Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πόνος κοιλιά πάνω δεξιά, συμβουλή??
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Atlandis
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 23/06/2008 :  21:31:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σας, αφορμή στο να δημιουργήσω αυτό το post ήταν κάποιες ενοχλήσεις που έχω τελευταία εντονότερα. Λέω τελευταία διότι είχα/εχω χρόνια καούρες στο στομάχι (κάτω από το στήθος, ως αποτέλεσμα χαρακτηρίζετε χαμηλά οισοφάγος/ στομάχι).

Την περασμένη εβδομάδα άρχισα να έχω έναν περίεργο πόνο (όχι οξύ πόνο) στην επάνω δεξιά κοιλιακή χώρα (κάτω από στήθος). Αισθανόμουν τον πόνο αφού κατάπινα τροφή και μάλιστα της 3 πρώτες ημέρες σπανίως και με απότομες κίνησης του σώματος.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια δύσκολη ημέρα (τρέξιμο για δουλείες) και χρησιμοποίησα το ποδήλατο για πολλές ώρες. Αφού δε επέστρεψα εξαντλημένος έκανα μπάνιο, κατανάλωσα τεράστια ποσότητα καρπούζι και το μεγαλύτερο λάθος ότι το έφαγα μπρούμυτα βλέποντας τηλεόραση.
Αφού αποκοιμήθηκα (εξίσου μπρούμυτα και πάντα δεξιά) ξύπνησα και είχα αυτό το πόνο. (Αν δεν κάνω λάθος εκεί βρίσκετε η χολή και συκώτι).
Είναι 2 μέρες τώρα που δεν αισθάνομαι το παραμικρό αλλά με βρήκε το όλο θέμα στην περίοδο που αποφάσισα όπως αναφέρω παραπάνω να κοιτάξω με διάφορες εξετάσεις της καούρες που έχω όλα αυτά τα χρόνια και χρησιμοποιούσα zentac(όταν της είχα.. Όχι συστηματικά), αντί να πάω σε ένα γιατρό.
Είναι χαμηλά (κάτω από το στήθος) με αποτέλεσμα δεν με τρομοκρατεί η ιδέα του οισοφάγου και εξέλιξη καρκινώματος όπως διάβασα σε μερικά άρθρα Ιατρών.

Έκανα εξετάσεις αίματος (όχι πολλές μιας και είμαι άνεργος, δεν πάει πολύς καιρός που επέστρεψα από εξωτερικό και νέος 28 ετών με αποτέλεσμα η πρόνοια αρνητ. να μας υποστηρίξει και πρέπει να τα πληρώνουμε όλα εξωτερικά. Διότι και το τοπικό νοσοκομείο της μισές μας λέει ότι είναι χαλασμένα τα μηχανήματα).

Ο Ιατρός (γαστρεντερολόγος) μου είπε ότι είμαι μια χαρά από άποψη αιματολογική. Εγώ απλά παρατηρώ σε 2 τιμές να είμαι λίγο παραπάνω. (1ον τα ΗΩΣΙΝΟΦΙΛΑ (0-7 και εγώ έχω 8) και «μέση ενδοκυτ. Hgb(mch) 32.6 ενώ φυσιολογική τιμή 26-32)

Σαν τελευταίο αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι ύποπτο ότι ΜΟΝΟ σήμερα και 1(μια) φορά έκανα διάρροια. Το περίεργο ότι δεν ήταν πολύ αραιά, ανοιχτώ και άοσμο??. Αυτές της ημέρες παρουσίασα και ερεθισμό στην περιοχή και αποφεύγω να χρησιμοποιώ οποιοδήποτε αποσμητικό η αφρόλουτρο και χρησιμοποιώ αντιβακτηριδιακό σαπούνι (δυστυχώς της τελευταίες ημέρες).
Δεν επανελήφθη αυτό έως τώρα η τα φάω και να τρέξω ξανά στην τουαλέτα.

Τώρα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω από έρευνες Ιατρών και συμβουλές, θα γράψω αυτά που αισθάνομαι και ΔΕΝ αισθάνομαι μήπως και βοηθήσω κάποιων ειδικό σε αυτό το φόρουμ να μου δώσει κατάλληλη συμβουλή στο τη να κάνω και πιθανώς έξτρα εξετάσεις!.

ΔΕΝ έχω ανορεξία.
ΔΕΝ έχω τάσης εμετού
ΔΕΝ έχω φουσκώματα (εκτός αν φάω πολύ καρπούζι και συνήθως όταν φάω καρπούζι δεν τρώω φαγητό).
ΔΕΝ παρατηρώ κάτι στα ούρα (πχ αίμα).
Δεν νοιώθω δυσφορία όταν ξαπλώνω μπρούμυτα και δεξιά.
ΔΕΝ έχω λιποθυμικές τάσης
ΔΕΝ έχω αχρωμία στο πρόσωπο
ΔΕΝ έχω πυρετό (έχω να παρουσιάσω πυρετό πάνω από 2 έτη)
ΔΕΝ πίνω αλκοόλ (καθόλου διότι δεν μου αρέσει η γεύση)

Και τώρα θα γράψω τα λάθη που ίσως κάνω η συμπτώματα.
Φορώ στενά ρούχα (πχ βερμούδα η παντελόνι η εσώρουχα)
ύπνος μπρούμυτα πάντα δεξιά πλευρά αφού αυτή με βολεύει.
Έχω λίγα παραπάνω κιλά
Πίνω ελάχιστο νερό και πολλούς καφέδες
Καπνίζω αρκετά.
Έχω πρόβλημα σε ένα σπόνδυλο που προήρθε από το στρατό (7 χρόνια τώρα).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CASCABEL
Advanced Forum-Runner

Greece


286 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2008 :  22:36:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάπως σαν κλινικό θέμα εξετάσεων χειρουργικής παθολογίας...
>Για τις καούρες:τσιγάρο,καφές,αλκοόλ(που δεν πίνεις),στενά ρούχα,βαριά νυχτερινά λιπαρά γεύματα-ειδικά αν είναι λίγο πριν τον ύπνο κομμένα!Ελαφριά άσκηση,μείωση σωματικού βάρους,πολλά μικρά ποιοτικά γεύματα,ύπνος με 2 μαξιλάρια,ίσως βοηθήσουν.
>Γιά τις 2 τιμές των αιματολογικών εξετάσεων,μην ανησυχείς καθόλου.Εμπίπτουν στο στατιστικά αποδεκτό σφάλμα και δεν αξιολογούνται.
>Αποενοχοποίησε το καρπουζάκι!Νερό+χρώμα+σάκχαρα=καρπούζι.
>Η διάρροια πιθανότατα ανεξάρτητη από τον πόνο.(Μήπως ξαναέφαγες κάτι σε υπερβολικές ποσότητες;:).
>Ο πόνος που περιγράφεις μπορεί να έχει πάρα πολλές αιτίες.Σε κάθε περίπτωση δε φαίνεται γιά τυπικός πόνος καρδιακής ή χολολιθιασικής προέλευσης...
>Διαγνώσεις από το ίντερνετ ή μονο με αιματολογικές εξετάσεις(όπως πολλοί γιατροί πλέον συνηθίζουν...) δεν υφίστανται!Πρέπει να πας σε κάποιο γιατρό να σου κάνει ολοκληρωμένη κλινική εξέταση.(Αν μένεις Αθήνα ή Σπαρτη στην κάνω κι εγώ,αλλιώς εξήγησέ τους το οικονομικό σου πρόβλημα και πάντα υπάρχει τρόπος να σου κάνουν όλες τις εξετάσεις δωρεάν...).
>Δεν είμαι ειδικευμένος γιατρός,πολύ πιό αρμόδιος από μένα ο γαστρεντερολόγος στον οποίο ήδη πήγες.
>Περαστικά και μην ανησυχείς για καρκίνους και τέτοια κόλπα.Η πιθανότητα είναι πολύ-πολύ μικρή.Την καούρα πάντως μην την αφήνεις αρύθμιστη.


´CAMINANTE NO HAY CAMINO,SE HACE CAMINO AL ANDAR..´
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Atlandis
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2008 :  22:52:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς ζω Μυτιλήνη και τώρα περιμένω να φτιάξουν (αν όντως αληθεύει το μηχάνημα για ακτινογραφία φάρυγγα η αλλιώς πρέπει να δώσω 80 ευρώ εξωτερικά και επιπλέων να τους αγοράσω φάρμακα για να χρησιμοποιήσουν όπως μου είπαν !)Διότι στο νοσοκομείο κοστίζει 7.5 ευρώ και χωρίς επιβάρυνση φαρμάκων, έτσι ώστε μετά να κάνω την εξέταση γαστροσκοπιση (κάτι τέτοιο).
Αύριο θα επισκεφτώ ξανά το νοσοκομείο ζητώντας κάποιες επιπλέον εξετάσεις για να νιώσω και ασφαλείς (δεν είμαι φίλος με της αρρώστιες μιας και πάντα είχα ανοσία σε διάφορες καταστάσεις… απλά έχω τρομοκρατηθεί λιγάκι με όλα αυτά).
Όσο για τα παραπανίσια κιλά, τα πείρα λόγο προσαρμογής.. Επέστρεψα 69 (1.74 ύψος) και τώρα.. προσπαθώ να τα χάσω.

Όντος το καρπούζι είναι αθώο απλά εγώ έφαγα ΠΟΛΥ… χεχε μιας και το λατρεύω.. Μπορεί να μην φάω το παραμικρό απλά καρπούζι. Μέχρι και 4-5 κιλά ημερησίως!
Θα προσπαθήσω αν έχουμε κάποιο γνωστό ιατρό που να βρούμε ένα τρόπο για να κάνω σωστό κλινικό έλεγχο.. και δεν είναι ότι τσιγκουνεύομαι τα λεφτά.. Αλλά οι εξετάσεις είναι πολλές και ακριβές!.

Ευχαριστώ και πάλι.

Edited by - Atlandis on 23/06/2008 23:11:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

CASCABEL
Advanced Forum-Runner

Greece


286 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2008 :  23:07:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρακάλεσε να σου γράψουν τις εξετάσεις στο βιβλιάριο κάποιου άλλου!Κλασσικό κόλπο...Όντως η γαστροσκόπηση είναι η πιό εξειδικευμένη εξέταση.Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο και χαιρετίσματα στο όμορφο νησί σου!!

´CAMINANTE NO HAY CAMINO,SE HACE CAMINO AL ANDAR..´
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000