Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ανθρωπος - κοινωνία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 26

roberto4carlos
Advanced Forum-Runner



421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2015 :  10:28:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Ο πόλεμος είναι ανθρωπιστική κρίση, όταν εξαθλιώνεις και στραγγαλίζεις οικονομικά έναν ολόκληρο λαό θεωρείται κι΄αυτό ανθρωπιστική κρίση. Αναμφισβήτητα ο πόλεμος είναι οτι χειρότερο, ..και να ήταν μόνο η Συρία στην δίνη του πολέμου.. Ιράκ, Ουκρανία, Παλαιστίνη ..και..και...



Ανθρωπιστική κρίση θα έλεγα πως είναι και η πνευματική καταρράκωση ενός λαού, η πολιτιστική αφαίμαξη, η μετάλλαξη αξιών, η απώλεια της ιστορικής του ταυτότητας.
Η κρίση αυτή μπορεί να μην αφήνει πάντα πτώματα πίσω της, αλλά το σίγουρο είναι ότι δημιουργεί ζωντανούς νεκρούς. Ζόμπι!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2015 :  18:13:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ σωστά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/04/2015 :  02:30:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βυθισμένη στο χάος η Υεμένη

Εννεαμελής οικογένεια σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή

Εν τω μταξύ, υεμενίτης αξιωματούχος ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 185 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.000 τραυματισθεί στις 9 ημέρες που διαρκούν οι μάχες στο Άντεν και ζήτησε επειγόντως βοήθεια για τα νοσοκομεία.

6 στους 10 κατοικους της Υεμένης δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό & βασικά αγαθά, σύμφωνα με την OXFAM.
http://left.gr/news/vythismeni-sto-haos-i-yemeni-enneamelis-oikogeneia-skotothike-se-aeroporiki-epidromi

Edited by - xipolitos on 05/04/2015 02:31:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tamilthi
Advanced Forum-Runner

Greece


301 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/04/2015 :  08:28:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by roberto4carlos


Ανθρωπιστική κρίση θα έλεγα πως είναι και η πνευματική καταρράκωση ενός λαού, η πολιτιστική αφαίμαξη, η μετάλλαξη αξιών, η απώλεια της ιστορικής του ταυτότητας.
Η κρίση αυτή μπορεί να μην αφήνει πάντα πτώματα πίσω της, αλλά το σίγουρο είναι ότι δημιουργεί ζωντανούς νεκρούς. Ζόμπι!!



+1

You'll never ...run alone
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2015 :  01:07:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Νυχτερίδες: Η Ποδοσφαιρική Ομάδα Τυφλών της Αργεντινής

Η πρώτη μέρα από τις δυο εβδομάδες που θα περνούσα με τους Los Murcielagos -Τις Νυχτερίδες- την ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών της Αργεντινής, ήταν η αρχή μιας νέας εκπαιδευτικής εμπειρίας για μένα, ένα μάθημα πάνω στη δύναμη να «βλέπεις» περισσότερα από αυτά που είναι μπροστά σου.
https://youtu.be/T8jI-XbIe-4

Ο αυστηρός προπονητής της ομάδας, ο Martín Demonte δεν ανέχεται την αργοπορία. Ο Demonte, ο οποίος δεν είναι τυφλός, προπονεί τους Los Murcielagos από το 2005, με σιδηρά πυγμή, με μια καθορισμένη παιδαγωγική προσέγγιση και με πολύ υπομονή. Όπως εκατομμύρια Αργεντινών, είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και με την πάροδο του χρόνου έχει αναπτύξει, μαζί με τους παίκτες του, μια δημιουργική μέθοδο για τον καθορισμό των καλύτερων επίσημων κανονισμών για το ποδόσφαιρο τυφλών.

«Απολαμβάνω αυτό που κάνω και είμαι πολύ τυχερός» λέει ο Demonte. «Είναι προσωπική επίτευξη στόχου να δω το ποδόσφαιρο να γίνεται ένα άθλημα αποκατάστασης και να δουλεύω με υπέροχους ανθρώπους που τα δίνουν όλα για να αποδώσουν όσο το δυνατό καλύτερα».

«Οι Los Murcielagos εμπνέουν σεβασμό και σε κάνουν να θέλεις να παίξεις, σε ενθαρρύνουν. Αποδεικνύουν ότι τα εμπόδια δεν υπάρχουν και ότι μπορούν να απολαύσουν αυτό που κάνουν».

Καταλάβετε ότι η ύπαρξη μιας ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε μια χώρα όπου τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται με μια μπάλα ποδοσφαίρου «δεμένη» στον ομφάλιο λώρο τους. Σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις πόλεις της Αργεντινής υπάρχουν παιδιά που κλωτσάνε μπάλες. Οπότε γιατί όχι τα άτομα με προβλήματα όρασης;

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας το 1991. Ξεκίνησαν με λίγους πόρους, αλλά τώρα, αφού έχουν κερδίσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα, έχουν την υποστήριξη γνωστών χορηγών και είναι σχετικά διάσημοι. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου Τυφλών έχουν μοιραστεί ανάμεσα στη Βραζιλία (το 1998, 2000 και 2010) και την Αργεντινή (2002 και 2006). Στους δυο τελευταίους Παραολυμπιακούς, κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα και το χάλκινο στην Κίνα. «Μας λείπει το χρυσό» είπε ο Demonte και πρόσθεσε επίσης ότι «προετοιμαζόμαστε για το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016».

Συναντώ τον David Peralta, είναι 30 ετών. Παίζει στην εθνική από το 2009. Άκουσε τον ήχο της φωτογραφικής μηχανής μου όταν άρχισα να τραβάω φωτογραφίες και ρώτησε τι μοντέλο μηχανής χρησιμοποιούσα. «Τι είδους φωτογραφίες θέλεις να τραβήξεις Luis; Τι προσπαθείς να απαθανατίσεις;» ο David είναι φόργουορντ και κατάγεται από την Παταγονία. Είναι παντρεμένος, η σύζυγός του δεν είναι τυφλή και έχουν τρία παιδιά. Έχασε την όρασή του σε ένα δυστύχημα όταν ήταν πέντε ετών.

«Στο μικρό χωριό όπου ζούσα, υπήρχε στρατιωτική βάση και στα γειτονικά χωράφια μπορούσαν να κάνουν ασκήσεις πολέμου. Ήμουν μαζί με ακόμα δυο φίλους και κάναμε ακροβατικά με τα ποδήλατα όταν βρήκαμε κάτι χειροβομβίδες και αρχίσαμε να τις πετάμε. Εξερράγησαν. Ένας από τους φίλους μου πέθανε και ο άλλος δεν έπαθε τίποτα».

Το αριστερό μάτι του David είναι κατεστραμμένο από θραύσματα, ενώ έχασε το δεξί του μετά από πολλαπλές ανεπιτυχείς επεμβάσεις. Όπως διηγείται την ιστορία, φαίνεται σαν να μην έχει κακή ανάμνηση από όλο αυτό. «Ήταν απλώς κάτι που συνέβη, η ζωή μου είναι αυτή που είναι ως αποτέλεσμα του ότι έγινα τυφλός και δεν παραπονιέμαι ούτε μια σταλιά για αυτό». Το να παίζει στην εθνική ομάδα είναι το πάθος του, «εμπιστεύσου πριν δυσπιστήσεις» είναι το μότο του. Αφού τράβηξα τη φωτογραφία του, έφυγα λέγοντας «Θα σε δω αργότερα». Ντροπιασμένος από αυτό που είπα, ψέλλισα ανεπιτυχώς μια ασυνάρτητη εξήγηση, αλλά μου λέει «Χαλάρωσε, μην ανησυχείς, αυτό που είπες ήταν σωστό. Θα σε δω αργότερα».

Για να κινηθείς στον κόσμο του σκοταδιού, πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένες συνήθειες. Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν «voy» που σημαίνει «Πάω». Λένε ότι είναι υποχρεωτικό σε διεθνή διαγωνισμό. Το Voy επιτρέπει στον κόσμο να ξέρει ότι εκεί κοντά. Εάν είσαι ένας τυφλός ποδοσφαιριστής, οι άλλες αισθήσεις σου είναι αλάθητες. Τίποτα δεν σε διαπερνάει. Το ποδόσφαιρο τυφλών απαιτεί πολύ ενέργεια, ομαδική δουλειά και οργάνωση. Πρέπει να έχεις καλή επικοινωνία, συγκέντρωση, και εμπιστοσύνη. Χωρίς αυτά, δεν μπορείς να κάνει τίποτα... (συνέχεια)...
http://left.gr/news/nyhterides-i-podosfairiki-omada-tyflon-tis-argentinis
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2015 :  21:07:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
FBI: Εστειλε «κατά λάθος» ανθρώπους στη θανατική ποινή...!!!

«Λάθη» από σχεδόν όλα τα μέλη μίας επίλεκτης εγκληματολογικής ομάδας του FBI, αλλά και «εσφαλμένες αναφορές» οι οποίες παρουσιάστηκαν στα αμερικανικά δικαστήρια προκειμένου να διασφαλιστεί η καταδίκη των κατηγορουμένων (ακόμη και σε θανατική ποινή), παραδέχθηκαν τη Δευτέρα τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της Washington Post, οι αμερικανικές Αρχές παραδέχτηκαν επί της ουσίας ότι παρουσιάστηκαν πλαστές αποδείξεις στο περίπου 95% των 268 υποθέσεων που εκδικάστηκαν σε διάστημα 20 ετών πριν από το 2000. Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα και επιβεβαίωσε το FBI, στην υπόθεση εμπλέκονται τα 26 από τα συνολικά 28 μέλη εκείνου του τμήματος μικροσκοπικής ανάλυσης τριχών.

Η Washington Post επικαλείται τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εθνική Ενωση Συνηγόρων Ποινικού Δικαίου (NACDL) και τα μέλη του Προγράμματος Αθωότητα (Innocence Project), αμφότερες οργανώσεις οι οποίες εργάζονται για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης στη μεγαλύτερη ανασκόπηση των αμφιλεγόμενων εγκληματολογικών πειστηρίων. Βάσει αυτών των στοιχείων, από τους 32 κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν το επίμαχο διάστημα σε θανατική ποινή, 14 εκτελέστηκαν ή πέθαναν στη φυλακή.

Την επανεξέταση των υποθέσεων πυροδότησε ένα πολύ παλαιότερο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας - το 2012 - το οποίο έκανε λόγο για άδικη καταδίκη τριών ανδρών και λανθασμένη σύνδεσή τους με τον τόπο του εγκλήματος από το συγκεκριμένο τμήμα του FBI.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «λάθη» του FBI αναμένονται να δοθούν εντός των επόμενων ημερών στη δημοσιότητα. Αν και το FBI από την πλευρά του προσπάθησε να αποτρέψει μία ενδεχόμενη θύελλα αντιδράσεων υποστηρίζοντας ότι «η υπηρεσία δεν συντάσσει τέτοιου είδους αναφορές από το 2000 κι έπειτα», κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα ότι οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις δεν αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
http://left.gr/news/fbi-esteile-kata-lathos-anthropoys-sti-thanatiki-poini

Υ΄Γ. Γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη η κατάργηση της θανατικής ποινής!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2015 :  19:21:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«Αυτισμός σημαίνει….» : 26 φωτογραφίες, για να δείτε τον αυτισμό με άλλα μάτια

Οι 26 φωτογραφίες που ακολουθούν σπάνε τα στερεότυπα του αυτισμού. Είναι όλες τραβηγμένες και δημοσιευμένες από οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

«Αυτισμός σημαίνει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα», αναφέρει η μαμά Megan Kuecher που ο γιος της είναι στο φάσμα του αυτισμού.

«Αυτισμός σημαίνει να ακολουθείς ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή από αυτό που νόμιζες, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις ότι όμορφο δεν είναι μόνο αυτό που νόμιζες», αναφέρει η μαμά Amanda Webster.

Εικοσιέξι οικογένειες μοιράζονται τις φωτογραφίες των παιδιών τους και περιγράφουν τι σημαίνει για αυτούς ο αυτισμός.
http://www.invitromagazine.gr/2015/04/22/aftismos-simeni-26-fotografies-gia-na-dite-ton-aftismo-me-alla-matia/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/05/2015 :  12:03:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας στρέφεται εναντίον του Κοινωνικού Ιατρείου Άρτας..! «Πρόκειται για μια πραγματικά ανήκουστη απόφαση, μια πρωτοφανή ενέργεια»

«Αθέμιτος ανταγωνισμός η αλληλεγγύη..!»

Για την πρωτοφανή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, με την οποία καταγγέλλει ως παράνομο το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της περιοχής και εγκαλεί τους γιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για αθέμιτο ανταγωνισμό, μίλησε στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο η κα Λίτσα Κιτσαντά, δημοτική σύμβουλος Άρτας και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου.

«Γνωρίζαμε από καιρό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας κρατούσε μια επιφυλακτική στάση απέναντι στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, αλλά δε μπορούσε ποτέ να φανταστούμε ότι θα έφτανε σε μια τέτοια ανακοίνωση» δήλωσε η κα Κιτσαντά στο Κόκκινο 105.5, μιλώντας στο Μαγκαζίνο του Σαββάτου και τον Κώστα Σαββόπουλο, για την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας να ζητήσει το κλείσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της περιοχής. «Πρόκειται για μια πραγματικά ανήκουστη απόφαση, μια πρωτοφανή ενέργεια», είπε η κα Κιτσαντά, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή».

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Άρτας, μας ενημερώνει η κα Κιτσαντά, είναι μια αυτόνομη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτοοργανωμένη, στην οποία μετέχουν τουλάχιστον 20 γιατροί και φαρμακοποιοί και πάρα πολλοί αλληλέγγυοι πολίτες. Λειτουργεί καθημερινά τα πρωϊνά και δύο απογεύματα την εβδομάδα και παρ' ότι έχει μόνο μόνο λίγους μήνες ζωής, περιθάλπει πάνω από 140 άτομα.

Όπως είπε η κα Κιτσαντά, ανέκαθεν ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας έθετε ζήτημα ως προς τη νομική υπόσταση του Ιατρείου. «Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου λέει ότι το Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος επικαλείται και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία έχει αποφανθεί ότι για να λειτουργούν ιατρεία ή πολυϊατρεία χρειάζονται άδεια του οικείου ιατρικού συλλόγου», αναφέρει η κα Κιτσαντά και συμπληρώνει:

«Τους απαντήθηκε ότι οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης βασίζονται στην ανιδιοτελή προσφορά, στην αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, πράγματα που είναι συνυφασμένα με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και τον όρκο του Ιπποκράτη, δε χρειάζονται κάποια νομική υπόσταση για να λειτουργούν».

«Το ανήκουστο είναι ότι η ανακοίνωση αφήνει αιχμές στους γιατρούς που μετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο ότι ενεργούν πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι συναδέλφων τους!», σημειώνει η κα Κιτσαντά, προαναγγέλλοντας κινήσεις για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Άρτας, το οποίο όπως αναφέρει, σε δύσκολους καιρούς, έχει γνωρίσει τη συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας.
http://left.gr/news/athemitos-antagonismos-i-allileggyi-i-l-kitsanta-gia-koinoniko-iatreio-artas

Διαδικτυακή καμπάνια διαμαρτυρίας

Ήδη στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει καμπάνια διαμαρτυρίας προς τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, με την οποία ζητείται η ανάκληση της καταγγελίας για το Κοινωνικό Ιατρείο. Μπορείτε να βρείτε το κείμενο και αν συμφωνείτε να υπογράψετε κι εσείς εδώ https://secure.avaaz.org/el/petition/iatrikos_syllogos_artas_anairesi_tis_kataggelias_gia_to_koinoniko_iatreio_artas/?nzaUigb



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/05/2015 :  12:32:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Human Rights Watch : Η ΕΛ.ΑΣ στοχοποιεί άστεγους, τοξικομανείς εκδιδόμενες

Βαρύτατες καταγγελίες για τη στάση της ελληνική αστυνομίας απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι άστεγοι, οι χρήστες ναρκωτικών και τα εκδιδόμενα άτομα στην Αθήνα, εξαπολύει η Human Rights Watch.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η HRW κατέγραψε περιστατικά παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για παρεμπόδιση των ατόμων αυτών σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης. Παρόλα αυτά η οργάνωση εκφράζει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι το νέο σχέδιο αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας, θέτει μεταξύ άλλων στο στόχαστρο Εκδιδόμενες γυναίκες, παρότι το επάγγελμα των εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων δεν είναι παράνομο”.

Δείτε το μίνι ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η HRW για τις καταγγελίες εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας. https://youtu.be/wrAABybrgiU

περισσότερα...
http://info-war.gr/2015/05/hrw-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1/

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2015 :  01:47:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρατείνονται μέχρι 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση δέκα ημερών στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του ν.4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και το Σάββατο 30 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 212.897 αιτήσεις, εκ των οποίων 91.851 ιδιωτικά και σε ΚΕΠ οι 121.046.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για τη δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).

Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936).

Αρκετά υψηλός είναι επίσης αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).
http://www.efsyn.gr/arthro/mehri-ayrio-oi-aitiseis-gia-programma-anthropistikis-krisis
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/05/2015 :  16:10:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαλανδριώτες/σες πήρανε την υπόθεση του θεάτρου της Ρεματιάς στα χέρια τους!

Τεράστια συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση του Δήμου Χαλανδρίου για την ανοικοδόμηση του θεάτρου της Ρεματιάς

Δεκάδες είναι οι Χαλανδριώτες και Χαλανδριώτισσες που έσπευσαν το πρωί της Κυριακής να ενισχύσουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανοικοδομήσει το θέατρο της Ρεματιάς το συντομότερο δυνατό μετά τον εμπρησμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Με τη Δημοτική Αρχή να δίνει το καλό παράδειγμα ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος με συνοδεία μουσικής και πολύ κέφι και οι πολίτες έδειξαν ότι "δε μασάνε" μπροστά σε μαφιόζικους σχεδιασμούς και επιδιώξεις και ότι το θέατρο της Ρεματιάς θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που είναι προγραμματισμένο να ανοίξει την αυλαία του στις 6 Ιουνίου.

φωτογραφίες..
http://left.gr/news/halandraioies-pirane-tin-ypothesi-toy-theatroy-tis-rematias-sta-heria-toys-fotografies


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/05/2015 :  17:13:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει συναυλία "Μέσα απο τις στάχτες" την Πέμπτη 28 Μαΐου

Ο Δήμος Χαλανδρίου σας προσκαλεί στη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας για την αναδημιουργία του θεάτρου της Ρεματιάς την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.

Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε όσους προσπάθησαν να κάψουν την πόλη μας και τον πολιτισμό μας!

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες :

Φωτεινή Βελεσιώτου
Σαββίνα Γιαννάτου
Κώστας Γρηγορέας
Σταμάτης Κραουνάκης
Βασίλης Λέκκας
Αφροδίτη Μάνου
Νότης Μαυρουδής
Μάρτα Μορελεόν
Αναστασία Μουτσάτσου
Γεωργία Νταγάκη
Αλεχάντρο Ντίαζ
Μίλτος Πασχαλίδης
Μιρέλα Πάχου
Διονύσης Σαββόπουλος
Γιώργος Τοσικιάν
Οι Encardia και οι Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

Μαζί θα ξαναφτιάξουμε το θεατρό μας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

https://www.facebook.com/events/374780669379458/

Ευκαιρία για έξοδο.. αν-έξοδο..!

Edited by - xipolitos on 25/05/2015 22:29:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/05/2015 :  05:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αναβάλλεται λόγω καιρού η συναυλία "Μέσα από τις στάχτες" στο Δήμο Χαλανδρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.00.

Για την Τετάρτη 3 Ιουνίου προγραμματίζεται εκ νέου η μεγάλη συναυλία με τίτλο "Μέσα από τις στάχτες" που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Θέατρο Ρεματιάς.

Την αναβολή της συναυλίας επέβαλε ο κακός καιρός, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει έντονες βροχοπτώσεις εκείνη την ημέρα. Η συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου αποσκοπεί στην αναβίωση του Θεάτρου Ρεματιάς που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28/5 συναυλία «Μέσα από τις στάχτες» με σκοπό την ενίσχυση της αναδημιουργίας του Θεάτρου της Ρεματιάς αναβάλλεται.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.00.

Πολλοί καλλιτέχνες προσφέρθηκαν να ενισχύσουν την προσπάθεια όχι μόνο του Δήμου αλλά και όλων των πολιτών του Χαλανδρίου για την αναδημιουργία του Θεάτρου της Ρεματιάς.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και υποσχόμαστε πως το θέατρο θα φτιαχτεί και θα φιλοξενήσει ξανά όλες τις φωνές που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στη βαρβαρότητα.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2015 :  05:33:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το Ψέμα Που Ζούμε - The Lie We Live - By Spencer Cathcart

Οπως λέει ο δημιουργός:
"Σ΄αυτό το βίντεο θέτω υπο αμφισβήτηση την ελευθερία μας, το εκπαιδευτικό σύστημα, οι πολυεθνικές, τα χρήματα, το καπιταλιστικό σύστημα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η παγκόσμια κατάρρευση, το περιβάλλον, η σχέση μας με τα ζώα, η κλιματική αλλαγή, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, η θεραπεία μας".
----------- Αυτή είναι η ιστορία σας, η ιστορία τους, η ιστορία μας -----------

https://youtu.be/wXBiGcahROI
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2015 :  16:32:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ καλό, ευχαριστώ!

Παντού, από τη λαϊκή κουλτούρα μέχρι το προπαγανδιστικό σύστημα, υπάρχει μια συνεχής πίεση να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι είναι άσχετοι και ότι ο μοναδικός τους ρόλος είναι να υποστηρίζουν αποφάσεις και να καταναλώνουν.

~ Νόαμ Τσόμσκυ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 26 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000