Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Θλάση μηριαίο δικεφάλου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 02/10/2011 :  16:08:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η θλάση που έπαθα έχει μάλλον μακρύ ιστορικό, αν και σε αυτή τη φάση δεν ενδιαφέρει άμεσα. Τώρα ολοκληρώνω τις φυσιοθεραπείες, όμως δεν έχω γιατρευτεί πλήρως. Λίγο πιο αναλυτικά:

Διαγνώσθηκα (σε αθλίατρο) με θλάση μηριαίου δικεφάλου δευτέρου βαθμού, μαζί με τενοντίτιδα στην έκφυση του μηριαίου στη λεκάνη, συν (!) θυλακίτιδα στην ιγνυακή κοιλότητα (πίσω από το γόνατο), επειδή ο ημιτενοντώδης πρηζόταν, λόγω της θλάσης φυσικά. Με λίγα λόγια, μια καλή θλάση, που έκανα και ένα μήνα να πάω στο γιατρό, επειδή νόμιζα πως με πάγο και ξεκούραση περνάει.

Η θεραπεία που έγινε ήταν 20 συνεδρίες φυσιοθεραπείας (ηλεκτροθεραπεία, μαγνητικά πεδία, λέιζερ, μαλάξεις και πάγος, συν τέσσερις φορές κρουστικός υπέρηχος). Φυσικά για τρέξιμο ούτε λόγος (ο γιατρός μου επέτρεπε να δοκιμάσω σε ρυθμούς 10 λεπτά το χιλιόμετρο, αλλά τόσο αργά δε μπορώ να πάω). Βαρέθηκα να ξεκουράζομαι, έβαλα τρία κιλά. Στις τελευταίες συνεδρίες κάναμε και διατάσεις και ενδυνάμωση ποδιών (ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι το Pilates μπορεί να γίνει τόσο δύσκολο). Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Είμαι στην 18η συνεδρία, μένουν άλλες δύο, και ενώ έχω δει σαφέστατη βελτίωση, δεν έχω γίνει εντελώς καλά. Μάλιστα, άρχισα πάλι να πονάω. Ρωτάω λοιπόν όσους έχουν περάσει τα ίδια ή παρόμοια:

- Ο γιατρός μου είπε πως αν οι φυσιοθεραπείες δεν πιάσουν, υπάρχουν περαιτέρω λύσεις (θα έρθω και σε αυτές). Είπε επίσης, πως η τενοντίτιδα είναι δύσκολη, μάλλον δε θα περάσει, και θα χρειαστεί ένεση κορτιζόνης. Η τενοντίτιδα όντως δεν έχει περάσει, αλλά έχει βελτιωθεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, δεν έχει περάσει εντελώς, και τώρα που άρχισα την ενδυνάμωση και τις διατάσεις, με πονά όλη μέρα. Νιώθω πως αν συνεχίσω, ή ακόμα κι αν επιστρέψω στο τρέξιμο, πολύ σύντομα θα επιστρέψω στο σημείο μηδέν. Η ερώτηση είναι: με το πρόγραμμα διατάσεων και ενδυνάμωσης θα φύγει η τενοντίτιδα, ή καλύτερα να κάνω την ένεση; Ουσιαστικά δεν είμαι απολύτως σίγουρος για τι πράγμα ρωτάω - από τη μια έχω βελτιωθεί σημαντικά (θα έλεγα 80%), από την άλλη όχι εντελώς. Είναι φυσικό να τελειώνουν οι φυσιοθεραπείες πριν την ολική ίαση και το υπόλοιπο να το κάνουν οι διατάσεις και οι ασκήσεις; Εγώ νιώθω πως άλλες δύο - τρεις φορές να γυμναστώ στα πόδια, όχι βελτίωση, αλλά θα επιστρέψω στο σημείο μηδέν.

- Το ίδιο περίπου ερώτημα αφορά το σημείο της θλάσης. Είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, όμως όχι πλήρη. Μετά από δύο συνεδρίες γυμνστικής, ο μηριαίος δικέφαλος ξαναπρήστηκε. Όχι τόσο όσο στην αρχή, αλλά αρκετά, και πονάει όλη την ώρα, ακόμα και όταν κάθομαι. Είναι σαφές πως το σημείο της θλάσης δεν έχει "ηρεμήσει", παρά τη βελτίωση δεν έχει γίνει καλά και με τις διατάσεις και τις ασκήσεις επιδεινώθηκε. Είναι φυσιολογικό; Θα περάσει με ένα πλήρες πρόγραμμα διατάσεων, ή απλά η θεραπεία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα; Ούτε το πρήξιμο πίσω από το γόνατο έχει ιασθεί πλήρως, αλλα αυτό ακολουθεί κατά πόδας το σημείο της θλάσης, οπότε το μετράω μαζί.

- Ο γιατρός είπε άλλες 15 μέρες υπομονή για να καταλαγιάσει και μια χονδροπάθεια επιγονατίδας στο άλλο γόνατο (διαφορετική ιστορία αυτή) και μπορώ να ξαναρχίσω το τρέξιμο. Αν όμως είναι να χειροτερεύω με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης τόσο γρήγορα, φοβάμαι πως αν ξαναρχίσω το τρέξιμο, πολύ γρήγορα θα καταλήξω πάλι με μια βαρβάτη θλάση δευτέρου βαθμού, για να μην πω ότι φοβάμαι και ρήξη του μυός, γιατί όπως το νιώθω τώρα, καλά δεν είμαι και νιώθω πως η ίαση είναι ακόμα μακριά.

- Μία ερώτηση που τα καλύπτει όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι: όσοι έχουν παρόμοια πικρή εμπειρία, είναι φυσιολογικά όλα αυτά (κυρίως αυτό: είναι φυσιολογικό με το που αρχίζω την ενδυνάμωση να χειροτερεύω, θα είναι προσωρινο)και απλά αγχώνομαι, ή απλά η θεραπεία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα; Είμαι σε δίλημμα: να κάνω την ενδυνάμωση, ή θα πάθω κι άλλη ζημιά;

- Για τις περαιτέρω επιλογές: για την τενοντίτιδα μάλλον θα "χτυπήσω" την ένεση κορτιζόνης. Για μια θλάση που δεν έχει γίνει εντελώς καλά τι κάνουμε οέο; Συνεχίζουμε τις φυσιοθεραπείες; Ο γιατρός μιλάει για κάτι εγχύσεις με όζον και δεν ξέρω και γω τι (δε μπορώ να είμαι σαφής, γιατί εκείνη τη στιγμή που μιλούσε δεν τον πρόσεχα) ή για μια μέθοδο όπου σου παίρνουν λίγο αίμα, κάτι του κάνουν με "αυξητικούς παράγοντες" και στο ενίουν στο σημείο της θλάσης. Είχα διαβάσει στο Internet ότι είναι σούπερ αποτελεσματικό, αλλά και σούπερ ακριβό.

Βοηθείστε αν ξέρετε, ή δώστε καμιά συμβουλή, γιατί δεν είναι μόνο που έχω να τρέξω από τον Ιούλιο, ούτε ότι βλέπω να χάνω όλο το υπόλοιπο 2011, είναι και που έχω πρόβλημα στην καθημερινότητά μου. Η ορθοστασία με ενοχλεί, το περπάτημα δε μπορεί να διαρκέσει πολλή ώρα, όλη μου η καθημερινότητα είναι προβληματική. Θα ρωτούσα απευθείας το γιατρό μου, όμως πρωτού ακούσω και από αυτόν, θα ήθελα τη γνώμη ανθρώπων που έχουν ζήσει παρόμοια μαρτύρια...

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/10/2011 :  17:17:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχει γίνει MRI ή υπερηχογράφημα?
(Πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας)
Έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της επούλωσης ή όχι της μυϊκής βλάβης?
Η ενδυνάμωση πρέπει να ξεκινά μετά την επούλωση και κατά προτίμηση κατόπιν μέτρησης, με ισοκινητικές ασκήσεις.
Υπάρχουν περιπτώσεις στην βιβλιογραφία και στην καθημερινή ιατρική πράξη,όπου τέτοιου είδους θλάσεις καθυστερούν να επανέρθουν.
Η έγχυση ενζύμων τοπικά έχει σαφή θέση στην περαιτέρω αντιμετώπιση.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostas3
Newbie Forum Runner

Greece
16 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/10/2011 :  19:19:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και από εμένα!

Επειδή έχω μια δυσάρεστη παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν, θα συμφωνήσω καταρχάς με τον Νίκο, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ένα υπέρηχο ώστε να δει ο γιατρός αν ο μυς έχει αποκατασταθεί. Με προβληματίζει το γεγονός ότι με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης πονάς τόσο πολύ! Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλεγουν ασκήσεις περισσότερο ισοκινητικές και αμέσως μετά παγοθεραπεία φυσικά. ΜΗΝ βιάζεσαι!!!!! Η υποτροπή είναι πολύ δυσάρεστη... και σε ακολουθεί. Όσο για τη τενοντίτιδα πραγματικά επανέρχεται πολύ αργά... Καλή ΥΠΟΜΟΝΗ σου εύχομαι.

Κώστας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/10/2011 :  21:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπέρηχος έγινε στην αρχή, πριν τη θεραπεία. Με βάλαν στο γυμναστήριο χωρίς να ελέγξουν αν έγινα εντελώς καλά, και μάλλον δεν το βλέπω να θέλουν να ξανασχοληθούν - κάπου το παίρνουν δεδομένο πως έγινα καλά. Συνεπώς τι κάνω; Να αρπάξω το γιατρό από το λαιμό και να του πω "κάνε μου υπερηχογράφημα, να δούμε πώς τα πήγαμε" είναι λίγο χοντρό. Συνεχίζω την ενδυνάμωση; Σταματάω (η πρώτη μου σκέψη είναι να κάνω ακριβώς αυτό, να πω "πονάω και μη μ' αγγίζετε"); Συνεχίζω τις φυσιοθεραπείες; Τι άλλη θεραπεία μένει;

Είναι και που (θα το πω) δεν πολυεμπιστεύομαι το γιατρό τελευταία. Φυσικά, κατ' αρχήν δεν έγινα καλά, και δεν είναι υπέρ του. Δεύτερον, σε μια λεπτομέρεια τον έπιασα οφ σάιντ (αφορά τη χονδροπάθεια στο γόνατο του άλλου ποδιού). Και έχω καταλήξει να είμαι κακόπιστος. Φταίει και που πονάω και χάνω το κέφι μου, μα κακά τα ψέμματα, αν δε γίνω καλά και καταλήξω στα αιμοπετάλια και τα ένζυμα, αυτός θα βγάλει ένα σκασμό λεφτά.

Εδώ στη Λάρισα μου έχουν τελειώσει και οι επιλογές από αθλίατρους και ορθοπεδικούς - τους έχω γυρίσει όλους (όχι μόνο για αυτό το πρόβλημα, μα και για άλλα, χώρια που είναι και λίγοι). Γενικά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το επίπεδο της πόλης μου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/10/2011 :  22:37:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα υπερηχογράφημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο και από εξειδικευμένο ακτινολόγο.
Προτίμησε γιατρό και φυσιοθεραπευτή της ομάδας της ΑΕΛ.
Οι ποδοσφαιριστές παθαίνουν πολύ συχνά θλάσεις και θα έχουν την απαιτούμενη εμπειρία.
Πρόσεξε την υποτροπή, μπορεί να σε γυρίσει πίσω από την αρχή.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2011 :  01:12:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Νίκο,περαστικά καταρχήν,ο συνονόματός σου ο Γιατρός του site σου πρότεινε κάτι(φυσιοθεραπευτής και γιατρός της ΑΕΛ),δεν ξέρω εσύ εδώ στην Λάρισα που απευθύνθηκες,αν όμως θέλεις πάνω σε αυτό βοήθεια,στείλε μου ένα email.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000