Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ποιος θα μας προστατέψει από τους Αναρχικούς?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 22

G.A.P.
Forum-Runner

105 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  13:39:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατά την ταπεινή μου άποψη,την μεγαλύτερη φράση από την μεταπολίτευση και μετά την είχε πει ο αείμνηστος:''Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο''(με τις δικές του ευθύνες φυσικά και αυτός-λέω εγώ).Όταν ο άνθρωπος δεν έχει αρχές και αξίες,δεν πιστεύει και δεν ελπιζει σε τίποτα είναι σαν αυτοκίνητο που τρέχει με χίλια δίχως φρένα...Όταν το πλαίσιο είναι αρρωστημένο και εσύ είσαι υγιείς μέσα σε αυτό,τότε πολύ απλά την έβαψες...και το κακό διαιωνίζεται από τους γονείς στα παιδιά.Για αυτό τον λόγο βλέπουμε 15χρονους και γυαλίζει το μάτι τους από οργή και μένος.Ζητείται λογική...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  13:46:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Αυτοί που συστηματικά κάνουν καταλήψεις (στερώντας σε συνεπής σπουδαστές να σπουδάσουν, οι οποίοι αποδεδειγμένα και όχι ως πρόφαση επιθυμούν να σπουδάσουν), σήμερα τα σπάνε για να διεκδικήσουν το ιερό δικαίωμα στην μόρφωση.

Στα άλλα θα επανέλθω.



Το επίπεδο ενός εκπαιδευτικού συστήματος δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό των καθηγητών του. Ακόμα και σήμερα αν απομακρύνουμε αυτά τα αναρχικά στοιχεία από τα πανεπιστήμια, πιστεύεις ότι θ'αλλάξει κάτι; Προφανώς, η μεγαλύτερη μερίδα των φοιτητών θέλει να σπουδάσει, αλλά και πάλι σε τι περιβάλλον;

Η αξιολόγηση των πανεπιστημίων γίνεται με βάση κάποιους δείκτες: ποιότητα της έρευνας, της διδασκαλίας, από τον αριθμό των international φοιτητών, από τις υποδομές, αναλογία φοιτητών/καθηγητών, εξασφάλιση κονδυλίων από τον ιδιωτικό τομέα.

Από αυτά τα στοιχεία που έχω παραθέσει, σε ποια νομίζεις ότι υπερτερεί η Ελλάδα.

Πέρα από αυτό, το σημαντικότερο στοιχείο για μένα είναι η ποιότητα των καθηγητών. Ας μην αναφερθώ σε αναλυτικά στοιχεία εκλογών τους....Πάντως, το θετικό στοιχείο τουλάχιστον είναι ότι την τελευταία διετία θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 1.100 καθηγητές από τις 9 χιλ περίπου, και για φέτος υπάρχουν μόνο 100 πιστώσεις. Τουλάχιστον, δε θα αναπαράγονται σε τόσο μεγάλο βαθμό πια.

Σε καταλαβαίνω όταν λυπάσαι τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα, αλλά σκέψου ότι κάποιοι από αυτούς πήραν παράνομα μετεγγραφή ειδικά φέτος που τα κεντρικά παν. ιδρύματα κυριολεκτικά βούλιαξαν. Πραγματικά, δε λυπάμαι κανέναν από αυτούς, γιατί ο καθένας έχει συνεισφέρει με τον τρόπο του σε όλη αυτή την κατάσταση και τώρα πνίγονται στην κόπρο του Αυγεία. Δεν τους λυπάμαι, τους αξίζει.

___________________
Citius Altius Fortius!

Edited by - Queen on 03/12/2014 13:47:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  13:51:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επαναλαμβάνω ό,τι έχω γράψει και σε άλλα θέματα.
Το σημαντικότερο για εμένα είναι η δικαιοσύνη, μετά είναι η παιδεία.
Δυστυχώς, η δικαιοσύνη μας, εκτός από τυφλή (που τελικά μόνο τυφλή δεν είναι), είναι και κουφή, μουγκή και τείνω να πιστέψω και
εγκεφαλικά ανάπηρη. (έτσι την κατάντησαν)


---------------------------
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  13:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και δεν είναι η υγεία; Το λες γιατί είσαι υγιής, τι γίνεται όμως όταν χάνεις αυτό το πολύτιμό αγαθό; Ψάχνεις το καλύτερο σύστημα, έτσι δεν είναι;

Μήπως είναι κάποιοι πυλώνες εξίσου σημαντικοί όπως: υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη;

___________________
Citius Altius Fortius!

Edited by - Queen on 03/12/2014 14:11:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  13:57:19  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Με παρεξήγησες Queen.
Δεν λυπάμαι τους φοιτητές που χάνουν το μάθημα. Δεν είμαι κανας μυγιάγγιχτος. Δλδ οκ, στερούνται κάποιο δικαιωμά τους, αλλά δεν θα στενοχωρηθώ για αυτούς.

Απλά θέλω να αναδείξω την αντίφαση, το οξύμωρο, την υποκρισία μερικών, όπου όταν τους βολεύει σύμφωνα με την ιδεολογία τους, επικαλούνται αξίες/νόμους κτλ, όταν δεν τους βολεύει όμως, όλοι οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να τα επικαλεστούν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  14:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Queen

Και δεν είναι η υγεία; Το λες γιατί είσαι υγιείς, τι γίνεται όμως όταν χάνεις αυτό το πολύτιμό αγαθό; Ψάχνεις το καλύτερο σύστημα, έτσι δεν είναι;

Μήπως είναι κάποιοι πυλώνες εξίσου σημαντικοί όπως: υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη;

___________________
Citius Altius Fortius!



H υγεία είναι ατομικό αγαθό... Τα άλλα δύο είναι τα αναφέρω ως κοινωνικά. Αν θέλεις να το φέρεις σε ίσους όρους, πες το σύστημα υγείας. (βλέπεις, δεν αναφέρομαι στο ατομικό αίσθημα δικαιοσύνης ή στο ατομικό επίπεδο παιδείας)
Ακόμα κι εκεί, αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε, αμφιβάλεις ότι και το σύστημα υγείας θα ήταν καλύτερο?

Σαν ατομικό αγαθό, η υγεία εννοείται ότι είναι πάνω απ'όλα!

---------------------------
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Queen
Senior Forum-Runner



647 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  14:09:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι, προφανώς και στο σύστημα υγείας αναφερόμουνα και φυσικά έχεις δίκιο όταν λες ότι όλα αυτά είναι αλληλένδετα.

___________________
Citius Altius Fortius!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  14:23:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα συμφωνήσω (λίγο παράξενο) και εγω με την queen στο γενικό ότι οι αναρχικοί δεν είναι το πρόβλημα της παιδειας μας... Οι αναρχικοί μάλιστα (θεωρούν πως) διεκδικουν με το τρόπο τους ότι διεκδικούν ότι και οι μή αναρχικοί. Καλύτερα πανεπιστήμια.... Δεν μπορείς όμως με την καμία να τους θεωρήσεις εσύ περισσότερο υπεύθυνους για τη κατάντια των πανεπιστημίων απο τα συστημικά κομματόσκυλα των νεολαίων ένθεν και κείθε (που και καλά θέλουν τώρα να κάνουν "μάθημα" αλλά "δεν μπορούν" και επικαλόνται τώρα τους "νόμους") τα οποία βρωμίζουν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για δεκαετίες όλους τους χώρους των πανεπιστημίων και δεν μπορείς να τα αποφύγεις από τη πρώτη μέρα που θα βρεθεις εκεί...

Παρόλες τις κατευθυνόμενες παπαριές που ακούγονται αποσπασματικά για διάφορα ιδρύματα κατα καιρούς ότι είναι και καλά στην ταδε άσχετη λιστα ή στην άλλη με τα "καλύτερα" πανεπιστήμια του κόσμου ...η αλήθεια είναι το επίπεδο στο σύνολο σχεδόν των πανεπιστήμιων μας είναι απίστευτα υποβαθμισμένο.... Και οι κομματικοί μηχανισμοί, σπουδαστών και καθηγητών, ΚΑΙ εκεί, που το μόνο που ξέραν να διεκδικούν για χρόνια ήταν μόνο το δικό τους βόλεμα και τίποτα στη πραγματικότητα για το ίδιο το πανεπιστήμιο, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι. Όσοι δέ άτυχοι ήταν και είναι εκτός συστήματος και δεν είχαν τη τύχη να φύγουν στο εξωτερικό ή γίνονται "αναρχικοί" και γίνονται και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος ή απλά έχουν αποδεκτεί την μοίρα τους (όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους τομείς της ελληνικής κοινωνίας) και στη καλύτερη υπομένουν μέχρι τέλους το φαρμάκι ή στη χειρότερη κοιτάνε πλέον και αυτοί μόνο τον εαυτό τους... (και καλά κάνουν θα πω εγώ)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  14:30:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εδώ θα συμφωνήσω με τον SAM, δεν έχω κάποια ένσταση, κοίτα βρε τι ωραίο κλίμα έχουμε σήμερα, όλοι συμφωνούμε σήμερα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  15:42:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Μην βιάζεσαι ... deorum :p ) ~ ( σήμερα είναι και ημέρα μνήμης καταστολής της διαδήλωσης των "αναρχικων" της 3ης Δεκεμβρίου του '44. Οι βρετανοί οι φίλοι μας στάθηκαν στο πλευρό μας. Καμιά 30ρια νεκροί έτσι για αρχή μετά το κουνημα της μαντήλας από τον αρχηγο της αστυνομίας Εβερτ στην καρδιά της Αθήνας... )



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 03/12/2014 15:45:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  15:53:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Ποιος θα μας προστατέψει από τους Αναρχικούς?"
Ματαιοπονεί όποιος περιμένει λύση.
Το σύστημα εκτρέφει εσκεμμένα, συντηρεί, πυροδοτεί την οργή τους, γιατί είναι στο σύστημα άκρως απαραίτητοι. Έτσι θα διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος της διχόνοιας της κοινωνίας, για να μπορούνε οι μαφίες να ασελγούν επάνω σε μια κοινωνία που δεν είναι ενωμένη για να τις κατακρημνίσει.
Πως να περιμένει κάποιος να τον προστατέψει η Πολιτεία από τους "μπαχαλάκηδες" (ΔΕΝ είναι μπαχαλάκηδες οι αναρχικοί, το λέω βάση του σκεπτικού του αρχικού ποστ), όταν η ίδια η Πολιτεία έχει τους δικούς της μπαχαλάκηδες που τους επιστρατεύει όποτε χρειάζεται επεισόδια και δεν υπάρχουν...
Και μόνο άλλωστε ότι η Πολιτεία μετατρέπει κρατούμενους σε πολιτικούς κρατούμενους, λόγω της διακριτικής αντιμετώπισής τους βάση του ό,τι προβλέπεται και ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους "απλούς" κρατούμενους επειδή οι "απλοί" δεν είναι αναρχικοί, δείχνει πεντακάθαρα ότι η Πολιτεία τροφοδοτεί αυτό που γίνεται, δημιουργεί τους επόμενους χιλιάδες «αντιπάλους», οπότε η απάντηση στο σκεπτικό του τίτλου του θέματος είναι ΚΑΝΕΝΑΣ. Μόνο εμείς οι ίδιοι αν ρίξουμε το καθεστώς, θα εξαφανίσουμε μια και καλή τη γενεσιουργό αιτία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  16:38:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απο περιέργεια μελετώ λίγο το σύστημα της Νέας Ζηλανδίας που είναι στις πρώτες θέσεις στη διακυβέρνηση και στις ατομικές ελευθερίες.

Πολυ σύντομα. Καταρχάς απο το 1994 με μια κίνηση που έκαναν με την εισαγωγής μεικτού αναλογικού συστήματος (ψηφίζεις ΚΑΙ κόμματα ΚΑΙ άτομα ...που δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο κόμμα που ψηφίζεις, και οι τελικές έδρες καθορίζονται στο τέλος της διαδικασίας) κατάφεραν να επιβάλουν τον αυτοέλεγχο του κοινοβουλιου αλλά και τις κυβερνήσεις συνεργασίας και απο μέσο όρο 2,4 κόμματα στη βουλή τα προηγούμενα έτη να τα κάνουν 8 (σε σύνολο 13 που κατεβαίνουν) :

"Up until 1994, New Zealand used the First past the post electoral system whereby whichever political party won the most seats on election day became the Government. This process favours two party systems and for the last 60 years, New Zealand elections have been dominated by the National Party and Labour Party. Smaller parties found it hard to gain representation and in 1994, New Zealand officially adopted mixed member proportional representation (MMP) as its electoral system. Its defining characteristic is a mix of members of Parliament (MPs) from single-seat electorates and MPs elected from a party list, with each party's share of seats determined by its share of the party vote nationwide.[18] The first MMP election was held in 1996. As a result, National and Labour lost their complete dominance in the House. Neither party has yet been able to govern on its own and has had to form coalitions in order to govern"

Επίσης πολλές αποφάσεις παίρνονται σε δημοψηφίσματα (όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος αλλά και άλλες λιγότερο δραματικές) και όχι απευθείας από τη κυβέρνηση. Τα δημοψηφίσματα μάλιστα μπορούν να τα υποκινήσουν και άλλοι φορείς εκτός της κυβέρνησης και μάλιστα ακόμα και ένας μεμονωμένος πολίτης αρκεί να συγκεντρώσει υπογραφές ίσες με το 10% του εκλογικού σώματος (το 10% αυτό για να αποφασιστεί η διενέργεια του δημοψηφίσματος):

http://en.wikipedia.org/wiki/Referendums_in_New_Zealand

Αλλά έτσι και αλλιώς καθώς το κοινοβούλιο είναι αρκετά πιο διευρυμένο (κάποιες θέσεις μάλιστα ανήκουν αποκλειστικά σε Μαορί οι οποίοι τις εξελέγουν και ανεξάρτητα απο την υπόλοιπη διαδικασια) και παρόλου που δεν υπάρχουν αυστηροί συνταγματικοί νόμοι, τα δικαστήρια είναι υπεύθυνα για να ελέγχουν τις κυβερνητικές αποφάσεις (και το κάνουν συχνά) και έτσι τελικά η δημοκρατία είναι πολυ πιο άμεση για τον πολίτη και πραγματική:

http://en.wikipedia.org/wiki/Constitution_of_New_Zealand


Αντίστοιχες πρωτοπορίες με δημοψηφίσματα, αποφάσεις απο τους πολίτες κλπ έχουν φυσικά και άλλες χώρες όπως π.χ. η Ελβετία...


Απλά για να ΜΗΝ λέμε ότι αυτά δεν γίνονται και δεν είναι "λειτουργικά" και άλλες χαζομάρες και ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας όσοι τα συζητάμε....

Edited by - sam on 03/12/2014 16:42:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  16:52:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(....)..και κόμματα και άτομα...!! Εντυπωσιακό!!!!.... (....)

ετσι επιτέλους ερμηνευεται και η προτίμηση στις δημοσκοπήσεις που γίνονται σήμερα. Πρώτο κόμμα να είναι το μωβ, αλλά το πρόσωπο επιλογής κιτρινο....

Εμείς όμως το λέμε σχιζοειδή πολιτική διαταραχή ....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 03/12/2014 16:54:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  17:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δίνεις πλειοψηφία (όχι απόλυτη) σε ένα πρώτο κόμμα για να κυβερνήσει (με τις λίστες του) και ταυτόχρονα βάζεις στη βουλή και αυτούς (και ανεξάρτητους ακόμα) που νομίζεις ότι μπορούν να διατηρούν έναν έλεγχο και να συνεργαστούν όποτε και όταν χρειαστεί (και κατα περίπτωση ακόμα)... Και εαν δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι έχεις οποιαδήποτε στιγμή και τα δημοψηφίσματα. Και τον διαρκή έλεγχο απο την δικαιοσύνη. Και ενώ έχεις διασφαλίσει φυσικά και την απόλυτη διαφάνεια και πρόσβαση του πολίτη στα πάντα καθώς και την ελευθερία του τύπου και την δίκαιη προβολή όλων των απόψεων (και των μειονοτήτων όπως οι μαορι είναι π.χ.) και είσαι στο σωστό δρόμο...


Το θέλεις να το πετύχεις όμως? ...Ή είσαι υπάλληλος πολιτικός του τάδε επιχειρηματία που θέλεις το ακριβές αντίθετο απο όλα αυτά σε ένα στημένο πολίτευμα παρωδία που κάποιοι αγαθοί συμπολίτες μας εξακολοθούν να το θεωρούν "δημοκρατία" ...ή ως μοναδική ρεαλιστική επιλογή που δεν μπορεί να υπάρξει καμία εναλλακτική? (και είναι ακόμα χειρότεροι αυτοί που νομίζουν ότι τα έχουν καταλάβει όλα και δεν συζητούν τίποτα άλλο)


Edited by - sam on 03/12/2014 17:14:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2014 :  17:20:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εθελοτυφλεί όποιος πιστεύει ότι τα κατοικίδια κομματόσκυλα πίτμπουλ με το όνομα "Μπαχαλάκιας" εκτρέφονται μόνο από την 1 πλευρά.

Βέβαια όταν έρθει η αριστερά οι αντιδρώντες δεν θα ονομάζονται αναρχικοί ή μπαχαλάκηδες αλλά φασίστες!! Έτσι εξαφανίζεται και η αναρχία από τη χώρα και αρχίζει νέος αντιφασιστικός αγών!!! "Ο Αριστερός Αγών".


Σωστοί οι Νεοζηλανδοί!!!

Φαντάσου στη χώρα μας αριστερό κόμμα με πρόσωπο προτίμησης δεξιό ή το αντίθετο. Ολική καταστροφή!!! Όλη μέρα θα τρώγονται στα κανάλια...

Ζητείται ξένος φιλέλλην να κυβερνήσει τον τόπο...

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 03/12/2014 17:21:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 22 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000