Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 11ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" 03.04.2016
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 80

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  12:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

quote:
Originally posted by zakis

==============================================

Στα αγωνιστικά: 3ος Μαραθώνιος για μένα μετά από ΑΜΑ 2014 και ΑΜΑ 2015. Φέτος για πρώτη φορά με "αγωνιστικό" στόχο και με προετοιμασία που στόχευε στο 4ωρο (με τις προπονήσεις στο MP στο 5:30). Στόχος ήταν να κρατηθώ στο 5:40 κατά μέσο όρο μέχρι το 35 και μετά αν έχω δυνάμεις να δώσω λίγο περισσότερο πετυχαίνοντας negative split. Πέρασμα στα 10 στο 56:47, Ημί 1.59.00, με καλή αίσθηση και παλμούς υπό έλεγχο (μ.ο 153 με μέγιστους τους 179).

Πέρασμα στο 30 με καλή αίσθηση στο 2:49:36 που αντιστοιχεί σε μ.ο. ρυθμού 5:35, δηλαδή 5" γρηγορότερα από το επιθυμητό αλλά και 5" πιο αργά από το προπονητικό MP. Οι παλμοί όμως είχαν σκαρφαλώσει στους 160 ενώ τους ήθελα κάτω από 158 που είναι και το κατώφλι μου (βάσει εργομέτρησης). Cardiac drift σκέφτηκα, η αίσθηση σχετικά καλή, πάμε για τα τελευταία 12 να δούμε αν θα αποδώσει η προετοιμασία.

Κάπου όμως στο 35 άρχισα να αδειάζω ενεργειακά και με βία να κρατιέμαι στο 5:50. Στην ανισόπεδη (που ήταν πολύ μικρή ανηφόρα για δεδομένα κλασσικής) ένιωσα πολύ έντονη την κούραση και αποφάσισα να διαχειριστώ το ενεργειακό άδειασμα με εγκεφαλικές ασκήσεις (ωραία που θα είναι στον τερματισμό, σκέψου την ξάπλα στο γρασίδι και το φαγητό μετά και άλλα τέτοια).

Στο κομμάτι 38-40 έβαλα και περπατήματα 20-30 μέτρων ανά χλμ για να ρίξω λίγο τους παλμούς (χτυπούσαν 170+ που αρχίζει η VO2max ζώνη μου..) Στον σταθμό στο 40 έριξα μπόλικο νερό στο πρόσωπό μου και με βοήθησε αρκετά να ξεθολώσω. Στη Νίκης έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου και είπα "φίλε, δεν περπατάμε, τρέχουμε, πάρε δύναμη από την θέα του Λευκού Πύργου και πες ότι κάνεις διαλειμματική διχίλιαρο". Έτσι το 41 και 42 βγήκαν κοντά στον ρυθμό-στόχο (5:43, 5:35) με πολύ σφιγμένα τα δόντια (αλλά σε σχήμα χαμόγελου για τις φωτό :-) ) και φυσικά χωρίς να κοιτάω τον χρόνο στο ρολόι (μόνο τους παλμούς στα κλεφτά) με τον οποίο από το 38 είχαμε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις.

Τερματισμός με αναγγελία του ονόματός μου από τα μεγάφωνα (δεν πίστευα τα αυτιά μου, ειλικρινά νόμιζα ότι ήταν αποτέλεσμα της σούρας) και με τρομερή χαρά που τελείωσε το "μαρτύριο". Κοιτάω το ρολόι περιμένοντας κάτι στο 4.05 και βλέπω 4.02.50. Όλες οι κακές σκέψεις έφυγαν με μιας και παρέμεινε ο πόνος στα πόδια που κράτησε 20 λεπτά μέχρι να τα συνεφέρω με διατάσεις. PB κατά 18 λεπτά από τον ΑΜΑ 2015 και πολύ ικανοποιημένος για την "αγωνιστική" προσέγγιση που δεν την είχα αποτολμήσει τις δύο προηγούμενες φορές.

=================================================

Αυτά από εμένα φίλτατοι. Να είμαστε γεροί να τον ξανατρέξουμε τον Μεγαλέκο και του χρόνου.



Zakis συγχαρητήρια,
πρέπει να πηγαίναμε δίπλα-δίπλα (φόραγα singlet που έλεγε Δρομείς Πεδίου Άρεως) καθώς κάναμε την ίδια ακριβώς κούρσα μέχρι το 36-37. Έπρεπε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα στο pasta party για παρέα.



Aroulio & Zakis, όντως θα μπορούσατε να είχατε βγάλει και όλο τον αγώνα μαζί! Την επόμενη φορά με καλύτερη συννενόηση! ;-)

@zakis: το πάλεψες πολύ δυνατά και τα πήγες πολύ καλά, αν και ήταν «μόλις» ο 3ος σου Μαραθώνιος! Σε κάθε μία από τις επόμενες αναμετρήσεις σου με τη μαραθώνια απόσταση όλο και κάτι νέο θα μαθαίνεις ή με μια νέα (και πολλές φορές αναπάντεχη) κατάσταση θα έρχεσαι αντιμέτωπος! Εδώ όμως βρίσκεται και η μαγεία της συγκεκριμένης απόστασης! ;-)

Στο πρώτο μισό όντως το διαχειρίστηκες όμορφα έχοντας καλούς μέσους παλμούς (δεν ήσουν βέβαια χαλαρός και ίσως το είχες τσιμπίσει λιιίγο παραπάνω, σε σχέση με αυτό που σου είχε βγάλει το εργομετρικό, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα από το προφίλ παλμών σου των προηγούμενων αγώνων).
Αυτό που αγνόησες όμως ήταν η σημαντική άνοδος των παλμών μέχρι και το 30! Δεν ήταν απλά ένα «cardio drift» (τέτοιο μπορεί να συμβεί από το άγχος τα πρώτα χιλιόμετρα, όχι όμως τόσο μέσα στον αγώνα!) αλλά η απεικόνιση μιας σκληρής πραγματικότητας: πολύ πιθανόν να είχες σημαντική απώλεια υγρών που επιφέρει «αυτόματα» και μια σημαντική αύξηση παλμών. Το ενεργειακό άδειασμα από την άλλη συνήθως οδηγεί στη μείωση των παλμών (πέφτει και ο ρυθμός κατακόρυφα).
Για λόγους που δε θα αναλύσω ιδιαίτερα εδώ (έχει όμως το θέμα αναλυθεί εκτενώς σε άλλα ποσταρίσματα από συνδρομείς στο παρελθόν) όταν πηγαίνοντας στον ίδιο ρυθμό οι παλμοί αυξάνονται (π.χ. λόγω αυξημένης απώλειας υγρών – κατάσταση αφυδάτωσης) και πλησιάζουν το αναερόβιό σου κατώφλι, τότε αυξάνεται και το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται μέσα από τον αναερόβιο μηχανισμό.
- Αναερόβια παραγωγή ενέργειας σημαίνει την κατασπατάληση του μυϊκού γλυκογόνου (η παραγωγή ενέργειας μέσα από την αναερόβια διαδρομή είναι 18 φορές ΛΙΓΟΤΕΡΟ αποτελεσματική από ότι διαμέσου της αερόβιας διαδρομής)!!!
- Παράγεται γαλακτικό το οποίο πρέπει να μεταβολιστεί στο συκώτι για να «καθαρίσει» το αίμα. Ο μεταβολισμός του γαλακτικού στο συκώτι τσακίζει (κυριολεκτικά όμως) ΚΑΙ το ηπατικό γλυκογόνο, το άδειασμα του οποίου προκαλεί τη γενικότερη θολούρα και αδιαθεσία για τρέξιμο!
- Αυτός ο κύκλος της αναερόβιας παραγωγής ενέργειας ή κύκλος του γαλακτικού λέγεται και «κύκλος Cori». Ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτόν τον κύκλο και θα καταλάβεις ότι συνολικά και μεσοπρόθεσμα η αναερόβια παραγωγή ενέργειας είναι αρνητικής απόδοσης και συνεπάγεται την υπερβολική κατανάλωση του γλυκογόνου!
- Σε ένα Μαραθώνιο πρέπει να προσέχουμε να κινούμαστε με όσο το δυνατόν λιγότερη εμπλοκή του αναερόβιου μηχανισμού. Εσύ στο 30 είχες φτάσεις τους παλμούς στο 160 (με κατώφλι στο 158) και μπορεί να είχες – ακόμα – καλή αίσθηση, αλλά ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να έκανες ένα τέμπο! Καιγόσουν και γρήγορα μάλιστα!!! Η εξάντληση των ενεργειακών αποθεμάτων γλυκογόνου δεν αργεί να έρθει – κάτι που διαπίστωσες βέβαια και από πρώτο χέρι!
- Τέτοιες εντάσεις κατωφλίου μας «παίρνει» να δουλέψουμε στο Μαραθώνιο μόνο για λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος και αυτό με προϋποθέσεις…

Καλή ξεκούραση εύχομαι τώρα!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  12:55:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@Vaterman: σωστό αυτό που είπες για τον Αυθεντικό…εκεί πέφτουν και Αυθεντικές Σφαλιάρες!!! :Ρ

@AS400:…πω, πω…τι είπε τώρα ο NiDim!...αυτό ξεπλένεται μόνο με…τρικλοποδιά στον επόμενο αγώνα!!! (θα σε παρηγορήσω την επόμενη φορά που θα σε δω στο γήπεδο :P).


Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zakis
Forum-Runner

149 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  13:28:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μανώλη (@trexantiris) δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω. Τέτοια ανάλυση δεν θα μπορούσα να είχα πάρει ούτε από ακριβοπληρωμένο προπονητή. Ελπίζω να μην σε πειράζει να επανέλθω με απορίες στο προπονητικό νήμα. Και πάλι 42.195 ευχαριστώ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  14:00:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mε απογοητευετε λιγο με αυτα που γραφετε για το Ναυπλιο, αλλα απο την αλλη αν δειτε τι γραφοταν στο φορουμ για τη Θεσσαλονικη μεχρι και το 2011, δε θα θελατε να τρεξετε εκει. Οπως και να χει το εχω ηδη αποφασισει πως ο επομενος μαραθωνιος μου θα ειναι εκει.

Οταν τελειωσα το Μεγαλεκο του 13 με 4:12 ειχα πει στον εαυτο μου πως θα επεστρεφα την επομενη χρονια για το sub 4, οπερ και εγενετο. Μετα απο 4 συνεχομενες χρονιες στη Θεσσαλονικη, νιωθω την αναγκη ν αλλαξω παραστασεις κι επειδη το εξωτερικο δεν το σηκωνει η τσεπη μου, το Ναυπλιο ειναι μονοδρομος. Το πηγαιν' ελα της διαδρομης πιστευω πως μου ταιριαζει (ετσι ειναι ολες μου οι προπονησεις, πηγαιν ελα 3χλμ) και θεωρω πως θα μπορεσω να κανω εκει ο,τι δεν εκανα στη Θεσσαλονικη. Εχουμε πολυ καιρο μεχρι τοτε βεβαια...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikDim
Forum-Runner

Greece
110 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  14:43:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris


@AS400:…πω, πω…τι είπε τώρα ο NiDim!...αυτό ξεπλένεται μόνο με…τρικλοποδιά στον επόμενο αγώνα!!! (θα σε παρηγορήσω την επόμενη φορά που θα σε δω στο γήπεδο :P).


Καταρχήν η ανάλυσή σου ήταν φανταστική, αν δεις και τους δικούς μου παλμούς εξαρχής ίσως απορήσεις πως τερμάτισα!
Όσον αφορά την αναφορά μου στον AS400, ήταν η εκδίκησή του από τον αγώνα στο Μαρούσι που εμένα μου έδιναν καπελάκι και εκείνου του απαντούσαν ότι είναι μόνο για παιδάκια!
Α και για να μην ξεχνιόμαστε, είμαι γηραιότερος...

“Life is a marathon, do not rush to “finish”, enjoy the journey!”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  15:16:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Skyrunner

Καλημέρα Γιώργο!!
δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχουν κάνει τέτοιες απονομές μόνο τους 3 πρώτους της γενικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών !! Μαραθώνιο - 10χιλ - 5χιλ. Αλλά έχω μια απορία, θα ήθελα να ξέρω τι θα γινόταν αν τερμάτιζε μέσα στην πρώτη τριάδα μια γυναίκα; !!!
quote:
Originally posted by zoro

quote:
Originally posted by Skyrunner

Dimitrissss: θα συμφωνήσω μαζί σου για την κατάσταση των ελληνικών δρόμων !!!
Kalogeridis: Κάποιες χρονιές μου κάνανε χαλάστρα και τις είχαν κλείσει τις λακκούβες με φρέσκο οδόστρωμα !!!! αλλά έκαναν δυναμική επανεμφάνιση και τα ονόματα ξανά κατοχυρώθηκαν !!!


Καλημέρα Παναγιώτη.
Ξέρεις γιατί δεν κάνανε (η δεν κάνουνε ποτέ;;) απονομή στους 3 πρώτους Έλληνες της γενικής;;




α καλά, αυτό που λές είναι εύκολο: η ίδια γυναίκα θα ήταν και στις 2 απονομές, στην μία μέσα στην τριάδα της γενικής (η οποία σωστά δεν ορίζει φύλο) και πρώτη στην κατηγορία γυναικών
όσο για την απορία μου...λύθηκε: στην Αθήνα βραβεύονται οι 3 πρώτοι Έλληνες και Ελληνίδες γιατί είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταυτόχρονα, βέβαια εαν βγεί στην τριάδα Ελληνας αθλητής που δεν συμμετάχει στο πανελλήνιο δεν θα βραβευτεί..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ganas
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  16:14:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαι νέος στο forum για την ακρίβεια γράφτηκα το Σάββατο βράδυ στο pasta night της Θεσσαλονίκης όπου γνώρισα αρκετούς από εσάς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με την trexandiri (είμαι ο φίλος που καθόταν εκ δεξιών του Zakis. Πραγματικά χάρηκα την πολύ καλή ατμόσφαιρα που έχετε όλοι μεταξύ σας και βέβαια χάρηκα και τον αγώνα. Ηταν ο 2ος Μαραθώνιος για μένα μετά τον Νοέμβριο στην Αθήνα όπου έκανα 4:51:55. Την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έκανα 4:18:35 το οποίο, παρά την ευκολότερη διαδρομή, θεωρώ ότι είναι μια κάποια βελτίωση. Αρχικά είχα βάλει στόχο κάτι κοντά στο 4:30 αλλά ξεκίνησα γρήγορα και σκέφθηκα να τρέξω "με τρέλα" όπως λέει κάθε τόσο ο Spy. Ετσι μου βρήκε ταχύτερο αν και μετά τα 35 είχα κουραστεί και είχα χάσει και το κέφι μου. Ευχαριστώ όλους και εύχομαι να συναντηθούμε σε επόμενο αγώνα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ganas
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  16:16:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
TON trexandiri (συγγνώμη Μανώλη)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  17:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...συγχαρητηρια Γιαννη!!!Δυο μαραθωνιοι σ'ενα εξαμηνο ... δεν ειναι καθολου ευκολο εγχειρημα!!!Αντε... και στο τριτο ...κατω απο 4ωρο!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  20:23:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Johnmar

Είμαι νέος στο forum για την ακρίβεια γράφτηκα το Σάββατο βράδυ στο pasta night της Θεσσαλονίκης όπου γνώρισα αρκετούς από εσάς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με την trexandiri (είμαι ο φίλος που καθόταν εκ δεξιών του Zakis. Πραγματικά χάρηκα την πολύ καλή ατμόσφαιρα που έχετε όλοι μεταξύ σας και βέβαια χάρηκα και τον αγώνα. Ηταν ο 2ος Μαραθώνιος για μένα μετά τον Νοέμβριο στην Αθήνα όπου έκανα 4:51:55. Την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έκανα 4:18:35 το οποίο, παρά την ευκολότερη διαδρομή, θεωρώ ότι είναι μια κάποια βελτίωση. Αρχικά είχα βάλει στόχο κάτι κοντά στο 4:30 αλλά ξεκίνησα γρήγορα και σκέφθηκα να τρέξω "με τρέλα" όπως λέει κάθε τόσο ο Spy. Ετσι μου βρήκε ταχύτερο αν και μετά τα 35 είχα κουραστεί και είχα χάσει και το κέφι μου. Ευχαριστώ όλους και εύχομαι να συναντηθούμε σε επόμενο αγώνα.


Μισή ώρα βελτίωση είναι πολύ καλά
Εύκολος μαραθώνιος δεν υπάρχει
Συγχαρητήρια και καλώς ήρθες στο club
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  20:27:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ο Καλογερίδης μας απογοήτευσε μια φορά το Σάββατο διά της απουσίας του και μια τώρα με το...χαλάκι μπάνιου που έγραψε!

πάμε και σε κάτι αυθεντικό.περσικά χαλιά...για όποιον αντέξει! Άργησα λίγο, ελπίζω να άξιζε τον κόπο!

ο...1ος μου μαραθώνιος

στα δυόμιση χρόνια που ασχολούμαι με το τρέξιμο, ποτέ δεν πίστεψα πως θα μπορούσε να μου χαρίσει τόσο δυνατές στιγμές όπως αυτή του κυριακάτικου τερματισμού.

ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή...

η φετινή προετοιμασία ήταν πιστεύω ιδανική αφού με εξαίρεση κάποιες μικροενοχλήσεις και την υποψία κρυολογήματος σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. με παρακαταθήκη το 1:35 από τον ημί της Ξάνθης στα τέλη Nοέμβρη, ξεκίνησα δειλά δειλά προπονήσεις μέσα στο Δεκέμβρη για τον Αλέκο με στόχο το 3:30. ο καιρός περνούσε και οι προπονήσεις έβγαιναν αέρας. μιας και υπήρχε η δυνατότητα αναπροσαρμογής στο πρόγραμμα, άρχισα να κατεβάζω σιγά σιγά το χρόνο-στόχο, φτάνοντας τελικά ως το 3:18:30(επιθυμητός ρυθμός 4:43). κι εκεί ακόμα οι προπονήσεις μου φαίνονταν εύκολες και αν δεν κατέβηκα κι άλλο ήταν για να μην αγχωθώ και... για να συνηθίσω το ρυθμό που ήθελε ο Πέτρος(peter L)! ο Πέτρος ήταν η νέα προσθήκη στο γκρουπάκι των λαγών στο FB(που είχε δημιουργηθεί πέρυσι, πάλι για το Μ.Α.!) και είχε λυσάξει να σπάσει το 3.19 που είχε PB από την Πόλη! έμεινα λοιπόν σε αυτό το χρόνο-στόχο ώσπου άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω. όλα όμως άλλαξαν στο φορμάρισμα. μια δυο δυνατές προπονήσεις δε βγήκαν όπως θα ήθελα και το τεστ της Καλαμπάκας(αν και καθαρά προπονητικό) απέτυχε, ως προς αυτό που περίμενα τουλάχιστον. τότε, μετά από πολλή σκέψη, αναθεώρησα και πάλι το στόχο μου. προς τα πάνω αυτή τη φορά. «ξεκίνημα με το γκρουπάκι του 4:45», είπα, «κι ότι βγει». ούτε αυτό το ρυθμό τον πολυπίστευα πλέον αλλά ξυνόμουν να δοκιμάσω.

με αυτά και άλλα πολλά στο μυαλό μου ενόψει αγώνα, μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα. όσο περνούσαν οι μέρες, χάζευα περισσότερο. Πέμπτη, Παρασκευή δεν κρατιόμουν στη δουλειά! ήθελα απλά να τελειώσω, να ετοιμαστώ και να φύγω! κάποτε έφτασε και αυτή η πολυπόθητη στιγμή. έκλεψα κάτι κουραμπιέδες από το ζαχαροπλαστείο δίπλα κι έφυγα τρέχοντας! το απόγευμα ετοίμασα τα πράγματα και κοιμήθηκα σχετικά νωρίς παρά την υπερένταση. Σάββατο πρωί κι αφού προηγουμένως είχα πάρει το ρεπό μου, αναχώρηση από Καβάλα για τη συμπρωτεύουσα. από τα κτελ με τη μία στο ξενοδοχείο όπου συνάντησα τον Πέτρο, το roomie ντε! να μπούμε στο ξενοδοχείο δε μπορέσαμε(check in στις 14.00 λέει!) κι έτσι φύγαμε για την έκθεση. μια έκθεση με τα όλα της που δε θύμιζε σε τίποτα την απίστευτα φτωχή περσινή. δεν έχω ιδέα πως είναι της Αθήνας(από φέτος ελπίζω!) αλλά μάλλον δεν είχε και πολλά να ζηλέψει από αυτήν! τα πάντα όλα από αθλητικά είδη εώς γλυκίσματα και...τις αγαπημένες μου ναυαγοσώστριες! είδαν κι έπαθαν να με πάρουν από πάνω τους χαχα! με τα πολλά κι αφού έπεισα τον Θανάση-sak14 να αλλάξει τη συμμετοχή του από το 10ρι για το μαραθώνιο(δεν το μετάνιωσες έτσι!?), αφήσαμε την έκθεση για ένα καθώς πρέπει γιουβετσάκι σε...γυράδικο χαχα! πως αντισταθήκαμε στο λαχταριστό γύρο ακόμα να το καταλάβω.. επιστροφή για ξεκούραση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια το περιβόητο pasta party! 32 άτομα μαζευτήκαμε αν δεν κάνω λάθος!? θραύση λέμε! χάρηκα πολύ που γνώρισα πολλούς από εσάς... Βίκυ, aroulio, sotos, Αργύρης, tazi, dimitrisssss, Nίκος Τ., sigi, xipolitakos, pedro G, big-blue, zakis, nikdim και φυσικά ο πολυαγαπημένος μου Σπύρος! είδα επίσης και παλιούς αγαπημένους όπως η Μαρία, ο el cid, ο Μανώλης και άλλους! σίγουρα ξεχνάω κάποιους, να με συγχωρέσετε, ήταν τόσο πολλές οι πληροφορίες εκείνο το βράδυ! αν και δε χόρτασα(για σπουργίτια μας πέρασαν!?), περάσαμε πολύ όμορφα και ήταν μπορώ να πω το κερασάκι στην τούρτα μιας υπέροχης μέρας! ελπίζω συντρέχτες να σας άρεσαν οι κουραμπιέδες και...να μη σας βάρυναν! Α! και την επόμενη φορά θα φροντίσω να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Συγγνώμη σε όσους άφησα με τη λαχτάρα! μετά απ΄αυτό, κι αφού ετοιμάσαμε τα πράγματα για τον αγώνα, ακολούθησε ένας ωραιότατος βραδινός ύπνος. για μένα δηλαδή αφού ο Πέτρος δεν τα κατάφερε τόσο καλά!

4:45, πρωί Κυριακής πια, ακούω το δαιμονισμένο ήχο του ξυπνητηριού! Μ έχει στοιχειώσει το χαμένο, κάθε πρωί με αυτό ξυπνάω για δουλειά και θέλω να το σπάσω! τρώμε πρωινό, πακετάρουμε και τα τελευταία και στις 5:30 ακριβώς ξεκινάμε για τα λεωφορεία! το ξενοδοχείο ήταν σχετικά μακριά κι έτσι φτάσαμε οριακά.. αγχώθηκα λίγo! μπαίνουμε σ ένα τελικά και... αιώνες μετά φτάνουμε στην Πέλλα! μια Πέλλα, πλημμυρισμένη ήδη από τους "πολύχρωμους" δρομείς, που στα μάτια μας εκείνη την ώρα έμοιαζε με τον ομφαλό της γης! βρήκα κι εκεί πολλά παιδιά από Καβάλα, Δράμα, γνώρίσα και Sugar, Nίκο(Πιτσακίδη) και η ψυχολογία στα ύψη παρά την κένωση που χρειάστηκα στο ζέσταμα.. ο στόχος γνωστός πλέον, 4:45 με οδηγό το zoro και όσους ακολουθούσαν! κάτι για 10-15 άτομα άκουγα, τέσσερις μέτρησα στο τέλος χαχα! τέλος πάντων, σταθήκαμε στην εκκίνηση με το Γιώργο, το Nίκο και το Θανάση-sak14 για το μεγάλο στόχο κι όπου βγει! ακούσαμε κι έναν κρότο εκεί στα ξαφνικά και όπου φύγει φύγει! «καμιά μπεκάτσα θα κυνηγούν!» σκέφτομαι και φεύγω μαζί με το πλήθος, ζωσμένος …τζελάκια και salt!
τα πρώτα χιλιόμετρα βγήκαν καλά. ξεκινήσαμε συντηρητικά, γύρω στο 4:50+. κάτι σαν ζέσταμα απ ΄ ότι κατάλαβα(δε ρωτούσα, απλά ακολουθούσα!). πήρα και το 1ο μου τζελάκι μετά το πρώτο χιλιόμετρο και ήμουν αεράτος. περάσαμε τα 5, τα 10 χιλιόμετρα η τετράδα μαζί κάνοντας εναλλαγές ανά δυάδες αλλά και με σύστημα "βεντάλια", δύο στη μέση και δύο στα φτερά :P ήταν κι άλλοι τριγύρω, όλοι στον ίδιο ρυθμό, τρένο κανονικό! φτάνουμε στη Χαλκηδόνα, παίρνω στο 10ο ένα salt, δεύτερο τζελάκι στο 12.5 και συνεχίζω. μόνο νερό ενδιάμεσα! περνούσαν τα χιλιόμετρα και πλησιάζαμε τον επιθυμητό ρυθμό ολοένα και περισσότερο. κάποια στιγμή, γύρω στο 15 νομίζω, καταφέρνουμε και φτάνουμε τον … εικονικό δρομέα του garmin μου! Τρέχουμε μαζί και τότε λοιπόν εγώ, ως γνήσιος νέοπας, βιάζομαι να πανηγυρίσω. «μένουμε σταθεροί εδώ» σκέφτομαι, « και τον πιάσαμε το στόχο!» «κι αν είμαι και καλά προς το τέλος», συνεχίζω ο απίθανος, «θα πάω και για sub3:20!» είχα όρεξη για αστεία όπως καταλαβαίνετε.. δεύτερο salt στο 17.5, τρίτο τζελάκι στο 20 και είμαστε ακόμα ζωντανοί. κάπου εκεί είναι που, αν δεν κάνω λάθος, αρχίζουν να υποχωρούν ο Νίκος και ο Θανάσης. γυρίζω μετά από λίγο πίσω το κεφάλι και δεν τους βλέπω. εγώ πάλι, πεισματάρης καθώς είμαι, συνεχίζω ακάθεκτος πλάι στο Γιώργο κι ας έχω αρχίσει να ζορίζομαι. μόνο κάποιοι αναστεναγμοί μαρτυρούν το τι θα επακολουθήσει..

φτάνουμε στο 25 λοιπόν και πάνω που έχω αρχίσει να το πιστεύω με λίγη περισσότερη σιγουριά πλέον, νιώθω ξαφνικά το στομάχι μου να στριφογυρνάει σαν… πλυντήριο ρούχων! μόλις έχω πάρει το τρίτο salt με νερό και νιώθω μια δυσφορία που σταδιακά χειροτερεύει.. δε λέω τίποτα στο Γιώργο αλλά πλέον το μυαλό μου δεν είναι μόνο στο τρέξιμο όπως θα έπρεπε αλλά και-σε μεγάλο βαθμό- στο στομάχι! αποφασίζω να σταματήσω όλη την τροφοδοσία και να συνεχίσω με νερό και λίγη κόλα αν βρω. βέβαια κάτι τέτοιο αυτόματα σημαίνει πως..ενέργεια τέλος για εμένα! Κι ενώ έχω αυτά τα…λίγα να στροβιλίζονται μέσα μου, ξεπροβάλλει απέναντι και το θηρίο της Σιδενόρ για να με αποτελειώσει! Για τον κόντρα άνεμο που σαν συνεννοημένος κι αυτός κάνει ταυτόχρονα την εμφάνισή του μη μιλήσω καλύτερα.. δίνω ότι έχω για να βγω καθαρός στην ανηφόρα με αποτέλεσμα να… μείνω από βενζίνη! Βλέπω πια πως ο Γιώργος, αν και ταλαιπωρημένος, είναι πολύ καλύτερα από εμένα και σε μια προσπάθεια να τον ωθήσω να πιάσει το στόχο, τον διώχνω λίγο πριν το 32. κίνηση καταστροφική βέβαια για εμένα αφού η παρέα ήταν ο μόνος τρόπος να αντέξω σε έναν σχετικά καλό ρυθμό(ή να πεθάνω!) και μένοντας μόνος κάτι τέτοιο πλέον είναι αδύνατο. τον βλέπω για ώρα ωστόσο που ξεμακραίνει και με βοηθάει ως ένα σημείο άθελά του! κι ενώ περνώντας το 32 σκέφτομαι πως δε μπορεί να μου συμβεί κάτι χειρότερο από αυτά που έχω ήδη πάθει(το στομάχι εξακολουθεί να είναι χάλια), με πιάνουν ενοχλήσεις και στους δικεφάλους, διαρκώς αυξανόμενες ανά χιλιόμετρο. στο σημείο αυτό σκέφτομαι την ελλειπή ενδυνάμωση της προετοιμασίας και σιχτιρίζω τη βαρεμάρα μου που με έφτασε σε αυτό το σημείο. εντωμεταξύ ο ρυθμός έχει πλέον πέσει απότομα και τα χιλιόμετρα βγαίνουν οριακά σε ρυθμό 5:15-5:20. παλεύω πλέον με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει απλά να τερματίσω και να μην υπακούσω τις(άπειρες πια) φωνούλες που με παρακινούν να κάνω στο πλάι να με μαζέψουν και να ησυχάσω επιτέλους! βρίσκω φίλους Καβαλιώτες στην ίδια κατάσταση μ εμένα στους τελευταίους σταθμούς, με κάθε λογής προβλήματα, προσπαθούμε να δώσουμε ώθηση αναμεταξύ μας. άλλος βρίσκει δύναμη και ξεμακραίνει, άλλος μένει πίσω. εγώ κλειδωμένος στο νέο μου ρυθμό, το 5:15! και βέβαια, μπορεί πιο χάλια να μην πάει, το μυαλό ωστόσο ακόμα λειτουργεί και κοιτάω κάθε τόσο το ρολόι στοχεύοντας τουλάχιστον τώρα πια σε μια επίδοση κάτω από 3:30 ει δυνατόν(πλαν B που λέει κι ο Τσίπρας..). ο ρυθμός μου οδεύει σταθερά προς τα εκεί (4:57 μέσο για 3:30!) και έχω πια και το άγχος μη χάσω... τη SUZI! σταματώ και στους σταθμούς τώρα.. 35 για κόλα, 37.5 νερό, 40 ισοτονικό. περπατάω για λίγο μη χαθεί γουλιά! τα πίνω και συνεχίζω τα τελευταία αυτά βασανιστικά χιλιόμετρα προς τον τερματισμό. μετά το 38 αποφασισμένος πια να τερματίσω(όρθιος κατά προτίμηση :P), κλείνω διακόπτες, τρέχω στο ρυθμό μου και αδιαφορώ για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου. δε μου έχει μείνει σταγόνα ενέργειας, τρέχω όμως σταθερά. κι επιτέλους κάποια στιγμή, μετά από...αιώνες μπαίνω στη Nίκης! ψάχνω από την Αριστοτέλους τον τερματισμό, όμως πού να τον δω! πλησιάζοντας στο Λευκό και βλέποντας την αψίδα, πιστεύω προς στιγμήν πως είναι ίδιο με πέρυσι το σημείο τερματισμού και παίρνω δυνάμεις! αμ δε, ακόμα κι εκείνα τα λίγα επιπλέον μέτρα δοκιμασία ήταν.. περνώντας όμως την αψίδα του τερματισμού δεν άντεξα. όλες αυτές οι αντιμαχόμενες δυνάμεις που πάλευαν μέσα μου τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα του αγώνα βρήκαν επιτέλους τρόπο διαφυγής και χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα βουρκωμένος προσπαθώντας να κρύψω τα δάκρυά μου από το Γιώργο(zoro) που με περίμενε καρτερικά στον τερματισμό, πιστεύοντας σ εμένα περισσότερο μάλλον απ΄ όσο εγώ ο ίδιος! (αλήθεια ο κύριος με το αμάνικο της φλόγας ποιος ήταν!? Χάθηκα τελείως!) σε ευχαριστώ για όλα! κοιτάζω το ρολόι.. 3:27:24.. στόχος επετεύχθη! νέο ρεκόρ μαραθωνίου μετά το περσινό 3:58! Κι αν ίσως ήμουν για λίγο παρακάτω.. τα επόμενα χρόνια με τι θα ασχολούμαστε!? Τώρα που το ξανασκέφτομαι.. μάλλον επίτηδες ήμουν τόσο αργός :P

βγαίνουμε τις φωτογραφίες μας.. έρχονται και οι δικοί μου.. κι άλλες φωτογραφίες.. κι εγώ να μη μπορώ να πάρω τα πόδια μου! το χαμόγελο του χαζοχαρούμενου και τα δάκρυα χαράς εκεί όμως, στη θέση τους! παίρνω ότι φαγώσιμο και υγρό δίνουν τριγύρω και πάω να πάρω τα πράγματά μου. βρίσκω εκεί τον Πέτρο, το Nίκο και μετά από λίγο και το Θανάση για να μάθω και τα δικά τους επιτεύγματα! άψογοι! κι άλλες φωτογραφίες με τον Κώστα (που πέταξε στο 5ρι!!)! ε κάποια στιγμή συνήλθα επιτέλους, πήρα τα μπαγάζια μου κι έφυγα για φαγητό, παγωτάκι κι ένα τσουρεκάκι τερκενλή για να κλείσει έτσι όμορφα ένα υπέροχο δρομικό διήμερο!

αυτά τα...λίγα(!?!?!?!) από εμένα ελπίζω να σας κούρασα(αυτογνωσία εε!?) λιγότερο απ΄όσο θα περίμενα!

για άλλη μια φορά να δώσω σε όλους τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθειά σας, τους τερματισμούς σας, τις απίστευτες επιδόσεις σας!

θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ανέχονται την τρέλα μου(που φτάνει ορισμένες φορές στα όρια της υπερβολής!) αλλά και εσάς κύριοι συνφορουμίστες για την πολύτιμη βοήθεια, τις συμβουλές και την αγάπη που τόσο απλόχερα προσφέρετε στους άλλους. είστε υπέροχοι!

να είμαστε καλά να τρέχουμε!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  21:54:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ουφ μας κούρασες Τάσο !!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  21:57:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγχαρητήρια !!!
Αν έκανες μικτό χρόνο 4.18.35 τότε τερματίσαμε δίπλα δίπλα !!!!

quote:
Originally posted by Johnmar

Είμαι νέος στο forum για την ακρίβεια γράφτηκα το Σάββατο βράδυ στο pasta night της Θεσσαλονίκης όπου γνώρισα αρκετούς από εσάς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με την trexandiri (είμαι ο φίλος που καθόταν εκ δεξιών του Zakis. Πραγματικά χάρηκα την πολύ καλή ατμόσφαιρα που έχετε όλοι μεταξύ σας και βέβαια χάρηκα και τον αγώνα. Ηταν ο 2ος Μαραθώνιος για μένα μετά τον Νοέμβριο στην Αθήνα όπου έκανα 4:51:55. Την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έκανα 4:18:35 το οποίο, παρά την ευκολότερη διαδρομή, θεωρώ ότι είναι μια κάποια βελτίωση. Αρχικά είχα βάλει στόχο κάτι κοντά στο 4:30 αλλά ξεκίνησα γρήγορα και σκέφθηκα να τρέξω "με τρέλα" όπως λέει κάθε τόσο ο Spy. Ετσι μου βρήκε ταχύτερο αν και μετά τα 35 είχα κουραστεί και είχα χάσει και το κέφι μου. Ευχαριστώ όλους και εύχομαι να συναντηθούμε σε επόμενο αγώνα.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  22:03:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωραίος, Τάσο!
Ο χρόνος εξαιρετικός και το πιο σημαντικό ότι πήρες μια γεύση και από τις δυσκολίες του σπορ.
Σημαντική παρακαταθήκη...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2016 :  22:03:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και τώρα οι παρατηρήσεις του γερο-παράξενου!

1) Στην αρχή λες "ο...1ος μου μαραθώνιος" και μετά "3:27:24.. στόχος επετεύχθη! νέο ρεκόρ μαραθωνίου μετά το περσινό 3:58"
Τελικά ήταν ο 1ος σου ή όχι Τάσο;

2) Αν σου φάνηκε μεγάλη η έκθεση της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα θα χεστείς από τη χαρά σου

3) Το θηρίο της Σιδενόρ είναι εκείνη η ανηφόρα στο 25; Που να δεις τι σε περιμένει λίγο πριν την Παλλήνη!! Θα έχεις ανεβοκατέβει και το Νέο Βουτζά!

No pain, no gain!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 80 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000