Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Ορειβατικές ή δρομικές αποστολές
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 05/03/2011 :  22:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(Από την εφημερίδα Θεσσαλία)


KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2011 :  01:30:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/34978/---.aspx
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/07/2012 :  18:59:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βολιώτες ορειβάτες στον Καύκασο για τον Θανάση Τσαούση

http://www.goalpost.gr/index.php/goalpost/apopseis/goalkeeper-blog/item/2034-magitsis-kaykasos-tsaousis

Σε λίγες μόλις ώρες ξεκινά για τη Ρωσία και τον Καύκασο, η βολιώτικη ορειβατική αποστολή με στόχο να αναρριχηθεί στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Elbrus με υψόμετρο 5642 μέτρα.

Επικεφαλής της, ο ...συνήθης ύποπτος Νίκος Μαγγίτσης, μαζί με τους συντρόφους του στα ...δύσκολα και περιπετειώδη, τους...
...έμπειρους ορειβάτες Λεωνίδα Πετρίδη, Κώστα Τσαντό, Γιώργο Καρακώστα, Αλέξανδρο Αραβίδη, Χρήστο Παπαγεωργίου, Λάμπρο Τσιμπίδας και Γιώργο Ράιο.

Γιατί όμως μέσα στο κατακαλόκαιρο οι οκτώ ορειβάτες αποφάσισαν ξαφνικά να κατακτήσουν το «Ελ Μπρους»;

Την απάντηση τη δίνει αποκλειστικά στο GOALPOST.GR, ο προπονητής του ΕΟΣ Βόλου Νίκος Μαγγίτσης, ο μοναδικός Έλληνας με ανάβαση στις «7 summits» και στο Έβερεστ (8848 μ.): « Πάνε 10 χρόνια από τον Ιούλιο του 2002 όταν έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Τσαούσης. Εκείνες τις μέρες είχαμε παραλάβει από τον τότε Νομάρχη και νυν Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσία του Θανάση Τσαούση που ήταν για μας, μέντορας και δεύτερος πατέρας μας.

Του είχαμε υποσχεθεί πως θα την υψώσουμε στο Ελ Μπρους και θα επιστρέψουμε θριαμβευτές στο Βόλο. Πράγματι τα καταφέραμε, αλλά όταν επιστρέψαμε, δυστυχώς ο αγαπημένος μας Θανάσης είχε αναχωρήσει για τη «γειτονιά των αγγέλων».

Σήμερα, αναχωρούμε για τον Καύκασο, θέλοντας από τη ψηλότερη κορυφή ντου, να του στείλουμε το μήνυμα πως τον θυμόμαστε για πάντα και πως βαδίζουμε στα χνάρια που ο ίδιος μας δίδαξε. Θα τον αγαπούμε και θα τον θυμόμαστε για πάντα...» τόνισε φανερά συγκινημένος ο Νίκος Μαγγίτσης.

Καλή επιτυχία λοιπόν στους Βολιώτες αναρριχητές που ξέρουν να τιμούν και να αναγνωρίζουν αξίες. Αναμφίβολα τον Θανάση Τσαούση, θα τον θυμόμαστε όλοι, αφού με τη δράση και την προσφορά του στον ΕΟΣ Βόλου και στον βολιώτικο αθλητισμό, άφησε με ανεξίτηλα γράμματα γραμμένο τα' όνομά του στις καρδιές όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συναναστραφούμε μαζί του.

Η ελληνική ορειβατική αποστολή «Ελλάς-Καύκασος 2012» ξεκινά την Παρασκευή 13 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη για τη Ρωσία και την οροσειρά του Καυκάσου.

Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να αναρριχηθεί στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Elbrus με υψόμετρο 5642 μέτρα. Η ομάδα αποτελείται από οκτώ ικανούς ορειβάτες και αναρριχητές με εμπειρία σε αναβάσεις.


Edited by - KostasPVol on 12/07/2012 19:00:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2012 :  08:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτά είναι! Μπράβο σε όλους!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/07/2012 :  18:46:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Από την εφημερίδα Θεσσαλία.



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/03/2013 :  01:29:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Μαγγίτσης έτρεξε στο Νεπάλ


Επέστρεψαν από το Νεπάλ οι Έλληνες ορειβάτες Νίκος Μαγγίτσης του ΕΟΣ Βόλου και Αλέξανδρος Αραβίδης, του ΕΟΣ Άμφισσας, που συμμετείχαν στο δημοφιλή αγώνα ορεινού τρεξίματος "Annapourna 100" στις 9 και 10 Μαρτίου.


Η διοργάνωση έλαβε χώρα στην επαρχία Pokhara στα Δυτικά του Νεπάλ και στην οροσειρά του Αναπούρνα, όπου βρίσκονται και 3 κορυφές πάνω από 8000 μέτρα, Μανασλού 8163 μέτρα, Αναπούρνα 8091 μέτρα, Νταουλαγκίρι 8167 μέτρα και δεκάδες άλλες πάνω από 7000 μέτρα.


Η διοργάνωσε είχε τρείς διαδρομές των 50, 70, και 100 χλμ με περισσότερες από 100 συμμετοχές/αθλητές από 14 χώρες.
Οι Έλληνες αθλητές επέλεξαν τη διαδρομή των 50 χλμ που την ολοκλήρωσαν με επιτυχία σε 8:49':58'' ο Αλέξανδρος Αραβίδης και 8:55':31'' ο Νίκος Μαγγίτσης στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στον αγώνα έγινε με σκοπό τη συνεργασία των διοργανωτών του Annapourna 100 και του Αγώνα ορεινού τρεξίματος Πηλίου www.kutp.gr, που διοργανώνεται στην περιοχή του Πηλίου στις 11 και 12 Μαΐου 2013.

Οι διοργανωτές κ.κ Ramesh και Μαγγίτσης αντάλαξαν απόψεις και ιδέες για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και έγινε γενικώς αποδεκτό ότι η διοργάνωση το Πήλιο είναι σε υψηλά επίπεδα σε πολλά σημεία. Εκλεκτές παρουσίες στην διοργάνωση ήταν η Βρετανίδα Λιζ Χόουκερ (παγκόσμια πρωταθλήτρια και ίσως η καλύτερη γυναίκα δρομέας βουνού στον κόσμο) που με χρόνο 12,58,55 τερμάτισε πρώτη γυναίκα στη διαδρομή των 100 χλμ. και ο Νεπαλέζος Αιτέ Ταμάνγκ με 12, 51, 55 τερμάτισε πρώτος άνδρας στη διαδρομή των 100 χλμ.

http://www.magnesianews.gr/News/Sports/?EntityID=afe31108-af73-4fa2-9df6-e2df090ad113

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2013 :  01:55:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ν.Μαγγίτσης: «Προτιμώ να ζω μια μέρα σαν λιοντάρι παρά πενήντα χρόνια σαν πρόβατο»

http://www.magnesianews.gr/News/Sports/?EntityID=e89d1d17-0d9f-4b65-83e4-e1a57e4a0b4e

«Το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ» δήλωσε με πείσμα ο βολιώτης ορειβάτης μετά την επιστροφή του από την Κ2 και θέτει νέους στόχους τους οποίους θα ανακοινώσει στο τέλος του έτους.

Με ένα πλατύ χαμόγελο, εμφανώς αδυνατισμένος (κατά δέκα κιλά), και με στρατιωτικό κούρεμα έτοιμος για νέες προκλήσεις εμφανίστηκε σήμερα ο γνωστός βολιώτης ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης, στην παρουσίαση της πορείας προς την κορυφή για την 2η υψηλότερη κορυφή του κόσμου την Κ2 σε υψόμετρο 8,611 μέτρων, αλλά παράλληλα την πιο επικίνδυνη. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο στη διάρκεια της αποστολής αντιμετώπισε τις αντιξοότητες ενός τόσο δύσβατου βουνού, αλλά και την ατυχία οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν να είναι οι δυσμενέστερες των τελευταίων ετών. Ο Μαγγίτσης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη την Τρίτη χαρίζοντας χαμόγελα και συγκίνηση στη σύζυγό του Σόνια και στη μικρή τους κόρη Μαρία, η οποία ωστόσο δυσκολεύτηκε πολύ να αναγνωρίσει τον πατέρα της μετά την πολυήμερη απουσία του.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Νίκος Μαγγίτσης, παρουσίασε με λεπτομέρειες ολόκληρη τη διαδρομή της διεθνούς αποστολής με φωτογραφικό υλικό. Τραγικό γεγονός το οποίο και σημάδεψε την αποστολή ήταν ο χαμός του αρχηγού της αποστολής Marty Schmidt (53) και του γιου του Denali (25) από τη Νέα Ζηλανδία οι οποίοι αποφάσισαν να διαχωριστούν από την υπόλοιπη ομάδα της οποίας ηγούνταν και να προσπαθήσουν για την κορυφή ωστόσο δεν τα κατάφεραν διότι τη νύχτα που κατασκήνωσαν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα.

Στην παρουσίαση αυτή της διαδρομής στο πλευρό του Νίκου Μαγγίτση βρέθηκαν οι δύο σημαντικοί συμπαραστάτες, που κάλυψαν μεγάλο μέρος των εξόδων της αποστολής αλλά κυρίως στάθηκαν περισσότερο ως άνθρωποι και ως φίλοι στον Νίκο και την οικογένειά του. Ο γνωστός βολιώτης επιχειρηματίας Παύλος Πάνος (Χρώμα Πάνος) καθώς και η σύζυγός του επίσης επιχειρηματίας Έλενα Χριστοδουλιά (Benetton Θεσσαλίας) εμφανώς συγκινημένοι και οι δύο μίλησαν για την απόφασή τους να στηρίξουν την προσπάθεια του Μαγγίτση αλλά και για τις τελευταίες ώρες πριν την αποχώρησή του για το Ισλαμαμπάντ. «Όταν αγκαλιαστήκαμε και μου ζήτησε να προσέχω την οικογένειά του αν πάθει κάτι, τότε μόνο κατάλαβα τη σπουδαιότητα και τη δυσκολία του εγχειρήματος» δήλωσε ο κ.Πάνος, μιλώντας σε κλίμα συγκίνησης, ευχαριστώντας τον που γύρισε πίσω σώος και υγιής. Από την πλευρά της η επιχειρηματίας κ. Έλενα Χριστοδουλιά ευχαρίστησε τον Νίκο Μαγγίτση που επέστρεψε νικητής και σημείωσε ότι η αποστολή θεωρείται επιτυχημένη, διότι «ο στόχος ήταν να γυρίσει πίσω σώος στο σπίτι του ο Νίκος». Αυτό είναι που δηλώνει με έμφαση και ο ίδιος ο Μαγγίτσης μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια, διότι έχει οικογένεια και φίλους (δείχνοντας πλάι του αλλά και προς το κοινό των δημοσιογράφων) με τους οποίους θέλει να βρίσκεται και να είναι μαζί.

Η πιο επικίνδυνη κορυφή στον κόσμο

Έχοντας ήδη κατακτήσει αυτό που στην γλώσσα των ορειβατών λέγεται «7 summits» δηλαδή τις κορυφές των επτά υψηλότερων κορυφών που βρίσκονται στις επτά ηπείρους, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ σε υψόμετρα 8848 μέτρα, στις 17 Μαΐου 2004 όπου ύψωσε τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας., ο Ν.Μαγγίτσης αναζητούσε μια νέα μεγάλη πρόκληση. Αυτή ήταν η ανάβαση στη 2η υψηλότερη κορυφή του κόσμου την Κ2 της οροσειράς Καρακοράμ στα σύνορα Πακιστάν – Κίνας. Το υψηλό ρίσκο που αναλαμβάνει κάθε ορειβάτης που επιχειρεί να ανέβει στην Κ2 αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο εφέτος από τους 90-95 συνολικά ορειβάτες που συμμετείχαν σε αποστολές οι 21 σκοτώθηκαν είτε εξαιτίας χιονοστιβάδων αλλά αρκετοί εξ΄αυτών μετά από επίθεση ανταρτών Ταλιμπάν. Η επίθεση των Ταλιμπάν έγινε σε ορειβατική κατασκήνωση στo Nanga Parbat όπου σκοτώθηκαν δέκα ορειβάτες.

Η σημασία της τύχης αλλά και της σωστής κρίσης επίσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Νίκος Μαγγίτσης μαζί με τον Αλέξανδρο Αραβίδη, που ήταν οι μοναδικοί έλληνες ορειβάτες που συμμετείχαν στο σύνολο των αποστολών στην Κ2, έκριναν την κατάλληλη στιγμή ότι δεν έπρεπε να συνεχίσουν και να παραμείνουν στο Base Camp 3 της οροσειράς, με σκοπό να συνεχίσουν για την κορυφή αλλά κατέβηκαν λίγο χαμηλότερα στο Base Camp 2 επιλογή σωτήρια, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Πριν την ανάβαση στην Κ2 οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν επιχειρήσει να ανέβουν στο γειτονικό βουνό Broad Peak, για να εγκλιματιστούν στις συνθήκες, φθάνοντας αρκετά κοντά στην κορυφή, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
“Τελειώνει το παιχνίδι εδώ;”

Ερωτηθείς από το magnesianews.gr, που ήταν και χορηγός επικοινωνίας της αποστολής, για το «τι μέλλει γενέσθαι» και αν το “Game Over” που είχε η στάμπα στο μπλουζάκι που φορούσε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σήμαινε ότι κάπου εδώ θα σταματήσει, ο Νίκος Μαγγίτσης δηλώνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει κάτι που το κάνει τόσα χρόνια και το αγαπά, παρά το γεγονός ότι οι αποστολές ενέχουν τόσους κινδύνους. Έχοντας ακόμη μεγάλα αποθέματα δύναμης, υπομονής, επιμονής και ισχυρής αυτοπεποίθησης μνημονεύει την εξής φράση «Καλύτερα να ζήσω μια μέρα σαν λιοντάρι, παρά πενήντα χρόνια σαν πρόβατο». Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ και ο Νίκος Μαγγίτσης θα ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια τον προσεχή Δεκέμβριο. Αναμένουμε με ανυπομονησία.

Δ.Καρεκλίδης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/11/2013 :  20:11:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/eleni/webtv/eleni-271113

από το 1.14.20 ως το 1.31.15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  11:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
FOR KORAKA

Ένας έμπειρος ορειβάτης,ένας μαθητευόμενος
και δύο τελείως άπειροι
ξεκίνησαν πολύ πρωί από τον Πειραιά για τα Βαρδούσια
Αυτή που τους σέρβιρε καφεδάκι
στην πρώτη στάση, δύο ώρες αργότερα
ήταν μία όμορφη νεαρά, με γατίσια μάτια
Στο επόμενο εναμισάωρο πέρασαν με το τζιπ
ανάμεσα από ένα πυκνό δάσος από έλατα
Η προτομή του Αθανασίου Μασαβέτα
δέσποζε στην μικρή πλατεία του χωριού ‘’Αθανάσιος Διάκος’’
όπου σταμάτησαν για κανένα εφόδιο
Συνεχίζοντας την ανηφόρα συνάντησαν πολλές φορές
την χαραγμένη Ευρωπαϊκή διαδρομή Ε-4
Όταν ξεκίνησαν την ορειβασία
άφησαν πίσω τους –εκτός από το τζιπ-και τα έλατα
τα οποία σταματούν να φυτρώνουν μετά από ένα ορισμένο υψόμετρο
Στο γυμνό βουνό πλέον, με μια κάμερα στο χέρι
που εναλλάσσονταν μεταξύ δύο μελών
ο Παναγιώτης έδειχνε στους υπόλοιπους
την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσουν κάθε φορά
Οι άπειροι,αλλά καλύτερα προπονημένοι,από τους 4 μαραθωνοδρόμους,
ακολουθώντας τα σημάδια -5-6 πλακόπετρες,η μία πάνω στην άλλη-
οι λεγόμενοι ‘’κούκοι’’,έφευγαν πάντα μπροστά
Τα διαμορφωμένα μονοπάτια από προηγούμενες αποστολές
ήταν ευδιάκριτα από τις λερωμένες από το κοκκινόχωμα πέτρες
Σε κάποιες δύσκολες ανηφόρες δεν ήταν συνετό το κατ’ ευθείαν ανέβασμα
και θα έπρεπε για να προχωρήσουν να ‘’τραβερσάρουν’’
κάνοντας δηλαδή ζικ-ζακ στην πλαγιά
Κάθε κατάκτηση κορυφής, ο Τίμος με τον Βασίλη
περίμεναν τον αρχηγό για τις επόμενες οδηγίες και κατευθύνσεις
ο οποίος είχε πάντα δίπλα του τον Λεφτέρη
Οι οπτικές γωνίες και οι κορυφογραμμές
άλλαζαν πολύ τακτικά χαρίζοντάς τους καινούργιες εικόνες
μαζί με τα τμήματα του άλοιωτου ακόμα χιονού
τα οποία κάθε φορά είχαν διαφορετικό σχήμα στις σκιερές πλαγιές
Όλα μαζί χάρισμα για μια διαφορετική φωτογραφική αποτύπωση
Βράχια,επικίνδυνα σκαρφαλώματα και περάσματα
με το γκρεμό να απέχει σε ένα σημείο από τα πόδια τους
κοντά στο μισό μέτρο
Αδρεναλίνη,μικροπανικός,περπάτημα στα τέσσερα
και η ζέστη που τελικά δεν υπήρχε
Απεναντίας! μία σταθερή συννεφιά κράταγε τη θερμοκρασία χαμηλά
και ο δυνατός αέρας που συνάντησαν μετά,και για κάποιο διάστημα
έκανε την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ψυχρή
Τα αντιανεμικά όμως, έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους
Τσιμπολογώντας τακτικά στις ανάλογες στάσεις και ανάσες
περνώντας και το τελευταίο δύσκολο σημείο έφθασαν στην κορυφή
Βλέποντας τις γύρω χαμηλότερες βουνοκορφές
καταλάβαινε κανείς τι ακριβώς βλέπει κάποιος περνώντας από εκεί με αεροπλάνο
νοιώθοντας μια ιδιαίτερη ξεχωριστή αίσθηση
Ένας θαυμασμός και ένα δέος ταυτόχρονα
Έπεσαν οι αναμνηστικές φωτό,η χάραξη του καθενός το όνομα
με μια πέτρα σε κάποια μεγαλύτερη,η ανάλογη βιντεοσκόπηση
και ξεκίνησε η κάθοδος από άλλο πιο βατό σημείο
κάνοντας μια κυκλική διαδρομή
Στην επόμενη στάση σε μια πηγή δεν ήπιε κανείς
Από τα πέντε μισόλιτρα μπουκαλάκια
που τα πήραν αρχικά για το ενδεχόμενο του καύσωνα
είχαν χύσει τα μισά αφού τελικά δεν χρειάστηκαν τόσα
και δεν υπήρχε λόγος να τα έχουνε βάρος
Πιο κάτω φάνηκαν και τα δύο έρημα καταφύγια
Αργότερα συνάντησαν το χωματόδρομο που οδηγούσε στο αραγμένο τζιπ
αλλά διαπίστωσαν πολύ σύντομα πως θα περπάταγαν αρκετή ώρα
κάνοντας άσκοπα μεγάλο κύκλο και προτίμησαν να κόψουν δρόμο
βαδίζοντας ξανά στον χαραγμένο δρόμο των ορειβατών
Ο τελευταίος σιδερένιος στύλος-σημαδούρα που περάσανε
ήταν σπασμένος-λυγισμένος από ανθρώπινη παρέμβαση
και η σκουργιασμένη ταμπέλα ακουμπούσε στο έδαφος
Το ‘’FOR KORAKA’’ που έγραφε τους έλεγε σε ποια κορυφή ανέβηκαν
πως ανέβαινες και από εκεί και ότι για ανάβαση έρχονται και ξένοι
Πριν πιάσουν ξανά το χωματόδρομο-κοντά στο αυτοκίνητο-
πέρασαν πολύ κοντά από μια αγροικία
με πολλά λυμένα και ανήσυχα σκυλιά να γαυγίζουν
αλλά έμειναν μέχρι εκεί
Επιστρέφοντας στον ‘’Αθανάσιο Διάκο’’και χορτάτοι με μπριζόλες και μπιφτέκια
πήραν το δρόμο της επιστροφής
Τα νερά του μικρού καταρράκτη που συνάντησαν πάνω στον δρόμο
έκανε ένα χαλαρωτικό θεραπευτικό υδρομασσάζ στα πόδια των τεσσάρων
από τους τρεις
Πεντέξι πανέμορφα άλογα διαφορετικά το ένα από το άλλο
λίγο πιο κάτω φωτογραφήθηκαν κανονικά
Έπιασαν ξανά τα πεδινά μέρη μόνο που ο απογευματινός καφές
στην ίδια πρωινή καφετέρια-λόγω αλλαγής βάρδιας-
δεν είχε την όμορφη νεαρά με τα γατίσια μάτια
Το γιγαντιαίο,επιβλητικό,λευκό,μαρμάρινο, λιοντάρι της Χερώνειας
ήταν το τελευταίο που πέρασε στις φωτογραφικές τους μηχανές
πριν μπουν στην Εθνική οδό
για να κατευθυνθούν προς την Αθήνα-Πειραιά

29-7-2013
ΛΕΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

CaballoBlanco
Advanced Forum-Runner

Greece
378 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  11:44:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το τρέξιμο είναι ο βασιλιάς των σπορ.... και η Ορειβασία η άσπιλη Θεά..

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος

Μνήμη του λαού που σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω

Εσύ μόνη απ' την φτέρνα τον άνδρα γνωρίζεις
Εσύ μόνη απ' την κόψη της πέτρας μιλάς
Εσύ την όψη των αγίων οξύνεις
κι εσύ στου νερού των αιώνων την άκρη σύρεις
πασχαλιάν αναστάσιμη

Αγγίζεις το νου μου και πονεί το βρέφος της Άνοιξης
Τιμωρείς το χέρι μου και στα σκότη λευκαίνεται
Πάντα πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη
Πάντα πάντα τη λάμψη περνάς
για να φτάσεις ψηλά τα βουνά τα χιονόδοξα

Όμως τι τα βουνά Ποιός και τι στα βουνά

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  11:55:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανυπόγραφο...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  11:58:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...ή χρεώνεται στο ψευδώνυμο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

CaballoBlanco
Advanced Forum-Runner

Greece
378 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  12:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεώρησα περιττό να αναγράψω τον.. Οδ. Ελύτη....


quote:
Originally posted by GERMANOS

...ή χρεώνεται στο ψευδώνυμο;

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  12:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γνωρίζουμε τους περισσότερους ποιητές
από τους συνθέτες

Δεν έχουμε διαβάσει και πολλούς
έτσι ξεκάρφωτα...

Αυτή είναι η αλήθεια
και δεν ''φοβόμαστε'' να την πούμε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  12:26:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα ''Ρω'' του έρωτα + άλλη μία συλλογή πάντως
κάπου τους ''έριξα'' μια ματιά
και κάπου βρίσκονται στην βιβλιοθήκη...
μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

grgeorgios
Advanced Forum-Runner

Greece
341 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  16:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είχα την χαρά να γνωρίσω τον Νίκο Μαγγίτση ένα βράδυ πριν από 15 χρόνια στο Βόλο .
Περάσαμε όλη την νύχτα να βλέπουμε φωτογραφίες από μια αποστολή από την οποία είχε πριν λίγες μέρες γυρίσει .
Μου έκανε εντύπωση το πόσο προσιτός ήταν χωρίς ύφος τουπέ κλπ έκατσε μαζί μας και μας απάντησε ακόμα και στην πιο ασχετη ερώτηση που του κάναμε .
Προσωπικά δεν τον ήξερα ούτε είχα ακούσει ποτέ για αυτόν την επόμενη μέρα μια κοινή μας γνωστή μου είπε κάποια πραγματα για αυτόν και από τότε παρακολουθώ την δράση του .Οτι και να πώ είναι λίγο αυτά που έχει κάνει απλά δεν υπάρχουν πουθενα .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000