Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Για ποσο καιρο θα τους ανεχομαστε...?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 9

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  01:28:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Πόσο πιο απλά να το γράψω;

Το γεγονός είναι ότι τους ψηφίσαμε και γι αυτό βρίσκονται στην εξουσία.
Το γιατί τους ψηφίσαμε είναι μια άλλη κουβέντα.

Επίσης: Καμία αλλοίωση αποτελέσματος δεν υπάρχει, ό,τι ψηφίσαμε, αυτό βγήκε.

Και, επιτέλους, ποια εξαπάτηση; Λες και δεν ξέρουμε;

Και γιατί είναι άλλη κουβέντα??????????
Είναι κουβέντα που αφορά ΑΜΕΣΑ τη συζήτηση. Το ένα, είναι αποτέλεσμα του άλλου (προιόν εξαπάτησης κλπ).
Αν παρόλα αυτά επιμένεις ότι είναι άλλη κουβέντα, εξήγησέ το.
Αλλιώς συμπεραίνω ότι το αναφέρεις ως άλλη κουβέντα, επειδή παραδοχή ότι αφορά άμεσα τη συγκεκριμένη κουβέντα, ισοπεδώνει όλο το σκεπτικό και όλα τα επιχειρήματά σου.

Όσο για το ποια εξαπάτηση? Ξαναδές τα βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM

http://www.youtube.com/watch?v=oG232FnN91w

Καθαρή εξαπάτηση και νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος. Παράνομη απόκτηση εξουσίας, με ψέματα (χώρια η προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά αυτή την αφήνουμε)

Αν εσύ πας στη ταβέρνα και παραγγείλεις ψάρια, κι αντί για ψάρια σου φέρει σκ@τ@, πολύ αμφιβάλω ότι αν πας στα δικαστήρια θα δεχτείς την απολογία του ταβερνιάρη: "λες και δεν ήξερε ότι μαγειρέυω σκ@τ@ αντί για μπαρμπούνια."

Αλλά από θεωρίες έχουμε χορτάσει.



quote:
Originally posted by Rigelian

Κοίτα, αυτό είναι μια άποψη "που τους έχουν στο χέρι από τη ζήμενς, που βρίσκονται στην εξουσία με εξαπάτηση και αλλοίωση με διάφορους τρόπους που έχω γράψει κατά καιρούς, του εκλογικού αποτελέσματος." με την οποία δεν συμφωνώ.
Το γεγονός είναι ότι τους ψηφίσαμε και γι αυτό βρίσκονται στην εξουσία.
Το γιατί τους ψηφίσαμε είναι μια άλλη κουβέντα.

Εθελοτυφλείς, ή μου φαίνεται? Τέλος πάντων, αν σου διέφυγε, η ζήμενς λάδωσε αποδεδειγμένα Έλληνες πολιτικούς και κόμματα με κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειάζεται να ψάξω να βρω το ακριβές ποσό. Από αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια, βρέθηκε η πορεία των δύο εκατομμυρίων από αυτά. Ένα εκατομμύριο πήρε ο Τσουκάτος και ένα εκατομμύριο ο Μαντέλης (κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Και τα παιδάκια της Α'Δημοτικού μπορούν να κάνουν την αφαίρεση και να βρουν ότι περισσεύουν κάποια ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτά ποιοι μπορεί να τα πήραν? Προφανώς δεκάδες πολιτικοί, συνάδελφοι των προαναφερόμενων. Οι Γερμανοί δεν γνωστοποιούν τα ονόματα (θα φρίξουμε αν τα μάθουμε), για να έχουν τους δωροδοκηθέντες πολιτικούς, σκλαβάκια τους και για να ψηφίζουν τα μνημόνια.

Από που και ωσπου είναι λοιπόν απλά "μια άποψη"? Μια άποψη που μας κοροιδεύει η δική σου, μπορεί. Απορώ γιατί να επιμένεις να αγνοείς ακόμη κι αυτά τα τόσο πασιφανή και αυταπόδεικτα για να υπερασπιστείς τις θέσεις σου και τους άνομους.

Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτά που σου έγραψα για το ίδιο θέμα το μεσημέρι και που αν τεκμηριώσεις το που κάνω λάθος, θα παραδεχτώ το...δίκιο σου και θα περάσω στη πλευρά σου.

@Rigelian. "Συμφωνώ απόλυτα με Γιώργο και επαυξάνω: Θα μπορούσα πχ να θεωρήσω ότι προδότες πολιτικοί είναι όλοι όσοι ΔΕΝ ψήφισαν τα μνημόνια!". Δικαίωμά σου, προς το παρόν αυτό που ξέρω ότι υποστηρίζεις, είναι να δώσουν λύση τα κόμματα που τους έχουν στο χέρι από τη ζήμενς, που βρίσκονται στην εξουσία με εξαπάτηση και αλλοίωση με διάφορους τρόπους που έχω γράψει κατά καιρούς, του εκλογικού αποτελέσματος, που κυκλοφορούν ελεύθεροι χάρη σε αυτοαθωωτικούς νόμους. Αν καταφέρεις κάποτε εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να πείσεις, πως καταδέχεσαι ως Έλληνας, να δώσουν τη λύση αυτοί που δημιούργησαν με ένα εκατομμύριο τρόπους τη κρίση, άτομα που έπρεπε να βρίσκονται ισόβια για εσχάτη προδοσία αντί να κυβερνούν, τότε θα παραδεχτώ πως έχεις δίκιο. Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ολοφάνερα λάθος άτομα υποστηρίζεις.

Edited by - KostasPVol on 28/06/2013 01:37:03
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  08:41:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για μια ακόμα φορά λοιπόν: δεν υπάρχει παράνομη απόκτηση εξουσίας ούτε νόθευση εκλογικού αποτελέσματος. Δεν είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να υπόσχεσαι το άλφα και να κανεις το βητα. Παράνομο είναι κάτι που αντίκειται στο νόμο (παρά το νόμο). Ψηφίζουν άλλωστε ενήλικες ακριβώς για να έχουν γνώση και κρίση αυτού που ψηφίζουν. Μέσα από εκλογές απέκτησε την εξουσία η κυβέρνηση, άρα νόμιμα, δηλαδή με την προβλεπόμενη διαδικασία, δεν έκανε πραξικόπημα. Αν θεωρείς ότι υφάρπαξε την ψήφο με ψεύτικες υποσχέσεις, και πάλι αυτές είναι παρατηρήσεις στο πλαίσιο της ηθικής αν θες, ή της πολιτικής. Όποιος πιστεύει ότι εξαπατήθηκε, ας γίνει κοψοχέρης που λέγαμε παλιά και να μην ξαναψηφίσει τους ίδιους. Έτσι γινόταν ανέκαθεν στις δημοκρατίες, εναλλακτική δεν υπάρχει. Η δημοκρατία είναι το καλύτερο δυνατό πολίτευμα, όχι το τέλειο, τέτοιο δεν υπάρχει.
Για τα περί νόθευσης δεν αξίζει καν να συζητάμε. Έχω προσωπικά διεξάγει κάπου 15 εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ως δικαστικός αντιπρόσωπος και η διαδικασία είναι πάντα αδιάβλητη: ό,τι ρίχνουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη, αυτό μετράει. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε όρους μετά λόγου γνώσεως. Νοθεία σημαίνει ότι άλλο ψηφίζει ο κοσμος και άλλο καταγράφεται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  09:46:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα Με κάλυψε ο Τάσος! Επίσης, ΚώσταΠ, την λύση θα τη δώσουν οι εκλεγμένοι, αυτοί που θέλει ο λαός. Αλλιώς, τι προτείνεις; Οκ, αν δεν δεν σ' αρέσει, μην τους ψηφίζεις, παράθετε επιχειρήματα αν θέλεις να μην τους ψηφίζουν και οι άλλοι.

Για να τελειώνουμε: Αν βάλουμε πολιτικούς vs. πολίτες στις ευθύνες για την κρίση, διαχρονικά διότι οι αιτίες είναι πολύ βαθιές, θα έλεγα προσπαθώντας ότι οι ευθύνες των πρώτων να ποσοστικοποιήσω λίγο, ότι οι πρώτοι έχουν ευθύνη 51%-60 και οι δεύτεροι 49%-40. Μέχρι εκεί.

Αυτό το "οι πολιτικοί δημιούργησαν την κρίση" το βρίσκω αναληθές, λαϊκίστικο και αποπροσανατολιστικό. Απο θεωρίες έχουμε χορτάσει λοιπόν, πράξεις: Τι προτείνεις;

Διαμαντή, στους αγώνες ενωμένοι και στη μάσα χωριστά;

Ποιο εγώ και ποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις, εδώ δεν είμαστε (τόσο πολύ...) Σοβιέτ. Στο εμείς είμαστε παντού όταν κοιτάμε μια κοινωνία και προσπαθούμε να βρούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ και πώς θα το ξεπεράσουμε.

"Δικαιοσύνη με ισοτιμία και ισονομία." Προφανώς, κανείς δεν διαφωνεί. Αλλά για τα υπόλοιπα, θα μπορούσα κι εγώ να ισχυριστώ ότι "όποιος δεν βλέπει ότι η λύση είναι το άνοιγμα της οικονομίας και η μείωση του κράτους εθελοτυφλεί, αποπροσανατολίζει και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται". Αλλά δεν το λέω, διότι προσβάλλω όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Μια χαρά τα έλεγε ο Ρούσβελτ, για την εποχή του, με το συγκεκριμένο του Βάρναλη διαφωνώ, εξόχως μοιρολατρικό. Αλλά και πάλι, τι προτείνεις;

Επίσης, με αφορμή αυτό που έγραψε ο ΚώσταςΠ "Από που και ωσπου είναι λοιπόν απλά "μια άποψη"? Μια άποψη που μας κοροιδεύει η δική σου, μπορεί. Απορώ γιατί να επιμένεις να αγνοείς ακόμη κι αυτά τα τόσο πασιφανή και αυταπόδεικτα για να υπερασπιστείς τις θέσεις σου και τους άνομους." θέλω να πω κάτι ακόμα:

Ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις επιθέσεις. Είναι κάτι που κάνει συχνά η "από εκεί" πλευρά (ας πούμε των αριστερών, αν ενοχλεί ο χαρακτηρισμός, τον αλλάζω) και συνήθως προσβάλλει προσωπικά τον φέροντα, κάποιες άλλες φορές έχουμε θεωρηθεί έχοντες, κατέχοντες και δεν ξέρω εγώ τι επειδή υποστηρίζουμε το μηνμόνιο!

Τις απόψεις μου τις έχω επειδή θεωρώ ότι είναι οι σωστές, όχι από συμφέρον ή ταύτιση με κάποιους.

Τις στηρίζω στα γεγονότα: Όπου ο κομμουνισμός προσπάθησε να εφαρμοστεί, έφερε μόνο φτώχια, πείνα και διάλυση. Παντού έκλεισαν τα σύνορα για να μην φύγει ο κόσμος. Fact. Το αντίθετο, όχι παντού βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις ο καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία με κανόνες και νόμους, δημιούργησε πλούτο και έκανε κράτη στα οποία ζουν καλά (σε γενικές γραμμές) οι πολίτες και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να πάει εκεί! Another fact! Τα σύνορα της Κούβας είναι κλειστά για τυς πολίτες της, της Βόρειας Κορέας επίσης, όπως ήταν της ΕΣΣΔ και των άλλων κρατών του "ανατολικού μπλοκ".

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Προφανώς οι αστικές δημοκρατίες δεν είναι τέλειες και υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, προς αυτήν την κατεύθηνση πρέπει να κινηθούμε. Αλλά μέχρι τώρα είναι το καλύτερο, συγκριτικά με τα άλλα, σύστημα.

Θέλετε να το πείτε "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος"; Πείτε το κι έτσι.

Κάτι τελευταίο:
Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, ζει σε αγέλες (ομάδες/κοινωνίες). Κοινωνικές διαστρωματώσεις και ταξικότητα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  10:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΚώσταΠ, εννοώ ότι το γιατί ψήφισε ο κόσμος έτσι δεν πρέπει να συγχέεται με το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε έτσι. Έσύ έχεις την άποψή σου, εγώ λέω ότι ο κόσμος είναι πρόβατα και τους αρέσει να ψηφίσουν διεφθαρμένους για να τους διορίσουν, εν γνώσει τους. Ίσως κάποιοι καταλαβαίνουν ότι better the devil you know και ότι ακόμα και αυτοί είναι "καλύτεροι" (λιγότερο χειρότεροι) από κάποιους άλλους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  10:26:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Καλημέρα Με κάλυψε ο Τάσος! Επίσης, ΚώσταΠ, την λύση θα τη δώσουν οι εκλεγμένοι, αυτοί που θέλει ο λαός. Αλλιώς, τι προτείνεις; Οκ, αν δεν δεν σ' αρέσει, μην τους ψηφίζεις, παράθετε επιχειρήματα αν θέλεις να μην τους ψηφίζουν και οι άλλοι.

Για να τελειώνουμε: Αν βάλουμε πολιτικούς vs. πολίτες στις ευθύνες για την κρίση, διαχρονικά διότι οι αιτίες είναι πολύ βαθιές, θα έλεγα προσπαθώντας ότι οι ευθύνες των πρώτων να ποσοστικοποιήσω λίγο, ότι οι πρώτοι έχουν ευθύνη 51%-60 και οι δεύτεροι 49%-40. Μέχρι εκεί.

Αυτό το "οι πολιτικοί δημιούργησαν την κρίση" το βρίσκω αναληθές, λαϊκίστικο και αποπροσανατολιστικό. Απο θεωρίες έχουμε χορτάσει λοιπόν, πράξεις: Τι προτείνεις;

Διαμαντή, στους αγώνες ενωμένοι και στη μάσα χωριστά;

Ποιο εγώ και ποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις, εδώ δεν είμαστε (τόσο πολύ...) Σοβιέτ. Στο εμείς είμαστε παντού όταν κοιτάμε μια κοινωνία και προσπαθούμε να βρούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ και πώς θα το ξεπεράσουμε.

"Δικαιοσύνη με ισοτιμία και ισονομία." Προφανώς, κανείς δεν διαφωνεί. Αλλά για τα υπόλοιπα, θα μπορούσα κι εγώ να ισχυριστώ ότι "όποιος δεν βλέπει ότι η λύση είναι το άνοιγμα της οικονομίας και η μείωση του κράτους εθελοτυφλεί, αποπροσανατολίζει και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται". Αλλά δεν το λέω, διότι προσβάλλω όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Μια χαρά τα έλεγε ο Ρούσβελτ, για την εποχή του, με το συγκεκριμένο του Βάρναλη διαφωνώ, εξόχως μοιρολατρικό. Αλλά και πάλι, τι προτείνεις;

Επίσης, με αφορμή αυτό που έγραψε ο ΚώσταςΠ "Από που και ωσπου είναι λοιπόν απλά "μια άποψη"? Μια άποψη που μας κοροιδεύει η δική σου, μπορεί. Απορώ γιατί να επιμένεις να αγνοείς ακόμη κι αυτά τα τόσο πασιφανή και αυταπόδεικτα για να υπερασπιστείς τις θέσεις σου και τους άνομους." θέλω να πω κάτι ακόμα:

Ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις επιθέσεις. Είναι κάτι που κάνει συχνά η "από εκεί" πλευρά (ας πούμε των αριστερών, αν ενοχλεί ο χαρακτηρισμός, τον αλλάζω) και συνήθως προσβάλλει προσωπικά τον φέροντα, κάποιες άλλες φορές έχουμε θεωρηθεί έχοντες, κατέχοντες και δεν ξέρω εγώ τι επειδή υποστηρίζουμε το μηνμόνιο!

Τις απόψεις μου τις έχω επειδή θεωρώ ότι είναι οι σωστές, όχι από συμφέρον ή ταύτιση με κάποιους.

Τις στηρίζω στα γεγονότα: Όπου ο κομμουνισμός προσπάθησε να εφαρμοστεί, έφερε μόνο φτώχια, πείνα και διάλυση. Παντού έκλεισαν τα σύνορα για να μην φύγει ο κόσμος. Fact. Το αντίθετο, όχι παντού βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις ο καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία με κανόνες και νόμους, δημιούργησε πλούτο και έκανε κράτη στα οποία ζουν καλά (σε γενικές γραμμές) οι πολίτες και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να πάει εκεί! Another fact! Τα σύνορα της Κούβας είναι κλειστά για τυς πολίτες της, της Βόρειας Κορέας επίσης, όπως ήταν της ΕΣΣΔ και των άλλων κρατών του "ανατολικού μπλοκ".

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Προφανώς οι αστικές δημοκρατίες δεν είναι τέλειες και υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, προς αυτήν την κατεύθηνση πρέπει να κινηθούμε. Αλλά μέχρι τώρα είναι το καλύτερο, συγκριτικά με τα άλλα, σύστημα.

Θέλετε να το πείτε "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος"; Πείτε το κι έτσι.

Κάτι τελευταίο:
Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, ζει σε αγέλες (ομάδες/κοινωνίες). Κοινωνικές διαστρωματώσεις και ταξικότητα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.





Ναι αλλα εις βαρος αλλων κρατων και φυλων, Κομμουνισμος δεν εφαρμοστηκε ποτε μεχρι τωρα, θα μιλησουμε για Κομμουνισμο ή για σοσιαλισμο οταν θα υπαρξει σε Παγκοσμιο επιπεδο οπως ο Καπιταλισμος για να μποεσουμε να τον κρινουμε ουσιαστικα.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  10:33:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"εις βαρος αλλων κρατων και φυλων, Κομμουνισμος δεν εφαρμοστηκε ποτε μεχρι τωρα, "
η απάντηση έχει 4 γράμματα:
ΕΣΣΔ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  10:40:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάνεις λάθος, υπήρξε για δεκαετίες καπιταλισμός και κομμουνισμός ταυτόχρονα και όλοι είδαμε ότι με την πρώτη ευκαιρία οι λαοί του ανατολικού μπλοκ άλλαξαν το σύστημα. Όσο δε υπήρχε το προηγούμενο καθεστώς, προσπαθούσαν με κάθε ευκαιρία να αποδράσουν από τη χώρα τους. Άλλοι σκοτώνονταν στο τείχος, άλλους τους εκτελούσαν στα φυλακές, πολιτικές ελευθερίες μηδέν, θρησκείες υπό διωγμό, τι να λέμε τώρα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  11:08:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαχαχα ανοιξα μεγαλο θεμα τωρα και δυστυχως αυτη ειναι πολλη μεγαλη κουβεντα που ειναι δυσκολο να γινει εδω.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  13:21:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας το επισημάνω για πολλοστή φορά:

Η όποια συζήτηση ξεκινάει πάντα και περιφέρεται
γύρω από ''θεωρητικές'' τάχα μου αναζητήσεις
και ''σοβαρούς'' προβληματισμούς

Είναι σίγουρο πως η Ελληνική κοινωνία αυτή την εποχή
άλλα προσπαθεί να περιμαζέψει και να σώσει

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  17:38:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω ξαναγράψει ότι νοθεία έχει γίνει ακόμη και μέσα στη Βουλή: http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=2480
Εν πάσει περιπτώσει, κακώς έγραψα τη λέξη νοθεία, έπρεπε να γράψω αλλοίωση, καθώς αυτό συμβαίνει όταν εξαπατάται το εκλογικό σώμα, στην οποία περίπτωση αναφερόμουν.
Και όχι μόνο από αυτό βέβαια. Δεν εξαπατάται μόνο με τις ψεύτικες εξαγγελίες. Υπάρχουν και οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις (το ομολόγησε μάλιστα χθες ο Καρατζαφέρης: http://voliotaki.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5265.html), υπάρχει και η χειραγώγηση και η πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ (χαρακτηριστικότατο: http://s1179.photobucket.com/user/KostasPVol/media/01_zps072864fe.jpg.html)
Αλλά ας αφήσουμε και τα τελευταία. Και μόνο η εξαπάτηση των ψηφοφόρων, είναι ξεκάθαρη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Τώρα αν κάποιοι δεν ενοχλούνται από αυτό και το αποδέχονται ως όχι παράνομο, τι να πω. Ο Κώστας λέει, "ο κόσμος είναι πρόβατα και τους αρέσει να ψηφίσουν διεφθαρμένους".
Πως να το κάνουμε. Η εξαπάτηση είναι η απόλυτη ατιμία, παράκαμψη της Δημοκρατίας. Το αν δεν προβλέπεται η απαγόρευσή της από τους νόμους ενός πολιτεύματος που κατά τα άλλα θέλει να λέγεται δημοκρατικό, θα έπρεπε να εξοργίζει αντί να είναι ανεκτό ως μη προβλεπόμενο από τη νομοθεσία. Και τανκς να βγάλουν στους δρόμους, μερικοί θα πούνε ότι δεν γράφει πουθενά ότι απαγορεύεται. Μπερδεύουμε τη Δημοκρατία με τους απατεώνες που λυμαίνονται τη Δημοκρατία.

Για να το πω κι αλλιώς. Εντάξει, οι νόμοι δεν το γράφουν. Που λέει όμως ότι Δημοκρατία είναι η εκλογή κάποιου με ψέματα.


Κώστα μη λες ότι σου επιτίθομαι. Αυτά που σου είπα είναι εμφανέστατα, γι'αυτό και τα εξέφρασα έτσι. Είναι ξακάθαρο ότι αυτό που έγραψες ότι "είναι μια άποψη που τους έχουν στο χέρι από τη ζήμενς...με την οποία δεν συμφωνώ", δεν είναι απλά μια λάθος εκτίμηση, αλλά όπως έδειξα, τα αγνοείς εν γνώση σου. Αποκλείεται να μη ξέρεις για τα εκατοντάδες εκατομμύρια, μίζες της ζήμενς που δεν αποκαλύπτεται σε ποιους πολιτικούς και κόμματα δόθηκαν.

Για το άλλο που επίσης αμφισβητείς, "Αυτό το "οι πολιτικοί δημιούργησαν την κρίση" το βρίσκω αναληθές, λαϊκίστικο και αποπροσανατολιστικό", το ξαναλέω. Και μόνο το ότι το να μπούμε στο ΔΝΤ προαποφασίστηκε και μαγειρευόταν ένα χρόνο πριν μπούμε, και μόνο από το ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για να μπούμε ντε και καλά με το ζόρι, δείχνει ότι το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο που λέει και το τραγούδι. Κι αυτά δεν τα έκανα ούτε εδώ, ούτε εσύ. Πολιτικοί τα έκαναν. Και δεν είναι παιχνίδι, να καταστρέφονται ζωές εξαιτίας της προδοσίας τους, κι εμείς να βρίσκουμε λόγους δικαιολόγησής τους.

Γι'αυτά που εμπλέκεις κομμουνισμό κλπ, κανείς δεν τον ζήτησε. Δικαιοσύνη ζητάμε, τιμωρία των υπευθύνων, καταγραφή του χρέους και διάφορα άλλα που γράφω συχνά.

Όπως ήμουν βέβαιος, δεν απάντησες κάτι ουσιαστικό. Ξαναβάζω λοιπόν τη πρόκληση-πρόσκληση, δεν ισχύει μόνο για σένα, όποιος μπορεί ας δείξει που έχω λάθος:


@Rigelian. "Συμφωνώ απόλυτα με Γιώργο και επαυξάνω: Θα μπορούσα πχ να θεωρήσω ότι προδότες πολιτικοί είναι όλοι όσοι ΔΕΝ ψήφισαν τα μνημόνια!". Δικαίωμά σου, προς το παρόν αυτό που ξέρω ότι υποστηρίζεις, είναι να δώσουν λύση τα κόμματα που τους έχουν στο χέρι από τη ζήμενς, που βρίσκονται στην εξουσία με εξαπάτηση και αλλοίωση με διάφορους τρόπους που έχω γράψει κατά καιρούς, του εκλογικού αποτελέσματος, που κυκλοφορούν ελεύθεροι χάρη σε αυτοαθωωτικούς νόμους. Αν καταφέρεις κάποτε εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να πείσεις, πως καταδέχεσαι ως Έλληνας, να δώσουν τη λύση αυτοί που δημιούργησαν με ένα εκατομμύριο τρόπους τη κρίση, άτομα που έπρεπε να βρίσκονται ισόβια για εσχάτη προδοσία αντί να κυβερνούν, τότε θα παραδεχτώ πως έχεις δίκιο. Προς το παρόν το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ολοφάνερα λάθος άτομα υποστηρίζεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/06/2013 :  20:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάμε πάλι για το θέμα της "αλλοίωσης" της ψήφου: τα παραγωγικά αίτια της απόφασης για την ψήφο του καθενός δεν έχουν καμία σημασία για το τελικό αποτέλεσμα (σε καμία χώρα του κόσμου). Στο ψηφοδέλτιο ΔΕΝ εξηγείς και τους λόγους που το επέλεξες, απλώς το σταυρώνεις και το ρίχνεις στην κάλπη. Άλλοι πχ ψηφίζαν Αντρέα γιατί είχε γκόμενα ωραία που έλεγε και το τραγουδάκι, άλλοι για να βολευτούν μέσω της κλαδικής, άλλοι γιατί ήθελαν αλλαγή, άλλοι για να φύγουν οι βάσεις και άλλοι για το Τσοβόλα δώσ'τ όλα. Άλλοι πάλι για το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, ή για να διώξει το νέφος επίσης σε 100 ημέρες (ο Τρίτσης; δεν καλοθυμάμαι). Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πάντα το ίδιο τροπάριο είχαμε και έχουμε, απλώς αλλάζουνε τα πρόσωπα και οι υποσχέσεις. Ποιος, πώς, σε ποιο χρονικό σημείο και με ποια κριτήρια θα κρίνει κάθε φορά αν εξαπατήθηκε ο λαός από τις υποσχέσεις του κόμματος που νίκησε στις εκλογές;;;; Και μετά τι θα γίνει, ποιος θα κυβερνήσει και με ποια λαϊκή εντολή; Όταν ψηφίζουμε και αυτό ας το έχουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι γνωρίζουμε ότι καταρχήν ψηφίζουμε για 4 χρόνια. Δίνουμε την ψήφο χωρίς όρους και αιρέσεις, η εφορευτική επιτροπή μόνο ψηφοδέλτια μπορεί να μετρήσει. Έτσι ήταν πάντα και έτσι είναι παντού, σε ΟΛΟ τον (δυτικό τουλάχιστον) κόσμο. Πες μου εσύ μια κυβέρνηση που τήρησε τις υποσχέσεις και εφάρμοσε το πρόγραμμά της. Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, όπως έχουμε ξαναπεί, καλώς ή κακώς ο λαός ψήφισε πέρσι τον Ιούνιο μνημονιακά, ήξερε ότι στην καλύτερη θα γινόταν "αναδιαπραγμάτευση" του μνημονίου, όχι ότι θα ακυρωνόταν (σιγά που θα το ακύρωνε κι ο άλλος δηλαδή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, υποθετική). Όποιος λοιπόν διαφωνεί με την επιλογή του λαού, ας προσπαθήσει να την μεταστρέψει μέχρι τις επόμενες εκλογές που δε νομίζω ότι θα αργήσουν άλλωστε.
Τέτοια προσπάθεια απονομιμοποίησης του εκλογικού αποτελέσματος πάντως ούτε ο Σύριζα ούτε το ΚΚΕ ούτε και η Χρυσή Αυγή δεν έχουν τολμήσει, μόνο εδώ στο φόρουμ την έχω συναντήσει...
Τώρα για το επιχείρημα ότι δεν προβλέπεται το παράνομο του να κατέβουν τα τανκς στους δρόμους δεν θα γράψω τίποτα σχετικά, για τον πρόσθετο λόγο ότι κάτι μου λέει πως, αφού το καταρρίψω, θα μου γράψεις ότι δεν το εννοούσες κυριολεκτικά και ήταν σχήμα λόγου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/06/2013 :  01:12:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάθε άλλο παρά σχήμα λόγου. Τανκς έχουν βγει σε μια "χρυσή" εποχή στην Ελλάδα, και ήταν άπειροι αυτοί που τα δικαιολογούσαν, ή θριαμβολογούσαν. Όταν κατέρρευσαν 7 χρόνια μετά, τότε θυμήθηκαν να τα καταδικάσουν.
Δεν έχω απολύτως καμμία αμφιβολία, ότι οποιαδήποτε έκνομη πράξη κι αν γίνει στη πατρίδα μας, πάντα κάποιοι θα βρίσκουν αιτίες δικαιολόγησής της. Το βλέπουμε πχ με την ΕΡΤ που δεν την ανοίγουν ούτε καν μετά την εντολή του ΣτΕ, με τη καταδίκη από τη κυβέρνηση αυτών που διαμαρτύρονται για τη 30μηνη φυλάκιση του Σακκά χωρίς δίκη, και πάει λέγοντας.

Το για ποιους λόγους ψηφίζει ο καθένας τον οποιονδήποτε, είναι θέμα δικό του. Δεν βγάζουν προεκλογικές εξαγγελίες οι ψηφοφόροι, τα κόμματα βγάζουν. Αν οι εξαγγελίες εξαπατούν, έξ ορισμού αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Πως να το κάνουμε, στοιχειώδης λογική είναι. Το αν το έκαναν οι προηγούμενοι ή όλοι οι προηγούμενοι, είναι εξίσου άτιμο, και καμμία δικαιολογία δεν φέρνει σε όποιον το μιμείται.
Το ποιος μπορεί να ελέγξει αν τηρούνται οι προεκλογικές εξαγγελίες, είναι απολύτως εύκολο (για μια πραγματική Δημοκρατία). Να υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή (όταν λέμε ανεξάρτητη εννοούμε ανεξάρτητη), που μόλις βλέπει σημαντικές παρατυπίες από κάποιον εκλεγέντα, να τον στέλνει σπίτι του, με δια βίου στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και παραπομπή σε δίκη. Δεν είναι παιχνίδι οι εκλογές, για να εμπαίζει κανείς κανέναν.
Τα πάντα είναι εύκολα να γίνουν, θέληση για Δημοκρατία να υπάρχει. Αν νοιώθει ο πολίτης Δούλος, αυτά φαντάζουν ουτοπίες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/06/2013 :  12:28:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τα τανκς προχείρως σου απαντώ ότι αν βγουν στους δρόμους θα έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα κι ο μισός Ποινικός Κώδικας, άρα τι συζητάμε αν είναι παράνομο ή όχι; Ότι κάποιος μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη δε λέει τίποτα ούτε σχετικοποιεί την παρανομία. Υπενθυμίζω δε ότι και την άλλη φορά που έγινε, παράνομο κρίθηκε και οι υπαίτιοι πήγαν φυλακή, άσχετα από το τι μπορεί να υποστηρίζει ο ένας κι ο άλλος, γιατί η παρανομία συντελέστηκε. Ακυρη λοιπόν η σύγκριση που έκανες.
Επειδή σου αρέσουν οι ουτοπίες πάμε και στην ανεξάρτητη αρχή που λες και που φυσικά θα ήταν ελληνική πατέντα, αλλά γιατί να μην πρωτοπορήσουμε αφού και η δημοκρατία ελληνική ανακάλυψη είναι. Σου απαντάω λοιπόν:
Από πού θα αντλούσε νομιμοποίηση η αρχή αυτή, ποιος θα την όριζε, για πόσο καιρό και με ποια διαδικασία; Θα στεκόταν πιο πάνω κι από την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση; Θα ακύρωνε το εκλογικό αποτέλεσμα; Με τι νομιμοποίηση, ελέω θεού; Κι αν το κόμμα που νίκησε είχε πάρει 50% και το επόμενο 20%, με ποια λογική και με ποια αντικειμενικά κριτήρια θα παρέκαμπτε πχ 3.000.000 ψηφοφόρους, αφού όπως λες κι εσύ και συμφωνούμε "το για ποιους λόγους ψηφίζει ο καθένας τον οποιονδήποτε, είναι θέμα δικό του";
Παράδειγμα: το ΠΑΣΟΚ είχε εξαγγείλει ότι θα βγούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ. Σάρωσε στις εκλογές του 81. Μετά ξαναψηφίστηκε στις επόμενες εκλογές, αν και παραμείναμε και στους δυο οργανισμούς. Με ποια λογική θα επενέβαινε η Αρχή που λες για να διώξει το ΠΑΣΟΚ πχ το 82 ή το 83; Κι αν εφάρμοσε άλλα πράγματα του προγράμματός του, ή τα μισά; Πώς θα μετρήσεις συνολικά αν η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της; Κι αφού ψηφίστηκε για μια τετραετία, γιατί να μην της δοθεί ολόκληρη η τετραετία για να ολοκληρώσει το όποιο έργο της; Κι αν θες να βγεις από το ΝΑΤΟ αλλά ως κυβέρνηση διαπιστώνεις ότι θα σε πάρουν φαλάγγι οι Τούρκοι μετά; Κι αν θες επαναδιαπραγμάτευση και δεν ξέρεις πως να πληρώσεις τους μισθούς μετά, αφού σε εκβιάζουν οι δανειστές;
Βλέπεις λοιπόν ότι είναι εύκολο να μιλάμε για ανεξάρτητες αρχές και ουτοπίες
αλλά στην πράξη μάλλον στερούνται ουσίας και λογικής αυτές οι προτάσεις. Θα μου πεις ο πνιγμένος απ'τα μαλλιά πιάνεται, αλλά όχι και να φτιάξουμε κάτι χειρότερο από αυτό που υπάρχει. Ελεγχος της εκτελεστικής εξουσίας σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο γίνεται από την δικαστική, τον τύπο, την αντιπολίτευση και γενικότερα τους υπάρχοντες θεσμούς, όχι από επιτροπές που θα λειτουργούν στο όνομα του λαού (παρεμπιπτόντως αυτό σε σοβιέτ μου φέρνει τώρα που το σκέφτομαι). Η δημοκρατία που έχουμε δεν πάσχει ως σύστημα και ως θεσμός αλλά στην εφαρμογή της, γιατί όπως λέει κι ο Rigo τελικά παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Όταν αυτοί που εμείς ψηφίζουμε είναι ιδιοτελείς και "λίγοι" γιατί και οι ψηφοφόροι είμαστε το ίδιο, δεν μας φταίει το σύστημα, ούτε η μυστική ψηφοφορία...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/06/2013 :  14:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ως προς το πρώτο. Και τώρα καταπατείται το Σύνταγμα, αλλά μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητάμε αν είναι παράνομες ή όχι οι πλέον αυτονόητες παρανομίες. Αν κάποτε το καθεστώς της μεταπολίτευσης που λυμαίνεται και βιάζει τη Δημοκρατία καταρρεύσει, θα γραφτούν εγκυκλοπαίδιες για τα ανουσιουργήματα που κάνανε επί δεκαετίες οι δυνάστες πατώντας στο όνομα της Δημοκρατίες. Τότε θα θυμηθεί να ξυπνήσει από το βόλεμα πολύς κόσμος, και θα τους κατηγορεί και αυτός. Όπως ακριβώς έγινε το 74.

Για τα υπόλοιπα. Αν ένας παίκτης στο ποδόσφαιρο κάνει παράβαση, παίρνει κόκκινη κάρτα, δε πα να είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, και να έχει βάλει σ'αυτό τον αγώνα 10 γκολ. Δικαίως.
Ας έχει πάρει το οποιοδήποτε κόμμα που λες και 90%. Αν εξαπάτησε, διαγράφεται, το κόμμα και οι συντελεστές του, και γίνονται εκ νέου εκλογές. Να μάθουν όλοι να μη παίζουν με τη Δημοκρατία. Δημοκρατία είναι να κυβερνάς με αλήθεια, όχι με εξαπάτηση.
Η Αρχή που βρίσκεις απορίες πως μπορεί να δημιουργηθεί, είναι το πλέον έυκολο για μια Δημοκρατία. Δεν το βλέπεις, επειδή είσαι συνηθισμένος από τη κατικατούρα της δημοκρατίας που έχουμε. Όσο για το παράδειγμα με το ΝΑΤΟ που λες, αν ο νικητής επικαλούταν προβλήματα εθνικής ασφάλειας, αυτό θα το έκρινε η Αρχή αν ισχύει. Σε κάθε περίπτωση, στη χειρότερη θα ξαναγίνονταν εκλογές, η ασφάλεια δεν θα κινδύνευε. Εκτός πια κι αν ο κίνδυνος ήταν τόσο μεγάλος, που η Αρχή θα δικαιολογούσε την αλλαγή των προεκλογικών εξαγγελιών.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/07/2013 :  14:10:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΖΗΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΕΔΤ»

Γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο γνωστός σκηνοθέτης: «Ο Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν' ανοίξει σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο. Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουργός, ιστορική στιγμή. Αρχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βρίζει. Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν ''Κυδία Δήμαδχος''. Δεν μπορώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγορεύσω. Μπορώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυστο κανάλι. Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη του. Ελπίζω, αμέσως μετά την ''Κυδία Δήμαδχο'', να γίνει και η Κηδεία της Ιεροδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

http://prezatv.blogspot.gr/2013/07/20000.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 9 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000