Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

giannislian
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 10/08/2015 :  14:25:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σας,

Στην ηλικία των 13 - 14 ετών παρουσίασα στα γόνατα "οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος" και στα δύο γόνατα. Τότε ο ορθοπεδικός μου είχε συστήσει να φοράω επιγονατίδα όταν αθλούμαι και να κάνω κάποιες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του τετρακεφάλου. Είχα την εντύπωση ότι μεγαλώνοντας, το πρόβλημα αυτό θα εξαφανιζόταν, όμως παρέμεινε και στα δύο γόνατα παρόλο που δεν με ενοχλεί πλέον εδώ και αρκετά χρόνια (είμαι πλέον 30). Μερικές μόνο φορές και μετά από συνεχόμενες μέρες άθλησης, νιώθω μια πολύ μικρή ενόχληση στην περιοχή. Σε μια συζήτηση πριν λίγο καιρό, ένας γυμναστής μου είπε ότι δεν πρόκειται να έχω κάποιο πρόβλημα ενώ για αισθητικούς και μόνο λόγους θα μπορούσα να κάνω χειρουργείο.

Εδώ και 2 χρόνια παίζω μπάσκετ σε εργασιακό πρωτάθλημα και επίσης έχω ξεκινήσει τρέξιμο. Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για το αν μπορώ να παίζω και να τρέχω άφοβα, αν χρειάζεται να κάνω κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις (π.χ στο ζέσταμα) ή αν πρέπει να φοράω επιγονατίδες. Νομίζετε ότι πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό και να κάνω εξετάσεις; Υπάρχει κάποιος που να έχει το ίδιο πρόβλημα;

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  16:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ Γιάννη είμαι 32 και έχω ακριβώς το ίδιο θέμα (μην το βλέπεις ως πρόβλημα) μόνο στο αριστερό πόδι. Και μένα εμφανίστηκε όταν έπαιζα μικρός μπάσκετ και τότε μου είχε πει ο γιατρός ακινητοποίηση με «νάρθηκα» για ένα μήνα ώστε να φύγει, αλλά επειδή δεν ήθελα να χάνω προπονήσεις και αγώνες δεν ακολούθησα τις οδηγίες και παρέμεινε το κύρτωμα με αποτέλεσμα να οστεοποιηθεί μετά την εφηβία. Ρώτησα πρόσφατα και την ορθοπεδικό μου που είχα πάει για άλλο λόγο και μου είπε πως δεν τίθεται καν θέμα εγχείρησης και πως απλά θέλει προσοχή όσο θέλουν προσοχή και τα υπόλοιπα οστά μας. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι βάσει των όσων γνωρίζω πέρα από την ενδυνάμωση των ποδιών. Όσον αφορά το μπάσκετ και μόνο ίσως η επιγονατίδα να είχε κάποιο νόημα για να προστατεύεται το σημείο από πεσίματα κτλ, γιατί όπως και να το κάνεις εξέχει από το υπόλοιπο πόδι και δέχεται όλη την πίεση σε ένα πέσιμο.

Αυτά από μένα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giannislian
Newbie Forum Runner

2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  22:19:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχεις δίκιο, ούτε εγώ το βλέπω ως "πρόβλημα".
Δύο ορθοπεδικοί που είχα πάει τότε δε μου είχαν πει για ακινητοποίηση με νάρθηκα, παρά μόνο να μην παίζω καθημερινά, αλλά να ξεκουράζομαι για 1-2 μέρες μέχρι την επόμενη φορά που θα έπαιζα!
Θεωρείς δηλαδή πως ένα γόνατο με οστεοχονδρίτιδα δεν παρουσιάζει κάποια επιπλέον ευαισθησία σε σχέση με ένα "υγιές" γόνατο εκτός ίσως από ένα πιθανό χτύπημα στο κομμάτι που εξέχει;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/08/2015 :  01:09:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κοίταξε, η ορθοπεδικός μου όταν πήγα πρόσφατα επειδή πονούσε η περιοχή πλάγια και πίσω από το γόνατο και της ανέφερα το κύρτωμα, μου είπε να μην το σκέφτομαι καν. Ακόμα και την ενδυνάμωση που μου είπε να κάνω σε οπίσθιους μηριαίους και τετρακέφαλο το είπε για τον άλλο πόνο που είχα όχι γι αυτό. Λογικά αν όχι στο κύρτωμα αλλά εξαιτίας αυτού κάπου θα υπάρχει μια ευαισθησία, αλλά δε μου έχουν αναφέρει κάτι ούτε εγώ ο ίδιος έχω νιώσει κάποια ενόχληση. Επίσης, οι τότε προπονητές μου δε μου είχαν πει ότι χρειάζεται να κάνω κάτι, ο ένας μάλιστα ο οποίος απ' ότι πληροφορούμαι είναι και δρομέας πλέον, είχε και ο ίδιος κύρτωμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000