Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Έκλεισε η ΕΡΤ!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 46

TSOUKIOTIS
Newbie Forum Runner

37 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2013 :  11:43:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΩΡΚΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΝΑ ΞΗΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2013 :  14:31:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αργά χτες το βράδυ, μου τηλεφωνεί ένας φίλος. «Έκλεισε ο Κατσέλης» μου λέει, «800 εργαζόμενοι στον δρόμο». Δεν το ήξερα. Είχα επιστρέψει πριν από λίγο.Έλειπα για ώρες και δεν είχα διαβάσει τις ειδήσεις. «Για την ΕΡΤ, όμως, το ήξερες» μου κάνει, «και ξεσηκώθηκαν όλοι».

Ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο, μπαίνω στο Διαδίκτυο και διαβάζω την είδηση για το λουκέτο στην εταιρεία Κατσέλης.

Η εταιρεία είχε προβλήματα ρευστότητας, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Αλλού διαβάζω για 480 εργαζόμενους, αλλού για 540, και αλλού για 1.000 μαζί με τους συνεργάτες.

Επειδή κατοικώ στην Αθήνα, η είδηση με στενοχωρεί αλλά δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά από χρόνια με τα χιλιάδες λουκέτα να πέφτουν βροχή γύρω μου, με τους μισούς φίλους μου άνεργους -και με πάνω από τα μισά μαγαζιά της γειτονιάς μου άδεια πια- τι εντύπωση να μου κάνει; Όλα αναμενόμενα μου φαίνονται. Είδηση είναι να ανοίξει μια επιχείρηση, όχι να κλείσει.

Ο φίλος μου -που δεν μένει στην Αθήνα- επιμένει για την συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη μη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Κατσέλη.

Του λέω πως έχω βαρεθεί να συμπαραστέκομαι σε απολυμένους -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- και του λέω ακόμα πως δεν μπορούσα να συμπαρασταθώ σε κάποιους που λίγα λεπτά πριν δεν ήξερα ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Θέλω να του πω -αλλά δεν του το λέω- πως δεν τον πειράζει η μη συμπαράσταση στους απολυμένους του Κατσέλη αλλά η συμπαράσταση στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Δηλαδή, αυτός δεν συμπαραστέκεται σε κανέναν. Ούτε στους απολυμένους του Κατσέλη, ούτε στους απολυμένους της ΕΡΤ. Απλά, γκρινιάζει σε εμένα στο τηλέφωνο.

Αν θέλεις να συμπαρασταθείς σε κάποιους απολυμένους, κάνε το. Βγες στον δρόμο μαζί τους. Εγώ, πάντως, βγήκα. Χωρίς αποτέλεσμα, αλλά βγήκα. Αν είχαν βγει όλοι στον δρόμο, θα υπήρχε κι αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που ζητούν από εσένα να διαδηλώνεις για όλους τους απολυμένους αλλά αυτοί δεν διαδηλώνουν για κανέναν.

Θυμίζω στον φίλο μου πως εγώ δεν έχω ψηφίσει τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση και βάζουν λουκέτα -αφού πρώτα διέλυσαν την αγορά-, ενώ αυτός το έχει κάνει. Τα έχει ψηφίσει. Οπότε, για ποιο ακριβώς πράγμα με κατηγορεί; Να κατηγορήσει τον εαυτό του.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, στην ΕΡΤ διόριζαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Δεν διόριζα εγώ.

Επιμένει, οπότε του λέω πως στο λουκέτο στην ΕΡΤ το θέμα είναι πως είναι αντισυνταγματικό, πως έχει βγάλει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας -που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα- και πως δεν υπάρχει προηγούμενο δημοκρατικής χώρας που να ρίχνει μαύρο στη δημόσια τηλεόραση. Το λουκέτο στην ΕΡΤ προμηνύει μαύρες εξελίξεις για την κοινωνία και την δημοκρατία.

Ο φίλος μου δεν ακούει τίποτα. Η ΕΡΤ, οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, κλπ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λέει αυτά ο φίλος μου. Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε συμφωνώ με το να μένουν άνεργοι οι άνθρωποι – ούτε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό είναι αποτέλεσμα άσκησης συγκεκριμένων πολιτικών από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η κουβέντα τελειώνει, αφού συμφωνούμε πως, αν συνεχιστούν τα λουκέτα και οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα ανοίξει η πόρτα του τρελοκομείου -που μάλλον έχει ήδη ανοίξει- και θα γίνει ακόμα πιο μεγάλο κακό στη χώρα.

Όλα αυτά τα έγραψα επειδή έχω αντιληφθεί πως ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας τρέφει μίσος για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Προσωπικά, δεν τρέφω μίσος για κανέναν αλλά, από την άλλη, ακόμα κι αν μισούσα, δεν θα μπορούσα να μισώ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ή όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Φοβερό τσουβάλιασμα.

Υποθέτω πως η απέχθεια μέρους της κοινωνίας για τους δημοσίους υπαλλήλους οφείλεται στο ότι θεωρούνταν προνομιούχοι επειδή είχαν δουλειά βρέξει-χιονίσει και δεν τους κουνούσε κανείς από την θέση τους.

Όταν κάποιοι δούλευαν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, στα μάτια τους οι δημόσιοι υπάλληλοι φάνταζαν σαν ανέμελοι βολεμένοι που κάνουν τη ζωή τους. Μπορεί και να τους φθονούσαν.

Εγώ ποτέ δεν θεώρησα προνομιούχους τους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε τους ζήλεψα ποτέ. Ίσως, επειδή ποτέ δεν ήθελα να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Στα 18 μου, η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να καταφέρω να μην γίνω δημόσιος υπάλληλος.

Αυτή η «σιγουριά» του Δημοσίου -που οι περισσότεροι θεωρούν προνόμιο- εμένα μου φαίνεται σίγουρος θάνατος.

Επίσης, ποτέ δεν θα μπορούσα να γραφτώ σε κόμμα και να συναναστρέφομαι σιχαμένους πολιτευτές για να διοριστώ στο Δημόσιο. Θα ντρεπόμουν πάρα πολύ.

Αυτό που μου αρέσει στον ιδιωτικό τομέα -που κι αυτός είναι κρατικοδίαιτος σε μεγάλο βαθμό- είναι πως, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις. Όχι πάντα, βέβαια. Τις δυο φορές που υπέγραψα συμβόλαιο με χρονική ρήτρα -και με όλους τους όρους εναντίον μου-, ένιωσα ασφυξία.

Βέβαια, και από το Δημόσιο μπορείς να παραιτηθείς αλλά μόνο μια φίλη μου ξέρω που το έκανε, γιατί ένιωσε πως, αν έμενε λίγο ακόμα, θα πέθαινε.

Επίσης, θεωρώ πως το πρόβλημα του δημοσίου τομέα δεν είναι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων αλλά στο πώς το Δημόσιο θα γίνει παραγωγικό. Αυτός είναι ο ρόλος του.

Τέλος πάντων, έχω την εντύπωση πως το σχέδιο των κυβερνώντων να στραφούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων -και όλοι εναντίον όλων- έχει πετύχει.

Οι από κάτω τσακώνονται και βρίζονται, και οι από πάνω τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα μόνο όταν χτυπήσει την δική τους πόρτα και τότε αρχίζουν να τσιρίζουν. Ή σιωπούν.

Κάποιοι προσπαθούν να πουν πως η ανεργία είναι ίδια για όλους -ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους- αλλά δεν τους ακούει κανείς.

Κάποιοι προσπαθούν να πουν πως η τεράστια ανεργία θα οδηγήσει στην κοινωνία σε εμφυλιακές καταστάσεις αλλά πάλι δεν ακούει κανείς.

Κάποιοι προσπαθούν να πουν πως είναι επιτέλους η ώρα να ενωθούμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές, τα κόμματα και την οικονομική ελίτ που διέλυσαν την χώρα και τις ζωές μας αλλά μάταια.

Η ιδιωτεία κάνει πάρτι.

Η ηλιθιότητα έχει κυριαρχήσει.

Και η ηλιθιότητα πληρώνεται.

Ελπίζω να την πληρώσουν αυτοί που ακόμα και τώρα αρνούνται να καταλάβουν και συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας.

Αν και ξέρω πως δεν θα την πληρώσουν μόνο αυτοί.

Όπως δεν την πληρώνουν για την χρεοκοπία, αυτοί που ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι.

(Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους απολυμένους της εταιρείας Κατσέλης, αν και μάλλον δεν θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Πάντως, εγώ Κατσέλης αγόραζα.)

(Αναρωτιέμαι πόσοι από τους απολυμένους της ΕΡΤ, του Κατσέλη και τόσων άλλων εταιρειών και επιχειρήσεων συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για το Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο 2011 ή σε διαδηλώσεις για άλλους απολυμένους. Δεν κατηγορώ κανέναν. Αλλά υπάρχει και μια διαδικασία που λέγεται «αυτοκριτική». Και είναι πολύ χρήσιμη. Δεν μπορώ να ξεχάσω έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που τον συναντούσα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ πήγαινα στο Σύνταγμα. Περπατούσε ανέμελα προς την αντίθετη κατεύθυνση με τις λευκές του φόρμες. Απολάμβανε τον περίπατό του. Σήμερα είναι έξαλλος.)

(Το ποστ είναι αφιερωμένο στον καλό μου παιδικό φίλο που μου τα κάνει μπαλόνια μερικές φορές-όπως χτες από το τηλέφωνο-, αλλά τον αγαπάω.)

http://pitsirikos.net/2013/06/ο-κατσέλης-η-ερτ-κι-ένας-φίλος-μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2013 :  16:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Δεν μπορώ να ξεχάσω έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που τον συναντούσα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ πήγαινα στο Σύνταγμα. Περπατούσε ανέμελα προς την αντίθετη κατεύθυνση με τις λευκές του φόρμες. Απολάμβανε τον περίπατό του. Σήμερα είναι έξαλλος.)"

Κι εγώ ρε πιτσιρίκε, δεν μπορώ να ξεχάσω όλους τους συμπολίτες μου που επί δεκαετίες συμμετείχαν λίγο ή πολύ στο πάρτυ και τώρα είναι έξαλλοι και το παίζουν αγανακτισμένοι. Αλλά, όπως λες κι εσύ, "υπάρχει και μια διαδικασία που λέγεται «αυτοκριτική». Και είναι πολύ χρήσιμη." Όπως και το μυαλό, το οποίο, άκου πιτσιρίκε, είναι σαν το αλεξίπτωτο:
Λειτουργεί όταν είναι ανοιχτό!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2013 :  17:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτά που λες Κώστα, ο ίδιος ο πιτσιρίκος τα γράφει κατά καιρούς. Επισημαίνει πόσο λάθος είμαστε όταν νοιώθουμε πως οι ίδιοι είμαστε καλά, κι αδιαφορούμε γι'αυτά που κάνουν στους άλλους, καθότι θα τα βρούμε μπροστά μας. Όπως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2013 :  21:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απορώ για τους ανθρώπους
που λένε ''ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ''

ή και ''ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ''

Δε θεωρείσαι έξυπνος πολιτικά
Για λόγους τακτικής
τουλάχιστον λίγες φορές σε εύκολα θέματα
μπορείς να πεις ένα ''θετικό'' για σένα ΟΧΙ
ή ένα ''αρνητικό'' ΝΑΙ

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  03:17:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια και συζητούσαμε πριν δυο μέρες (και άλλες φορές) αν είναι ντε και καλά αξιόπιστη η δικαιοσύνη.

Πρώτον.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=217626&catid=3


Μικροομολογιούχοι απείλησαν να λιντσάρουν δικαστές του ΣτΕ - VIDEO

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LcFzre5Qwu4

Μικροομολογιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Στε στην Πανεπιστήμιου και απείλησαν να λιντσάρουν όποιον δικαστή έβλεπαν. Αυτό που εξαγρίωσε τους μικροομολογιούχους ήταν η πληροφορία οτι το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων τους.

Στις 8.30 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το ΣτΕ περισσότεροι από 100 μικροομολογιούχοι οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το κούρεμα που είχαν υποστεί τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα οποία είχαν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής.

Η φήμη οτι το ΣτΕ απερριψε την αίτηση προσφυγής τους και άρα έκρινε νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων εξαγρίωσε τους μικροομολογιούχους οι οποίοι απείλησαν με λιντσάρισμα όποιον δικαστή έβλεπαν.

Απελπισμένη η ηλικιωμένη γυναίκα της φωτογραφίας έπιανε από το μπράτσο όποιον δικαστή έβλεπε και φώναζε "Δικαιώστε μας"

http://www.youtube.com/watch?v=foCioroWWRQ

Βασικό σύνθημα των μικροομολογιούχων ήταν το εμπνευσμένο "δικαιώΣτΕ τους αποταμιευτές".

http://www.youtube.com/watch?v=hjFCyD0W9rI

Εξω από το ΣτΕ στην οδό Πανεπιστημίου έφτασε και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν η βουλευτής των Ανεξαρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή που είχε πάει στο σημείο για να συμπαρασταθεί στους μικροομολογιούχους, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως δεν ισχύουν αυτές οι φήμες και πως το ΣτΕ δεν έχει ακόμη γνωμοδοτήσει για το θέμα.

http://www.youtube.com/watch?v=H7X1MUhXGZk

Ο πρόεδρος του ΣτΕ μάλιστα φέρεται να ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με αυτές τις διαρροές τις οποίες απέδωσε σε δικαστές που έχουν επαφές με δημοσιογράφους.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να βγει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


Δεύτερον.

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/669-aporrifthhke-to-aithma-apofylakishs-toy-k-sakka#.UcuDr6xNG_d

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κ. Σακκά



Τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί παραμένει ο Κώστας Σακκας την αίτηση αποφυλάκισης του οποίου απέρριψε χθες το συμβούλιο εφετών, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου (μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση), αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις).

Ο Κ. Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας σήμερα την 23η μέρα. Την κατάσταση της υγείας του περιγράφει σε χθεσινό ιατρικό της σημείωμα η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ:

«ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Για τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά Κωνσταντίνο, 29 ετών

25/06/2013

Παρακολούθησα την πορεία της υγείας του κ. Σακκά από την έναρξη της απεργίας πείνας έως σήμερα. Αρχικά με πρόσκληση δική του και της οικογενείας του τον εξέτασα ενόσω εκρατείο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Α 'Παθολογικό τμήμα του Γ.Ν. Νικαίας, όπου εργάζομαι και όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την 17η/6ου 2013.
Διανύει σήμερα την 22α ημέρα απεργίας πείνας. Συνολικά έχει χάσει 10 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί στο 8,7% του αρχικού σωματικού του βάρους. Κατά το τελευταίο μεγάλο διάστημα εμφανίζει σημαντική αδυναμία και αίσθημα καταβολής, ενώ έχει συχνά παραπονεθεί για άτυπα ενοχλήματα στην περιοχή του θώρακα, πιθανόν εκ του πεπτικού (ιστορικό σχετικής επεμβάσεως σε παιδική ηλικία). Επιπλέον εμφανίζει ξηροφθαλμία και μικρού βαθμού ουλίτιδα, καθώς επίσης γαστρεντερική διαταραχή του τύπου της επίμονης δυσκοιλιότητας.

Αντικειμενικά διαπιστώνεται συστολικό φύσημα 2/6 στην προκάρδιο χώρα (η σχετική διερεύνηση δεν ανέδειξε παθολογικό αίτιο), καθώς επίσης η αναμενόμενη ως εκ της ασιτίας και κλινοστατισμού σχετική βραδυκαρδία. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε συχνά ορθοστατική υπόταση και υπογλυκαιμίες. Από τις φυλακές ήδη εμφανίζει χαμηλή ουρία αίματος ως εκ της ασιτίας.

Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σακκάς υποβάλλει τον εαυτό του σε απεργία πείνας. Το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην παρέλευση των ημερών και στην σημαντική απώλεια βάρους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξή του.

Με βάση την σχετική βιβλιογραφία, στην φάση στην οποία βρίσκεται και έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της αρχικής χρησιμοποιήσεως του ηπατικού γλυκογόνου ως πηγή ενεργείας, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως πηγή ενεργείας κατά μείζονα λόγο το μυϊκό σύστημα. Τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή, 1. αφορά τόσο τους σκελετικούς όσο και τους λείους μύες (μυοκάρδιο) και ενέχει κινδύνους για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακές αρρυιθμίες, 2. η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα γραμμική, αλλά μπορεί να είναι εκθετική, ειδικά αν ο απεργός πείνας σταματήσει να λαμβάνει υγρά και ηλεκτρολύτες.

Ολγα Κοσμοπούλου

Παθολόγος, επιμελήτρια Α ΕΣΥ
Μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ ».


Πηγή: OmniaTV, η Αυγή


Τρίτον.

http://www.koutipandoras.gr/38705/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF.html

Η διαφθορά καθορίζει την ελευθερία του Τύπου

Του Κώστα Βαξεβάνη

Όσα συμβαίνουν την τελευταία χρονιά στην Ελλάδα της κρίσης και στο όνομα της κρίσης, είναι μάλλον μια ειρωνεία για το ότι σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Η συμμαχική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι η χώρα είναι σε έκτακτη κατάσταση δημιουργεί νόμους που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και αποδυναμώνει συνεχώς την Κοινοβουλευτική λειτουργία.

Λειτουργώντας όπως ακριβώς η Δημοκρατία της Βαϊμάρης την τριετία 1930-1933-η οποία τελικώς οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ- νομοθετεί με Προεδρικά Διατάγματα, με αποφάσεις της κυβέρνησης δηλαδή αντί του Κοινοβουλίου. Με μια τέτοια απόφαση, έκλεισε τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ), καθιστώντας την Ελλάδα μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς Δημόσια media. Το επιχείρημα ήταν πως ο Δημόσιος φορέας ΕΡΤ (το αντίστοιχο του BBC) λειτουργούσε αναξιοκρατικά. Η κυβέρνηση δηλαδή χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την ίδια την πολιτική της στην ΕΡΤ, για να την καταργήσει.

Το πρώτο θύμα της κυβέρνησης είναι ο Τύπος. Στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα σύστημα με ιδιωτικά media,που υπηρετούν ένα σύστημα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης ζουν με τα χρήματα που προέρχονται από προκλητικά δάνεια που τους δίνουν οι Τράπεζες, (την ώρα που δεν δίνουν σε υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις) και σε διαφήμιση που τους προσφέρουν επιλεκτικά. Έτσι αυτά μοιραία συνδέουν την επιβίωσή τους, με τις Τράπεζες και τις κυβερνητικές επιλογές για αυτές.

Μεγάλα σκάνδαλα που αφορούν τις ελληνικές τράπεζες και είδαν το φως της δημοσιότητας στο Reuters και τους New York Times,αποκρύπτονται από τα ελληνικά Media. Το πρωθυπουργικό γραφείο, έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα μονταρισμένο βίντεο όπου λεγόμενα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μονταριστεί ώστε να φαίνεται πως υποστηρίζει την τρομοκρατία. Τα ΜΜΕ ,όχι μόνο το γνώριζαν αλλά αναπαρήγαγαν το βίντεο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες το ίδιο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (επίσημο κρατικό πρακτορείο) έδωσε στη δημοσιότητα ανύπαρκτες ερμηνείες του Προέδρου Ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας ,που αφορούσαν την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι ερμηνείες αυτές βόλευαν την κυβέρνηση.

Καθημερινά, ο Τύπος στην Ελλάδα αποδεικνύεται ως ένα όργανο προπαγάνδας και διαπλοκής. Η “καλή” του συμπεριφορά επιβραβεύεται με κρατική διαφήμιση, διαφήμιση Τραπεζών και δάνεια που δίνονται χωρίς εγγυήσεις. Μια εφημερίδα που πούλαγε 300 φύλλα την ημέρα, πριν μερικά χρόνια απορροφούσε διαφήμιση 1,5 εκατομμύρια το χρόνο. Περισσότερο δηλαδή από αυτό που εισέπραττε η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας

Και βέβαια η ανεξάρτητη δημοσιογραφία τιμωρείται. Η αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, από το HOT DOC, προκάλεσε την βίαιη δίωξή μου. Ακόμη και όταν αθωώθηκα η Εισαγγελία ακύρωσε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη. Στις 10 Ιουνίου ήταν να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση. Δύο δικηγόροι μου και δύο μάρτυρες ήταν απόντες για αντικειμενικούς λόγους. Παρ όλα αυτά, το δικαστήριο επέμενε να γίνει η δίκη χωρίς αναβολή. Στην διπλανή αίθουσα, μια κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μετανάστη, μέλος της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έπαιρνε την όγδοη αναβολή στη δίκη της.
Το HOT DOC καθημερινά, εμφανίζεται από το πολιτικό σύστημα, ως ένα περιοδικό που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και χρηματοδοτείται από άγνωστους και ποτέ κατονομαζόμενους χρηματοδότες. Μια παρακρατική ομάδα των μυστικών υπηρεσιών επιχείρηση την φυσική μου εξόντωση. Όλο το σχέδιο αποκαλύφθηκε τελικώς με έγγραφα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών από το περιοδικό και διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Ακόμη και γι αυτό τα ελληνικά Μέσα, δεν έγραψαν το παραμικρό.

Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι κάτι που υπάρχει στιγμιαία επειδή κάποιος δημοσιογράφος μπορεί ή έχει το θάρρος να γράψει την άποψή του,αλλά καθορίζεται από το κλίμα μέσα στο οποίο λειτουργεί. Στην Ελλάδα, αυτό το κλίμα είναι κλίμα διαφθοράς. Το οικονομικο κατεστημένο κάνει ό,τι θέλει στη χώρα, το πολιτικό σύστημα όχι μόνο το επιτρέπει αλλά κάνει ακόμη νόμους για να καλύψει τους παράνομους επιχειρηματίες και ο Τύπος ως μέρος αυτής της διαφθοράς, αποσιωπά τα πάντα.

Το αποτέλεσμα είναι πως οι πολίτες της χώρας, δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα τους. Ακόμη και η δύσκολη κατάσταση της κρίσης εμφανίζεται ως μονόδρομος από τα Μέσα Ενημέρωσης και η κυβέρνηση ως η μοναδική που μπορεί να τη διαχειριστεί. Το μαύρο χρήμα των διεφθαρμένων επιχειρηματιών, μεταφέρεται στα πολιτικά ταμεία και ποτέ δεν τιμωρείται κανένας. Ένας ειδικός νόμος που αφορά τους υπουργούς, δημιούργημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, οδηγεί στην πλήρη ατιμωρησία. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το HOT DOC αποκαλύπτει πως 214 δικογραφίες που έχουν φτάσει από την Εισαγγελία στην ελληνική Βουλή για πιθανές παράνομες πράξεις Υπουργών, κρύβονται στα συρτάρια της Βουλής μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα. Το γεγονός πως η Ελλάδα κατατάσσεται 84η χώρα σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, κάτω από αφρικανικές δικτατορίες, δεν είναι τίποτα άλλο από μια στατιστική λεπτομέρεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  08:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενα θα πω μόνο: ο Βαξεβάνης αθώωθηκε και πάλι του φταίει η δικαιοσύνη; Ε έλεος, πόση καταγγελία να αντέξω πρωί πρωί;
Για το πρώτο με τους ομολογιούχους δεν κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης. Για το 30μηνο προφυλάκισης θα το ψάξω γιατί μου κάνει εντύπωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  09:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξέρετε, αν κάποιοι θεωρούν τη δικαιοσύνη "αναξιόπιστη", ας μην προσφεύγουν σε αυτήν. Από τη στιγμή που προσφεύγεις, θεωρείς και παραδέχεσαι ότι είναι "αξιόπιστη". Δεν γίνεται να δεχόμαστε μόνο τις αποφάσεις που μας βολεύουν!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  09:30:37  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το γεγονός ότι η ελλάδα κατατάσεται μετά την Σενεγάλη σε ελευθερία οικονομίας 130η κάτι τέτοιο, είναι ίσως μια στατιστική λεπτομέρεια, και για όλα φταίει ο "νεοφιλελευθερισμός".

Λες και ελευθερία οικονομίας/τύπου/κτλ κτλ δεν είναι αλληλένδετα μεταξυ τους.

Όταν δια νόμων κινείς το χρήμα, με υποχρεωτικές απανωτές μίνι απαλλοτριώσεις, δεν θα προκύψουν επικίνδυνες εξαρτήσεις και διαπλοκές.

Καλά τα λέει ο Βαξεβάνης. Καλά τα λέει ώρες ώρες και ο Πιτσιρίκος, που τον σιχαίνομαι. (ώρες ώρες έτσι... μην παρεξηγηθώ). Στις διαπιστώσεις καλά είμαστε.

Στις λύσεις είναι το πρόβλημα.

edit.

Aθήνα
Στην 119η θέση μεταξύ 141 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.


Είναι τέτοιο το ξεπούλημα, που οι εξεφτελιστικές μας τιμές (τσάμπα δίνουμε τα φιλέτα μας) δημιουργούν ρίγη συγκινήσης στους επενδυτές.

Αλλά πως να μην είναι και εξεφτελιστικές και στα αζήτητα οι τιμές, όταν ανα πάσα στιγμή, κάποιοι "ομάδες πολιτών" θα αρχίσουν να σου καίνε την επιχείρηση και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα?

Έτσι. Και ξεφτίλα τιμές λοιπόν, και στα αζήτητα.

Edited by - Deorum on 27/06/2013 09:35:27
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  13:41:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΥΜΝΟΙ

Λόγια πάνε σαν ποτάμι
στης αλήθειας τα πελάγη
Μα στη μέση παρεμβαίνουν
πλάνοι κόλακες και μάγοι

Παίρνουν σίδερο και πέτρα
ηφαιστείων βάζουν μάγμα
και εκτρέπουν την πορεία
βάζοντάς του ένα φράγμα

Έτσι όλα οδηγούνται
πάντα κάπου σε μια λίμνη
και στο μόρφωμα που παίρνει
δεν ταιριάζουνε οι ύμνοι

25-2-2013
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Amilkas
Newbie Forum Runner



46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  14:58:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το σύστημα της προφυλάκισης για περισσότερο χρόνο από το ανώτατο οριζόμενο στο Σύνταγμα εφαρμόζεται ως εξής: Κατηγορώ τον φερόμενο ως δράστη για το Α κακούργημα, πριν λήξει το 18μηνο που είναι το max κράτησης χωρίς δίκη, κατηγορώ το ίδιο πρόσωπο για το Β κακούργημα ορίζοντας νέα προφυλάκιση και πάει λέγοντας. Με αυτή την λογική ο πολίτης είναι απροστάτευτος από την αυθαιρεσία των δικαστικών αρχών, καθόσον μπορεί να μείνει στη φυλακή μέχρι να πεθάνει χωρίς ποτέ να περάσει από δίκη.
Βέβαια ο πολίτης είναι πάντα απροστάτευτος απέναντι στη δικαστική εξουσία, η οποία δεν λογοδοτεί σε κανέναν. Όταν μάλιστα η τελευταία εξυπηρετείται και από τη νομοθετική εξουσία (πχ. κατάργηση δικαιώματος έφεσης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, εξαιρετικά σύντομες προθεσμίες κ.λπ.) τότε απλώς εύχεσαι να ζεις σε κάποιο άλλο κράτος.
Αμέριστη είναι και η συμπαράσταση του λαού (ή τουλάχιστον μερίδα αυτού) που τα θεωρεί όλα καλώς καμωμένα ή τουλάχιστον αναγκαία.

Και έχεις φυσικά και την κυβέρνηση να θεωρεί ότι η παραβίαση του Συντάγματος όταν συντελείται από τις δικαστικές αρχές είναι νόμιμη. Κανένας δεν έχει διαβάσει το αρθρο 120 του Συντάγματος φαίνεται ή κανένας δεν ενδιαφέρεται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  15:13:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Ενα θα πω μόνο: ο Βαξεβάνης αθώωθηκε και πάλι του φταίει η δικαιοσύνη; Ε έλεος, πόση καταγγελία να αντέξω πρωί πρωί;
Για το πρώτο με τους ομολογιούχους δεν κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης. Για το 30μηνο προφυλάκισης θα το ψάξω γιατί μου κάνει εντύπωση.

Έχασες επεισόδια, κάποιος εισαγγελέας ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη. Εγώ πάντως αν παραπαεμπόμουν σε δίκη κατηγορούμενος ότι περπατούσα στον δρόμο, θα διαμαρτυρόμουν για πάντα για το ότι δικάστηκα για τέτοια κατηγορία, έστω κι αν αθωωνόμουν.


quote:
Originally posted by Rigelian

Ξέρετε, αν κάποιοι θεωρούν τη δικαιοσύνη "αναξιόπιστη", ας μην προσφεύγουν σε αυτήν. Από τη στιγμή που προσφεύγεις, θεωρείς και παραδέχεσαι ότι είναι "αξιόπιστη". Δεν γίνεται να δεχόμαστε μόνο τις αποφάσεις που μας βολεύουν!

Καλά τα λες, μόνο που ξέχασες να δώσεις εναλλακτική λύση. Ποια είναι η εναλλακτική? Να μη προσφύγεις στη δικαιοσύνη, δεχόμενος το σωστό της υπόθεσης που αμφισβητείς. Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή, αν και όλως τυχαίως σου διέφυγε!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  15:53:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Gypaetos

Ενα θα πω μόνο: ο Βαξεβάνης αθώωθηκε και πάλι του φταίει η δικαιοσύνη; Ε έλεος, πόση καταγγελία να αντέξω πρωί πρωί;
Για το πρώτο με τους ομολογιούχους δεν κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης. Για το 30μηνο προφυλάκισης θα το ψάξω γιατί μου κάνει εντύπωση.

Έχασες επεισόδια, κάποιος εισαγγελέας ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη. Εγώ πάντως αν παραπαεμπόμουν σε δίκη κατηγορούμενος ότι περπατούσα στον δρόμο, θα διαμαρτυρόμουν για πάντα για το ότι δικάστηκα για τέτοια κατηγορία, έστω κι αν αθωωνόμουν.


quote:
Originally posted by Rigelian

Ξέρετε, αν κάποιοι θεωρούν τη δικαιοσύνη "αναξιόπιστη", ας μην προσφεύγουν σε αυτήν. Από τη στιγμή που προσφεύγεις, θεωρείς και παραδέχεσαι ότι είναι "αξιόπιστη". Δεν γίνεται να δεχόμαστε μόνο τις αποφάσεις που μας βολεύουν!

Καλά τα λες, μόνο που ξέχασες να δώσεις εναλλακτική λύση. Ποια είναι η εναλλακτική? Να μη προσφύγεις στη δικαιοσύνη, δεχόμενος το σωστό της υπόθεσης που αμφισβητείς. Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή, αν και όλως τυχαίως σου διέφυγε!



Κάνεις αντάρτικο! Αλλά να σε πιάσουν, δεν αρχίζεις να μυξοκλαίγεσαι σαν κάτι καλόπαιδα πέρισυ που πέρασαν την κοινωνία για playsation!


Κοίτα, είναι τρόπος σκέψης: Αν όλοι για ό,τι θεωρούσαμε λάθος προσφεύγαμε στην δικαιοσύνη, θα ήταν τα πράγματα παντού καλύτερα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  16:15:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

quote:
Originally posted by Gypaetos

Ενα θα πω μόνο: ο Βαξεβάνης αθώωθηκε και πάλι του φταίει η δικαιοσύνη; Ε έλεος, πόση καταγγελία να αντέξω πρωί πρωί;
Για το πρώτο με τους ομολογιούχους δεν κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης. Για το 30μηνο προφυλάκισης θα το ψάξω γιατί μου κάνει εντύπωση.

Έχασες επεισόδια, κάποιος εισαγγελέας ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη. Εγώ πάντως αν παραπαεμπόμουν σε δίκη κατηγορούμενος ότι περπατούσα στον δρόμο, θα διαμαρτυρόμουν για πάντα για το ότι δικάστηκα για τέτοια κατηγορία, έστω κι αν αθωωνόμουν.


Δεν τον κατηγόρησαν ότι περπατούσε στο δρόμο, ούτε έπαθε τίποτα, διαφήμιση του κάνανε και ηρωοποιήθηκε και βγήκε κι από πάνω! Και εν πάση περιπτώσει δεν ήξερα ότι έπρεπε να τον ρωτήσει ο εισαγγελέας για να κάνει έφεση. Αυτός αν καταδικαζόταν δεν θα έκανε έφεση;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2013 :  17:00:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο εισαγγελέας είναι υπάλληλος του λαού. Τον λαό έπρεπε να ρωτήσει. Είναι προσβολή για τον λαό να ασκεί μια τέτοια έφεση για κάποιον που έφερε στην επικαιρότητα με το μοναδικό τρόπο που γινόταν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ που έκρυβαν επί δύο χρόνια οι Βενιζέλοι, όταν 214 δικογραφίες που έχουν φτάσει από την Εισαγγελία στην ελληνική Βουλή για πιθανές παράνομες πράξεις Υπουργών, κρύβονται στα συρτάρια της Βουλής μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα, κι η Εισαγγελία δεν κάνει τίποτα για να προχωρήσουν οι υποθέσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 46 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000