Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2014 :  22:39:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από το site σου....

Όπου αναφέρει και αυτό που μου έκανε και μένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ στο σκεπτικό του εισσαγγελεά (δηλαδή δεν μπορώ να το διανοηθώ ακόμα σε πόσο πρόβατα και ηλίθιους απευθύνονται) είναι εκεί που λέει ότι όλο το πλάζα ήταν καλωδιωμένο (από έναν "ασχετο" και ανεξάρτητο "ιδιώτη" Αποστολόπουλο όπως αφήνεται να εννοηθεί) με κάμερα μάλιστα στον ανιχνευτή φωτιάς!!!! (που προφανώς είναι 4 μέτρα απο το έδαφος!!!!) και όλα αυτά τα έκανε μόνος του ο αποστολόπουλος για τη πλάκα του ή μάλλον ακόμα χειρότερα ΑΥΤΑ αποδεικνύουν ότι δεν είχε σκοπό να δωροδοκήσει τον Χαικάλη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΩ ... Για το γεγονός βέβαια ότι άλλοι θα το καταπιουν μια χαρά δεν με εκπλησει και τόσο. Εδώ οι περισσότεροι Κλουζώ το μόνο που μπορούν να καταλάβουν από όλα αυτά είναι ότι ο χαικάλης έδωσε το υπέρογκο ποσό των 5000 ευρώ για να το παίξει κάποιος σε κάποιο χρηματιστήριο της γερμανίας (λέμε τώρα) και αυτό είναι η απόδειξη ότι ΑΥΤΟΣ είναι το υπέρτατο λαμόγιο του πολιτικού μας συστήματος.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/12/plazza.html

"...Δεν έκαναν αποδεκτό ούτε το αίτημα να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών για να διαπιστωθεί με ποιούς μιλούσε ο Αποστολόπουλος,ιδιαίτερα την κρίσιμη μέρα που θα έκανε το τελικό ραντεβού.

Με ένα ανεπίτρεπτο τρόπο και έωλο σκεπτικό ο Εισαγγελέας διαβεβαιώνει πως η άρση δεν θα είχε καμιά σημασία γιατί δεν θα υπήρξαν διαρροές. Πρώτη φορά η Δικαιοσύνη κινείται τόσο υποκειμενικά και με εικασίες προτάσσοντας το «θα» απέναντι στην πραγματικότητα

Συγκλονιστικό όμως είναι και το γεγονός πως ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιωτόπουλος, εμφανίζει ως δεδομένο πως ο ο Αποστολόπουλος στο πρώτο ραντεβού με τον Χαικάλη στο Plazza,είχε παγιδεύσει το τραπέζι με μικρόφωνο και τον ανιχνευτή φωτιάς με κάμερα, αλλά δεν αναρωτιέται πώς έγιναν όλα αυτά χωρίς τη συμμετοχή και την άδεια του ξενοδοχείου; Δηλαδή ενώ αποδέχεται πως υπήρχε μια οργανωμένη επιχείρηση από τον Αποστολόπουλο που απαιτούσε ειδικούς και συνέργεια από το ίδιο το ξενοδοχείο,δεν ερευνά αν μια τόσο οργανωμένη επιχείρηση ήταν για πιστοποιηθεί προς τους εντολείς του Αποστολόπουλου πως ο Χαικάλης ήταν έτοιμος να δεχθεί δωροδοκία; Ποιοί είναι αυτοί οι εντολείς που έχουν την ικανότητα και την ευχέρεια να παγιδεύουσουν την καφετέρια του Plazza με κάμερες,μικρόφωνα και δύο άτομα σε παρακολούθηση;

Ενώ υπάρχουν αυτές οι ομολογίες, ο κύριος Παναγιωτόπουλος, αντιστρέφει τη λογική και την εμφανίζει ως προσπάθεια του Αποστολόπουλου να καταγράψει τον Χαικάλη και να τον καταγγείλει στον Καμμένο. Η λογική αρχειοθέτησης είναι δηλαδή, αφού ο Αποστολόπουλος κατέγραφε τον Χαικάλη δεν σκόπευε να τον δωροδοκήσει. Ότι κατέγραφε ακριβώς για να πείσει τους εντολείς του πως όλα πάνε καλά ή για να τον «κρατάνε» στο μέλλον δεν είναι πιθανό για τον κύριο Παναγιωτόπουλο.

Στην κατάθεση του Αποστολόπουλου που δημοσιεύουμε, ο εισαγγελέας εφετών, εμφανίζεται να ρωτάει τον Αποστολόπουλο για δημόσια δήλωση Χαικάλη με την οποία εμφανίζεται προτείθεται να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας, μια δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Ο Εισαγγελέας έκλεισε μια υπόθεση ενώ υπήρχαν οι ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος και όχι επειδή είχαν εκλείψει

Το επίσης σοβαρό είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν στην Εισαγγελία Εφετών ,όπου προιστάμενος είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο εισαγγελέας δηλαδή που εμφανίζεται σε ηχητικό το οποίο δημοσιοποιήθηκε, να παίρνει εντολές ως «παναθηναικάκιας» από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αντί ο κύριος Ντογιάκος να ζητήσει την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης,αλλά και του γεγονότος πως κάποιος καταγράφει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δέχθηκε να ηγηθεί μια έρευνας που το κλείσιμό της ευνοεί καθαρά την κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε ούτε για Δικαιοσύνη ούτε καν για προσχήματα που καλό θα ήταν να κρατάνε οι λειτουργοί της. Ας κλείσουν λοιπόν και τα δικαστήρια και τον Άρειο Πάγο. Έχουμε Σαμάρειο Πάγο"

Edited by - sam on 22/12/2014 22:40:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/12/2014 :  22:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και ένα ακόμα ενδιαφέρον:

"

Χαϊκάλη είσαι μεγάλο κορόιδο

Γιατί να μην πουλήσει κανείς την ψήφο του; Το χρήμα είναι ωραίο. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πάει κόντρα στο οικονομικό του συμφέρον.

Του Κωνσταντίνου Πουλή


Δεν έχουν ούτε σαράντα φράγκα στην άκρη,
και θέλουν και να αλλάξουν τον κόσμο.
Σταντάλ, Το κόκκινο και το μαύρο

Ο Παύλος Χαϊκάλης διέπραξε ένα σημαντικό σφάλμα, για το οποίο έχει κάθε λόγο να μετανοήσει. Γιατί να μην πουλήσει κανείς την ψήφο του; Το χρήμα είναι ωραίο. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πάει κόντρα στο οικονομικό του συμφέρον.

Σε αυτόν τον συλλογισμό του οικονομικού ορθολογιστή (ας ονομάσουμε έτσι για ευκολία τον βουλευτή που πουλάει την ψήφο του) μπορεί κανείς να επισημάνει τον κίνδυνο της σύλληψης. Όμως τίποτε δεν εμποδίζει τον οικονομικό ορθολογιστή να εξαγοράσει μερικούς αστυνομικούς, έναν δικαστικό ή/και έναν εισαγγελέα - ό,τι χρειαστεί. Η άλλη πλευρά φαίνεται ότι το κατάφερε περίφημα. Μπόρεσε να θέσει στο αρχείο την υπόθεση την ίδια μέρα, χωρίς καν να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου.

Σε αυτό το σημείο πάντα κάποιος θα βρεθεί να αναφέρει τις τύψεις συνειδήσεως, που είναι μια σημαντικότατη παράμετρος, φτάνει κανείς να διαθέτει συνείδηση. Αν δεν διαθέτει, το επιχείρημα πάει στα σκουπίδια γιατί εφαρμόζεται μόνο σε όσους ήδη συμφωνούν. Αν διαθέτει, θα βρεθεί ζημιωμένος κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς λόγο και αιτία.

Το μόνο που έχει να φροντίσει λοιπόν ο οικονομικός ορθολογιστής, αφού απαλλαγεί από τη συνείδησή του, είναι να πετύχει ένα καλό ντηλ. Να σταθμίσει σωστά την ισορροπία μεταξύ ρίσκου και οφέλους και να πουλήσει ακριβά την ψήφο του. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια καλή ευκαιρία, με δεδομένο ότι η μεν κυβέρνηση έχει λυσσάξει, το δε πραγματικό διακύβευμα είναι μηδαμινό, μια απλή παράταση της ζωής της. Οι πιθανοί ηθικοί δισταγμοί θέλω να πω είναι αμελητέοι. Εξάλλου καμία ηθική ικανοποίηση δεν συγκρίνεται με την ικανοποίηση που προσφέρουν τρία εκατομμύρια ευρώ. Αν πάλι επιμείνει κανείς στους ηθικούς ενδοιασμούς του, μπορεί να προσχωρήσει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και να μας αφήσει στην ησυχία μας. Να αφοσιωθεί δηλαδή στην γκρίνια για το ότι δεν έχει λεφτά, παρότι δεν κάνει τίποτα για να αποκτήσει. Ο Ντουρούτι, λέει, παρότι ληστής τραπεζών, πέθανε και του βρήκαν δύο πιστόλια και μια αλλαξιά εσώρουχα. Προφανώς δεν πάμε μπροστά έτσι.

Ωστόσο, επειδή αν είναι να περιμένει κανείς την επόμενη εκλογή φέξε μου και γλίστρησα, η αγορά πρέπει να ανοίξει σε προϊόντα που δεν πωλούνται μόνο εποχιακά. Τροπολογίες, ρυθμιστικές διατάξεις, νόμοι και άλλα εμπορεύσιμα είδη θα επιτρέψουν στον οικονομικό ορθολογιστή να μεγιστοποιήσει το κέρδος του όλο τον χρόνο.

Ως προς το αστυνομικό σκέλος, χρειάζεται απλώς κάποια προσοχή, γιατί κυκλοφορούν κάμερες. Ο οικονομικός ορθολογιστής προσέχει πού δίνει τα ραντεβού του, ώστε να μην αποκαλυφθεί η συναλλαγή. Αν αποκαλυφθεί, βοηθάει πολύ η εξαγορά φιλικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, δηλαδή να εξηγήσουν στο κοινό ότι δεν είδε αυτό που είδε. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, γιατί το κοινό λατρεύει τους πλούσιους. Την εποχή του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη και του Αλαφούζου, είναι φανερό ότι το κοινό έχει το χρήμα σε πολύ μεγαλύτερη υπόληψη από τις αξίες της γιαγιάς του. Κατά βάθος ούτε φθονεί ούτε εχθρεύεται τους πλούσιους. Τους θαυμάζει, με το ανοιχτό στόμα του χάνου, όπως παρακολουθεί σαπουνόπερες ή κοσμικές ειδήσεις. Ο άνθρωπος που έχει εθιστεί να ακούει πώς τρώει το χταποδάκι του ο Τομ Χανκς είναι ένας φίλαθλος της οικονομικής επιτυχίας. Τρώει χάμπουργκερ και ονειρεύεται σολωμό, μια ζωή. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν θα κατηγορούσε ποτέ κάποιον που έβαλε το χέρι στο μέλι. Σιχαίνεται τα μούτρα του, που δεν θα βρεθεί ποτέ κοντά στο μέλι. Εξάλλου το τι έχουν να πουν οι ηθικολόγοι, είναι αδιάφορο, πρόκειται απλώς για τις διαμαρτυρίες των ηττημένων της ζωής. Γι' αυτό και, ενάντια σε κάθε λογική, πιάνουν τόπο μόνο όσα λέγονται στις ειδήσεις. Με τι ανάστημα να αμφισβητήσει κανείς έναν άνθρωπο που βγάζει εφτακόσια χιλιάρικα τον χρόνο; Δεν καταπίνεις τη γλώσσα σου καλύτερα;

Έτσι, την ώρα που ένας βουλευτής καταγγέλλει παραθέτοντας και αποδεικτικό υλικό ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού, στις ειδήσεις μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής που επιδιώχθηκε να χρηματιστεί έπαιζε στο χρηματιστήριο πέντε χιλιάδες ευρώ. Αυτό είναι άσχετο. Και όταν στην κουβέντα υπεισέρχεται κάτι άσχετο, μπορούμε καταλάβουμε αμέσως ότι κάποιος προσπαθεί να εκτρέψει τη συζήτηση, γιατί αυτό που λέγεται είναι δυσάρεστο. Η προφανής εξήγηση είναι ότι ο Χαϊκάλης έκανε μια κουταμάρα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του την ώρα που αποκάλυπτε κάτι πολύ σοβαρότερο.

Το τι ακριβώς έχει συμβεί με τους χρηματισμούς το αποφάσισε ήδη η δικαιοσύνη: τίποτα. Με βάση όμως όσα ξέρω και τον συλλογισμό που προηγήθηκε, μπορώ να διατυπώσω ένα αξίωμα γενικής χρήσεως:
Χαϊκάλη, είσαι μεγάλο κορόιδο!"

http://www.thepressproject.gr/article/70668/Xakali-eisai-megalo-koroido
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/12/2014 :  00:28:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
''Ως προς το αστυνομικό σκέλος, χρειάζεται απλώς κάποια προσοχή, γιατί κυκλοφορούν κάμερες. Ο οικονομικός ορθολογιστής προσέχει πού δίνει τα ραντεβού του, ώστε να μην αποκαλυφθεί η συναλλαγή. Αν αποκαλυφθεί, βοηθάει πολύ η εξαγορά φιλικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, δηλαδή να εξηγήσουν στο κοινό ότι δεν είδε αυτό που είδε. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, γιατί το κοινό λατρεύει τους πλούσιους. Την εποχή του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη και του Αλαφούζου, είναι φανερό ότι το κοινό έχει το χρήμα σε πολύ μεγαλύτερη υπόληψη από τις αξίες της γιαγιάς του. Κατά βάθος ούτε φθονεί ούτε εχθρεύεται τους πλούσιους. Τους θαυμάζει, με το ανοιχτό στόμα του χάνου, όπως παρακολουθεί σαπουνόπερες ή κοσμικές ειδήσεις. Ο άνθρωπος που έχει εθιστεί να ακούει πώς τρώει το χταποδάκι του ο Τομ Χανκς είναι ένας φίλαθλος της οικονομικής επιτυχίας. Τρώει χάμπουργκερ και ονειρεύεται σολωμό, μια ζωή. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν θα κατηγορούσε ποτέ κάποιον που έβαλε το χέρι στο μέλι. Σιχαίνεται τα μούτρα του, που δεν θα βρεθεί ποτέ κοντά στο μέλι. Εξάλλου το τι έχουν να πουν οι ηθικολόγοι, είναι αδιάφορο, πρόκειται απλώς για τις διαμαρτυρίες των ηττημένων της ζωής. Γι' αυτό και, ενάντια σε κάθε λογική, πιάνουν τόπο μόνο όσα λέγονται στις ειδήσεις. Με τι ανάστημα να αμφισβητήσει κανείς έναν άνθρωπο που βγάζει εφτακόσια χιλιάρικα τον χρόνο; Δεν καταπίνεις τη γλώσσα σου καλύτερα;''

Aυτό το σκεπτικό το έχω γράψει παλαιότερα
με πιο λίγες λέξεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/12/2014 :  01:19:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_26.html

Εξηγήσεις..
Το κρατικό-πρωθυπουργικό-κατοχικό κανάλι μεταδίδει συνεχώς την δήλωση-φοβέρα τού θλιβερού,
..πως την Δευτέρα οι βουλευτές θα πρέπει να εξηγήσουν-αιτιολογήσουν την ψήφο τους στους πολίτες!

Πράγματι!
Να και μιά φορά που συμφωνούμε απόλυτα με τον απερχόμενο!
Οι 168 βουλευτές πρέπει να δικαιολογήσουν για ποιόν λόγο επιθυμούν να παραταθεί η δικτατορία της τρόϊκας με τον αχυράνθρωπο στην θέση του ''πρωθυπουργού''.
Γιατί πρέπει να περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις;
Γιατί να πρέπει να μην πληρώνουν αυτοί που πρέπει;
Γιατί να διαγράφονται τα δάνεια των εθνικών νταβατζήδων και των κομμάτων;
Γιατί πρέπει να αποπληρώσει ο λαός τα δάνεια της κακοδιαχείρησης-ληστείας του Μεγάρου της Μουσικής;
Γιατί ανακεφαλαιοποίησαν-χάρισαν στις τράπεζες πάνω από 90 δις ευρώ, και τα χρέωσαν στον λογαριασμό των πολιτών;
Γιατί πρέπει να εκπληστειριαστούν-κλαπούν οι περιουσίες των ελλήνων υπέρ των βησιγότθων, με πλασματικές αντισυνταγματικές χρεώσεις;
Γιατί πρέπει να κυβερνούν ακόμα και συνεχώς οι υπαίτιοι της κατάντιας μας;
Γιατί πρέπει να μην πάνε φυλακή, ή τουλάχιστον στο Ειδικό Δικαστήριο;

Γιατί οι δωσίλογοι πρέπει να μένουν πάντα ατιμώρητοι;

Και δύο φορές περισσότερο θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ψήφο τους,
..όσοι τυχόν επιπλέον των 168 γνωστών εθνοπροδοτών ψηφίσουν υπέρ όλων των παραπάνω!
Θα πρέπει δηλαδή να εξηγήσουν αναλυτικά και πειστικά γιατί τώρα που η χώρα και ο λαός βρίσκονται μιάν ανάσα από την αρχή της λύσης,
..γιατί αυτοί πρέπει να δώσουν το φιλί της ζωής στην κόλαση των μνημονίων και της εξάρτησης;

Για ''το καλό της χώρας'';
Όλα τα παραπάνω είναι ''το καλό της χώρας και του λαού'';
Ας το κάνουν!
Κι εμείς για ''το καλό τους'' θα τους ''ευγνωμονούμε'' για πάντα!

Ειδικά αυτοί οι παραπανίσιοι των 168,
..θα χορτάσουν ευγνωμοσύνη!..

Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ,
..ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
..ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΙΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
..και θα ανταμειφθούν ανάλογα!..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2014 :  10:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

http://www.thepressproject.gr/article/70799/To-doro-pou-thelo-gia-tis-giortes


Το δώρο που θέλω για τις γιορτές

Λένε ότι ο λαός είναι σοφός και ως απόδειξη αυτού αναφέρονται σε μια σειρά από γνωμικά που το αποδεικνύουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφενός οι έξυπνες ατάκες δεν σημαίνουν εξυπνάδα και αφετέρου ότι η εξυπνάδα δεν είναι συλλογική. Κάποιοι μάλιστα που νιώθουν πιο έξυπνοι από τους άλλους ισχυρίζονται ότι δεν ισχύει το ίδιο με την ηλιθιότητα

Του Κώστα Εφήμερου

Η αλήθεια όμως είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα βάσει της πραγματικότητας που αναγνωρίζουμε. Όσοι παραμένουν να ενημερώνονται από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ή διαβάζουν τις «μεγάλες» εφημερίδες δεν μπορούν παρά να σχηματίζουν μια διαφορετική άποψη για την πραγματικότητα. Αυτοί είναι που απαντάνε τις δημοσκοπήσεις ότι δεν θέλουν εκλογές. Αυτοί είναι και όσοι θεωρούν ότι η αριστερή ηγεμονία ήταν τα μεγαλύτερο πρόβλημα της μεταπολίτευσης. Αυτοί θα ορίσουν με την ψήφο τους το μέλλον της χώρας μας.

Περιμένοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κοιτάζω τις τροπολογίες που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Σε μια ειρωνεία της ιστορίας οι τρομακτικότερες από αυτές ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο για την άνoια. Ξέρετε ποια είναι η τροπολογία που λείπει; Αυτή που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.

Τα προηγούμενα χρόνια τα «μεγάλα» ΜΜΕ σήκωναν την υπόθεση τους τελευταίους μήνες και οι υπουργοί αναγκάζονταν να υποχωρήσουν υπολογίζοντας το πολιτικό κότσος ανανεώνοντας την προστασία για 12 ακόμη μήνες. Αυτή τη φορά όμως εφημερίδες και κανάλια όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα αλλά επιπλέον φρόντισαν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο με πρωτοσέλιδα όπως «οι τράπεζες θα σώσουν τα σπίτια μας» και «οι τράπεζες δεν θέλουν τα σπίτια μας». Στα ρεπορτάζ τους ανέφεραν ότι «ο εσωτερικός κώδικας δεοντολογίας» των τραπεζών είναι με το μέρος των δανειοληπτών και ότι σε καμία περίπτωση τα τραπεζικά ιδρύματα δεν θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια. Όλοι γνωρίζουμε τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών και τον έχουμε γευτεί στα τηλέφωνα που μας κάνουν 3-4 φορές την ημέρα.

Ακόμα πιο απογοητευτικό όμως ήταν το περιστατικό με την υπόθεση χρηματισμού Χαϊκάλη. Η πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τρεις στου τέσσερις δεν πιστεύουν ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή. Ο νόμος λέει ότι για δωροδοκία παραπέμπονται και όσοι κάνουν απόπειρα δωροδοκίας και όσοι είδαν το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως αμφιβολία για το αν ο κύριος Αποστολόπουλος πρότεινε χρήματα στον Παύλο Χαϊκάλη προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα. Για την ακρίβεια τον ισχυρισμό του βουλευτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο μεσάζων που απλά ισχυρίστηκε ότι λίγο πολύ το έκανε… για πλάκα.

Κι όμως οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες πίστεψαν τον Γιάννη Πρετεντέρη που υπηρετώντας άψογα το ρόλο του φρόντισε να γελοιοποιήσει τον καταγγέλλοντα και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλες πτυχές του σκανδάλου. Και ξέρετε κάτι; Τα κατάφερε μια χαρά: Το βίντεο δεν έπαιξε σε κανένα απολύτως τηλεοπτικό σταθμό και δεν ακούστηκε σε κανένα ραδιόφωνο.

Κι ύστερα όταν ήρθε η ώρα της «τυπικής» διαδικασίας της δικαιοσύνης ο ανακριτής που κάλεσε τον ύποπτο για χρηματισμό βουλευτή (μιλάμε για παράπτωμα που παραπέμπει σε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και εσχάτης προδοσίας) δεν έκανε ούτε μια ερώτηση για το αν ο Γιώργος Αποστολόπουλος γνώριζε τον Πρωθυπουργό ή τον Τραπεζίτη (τον Σάλλα της Πειραιώς) για λογαριασμό των οποίων (κατά δήλωσή του) φέρεται να κάνει στο βίντεο την προσφορά στον Χαϊκάλη.

Με το πόρισμα της αμφιβόλου ποιότητας δικαιοσύνης -όπως την καταγράψαμε αυτές τις ημέρες- οι βουλευτές βγήκαν ξανά στα «μεγάλα» κανάλια κουνώντας το δάχτυλο στους «ψεκασμένους» και ειρωνευόμενοι τον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε «σοβαρή» την (πολύ σοβαρή) καταγγελία Χαϊκάλη.

Κι αν εμείς, ο σοφός λαός συνεχίζουμε να μην σπάμε τις τηλεοράσεις μας είναι επειδή ενημερωνόμαστε αποκλειστικά από αυτές. Από αυτές που αποκρύπτουν συστηματικά ότι ο Πάνος Καμένος δεν έχει κάνει ποτέ ερώτηση στη βουλή περί «ψεκασμένων», όπως έχει κάνει ο υπουργός υγείας (!), Μάκης Βορίδης, και ο μελλοντικός μας ΠτΔ, Φώτης Κουβέλης.

Και όταν ακόμα προσπαθούμε να σπάσουμε το κατεστημένο και να εκδώσουμε το πρώτο περιοδικό που θα τους αποκαλύπτει μας ορθώνουν μια σειρά από τοίχους. Παρουσιάζουν προβλήματα φοροτεχνικά, μετά τους λείπει το χαρτί, μετά τα τυπογραφεία αρνούνται να μας τυπώσουν χωρίς επίσημες δικαιολογίες και στο τέλος αρχίζουν και οι προσωπικές επιθέσεις. (Δεν θα τους κάνουμε όμως το χατίρι, θα το τυπώσουμε ακόμα και εκτός Ελλάδας και θα το διανέμουμε ακόμα και μόνοι μας τις επόμενες ημέρες).

Η ομερτά των ΜΜΕ πρέπει να σπάσει. Δεν ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε οι φορείς της αλήθειας. Ζητάμε όμως να έχουμε την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στην κοινωνία. Να μην μπορεί κανείς να πει «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έμαθα» όταν θα αποφασίζει για το μέλλον μας.

Η ενημέρωση όλων μας είναι αναγκαία. Μόνο μέσω της ενημέρωσης μπορεί να αναπνέει η δημοκρατία

Τις προσεχείς ημέρες στο ThePressProject θα δημοσιεύσουμε μια σειρά από πολιτικά ρεπορτάζ εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών και φυσικά ανασκοπήσεων μια που το 2014 μας αφήνει με πόνους. Αν όμως θέλετε να μου κάνετε ένα δώρο για το τέλος του χρόνου αυτή τη φορά δεν θα σας ζητήσω χρήματα (και όσοι διαβάζετε τα κείμενά μου ξέρετε ότι αυτό είναι πρωτοφανές). Αυτή τη φορά θα σας ζητήσω να τυπώσετε αυτό το άρθρο και να το δώσετε σε όποιον κοντινό σας άνθρωπο ενημερώνεται αποκλειστικά από τα «μεγάλα ΜΜΕ».

Υ.Γ. Προς εσένα που διαβάζεις εκτυπωμένο αυτό το κείμενο: Να δώσεις ένα δώρο στον άνθρωπο που σου το έφερε τυπωμένο (να μην πουν ότι δεν τους σκέφτηκα και αυτούς) :)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/12/2014 :  12:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
''Περιμένοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κοιτάζω τις τροπολογίες που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Σε μια ειρωνεία της ιστορίας οι τρομακτικότερες από αυτές ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο για την άνoια. Ξέρετε ποια είναι η τροπολογία που ΛΕΙΠΕΙ; Αυτή που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.''

Αυτό είναι το σημαντικό Σταμάτη
Όσο για την απόπειρα...
εεεεε! ήταν ένα αστείο βρε αδερφέ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/12/2014 :  19:55:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάλπες λοιπόν.....
Είμαι πολύ πολύ περίεργος να δώ τι θα παιχτεί τις επόμενες μέρες......

Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται συνήθως με τρείς τρόπους:την ελπίδα,το όνειρο και το χιούμορ.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000