Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  09:31:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα εξαιρετικό άρθρο που αξίζει να διαβαστεί, δεν είναι μεγάλο:

http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/giati-den-antidroun-oi-ellines-44341363579

Παραθέτω:

Και η ουσία ποια είναι;

Ότι «δίχως κριτική σκέψη ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει κάποιος στην δίκαιη και εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της Δημοκρατίας». Προφανώς επειδή μόνο με αυτήν «διακρίνουμε το σημαντικό από το ασήμαντο, το ωραίο από το άσχημο, το καλό από το κακό, το δίκαιο από το άδικο».

Το επόμενο στάδιο μοιάζει νομοτελειακό: «Ο αμαθής βλαξ είναι κοινός και γνώριμος τύπος ανθρώπου. Εύκολα θα δεχθεί να υπηρετήσει έναν δημαγωγό και θα υποδουλωθεί σε έναν ακόμη πιο μεγάλο δημαγωγό», ανέφερε ο κ. Δερτιλής.

Και προειδοποίησε: «Η δικτατορία των αμαθών πλησιάζει».

Μήπως όμως είναι ήδη εδώ; Αλλωστε, εδώ και δύο χρόνια υπάρχει καταγεγραμμένη μία κοινωνική μάζα (62% των πολιτών), που ψήφισε κάποτε «Όχι» σε ένα δημοψήφισμα, επειδή έτσι της υπαγορεύθηκε, χόρεψε τσάμικα στο Σύνταγμα, μετά επιβράβευσε εκλογικά το «Ναι» και σήμερα αναζητεί ακόμη πολιτικά άλλοθι για την δήθεν αριστεροσύνη της…
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  13:56:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια ουσιατική και πολύ κατατοπιστική ανάλυση συνδρομέα και παλαιού μέλους του runningnews:

http://www.liberal.gr/arthro/118234/apopsi/arthra/i-epitaktiki-anagki-tis-katapolemisis-tou-oikonomikou-analfabitismou-stin-ellada-.html

Ο γνωστός νομπελίστας George Stigler (1911- 1991), ένας από τους βασικούς θεμελιωτές της οικονομικής σχολής του Σικάγο, πίστευε ότι «το κοινό έχει επιλέξει να μιλάει και να ψηφίζει για οικονομικά προβλήματα, έτσι πλέον, η μόνη αναπάντητη ερώτηση είναι πόσο έξυπνα μιλάει και ψηφίζει» (για αυτά τα ζητήματα).

Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε να παρακολουθήσει το πρόσφατο βίντεο σατυρικής εκπομπής, με τον δημοσιογράφο να ρωτά διάφορους περαστικούς, ανάμεσά τους και νέα παιδιά, για το πόσα μηδενικά έχει ένα δισεκατομμύριο ή ακόμα να έβλεπε την υπερβαίνουσα αφέλειας ευπιστία μερίδας συμπατριωτών μας στην ύπαρξη «εργαλείων χρηματοδότησης» από απίθανα καταπιστεύματα που είναι μεγαλύτερα από το άθροισμα των ισολογισμών κολοσσών όπως η Apple, η Microsoft και η Berkshire Hathaway!

Αναμφίβολα λοιπόν ο Stigler θα μας έλεγε να προβληματιστούμε σοβαρά για το κατά πόσο τέτοια άτομα είναι ικανά να σκεφτούν και, εν τέλει, να αποφασίζουν για οικονομικά ζητήματα ακόμα και της ίδιας της ζωής τους.

Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες, το επίπεδο κατανόησης βασικών οικονομικών εννοιών μεταξύ των Ελλήνων βυθίζεται στις σκιές της ημιμάθειας και στα σκοτάδια της μεταφυσικής. Και αυτό, παρόλο που οι δυνατότητες πληροφόρησης του μέσου πολίτη πάνω στις οικονομικές εξελίξεις έχουν αυξηθεί και αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό.

Μελέτες του ΟΟΣΑ (OECD) δείχνουν ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει στις χώρες όπου η πλειονότητα των κατοίκων της λογίζονται ως οικονομικά αναλφάβητοι. Μελέτη (του 2014) της Standard & Poor’s προσδιορίζει το ποσοστό των οικονομικά αναλφάβητων στη χώρα μας στο 55%, όταν στην ίδια μελέτη ο μέσος όρος της ΕΕ τοποθετείται στο 48%. Ο μέσος Έλληνας δεν κατέχει βασικές γνώσεις οικονομικών, δεν γνωρίζει θεμελιώδεις οικονομικές έννοιες και, επί της ουσίας, δεν διαθέτει εκείνες τις δεξιότητες που σχετίζονται με τη βασική διαχείριση των προσωπικών ή και οικογενειακών του οικονομικών. Ωστόσο, καλείται με την ψήφο του να αποφασίζει για την οικονομική πορεία της πατρίδας και το μέλλον των παιδιών του.

Επιπλέον, η παρατηρούμενη διεθνώς τάση για περισσότερη οικονομική ελευθερία των κοινωνιών, σημαίνει ότι η λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων φεύγει από την αγκαλιά του κράτους (και τους όποιους οργανισμούς του) και περνά κατευθείαν στα άτομα ή σε εταιρείες, μαζί με τα οφέλη και τις ευθύνες που αυτές οι αποφάσεις επιφέρουν.

Όταν το άτομο χάνει την οικονομική του ασφάλεια και την οικονομική του υγεία, οι επιπτώσεις διαχέονται και στην κοινωνία που αυτό μετέχει, αποσταθεροποιώντας την συλλογικά και υποθηκεύοντας το μέλλον της – την ίδια την υπόστασή της.

Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά το πρόβλημα του οικονομικού αναλφαβητισμού πιο πιεστικό και οξύ, καθώς οι αναλφάβητοι επί των οικονομικών πολίτες καθίστανται εκτεθειμένοι σε κινδύνους όπως απώλεια εισοδήματος, άκριτο δανεισμό (ποιος ξεχνά τις απίθανες προτροπές για διακοπο-δάνεια των πρόσφατων ετών!), απώλεια συντάξεως και εν τέλει, λανθασμένο οικογενειακό προγραμματισμό.

Το εργαλείο με το οποίο το άτομο μπορεί να υπερασπίσει και να προασπίσει την οικονομική του ασφάλεια και υγεία και κατ’ επέκταση εκείνη της κοινωνίας που αποτελεί μέλος της, είναι ο οικονομικός αλφαβητισμός (economic ή financial literacy).

Με την έννοια αυτήν ορίζουμε την ικανότητα βάσει της οποίας ο κάθε πολίτης είναι σε θέση να αναγνωρίζει προβλήματα οικονομικής φύσεως, είναι σε θέση να προβάλει στο μέλλον τις συνέπειες των επιλογών του, να μπορεί να ζυγίσει το κόστος των ενδεχόμενων εναλλακτικών του και τέλος να λαμβάνει αποφάσεις επί βασικών χρηματοοικονομικών ζητημάτων γνωρίζοντας το όφελός τους αλλά και το ρίσκο τους.

Οι παλαιότερες γενιές, εκείνες που έζησαν τη σκληρή μεταπολεμική φτώχεια, είχαν διαμέσου βιωματικής εμπειρίας, επίγνωση της αποταμίευσης ως έννοιας και ως εργαλείου βελτίωσης του μελλοντικού επιπέδου ζωής. Δυστυχώς, οι απόγονοί τους εκ των πραγμάτων απέδειξαν ότι αδυνατούν να καταλάβουν ακόμα και τις βασικές λειτουργίες των οικονομικών του κράτους, έγιναν πρόθυμοι και συνυπεύθυνοι αποδέκτες μιας ψευδεπίγραφης και δανεισμένης ευμάρειας καταναλωτισμού με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να αναζητούν επανειλημμένως λύσεις σε εύκολες υποσχέσεις και παράλογες σοφιστείες.

Σαφώς και υπάρχουν εξηγήσεις για αυτήν την κατάσταση, αν και δεν αποτελούν αντικείμενο του παρόντος σημειώματος. Ιχνογραφούμε μόνο εδώ, το χλευασμό του ήθους της τίμιας εργασίας, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που τροφοδοτείται από και τροφοδοτεί τη διαφθορά, και φυσικά την έντονη καλλιέργεια της νοοτροπίας ότι το κράτος- πρόνοια, υπεράνω όλων, μας «οφείλει».

Υπό τις παρούσες συνθήκες και τις ασφυκτικές συγκυρίες στην ελληνική κοινωνία, η διδασκαλία έστω και βασικών οικονομικών καθίσταται επιτακτικός και, τολμούμε να πούμε, εθνικός στόχος.

Θεωρούμε ότι η διδασκαλία των οικονομικών και βασικών αρχών επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και στους ενήλικες δια βίου (με κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο και εκπαιδευτική μέθοδο) θα έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες, από πολύ νωρίς, να μπορούν σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο να αναπτύξουν μία κριτική σκέψη έναντι οιοδήποτε κερδοσκόπου ή απατεώνα, αλλά και λαϊκιστή πολιτικού, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη οικονομικών γνώσεων, δίνοντάς τους ανέφικτες υποσχέσεις. Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο, οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορούν να αξιολογούν πλέον με γνώση πιθανές επιλογές οικονομικού σχεδιασμού του δικού τους παρόντος και μέλλοντος.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει και να συντονιστεί από κάποιον θεσμό έξω και πέρα από το στενό εκπαιδευτικό φορέα κρατικού υπουργείου και σίγουρα πάνω από την πολιτική ταυτότητα ενός υπουργού που θα ήθελε να αυτοπροσδιοριστεί… «μεταρρυθμιστής» ή «καινοτόμος»!

Ένας θεσμός π.χ. με το ειδικό βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) θα μπορούσε να οργανώσει, συντονίσει αλλά και να διαχειριστεί ένα τέτοιο εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς διαθέτει το κύρος, τη γνώση και τη συνέχεια που απαιτείται, μένοντας πέρα και πάνω από τυχόν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Άλλες χώρες έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα όχι μόνο στο εκπαιδευτικό τους σύστημα αλλά και στις κοινωνίες τους και έχουν εδώ και καιρό συγκροτήσει και τρέχουν προγράμματα οικονομικής επιμόρφωσης στα σχολεία τους αλλά και έξω από αυτά. Άπλετη βιβλιογραφία, αναλυτική θεματολογία διδακτέας ύλης καθώς και διεξοδικές μελέτες αξιολόγησης βάσει μετρήσιμων μεγεθών τέτοιων προγραμμάτων, υπάρχουν στη διάθεση κάθε καλόπιστου ενδιαφερομένου να δει, να συγκρίνει και να αποφασίσει το τί και το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα στην πατρίδα μας.

Βέβαια για να ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια θα χρειαστεί να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μία κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας δεν θα θεωρούν την καριέρα «χολέρα», ούτε θα δαιμονολογούν ή θα σαμποτάρουν την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά θα ενστερνίζονται τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, της επιχειρηματικότητας καθώς αυτές συμβάλλουν στην ατομική ευδαιμονία αλλά και διασφαλίζουν την κοινωνική ηρεμία και ανάπτυξη.

Δεν είναι τυχαίο που ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, πίστευε ότι «ο οικονομικός αλφαβητισμός είναι μια ασπίδα προστασίας απέναντι σε μια παγκόσμια οικονομία κι ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που γίνονται όλο και πιο περίπλοκα». Το οφείλουμε λοιπόν στις επόμενες γενιές Ελλήνων να τους προμηθεύσουμε με μέθοδο και αταλάντευτη συνέπεια αυτό τον απαραίτητο αμυντικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να πραγματώσουν τα δικά τους όνειρα και πεπρωμένα σε έναν τέτοιο κόσμο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  14:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα
εσύ θέλεις βασική γνώση οικονομικών, ο Ξυπόλητος θέλει σεμινάρια οδηγικής συμπεριφοράς......κάτι μου λέει ότι αν μας διαβάζουν από το Υπουργείο (Παρα)Παιδείας ικανοί είναι να βγάλουν από τα σχολεία γλώσσα και μαθηματικά....προκειμένου να εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες!!!!!!!! Κρύβε λόγια.

Δεν λέω ότι έχεις άδικο αλλά για τον όλο εξευτελισμό μας θα έπρεπε να αναζητηθούν οι ευθύνες στον εκπαιδευτικό τομέα και όχι γενικώς τον λαό. Έναν εκπαιδευτικό τομέα που απεργεί μόνο για τα οικονομικά του, τόσο "μορφωμένοι" είναι και αυτοί. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο λαός είναι κάτι που πλάθεται, όταν χρόνια τον εκπαιδεύεις να είναι αμόρφωτος και αστοιχείωτος τι περιμένεις;


Το θετικό είναι ότι βρέθηκαν....επιτέλους.... 4 χώρες που δεν υπερασπίζονται τόσο δυναμικά την παρούσα ΕΕ. Κοινώς, αφού δεν φεύγει η Ελλά φεύγουμε εμείς....Αχ δραχμούλα όλο σε βλέπω να πλησιάζεις.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  14:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστά θέλω τις βασικές γνώσεις οικονομικών, σωστά θέλει και ο Ξυπόλητος την οδηγική συμπεριφορά. Η ευθύνη δεν είναι ΜΟΝΟ όσων δεν παρέχουν την αντίστοιχη εκπαίδευση αλλά ΚΑΙ των πολιτών, ενός εκάστου μηδενός εξαιρουμένου.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  15:48:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε όλες τις δραστηριότητες της ανθρωπότητας υπήρχε ο καθοδηγητής και αυτοί που ακολουθούσαν. Δεν γίνεται να ρίχνεις την ευθύνη συνέχεια στους πολλούς. Ένα εργοστάσιο δεν διοικείται από τους εργάτες αλλά από τον δντη του εργοστασίου, τουλάχιστον θεωρητικά, πως να το κάνουμε; Αν ο δντης είναι "3 λαλούν και 3 χορεύουν" αυτό είναι διαφορετικό.
Λαϊκή συλλογικότητα στην ευθύνη; Μμμμμμ σα να μου φαίνεται ότι κατά βάθος φλερτάρεις.....αλλιώς!!!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  17:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξεκιναει νεα στηλη στου Ζαβαλου με τιτλο:
-Οτι καλυτερο θα διαβασεις σημερα στο ιντερνετ.

Αυτη την βδομαδα μαθαινουμε οτι η κριση ειναι πολιτιστικη/παιδειας./ημιμαθειας κ ειναι οι κρισεις ολες εκτος απο οικονομικη.
Αλλωστε οταν ακουει η Αρβελερ οτι υπαρχει κριση οικονομικη γελαει.
Μετα διαβαζουμε οτι οι νεοι ειναι ολοι χαζοι κ οτι το 75% των αποφοιτων απο τα δωρεαν ελληνικα πανεπιστημια ειναι στοκοι γιατι το λεει ο Δερτιλης κ καλο θα ηταν να μην ψηφιζουν.

Τελος καταληγουμε στο (κανεις-δεν-καταλαβε-πως-κατεληξε-εκει) συμπερασμα οτι οποιοι ψηφιζουν πραγματα που δεν αρεσουν σε ομιλητες του Φορουμ των Δελφων (Σημιτης, Μανδραβελης κλπ) ειναι "μαζα" κ η ψηφος τους "υπαγορευτηκε" σε αντιθεση με τους ψηφοφορους του ΝΑΙ που ψηφισαν ΝΑΙ γιατι εχουν αυξημενη κριτικη ικανοτητα κ δεν ειναι τιποτα στοκαδια κ οτι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφισαν οσοι ψηφισαν ΟΧΙ πραγμα που σημαινει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτεμβρη του 15 πηρε 62% αλλα δεν σας το χουμε πει γιατι πατε κ τα λετε.

Γενικα θα διαβασεις, αν πατησεις το λινκ του Προταγκον, κατι που δεν καταλαβαινεις πως ξεκιναει, που το παει και που στον πού...ο καταληγει.

Με λιγα λογια:
ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2017 :  21:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Σε όλες τις δραστηριότητες της ανθρωπότητας υπήρχε ο καθοδηγητής και αυτοί που ακολουθούσαν. Δεν γίνεται να ρίχνεις την ευθύνη συνέχεια στους πολλούς. Ένα εργοστάσιο δεν διοικείται από τους εργάτες αλλά από τον δντη του εργοστασίου, τουλάχιστον θεωρητικά, πως να το κάνουμε; Αν ο δντης είναι "3 λαλούν και 3 χορεύουν" αυτό είναι διαφορετικό.
Λαϊκή συλλογικότητα στην ευθύνη; Μμμμμμ σα να μου φαίνεται ότι κατά βάθος φλερτάρεις.....αλλιώς!!!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Βασίλη, ο καθοδηγητής, ο ηγέτης προκύπτει, παράγεται από την κοινωνία και η σχέση διαμόρφωσης είναι αμφίδρομη. Σάπιες και διεφθαρμένες κοινωνίες, βέβαια, έβγαζαν, παρήγαν, σχεδόν πάντα αντίστοιχους ηγέτες. Όλοι έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Ξέχνα το εργοστάσιο, εκεί ο διευθυντής δεν είναι κομμάτι από τους εργάτες, δεν παρήχθη από αυτούς. Στις κοινωνίες υπάρχει ατομική ευθύνη, όχι συλλογική όπως την εννοείς εσύ.

Ο κάθε πολίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2017 :  17:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε άλλα νέα της ημέρας, βεντούζα και κωλοτούμπα:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500132886
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2017 :  22:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι ηγέτες, τρομάρα τους, όπως τους αποκαλείς, προκύψαν από εσωτερικές ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ προτιμήσεις και μετά σερβιρηστήκαν στο πλήθος. Άλλωστε το πλήθος δεν ψηφίζει τον ηγέτη του ΑΛΛΑ το κόμμα που τον εκφράζει περισσότερο ή όχι; Τι πιο τρελό από αυτό που ζούμε, το κόμμα να απεργεί κατά των μέτρων της κυβέρνησης του κόμματος!!!!

Να ξεχάσω την βασική μορφή ιεραρχίας που ισχύει σε ιδιωτικό τομέα και στρατό και να έχω σαν πρότυπο τι; Τον δημόσιο τομέα που συσκέπτεται επειδή ποτέ δεν σκέφτεται; ΠΟΤΕ. Έχεις δει ποτέ πόλη με τεράστιο λιμάνι χωρίς εμπορική κίνηση; Έλα στην Αλεξανδρούπολη, εδώ και 10ετίες ακόμα συσκέπτονται.

Φυσικά και υπάρχει μερίδιο ευθύνης στους πολίτες και το πληρώνει ΑΔΡΑ, ΟΜΩΣ δεν είδαμε ποτέ το μερίδιο ευθύνης της εξουσίας. Που ως συνήθως η ανάληψη ευθύνης είναι "πολιτική" και ποτέ πραγματική. Κουραφέξαλα δηλαδή. Στο ταμείο ή εις τας φυλακάς ΟΥΔΕΙΣ (Ο Άκης δεν πιάνεται).

Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του σερβίρουν και όχι που του αξίζουν. Επίσης όταν οι επιλογές στις εκλογές είναι ο ηλίθιος ή ο πανηλίθιος αυτό δεν είναι εκλογές αλλά λαϊκή ζωοπανήγυρη.......και γι΄αυτό δεν μπορεί συνέχεια να τον κατηγορείς για το ακέραιο μερίδιο της ευθύνης.

Ακόμα περισσότερο όταν ως εξουσία δεν φροντίζεις για την αναβάθμιση του κόσμου αλλά για την σκόπιμη υποβάθμισή του ώστε να τους έχεις υποχείρια μέσω των ρουσφετιών. Εμ αμόρφωτος εμ φταίχτης, εεε δεν είναι όλα έτσι..



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 08/03/2017 22:50:40
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2017 :  10:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια στιγμή, Βασίλη, να τα πάμε ένα ένα:

1. Οι κομματικές διαδικασίες είναι μέρος της κοινωνίας, της πολιτικής. Δεν τους σέρβιρε κάποιος. Όποιος θέλει, συμμετέχει. (ναι, αυτό είναι ένα από τα τρελλά του σύριζα και όχι μόνο)
2. ΑΛΛΟ είναι ο ιδιωτικός τομέας και ο στρατός, άλλο η κοινωνία. Άλλωστε υπάρχουν σοβαρές επιχειρήσεις υπάρχουν και τεράστια μπ…..!
3. Γιατί ο Άκης δεν πιάνεται; Γιατί όποιος μπαίνει φυλακή λέμε «δεν πιάνεται» και γκρινιάζουμε συνεχώς;
4. Διαφωνούμε θεμελιωδώς. Πρώτον, μην μπαίνουμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Ποιοι του σερβίρουν; Οι Ελ; Οι εξωγήινοι; Τα ξένα και ντόπια κέντρα που απεργάζονται αντιλαϊκά μέτρα; Οι μασόνοι; Η παράγκα της uefalona? Όταν οι επιλογές είναι μεταξύ ηλίθιων και πανηλίθιων εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα: ΔΕΝ παράγει ικανούς ανθρώπους η κοινωνία
5. Μην μηδενίζουμε την ατομική ευθύνη, τα έχουμε ξαναγράψει πολλάκις: “Εγώ στραβώνω και πουλάω, εσύ κοιτάς και αγοράζεις”. “A man can't ride you unless your back is bent” όπως έλεγε ο Martin Luther King, Jr. Πρόβατο δεν σε κάνουν, πρόβατο εσύ αφήνεσαι να γίνεις. Πολλές φορές μπορεί να σ’ αρέσει, βέβαια…
6. Για να γίνει μια συναλλαγή, υπάρχουν δύο μέρη που μοιράζονται την ευθύνη, αν όχι 50-50, max 60-40 υπέρ/κατά μιας πλευράς. Ισχύει σε κάθε συναλλαγή, από το πελατειακό κράτος μέχρι τα ναρκωτικά και την πορνεία. Αλίμονο αν το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά.

Επίσης πρέπει να αναλογιστούμε κάτι ακόμα: «Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.» - Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιώνας. Βασικό, θεμελιώδες χαρακτηριστικό των ανθρωπίνων κοινωνιών σε κάθε χρονική περίοδο, παντού στον πλανήτη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2017 :  12:07:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Οι κομματικές διαδικασίες αφορούν 1 ομάδα ανθρώπων και όχι την κοινωνία (εφόσον δεν συμμετέχει)
2.Και στις σοβαρές επιχειρήσεις και στα μπ.... υπάρχει ΕΝΑΣ αρχηγός και όχι συμβούλια με ανεπάγγελτους μη σκεφτόμενους τεμπέληδες.
3. Ο Άκης είναι μαρίδα πχ μπροστά στον τρισμέγιστο Σημίτη ή τον playstation 3 ή ακόμα και στον υπεύθυνο υπογραφής του πρώτου μνημονίου. Όχι μόνο να το παίζουμε πρώτοι, να έχουμε και τις ευθύνες του πρώτου, πως να το κάνουμε;
4. Το να διατηρείς το επίπεδο παιδείας χαμηλό σε ταλαιπωρημένο λαό δεν είναι θεωρία συνομωσίας αλλά πραγματικότητα. Ακόμα και τα Ίμια έγιναν στα σχολικά βιβλία "ελληνική διεκδίκηση"!!! Όταν υποβαθμίζεις τέτοια γεγονότα λογικά κάποια γενιά να θεωρεί τις αερομαχίες και το κόστος φύλαξης των συνόρων υπερβολικά κοστοβόρα. Κάπως έτσι καλλιεργήθηκε ότι στον Έβρο πας μουσουλμάνος Τούρκος.
5. Δεν μηδενίζω την ατομική ευθύνη όμως έχει γίνει τρομερά δυσανάλογη έως ανύπαρκτη προς τα πάνω. Οι πολιτικοί αρχηγοί σερβίρονται από τις μεγάλες μύγες που αναφέρεις μετά και όχι από ΟΥΦΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι καμιά εξαγγελία υποψηφίου πρωθυπουργού δεν υλοποιείται ΠΟΤΕ.
6. Όταν δικάζονται πολιτικοί σε άλλες χώρες γιατί μας φαίνεται περίεργο εδώ πέρα; Οι αρχαίοι έχουν πει και άλλα όχι μόνο αυτά που συμφέρουν τις μεγάλες μύγες!!!! Η μισή αλήθεια δεν είναι η πραγματικότητα εκτός και αν έτσι θέλουμε να πιστεύουμε γιατί μας βολεύει.

Και για να γελάσουμε λίγο:
Έρευνες δείξαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι το πρωί, το νερό αντί για τον ζεστό καφέ είναι καλύτερο,.....αν το φας στα μούτρα....

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2017 :  14:12:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως την λέξη θεμελιώδες ρε παιδί μου, την έχεις στην λίστα με τις αγαπημένες σου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2017 :  15:40:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
1. Μα όποιος δεν συμμετέχει, δεν δικαιούται δια να ομιλεί, όπως έλεγε ο αείμνηστος Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας!

2. Ναι, ισχύει. Σε αυτό που θεωρώ ότι κάνεις λάθος είναι η αναλογία μιας ιδιωτικής επιχείρησες με την κοινωνία.

3. Έχεις στοιχεία για τον Σημίτη ή κάνουμε εντελώς καφενειακή κουβέντα; Δεχόμαστε τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της ή προτιμάμε την ενημέρωση από το κάθε site/blog ΤΚ ώστε μετά να μηδενίζουμε τα πάντα και να καταλήγουμε σε ισοπεδωτικές, άρα φασιστικές, απόψεις του στυλ «όλοι κλέβουν», «όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι», «κρεμάλες στο Σύνταγμα» κτλ κτλ;

4. Όποιος θέλει να μορφωθεί και να πληροφορηθεί, μπορεί να το κάνει και είναι πολύ εύκολο, ειδικά στην εποχή μας, όσο και αν ο Huxley αποδεικνύεται σωστότερος από τον Orwell. Στοιχειώδη κρίση χρειάζεται για να ξεχωρίσει ο οποιοσδήποτε τα γεγονότα από τα ψέματα και τα τρολαρίσματα (δήθεν λιποθυμούν παιδάκια στα σχολεία, για να θυμίσω ένα αγαπημένο ψέμα των συριζοτρόλ) και, φυσικά, θέληση να δουλέψει ο κάθε ένας μας το μυαλουδάκι του λίγο περισσότερο. Στα άλλα δύο θέματα, δίκιο έχεις, είναι θέμα ιδεοληψιών αλλά και πολιτικών λαθών και η ευθύνη είναι ξεκάθαρα αυτών που το έκαναν.

5. Μα ποιες είναι οι μεγάλες μύγες; Ναι, δεν είναι τυχαίο, διότι οι πολίτες επιλέγουν να στρουθοκαμηλίζουν και να έλκονται από τις κολακείες, τις υποσχέσεις, τα σανά, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Άλλωστε ο Otto von Bismarck είπε «At no time there is more lying than before the elections, during the war and after the hunt» (Es wird niemals so viel gelogen wie vor der Wahl, während des Krieges und nach der Jagd), άλλο ένα θεμελιώδες (Γιώργο, κράτα στατιστικά! ) χαρακτηριστικό των κοινωνιών.

6. Γιατί να μας φανεί περίεργο; Είναι αλήθεια ότι ο αισχρός νόμος περί ευθύνης υπουργών μαζί με τη βουλευτική ασυλία (και το πανεπιστημιακό άσυλο) πρέπει να καταργηθούν άμεσα. Δεν διαφωνούμε εδώ!

Ας ανταποδώσω:
-Φωνάξτε με γιατρό!
-Γιατρέ!
-Φωνάξτε με γιατρό σας λέω!
-ΓΙΑΤΡΕΕΕΕ!
-ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ!
-ΕΛΑ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!
(Έτσι πέθανε ένας Σαλονικιός στην Αθήνα!)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2017 :  15:57:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παραθέτω και κάτι οριακά προβοκατόρικο (τα bold δικά μου):

Η ενασχόληση των πάντων με την πολιτική σε κάθε μορφή της υπήρξε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα της κρίσης. Άτομα που μέχρι το 2009 σχολίαζαν τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις του Ριβάλντο και τις φωνητικές ικανότητες του εκάστοτε νικητή του Fame Story, ξαφνικά βρέθηκαν να είναι θαυμαστές του Γκράμσι και να διαβάζουν (λέμε τώρα…) μετά μανίας Κορνήλιο Καστοριάδη. Από εκεί που δεν γνώριζαν καλά καλά ποιος ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας απέκτησαν ξαφνικά άποψη για θέματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής ακόμα και για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα ΑΕΙ.

Θεωρητικά δεν είναι κακό αυτό. Μια χώρα σε ύφεση έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες, από ανθρώπους διαβασμένους και καταρτισμένους ιδεολογικά. Στην Ελλάδα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα όμως απλώς ζήσαμε και ζούμε έναν θρίαμβο της ασχετοσύνης, της αμάθειας καθώς και του φανατισμού που προκύπτει από τα φαινόμενα αυτά.

Οι «Αγανακτισμένοι» του 2011 (ο σκληρός πυρήνας τους δηλαδή) που στην πορεία εξελίχθηκαν σε οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν φυσικά «μπολσεβίκοι» και «αναρχοκουμμουνισταί» όπως αφελώς υποστηρίζουν κάποιοι παλαιάς κοπής δεξιοί που εξακολουθούν να φοβούνται την Κόκκινη Αρκούδα που θα έρθει από τον βορρά και θα τους κατασπαράξει. Επρόκειτο κυρίως για απολιτίκ άτομα που απλώς ακολούθησαν τη μόδα της εποχής η οποία πρόσταζε μια στροφή αριστερά. Γιατί; Γιατί έτσι έτυχε. Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα πάντα αλλάζει πολιτικές θέσεις ανάλογα με κάποιου είδους μόδα. Στα 90’s και τα 2000’s η μόδα αυτή πρόσταζε το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια. Ήταν τα χρόνια των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, για την «προδοσία των Ιμίων», για τις ταυτότητες, για τον θρίαμβο στο Euro (ο οποίος συνοδεύτηκε με το ξυλοφόρτωμα ουκ ολίγων μεταναστών).

Ο φόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 οδήγησε σε μια -δήθεν- ριζοσπαστικοποίηση της κοινής γνώμης. Δήθεν, μούφα, στα χαρτιά αφού η ελληνική κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι τέρμα συντηρητική. Τον –μακαριστό πλέον- Χριστόδουλο αντικατέστησε η Ναόμι Κλάιν και οι γαλανόλευκες σημαίες έδωσαν τη θέση τους στις κατακόκκινες. Κάπου εκεί πάτησε και ο Αλέξης Τσίπρας και κατέκτησε την εξουσία. Κατά την εκτίμησή μου οι άνθρωποι που κατέβαιναν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα συλλαλητήρια της δεκαετίας του ‘90 ήταν πάνω κάτω οι ίδιοι που κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος είκοσι χρόνια μετά. Απολιτίκ, αδιάφοροι, αστοιχείωτοι, που απλώς ακολουθούν το μπούγιο.

Φυσικά το κίνημα αυτών των απολιτίκ είναι απείρως πιο επικίνδυνο ακόμα και από τον πιο ένθερμο ιδεολόγο. Βλέπετε, είναι πανεύκολο να χειραγωγηθεί ενώ την άγνοιά του την αναπληρώνει με μίσος και ιαχές. Σήμερα, δύο χρόνια μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφή που έφερε στη χώρα, τα σφυροδρέπανα που κράδαιναν όλοι αυτοί οι νεο»αριστεροί» έχουν αρχίσει να σκουριάζουν. Φοβάμαι πως το μέλλον μας επιφυλάσσει μια απότομη κατρακύλα προς την «σκληρή» Δεξιά. Προς ένα εκρηκτικό μείγμα μετεμφυλιακού αντικομμουνισμού, του ρατσισμού και ακραίου εθνικισμού που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αλλά και του εισαγόμενου τραμπικού, ψευτοαντισυστημικού ούλτρα συντηρητισμού.

Πηγή: http://www.liberal.gr/arthro/121059/apopsi/th-cheimonas/i-epelasi-ton-apolitik.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2017 :  10:21:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν συμμετέχεις όταν η εκλογή προσώπου είναι κομματική υπόθεση και όχι γιατί δεν θέλεις.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε γιατί δεν δουλεύω σε κάποια διωκτική αρχή. Βέβαια δεν υπάρχει και κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ενεργήσαν για το καλό της χώρας. Εκτός αν η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου, τα μνημόνια η καταστροφή των βιομηχανιών και άλλα πολλά δείχνουν το αντίθετο. Προφανώς δεν φταίει το πλήθος αλλά οι λάθος ΕΘΝΙΚΟΙ χειρισμοί υπουργών των οποίων προΐσταται ο πρωθυπουργός.
Η μόρφωση μετά το σχολείο είναι και θέμα χρόνου και δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πάντα. Ακόμα χειρότερα σήμερα που η ενημέρωση από το ίντερνετ είναι όπως το fast food. Νόστιμο με άχρηστα υλικά.
Όσο για την μόρφωση στο σχολείο, άποψη μου είναι ότι δίνει στην κοινωνία άτομα χωρίς ταυτότητα και αυτό είναι πολύ κακό, να μην ξέρεις τι είσαι.
Δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς είναι δεδομένη και όχι μόνο εξαιτίας των Απολιτίκ αλλά και εξαιτίας των δήθεν "Πολιτίκ" που φρόντισαν το συμφέρον τους παραπάνω απ΄ όσο έπρεπε. Οι αποκαλούμενοι Απολιτίκ δεν εμφανίστηκαν μόνοι τους, κάτι τουε δημιούργησε (όπως και την ΧΑ αντίστοιχα) όμως ουδείς λαλεί. Όλοι κρίνουν το αποτέλεσμα όχι όμως τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Απολιτίκ υπήρχαν και στα Εξάρχεια το 86, όμως σήμερα γίνανε μόδα και πήραν και τίτλο...όπως το bulling μη _έσω (δεν το λέμε εκφοβισμό γιατί χαλάει το concept).





Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000