Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Επιστολή διαμαρτυρίας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

nival
Forum-Runner

Greece


85 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/05/2007 :  15:09:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ και γω με τον Λάζαρο.
Δώσε στον άλλον να καταλάβει ότι ενοχλείσαι απο αυτό που κάνει πριν η πράξη του μεταμορφωθει σε μαζική καθημερινή συνήθεια. Είτε αυτό που κάνει λέγεται στάθμευση στο πεζοδρόμιο είτε να μην σου επιτρέπει την είσοδο σε έναν αθλητικό χώρο.
Η ανοχή και το δεν βαριέσαι μεταμορφώνουν σιγά σιγά την καθημερινότητά μας. Ας προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό πάνω απ' όλα σαν στάση ζωής. Θέλω να ελπίζω ότι κάτι θ'αλλάξει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

makis
Newbie Forum Runner

Greece
33 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  11:44:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by feidias

Έχουσιν Γνώση οι Φύλακες;

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που σκιαγραφούνται στον ορίζοντα σε σχέση με τη συμπεριφορά των φυλάκων στα γήπεδα αποφάσισα να αποστείλω την παρακάτω επιστολή. Η κινητικότητα για το θέμα από πλήθος δρομέων με οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσω στην διατύπωση κάποιων θέσεων-προτάσεων.
Βασική μου θέση είναι ότι το πρόβλημα με τους φύλακες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανά γήπεδο όπου με αφορμή ένα συγκεκριμένο γεγονός μια ομάδα δρομέων-αθλητών ή και άτομα μεμονωμένα θα διαμαρτύρονται με τρόπο ο οποίος θα περιγράφει μια γενικότερα προβληματική κατάσταση φέρνοντας έτσι τους υπεύθυνους αντιμέτωπους με τις πραγματικές τους ευθύνες. Μόνο έτσι θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι υπεύθυνοι και θα μας δώσουν σημασία. Για να γίνω πιο κατανοητός θα αναφέρω ένα παράδειγμα.
Το Σάββατο 28 Απριλίου 2007 στο γήπεδο της Κηφισιάς ( Ζηρίνειο ) διαδραματίστηκε μια κορυφαία σκηνή στο είδος όπου ο φύλακας δίνοντας ρεσιτάλ αγένειας απαιτούσε ωρυόμενος από αθλητές (που ήδη ντύνονταν προκειμένου να φύγουν!), να εγκαταλείψουν το γήπεδο διότι ήταν 8 και ακριβώς 8 πρέπει να κλείσει! Με αντίστοιχο τρόπο είχε μιλήσει πιο πριν σε πατέρα που ήταν στο γήπεδο με την 9-10 χρονών κόρη του! Με τους αθλητές ακολούθησε ένας διαπληκτισμός χωρίς προηγούμενο, γεγονός το οποίο από το συγκεκριμένο άτομο έχει επαναληφθεί πολλές φορές και τα χειρότερα έχουν αποτραπεί την τελευταία στιγμή.
Οι φύλακες γενικά έχουν την στήριξη των διευθυντών των γηπέδων για λόγους μάλλον συνδικαλιστικού λαϊκισμού οπότε αν ένας απλός πολίτης διαμαρτυρηθεί θα λάβει την απάντηση ότι ο φύλακας μπορεί να ήταν εριστικός ωστόσο ο πολίτης φταίει που δεν είχε φύγει ακριβώς την ώρα που ο φύλακας έχει «ευθύνη» να κλείσει το γήπεδο. Αντί λοιπόν να διαμαρτυρηθώ για κάτι που τους «καλύπτει» ο κανονισμός ( αλήθεια με ποια κριτήρια αποφασίζουν τις ώρες λειτουργίας ; ) και να βρω τοίχο γιατί να μην διαμαρτυρηθώ συνολικά για όλα τα προβλήματα; Συγκεκριμένα για το Ζηρίνειο έχω τα εξής ερωτήματα:
• Επιτρέπεται στους φύλακες να διασχίζουν το ταρτάν με το αυτοκίνητο τους ακόμα κι όταν οι αθλητές κάνουν προπόνηση;
• Συνάδει με τους κανόνες υγιεινής ενός χώρου στον οποίο αθλούνται μικρά παιδιά να υπάρχει λάκκος, δίπλα ακριβώς στο ταρτάν, στον οποίο σαπίζει το κομμένο χόρτο; Μήπως είναι πολιτική του σταδίου να προσφέρει αφόρητη δυσωδία σε όποιους αποφασίζουν να γυμναστούν στο συγκεκριμένο χώρο;
• Σε τι κατάσταση βρίσκεται το χόρτο και κατά πόσο εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού σε όσους γυμνάζονται σε αυτό;
• Γιατί το 40 % του νερού από τα ποτιστικά καταλήγει στο ταρτάν ακόμα και ώρες που κάποιοι αθλητές κάνουν προπόνηση; Μήπως έτσι τους διευκολύνουμε; Μήπως έτσι έχουμε καλύτερη συντήρηση του χόρτου; Μήπως έτσι κάνουμε οικονομία;
• Τα όργανα γυμναστικής τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και κατά πόσο τα στρώματα στην αντίστοιχη αίθουσα είναι κατάλληλα για χρήση;
• Επιτρέπεται οι παγίδες με τα ποντικοφάρμακα να είναι σε κοινή θέα με τόσα μικρά παιδιά που μπαίνουν στο γήπεδο;
• Υπάρχει κάποιος ειδικός κανονισμός ο οποίος επιτρέπει τη χρήση των παρτεριών του γηπέδου για καλλιέργεια λαχανικών ( ντομάτες, κολοκυθάκια κ.τ.λ έχει συμβεί και αυτό!);
• Γιατί ο σεβασμός και η ευγένεια απέναντι στους αθλητές απουσιάζει παντελώς;
• Τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του αθλητικού τμήματος του δήμου;
• Τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι γονείς οι οποίοι πληρώνουν για να γυμνάζονται τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο γήπεδο;
Παρόμοια λίστα σίγουρα υπάρχει για όλα τα γήπεδα και είμαι σίγουρος πως άμα γνωστοποιηθεί στα κατάλληλα ΜΜΕ, κυρίως σε τοπικό επίπεδο για τα γήπεδα που ελέγχονται από το δήμο, θα ταρακουνήσει και θα προβληματίσει αρκετούς. Η απαίτηση για ευγένεια από τους φύλακες, η παράταση των ωραρίων πρόσβασης των γηπέδων από τους δρομείς και η χρήση του χόρτου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα άμα είναι ενταγμένα σε μια λίστα όπως την παραπάνω.
Ας συντάξουμε λοιπόν ομαδικά ή ατομικά επιστολές διαμαρτυρίας με το παραπάνω σκεπτικό και να δούμε μετά όταν διαρρεύσουν στα ΜΜΕ 10-15 τέτοιες επιστολές για το Ζηρίνειο, άλλες 10 για τα Σπάτα, άλλες 10 για την Παλλήνη κ.τ.λ ποιοι θα «τρέχουν» περισσότερο.
Προσωπικά τις περισσότερες φορές πηγαίνω για προπόνηση μετά από 8-10 ώρες δουλειά και δεν έχω καμία όρεξη να ανέχομαι τις απαράδεκτες συμπεριφορές των φυλάκων των ελληνικών γηπέδων. Η λύση που έχω επιλέξει ( αφού βέβαια πρώτα τους έκανα τα γλυκά μάτια, τους έγλειψα και τους έδωσα αυτοκόλλητα με αεροπλανάκια!- έλεος ρε παιδιά!) είναι η πλήρης ανυπακοή σε οτιδήποτε εμποδίζει την διεξαγωγή της προπόνησης μου. Μέσα στο γήπεδο υπακούω μόνο σε κανόνες που σχετίζονται με σεβασμό απέναντι στους υπόλοιπους αθλητές και τον εξοπλισμό του γηπέδου. Συνήθως μετά από 2-3 φορές συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη και σε αφήνουν στην ησυχία σου. Μην δίνετε σημασία στις φωνές τους και στις απειλές για αστυνομία. Είναι μόνο λόγια. Τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα ποτέ δεν έκαναν κάτι παραπάνω. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει κανόνες σε έναν χώρο που προορίζεται για αθλητές αν δεν έχει σαν γνώμονα του τους ίδιους τους αθλητές. Μέχρι λοιπόν κάποιοι να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην δεχόμαστε τους συγκεκριμένους κανονισμούς.

Καλές προπονήσεις.

Εκτός ωραρίου.

Στο χόρτο!


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

makis
Newbie Forum Runner

Greece
33 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  11:52:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ - ΕΙΤΕ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Thanos
Advanced Forum-Runner

Greece


322 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  21:57:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να ενημερωσω τον politis και την trehalitsa το ταρταν του σταδιου της Πανεπιστημιουπολης καταστραφηκε και αφαιρεθηκε λογω των εγκαταστασεων (σιδεριες) που εστειναν για την 15θημερη γιορτη της νεολαιας καθε χρονο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/05/2007 :  22:17:32  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Θάνο λοιπάμαι που θα διαφωνίσω αλλά... το ταρτάν άρχισε να καταστρέφεται από το 1985. Το 1984 σταμάτησε η συντήρισή του. Ήταν και η τελευταία φορά που είχαν ανάψει οι προβολείς! Το ταρτάν είχε σχεδόν καταστραφεί μέχρι το 1987. Η ΚΝΕ το φεστιβάλ της εκείνη τη περίοδο το έκανε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Το φεστιβάλ ξεκίνησε να γίνεται στην Πανεπιστημιούπολη μετά το 1990 οπότε και το ταρτάν είχε καταστραφεί παντελώς. Επίσης το ταρτάν ήταν το χειρότερης ποιότητας που υπήρχε εκείνη την εποχή :(

______________________
*Ότι ξεκινάει όμορφα, τελειώνει με πόνο... :/*
Everything comes to an end, life must go on.... Enjoy it...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikats
The Book

Greece


6332 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2007 :  07:57:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θάνο λοιπάμαι που θα διαφωνίσω αλλά... O dejan εχει δίκιο. Και ξερετε και πια ηταν η χειρότερη περίοδος. Οταν ειχε μισο ξεφτίσει, ηταν γεμάτος μπαλώματα, και κινδύνευες αν ετρεχες λίγο πιο γρήγορα-κατι που δεν το κανεις ουτε σήμερα με τους τοσους όσοι τρεχουν "τσουκου-τσουκου" στην εσωτερική (άλλο θέμα αυτό!) να "γυρίσεις" κανα πόδι.

"Έλληνας κροίσος με νησί, 9 γράμματα."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trehalitsa
Newbie Forum Runner



23 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/05/2007 :  09:20:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by nival

Συμφωνώ και γω με τον Λάζαρο.
Δώσε στον άλλον να καταλάβει ότι ενοχλείσαι απο αυτό που κάνει πριν η πράξη του μεταμορφωθει σε μαζική καθημερινή συνήθεια. Είτε αυτό που κάνει λέγεται στάθμευση στο πεζοδρόμιο είτε να μην σου επιτρέπει την είσοδο σε έναν αθλητικό χώρο.
Η ανοχή και το δεν βαριέσαι μεταμορφώνουν σιγά σιγά την καθημερινότητά μας. Ας προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό πάνω απ' όλα σαν στάση ζωής. Θέλω να ελπίζω ότι κάτι θ'αλλάξει.



Συμφωνώ απόλυτα !!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000