Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Εκλογές 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 86

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  00:01:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Deorum

Για τις σημερινές εξελίξεις κύριοι που ελπίζατε στην μεγάλη ανατροπή έχετε να πείτε κάτι?
Γιατί δεν την βλέπω.



προσωπικά δεν είδα κάτι απτό το οποίο να χρήζει σχολιασμού.
θεωρώ θετικό το γεγονός πως δεν επήλθε οριστική ρήξη καθώς, αν και ήμουν 100% υπέρ αυτής με τα ζώα που έχουμε μπλέξει εντός ευρωζώνης(γερμανία,ολλανδία και κάποιοι ακόμα), φοβόμουν το άμεσο αύριο να πω την αλήθεια. Όχι γενικά, το άμεσο. Για μένα λοιπόν θετική η συμφωνία αλλά μέχρι να δω επί του πρακτέου περί τίνος πρόκειται δεν μπορω να σχολιάσω κάτι άλλο. Θα έχουμε περισσότερα για σχολιασμό μετά τις επίσημες εξαγγελίες των μέτρων από σαββατοκύριακο που απ΄ότι κατάλαβα είναι μέρος της συμφωνίας.

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  00:28:05  Εμφάνιση Προφίλ
Για 4 μηνες τους δινετε χρονος να εκκινησουν τη πολιτικη τους χωρις σαφεις και απολυτα συγκεκριμενες εντολες απο υπαλληλους της τροικας, χωρις κολλημα στην απολυτη αξιολογηση του προηγουμενου προγραμματος αλλα με εναλλακτικες ρυθμισεις που θα συμφωνηθουν, χωρις απαιτηση για συγκεκριμενο πλεονασμα που και αυτο θα συμφωνηθει αργοτερα και χωρις τον βραχνα της αμεσης χρηματοδοτησης και στηριξης των τραπεζων -που αλοιμονο εαν, μολις ανεβαιναν ηταν ολα αυτα λυμενα αφου αυτο θα σημαινε οτι ειμασταν ηδη καλα απο πριν-.

Και ολα αυτα με προοπτικη να συμφωνηθει σε 4 μηνες μια αλλη συμφωνια που θα μπορουσε να ειναι οντως και κουρεμα, ειδικα εαν δειξουν οτι η πολιτικη τους φερνει αποτελεσματα κατι που ολοι το ευχομαστε.

Και ολα αυτα χωρις τα μετρα που ηδη ειχαν συμφωνηθει απο πριν οπως μειωσεις συνταξεων κτλ

Εεεεε...... δε το λες και ασχημο.

Ακουγωντας τον σοιμπλε -που επεμενε απο την αρχη στην απολυτη τηρηση ΟΛΩΝ των προηγουμενων μνημονιακων μετρων- δεν μου φανηκε και πολυ χαρουμενος με τη σημερινη συμφωνια...

Σιγουρα εχει ανεβει το αναστημα μας και μππρουμε τουλαχιστον να ακουστουμε. Δεν ειναι μικρο αυτο.

Τωρα εαν θα καταφερει ο συριζα να πραγματοποιησει το προγραμμα του και να εφαρμοσει τη πολιτικη του σε βαθος τετραετιας αυτο ειναι ενα αλλο θεμα -πουθα φανει πιθανοτατα σε 4 μηνες- Ομως δεν βλεπω να εχει μπει ακομα ενα πραγματικο στοπ σε αυτο. Το αντιθετο μαλιστα. Φαινεται οντως να ξεκινησαν καποιες αλλαγες.

Θα δουμε λοιπον.

Σημαντικα θετικο το προσημο μεχρι στιγμης...


Edited by - sam on 21/02/2015 00:30:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  00:29:57  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Εντωμεταξύ όποτε πάω να διαβάσω
Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σχεδόν γελάω,

Πάει το μυαλό μου στο γέρο-ντάισελ... κάτι.
παπούλης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  00:54:33  Εμφάνιση Προφίλ
''Και ολα αυτα χωρις τα μετρα που ηδη ειχαν συμφωνηθει απο πριν οπως μειωσεις συνταξεων κτλ''

Οι της τρόϊκα και γενικά οι Ευρωπαίοι
έχουν επανειλημμένα δηλώσει
πώς δεν έχουν αποφασίσει ποτέ για τέτοια μέτρα
και είναι εφεύρεση και πρωτοβουλία των Ελληνικών κυβερνήσεων

Να προτείνω μία σημαντική κίνηση
που θα πρέπει να κάνει η ''αριστερή'' κυβέρνηση
για να με αναγκάσει να της βγάλω τα εισαγωγικά

Μόνο που θέλω ένα ''ΝΑΙ'' από εσάς για να το ανεβάσω
και με τη δέσμευση ότι θα το σχολιάσετε

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  04:07:05  Εμφάνιση Προφίλ
Η δήλωση του Σόιμπλε μάλλον τα λέει όλα:

""Οι Έλληνες σίγουρα θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε."

Τέτοιες δηλώσεις κάνει κάποιος όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για αυτά που συμφώνησε και που είναι άλλα από αυτά που έλεγε, στο κοινό του.

Αν δηλαδή μας έλεγε ο Βαρουφάκης, "Ο Σόιμπλε σίγουρα θα δυσκολευτεί να εξηγήσει τη συμφωνία στους ψηφοφόρους του", θα έλεγα ότι μας εμπαίζει για τις εντυπώσεις και ότι τα έκανε σαλάτα.


Πάντα θα ήθελα πολλά περισσότερα, αλλά ο δρόμος έχει βελτιωθεί. Σύντομα θα αλλάξουν πάρα πολλά στην Ευρώπη. Αντί για πρωθυπουργούς τύπου Φινλανδίας και Σλοβακίας ή Αναστασιάδηδες, θα βλέπουμε να εκλέγονται podemos, Τσίπρες, ή ακόμη και Καζάκηδες (οπότε θα αναπωλούν τον Τσίπρα) σε πολλές χώρες που οι πολίτες θα δώσουν τέλος στο να είναι τα κορόιδα του ευρώ των Γερμανών.

Να δούμε για την Ελλάδα στη πράξη τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες καθώς περιμένουμε Δικαιοσύνη...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  11:17:58  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by sam

Βρε ριγκο αλλο εαν εκτιμας οτι δεν γινεται κατι λογω οικονομικοπολιτικων λογων -θα παλεψουν ολοι για να το αποτρεψουν- και αλλο εαν το επιτρεπουν οι συνθηκες η εαν οι συνθηκες ειναι απολυτες και δεν αλλζουν. Οτι σου εγραψα γινεται -φυσικα και με ομοφωνη αλλαγη των ευρωπαικων συμβασεων οπου χρειαζεται δηλαδη σε καποιεσ αποτισ περιπτωσεις και σου ανεφερα και σε ποιες ακριβως-

Μην επιμενεις στη ξεροκεφαλια σου. Εαν θελει μια χωρα να βγει απο την ευρωπαικη ενωση η ιδια -το πρωτο που σου εγραψα- δεν χρειαζεται να καν να αλλαξει νομικα καποια συνθηκη. Βγαινει μονη της. Το χει κανει αλλωστε μια χωρα στο παρελθον -ψαξε να βρεις ποια-

Αααααα... και δεν υπαρχει αποβολη που γραφεις. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ υπαρχει



Την αποβολή δεν την έγραψα εγώ, έκανα quote από τον Γκουγκουρέλα που τα λέει εξαιρετικά!

ΔΕΝ μπορεί μια χώρα ακόμα και να θέλει να βγει από Ευρωζώνη. Οι συνθήκες έχουν φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο, ώστε πρακτικά να μην γίνεται αλλαγή τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

(από ΕΕ αν δεν είναι μέλος ΕΖ γίνεται, το άρθρο 50 το καθορίζει. Ποια χώρα βγήκε από Ευρωπαϊκή Ένωση; )

Γράφεις: "φυσικα και με ομοφωνη αλλαγη των ευρωπαικων συμβασεων οπου χρειαζεται δηλαδη " Συμφωνούμε. Απλά είναι πιο θεωρητικό από το ...αεικίνητο και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

(Για την παράταση του προγράμματος, ένα μεγάλο μπράβο στον Σύριζα, Τσίπρα, Βαρουφάκη, Δραγασάκη και σε όλους όσοι εργάστηκαν γι αυτό. Haters will hate, ας σκούξουν οι μπαμποπαπαδημητρίου και οι ίσκρες. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και όλοι οι βουλευτές οφείλουν να ψηφίσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Το πλήρες κείμενο εδώ: http://www.kathimerini.gr/804533/article/epikairothta/politikh/oloklhro-to-keimeno-ths-apofashs-toy-eurogroup )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  12:07:16  Εμφάνιση Προφίλ
(Θα σου έγραφα παραπάνω για την εμμονή σου ότι μια χώρα που είναι στην ΕΖ δεν γίνεται!!! να βγεί απο την ΕΕ (ψάχνω στο άρθρο 50 και πράγματικα δεν μπορώ να βρω που το διάβασες ότι απαγορεύεται ) αλλα δεν θα είναι δόκιμος ο διάλογος. Τώρ για τη χώρα σου είπα ψάξε ....και μάλιστα είναι ακόμα πιο τραβηγμένο εάν το σκεφθείς στη πραγματικότητα. Γιατί δεν ήταν ακριβώς ανεξάρτητη χώρα αλλά αυτονομο "μέρος" χώρας. Σαν να λέμε η Σκωτία λέει αύριο "γεια σας", δεν γουστάρω τους νόμους που ελέγχουν και περιορίζουν την αλιεία μου. Θα παίξω το παιχνίδι απ' έξω και αν γουστάρω θα κάνω δικές μου συμφωνίες και ας μείνει η μεγάλη βρετανία μέσα να υπογράφει για τον ευατό της και ας μείνουν εκείνοι ευρωπαίοι πολίτες με ευρωπαικό διαβατήριο και εμείς οι σκωτσέζοι ας μην είμαστε και ας έχουμε το δικό μας)

Στα πιο σημαντικά και επίκαιρα τώρα:

Για να καταλάβουμε ποιοι είναι ακριβώς οι haters μπαμποπαπαδημητρίοι και οι ίσκρες.

Θεωρείς ότι η συμφωνία -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- είναι καλύτερη ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, της προηγούμενης -όπου να θυμίσω ότι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί ήταν εξαναγκασμένοι να δίνουν αναφορές σε διορισμένους υπαλληλάκους ενός μή θεσμικού οργάνου και όχι να συνομιλούν σε ανώτατο επίπεδο απευθείας- ή αυτής που έδειχνε να ήταν προδιαγεγραμμένη (μέ email χαρδούβελη για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και επιπλέον μέτρων λιτότητας) με τον Σαμαρά?

Γιατί σε αυτή τη περίπτωση νομίζω οφείλεις και ένα μπράβο σε όσους ψήφισαν σύριζα και συνέβαλαν στο να έρθει αυτή η εξέλιξη? (φαντάζομαι όχι στον εαυτό σου πάντως


(και τίμο αυτό πάει και σε σένα. ΔΕΝ Ισχύει ακριβως αυτό που λες ότι όλα τα μέτρα ήταν εφεύρεση των ελληνικών κυβερνήσεων και ότι η τρόικα δεν αποφάσιζε για αυτά. Δυστυχως η Τρόικα επέβαλε -χωρις ιδιαίτερες ενστάσεις είναι η αλήθεια των μαριονετων που χαμε πάνω- ΚΑΙ μέρος της (σκληροπυρηνικά νεοφιλελεύθερη) πολιτική της χώρας σύμφωνα με τις πολιτικές της απόψεις. Και ειδικά κάποια μέτρα όπως π.χ. ο κατώτατος μισθός -που επηρεάζει τον ιδιωτικό τομέα και ΌΧΙ το χρέος- ή η επιβολή λιτότητας ή και το ποιοι θα φορολογηθούν και το έαν επιτρέπονται ρυθμίσεις είναι άσκηση πολιτικής και όχι μέτρα)

Edited by - sam on 21/02/2015 12:11:54
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  12:49:01  Εμφάνιση Προφίλ
Ένα μπράβο κι από μένα στην συγκυβέρνηση, η οποία κατάφερε να αδειάσουν οι τράπεζες από τις καταθέσεις και να γονατίσει η οικονομία κι άλλο, κάνοντας μάλιστα στο τέλος ένα τριπλό άξελ για να ξαναγυρίσουμε περίπου στο σημείο που είμασταν και πριν την "διαπραγμάτευση" και πριν την πρόκληση των πρόωρων εκλογών (σε ό,τι αφορά το θέμα του μνημονίου, γιατί όλα τα νούμερα της οικονομίας έχουν ήδη χειροτερέψει πολύ)... Ο Σόιμπλε δεν έχει δίκιο, αν κρίνω από τους γράφοντες στο φόρουμ, θα είναι αρκετά εύκολο να πουληθεί στον "σοφό" λαό η "μεγάλη επιτυχία" της κυβέρνησης. Εδώ πίστεψε κόσμος ότι θα κουρευτεί το χρέος, κι ακούγαμε για διεθνείς διασκέψεις του '53 (αυτά last year βέβαια, προκειμένου να υφαρπάξουμε την ψήφο των ευκολόπιστων)! Και βέβαια μετά την λήξη της παράτασης, θα θέλουμε πάλι δανεικά και πάλι από την αρχή... Όπως αυτά που δήθεν δεν θέλαμε, αλλά τελικά αλλάξαμε γνώμη και τα θέλουμε. Για το χρέος που τελικά αναγνωρίσαμε και αποφασίσαμε ότι είναι βιώσιμο κι ότι δεν έχουμε χρεοκοπήσει και θα το ξεπληρώσουμε. Και πάντα με εποπτεία (θεσμούς αντί τρόικας) και πάντα με πρόγραμμα (όχι όμως μνημόνιο, αφού αυτό το σκίσαμε). Επιστροφή στην πραγματικότητα. Κι αυτό καλό είναι πάντως!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  12:58:00  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Gypaetos

Ένα μπράβο κι από μένα στην συγκυβέρνηση, η οποία κατάφερε να αδειάσουν οι τράπεζες από τις καταθέσεις και να γονατίσει η οικονομία κι άλλο, κάνοντας μάλιστα στο τέλος ένα τριπλό άξελ για να ξαναγυρίσουμε περίπου στο σημείο που είμασταν και πριν την "διαπραγμάτευση" και πριν την πρόκληση των πρόωρων εκλογών (σε ό,τι αφορά το θέμα του μνημονίου, γιατί όλα τα νούμερα της οικονομίας έχουν ήδη χειροτερέψει πολύ)... Ο Σόιμπλε δεν έχει δίκιο, αν κρίνω από τους γράφοντες στο φόρουμ, θα είναι αρκετά εύκολο να πουληθεί στον "σοφό" λαό η "μεγάλη επιτυχία" της κυβέρνησης. Εδώ πίστεψε κόσμος ότι θα κουρευτεί το χρέος, κι ακούγαμε για διεθνείς διασκέψεις του '53 (αυτά last year βέβαια, προκειμένου να υφαρπάξουμε την ψήφο των ευκολόπιστων)! Και βέβαια μετά την λήξη της παράτασης, θα θέλουμε πάλι δανεικά και πάλι από την αρχή... Όπως αυτά που δήθεν δεν θέλαμε, αλλά τελικά αλλάξαμε γνώμη και τα θέλουμε. Για το χρέος που τελικά αναγνωρίσαμε και αποφασίσαμε ότι είναι βιώσιμο κι ότι δεν έχουμε χρεοκοπήσει και θα το ξεπληρώσουμε. Και πάντα με εποπτεία (θεσμούς αντί τρόικας) και πάντα με πρόγραμμα (όχι όμως μνημόνιο, αφού αυτό το σκίσαμε). Επιστροφή στην πραγματικότητα. Κι αυτό καλό είναι πάντως!




+1
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  13:00:37  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη να βγει χώρα από την ΕΖ. Δεν γίνεται! Για να γίνει πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες, οι οποίες έχουν "κατασκευαστεί" με τέτοιον τρόπο ώστε πρακτικά να μην γίνεται να αλλάξουν. Ρε Σταμάτη, εσύ πόσταρες τον Γκουγκουρέλα, ξαναδιάβασέ τον!

Τα μπράβο μου πάνε και στον ΓΑΠ που διαπραγματεύτηκε με τεράστιο έλλειμα ενώ οι άλλοι φώναζαν για κρεμάλες και στους σαμαροβενιζέλους που κατάφεραν πρωτογενές πλεόνασμα και φυσικά και στην σημερινή κυβέρνηση. Κανένας από όλους αυτούς δεν έκανε περισσότερα ή λιγότερα από αυτά που μπορούσε. Είναι απόλυτα σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε κυρίαρχη χώρα, δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε αν δεν έχουμε την έγκριση από τους Θεσμούς (δηλαδή την Τρόικα με άλλο όνομα) ούτε καν να βάλουμε CEO στην Εθνική Τράπεζα. Αν ο σύριζα έβγαινε το 2012, και έβγαινε τώρα το πασόκ (παράδειγμα) ή αν το 2009 είχε βγει η νδ με Κωστάκη και γίνοταν ξανά εκλογές πέρισυ, πάλι ακριβώς στα ίδια θα ήμαστε σήμερα. Ο σύριζα έκανε τεράστιες θεμελιώδεις κωλοτούμπες, πολύ καλά έκανε και τις έκανε, ήταν μια απόλυτα προβλέψιμη στροφή στον ρεαλισμό για την οποία αξίζει συγχαρητήρια. Το χρέος μας είναι βιώσιμο, πλέον και με δήλωση Βαρουφάκη, τηρούμε τα συμφωνηθέντα, έστω και θεωρητικά, ζητήσαμε και πήραμε παράταση του μνημονίου που θα το λέμε πρόγραμμα. Φτιάχνει η εικόνα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμα και το newspeak καλό είναι, ό,τι κερδίζει κάποιος καλό είναι.

Ναι, η σημερινή συμφωνία είναι καλύτερη για τη χώρα. Και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σας αφήνω, πάω να δοκιμάσω αν μου βγει ένα LR μήπως και τρέξω ανοιξιάτικο Μαραθώνιο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  13:09:44  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by ALEXANDRA

quote:
Originally posted by Gypaetos

Ένα μπράβο κι από μένα στην συγκυβέρνηση, η οποία κατάφερε να αδειάσουν οι τράπεζες από τις καταθέσεις και να γονατίσει η οικονομία κι άλλο, κάνοντας μάλιστα στο τέλος ένα τριπλό άξελ για να ξαναγυρίσουμε περίπου στο σημείο που είμασταν και πριν την "διαπραγμάτευση" και πριν την πρόκληση των πρόωρων εκλογών (σε ό,τι αφορά το θέμα του μνημονίου, γιατί όλα τα νούμερα της οικονομίας έχουν ήδη χειροτερέψει πολύ)... Ο Σόιμπλε δεν έχει δίκιο, αν κρίνω από τους γράφοντες στο φόρουμ, θα είναι αρκετά εύκολο να πουληθεί στον "σοφό" λαό η "μεγάλη επιτυχία" της κυβέρνησης. Εδώ πίστεψε κόσμος ότι θα κουρευτεί το χρέος, κι ακούγαμε για διεθνείς διασκέψεις του '53 (αυτά last year βέβαια, προκειμένου να υφαρπάξουμε την ψήφο των ευκολόπιστων)! Και βέβαια μετά την λήξη της παράτασης, θα θέλουμε πάλι δανεικά και πάλι από την αρχή... Όπως αυτά που δήθεν δεν θέλαμε, αλλά τελικά αλλάξαμε γνώμη και τα θέλουμε. Για το χρέος που τελικά αναγνωρίσαμε και αποφασίσαμε ότι είναι βιώσιμο κι ότι δεν έχουμε χρεοκοπήσει και θα το ξεπληρώσουμε. Και πάντα με εποπτεία (θεσμούς αντί τρόικας) και πάντα με πρόγραμμα (όχι όμως μνημόνιο, αφού αυτό το σκίσαμε). Επιστροφή στην πραγματικότητα. Κι αυτό καλό είναι πάντως!




+1



+2

Δεν γίνοταν αλλιώς, από μένα έχει μόνο μπράβο!

Θέλω να κάνει (πάντα με την έγκριση των Θεσμών) το colpo grosso: ΑΝ κάποιοι βουλευτές του δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, τους διαγράφει μαζί με όσους δεν ψήφισαν Πάκη για ΠτΔ και με διάφορους άλλους καραγκιόζηδες της αριστερής πτέρυγας, κάνει ΑΜΕΣΑ εκλογές (θυμίζω: με λίστα και υπόσχομαι στο φόρουμ να τον ψηφίσω κι εγώ!), παίρνει 45%, αυτοδύναμος και καβάλα στ' άλογο γίνεται ο Λούλα της Ελλάδας!

Έφυγα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  13:26:28  Εμφάνιση Προφίλ
Ωραία ...2 haters και ένα υποκριτής (και φυσικά πολλοί άλλοι "αφελείς", μειωμένης αντίληψης και ευστροφίας αφού δεν βλέπουν τα όσα πιάνουμε μονο εμείς τα εξυπνοπούλια)

Να ξέρουμε που εξακολουθούμε να βρισκόμαστε τουλάχισον...

Πάω να βγάλω και εγώ επιτέλους ένα 20σάρικο απο το ΑΤΜ της τράπεζας που είχα μέσα και το χρειάζομαι αλλα δεν μπορουσα γιατί με όλα αυτα που έκανε ο παλιοσύριζας με το που ανέβηκε 20 μέρες τώρα, είχε "αδειάσει η τράπεζα από τις καταθέσεις και είχε γονατίσει η οικονομία" (και δεν έβρισκα και χαρτί προχθές και σκουπίστηκα με κατι ψηφοδέλτια που μου χαν περισσέψει)

Άντε καλη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  13:26:56  Εμφάνιση Προφίλ
Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι ο βόθρος που είχαν δημιουργήσει επί δεκαετίες αυτοί που ψήφιζαν και δικαιολογούσαν, θα καθαρίσει ως διά μαγείας.

Αν δεν σπάσουν αυγά, ομελέτα δεν γίνεται. Όταν προσπαθείς να αλλάξεις και να σωθείς από αυτά που έκαναν οι σωτήρες που ψήφιζαν αμετανόητοι ακόμη και τώρα συμπολίτες μας, θα θυσιάσεις πράγματα, και θα έχεις παράπλευρες απώλειες. Σε πόλεμο βρίσκεσαι, όχι σε πικ νικ. Αν αυτές οι παράπλευρες απώλειες είναι μια αύξηση των αναλήψεων από τις τράπεζες, τότε η "απώλεια" είναι αστεία.

Από τη δολιότητα Σαμαρά το πρόγραμμα έληγε 28 Φεβρουαρίου αντί 4 μήνες μετά. Και όλα αυτά των τελευταίων εβδομάδων έγιναν για να πάρουμε τη 4μηνη παράταση που με μια υπογραφή θα είχε πάρει ο Σαμαράς όταν του την έδιναν, και που αν είχε συμβεί αυτό, η συγκυβέρνηση θα έκανε αυτά που θα σκοπεύει να κάνει στο προσεχές 4μηνο, χωρίς "αδειάσματα τραπεζών". Ο Τσίπρας φταίει βέβαια, λες και υπήρχε άλλος τρόπος πέρα της σκληρής στάσης να έπαιρνε τη παράταση. Δεν φταίει ο Σαμαράς που ήθελε να φέρει σε αδιέξοδο τη νέα κυβέρνηση.

Σε 4 μήνες εδώ θα είμαστε να δούμε τις εξελίξεις και τις νέες διαπραγματεύσεις. Σε τυχόν επιτυχία των κινήσεων της συγκυβέρνησης, αυτή θα μπορεί να ζητήσει πάρα πολλά επειδή φέρνει αποτέλεσμα. Κι ας τολμήσουν να τα αρνηθούν οι Σόιμπλε. Θα φανεί ακόμη περισσότερο ότι υπονομεύουν την αλλαγή.

Να γίνονται πάντως σχόλια από υποστηρικτές των προηγούμενων καταστάσεων (και τι δεν διαβάζαμε τόσα χρόνια), είναι απόλυτα σουρεαλιστικό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  13:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα
Πάντως χωρίς να το ξέρω ακριβώς, (αν το αμφισβητείτε να το ξανα-ψάξω).
Οι τράπεζες προφανώς δεν έμειναν χωρίς χρήματα, αλλά για να διατηρηθεί η ρευστότητα τραβούσαν από τον ELA με αρκετά υψηλότερο κόστος, από ότι από τους συμβατικούς τρόπους.
Αυτός ο λογαριασμός... θα μας έρθει. Μικρός ή μεγάλος δεν ξέρω, δεν ξέρω σε πόσα χρηματική διαφορά μεταφράζεται.

Επίσης, σε συνθήκες αβεβαιότητας (που ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί) ειδικά μεγάλες οικονομικές κινήσεις κάπως παγώνουν, με ότι αυτό συνεπάγεται. (και δεν σημαίνει πάντα ότι αν τώρα παγώσουν 2-3-100 αγορές, θα γίνουν οι οι διπλες αύριο, άρα θα έρθουμε στα ίδια). Γενικά η αβεβαιότητα σκοτώνει την αγορά.

Τώρα επί του τι κερδίσαμε και πόσο κτλ κτλ είναι μια κουβέντα.
Έστω να δεχτώ, ότι είμαστε + σε σχέση με την ΝΔ πριν 30 μέρες. Να το δεχτώ για να συνεχίσει η κουβέντα.

Ότι αυτό το πράγμα όμως, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που ήλπιζε και υποσχόταν στον μέσο ψηφοφόρο ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρώ δεδομένο.
Τώρα ακόμα στην καλύτερη συζητάμε ότι είναι μια καλύτερη version του προηγούμενου προγράμματος. Και αυτό φυσικά ελέγχεται, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα πιο συγκεκριμένο, και αυτό στον αέρα είναι. Θα δούμε.
Αλλά ότι είναι αλλαγή, είναι αλλαγή, τώρα συζητάμε πόσο αλλαγή ήταν. 180μοίρες? 175μοίρες? 90μοίρες?

Όταν τελικά, έρχεσαι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο σε 20μέρες, να μην έχεις να δώσεις στους ... κύριους υποστηρικτές σου, τους μισθούς τους, ή οι τράπεζες αρχίζουν και ασφικτυούν και φτάνουμε ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα στις κινήσεις χρήματος... ξανασκέφτεσαι 2πλά κάποια πράγματα.

Υπάρχει η ελπίδα, ότι η Ελλάδα επειδή ήταν ήδη σε μια ήπια ανάπτυξη πιο πριν, ότι αυτό το πράγμα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, οπότε θα αρχίσει μόνο του να ρολάρει χωρίς επιπλέον ασφυκτικά μέτρα. Ήδη ήμασταν εκεί, αν συνεχίσουμε έτσι, τα μέτρα συνεχώς θα χαλάρωναν έτσι κ αλλιώς σε 1-2 χρόνια. Ίδωμεν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2015 :  14:58:48  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι ο βόθρος που είχαν δημιουργήσει επί δεκαετίες αυτοί που ψήφιζαν και δικαιολογούσαν, θα καθαρίσει ως διά μαγείας.

Αν δεν σπάσουν αυγά, ομελέτα δεν γίνεται. Όταν προσπαθείς να αλλάξεις και να σωθείς από αυτά που έκαναν οι σωτήρες που ψήφιζαν αμετανόητοι ακόμη και τώρα συμπολίτες μας, θα θυσιάσεις πράγματα, και θα έχεις παράπλευρες απώλειες. Σε πόλεμο βρίσκεσαι, όχι σε πικ νικ. Αν αυτές οι παράπλευρες απώλειες είναι μια αύξηση των αναλήψεων από τις τράπεζες, τότε η "απώλεια" είναι αστεία.

Από τη δολιότητα Σαμαρά το πρόγραμμα έληγε 28 Φεβρουαρίου αντί 4 μήνες μετά. Και όλα αυτά των τελευταίων εβδομάδων έγιναν για να πάρουμε τη 4μηνη παράταση που με μια υπογραφή θα είχε πάρει ο Σαμαράς όταν του την έδιναν, και που αν είχε συμβεί αυτό, η συγκυβέρνηση θα έκανε αυτά που θα σκοπεύει να κάνει στο προσεχές 4μηνο, χωρίς "αδειάσματα τραπεζών". Ο Τσίπρας φταίει βέβαια, λες και υπήρχε άλλος τρόπος πέρα της σκληρής στάσης να έπαιρνε τη παράταση. Δεν φταίει ο Σαμαράς που ήθελε να φέρει σε αδιέξοδο τη νέα κυβέρνηση.

Σε 4 μήνες εδώ θα είμαστε να δούμε τις εξελίξεις και τις νέες διαπραγματεύσεις. Σε τυχόν επιτυχία των κινήσεων της συγκυβέρνησης, αυτή θα μπορεί να ζητήσει πάρα πολλά επειδή φέρνει αποτέλεσμα. Κι ας τολμήσουν να τα αρνηθούν οι Σόιμπλε. Θα φανεί ακόμη περισσότερο ότι υπονομεύουν την αλλαγή.

Να γίνονται πάντως σχόλια από υποστηρικτές των προηγούμενων καταστάσεων (και τι δεν διαβάζαμε τόσα χρόνια), είναι απόλυτα σουρεαλιστικό.



Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, εγώ πάντως υποστηρίζω όποια κόμματα και όποια κυβέρνηση έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Η παρούσα έστω και αργά απέκτησε (όταν ήρθαν τα ζόρικα και πλησιάζαμε την χρεοκοπία). Εσύ που υποστηρίζεις Καζάκη, δραχμή, θεωρίες για επαχθή χρέη κ.λπ., τι σχέση έχεις με αυτά που υπέγραψε χτες η κυβέρνηση και πρεσβεύει; Αντιστρέφω λοιπόν αυτό που έγραψες για να σου πω ότι είναι πολύ σουρεαλιστικό ΕΣΥ να στηρίζεις πχ Βαρουφάκη και Τσίπρα που ορκίζονται στην παραμονή στην ευρωζώνη, στην αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους, αποδέχονται την εποπτεία και ετοιμάζουν τα επόμενα καραμνημονιακά μέτρα, διότι τότε ΕΣΥ γίνεσαι εντελώς ανακόλουθος με τις ιδέες σου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 86 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000