Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Κωνσταντινούπολη 2015

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
greg ele Δημοσιευτηκε - 10/09/2015 : 17:38:53
καλησπέρα σε όλους..έχω δηλώσει συμμετοχή για τον μαραθώνιο στην Κωνσταντινούπολη στις 15/11/2015. Θα τρέξω πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, θα παρακαλούσα αν κάποιος/α έχει πάρει μέρος στο παρελθόν να γράψει αν έχει την καλοσύνη τις εντυπώσεις του, θετικά, αρνητικά στοιχεία κλπ. Επίσης αν κάποιος σκέφτεται να λάβει μέρος στον αγώνα θα ήθελα να έρθουμε σε επαφή (ενδεχομένως θα μπορούσαμε να κανονίσουμε και κοινή διαμονή).Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Peter L Posted - 22/11/2015 : 00:38:08
@κωστα αν θυμαμαι καλα το ονομα σου οι διαφορες με την θεσσαλονικη ειναι πολυ μικρες.αυτο που με κουραζει στην θεσσαλονικη αφανταστα ειναι η κακιστη ποιοτητα της ασφαλτου ειδηκα μετα το 34.εκει κουραζομαι και νιώθω εντονα την καταπόνηση στα ποδια.τον απριλη ειπα 3 φορες ειναι αρκετα αλλα μια μερα μετα την κωσταντινουπολη μη εχοντας αξιοπιστη εναλακτικη παλι θεσσαλονικη θα τρεξω.

Αυτο που δεν περιμενα στην πολη ηταν η μοναξια στα 4 τελευταια χιλ. Μου ειπανε στην εκθεση καπου για 8.000 δρομεις και τελικα ηταν λιγοτεροι απο τους μισους.
lion75 Posted - 21/11/2015 : 23:03:12
@Peter L : Τελικά πήγα με παλμούς, και γι΄ αυτό ο ρυθμός μου ήταν 5.08-5.09 και όχι 5.00 όπως θα ήθελα, αφού οι παλμοί ξεκίνησαν λίγο πιο ψηλά από ό,τι θα ήθελα. Ίσως και λογω άγχους αφού ήταν ο πρώτος μου Μαραθώνιος. Δεν αισθάνθηκα να με φρενάρει καθόλου το καρδιοαναπνευστικό, αντιθέτως με φρέναρε το γόνατο μετά το 34-35.
Έκανα το λάθος μετά τον αγώνα να κάνω τουρισμό και περπάτημα τις επόμενες 2,5 μέρες. Λάθος , δεν το ξανακάνω!!!
Συνήλθα μυικά μόλις εχθές το πρωί!
Τώρα μπορώ και τρέχω κανονικά πλέον, αφού και η ενόχληση στο γόνατο έχει μειωθεί αισθητά!

@tzatzikis90 : Δε θα έλεγα καθόλου κατηφορικό το συγκεκριμένο Μαραθώνιο... Δε νομίζω ότι ανήκει στους εύκολους. Θεωρώ ότι της Θεσσαλονίκης είναι μάλλον πιο εύκολος.

Κων/νος
tzatzikis90 Posted - 21/11/2015 : 00:50:18
λες να πάω εκεί μπας και κάνω κανένα καλούτσικο χρόνο? μόνο σε κάτι τέτοια κατηφορικά έχω ελπίδες!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Peter L Posted - 20/11/2015 : 11:05:52
@lion 75 συγχαρητήρια για τον αγώνα σου ,για την δύναμη να πας μέχρι τέλους με ένα καλό χρόνο.Αυτός είναι ο μαραθώνιος ,μάχη με τον πόνο την συγκέντρωση στα περάσματα και την κατάθεση ψυχής όταν έρχεται η εξάντληση.
Κλασσική δεν είναι με τίποτα,ύπουλα πανω κάτω που θέλουν σεβασμό.Παράδειγμα στο 17 μπήκα με 4.40 και στην κορυφή έπεσα στο 5.20.Στην θεσσαλονίκη στο 27 στην μεγάλη ανηφόρα την βγάζω με 5 στο ανώτερο σημείο.Αυτό με θορύβησε κάπως αλλά τελικά όλα καλά

Αλήθεια είχαμε μια κουβέντα πριν τον αγώνα για την τακτική σου.
Πως πήγες με παλμούς ή χρονικά περάσματα?
Οι πόνοι θα μειώνονται με τους αγώνες και τα σωστά long run.
Πρώτη φορά που είχα σε δεύτερη μοίρα τις ενοχλήσεις στα πόδια καιη μόνη έννοια μου ήταν να συγκεντρωθώ στον ρυθμό που μετά το 35 τον κρατούσα με δυσκολία.

Την δευτέρα άνετα μπορούσα να κάνω 7-8 χιλ. τρέξιμο ενώ άλλες φορές 3-4 μέρες είχα δυσκολία να επιταχύνω το περπάτημα.

Καλή ξεκούραση και καλούς αγώνες.

Τάσο εσύ θα πας Βερολίνο μην ακούς για κατηφόρες.
tzatzikis90 Posted - 19/11/2015 : 23:17:23
συγχαρητήρια και στους 2 σας (Πέτρο κι από εδώ χαχα) ! και εις...κατώτερα εύχομαι!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
lion75 Posted - 19/11/2015 : 23:09:28
Πρώτος Μαραθώνιος για μένα λοιπόν, στην Πόλη. Τερματισμός σε καθαρο χρόνο 3.45.15 (γενική κατάταξη στη θέση 606) και φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν κατάφερα να κρατήσω το 5.08 ως ρυθμό, και να τερματίσω σε 3.36-3.37 που είχα θέσει ως στόχο, καθώς μετά το 28-29ο εμφανίστηκε δυνατός πόνος στο αριστερό γόνατο που επιδεινωνόταν. Έτσι μετά το 34-35ο ο ρυθμός έπεσε αρκετά και μάλιστα ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που αναγκάστηκα να σταματήσω για περπάτημα. Έσφιξα τα δόντια και ανέβασα πάλι το ρυθμό στο 5.09.
Η ανηφόρα του 17-18ου χλμ ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και φυσικά η ανηφόρα στα τελευταία 2 χλμ. σε συνδυασμό με το δυνατό πόνο στο γόνατο με δοκίμασαν αρκετά :).
Τέλος καλό, όλα καλά και πάμε για τα επόμενα!

Κατάφερα να βρεθώ αρκετά μπροστά στη γραμμή εκκίνησης και έτσι δεν έχασα καθόλου χρόνο στη γέφυρα. Έχασα ωστόσο χρόνο όταν συνάντησα τους αργούς αθλητές των 15 χλμ. που έκαναν αναστροφή (αλήθεια ποιο φοβερό μυαλό το σκέφτηκε αυτό: Οι αθλητές Μαραθωνίου έκαναν αναστροφή αρκετά πιο κάτω από το σημείο αναστροφής των 15ρηδων, και τους ξανασυναντούσαν αρκετή ώρα μετά, τόση ώστε να συναντούν αρκετά πιο αργούς αθλητές. Κάποιοι μάλιστα περπατούσαν σε εκείνο το σημείο και έπρεπε να κάνω ζιγκ-ζαγκ για να τους προσπεράσω). Νερά δεν υπήρχαν στα πρώτα 4χλμ. ενώ μετά υπήρχε νερό κάθε 2,5 χλμ σε μπουκαλάκια των 250 ml (υπερ-αρκετά). Πράγματι, όπως έγραψε και ο Πέτρος, δεν υπήρχε λωρίδα έκτακτης ανάγκης και τα ασθενοφόρα κινούνταν δίπλα μας (επικίνδυνο). Επίσης, πράγματι οι τάπητες ήταν τοποθετημένοι σε λάθος σημεία.
Οι διοργανωτές τα έκαναν αρχικά θάλασσα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, καθώς σε πολλούς αθλητές έλειπαν ορισμένα περάσματα (σε εμένα πχ. έλειπε το πέρασμα στο 20ο και ο χρόνος τερματισμού!!). Αυτό ωστόσο διορθώθηκε μόλις χθες με την ανάρτηση των συνολικών αποτελεσμάτων και την κατάταξη βάσει καθαρού χρόνου.

Έχοντας τρέξει την κλασσική μέχρι το 32ο, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος κάθε άλλο παρά εύκολος είναι, έχει πονηρά σημεία και ανηφόρες ύπουλες. Αυτό πιστεύω αντικατοπτρίζεται και στους χρόνους που κάνουν οι ελίτ αθλητές σε αυτό το Μαραθώνιο (είναι αντίστοιχοι των χρόνων των ελίτ που βλέπουμε και στην κλασσική, δηλαδή 2.11-2.12).

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους για τις συμβουλές/προτροπές που μου έδωσαν σε αυτό το νήμα : http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=12967&whichpage=1

Κων/νος
Peter L Posted - 17/11/2015 : 18:34:43
Εγω παιδια ειναι σαν να επεσα απο την ακροπολη και βρηκα πορτοφολι.ειμουν 10 μερες με με ενοχλησεις στο στομαχι και λιγο πονολαιμο αλλα την κυριακη το πρωι σταθηκα σχετικα καλα με μονο αγχος αν με πιασει το στομαχι μεσα στον ιστο της πολης τι θα κανω με το θεμα της τουαλετας.

Νερο καθε δυομισι σε μικρο μπουκαλι καπου στα 250 ml.αρκετο νομιζω το ποιο πολυ το πετουσα.μηλο στο 15 αλλα ηταν σαπιο και το πεταξα.σφουγγαρια σε πολλα σημεια και μπανανες σε τρεις σταθμους οπως και κυβους απο αλατι .αστοχο εντελως το οτι δωσαν τζελ στο 30 .μου εδωσαν 2 αλλα δεν τα πηρα γιατι φοβηθηκα παρολο που εχασα 3 δικα μου.

Τα σοβαρα λαθη ηταν οτι δεν ηπηρχε λοριδα εκτακτης αναγκης .τα ασθενοφορα πηγαιναν αναμεσα στους αθλητες εναν φιλο παραλιγο να τον χτυπουσε ασθενοφωρο.δεν ειδα πολλες ομαδες διασωσεις στο δρομο και οι πολλοι ταπητες ηταν σε λαθος σημειο συμφωνα με το ρολοι.
Στην εκκινηση για να μην στριμωχτουμε δεν καναμε ζεσταμα και περασσ με ενα λεπτο καθυστερηση απο την γραμμη.

Για μενα ηταν ο εκτος μαραθωνιος και πρωτος εξω και ο μονος που ετρεξα με φυσιολογικο καιρο.στην θεσσαλονικη τον απριλη η βροχη με κουρασε και σ ε ολους τους αλλους ετρεχα με ζεστη που με κουραζει αφανταστα.

Τελος τον συστεινω μονο σαν συνδιασμω με βολτα και οχι αποκλειστικα για χρονο αν και εγω εριξα 3 λεπτα το ρεκορ μου.
Οι ανηφορες ειναι λιγο υπουλες αλλα με σωστη κατανωμη δυναμεων δεν χρεωνουν τα 2 τελευταία. Χιλιομετρα τα ανεβηκα με την ψυχη.
xipolitos Posted - 17/11/2015 : 16:06:38
Κι΄από μένα συγχαρητήρια Πέτρο!

Ενας φίλος που τον είχε τρέξει μου είχε πει τα χειρότερα, κι΄ότι δεν θα ξαναπήγαινε ποτέ.
Είχα μείνει με αυτή την εντύπωση, αλλά όπως τα περιγράφεις δεν είναι και τόσο χάλια..
Skyrunner Posted - 17/11/2015 : 15:32:09
Συγχαρητήρια Πέτρο !!!!!!
sugar Posted - 17/11/2015 : 14:51:16
quote:
Originally posted by zoro

Νερό σε μπουκαλάκια η ποτηράκι παίδες;;

.....ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΖΟΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ !!!!

"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!
zoro Posted - 17/11/2015 : 13:27:04
Νερό σε μπουκαλάκια η ποτηράκι παίδες;;
Peter L Posted - 17/11/2015 : 10:43:51
quote:
Originally posted by costastsico

Συγχαρητήρια Πέτρο , τρομερή επίδοση . Μας έβαλες τα γυαλιά μεταφορικά και κυριολεκτικά ....


Κώστα είσαι ευχαριστημένος από την επιδοση σου?ο Κυριάκος μέχρι το 25 πήγαινε με την κοπελα απο τα Χανιά.
costastsico Posted - 15/11/2015 : 23:20:42
Συγχαρητήρια Πέτρο , τρομερή επίδοση . Μας έβαλες τα γυαλιά μεταφορικά και κυριολεκτικά ....
Peter L Posted - 15/11/2015 : 18:32:05
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για λάθη λόγω βιασινης και οτι το ταμπλετ γράφει πολλές φορες οτι θελει
Rigelian Posted - 15/11/2015 : 18:25:38
Μπράβο!!!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000