Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2019 :  10:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό είναι η σημερινή κατάσταση που προέκυψε από τη μη συμφωνία Μητσοτάκη - Γκλιγκόροφ.
Είναι η σημερινή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Προφανώς οι πολιτες φταίνε όταν εκλέγουν αυτούς τους αντιπροσώπους και όταν σκούζουν στους βουλευτές τους και ούρλιαζαν στα συλλαλητήρια των αρχών του '90.
Διότι όταν πήγαιναν στη Γευγελή με τα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη να παίξουν στο καζίνο δεν τους πείραζαν οι τεράστιες πινακίδες REPUBLIC OF MACEDONIA αμέσως μόλις περνούσαν τα ελληνικά σύνορα.
Βορειοελλαδίτικος όχλος...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2019 :  16:14:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδιαφέρον άρθρο:

Υπάρχει μια παγκόσμια πραγματικότητα, υπάρχουν και οι ψευδαισθήσεις σε τοπικό επίπεδο. Ακόμη και αν επισήμως η γειτονική χώρα ονομαστεί «Μπρεγκάλνιτσα» ή «Ζαεφία», ο πλανήτης όλος θα την αποκαλεί Μακεδονία. Το διεκδίκησε και το κέρδισε, όσα συλλαλητήρια κι αν γίνουν, όσα κι αν ακουστούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε όλες τις εφημερίδες του πλανήτη η γειτονική μας χώρα αναφέρεται ως «Μακεδονία», χωρίς εισαγωγικά, χωρίς εξηγήσεις. Κανείς δεν την αποκαλεί FYROM παρά μόνο σε ορισμένα επίσημα έγγραφα διεθνών οργανισμών. Ποτέ προφορικά ούτε καν σε επίσημες συναντήσεις. Και σε έγγραφα όμως, όπως σε αυτά της Κομισιόν, έχει αρχίσει να περνάει το «Μακεδονία» ως η επίσημη ονομασία της γείτονος. Όσο το καθυστερούσαμε, τόσο οι Σκοπιανοί παγίωναν μια κατάσταση. Και ποια είναι αυτή η κατάσταση; Στα εστιατόρια του εξωτερικού να υπάρχουν κρασιά από το κράτος που ονομάζεται «Μακεδονία». Όταν περνούν αεροσκάφη, να λέει ο πιλότος «είμαστε πάνω από την Μακεδονία». Το σχετικό λήμμα στη Wikipedia να αναφέρεται στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η πρόγνωση καιρού σε όλα τα διεθνή ιστολόγια να δείχνουν τα Σκόπια. Ούτε Σλαβική ούτε βόρεια ούτε ελληνική. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Τι έκανε το ελληνικό κράτος για να ανατρέψει αυτήν την πραγματικότητα; Τίποτα. Καμία ενέργεια που να επηρεάζει τη διεθνή κοινή γνώμη, πέρα από τα βέτο που μοιάζουν πλέον σαν αντίδραση κακομαθημένου. Κατά την εικοσαετία που πέρασε δεν καταγράφηκαν ενέργειες που να διαμορφώνουν την εικόνα της ελληνικής Μακεδονίας σε παγκόσμια διάσταση. Εκτός από συλλαλητήρια όπου οι καλόγεροι με εικονίσματα διαμαρτύρονται παρέα με ξεβράκωτους διαδηλωτές που έχουν καταστήσει την Ελλάδα εντελώς γραφική. Τί θα μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια ώστε η Ελλάδα να διαμορφώσει παγκοσμίως την άποψη ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική»; Να γίνει τουριστική καμπάνια «Ζήσε το μύθο σου στη Μακεδονία». Χωρίς να αναφέρεται στο κρατίδιο. Παραλίες, βουνά, ωραίες εικόνες, τεράστια γράμματα το Μακεδονία, κι από κάτω με μικρότερα γράμματα «Ελλάδα». Να γίνουν γυρίσματα ταινιών και σίριαλ στα εδάφη της Μακεδονίας, να έρθει μια Μέριλ Στριπ, να γυριστεί μια Λάρα Κροφτ, να επιδοτηθεί ντοκιμαντέρ για την περιοχή, να γίνει διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους για Μεγαλέξανδρους, να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία βιντεοπαιχνιδιού με ήρωα τον Βουκεφάλα.

Να γίνει μέσα από τις πρεσβείες επέλαση σε εκθέσεις προϊόντων, να ενισχυθεί η μακεδονική ετικέτα, να κυκλοφορεί σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις το όνομα της Μακεδονίας μαζί με την ελληνική σημαία. Χωρίς αναφορά στη γειτονική χώρα. Όσο η Ελλάδα ήθελε να προσδιορίζεται από την αντιπαράθεση με το κρατίδιο, τόσο έκανε γνωστό το ζήτημα της διεκδίκησης, τόσο έμενε πίσω στη δική της προβολή. Πολλά μπορούσαν να γίνουν: επιστημονικά συνέδρια για πανίδα της περιοχής ή φεστιβάλ μαγειρικής με βάση τον μακεδονικό χαλβά. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Η Ελλάδα ήταν οργανωμένο κράτος, τα Σκόπια προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους. Με τη γκρίνια και με τα καμώματα το μόνο που κατάφερε η ελληνική πλευρά ήταν να χαρίσει το όνομα. Η γειτονική χώρα λέγεται ήδη Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά, χωρίς προσδιορισμούς. Αυτή είναι η παγκόσμια πραγματικότητα.

https://thecaller.gr/stigma/makedonia-makedoniki/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2019 :  16:22:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α ρε Albert πόσο δίκιο είχες...!

__________________________
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2019 :  16:23:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Wolf

Α ρε Albert πόσο δίκιο είχες...!

__________________________
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/01/2019 :  21:40:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς η πραγματικότητα ήταν ακόμα χειρότερη, τουλάχιστον όπως την έζησα στα Σκόπια, κάπου το 2002, όπου διάφοροι "αξιωματούχοι" αποκαλούσαν από μόνοι τους το κράτος ως "Μακεδονία". Ακόμα και όταν υπήρχαν παράπονα αυτοί χαμογελούσαν συγκαταβατικά. Το έζησα και στην Ιταλία και ντράπηκα για την μικροπρέπειά τους, δυσανάλογη του αξιώματος που φέρανε.
Ιστορικά μας ανήκει η ονομασία όμως επειδή το πολιτικό κεφάλαιο της χώρας μας είναι πολύ φτωχό αδυνατεί να τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία όσο χάλια και να είναι αυτή. Ακόμα και αυτήν!
Η συμφωνία όσο και να επιμένετε δεν είναι καλή(σαν κείμενο πέραν οποιονδήποτε πολιτικών τοποθετήσεων), απλά "βολική" λόγω της τωρινής κατάστασης. Μέχρι και την "ελίτ" της χώρας επιστρατεύσαν για να πείσουν, 150τόσους! Και με τι επαγγέλματα! τραγουδοποιοί, συνθέτες και άλλες αηδίες. Τουλάχιστον τα 4/5 αυτών είναι αμφιβόλου μόρφωσης και όχι επαγγελματικά σχετικοί με το αντικείμενο. Παραδόξως, δεν είχε σεφ! Γιατί άραγε έλειπαν οι γνώμες πχ σουβλατζήδων, μικροπωλητών, εργατών κλπ; Για τόσο μεγάλα βλήματα μας περνάνε.

Η έντεχνη απαξίωση της παιδείας-απομάκρυνση από τις ρίζες μας, είχε σαν αποτέλεσμα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ο κόσμος να υπολείπεται της κατάστασης γεγονός που εκμετταλεύεται οποιοσδήποτε επαγγελματίας πολιτικός αλλά και λοιποί που δεν επιθυμούν την ενεργή του παρουσία στο πολιτικό σκηνικό. Ακόμα και η ποινικοποίηση της μη ψηφοφορίας δεν εφαρμόζεται. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι η επέλαση της μειοψηφίας με σύμπραξη λοιπών σαλταδόρων. Κοντά είναι και η κατάργηση της ψήφου καθόσον μικρή σημασία έχει πλέον ως αποτέλεσμα.Δεν αλλάζει κάτι!

Αλήθεια γιατί ψηφίζουμε, για το περισσότερο χρήσιμο ή για τον λιγότερο άχρηστο; Ψηφίζοντας τον λιγότερο άχρηστο έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε! Και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται........

Αλί και τρισαλί σε αυτούς που θεωρούν τον λαό όχλο. Σίγουρα απέχουν ΠΟΛΥ από την δημοκρατική σκέψη ενώ βρίσκονται σε παράλληλη πορεία με οτιδήποτε ακραίο(που υποτείθεται κατηγορούν) και ας μην το παραδέχονται. Κρίμα!


Traffic, "John Barleycorn must die", 1970.
https://www.youtube.com/watch?v=icyPFsIcAV0



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/01/2019 :  22:07:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.iefimerida.gr/news/474703/mihalos-thetikes-oi-epiptoseis-ton-prespon-tirithei-sto-akeraio-ti-prepei-na-prosexoyn

Θετικές προεκτάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οικονομία «βλέπει» ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, με την αυστηρή προϋπόθεση- τονίζει- ότι αυτή θα τηρηθεί στο ακέραιο.
(Μπορεί κάποιος να απαριθμήσει τις συμφωνίες που κατάφερε να τηρήσει το κράτος επακριβώς;)
«Με την κύρωση από την ελληνική Βουλή ανοίγει μια νέα σελίδα(εε βέβαια, αφού θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!) και για τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τη βόρεια γείτονά μας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορκού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας. «Πάντα οι φιλικές σχέσεις μεταξύ δύο χωρών ευνοούν την επιχειρηματικότητα. Να σημειώσω εδώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους επενδυτές στα Σκόπια και μια συμβιβαστική λύση που ασφαλίζει, βεβαίως, τα εθνικά μας συμφέροντα θα έχει οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση είναι να μην υπάρξουν τα επόμενα χρόνια δυσμενείς εξελίξεις ως προς την εμπορική ονομασία των ελληνικών προϊόντων και των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. «Βεβαίως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τεθεί κανένα θέμα αμφισβήτησης, διότι τα ΠΟΠ και ΠΓΕ έχουν καθοριστεί με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που ενδεχομένως θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, είναι να μην προσπαθήσουν οι γείτονές μας να σφετεριστούν τα δυναμικά brands που έχουν οι επιχειρήσεις και που σχετίζονται με την Μακεδονία», πρόσθεσε.
Για αυτό το λόγο, συμπλήρωσε, έχουν κληθεί οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα εμπορικά σήματα των οποίων περιλαμβάνουν τη λέξη Μακεδονία και παράγωγά της, να σπεύσουν να κατοχυρώσουν και σε ελληνικούς και σε διεθνείς φορείς τα σήματα και την ονομασία τους.
(Να οι πρώτες επιτυχίες της συμφωνίας, μα δεν είναι Βόρεια Μακεδονία το κράτος; Γατάκια, τι σχέση έχει άραγε η ΝΕΑ ονομασία με τα δικά μας μακεδονικά προϊόντα; 1000ρικάκι τουλάχιστον οι επιχειρήσεις για αναγνώριση του εμπορικού σήματος μέχρι 74 κράτη! Η συμφωνία προβλέπει την επιδότηση του ποσού;)«Χρέος της ελληνικής Πολιτείας είναι να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας και να υπερασπιστεί τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν στα εμπορικά τους σήματα το όνομα της Μακεδονίας και παράγωγά του. Και κυρίως να παρέμβει δυναμικά σε περίπτωση παράνομης υιοθέτησης των συγκεκριμένων εμπορικών σημάτων από επιχειρήσεις με έδρα τη γειτονική μας χώρα»(Όπως αντέδρασε το τρομερό κράτος-επί ΦΥΡΟΜ- όταν τα ΙΧ εισερχόταν στη χώρα μας ανενόχλητα με σήμα το ΜΚ), κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Ας πάρουμε λοιπόν βαθιές ανάσες κρατικού οξυγόνου!



Πανούσης, "Το παιδί του σωλήνα", 1982.
https://www.youtube.com/watch?v=jr9e-Kd4G00


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2019 :  09:53:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"(Όπως αντέδρασε το τρομερό κράτος-επί ΦΥΡΟΜ- όταν τα ΙΧ εισερχόταν στη χώρα μας ανενόχλητα με σήμα το ΜΚ)"
Βασίλη καλημέρα! Αυτό είναι το λιγότερο. Μην ξεχνάς ότι δεχόμαστε διαβατήρια που γράφουν "Republic of Macedonia"!

(O Μίχαλος έχει αρχίσει να ξεπλένει τσίριζα αλλά τώρα ζορίζεται. Ας πρόσεχε!)

Επίσης δεν μ' αρέσει η έννοια "λαός". Προτιμώ να λέω "οι πολίτες". Φυσικά ένα μέρος τους είναι όχλος, διαχρονικά και όχι μόνο στην Ελλάδα. Hoi polloi... Πραγματικότητα: Σε όλα τα ανώτερα θηλαστικά η πλειονότητα γεννιέται για να διοικείται και λίγοι γεννιούνται για να διοικούν. Η Δημοκρατία προσπαθεί κάπως να το "στρογγυλέψει" αυτό, στα ανθρώπινα πλαίσια, έτσι είναι το καλύτερο πολίτευμα ever. Αν έχεις να προτείνεις κάτι, σ' ακούω! Αν θέλεις να κατέβεις εσύ υποψήφιος, σ' ακούω και σε στηρίζω! Μέχρι τότε θα ψηφίζουμε από αυτούς που η σάπια και διεφθαρμένη κοινωνία μας παράγει. Μην πέφτεις στην παγίδα της απαξίωσης της Δημοκρατίας...

Μια ματιά εδώ αξίζει: https://www.protagon.gr/apopseis/i-mnimi-kai-i-alitheia-pou-kryvoume-44341770745

Όσο για την ιστορία της γεωγραφικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι πόλεις Σολούν, Λερίν, Βοδενά κτλ (για να γίνω λίγο προκλητικός) πόσο πίσω να πάμε; Προτείνω να διαβάσεις Φαλμεράιερ και να σκεφτούμε λίγο out of the box για την καταγωγή των σημερινών κατοίκων του ελλαδικού χώρου.

Επίσης όποιος θέλει διαβάζει και αυτό: https://www.liberal.gr/arthro/238149/apopsi/arthra/tha-dechosoun-ton-madouro-prothupourgo-stin-ellada.html

Για την παιδεία, συμφωνώ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2019 :  15:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ιστορία της περιοχής είναι και πολύ πιο πίσω, όταν ακόμα δεν υπήρχε ούτε ο Τίτο. Δεν γίνεται να βάζουμε ημερομηνία έναρξης στην ιστορία! Μην το κάνουμε σαν κάποιους που αρχίζουν την ιστορία από το 1947!

Φυσικά και οι ηγέτες είναι ελάχιστοι και ξεχωρίζουν των υπολοίπων για τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ τους. Αν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά όπως γράφεις, απλά δεν είναι ηγέτες! Γυρολόγοι; Σαλτιμπάγκοι; Δημαγωγοί; Πες τους όπως θες, όχι όμως ηγέτες.

Νομίζω ότι εσύ θα πρέπει να προτείνεις κάτι καθότι ο δικός σου δημοκρατικός κύκλος βρίσκεται μόνο πάνω και οι κάτω απλά θα πρέπει να αποδεχτούν τον ρόλο του "σάκου του μποξ".

Leonard Cohen, "The Partisan", 1969.
https://www.youtube.com/watch?v=S34cVkL6zCE

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2019 :  15:49:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πόσο πιο πίσω να πάμε την Ιστορία; Όταν οι Σλαύοι είχαν κατέβει μέχρι το Ταίναρο; http://www.elia.org.gr/research-tools/history-of-the-greek-language/byzantium/byzantium-and-the-slavs/
Μήπως όταν ο μεσαίωνας του Βυζαντίου κυνηγούσε και καταργούσε κάθε τι ελληνικό και μόνο κατ' ανάγκη χρησιμοποίησε τη γλώσσα επειδή ήταν η lingua franca της εποχής;
Ακόμα πιο παλιά, όταν το Αιγαίο ανήκε στα ψάρια του;

"Νομίζω ότι εσύ θα πρέπει να προτείνεις κάτι καθότι ο δικός σου δημοκρατικός κύκλος βρίσκεται μόνο πάνω και οι κάτω απλά θα πρέπει να αποδεχτούν τον ρόλο του "σάκου του μποξ"."
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ποιος δημοκρατικός κύκλος; Εγώ τι να προτείνω; Αφού γενικά συμφωνώ με την Αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία!

Edited by - Rigelian on 28/01/2019 15:50:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2019 :  19:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγγνώμη, να σας διακόψω λίγο;

Λίγο άσχετο αλλά το βάζω στο πολιτικό καφενείο, να μην ανοίγω άλλο θέμα: το ότι πολιτικοί όλων των κομμάτων μίλησαν με καλά λόγια για τον Θέμο σας έκανε εντύπωση ή όχι; Το ότι στην κηδεία του πήγε μέχρι και η Βαρδινογιάννη, ο Μυτιληναίος, ο Ιωάννου....σας έκανε εντύπωση; Το ότι οι δημοσιογράφοι όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια;

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2019 :  22:58:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα
γιατί εκπλήσεσαι; Πολιτικοί και δημοσιογράφοι una fatsa una ratsa! Άλλωστε πέθανε, κάποιοι θα σκέφτονται "κρίμα που έφυγε" και οι λοιποί "ουφ, τον ξεφορτωθήκαμε", αλλά και πως να το πούνε δημόσια;

Κατέβηκαν αλλά δεν στέριωσαν, αυτό δεν δίνει και δικαιώματα γης ή πολιτισμού! Δηλαδή και οι Ινδίες Μακεδονία είναι; Η ιστορία της συγκεκριμένης χώρας έχει αρχή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ας βρέθηκαν Σλάβοι στην Ακτή Ελεφαντοστού! Και πρόσεχε γιατί μιλάει για Σλάβους, όχι για Μακεδόνες!

Φυσικά και έχουμε Αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία! Η διαφορά μας είναι ότι για σένα η ψήφος δίνει απόλυτο δικαίωμα στους Αντιπροσώπους ενώ εγώ θέλω να συμμετέχω/επεμβαίνω ΜΟΝΟ όταν δεν γίνονται τα προεκλογικώς υποσχεθέντα. Σε άλλη περίπτωση θεωρώ ότι είναι κλοπή ψήφου και θα πρέπει ο Αντιπρόσωπος να ελέγχεται ποικιλοτρόπως. Αλλιώς μιλάμε για Αντιπροσωπευτικό Κοινοβο(υ)λευτικό Τσίρκο. Τι σημαίνει Ανεξάρτητος όταν ψηφίστηκε για συγκεκριμένο χώρο και ξαφνικά βρίσκεται αλλού; Πως αλλιώς θα γλυτώσεις από τις βδέλλες της δημοκρατίας που λέγονται "επαγγελματίες" πολιτευτές; Η δημοκρατία δεν θέλει να απαλλαγεί από τέτοια βαρίδια που πλήττουν το κύρος της; Είμαι σίγουρος ότι η δημοκρατία θέλει, οι άνθρωποι δεν θέλουν!
Η Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της δεν στηρίζεται σε ψέματα και έχει το θάρρος(θράσος καλύτερα) του αυτοελέγχου. Σε άλλη περίπτωση η αξιοπιστία της τίθεται σε αμφιβολία.
Ξέρω γράφω θεωρίες όμως στην πράξη δεν υφίσταται πραγματική δημοκρατία.


Captain Beefheart, "Same Old Blues", 1974.
https://www.youtube.com/watch?v=D836o2rIGqA


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2019 :  02:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Αλεξάνδρα
γιατί εκπλήσεσαι; Πολιτικοί και δημοσιογράφοι una fatsa una ratsa! Άλλωστε πέθανε, κάποιοι θα σκέφτονται "κρίμα που έφυγε" και οι λοιποί "ουφ, τον ξεφορτωθήκαμε", αλλά και πως να το πούνε δημόσια;



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.





Ε καλά, δε λέω να βγουν να πουν "ουφ, τον ξεφορτωθήκαμε", αλλά να πάνε όλοι αυτοί οι "άσχετοι" στην κηδεία του Θέμου ;;



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2019 :  12:34:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ALEXANDRA

Συγγνώμη, να σας διακόψω λίγο;

Λίγο άσχετο αλλά το βάζω στο πολιτικό καφενείο, να μην ανοίγω άλλο θέμα: το ότι πολιτικοί όλων των κομμάτων μίλησαν με καλά λόγια για τον Θέμο σας έκανε εντύπωση ή όχι; Το ότι στην κηδεία του πήγε μέχρι και η Βαρδινογιάννη, ο Μυτιληναίος, ο Ιωάννου....σας έκανε εντύπωση; Το ότι οι δημοσιογράφοι όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια;






1. Γιατί οι πολιτικοί είναι γνωστοί κοπρολάγνοι.
2. Γιατί οι πολιτικοί ξέρουν πως ο όχλος γουστάρει τα σκουπίδια και χαϊδεύοντάς τα (θεωρούν ότι) χαϊδεύουν και αυτόν.
3. Γιατί για κάποιο μυστήριο λόγο όταν κανείς αποδημήσει εις Κύριον έχουμε την τάση να ξεχνάμε το βίο και την πολιτεία του.
4. Για όλα τα παραπάνω.

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2019 :  13:52:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έκδοση 5ετούς ΟΕΔ, 2 δις ζητούσαμε, 8.5 προσφέρθηκαν, να τα ανταλλάγματα.

Βασίλη, μιλάς για τη Δημοκρατία σαν να είναι κάτι ξεχωριστό από τους πολίτες. Η εκλογή δεν δίνει απεριόριστα δικαιώματα. Πρέπει να συμπεριφερθείς σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ υπάρχουν Θεσμοί αλλά και checks and balances. Ξαναλέω ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι πολιτικές πράξεις, δεν γίνεται να ποινικοποιηθούν. Επίσης ως πολίτης σκεπτόμενος οφείλεις να εξετάζεις και αυτό. Δεν γίνεται να σε ταϊζουν σανό λέγοντας σου ότι ο γάιδαρος πετάει και όταν εκλεγούν να τους κατηγορείς ότι δεν πετάει ο γάιδαρος!

Οι επαγγελματίες πολιτευτές είναι η πεμτουσία της Δημοκρατίας, όχι οι βδέλλες, από πού κι ως πού τους χαρακτηρίζεις έτσι;;; Δεν έχει ο κάθε πολίτης το δικαίωμα του εκλέγεσθαι; Ας μην ψηφιστούν αν δεν είναι "καλοί". Από την κοινωνία μας προέρχονται, δεν μας τους επιβάλλουν κάποιοι ΕΛ από τον Σείριο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/01/2019 :  14:07:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.kathimerini.gr/1007214/gallery/epikairothta/ellada/ta-egkainia-toy-metro-prin-apo-19-xronia-fwtografies-vinteo

Άλλες εποχές, άλλη Ελλάδα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000