Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  15:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Σφυρίξτε όλοι αδιάφορα στις ανακοινώσεις του ΔΣΑ και του συμβουλίου της Ευρώπης.
Βγάλτε τους όλους διαπλεκόμενους και τσιράκια. Την ξέρετε την λύση. Σπέκουλα.
Βάλτε τις επιπτώσεις του ΝΑΙ.
Μην βάζετε τις επιπτώσεις του ΌΧΙ.
Γιατί το ΝΑΙ θα έχει επιπτώσεις.
το ΌΧΙ αυτομάτως, σημαίνει ότι δεν θα γίνουν όλα τα ανωτέρω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Giovanni
Forum-Runner

Greece
51 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:03:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η δυνατότητα επίσημης έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας συνιστά πάντοτε επιτομή της δημοκρατίας.
Είναι άλλο πράγμα αυτό, και άλλο πώς κανείς αργότερα χρησιμοποιεί τη λαϊκή εντολή.
Το να μην επιθυμεί κάποιος να εκφραστεί ένας ολόκληρος λαός μέσω μίας εκλογικής διαδικασίας ή ενός δημοψηφίσματος για ζητήματα που τον αφορούν άμεσα και πρόδηλα, 3 πράγματα μπορεί να φανερώνει: είτε ότι φοβάται την κρίση του λαού γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα αντίκειται στα δικά του "πιστεύω", είτε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη γενικότερα στο λαό (άρα και στην ικανότητά του να αντεπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις) και τους εκπροσώπους του και άρα αρέσκεται να κυβερνάται από εξωτερικούς παράγοντες, είτε ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική γενικότερα.
Άλλωστε η ανάδειξη κυβερνήσεων ανά τετραετία, και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά αποχής, δεν νομίζω ότι εξασφαλίζει την τετραετή σύμπλευση λαού - κυβέρνησης, ειδικά υπό συνθήκες τόσο αλλοπρόσαλλες και ευμετάβλητες.
Εναπόκειται λοιπόν στην κρίση του καθενός τι θα ψηφίσει, με ποιο σκεπτικό, και πόσο φανατικά. Όμως το να αμφισβητεί κανείς την ουσία και χρησιμότητα ενός δημοψηφίσματος, κατά την άποψή μου ακυρώνει την ίδια την πολιτική του υπόσταση.
Κατ' εμέ, ένα είναι το ζητούμενο: η ενότητα την επόμενη ημέρα, όποια κι αν είναι η ετυμηγορία. Γιατί βλέπω αλληλοσπαραγμό, όχι απλό διχασμό... Δεν επιτρέπεται τέτοιο κλίμα, τέτοιες ημέρες. Η λογική μεθ 'ημών!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:10:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το δημοψήφισμα επικυρώθηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τη ΒΟΥΛΗ.

Ας πω και εγώ ότι είναι αίολο.

Τώρα ας μας πει ο ΔΣΑ και το Συμβούλειο της Ευρώπης, για πόσους από τους νόμους που "επικυρώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τη ΒΟΥΛΗ" μεταξύ 2010 ως 2014, έβγαλαν ανακοινώσεις ότι ήταν αίολοι, παράνομοι, κι εγώ δεν ξέρω τι.

Θα έπρεπε νομίζω να βγάζανε κάτι 100αδες ανακοινώσεις.

Τι? Δεν βγάλανε? Το Συμβούλειο της Ευρώπης σίγουρα καμμία, ο ΔΣΑ μου φαίνεται ότι έχει βγάλει καναδυό.

Ε άντε γεια. Άντε γεια.

---
"το ΌΧΙ αυτομάτως, σημαίνει ότι δεν θα γίνουν όλα τα ανωτέρω"

Το ΝΑΙ σημαίνει ότι ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ. Χ Ε Ι Ρ Ο Τ Ε Ρ ΕΥ Σ Η. Ες αεί.

Για το ΟΧΙ, υπάρχει και μια πιθανότητα για κάτι καλύτερο. Όπως έχεις πει και εσύ Γιώργο, θα πάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Και συμπληρώνω, χωρίς νταβατζήδες. Ε αν είσαι στο βουνό και δεις ότι πας για τον γκρεμό, θα στρίψεις. Μπορεί εκεί που θα πας να έχει και εκεί γκρεμό έτσι όπως τα κατάφερες, το μόνο σίγουρο είναι όμως αν δεν στρίψεις, είσαι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ χαμένος από χέρι. ΧΑΜΕΝΟΣ._

---
Και εγώ Σάββα καθόλου σίγουρος δεν είμαι. Το αντίθετο μάλιστα, δυστυχώς, γιατί όπως βλέπουμε μια επιλογή μας έχει απομείνει, η δραχμή κι ας μη θέλει μεγάλο μέρος του κόσμου να το συνειδητοποιήσει. Το ευρώ υπό τις συνθήκες που θέλει η Γερμανία, είναι καταδίκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:17:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αν μια χώρα, κατρακυλάει προς τον φασισμό. Με μη διαφανείς διαδικασίες και μη διαφανείς εκλογές.
Εσείς άρες μάρες κουκουνάρες.
Το ίδιο.
Οι άλλοι έκαναν 1.500.000 ανέργους. ΟΚ.
Οπότε εμείς, αν τους κάνουμε και διπλούς είμαστε κομπλέ.
Ή αν βιάσουμε την δημοκρατία.

Γιατί ως γνωστόν ο Φασισμός, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήρθε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" πατώντας με ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ πάνω σε οργισμένους και εξαθλιωμένους πολίτες. Τους οποίους εξαπάτησαν.

Δεν ζητάμε πολλά, να τηρούνται απλές προδιαγραφές.
Και ο πιο φανατικός, καταλαβαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν είναι καθαρά διατυπωμένο. Δεν έχει ΣΑΦΕΣ ερώτημα.
Και οι ΙΔΙΟΙ το λέτε.
-------------------------------------------
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4023
Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος. (άρθρο 11)

(ΦΕΚ Α' 220/24-10-2011)
http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/395

Κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο προκηρύσσεται η διενέργεια δημοψηφίσματος, έως και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται σε όσους συμμετέχουν σε αυτό:
α) η ανάρτηση ή η επικόλληση σε εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους και σε αυτοκινούμενα μέσα α εροπανώ, πανώ, αφισών, γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, εκτός των χώρων της παραγράφου 5 του άρθρου 9, καθώς επίσης η αναγραφή συνθημάτων, και
β) η μετάδοση μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς επίσης από φορείς παροχής συνδρομητικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 9.

----------------------------------------------------



Και όχι ΝΕΚ.
Είναι άλλο αν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα υποστηρίζει το ΝΑΙ, δικαιωμά του.
Και άλλο σαν κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός να υποστηρίζει το ΝΑΙ.

Ντροπή δλδ. Και μην μου πεις τι έκαναν οι άλλοι.
Επειδή οι άλλοι έκαναν 5 βλακείες, να φτιάξουμε λοιπόν μια χούντα, με παρωδίες επιλογές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:27:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν και δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς μου απαντάς. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως πώς ξεχωρίζεις όταν μιλάει σαν κόμμα και πότε σαν κυβέρνηση; Δηλαδή επειδή είναι κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να πει την γνώμη του ούτε σαν κόμμα;
Μπερδεύτκες πάντως. Δεν υποστηρίζει ο Συριζα το ΝΑΙ

Edited by - Nek2000 on 01/07/2015 16:46:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:41:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν βλέπω να έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση ακόμα. Και αυτό που έβαλες δεν έχει και καμία αιτιολόγηση.


ΟΗΕ: Δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων το δημοψήφισμα- Πυρά κατά ΔΝΤ και ΕΕ
4 4 1 0
1 Ιουλίου 2015
ΟΗΕ: Δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων το δημοψήφισμα- Πυρά κατά ΔΝΤ και ΕΕ

Δύο εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαιρέτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για να αποφασίσει η χώρα με δημοκρατικές διαδικασίες το μονοπάτι που θα ακολουθήσει για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, χωρίς να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan, τόνισαν ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τις υποχρεώσεις αποπληρωμής του χρέους, επαναλαμβάνοντας μια προειδοποίηση που εκδόθηκε νωρίτερα από τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Juan Pablo Bohoslavsky.

«Όλα τα θεσμικά όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μηχανισμοί θα πρέπει να υποδεχθούν το ελληνικό δημοψήφισμα ως εύγλωττη έκφραση της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και κατ ‘εφαρμογή του άρθρου 25 ΔΣΑΠΔ για τη συμμετοχή του κοινού. Πράγματι, μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνής τάξη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σεβασμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω της διεθνούς αλληλεγγύης και της προσέγγισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επίλυση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κρίσης.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν αποτύχει να καταλήξουν σε λύση που δεν απαιτεί πρόσθετα οπισθοδρομικά μέτρα λιτότητας. Ορισμένοι ηγέτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στην ιδέα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα είναι από τις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα να παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, με τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση που δεν θα διαλύσει την ελληνική δημοκρατία και θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και την κοινωνική εξαθλίωση.

Η συνθηκολόγηση με τελεσίγραφα για την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας για τον Ελληνικό πληθυσμό θα ήταν ασύμβατη με τη δημοκρατικό εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος προς στον Έλληνα Πρωθυπουργού.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  16:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Γερμανία επιτρέπεται να κάνει π@στιές. Η ΕΚΤ επίσης. Το ΔΝΤ, η τρόικα, το Σ.τ.Ευρώπης, η ΕΕ. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η τωρινή αντιπολίτευση. Χτυπήματα κάτω από το τραπέζει εναντίον της χώρας μας και της κυβέρνησης που προσπαθεί με σωστό η λάθος τρόπο για ΕΜΑΣ.

Για όλα αυτά γαργάρα. Αλλά αν ας πούμε ότι η κυβέρνηση στα χτυπήματα κάτω από το τραπζέι, στον πόλεμο με αθέμιτο μάλιστα τρόπο που δέχεται και δεχόμαστε κάνει κάτι που άντε ας πούμε ότι ξεφεύγει, είναι ... φασισμός. Πρέπει να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι. Να πολεμάει μόνο με σφεντόνες.

Ξυπνήσαμε.

ΕΛΕΟΣ.

Edited by - KostasPVol on 01/07/2015 16:46:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  17:07:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Την απόσυρση του δημοψηφίσματος ζητά η ΓΣΕΕ Χαρακτηρίζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος «ψευδεπίγραφο και διχαστικό»

--------------
Η ΓΣΕΕ να θυμίσω, ότι σε γενικές γραμμές, είναι προς τα αριστερά. Σε γενικές γραμμές στήριξε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι για να μην την βγάλουμε και αυτή σκάρτη.
--------------
Το δημοψήφισμα δεν είπε κανείς ότι είναι κακό. Εφόσον γίνεται με προδιαγραφές.
Και αυτές δεν υπάρχουν. Και η ανακοίνωση του ΟΗΕ λέει "είναι καλοδεχούμενο" όχι ότι πληρεί τις προυποθέσεις.

Κατά τα άλλα, όταν παίζει στο Associated Press θεωρώ την πηγή αξιόπιστη. Φαντάζομαι θα υπάρξει και ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  17:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πριν λίγο τα είπε. Υπάρχουν και σωστοί Γερμανοί.

Δείτε το!

https://www.youtube.com/watch?v=PO3IQnlhn88
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ptrspar
Forum-Runner

Afghanistan


140 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  18:07:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη φάτε. Έχει γλαρόσουπα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  18:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μας,
λέγοντας ΣΥΝΕΝΟΝΟΧΟΥΣ όσους ψηφίσουν το ΝΑΙ,
και (ενώ χτές έκανε πρόταση... την οποία αρνήθηκαν γιατί σου λέει δεν θα παίζουμε)...
κάλεσε στο μεγάλο ΌΧΙ.

Εγγυάται επίσης προσωπικά για τις καταθέσεις των ελλήνων, μην ανησυχούν.

Εντάξει, δεν τίθεται θέμα εξιοπιστίας, όσα έχει πει είναι θέμα περίπου 2-3 ημερών να γίνει ακριβώς το αντίθετο. (πέραν ότι αφορά προσλήψεις στο δημόσιο, να του το αναγνωρίσουμε).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  19:00:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλο μηνα δεν ειπαμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  19:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
https://twitter.com/coe/status/616254784585211904

ΝΕΚ εγώ βρήκα αυτό (είναι 100% Ο πραγματικός λογαριασμός) για το αν είναι έγκυρη η πληροφορία.

Βρες μου και εσύ κάτι επίσημο από τον ΟΗΕ για αυτό το κείμενο, γιατί πραγματικά δεν το βρήκα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  19:21:11  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/photos/a.322449567807104.91091.322436297808431/961385460580175/?type=1&hc_location=ufi

Κοιτάχτε επίπεδο και παρομοιώσεις.

Όπως η άλλη πινακίδα, που παρομοίαζε το Άουσβιτς με την Ευρώπη.

Ακόμα και οι μεταφορές, παρομοιάσεις, υπερβολές έχουν τα οριά τους. Αλλά όταν έχει εκχυδαιστεί τόσο πολύ ο δημόσιος λόγος, αυτά είναι φυσικά αποτελέσματα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2015 :  19:23:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τέτοια διχόνια πάντως ,νομίζω δεν την έχουμε ξαναζήσει....

Το καλύτερο σου χαμόγελο να το φυλάς για κείνους που δέν το αξίζουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000