όπως η Λοκομοτίβ, των εργαζομένων στα τραίνα.

ok, θα κάνω τοποθέτηση πάνω στο θέμα ΔΕΗ αλλά θα ήθελα την δική σου γνώμη, όχι μόνο τις θέσεις σωματείων, συνδικαληστών κτλ.



Ε προφανώς για να ποστάρει τις θέσεις των σωματείων κτλ, τον εκφράζουν και τις προσυπογράφει. Αλλιώς δεν θα τα πόσταρε, δεν είναι εξάλλου μέρος όπου μπαίνουν τα δελτία τύπου τέτοιου περιεχομένου, να πεις ότι δεν τον εκφράζουν (όπως πχ ένα δελτίου τύπου στο runningnews, που δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι εκφράζουν το RN)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  17:34:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
το ρεύμα δεν βγαίνει στη φύση από μόνο του, όμως, σε μια πολιτισμένη κοινωνία θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτό.
κάθε παρέκλιση από αυτή την αρχή φανερώνει αναλγησία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  17:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξυπόλητε
πραγματικά πιστεύεις ότι τα σωματεία ενδιαφέρονται έστω και λίγο για την εταιρεία ή τους εργαζόμενους σε αυτή, και όχι μόνο για τα δικαιώματα των συνδικαλιστών;
Το ηλεκτρικό δεν είναι το αγαθό που χωρίς αυτό ΔΕΝ ΖΩ. Το νερό όμως είναι.
Δεν παραιτούμαι από κάτι και δεν ενεργοποιώ τον κοινωνικό αυτοματισμό αλλά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς όπως και στον ΟΤΕ) όταν απολαμβάναν μισθούς ωραιότατους και ονειρεμένους ποτέ δεν προστατέψαν τον καταναλωτή που δεν είχε να πληρώσει. Και τώρα θυμήθηκαν τους φτωχούς σαν επιχείρημα;
Όταν καίγεται η γούνα μας τότε μόνο θυμόμαστε!!! Εμμμ δεν είναι έτσι!!!!!
Άλλωστε ποιος είναι αυτός που θα εμποδίσει την προσυμφωνημένη πώληση; Ο ΣΥΡΙΖΑ;
Για τις μεικτές αποδοχές των κάτω των 25 που θα είναι 450€ ειπώθηκε κάτι από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2014 :  18:23:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί τα βάζετε μαζί μου.. Δεν πουλάω εγώ την ΔΕΗ! Βάλτετα καλύτερα μ΄αυτούς που την πουλάνε (αν κάπποιοι απο εσας έχετε τα κότσια να αναμετρηθείτε με τους "μεγάλους"..!)
Εχω ξεκάθαρη θέση απο την αρχή, και είμαι σαφώς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και κάθε πλιάτσικο και υφαρπαγή του Δημόσιου πλούτου της χώρας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  10:53:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γρηγόριε
κανείς δεν τα βάζει μαζί σου και καλά κάνεις και είσαι εναντίον της υφαρπαγής του Δημόσιου πλούτου της χώρας.

ΟΜΩΣ
δεν θυμάμαι η ΓΕΝΟΠ και το κάθε σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ να έχει επενδύσει στα υπάρχοντα της ΔΕΗ. Αν όχι τότε δεν έχει λόγο στο πόσο θα πουληθεί. Έμμεσα όλοι οι πολίτες πληρώσαν.
Οι συνδικαλιστές μη σκεπτόμενοι της ΔΕΗ ουδέποτε τους απασχόλησε ότι μικροί μισθοί στην κοινωνία και αύξηση των τιμολογίων ρεύματος σημαίνει μελλοντικά μικρότερη κατανάλωση. Δηλαδή μελλοντική μείωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Αλήθεια πως προστατεύει ο συνδικαλισμός τους εργαζόμενους; Ούτε για το πρώτο παραπονέθηκαν ούτε για το δεύτερο. Ή για την μείωση των τιμολογίων φταίει η ανταγωνισμός στην αγορά ρεύματος; Μήπως τελικά από τα έσοδα των τιμολογίων οφελούταν υπο μορφή μπόνους ή οτιδήποτε άλλο και οι εργαζόμενοι; Αν ναι τότε η πώληση της ΔΕΗ με αφήνει απλά αδιάφορο. Θα δείξω την δυσαρέσκειά μου στις κάλπες για την υφαρπαγή δημοσίου πλούτου αλλά δεν θα ενδιαφερθώ για τους εργαζόμενους. Άλλωστε ως καταναλωτής είτε με πηδάει η ΔΕΗ είτε κάποιος ιδιώτης το αποτέλεσμα για μένα είναι το ίδιο.
Ακόμα και ως αριστεροί να σκέφτονταν, τους λείπει η συλλογικότητα. Μάλλον την αντικατέστησαν με την ατομικότητα.
Φιλικά πάντα, εδώ δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Απόψεις λέμε.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000