Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Το «θύμα του ΕΝΦΙΑ»
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 01/10/2014 :  10:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα άρθρο της Χριστίνας Ταχιάου που με εκφράζει:

«Το 2010 εγώ δεν πέρασα καλά. Ούτε την επόμενη χρονιά. Ούτε την άλλη. Είχα βιώσει τα γεγονότα κάπως σαν προσωπική ήττα. Είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η χώρα μου, οι άνθρωποι γύρω μου, ακόμα και οι δικοί μου άνθρωποι, αντιδρούσαν τόσο σπασμωδικά, τόσο τυφλά, τόσο αυτοκαταστροφικά στην πρώτη στραβή. Και σε μια «στραβή» που στο κάτω-κάτω αφορούσε μόνο λεφτά, μείωση εισοδημάτων. Τι θα κάναμε δηλαδή αν μας συνέβαινε κάτι χειρότερο;» γράφει στις 24/9 ο Φώτης Γεωργελές κι αναρωτιέμαι εάν το είχα γράψει κι εγώ κάποτε, έτσι ακριβώς, χωρίς να αλλάξω μια λέξη.

Το 2010 κι εγώ δεν πέρασα καλά. Δεν μπορούσα να χωνέψω ότι ήμασταν απρόθυμοι να δούμε την πραγματικότητα, να δείξουμε ότι διαθέτουμε γερή κράση, να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση, ότι δε διαθέταμε καν ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Το μόνο καταφύγιό μου ήταν οι ελάχιστοι άνθρωποι με τους οποίους μπορούσα να συνεννοηθώ. Και το χιούμορ, το οποίο -με τους συγκεκριμένους ελάχιστους ανθρώπους- έφτανε στο όριο του μακάβριου, επειδή γύρω μας νιώθαμε ατμόσφαιρα θανάτου. Θανάτου της λογικής.

«Δεν είναι δυνατόν να το ζούμε αυτό. Πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ θεαματικό για να προσελκύσουμε την προσοχή στην ουσία των αιτίων της ελληνικής κρίσης» λέγαμε με φίλο μεγάλο χιουμορίστα. Αφού κουβεντιάζαμε «λογικές» πρακτικές τις οποίες απορρίπταμε, κάθε φορά καταλήγαμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση ήταν η αυτοκτονία. Έτσι, σκεφτόμασταν πιθανούς τρόπους, αλλά είχαμε καταλήξει ότι θα έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε στο εξωτερικό, για να είναι ισχυρότερες οι εντυπώσεις. Δεν καταλήξαμε στον τρόπο, αλλά έτσι κι αλλιώς η συζήτηση δεν είχε σκοπό να οδηγηθούμε σε αυτοκτονία διαμαρτυρίας, αλλά να εκτονώσουμε αυτοσαρκαζόμενοι τα αφόρητα συναισθήματα που μας διακατείχαν.

Καιρό αργότερα, όταν άρχισαν «οι αυτοκτονίες του μνημονίου», λέγαμε μεταξύ μας «Καλά που δεν αυτοκτονήσαμε τότε, γιατί θα μας μετρούσαν κι εμάς στα θύματα του μνημονίου. Ποιους, εμάς! Θα γινόμασταν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης». Στις χειρότερες στιγμές των περασμένων ετών, καταφεύγαμε πάντοτε στο εύρημα του «Ούτε να αυτοκτονήσεις δεν είναι: θα σε μετρήσουν σαν θύμα του μνημονίου». Ήταν το ξόρκι μας στις δυσκολίες, η άμυνά μας στη μοναξιά του «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Το αναφέρω επειδή πέρασα τις τελευταίες ώρες διαβάζοντας σε site την είδηση για τον 70χρονο ο οποίος «πέθανε στην ουρά της Εθνικής περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ» και μόλις πριν λίγο είδα σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ μια γυναίκα συγγενή του θανόντα, πιθανόν να ήταν κι η σύζυγος, να λέει για τον θανόντα «Δεν είχε στενοχώριες, δεν είχαμε πρόβλημα». Η ρεπόρτερ να ρωτάει εάν τον απασχολούσε ο ΕΝΦΙΑ κι η γυναίκα να απαντάει «Όχι, όχι, τα είχαμε όλα πληρωμένα»... Και το ρεπορτάζ να επιμένει «Πέθανε στην ουρά περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ»… Όπως και όλα τα ρεπορτάζ.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου. Αυτό μόνο. Τα υπόλοιπα είναι για να χαίρεται ο λύκος στην αναμπουμπούλα. Και τυμβωρυχία. Ντροπή.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=36697

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  10:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είδες καλά που δεν αυτοκτονήσαμε κι εμείς. Εσύ όλο μου το έλεγες, κι εγώ σου έλεγα "όχι, θα φύγω στο εξωτερικό". Τώρα θα μας μετρούσανε κι εμάς στα θύματα του μνημονίου :)

Το ξέρεις πάντως ότι ο Γιωσαφατ το έχει πει, ότι στις κρίσεις οι αυτοκτονίες αν όχι λιγοστεύουν, τουλ. μένουν σταθερές, γιατί οι άνθρωποι συσπειρώνονται. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.

___________________
Citius Altius Fortius!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους


Ναι, "Δεν αυτοκτονεί κανείς από φτώχεια", νομίζω κάποτε είχε ανεβεί και εδώ η συνέντευξη του Γιωσαφατ.

Απλά εδώ μιλάμε για δημοσιογραφία του αισχίστου είδους...

Edited by - Rigelian on 01/10/2014 11:06:23
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:11:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι άνθρωποι συσπειρώνονται όμως ; Σήμερα στην ελλάδα συσπειρώνονται ή έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Γιατί από τότε που ξέσπασε το μπαμ περίπου το 2009 η "πάρτη" εντάθηκε, η απομόνωση επίσης και η κοινωνική κατάθλιψη, αυτή η ατμόσφαιρα των νεύρων, των κατεβασμένων μουτρων κτλ.

Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης.

Για την αυτοκτονία γενικότερα ας είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν προσπαθούμε να εκφέρουμε άποψη(αναφορά για τους δημοσιογράφους). Ο Γιωσαφατ είναι Γιωσαφατ και έχει χρέος να κινήσει τα πράγματα προς αυτήν την συσπείρωση ( το κάνει εντατικά ) , δεν μπορεί να αρχήσει να μιλάει για αυτοκτονικά μνημόνια. Ξέρει όμως πόσο συμαντικό ρόλο παιζει ο κοινωνικός παράγοντας.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 01/10/2014 11:13:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:14:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και ένα σχόλιο που διάβασα κάπου για κάποιον (δεν έχει σημασία ποιον) που με εκφράζει και μένα και δεν ήξερα που θα το κολλήσω . Να που βρήκα την ευκαιρία...

"Ο xxx εκροσωπεί δυστυχώς περισσότερους έλληνες από ότι πιστεύει και ο ίδιος. Υπάρχει ο τύπος του έλληνα που τον κυνισμό και τη μισανθρωπία του την θεωρεί προοδευτική αντίληψη και ανεξαρτησία πνεύματος. Απλά όμως είναι ένας συναισθηματικά ανάπηρος αλλά δεν το ξέρει. Δεν δικαιολογεί ποτέ τίποτα και λέει πάντα "ας πρόσεχε" και καλά να πάθει. Γενικά ότι πιο μίζερο έχει βγει στην ελληνική κοινωνία. Αν δείτε αυτόν τον τύπο προσοχή, σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και να τον αποφεύγετε."

Edited by - sam on 01/10/2014 11:16:39
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:19:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε αυτό που λες, εγώ από τη φύση μου είμαι αισιόδοξη και πιστεύω στους ανθρώπους. Ναι, περάσαμε κάτι δύσκολο-κι ακόμη περνάμε-αλλά το βλέπω γύρω μου ότι κάτι έχουμε μάθει από αυτό. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς κάτι τέτοιο. Είναι σαν ένα επίπονο διαζύγιο...

Προσωπικά πιστεύω-χάρη σ'αυτή την αισιοδοξία που ανέφερα και με βάση τα παρελθόντα στοιχεία, ότι μετά τη νύχτα, έρχεται η μέρα :)

PS: Στον Fidelio πήγαινε...
___________________
Citius Altius Fortius!

Edited by - Queen on 01/10/2014 11:24:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχεις απόλυτο δίκιο Σταμάτη: Προφανώς οι συναισθηματικά ανάπηροι άνθρωποι ούτε καταλαβαίνουν ούτε δικαιολογούν. Δυστυχώς πολλοί έλληνες είναι έτσι στις μέρες μας (μάλλον πάντα ήταν, απλά όταν τα πράγματα ήταν καλά δεν φαίνοταν), εγωπαθείς, μισάνθρωποι, απομονωμένοι, κατηγορούν συνέχεια τους άλλους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Κακομαθημένα κωλοπαιδάκια. Η κλασική νοοτροπία ωχαδερφισμού, όχι μόνο στους έλληνες, στα αγγλικά NIMBY. (απλά είναι άσχετο το θέμα μας εδώ, που είναι η δημοσιογραφία του αισχίστου είδους...)

Όντως η αναγκαιότητα της αλληλεγγύης δεν είναι κατανοητή. Δείτε και στον κόσμο γύρω μας: Αντί να γίνονται δημοψηφίσματα για μεγαλύτερη ένωση, γίνονται για αποσχίσεις. Ας φτιάξουμε ο κάθε ένας ένα κράτος και ας μείνουμε μόνοι μας. Έχουμε ξεχάσει εντελώς το "η ισχύς εν τη ενώσει."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:37:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(είναι όντως κυνισμός και μισανθρωπία στα όρια της βλακείας να πιστεύει κάποιος ότι οι αυτοκτονίες οφείλονται στη φτώχεια και στη φτωχοποίηση. είναι μια δυστυχώς συνηθισμένη άποψη "να κρύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι" και να μην παραδεχτούμε την κατάθλιψη, να στρουθοκαμηλίζουμε, να μην την αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει... Αλλά αυτό είναι άλλο θεμα...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:40:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ως "δημοσιογραφία του αισχίστου είδους" εννοείς της Ταχιάου?

Γιατί η άτσαλη μετάβαση απο το "ήμασταν απρόθυμοι να δούμε την πραγματικότητα, να δείξουμε ότι διαθέτουμε γερή κράση, να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση, ότι δε διαθέταμε καν ένστικτο αυτοσυντήρησης" στο αμέσως επόμενο: "Το μόνο καταφύγιό μου ήταν οι ελάχιστοι άνθρωποι με τους οποίους μπορούσα να συνεννοηθώ" αποκαλύπτει πολλά....


edit: Καλό είναι να αποφασίζει κάποιος σε ποιο πρόσωπο θέλει να γράψει. ...Στην έκθεση μας κόβανε για κάτι τέτοια.

Edited by - sam on 01/10/2014 11:44:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:48:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στην έκθεση μας λέγανε να γράφουμε στο γ΄ πρόσωπο ενικού, και στη σωστή δημοσιογραφία λένε ότι το κείμενο πρέπει να είναι αποστασιοποιημένο από τα γεγονότα και να μην εκφράζει προσωπικές απόψεις. Τεσπα....

Αυτή η απαισιοδοξία σου ρε Rigo, ώρες-ώρες...

___________________
Citius Altius Fortius!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:50:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρέπει να λάβουμε υπόψην μας τούτο: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

Αυτό είναι πολύ συμαντικό να το καταλάβουμε....

και επισης : Οι έννοιες της ιατρικής όπως, ασθένεια, αρρώστια, νόσος κτλ δεν έχουν ισχύη για την ψυχιατρική , χρησιμοποιούντε ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ. Ο κόσμος όμως έχει μάθει να ταυτίζει την ανεμοβλογιά με την ..."διαταραχή της προσωπικότητας" (αυτά τα εισαγωγικά χωράνε πολλά σεντόνια...)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 01/10/2014 11:51:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όχι, τους δημοσιοκάφρους που γράφουν ότι περίμενε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ενώ και τον είχε πληρώσει ο άνθρωπος και δεν είχε πρόβλημα. Προσπαθούν πατώντας πάνω στον θάνατο ενός συνανθρώπου μας να κάνουν προπαγάνδα και να κερδίσουν αναγνωσιμότητα. Είπαμε, correlation is not causation!

(ε, τι θεωρείς ότι αποκαλύπτει; Δεν την ξέρω προσωπικά, απλά ενίοτε τη διαβάζω, δεν συμφωνώ πάντα, αλλά συμφωνώ εδώ. Κάνει μια γενικότερη αποτίμηση και μετά μιλάει για τον εαυτό της, πΟύ είναι το κακό; Ο κάθε ένας μας βρίσκει διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των πραγμάτων.)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  11:59:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio

Πρέπει να λάβουμε υπόψην μας τούτο: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

Αυτό είναι πολύ συμαντικό να το καταλάβουμε....

και επισης : Οι έννοιες της ιατρικής όπως, ασθένεια, αρρώστια, νόσος κτλ δεν έχουν ισχύη για την ψυχιατρική , χρησιμοποιούντε ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ. Ο κόσμος όμως έχει μάθει να ταυτίζει την ανεμοβλογιά με την ..."διαταραχή της προσωπικότητας" (αυτά τα εισαγωγικά χωράνε πολλά σεντόνια...)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Πάντως δεν μπορείς να πεις ότι δε θα λάβεις καθόλου υπόψη σου την άποψη ενός ανθρώπου που πολύ πιθανόν να έχει δει πάρα πολλούς ασθενείς με "ανεμοβλογιά" και έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα.

___________________
Citius Altius Fortius!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  12:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάποιος πατάει εκεί, κάποιος πατάει κάπου παραπέρα και κάποιος απο το προπαγονδ πατάει στα σκατά των άλλων για να κάνει και τη δική του προπαγάνδα...(υπονοώντας ότι είναι διαφορετικός μάλιστα! ..ΧΑ)

Μια συνηθισμένη μέρα.

Για τις "ουρές" πότε θα μιλήσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όμως...? Η κατάθλιψη όπως είπε και ο fid, κάτι στο οποίο συμφωνώ, έχει πολύ μεγαλύτερο background για να την συνδέεις (ή να την αποσυνδέεις) έτσι ελαφρά την καρδία (ανάλογα με τους δογματισμούς σου ΠΑΝΤΑ) απο τα εξελισόμενα γεγονότα και το κοινωνικό περιβάλλον ....είτε λέγεσαι Ταχιάου, είτε Αραφάτ, είτε Γιωσαφάτ (μας ξημέρωσε και αυτός πρόσφατα ...το κακό είναι ότι για κάθε έναν "expert", υπάρχουν άλλοι δέκα απο πίσω του που μπορεί να υποστηρίζουν τα τελείως αντίθετα. Διαλέγεις στρατόπεδο και πάς).

Τεσπα και από εμένα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  12:17:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άρα θεωρώ ότι συμφωνήσαμε πως ο θάνατος του ανθρώπου αυτού δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και την κρίση και το μνημόνιο και ότι η δημοσιογραφική εμμονή στην σύνδεση όλων αυτών είναι απαράδεκτη, αυτό ήταν το θέμα.

Ε, τι να πούμε για τις ουρές; Ότι υπάρχει και το internet banking? Ή να ξαναπούμε για το πόσο μπου**έλο κράτος έχουμε;

(πέρα από όλα αυτά, τις απόψεις "ειδικών", ειδικών και μη, υπάρχoυν και τα facts: Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση αυτοκτονιών στον κόσμο με το οικονομικό επίπεδο της κάθε χώρας: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate )

Edited by - Rigelian on 01/10/2014 12:24:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  12:30:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν λέει τίποτα αυτή η λίστα εκτός εάν έχεις παρωπίδες.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες και το ταμπεραμέντο είναι απο τις ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ. Για αυτό και στις βόρειες χώρες θα δεις (γενικά) το φαινόμενο πιο συνήθες απο τις νότιες.

Πίστευα ότι αυτα τα ξέρεις και δεν περιμένεις εμένα να στα πω γιατί είναι το Α πριν πας στο Β.

Θεωρώ ωστόσο ότι οι παρακάτω αναφορές και "facts" (και εάν ισχύουν ...που αυτή την αίσθηση έχω και εγω) κρύβουν κάτι περισσότερο...

Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών η Ελλάδα στην Ευρώπη
http://www.tovima.gr/PrintArticle/?aid=433980

Αυτοκτονίες στην Ελλάδα: "Γενικότερα, στη χώρα μας δεν παρατηρείται υψηλή ποσόστωση αυτοκτονιών. Ωστόσο, σε περιόδους ιδιαίτερης έντασης όπως ήταν ο εμφύλιος ή η Ελληνική κρίση χρέους 2010-2012 το φαινόμενο έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις"

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

(Τώρα για το που συμφωνούμε σχετικά με τον θάνατο του ανθρώπου ας το αφήσουμε)

Edited by - sam on 01/10/2014 12:34:16
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000