Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Κοπεγχάγης 24/05/2015
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

as400
Advanced Forum-Runner

Greece
364 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 17/03/2015 :  16:04:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για Κοπεγχάγη?????

AS400

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  07:57:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα σας !!

Καλο Μηνα !!


Μαραθώνιος στην Κοπεγχάγη 2015


Κάθε φορά , πριν και μετά από έναν αγώνα δρόμου που συμμετέχω , διακρίνω κάτι διαφορετικό στον τρόπο έκφρασής σας προς το πρόσωπό μου…Κι αυτό το ΄΄κάτι άλλο ΄΄ , με γεμίζει συναισθήματα μοναδικά, πρωτόγνωρα , ιδιαίτερα … πέρα από τα …συνηθισμένα …

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου …δεν έχω λόγια …το έχω πεί και παλαιότερα και όταν τρέχω (αλλά και όταν δεν τρέχω !)σκέφτομαι και αναζητώ τρόπο …: Πώς να εξαργυρώσω όλη αυτή την …συμπεριφορά σας ?? !

Ας ξεκινήσω όμως, την περιγραφή μου για τον αγώνα στην πανέμορφη Κοπεγχάγη της Δανίας !!!

Από τον Δεκέμβριο , άρχισε η…πίεση (!!!) από μερικούς φίλους και ιδιαίτερα τον ΝΙΚΟ Τ. και τον Μανώλη (psaras61) να πάμε να τρέξουμε έναν αγώνα μαραθωνίου στο εξωτερικό …Αφού τελικά, στα τέλη Γενάρη , επιλέχθηκε η συγκεκριμένη πόλη και δεν θα έτρεχα και στην Ψάθα100 λόγω εργασίας , αποφάσισα να …διεθνοποιηθώ Χα χα χα !!

Άρχισε η σχετική προπόνηση λοιπόν και οι ετοιμασίες σιγά σιγά έπαιρναν σάρκα κ οστά !!!

Κάπου στα μισά της προπόνησης ,(ξέρω , αρκετοί θα σκεφτείτε ότι απαγορεύεται αυτό, ότι είναι λάθος…και είναι ) έτρεξα και τον αγώνα του 24ώρου στο Ελληνικό και μερικούς άλλους μικρούς εδώ κοντά στα μέρη μου !!!

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση ,ανάρτησα και την γνωστή μας, δρομική μου μπλούζα , όπου είχα προσθέσει μία μικρή Ελληνική Σημαία !!Και η αποδοχή της εκ μέρους σας , ξεπέρασε κάθε φαντασία !!

Σάββατο πρωί 23 Μάη, αφού προηγήθηκε ένα μικρό ζεσταματάκι γύρω από το ξενοδοχείο έως την γραμμή εκκίνησης του αγώνα πού ήταν 1,5 χιλ. μακρυά από το ξενοδοχείο μας , συναντηθήκαμε με την Φιλίππα και τον Νίκο και περπατούσαμε στους δρόμους της Κοπεγχάγης, με προορισμό την έκθεση του αγώνα , για να παραλάβουμε αριθμό (είχα το Νο 7667 ) κλπ . Ο καιρός ήταν μεικτός: είχε τα συννεφάκια του , το (λιγάκι κρύο ) αεράκι του , την ηλιοφάνεια του …

Εκεί , συναντήσαμε και τον Μανώλη (πού διαμένει εκεί ) και μας είπε ότι ΄΄ ο καιρός εδώ αλλάζει 10 φορές την μέρα ΄΄ (αλλά υπόψη εκείνη την ώρα δεν το λάβαμε και κακώς !!!) , εξερευνήσαμε την έκθεση (πού δεν έχει καμία σχέση πιστεύω με την αντίστοιχη Ελληνική ) , ακολούθησε μεσημεριανό pasta party (!!!) , αναπτύχθηκε σχεδιασμός για τον αγώνα !

( Σε ένα φυλλάδιο είδα την διαδρομή η οποία ήταν ναι μέν επίπεδη κατά 95% ,αλλά με πάρα πολλές στροφές και …κλειστές στροφές !! Ήταν κυκλική , θα τρέχαμε 2 φορές από το ίδιο σημείο! Εκκίνηση κ τερματισμός ήταν το ίδιο σημείο! Θα τρέχαμε πάνω (και κάτω !) από γέφυρες με ωραία θέα , σε καταπράσινα πάρκα , στο κέντρο της πόλης ,με άσφαλτο , με τσιμέντο ,με πλακόστρωτο…Τα πάντα όλα !!!! )

Αποφάσισα να τολμήσω να τρέξω την Κυριακή, ακολουθώντας τον ΄΄ λαγό ΄΄ των 3 ωρών !!! Γελάτε ??? !!!! Εγώ γελούσα με την ψυχή μου …το ίδιο και ο Νίκος!! Δέν ένιωθα κανένα δισταγμό η φόβο!! Το πολύ πολύ ,αν δεν τα κατάφερνα ,να κατρακυλούσα στο 3:20 !! Και πάλι γελούσαμε !!!Τα σχόλια και το αστείρευτο χιούμορ περί αυτού του θέματος μας ανέβαζε την διάθεση πολύ ψηλά !!

Ο Μανώλης είπε ότι δεν θα ‘ετρεχε διότι είχε θέμα με το γόνατό του …Στεναχωρηθήκαμε φυσικά ,αλλά γνωρίζοντας ότι αυτά ΄΄ παίζουν ΄΄ στο τρέξιμο ανά πάσα στιγμή , το προσπεράσαμε γρήγορα …

Ήμουν ενθουσιασμένος πού θα έτρεχα έναν αγώνα σε πόλη εκτός Ελλάδας ! Πολύ ενθουσιασμένος πού ήταν η Κοπεγχάγη , μια πόλη πού μ άρεσε πολύ από πρίν, διαβάζοντας στα έντυπα και πάντα ήθελα να επισκεφτώ…!!

Σάββατο βράδυ ο δρομικός ρουχισμός ήταν έτοιμος …από το μπαλκόνι μου έβλεπα τις λευκές σκηνές του αγώνα ,που αύριο θα φιλοξενούσαν τα λιγοστά πράγματά μας , τους Elite Runners ,τους εθελοντές , τα κρεβάτια μασάζ κλπ κλπ !
Η εκκίνηση θα ήταν στις 9:30 !

Στην Δανία αυτές τις ημέρες η νύχτα κρατάει το πολύ 5-6 ώρες !! Έχουμε διαφορά 1 ώρα!! Στις 4:30 έχει πιά ξημερώσει για τα καλά –όπως 7 το πρωί Ελλαδας !!!!

Ε , από τις 4:30 ώρα Δανίας είχα ξυπνήσει …Έξω φυσούσε δυτικός μικρός άνεμος…στον (καταγάλανο) ουρανό κανένα συννεφάκι όπως χθές !!!! Σκέφτηκα : ΄΄ Λές να ψήσει φίδια σήμερα , ειδικά για εμάς ??΄΄ ….Άφησα την σκέψη μου να ταξιδέψει αλλού , περιεργάστηκα τα πράγματά μου , έφαγα μια φέτα ψωμί , μέλι , ταχίνι και … η ώρα κυλούσε ευχάριστα !!!!

Κατά της 6 , πήγαμε για ένα τσάι , έναν καφέ…Γύρω μας , να κινούνται δρομείς και δρομείς…και κάθε εθνικότητος !!!

Ο καιρός έξω είχε συννεφιάσει τώρα ,κάτι που μ άρεσε !!!Επιστρέφοντας στο δωμάτιο , πέρα στις σκηνές του αγώνα βλέπω τις πρώτες παρουσίες και με χαλαρές κινήσεις των εθελοντών …΄΄δεν δείχνουν αγχωμένοι , μάλλον τα έχουν όλα τακτοποιημένα ΄΄ σκέφτομαι…

Τελειώνω τις τελευταίες εκκρεμότητες .Μαζί με τον ΝίκοΤ πήγαμε στο διπλανό ξενοδοχείο να συναντηθούμε με Φιλίππα και Νίκο και την υπόλοιπη Elite Ελληνική ομάδα (δεν γράφω ονόματα, διότι θα ξεχάσω κάποιον-α και δεν είναι ωραίο-δεν μ αρέσει !!!) και υπό την συνοδεία εθελοντών της διοργάνωσης ,ξεκινήσαμε περπατώντας, με μπόλικο χιούμορ ,με γέλια, φωτογραφίσεις κλπ , για την αφετηρία του αγώνα μας !!! Η απόσταση ήταν ,όπως είπα παραπάνω μόλις 1,5 χιλ. μακριά μας …Από όλους τους δρόμους , τις γέφυρες ,ξεπρόβαλαν δρομείς με μοναδική κατεύθυνση !!!!

Επικρατούσε συννεφιά , φυσούσε λιγάκι (κάποιοι κρύωναν κιόλας!) και όλοι λέγαμε ότι ΄΄αν κάνει τέτοιο καιρό κατά την διάρκεια του αγώνα ,όλα θα πάνε πολύ καλά ΄΄!!!

Ξαφνικά , στο άκουσμα-κάλεσμα, μιας γνωστής φωνής ,γυρίζω προς τα πίσω και βλέπω τον Μανώλη μας !!!!χα χα χα !!! Τελικά , αποφάσισε να τρέξει παρά το θέμα με το γόνατο του… μέχρι όσο πάει ΄΄ είπε !!! χα χα !!! Μανώλη είσαι απίστευτος !!!Η ομάδα συμπληρώθηκε !!!Ολοι μαζί ,χαρούμενοι σαν μικρά παιδάκια, φτάσαμε στο σημείο αφετηρίας …

Η ώρα πλησίαζε σιγά σιγά…Γύρω μας ,δρομείς ,από διάφορα σημεία του Πλανήτη ,διαφόρων ηλικιών κλπ κλ π !!

Αφού έγινε η αναγκαία επίσκεψη ΄΄ στον χώρο πού κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του΄΄ (!!!) ,παραδώσαμε τα πράγματά μας στις σκηνές ,όπου οι εθελοντές τις τοποθετούσαν κατά σειρά και εκεί θα τις βρίσκαμε στο τέλος !!Ορίσαμε κι ένα σημείο συνάντησης για μετά τον αγώνα και …πήγαμε για ζέσταμα !

Τον Μανώλη τον χάσαμε μέσα στους δρομείς …Με τον Νίκο ,φτάσαμε στο επίπεδο των 3 ωρών και εκέι υπήρχε λίγος χώρος για τρεξιματάκι ...Μερικά λεπτά πρίν την εκκίνηση ,αποχαιρέτησα τον Νίκο (ουσιαστικά ήταν λίγα μέτρα πίσω μου !!!)και πήγα στον χώρο των 3 ωρών !

Εκεί ήταν και 5 δρομείς ΄΄ λαγοί ΄ με μπαλόνια πού αναγράφονταν οι 3 ώρες!! (Είδα ότι υπήρχαν λαγοί και των 3:10 , 3:30 και 4 ωρών !Από 5 δρομείς ! ) .

Πιό μπροστά υπήρχε φράχτης ,πού μας εμπόδιζε να πλησιάσουμε τους Elite !!! Αριστερά του σημείου εκκίνησης υπήρχε μια τεράστια γιγαντοοθόνη 20τ.μ. (!!!!) πού εμφάνιζε σκηνές από τους ΄΄υπ ατμόν δρομείς΄΄ !!!

Ακριβώς απέναντί της –αλλά με 3πλάσιο μέγεθος !) υπήρχαν κερκίδες με θεατές !!! Κι εμείς ,στην μέση, ανάμεσά τους ,έτοιμοι να ξεκινήσουμε, με τα δάχτυλα έτοιμα να πιέσουν το πλήκτρο του ρολογιού ,για να αρχίσει να ΄΄ γράφει ΄΄ τον χρόνο !!!Ο καιρός άρχισε να ΄΄ανοίγει΄΄ …΄΄μπάς και ξανασυννεφιάσει…΄’ σκέφτομαι φευγαλέα !!!

Σκεφτόμουν : κολλητά στον λαγό –μην σου ξεφύγει ούτε βήμα !!!΄΄ …Ήμουν περίεργος ΄΄θα το αντέξω αυτό όλο?? – ας αυτοτεσταριστώ !!!΄΄ …Περιεργάστηκα τους 5 λαγούς …επέλεξα (εγώ!! Χα χα !!) έναν, όχι νεαρό, πιστεύοντας ότι θα έχει περισσότερη…εμπειρία (!!!) καί δέν θα με πάρει στον λαιμό του !!!! Πήγα και κόλλησα δίπλα του !!!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…Και μέσα από ζητοκραυγές ,χειροκροτήματα των πάρα πολλών θεατών , δυνατή μουσική ,ξεκινήσαμε …..Το πρόσωπό μου ήταν όλο ένα χαμόγελο τεράστιο !! Δεν μπορούσα να το αλλάξω αυτό !!!!

Ετρεχα κολλητά με τον λαγό !!!Μετά από τα πρώτα 100 μέτρα , είχε στροφή δεξιά ανηφορική, 180ο και τρέχαμε επάνω σε γέφυρα κι από κάτω μας ήταν η θάλασσα και στην άκρη της η αφετηρία με τους ατελείωτους δρομείς που ακόμη ήταν στην εκκίνηση !!!

Δεξιά κ αριστερά μας υπήρχε συνεχώς ,πλήθος κόσμου ,να μας ενθαρρύνει , να κρατούν χαρτόνια με ιδιαίτερα συνθήματα για τον δικό τους άνθρωπο…

Ο Λαγός μου να τους φωνάζει κάθε τόσο ,κι αυτοί ακόμη περισσότερο να ζητωκραυγάζουν !!Να πηγαινοέρχεται ΄΄πέρα - δώθε΄΄ στο εύρος του δρόμου ,να κάνει διάφορα ζογκλερικά , να αλλάζει τον βηματισμό του ,να ανεβοκατεβαίνει πεζοδρόμια ,να χοροπηδάει σαν κατσίκι…έπαθα πλάκα !!! …Προς στιγμήν σκέφτηκα ΄΄ με αυτά που κάνει-που εξαντλεί έτσι δυνάμεις-θα καταφέρει να φτάσει στο τέλος ??΄΄ …Οι υπόλοιποι 4 λαγοί των 3 ωρών , ήταν ακριβώς πίσω μου , ψιλοκουβεντιάζοντας μεταξύ τους …ήταν σαν να πήγαιναν μία καθημερινή βόλτα –έτσι τους κατάλαβα !Ο δικός μου πήγαινε 5 μέτρα πιο μπροστά !!

Άρχισα να σκέφτομαι μήπως επένδυσα σε λάθος λαγό
?!΄΄ ….΄΄΄θα τον τεστάρω στα πρώτα 5 χιλ. κι αν δεν είναι εντάξει θα τον αφήσω…Ημουν μια χαρά σωματικά , άρχισα να ζεσταίνομαι σιγά σιγά και οι πρώτες σταγόνες ιδρώτα δεν άργησαν να εμφανιστούν …

Πλησιάζοντας στα πρώτα 5 χιλιόμετρα, ο λαγός μου άρχισε να φωνάζει κάτι…που φυσικά δεν καταλάβαινα !! Ενημέρωνε για σταθμό νερών !Νερό σε κυπελάκια πλαστικά ! Κάτι πού εντόπισα στα 20 μέτρα πριν …Ήμουν αριστερή πλευρά του δρόμου και τα νερά ήταν όλα στην δεξιά !!! Δεν έκανα καμία κίνηση να λοξοδρομήσω-πλησιάσω προς τα εκεί , βλέποντας το πλήθος των δρομέων που έρχονταν …και γίνονταν ΤΟ μποτιλιάρισμα-τρακάρισμα-σπρώξιμο !
Ήμασταν ακόμη στην αρχή –ήμασταν πάρα πολλοί!!

Περάσαμε τα 5χιλ. με 7-8 δευτερόλεπτα πιό γρήγορα… Ακούω τους άλλους λαγούς να του λένε κάτι …πιθανόν να ΄΄ κόψει ΄΄ λίγο (?).

Συνέχισα να τρέχω ,δίπλα στον λαγό πάντα , σκεφτόμενος ότι δεν πειράζει που δεν πήρες νερό εδώ στα πρώτα 5,είσαι εντάξει…αλλά πρέπει από τον επόμενο σταθμό να πίνεις νερό , αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις !!! Και με το ποτηράκι θα είναι δύσκολο εν κινήσει , να το πίνεις !Μοιραία θα απομακρύνεται ο λαγός !!Αλλά θα πάμε όσο μπορούμε ΄΄ !!

Η διαδρομή ήταν σε μερικούς δρόμους με παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά κ αριστερά ,άλλα να εξέχουν με κίνδυνο ΄΄ τρακαρίσματος ΄΄ !!Στις διασταυρώσεις ,εθελοντές κ αστυνομία ,σταματούσαν τα αυτοκίνητα για να περάσουμε !! Ο κόσμος συνεχώς παρών , εκφραζόμενος ποικιλοτρόπως ,απίστευτος!!!

Στον επόμενο σταθμό εντοπίζω τα ποτήρια με το νερό και κάνω μια δοκιμή !!! Πιάνω το ποτήρι και καταφέρνω και πίνω το ένα τρίτο !! το υπόλοιπο χύθηκε πάνω μου η βγήκε από τις μύτες μου !!! Ένιωθα να με κρυώνει στην μπλούζα και στα παπούτσια μου …αλλά εντάξει , λίγο νερό είναι ,θα εξατμιστεί γρήγορα ΄΄ σκεφτόμουν !!! Όμως , δεν ήταν κατάσταση αυτή …Θα έπρεπε να πίνω πιο πολύ νερό ,ειδάλλως δεν θα τα καταφέρω …

Μ αυτά και μ αυτά , ο λαγός μου , είχε φύγει 8-10 μέτρα μακριά μου …γκαζώνω και τον πιάνω αλλά καταλαβαίνω ότι ΄΄ αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ ΄΄ !!Κάποια στιγμή θα τον χάσω …Προς το παρόν πηγαίνουμε καλά …

Ξαφνικά ακούω μια καμπάνα να χτυπάει και κάνω χιούμορ με τον λαγό ωχ, ξέχασα να πάω εκκλησία σήμερα , μήπως να σταματούσαμε λίγο να πάω μια στιγμή ??΄΄ τον ρωτάω !!! Μου απαντάει γελώντας ΄΄σε λίγο τελειώνουμε , θα προλάβεις ,μην ανησυχείς !!΄΄ !!!

Παρατηρώ το τρέξιμο των 3 ωρών …Είναι δυνατό τρέξιμο…σαν ποδοβολητό αλόγου μοιάζει !!!Όλο το κορμί δονείται!!! Και είμαι και 80 κιλά…δεν το παραβλέπεις κι αυτό!!!!

Παρατηρώ ότι , ανά διαστήματα ρέουν ντουζιέρες με νερό αλλά τις αποφεύγω…έτσι διαπιστώνω ότι έχει ηλιοφάνεια φουλ αλλά …ανεκτή ηλιοφάνεια !!!Όσο όμως περνάει η ώρα θα αυξηθεί ??!! Χμμμ ….

Σε μερικές γωνίες –εκτός από το πλήθος- υπάρχουν ορχήστρες, με διάφορα είδη μουσικής ,ανεβασμένες πάνω σε καρότσες νταλικών και με τους μουσαμάδες να τους κρατούν σκιερό το μέρος !

Εκατοντάδες μικρά παιδιά (σε όλη την διαδρομη) , απλώνουν τα χεράκια τους για Η5 και φυσικά δεν τα αφήνω παραπονεμένα!!!

Στον επόμενο σταθμό , ξανά άλλη μία από τα ίδια με το νερό…κάποιος με σπρώχνει με τα χέρια του …κι λαγός μου να έχει απομακρυνθεί πιο πολύ από την προηγούμενη φορά …Και οι υπόλοιποι 4 λαγοί των 3 ωρών , μου έχουν φύγει καμμιά 10αριά μέτρα μπροστά … Ακούω πίσω ,να φωνάζουν το όνομα μου …ήταν η γυναίκα του Μανώλη !!! Προλαβαίνω και σηκώνω τα χέρια μου και χαιρετίζω !!!!

Σε μερικά σημεία η διαδρομή είναι πολύ στενή…Υπάρχει στριμωξίδι ,μοιραία μειώνεται η ταχύτητα …(Μάλιστα σε ένα (?) σημείο η στροφή ήταν 90ο –την πρώτη φορά χτύπησα στο κιγκλίδωμα - την επόμενη …πήρα ανοιχτά την στροφή !! χα χα χα !!! )

Στο 19ο χιλ. κοιτάζω το ρολόι μου …Υπολογίζω ότι, ΄΄ έστω και χάνοντας τους λαγούς ,στον Ημί θα φτάσω καλύτερα από ποτέ !Θα κάνω ρεκόρρρρρρρ τρομάρα μου !χα χα χα ! Παίρνω θάρρος και συνεχίζω , γελώντας !!! Οι λαγοί μου φαίνονται στο …βάθος !!!

Από εδώ και μετά , οι δρομείς αραιώνουν …ξεκαθαρίζουμε τώρα !!΄΄ σκέφτομαι !!! Στα 10 μέτρα πίσω μου , είναι ο Μανώλης (τα έμαθα μετά αυτά !) …Βλέποντάς με να πλησιάζω στα 21,1 , δεν με προσπερνά ,με χαζεύει και με αφήνει να περάσω τον τάπητα χρονομέτρησης !1:30:28 !Τέλεια! (Κάνω υπολογισμούς …Καλά θα ήταν αν τερμάτιζα στο 3:10 !!!)
Μετά από λίγο ,με προσπερνάει ο Μανώλης ,φωνάζοντας έλα Παναγιώτη, προχώρα…μην κοιτάς χάμω …μπροστά , μακριά να κοιτάς ,αισθάνεσαι καλύτερα ΄΄!!!

Τον παρατηρώ ώσπου να μην μπορώ πια να τον δώ …Το γόνατό του είναι μια χαρά—χαίρομαι πολύ που κατάφερε να τρέξει…

Από πάνω μας , ο ήλιος …καίει ! (Μετά τον αγώνα , έμαθα ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 24 βαθμούς !...) Μετάνιωσα που άφησα πίσω το καπελάκι μου ! Κυνηγώ όπου μπορώ την σκιά , ανεβαίνοντας και σε πεζοδρόμια …κάποιοι δρομείς παραλαμβάνουν από δικούς τους ανθρώπους , επιπλέον ενυδάτωση…Οι ντουζιέρες ΄΄δουλεύουν΄΄ αλλά τις αποφεύγω –φοβάμαι μήπως είναι πολύ κρύο νερό και πάθω καμμιά νίλα ! …

Πιά ,μειώνω αισθητά τον ρυθμό στους σταθμούς , για να πίνω νερό …και σε ολη την διαδρομή έφαγα μισή μπανάνα …

Στο 27οχιλ διαπιστώνω την –χρονικά- αρχή της πτώσης ΄΄ μου !!! Δεν με ανησυχεί όμως …Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα τερματίσω…Σκέφτομαι ότι οι λαγοί των 3:10 δεν με προσπέρασαν ακόμη….Αρχίζω και ΄΄παιχνιδίζω΄΄ με τους θεατές !!! Ακούω κάποιον να φωνάζει ΄΄Go Greece΄΄ !!!

ευκαιρία να δω αν ισχύει και αυτό που λένε ,ότι : από το 30 και μετά αρχίζει ο Μαραθώνιος ΄΄ σκέφτομαι …Υπομονή , κοντεύω στο 30ο χιλ …

Κάπου κοντά εκεί ,ακούω πίσω μου , να με φωνάζει ο Νίκος Τ !! Η φωνή του είναι αναγνωρίσιμη ,δεν αναρωτιέμαι στιγμή ποιος μπορεί να μου φωνάζει !!!! Με πλησιάζει λέγοντας άντε Παναγιώτη , λίγο ακόμη !! ΄΄ και με προσπερνάει ,με την ανάσα του να ακούγεται δυνατή !! Παρατηρώ την πλάτη του που γυαλίζει από τον ιδρώτα !!!!

Τα χείλη μου τα νιώθω ελαφρώς στεγνά…σε κάθε σταθμό ,σχεδόν περπατώντας ,πίνω όλο το ποτήρι με το νερό….και ξανά ανεβάζω μετά !!

Και σε μια στροφή , κάπου στο 33ο χιλ. με προσπερνά ως σταματημένος , η Φιλίππα μας !!! Δεν με εντοπίζει ,παρόλο που περνάει δίπλα μου και την φωνάζω με το όνομά της !! Γυρίζει , με κοιτάζει μια στιγμή , φωνάζοντας έλα Πάνο , έλα μαζί μου !΄΄ !!! Προλαβαίνω και της απαντώ (χωρίς όμως να μ ακούσει πιστεύω , διότι…εξαφανίστηκε!!) ΄΄ καλά το λες εσύ Φιλίππα ,αλλά μπορώ εγώ ?!!΄΄ !!χα χα !!

Σκέφτομαι ότι : ΄΄ ένας ακόμη λόγος που δεν μπορώ να διατηρήσω την ταχύτητά μου , είναι και το γεγονός ότι τρέχω στις μεγάλες κ πολύωρες αποστάσεις! Πρέπει να ισχύει κι αυτό ε ??΄΄

Επίσης ,αυτή η όποια-φτωχική φυσικά - ultra εμπειρία που έχω ,με κάνει να βλέπω τα χιλιόμετρα του αγώνα ανά 5 τουλάχιστον !!! (π.χ. α είμαστε στα 25 τώρα , ωραία ,πάμε για τα 30 κ.ο.κ !! χα χα ).

Κάποιους δρομείς τους συνοδεύουν δικοί τους άνθρωποι, με ποδήλατο και τους εφοδιάζουν όπου και όταν χρειαστεί …

Βλέπω και κάτι που δεν έχω ξαναδεί : Ήταν μερικοί νεαροί πάνω σε ένα έλκηθρο που γλιστρούσε στην άσφαλτο, με την φορά των δρομέων και πάνω του είχε ένα μεγάλο ηχοσύστημα και έπαιζε μουσική εν κινήσει !!Πρωτότυπο !!

Σε μια γωνιά ,υπήρχε μια ορχήστρα με τύμπανα…έπαιζαν έναν ρυθμό σταθερό…20 μέτρα μακριά τους, πριν φτάσω εκεί , αρχίζω να κάνω κινήσεις …μαέστρου !! Κουνούσα τα χέρια πέρα-δώθε και ξαφνικά κάνω την κίνηση του STOP !! ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!!Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ξαναδίνω εντολή και ξαναρχίζουν οι τυμπανιστές !!! Χα χα !!!

Αρχίζω να έχω κάποιες –ελαφρές ευτυχώς !- ενοχλήσεις στους δικεφάλους μου …και στα δυό πόδια ταυτόχρονα…και μετά από λίγο αρχίζουν μικροενοχλήσεις οι 4κέφαλοι !!! ρε λες να μείνω στον δρόμο??!!! Πλάκα θα χει !! Απίστευτο !!Ας σοβαρευτούμε ΄΄ Αλλάζω ρυθμό για λίγο…εξαφανίζονται οι ενοχλήσεις …δεν πονάω πουθενά…πιάνω ασυναίσθητα το πρόσωπό μου , και εντοπίζω το ξεραμένο αλάτι από τον ιδρώτα …επίσης στην δεξιά μασχάλη έχω συγκαεί !!!Αρχίζει να τσούζει!!!!!!

Στο 40οχιλ ξεπλένω το εσωτερικό μέρος του χεριού μου , που έτσουζε από το αλάτι …πίνω νερό …από απέναντι μου φωνάζει ξανά γυναίκα του Μανώλη !(μας έβγαλε μερικές φωτογραφίες εν δράσει –και την ευχαριστούμε πολύ !!) !! Την χαιρετώ φευγαλέα και αρχίζω να τρέχω ….2 έμειναν !!!

Με προσπερνάει μια γυναίκα-δρομέας με φούστα Havanas !!χα χα !!

Φτάνω τελικώς στην γέφυρα που πρωτοξεκίνησα !!! Στροφή αριστερή 180ο και μπαίνω στην τελική ευθεία !!!! Ο κόσμος απλά μοναδικός !! Δεν υπάρχει !! Τους κάνω τις υποκλίσεις μου , τους ευχαριστώ , μοιράζω χειραψίες στην άκρη του δρόμου …

Και αγγίζω την γραμμή τερματισμού σε χρόνο 3 ώρες κ 17 λεπτά (και 22 δεύτερα !!!).

Εκεί ,ο πρώτος που συνάντησα ήταν ο ..πρώτος Έλληνας ,που είχε τερματίσει 40 ολόκληρα λεπτά πρίν και τώρα απολάμβανε τους τερματισμούς , πίνοντας τον καφέ του !!! χα χα !!!

Προχωρώντας προς την έξοδο , μου προσφέρανε το μετάλλιο, με συγχάρηκαν , τους ευχαρίστησα κλπ κλπ .

Στην συνέχεια υπήρχε πλούσια γκάμα προϊόντων ενυδάτωσης (νερά, μπάρες, φρούτα, γιαούρτι ,ζεστή σοκολάτα, GU, μπύρα χωρίς αλκοόλ ,μπανάνες κλπ κλπ ) ,παρέλαβα τα ρούχα μου απίστευτα πολύ εύκολα κ γρήγορα!!!!

Ήρθε και με βρήκε ο λαγός μου !!! Κάνοντας χιούμορ μου είπε ότι τώρα αν θέλω μπορώ να πάω στην εκκλησία !!!!

Στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης ,αντάμωσα τον Νίκο και τον Μανώλη ,βγάλαμε τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες , περπατήσαμε ως το ξενοδοχείο, κάναμε ένα ντους και ώρα 2:45 μεσημέρι , περπατούσαμε τουριστικά στην ηλιόλουστη (!!!) πόλη της Κοπεγχάγης , επί 90 λεπτά !!! Ένιωθα λες και δεν τρέξαμε μαραθώνιο !!!

Αργότερα , τα γατόνια (!!!) του Ιντερνέτ ,με ενημέρωναν με χρόνους , ενδιάμεσα περάσματα , κατάταξη , κλπ κλπ !!!

Έτρεξαν κάπου 10000 δρομείς από όλο τον κόσμο !!! Τερμάτισα στην 797η θέση Γενικής Κατηγορίας , 754 Ανδρών και 96 Ηλικιακή Κατγορία !! Μμμμ…όχι κι άσχημα ε?!!!!


Σας ευχαριστω πάρα πού όλους και όλες για την πανέμορφη στήριξή σας!!


Θα τα πουμε σε 40 μερες παλι , μετα τον Mythikal !!

Καλο Καλοκαιρι και τυπικα !!!




Παναγιωτης.






Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  10:07:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σου ρε Παναγιωτη με τις ωραιες περιγραφες σου, πραγματικα εχεις εναν μοναδικο τροπο να απολαμβανεις την ζωη και μεσα απο την περιγραφη σου, βιωσα κιεγω το ιδιο συναισθημα.
Ευχομαι να εισαι παντα καλα να μπορεις να τρεχεις και να απολαμβανεις αυτο που τοσο αγαπας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  10:14:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολλά, πολλά Μπράβο Παναγιώτη και για τον αγώνα (χρόνος, θέση) και για την περιγραφή (ως συνήθως).
Σε ποιό ξενοδοχείο έμεινες?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  10:15:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραίος, Παναγιώτη!
Καλά έκανες και κυνήγησες το 3ωρο, από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα (κατ' εμέ) μία ακόμη απλά "καλή" συμμετοχή"...
Μπράβο και πάλι!

Νικόλα και Μανώλη, συγχαρητήρια!!!

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  10:36:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...Παναγιωτη εμεις τα ειπαμε κι απο αλλου...αλλα γιατι οχι και μια επαναληψη απο δω: ...πολλα-πολλα συγχαρητηρια...διοτι δεν ξερω κανεναν που να επιτυχει τοσα πολλα ΜΕΓΑΛΑ πραγματα...σε τοσο ΜΙΚΡΟ χρονικο διαστημα!!!



...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Charlie_Brown
Forum-Runner

79 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  10:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Charlie_Brown Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η στιγμή που έκανες τον μαέστρο ήταν πραγματικά priceless που λέει και η διαφήμηση. Πολλά μπράβο για την διαθεσή σου να τρέχεις με τρόπο που να απορροφάς τα πάντα γύρω σου και να μην καταδυναστεύεσαι από χρονόμετρα. Συγχαρητήρια φίλε μου.

Ζακ

"You can't wake a person who is pretending to be asleep"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  11:06:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στρατηγέ τα σέβη μου!!
Ευχαριστώ Νίκο.
Μπορεί αγωνιστικά να μην βγήκανε οι στόχοι,αλλά περάσαμε πολύ καλά.
Στρατηγέ σε βλέπω ξανά Κοπεγχάγη,άφησες κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς..
Η καλύτερα Βερολίνο..
Αγωνιστικά..η διαδρομή έχει πολύ στροφιλίκι,ανηφορίτσες και λίγο πλακόστρωτο.
Είχαμε και την ατυχία να χουμε καλοκαιρινή μέρα..
Άλλωστε οι ντόπιοι πάνε Βερολίνο για επιδόσεις.
Η πόλη όμως είναι πολύ όμορφη,ιδιαίτερη,οι ανθρωποι ζεστοι,με άψογα αγγλικά όλοι τους.


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  11:43:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Νικο αρχισες το...ψηστηρι απο τωρα βλεπω για του χρονου !! χα χα!!!

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια !!

θα το ξανακυνηγησουμε το 3ωρο !Μ αρεσε ! χα χα !!

Το ξενοδοχειο ονομαζονταν ΤIVOLI και ηταν 1,5 χιλ μακρυα απο την εκκινηση-σε ευθεια ηταν στα 500 μετρα !!!


Παναγιωτης.



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sigi
Senior Forum-Runner



925 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  12:15:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο στρατηγέ!!!
Μοναδικός!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  16:08:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τύφλα να'χει ο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν!!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  21:06:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια σε όλους σας! Και πολύ ωραία περιγραφή βεβαίως βεβαίως!

Δεν ήξερα πως υπάρχουν επίσημοι λαγοί πέραν του γκρουπ των πρωτοπόρων,πόσο μάλιστα για τόσο πολλά χρονικά όρια! Φτάνουν ως το τέλος η σταματούν κάπου νωρίτερα και συνεχίζεις μόνος;στη Θεσσαλονίκη δεν είδα πάντως κάτι αντίστοιχο δεν ξέρω αν υπήρχε.πολύ καλό!

Συγχαρητήρια και πάλι!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/06/2015 :  21:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Από όσο ξέρω, ο λαγός πηγάινει ως τον τερματισμο!!!

Ευχαριστώ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/06/2015 :  15:19:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια και καλή αποκατάσταση παιδιά!
Πάντως Παναγιώτη αξίζει να δοκιμάσεις ξανά για 3ωρο σε φλάτ διαδρομή αλλά χωρίς "βλακειούλες" στην προετοιμασία ειδικά, βουνό και υπερβολές στις αποστάσεις δεν έχουν αποτέλεσμα για πολύ καλό χρόνο.
Όσο για τους λαγούς τερματίζουνε κανονικά εκτός των ελίτ που πέρνουν άδεια για συνέχεια απο τους διοργανωτές στην διάρκεια του αγώνα όταν οι "κανονικοί" δεν πάνε καλά. Το "13 νομίζω στην Αθήνα λαγός κέρδισε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  17:02:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νίκο και Παναγιώτη (αλλά και Μανώλη εκ "Δανείας" ορμώμενος :) συγχαρητήρια για τον αγώνα σας!!!

Πόσο θα συμφωνήσω με τον "Καφέ Charlie": ο Παναγιώτης έχει μια μοναδική ικανότητα να μην το βάζει ποτέ κάτω και να χαίρεται την ΚΑΘΕ στιγμή του αγώνα, άσχετα με το πως του βγαίνει!

...και ταυτόχρονα θα συμφωνήσω με τον "μαρκοφόρο" zoro: ο Παναγιώτης το κυνηγάει μια χαρά το 3ωρο, μόλις "συγκεντρωθεί" σε αυτόν το στόχο αποκλειστικά!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/06/2015 :  19:17:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

Νίκο και Παναγιώτη (αλλά και Μανώλη εκ "Δανείας" ορμώμενος :) συγχαρητήρια για τον αγώνα σας!!!

Πόσο θα συμφωνήσω με τον "Καφέ Charlie": ο Παναγιώτης έχει μια μοναδική ικανότητα να μην το βάζει ποτέ κάτω και να χαίρεται την ΚΑΘΕ στιγμή του αγώνα, άσχετα με το πως του βγαίνει!

...και ταυτόχρονα θα συμφωνήσω με τον "μαρκοφόρο" zoro: ο Παναγιώτης το κυνηγάει μια χαρά το 3ωρο, μόλις "συγκεντρωθεί" σε αυτόν το στόχο αποκλειστικά!

Free your feet...free your senses!


Eυχαριστώ Μανώλη,και συ εισαι πολύ κοντά!

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000