Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Πεζοπόρα τμήματα σε χώρους προπόνησης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 03/10/2017 :  14:43:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Με το συγκεκριμένο ποστ θα ήθελα να θίξω το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που - τουλάχιστον εγώ - αντιμετωπίζω σε προπονήσεις στο γήπεδο μετά το ζήτημα των υποδομών στους ανοιχτούς χώρους άθλησης/προπόνησης, το οποίο σχετίζεται με τη - σε γενικές γραμμές - συμπαθή κάστα των πεζοπόρων. Άνθρωποι of all shapes and ages που άφησαν τον καναπέ τους (και αυτό είναι υπέροχο, μπράβο τους), αλλά που φαίνεται να αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα με τελείως λάθος τρόπο.
Για παράδειγμα, δε γίνεται σε χώρους προπόνησης, στους οποίους σκάνε μάλιστα και πραγματικοί αθλητές που αναπτύσσουν πραγματικά μεγάλες ταχύτητες, να "την πέφτουν" στο ταρτάν και να συνοδεύουν την κουβέντα τους με χαλαρό περπάτημα.
Και, άντε, να δεκτώ ότι για κάποιους ισχύει το ότι δεν έχουν πλήρη αντίληψη του τι θα πει προπόνηση, τουλάχιστον τις πρώτες φορές της παρουσίας τους σε τέτοιο χώρο. Π.χ., πριν κανά μήνα δεν άντεξα και έκανα παρατήρηση σε κάποιον που περπατούσε αργά και στη μέση και εκείνος μου απάντησε πως και εγώ απτην πλευρά μου πάω "ανάποδα" (με αντίθετη φορά), οπότε δε θα πρέπει να κάνω παρατηρήσεις, μη μπορώντας να αντιληφθεί ότι αυτό εξυπηρετεί κάτι προπονητικά.
Από την 3-4 φορά, όμως, που πηγαίνεις στην περίβολο ενός γηπέδου, η οποία έχει ταρτάν σε ένα πλάτος μόνο 2 μέτρων, θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι αν θες "καφέ και κουβέντα" είτε θα το κάνεις παραδίπλα στο τσιμέντο είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων - καταχρηστικά - στην άκρη άκρη του ταρτάν. Και σε καμία των περιπτώσεων δε μπορεί να προχωράς αμέριμνος και χαλαρός, σα να κάνεις βόλτα στην παραλία, χωρίς να έχεις αίσθηση το ποιος και με τι ταχύτητα έρχεται από πίσω σου.
Δηλαδή εγώ και πόσοι άλλοι, που στο περπάτημα χαλαρώματος ανάμεσα στα κομμάτια βγαίνουμε στο τσιμέντο και προχωράμε για να μην ενοχλούμε τους υπόλοιπους που αθλούνται, είμαστε χαζοί; Και μιας και πιάσαμε και την αναφορά στην παραλία, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον η απόσταση Καυταντζογλείου-παραλίας είναι σκάρτο ένα χιλιόμετρο. Για ποιο λόγο όσοι θέλουν απλά να περπατήσουν δεν κατεβαίνουν να το κάνουν εκεί που είναι και σαφώς πιο όμορφα; Και στην παραλία, φυσικά, υπάρχουν αρκετά άτομα που τρέχουν, από τα οποία κανείς δε θα διαμαρτυρηθεί ότι ενοχλείται από τους πεζούς.
Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν οι συμφορουμίτες (ειδικά οι από τας Αθήνας) αντιμετωπίζετε ανάλογο πρόβλημα. Ομολογώ, πάντως, ότι θα ήθελα να ακούσω γνώμες ή/και πιθανές λύσεις.

---------------------

Run-time Error

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2017 :  18:02:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεωρώ ότι όταν πηγαίνεις με αντίθετη φορά εσύ! πρέπει να εχεις το νου σου να αλλάξεις δρόμο για να μην συγκρουστείτε.
Τώρα όσο αναφορά στο Καυτατζόγλειο γίνονται​ πολλά ευτράπελα. Περπατάνε πέντε πέντε απλωμένοι μην αφήνοντας να περάσει κανένας από το ταρτάν, ομάδες μπάσκετ να κάνουν προετοιμασία τρεχωντας​ όλοι μαζι
με ρυθμό χελώνας, παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμο να στέκονται στη μέση του ταρτάν και να μιλούν μεταξύ τους ή στο κινητό και να είναι παγέρα αδιάφοροι για το τι γίνεται γύρω τους και γενικώς να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο χώρος έγινε μόνο για αυτούς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

konkarien
Senior Forum-Runner

Greece


740 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  00:04:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Αθάνατη Ελλάδα!!!!!

Και μετά ψάχνουμε γιατί βρισκόμαστε σ' αυτήν την θέση.



ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΣ,στηρίζει την κίνησή σου
ΚΑΡΔΙΑ,στέλνει αίμα στο σώμα σου
ΑΝΑΣΑ,οξυγονώνει τα κυτταρά σου
αυτό όμως που σε κινεί ως το τέρμα είναι ένα.
Η ΨΥΧΗ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  10:36:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λογικό είναι αυτό, συνηθισμένα πράγματα, το περίεργο θα ήταν να μην υπήρχε θέμα
στην Ελλάδα είμαστε και είναι γνωστό ότι κανόνες δεν υπάρχουν και ότι γουστάρει κάνει ο καθένας με τον τσαμπουκά του...

θέμα παιδείας είναι όλα αυτά, αν πεις και τίποτα (ευγενικά φυσικά) ειρωνεύονται κιόλας

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  10:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γι αυτό είμαι υπέρ της καθιέρωσης μικρής, συμβολικής συνδρομής.
Στο γήπεδο Χαλανδρίου, σούρουπο το καλοκαίρι, έχει περισσότερο κόσμο και από την Πάρο το καλοκαίρι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roberto4carlos
Advanced Forum-Runner



421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  10:52:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε 5 διαφορετικά στάδια που έχει τύχει να αθληθώ(1 στην Κρήτη και 4 στην Αθήνα), δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Γενικά τηρούνταν οι γραπτοί και άγραφοι κανόνες(φυσικά με τις εξαιρέσεις τους).

Πάντως αυτή τη περίοδο, στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ που κάνω κάποιες προπονήσεις, υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή και από απλούς αθλούμενους και απο ομάδες αθλητών και από πολλά παιδάκια που κάνουν άσκηση με τους προπονητές τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

OdiOdiOdi
Forum-Runner

61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:09:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ως Θεσσαλονικιός (που ζει στην Αθήνα) καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα με το καυτατζογλειο, το οποίο και λατρεύω και για τρέξιμο και λόγω της αγαπημένης μου ομάδας :).
Στην Αθήνα λοιπόν θα σας πω για 2 συγκεκριμένους στίβους που πηγαίνω. Παρεπιπτόντως υπάρχουν πολλά γήπεδα και πολλά πάρκα και μέρη όπου κάποιος μπορεί να τρέξει συγκριτικά με την Θεσσαλονίκη.

Το ένα είναι το γήπεδο της Γκράβας. Αθλητικός χώρος που ανήκει στον δήμο Αθηναίων ανοιχτός για όλους με γήπεδα μπάσκετ, κολυμβητήριο και ένα μικρό στίβο που στην εξωτερική του περίμετρο είναι γύρω στα 300 μέτρα.
Το τι γίνεται στον Στίβο ειδικά όταν έχει καλό καιρό τα απογεύματα δεν περιγράφεται(προσωπικά παρακαλάω να έχει κρύο ή να ρίχνει ψιλόβροχο)! Παιδάκια με μπάλες πολύ μικρής ηλικίας να παίζουν και οι γονείς τους να τα κοιτάζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε! Περιπατητές που πηγαίνουν 4-5 μαζί στην σειρά κλείνοντας, παιδιά από τις ομάδες του μπάσκετ που μετά την προπόνηση παίζουν και κυνηγιούνται μέσα στο στίβο! Και φυσικά υπάρχει φύλακας στον χώρο που είναι όλη μέρα σε ένα σαν φυλάκιο και βλέπει τηλεόραση.
Το χειρότερο, στην είσοδο του χώρου, εντός όχι εκτός, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι (περίπου 50χ10μ) με δέντρα σαν δασάκι όπου μόνιμα παρέες πίνουν μπάφους.

Το άλλο γήπεδο είναι του Γαλατσίου στο άλσος Βείκου. Ενός καταπλήκτικού άλσους περιποιημένο ότι πρέπει για περπάτημα, με καφετέριες, θέατρο, κινηματογράφο κτλ. Παρόλ' αυτά στον πρόσφατα τοποθετημένο ταρτάν του στίβου γίνεται ένας χαμός. Όχι τόσο από παιδάκια όσο από διάφορους περιπατητές, με σκαρπίνια, κινητά, όπως ακριβώς περιγράφονται παραπάνω για το καυτατζογλειο και απορώ σε ένα τόσο ωραίο πάρκο γιατί να κάνεις την βόλτα σου μέσα στο στίβο! Δεν πρέπει να υπάρχει ποιο βαρετό πράγμα από το να φέρνεις γύρες περπατώντας σε ένα στίβο!

Όσο αφορά τις λύσεις, επειδή και τα δύο στάδια είναι δημοτικά, δεν βλέπω φως... Ίσως μια συμβολική συνδρομή (πχ 10 ευρώ τον μήνα ή 1 ευρώ σε κάθε είσοδο) να κρατούσε έξω τους περισσότερους που δεν έχουν λόγο να μπαίνουν
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

UnHaCkAbLe
Forum-Runner

151 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:10:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ελάτε στο γήπεδο του Βύρωνα (κάτω από το Θέατρο Βράχων) για να δείτε τι σημαίνει πραγματικό πανηγύρι. Μπουλούκια από γιαγιάδες και παππούδες που περπατάνε χαλαρά, δίπλα δίπλα, πιάνοντας 4-5 λωρίδες, μαμάδες με καροτσάκια, παιδάκια με ποδηλατάκια (ναι το έχω δει ΚΑΙ αυτό στη πρώτη λωρίδα), μπουλούκια από παιδάκια που μόλις τέλειωσαν τη προπόνηση στο ποδόσφαιρο και συνεχίζουν τη μπάλα πάνω στο ταρτάν κυνηγώντας το ένα το άλλο με τη μπάλα στα πόδια σε ΟΛΕΣ τις λωρίδες και με τους γονείς τους να κάθονται στα 10 μέτρα και να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ επιδεικτικά, ευτραφείς μεσήλικες που ο γιατρός του συμβούλεψε να ξεκινήσουν το περπάτημα και αυτοί με το που μπαίνουν στο γήπεδο πάνε καρφί στη πρώτη λωρίδα, μαντράχαλους να κάθονται ΑΚΙΝΗΤΟΙ και να συζητάνε μεταξύ τους πάνω στη πρώτη λωρίδα κλπ κλπ. Μιλάμε για επίδειξη αμάθιας και ηλιθιότητας όχι αστεία. Περπατάνε στη πρώτη λωρίδα, τους προσπερνάς από αριστερά, σχεδόν ακουμπώντας τους ... δε χαμπαριάζουν μια .... στον επόμενο γύρο πάλι εκεί, με πείσμα.

Και τα γράφω όλα αυτά εγώ που ΔΕΝ είμαι ιδιαίτερα γρήγορος, οπότε συνήθως πάω στη 2η λωρίδα, με εξαίρεση τα τέμπο μου που πιάνω τη πρώτη και που ακόμα και τότε έχω πάντα ανοιχτά τα αυτιά μου και προσέχω μη τυχόν και με πλησιάζει κάποιος γρηγορότερος για να κάνω στην άκρη.

Για να λέμε πάντως και τα δικά μας στραβά ακόμα και πολλοί από αυτούς που τρέχουν (οπότε και θα έπρεπε να έχουν μια αντίληψη των κανόνων) απλά δεν διαθέτουν εγκέφαλο, πως να το κάνουμε ... Όταν, βράδυ στο στίβο, με κλειστά όλα τα φώτα βλέπεις τύπο (με νοημοσύνη προφανώς αμοιβάδας) να έρχεται ΑΝΑΠΟΔΑ κατα πάνω σου στη πρώτη λωρίδα, και αυτό όχι μια και δύο φορές, τι απαίτηση μπορείς να έχεις από τη γιαγιά που ήρθε να κάνει τη βόλτα της στο γήπεδο, νομίζοντας ότι είναι το πάρκο της γειτονιάς.

Πάντως ... όσες φορές έχει τύχει να κάνω παρατήρηση σε κάποιον (είτε ευγενικά είτε όντας πλέον εκνευρισμένος) κανένας δεν έχει κάνει μανούρα, και όλοι στον επόμενο γύρο έχουν πάει πιο δεξιά. Το κακό είναι ότι την επόμενη φορά, βρίσκεις καινούργιους που κάνουν το ίδιο πράγμα και πρέπει να γίνεσαι πάλι ο "κακός" της ιστορίας ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:40:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@prof: Εννοείται, ρε συ, πως όταν πας "ανάποδα" εσύ οφείλεις να προσέχεις. Για αυτό το λόγο και σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ μόνος μου θα βγω έξω απτο ταρτάν. Αλλά αυτό δε στοιχειοθετεί σε καμία περίπτωση επιχείρημα, ώστε ο άλλος να λειτουργεί λες και βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του ή να μη δέχεται μια εύλογη παρατήρηση σε κόσμιο τόνο.

Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν γνωρίζω πώς είναι τα άλλα γήπεδα, αλλά στο Χαλάνδρι υπάρχει περιφερειακά, έξω από την περίφραξη του στίβου, αλλά μέσα από τους τοίχους του γηπέδου, μεγάλος, προφυλαγμένος χώρος, για ποδήλατο, περπάτημα, βόλτα, για ό,τι θέλει ο κάθε ένας. Αλλά όχι, όλοι στο ταρτάν, πέντε στη σειρά να πιάνουν τέσσερις διαδρόμους και να κουβεντιάζουν.
Μια φορά μάλιστα μπήκε ένα παιδάκι με ποδήλατο. Ένας προπονητής εξηγούσε στον πατέρα, που ήταν και δρομέας και ήρθε για προπόνηση, πως δεν επιτρέπεται, και στο κάτω κάτω είναι επικίνδυνο και για το παιδί, αλλά κυρίως για τους αθλητές. Ο πατέρας, τίποτα! "Και τι θα το κάνω το παιδί;"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:46:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by unforgiven

Γι αυτό είμαι υπέρ της καθιέρωσης μικρής, συμβολικής συνδρομής.
Στο γήπεδο Χαλανδρίου, σούρουπο το καλοκαίρι, έχει περισσότερο κόσμο και από την Πάρο το καλοκαίρι.



Αυτό κάποτε το κάνανε στο Καυταντζόγλειο με ένα συμβολικό 5Ε το μήνα και νομίζω πως για ένα διάστημα είχε βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά μετά ατόνησε, αφού ρίμαξε και το βοηθητικό. Το οποίο πέρυσι έφτασε σε τέτοιο χάλι που στις δύο ευθείες του, ειδικά στη νότια προς την Αγ. Δημητρίου, εγώ όταν έκανα προπόνηση έμπαινα στο χόρτο. Το οποίο ήταν μεν σε κακό χάλι, αλλά σίγουρα λιγότερο επικίνδυνο από από αυτό το "κολάζ" που καταχρηστικά ονόμαζαν ταρτάν...

Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  11:56:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@OdiOdiOdi: Άντε εσύ που είσαι γριά έχεις τουλάχιστον την ηθική ικανοποίηση, εγώ που είμαι ΠΑΟΚτσής και έχω να δω χαρά στο γήπεδο αυτό από την προηγούμενη χιλιετία, τί να πω;

@UnHaCkAbLe: Δε νομίζω πως κανένας δρομέας θα έχει πρόβλημα με κάποιον άλλο δρομέα που απλά τυχαίνει να είναι πιο αργός, αλλά έχει το νου του. Που, μεταξύ μας, δε μουχει τύχει ποτέ στα τόσα χρόνια που κυκλοφορώ σε τέτοιους χώρους να αντιληφθώ "I own the place" δρομέα. Το πρόβλημα είναι οι άνιωθοι. Οι οποίοι είτε αποτελούν συνοδούς αθλητών είτε παρατρεχάμενους του χώρου είτε - στην πλειοψηφία τους (τουλάχιστον στο Καυταντζόγλειο) - πεζοπόρους.

Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

OdiOdiOdi
Forum-Runner

61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  12:45:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@RiffRaff: δηλαδή τώρα δεν ισχύει η είσοδος; Όποιος θέλει μπαίνει τζάμπα πλέον;

Έπρεπε να ήμουνα εγώ μανατζερ του καυταζογλείου! 10 ευρω είσοδο στους παοκτσηδες, 5 στους αριανους και δωρεαν (με τοστ και αναψυκτικο δώρο) στους ηρακληδείς :D
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  13:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@OdiOdiOdi: Ναι, Odi, πλέον είναι εντελώς ελεύθερη η είσοδος. Απλά, πλέον, λόγω έργων στο βοηθητικό, κάποιος μπορεί να προπονηθεί μόνο στην περίβολο. Η οποία, φυσικά, δεν έχει ταρτάν με 6-8 κουλουάρ, παρά μόνο για 2-2,5 μέτρα, χωρίς διακριτό διαχωρισμό σε δύο έστω λωρίδες. Αυτό από φέτος, γιατί πέρυσι, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη
του Μάρτη, ήταν ανοικτό και το βοηθητικό, για την είσοδο στο οποίο δε ζητούσαν τίποτα. Και - μεταξύ μας - αν το κάνανε, θα ήταν μέγιστη πρόκληση με την εικόνα που παρουσίαζε...

Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  22:02:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μεγάλη κουβέντα και πονεμένο θέμα άνοιξες Λευτέρη!
χέστα και άστα είναι παντου! (pardon my vulgarity)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

prof
Advanced Forum-Runner

263 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2017 :  22:41:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι αυτονόητο για όσους τρέχουν ανάποδα ότι πρέπει να προσέχουν...
Σήμερα έτυχε και αυτό!!!Στο Καυτατζόγλειο στην μια άκρη του ταρτάν περπατούσε μια κυρία ντυμένη για βόλτα στην Τσιμισκή και στην άλλη άκρη ήταν το σκυλί της. Έτσι εσύ έπρεπε να περάσεις ανάμεσα. Αλλά δεν μπορούσες γιατί υπήρχε και το λουρί του σκύλου!!!!
Καλό εεεεε. Έγραψε ιστορία η κυρία. Βέβαια με την πρώτη παρατήρηση μάζεψε τον σκύλο της.

Edited by - prof on 04/10/2017 23:48:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000