Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Φταιει το παπουτσι?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

VaSeaLis
Forum-Runner

United Kingdom
50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 28/06/2016 :  11:24:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρεται!

Εχω καιρο να γραψω... Συνεχιζω το τρεξιμο με περισσοτερο παθος και αγαπη :)

Στο θεμα τωρα. Εδω και 2 βδομαδες εχω θεμα με το ποδι. Κατω απο τη καμαρα μετα απο ενα τρεξιμο με πολυ βροχη και πολυ περα δωθε να αποφυγω λιμνες, ενοιωσα ενα μικρο σφιξιμο πονο στη καμαρα. Εκοψα ρυθμο και γυρισα πισω σπιτι. Εβαλα παγο, και την αλλη μερα ομως ειχα πονο αφου ειχα περπατησει μεχρι τη δουλεια. Σαν να βαρεσα δυνατα προσοχη αλλα μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο στη καμαρα.

Εβαλα βολταρεν, παγο και επειτα απο 2 μερες ηταν σαν μην επαθα τιποτα. Για καλου κακου εδωσα χρονο στο ποδι και ξεκινησα το τρεξιμο μετα απο μια βδομαδα. Ετρεξα συντηρικτικα 6χιλ και ολα καλα! Αφηνω μια μερα ρεπο και παω να τρεξω ξανα χαλαρα. Μετα απο 2χιλ ενοιωσα ελαφρα ενοχληση οχι τοσο οπως πριν. Κοβω ρυθμο και ξανα πισω σπιτι.

Το εψαξα το θεμα για πελματιαια κτλ και εκλεισα ραντεβου με φυσιοθεραπευτη και τωρα δεν τρεχω.

Χθες πηγα να αγορασω καινουργια αθλητικα και στο δρομο φοραγα αυτα που εχω που τρεχω (δεν λεω μαρκα μην φερω σε δυσκολη θεση το φορουμ) και καταλαβα οτι με προκαλουν ενοχληση εντονη στη καμαρα απο κατω και στο περπατημα. Στο μαγαζι δοκιμασα τα Nike pegasus 33 και επαθα πλακα! Το παπουτσι δεν με ενοχλουσε και ο πονος στη καμαρα ελειπε κατα 90%. Βαζω ενα Nike Vomero 11 και ξανα πονος στη καμαρα στο περπατημα οπως με τα τωρινα μου παπουτσια.

Eψαξα τα παπουτσια και το vomero και αυτο που εχω η καμαρα τους ειναι πολυ και με χτυπανε εκει που ποναω. Eνω το pegasus ειναι πιο φλατ απο vomero και δεν με χτυπανε.

Τωρα που μιλαμε φοραω τα καλα μου παπουτσια για το γραφειο και ειμαι κομπλε. Το πρωι πηγα να φορεσω τα αθλητικα μου να παω στο γραφειο για πιο ανετα και μου προξενουσαν πονο στην καμαρα απο κατω και τα εβγαλα.

Λετε τη ζημια να την επαθα απο το παπουτσι?

thompson
Forum-Runner



128 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2016 :  11:45:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα φιλε μου καλε!Η γνωμη μου ειναι οτι ο μονος αρμοδιος που μπορει να σου απαντησει και προφανως να λυσει το προβλημα σου ειναι μονο ο γιατρος!
Φιλικα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VaSeaLis
Forum-Runner

United Kingdom
50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2016 :  11:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by thompson

Καλημερα φιλε μου καλε!Η γνωμη μου ειναι οτι ο μονος αρμοδιος που μπορει να σου απαντησει και προφανως να λυσει το προβλημα σου ειναι μονο ο γιατρος!
Φιλικα.



Kαλημερα!

Ναι το ξερω, εχω κλεισει ηδη ραντεβου. Δεν ειναι καλο να παιζουμε με τετοια. Σιγουρα εχω καποια ζημια και πρεπει να αντιμετωπιστει.

Απλα μου εκανε εντυπωση οτι το παπουτσι που εχω για τρεξιμο δεν με αφηνει ουτε να περπατησω με ανεση...Εχω τρεξει με αυτα σχεδον 500km.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikos19
Newbie Forum Runner

39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2016 :  12:10:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα πες μας αν θες ποιο παπουτσι ειναι αυτο που σε ενοχλουσε γιατι εδω δεν ειμαστε μονο για να λιβανιζουμε μαρκες αλλα να λεμε και τα στραβα τους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VaSeaLis
Forum-Runner

United Kingdom
50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2016 :  13:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by nikos19

Καλημερα πες μας αν θες ποιο παπουτσι ειναι αυτο που σε ενοχλουσε γιατι εδω δεν ειμαστε μονο για να λιβανιζουμε μαρκες αλλα να λεμε και τα στραβα τους



Το Adidas Ultra Boost. Eκανα με αυτο 500km, ολα καλα. Μονο που με επιαναν οι γαμπες πιο πολυ σε σχεση με αλλα παπουτσια στην αρχη. Ιδιως η δεξια γαμπα που εχω και το θεμα τωρα. Με διατασεις ομως μετα το τρεξιμο ολα καλα και μετα απο καποιες προπονησεις δεν ξανα παραπονεθηκαν οι γαμπες.

Δεν ξερω αν φταει το παπουτσι, αλλα πλεον ουτε για περιπατο δεν ειναι μετα απο την ενοχληση που επαθα, με χτυπαει στη καμαρα. Το ιδιο και με vomero.

Βασικα δεν πιστευω να το επαθα απο το παπουτσι, αλλα μαλλον απλα βρισκει εκει που εχω την ενοχληση. Οταν περπαταω και οτι κανω τωρα δεν νοιωθω τιποτα. Αλλα οταν το εβαλα το πρωι και το προβαρα με ενοχλησε.

Πριν μονο πισινα ημουν φουλ κολυμπι και δεν ειχα θεματα. Τωρα με το τρεξιμο αρχιζω και εχω και μου τη σπαει αν και μου αρεσει τρελα το τρεξιμο γιατι απλα ανοιγω την πορτα και αμεσως ξεκινω την γυμναστικη μου κερδιζοντας πολυ χρονο απο τη καθημερινοτητα μου.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VaSeaLis
Forum-Runner

United Kingdom
50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/07/2016 :  10:07:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα,

Χθες πηγα στο φυσιο. Αν και δεν ειχα καποιο πονο, αλλα μια γενικη κουραση στο πελμα. Αφου με εβαλε να κανω καποιες ασκησεις κτλ, ειδε οτι η δεξια μου γαμπα ειναι λιγο πιο αδυναμη απο την αριστερη.

Η γαμπα εχει καποιους μυς που καταληγουν κατω χαμηλα προς τον αστραγαλο και απο εκει ξεκινουν καποιοι "τενοντες" που σχηματιζουν στο τελος την πελματιαια απο την ακρη της φτερνας μεχρι τα δαχτυλα.

Με τα ζικ ζακ που εκανα στη βροχη, ετυχε και επεσε περισσοτερη πιεση σε ενα μυ που ηταν αδυναμος. Αυτος ζοριστηκε και εκανε μια την πελματιαια/καμαρα να υποχωσρησει λιγο. Γι'αυτο και η ενοχληση.

Μου εκανα μασαζ στη γαμπα (που ναι ηταν σφιγμενη), στο πελμα και στη γυρω περιοχη του ποδιου.

Τωρα δεν νοιωθω κατι, αλλα μου εδωσε καποιες συγκεκριμενες ασκησεις να κανω για να γυμνασω εκεινη τη μερια της γαμπας που ειναι λιγο αδυναμη.

Γενικα επειδη τρεχω ενα χρονο τωρα, και προερχομαι απο κολυμβηση, μου ειπε αυτο που επαθα εντασεται στις προσαρμογες που κανει το σωμα. Και δημιουργουνται μερικες φορες μικρο τραμαυτισμοι.

Γενικα μου ειπε αν τρεχω πανω απο 2-3χιλ μονο τρεξιμο δεν αρκει μονο το τρεξιμο για να ειμαι injure-free. Για αρχαριους με το τρεξιμο πρεπει να δειχνουμε περισσοτερη προσοχη στην ενδυναμωση και στην ελαστικοτητα. Και γενικως κανονας οσο αυαξανεται η αποσταση θελουμε ενδυναμωση και ελαστικοτητα μεσα στο προπονητικο μας πλανο οπωσδηποτε.

Αρα τρεξιμο χωρις σωστη ενδυναμωση και σωστες διατασεις, αργα η γρηγορα θα οδηγησουν σε καποιο τραμαυτισμο οσο αυξανεται η ενταση η/και αποσταση τρεξιματος.

Επισης καλο ειναι καθε μηνα περιπου να κανουμε μασαζ ή και και πιο συχνα αν καποιος παει για μαραθωνιο και κανει πολλα χιλιομετρα.

Τωρα κανω τις ασκησεις και θα τον ξαναδω την αλλη βδομαδα. Μου ειπε αν μπορω να κανω κουτσο 8-10 φορες στο ενα ποδι και δεν νοιωθω τελειως! τιποτα τοτε μπορω να ξεκινησω να τρεχω. Το κουτσο ασκει πιο πολυ πιεση απο το τρεξιμο, ετσι αν μπορω να κανω κουτσο μπορω να αρχισω και να τρεχω. Προς το παρον κολυμπι τωρα, και απο Δευτερα θα δοκιμασω κουτσο και ας μην εχω στο περπατημα ενοχληση.

Η σωστη ενδυναμωση μου ειπε θα παρει περιπου 6 βδομαδες. Μετα μου ειπε να βαλω στο προγραμμα 2 φορες τη βδομαδα ασκησεις ενδυναμωσεις και να κανω σωστες διατασεις μετα απο καθε προπονηση. Και αν υπαρχει χρονος και χρημα για γυμναστηριο να κανω και γιογκα, γιατι βοηθαει πολυ στην ελαστικοτητα, και καποια βαρη με ασκησεις που θα με δυναμωσει.

Αρα τρεξιμο, χωρις ενδυναμωση και ελαστικοτητα και προοοδευτικη αυξηση εντασης/ογκου χιλιομετρων εχει πολλες πιθανοτητες να οδηγησει σε καποιο τραμαυτισμο.

Edited by - VaSeaLis on 01/07/2016 10:15:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000