Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 11ος Olympus Marathon 2014
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 22

rockonskin
Elite Forum-Runner

Nepal


1717 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2014 :  18:21:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαβαζοντας την τοποθετηση του Σταματη, συνειδητοποιησα ποσο ´ασκοπη ´ τελικα ειναι η συζητηση γυρω απο το θεμα των αθλητων που δηλωσαν και τελικα για διαφορους λογους δε θα τρεξουν. Να το καταλαβω οτι ισως με καποιο τροπο να επιβαρυνει τη διοργανωση αλλα το ιδιο κανει και το μεγαλο πληθος αιτησεων (μονο 50 ποντοι) που δεχεται και χρειαζεται επιβεβαιωση. Η λυση οποτε Κωστα θα μπορουσε να ειναι ακομα και μια αυξηση στους ελαχιστους ποντους για να μειωθουν οι αιτησεις οπως αντιστοιχα εγινε και στο utmb.
Βρισκω ασκοπη τη γκρινια για τους ´πρωτους ´ αφου οι θεσεις ετσι και αλλιως θα καλυφθουν. Για μενα αν επρεπε να υπαρχει μια μομφη σε ολη τη διαδικασια θα ηταν προς τη διοργανωση που δεν τηρησε το χρονοδιαγραμμα της και εδωσε παραταση στις πληρωμες και ετσι καλυφθηκε μερος απο τις θεσεις που ´θεωρητικα ´ θα πηγαιναν στους επιλαχοντες.

Η κληρωση θα ειναι μια ´δικαιη ´ λυση αν αυξηθουν ακομα περισσοτερο οι αιτησεις συμμετοχης αλλα παραλληλα τεθουν και μερικα αυστηροτερα κριτηρια που θα διασφαλιζουν την ασφαλεστερη συμμετοχη των ατομων. Για το αν το συστημα της βαθμολογιας ειναι το σωστο εγω θα ρωτουσα καθεναν απο εδω τι θα εκανε αν ο ιδιος επρεπε να βαλει τα 500 ατομα να ανεβοκατεβουν στον Ολυμπο. Θα ρισκαρε το κεφαλι του αφηνοντας στην τυχη τη συμμετοχη 500 αθλητων με αμφιβολη εμπειρια να μπουν σε ενα τετοιο αγωνα?

Η αξια του καθενος ειναι αδιαμφισβητη ειτε τρεχει περισσοτερο ασφαλτο ειτε βουνο. Αυτο ομως που χρονια μου κανει εντυπωση γυρω απο τη συζητηση για το συγκεκριμενο αγωνα ειναι ενα ειδος ´εμπαθειας ´ απο φιλους που ερχονται με μια περισσοτερο ασφαλτινη φιλοσοφια αντιμετωποι με το συστημα βαθμολογιας και στην προσπαθεια τους να συμμετασχουν συχνα γινονται αδικοι στους χαρακτηρισμους και ισως επικινδυνοι για στους εαυτους τους.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα πιο πανω που αναφερθηκε ενδεικτικα το 3:15 σαν χρονος μαραθωνιου για το αν θα πρεπε να δινει συμμετοχη στον αγωνα (κατι σαν προκριση για τους Ολυμπιακους). Πολυ καλη επιδοση αλλα εντελως επικινδυνη η προσεγγιση. Η σιγουρια ενος ασφαλτινου μαραθωνιου αφηνει καποιον να επιλεξει τον ρυθμο του και να κινηθει με την ασφαλεια οτι και να μην του βγει θα περπατησει ή θα τον μαζεψει καποιο λεωφορειο σκουπα. Μια αντιστοιχη νοοτροπια σε ορεινο πεδιο (οπως του Ολυμπου) σιγουρα θα του δημιουργουσε πολλα προβληματα αν κατι στραβωνε, οποτε ακομα και αυτοι που ισως καπως ´υποτιμητικα ´ αναφερθηκαν οτι περπατουν στους μεγαλους αγωνες (ultra), να ξερουν κατι παραπανω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  00:49:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(απάντηση στις 4 παραγράφους, ανά παράγραφο και εγώ)

Καταρχάς Σταύρο, στο συγκεκριμένο θέμα καμμιά γκρίνια δεν υπάρχει. Διάλογος γίνεται, και προσωπικά, κάποιες διαπιστώσεις κάνω και σκέψεις μου λέω. Κανένα κέρδος ή ζημιά δεν θα έχω, είτε υπάρξουν μικροαλλαγές, είτε υπάρξουν αλλαγές, είτε παραμείνουν όλα ως έχουν. Την όποια ταλαιπωρία άλλωστε από τις μη ολοκληρωμένες εγγραφές, η διοργάνωση την επομίζεται, όχι εγώ.
Ούτε και κανέναν άλλο δεν βλέπω να γκρινιάζει.
Όσον αφορά τη δική μου γνώμη ως εξωτερικό παρατηρητή, το κατώτατο όριο των 50 πόντων δεν με ενοχλεί. Το τσεκάρισμα για λίγους πόντους είναι και ευκολότερο, και γίνεται μια πρώτη άτυπη εισαγωγή στους αρχάριους στον ΟΜ. Μπορεί να μη τρέξουν, αλλά θα νιώσουν μια ικανοποίηση που πρωτομπήκαν στη διαδικασία, προσδοκόντας μελλοντικά και την αγωνιστική συμμετοχή τους. Αλλά είναι θέμα της διοργάνωσης πόσο θα είναι το μίνιμουμ πόντων. Και η δική σου πρόταση ότι θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να αξιολογηθεί από τη διοργάνωση. Τουλάχιστον η τωρινή διοργάνωση δεν έχει κολλήματα, και αν κρίνει ότι σε μερικές παραμέτρους χρειάζονται αλλαγές-βελτιώσεις, πιθανό να τις κάνει, είτε με δικές της ιδέες, είτε συνδυάζοντές τες και με σκέψεις που μπορεί να πάρει από τον καθένα μας.
Δεν είχα προσέξει για τη (μη) τήρηση του χρονοδιαγράμματος που λες. Γνώμη μου είναι ότι παντού πρέπει να ακολουθείται το πνέυμα των κανονισμών, και όχι το γράμμα τους. Αν κρίνεται ότι χρειάζεται κάποια μικροαλλαγή στο χρονοδιάγραμμα, καλώς γίνεται. Χρειάζεται ευελιξία σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι τυπικότητες εφόσον υπάρχει λόγος.
Υπάρχει λόγος? Πράγματα και λεπτομέρειες που ξέρει η κάθε διοργάνωση, δεν τις ξέρει κανένας άλλος, και κινήσεις που μπορεί να μη μας φαίνονται σωστές, πιθανό να είναι για λόγους που αγνοούμε.

Κανένας (πλην του Γιώργου που είναι η γνώμη του) δεν είπε ότι θα ήθελε κατάργηση του συστήματος βαθμολογίας. Θυμίζω αυτό που έγραψα και 2-3 μέρες πριν, ότι πάντα υπάρχει και η δικλείδα, ότι αν μετέχει στον οποιοδήποτε αγώνα που έχει κόφτες κάποιος "άσχετος", θα φτάσει μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές του, και δεν θα κινδυνέψει περισσότερο. Βέβαια ποτέ κανένας δεν είναι σίγουρος για τίποτα, απρόοπτο μπορεί να συμβεί και στον πλέον έμπειρο, αλλά το μίνιμουμ πόντων και οι κόφτες, προφυλάσσουν αθλητές και διοργανωτές. Δυστυχώς κάποιο απρόοπτο πάντα μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αγώνα, αλλά κανένας δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κάποιον όταν υπάρχουν οι δικλείδες.
Μια και το έφερε η κουβέντα, στον 1ο εως 3ο OM υπήρχαν κόφτες, δεν υπήρχαν όμως κριτήρια και μπορούσε να μετέχει οποιοσδήποτε. Μάλιστα στη προκήρυξη υπογραμμιζόταν ότι δεν ζητούταν ιατρική βεβαίωση. Καλώς κατά τη γνώμη μου έγινε η μη θέσπιση κριτηρίων τις πρώτες χρονιές, ώστε ο αγώνας να καταξιωθεί, και μελλοντικά προστέθηκαν και τα κριτήρια που ήταν απαραίτητα. Και παλιότερα οι περισσότεροι αγώνες, πχ Ορειβατικός Ολύμπου δεν είχαν κριτήρια. Για την ιστορία, κριτήρια πρόκρισης δεν είχε ούτε ο 1ος ούτε ο 2ος ΟΜ και πιθανότατα ούτε ο 3ος ΟΜ για τον οποίο δεν έχω κρατήσει στοιχεία, ενώ υπήρχαν 3 κόφτες (από τη προκήρυξη του 1ου και 2ου ΟΜ): "Το πρώτο σημείο αποκλεισμού βρίσκεται στο Σταθμό Ελέγχου «Πετρόστρουγκα» στο 15ο km, σε 4.30 ώρες. Το δεύτερο βρίσκεται στο Σταθμό Ελέγχου «Θρόνος του Δία» στο 21ο km σε 6.30 ώρες. Το τρίτο και τελευταίο βρίσκεται στο Σταθμό Ελέγχου «Πριόνια» στο 31ο km σε 9.00 ώρες.". Από τη 3η χρονιά δεν έχω κρατημένα στοιχεία, αλλά πιθανότατα ίσχυαν τα ίδια, καθώς μετείχα για 1η φορά στον αγώνα, χωρίς να έχω κάνει άλλους αγώνες για πρόκριση.
Έχοντας κρατημένη τη προκήρυξη του 1ου ΟΜ από φίλο που μου την έδωσε, ενδιαφέροντα είναι και τα παρακάτω αποσπάσματα:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες, που την ημέρα του αγώνα θα έχουν συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν προβλέπεται επίδοση πρόκρισης για τη συμμετοχή στον αγώνα.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον αγώνα λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2004 ή μόλις ο αριθμός των έγκυρων συμμετοχών φτάσει τις 300, αριθμός που αποτελεί και το όριο συμμετοχών για τον 1ο Olympus Marathon.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ: Οι διοργανωτές δεν ζητούν (σημ.: η υπογράμμιση από τη διοργάνωση) από τους συμμετέχοντες την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας τους. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν αν είναι ικανοί να αγωνιστούν σε έναν αγώνα με τις προδιαγραφές που έχει ο Olympus Marathon. Υποβάλλοντας όμως τη δήλωση συμμετοχής τους είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνουν και την ευθύνη για οτιδήποτε σχετικό τους συμβεί στη διάρκεια του αγώνα ή μετά απ αυτόν.
{(ξεφεύγω, αλλά ενδιαφέρον και αυτό, από τη προ-ανακοίνωση του 1ου ΟΜ:
Όσο για τα έπαθλα του OLYMPUS MARATHON, οι προσπάθειες των διοργανωτών έχουν ήδη στραφεί στην κατεύθυνση των χρηματικών επάθλων, στοιχείου απαραίτητου για τη δημιουργία δυνατού ανταγωνισμού. Όσο για εκείνους που δεν θα διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα, θα έχουν τη χαρά (εφόσον τερματίσουν έγκυρα) να πάρουν ένα μοναδικό επάργυρο μετάλλιο, που αναπαριστά τον «Ένθρονο Δία» και εκτός από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, θα φέρει ακόμα και τη σειρά τερματισμού του αθλητή!!! Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε αθλητές-μέλη ομάδων να διεκδικήσουν το σχετικό χρηματικό έπαθλο της κατηγορίας ομαδικού, προβάλλοντας τις τρεις καλύτερες επιδόσεις αθλητών που συμμετέχουν σ αυτές. Όλα τα στοιχεία που αφορούν τα έπαθλα, θα δημοσιευτούν προσεχώς στο επίσημο site του αγώνα.)
Και ένα κατοπινό: "1. Για την πρώτη διοργάνωση, το τελικό ύψος των χρηματικών επάθλων θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 26 Απριλίου 2004. Συνοπτικά, τα ελάχιστα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στην πρώτη διοργάνωση και για τα οποία δεσμεύονται οι διοργανωτές, είναι τα εξής: A) ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 1ος νικητής αγώνα (1.000 ευρώ), 2ος νικητής αγώνα (600 ευρώ), 3ος νικητής αγώνα (450 ευρώ). ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 1η γυναίκα (500 ευρώ), 1ος άνδρας κατηγορίας Masters 40+ (250 ευρώ), 1η ομάδα (480 ευρώ)."
"........ Θεσπίζεται ειδικό χρηματικό έπαθλο, για τον αθλητή αλλά και την αθλήτρια με την γρηγορότερη μέση επίδοση σε δύο (2) από τις τρεις πρώτες διοργανώσεις (2004, 2005, 2006). Το ποσό του επάθλου θα ανακοινωθεί μέχρι την πραγματοποίηση της 2η διοργάνωσης και θα απονεμηθεί το 2006, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της 3ης διοργάνωσης."
Και ένα άλλο, άσχετο αλλά ανδιαφέρον μια και...ξεφύγαμε!:
"Επιπλέον, και πάλι για λόγους ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του αγώνα. αποφασίστηκε να δοθούν δύο αριθμοί στον κάθε αθλητή. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει σε εμφανές σημείο στο στήθος και στην πλάτη του τον «αριθμό αγώνα»."}

Ούτε εμπάθεια υπάρχει. Άγνοια, ναι, υπάρχει. Αλλά όχι εμπάθεια επειδή αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να μετέχει με 3.15 (ή και 2.03) μαραθώνιο.

Μια και το έφερε η κουβέντα, όποιος προέρχεται από τον στίβο, υπερτερεί πάρα-πάρα-πάρα πολύ σε πλεονέκτημα ως προς τις ελπίδες που έχει για διακρίσεις στο βουνό, σε σύγκριση με κάποιον που μπαίνει κατευθείαν σε αυτό. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ο Φωτιάδης, που τον ξέραμε εδώ και 10-15 χρόνια από τις διακρίσεις σε στίβο και αγώνες δρόμου, και τώρα πετάει στο βουνό. Υπάρχει βέβαια μια βασικότατη προυπόθεση. Να δουλέψει ο καθένας πολύ στο βουνό. Όχι να πει ο οποιοσδήποτε, έχω τον τάδε χρόνο στην άσφαλτο, πάω να 'σκίσω' και στο βουνό. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ο Κενυάτης Mbuga Simion Nyayemi, με μαραθωνίους 2.10 ή 2.15 δεν θυμάμαι καλά, που μπήκε 'ξυπόλητος στ'αγκάθια', χωρίς δηλαδή ανάλογη προετοιμασία στον 2ο ΟΜ 2005, και βγήκε 10ος και καταιδρωμένος αναλογικά με την αξία του ως αθλητής, με επίδοση μόλις 6.08.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

rockonskin
Elite Forum-Runner

Nepal


1717 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  06:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κωστα στα γρηγορα. Καταρχην αυτα που εγραψα δεν τα εγραψα με αφορμη αυτα που γραφηκαν μονο σε αυτες τις σελιδες ουτε τα περι γκρινιας αφορουσαν εσενα.
Δεν εχω σκοπο να μπλεξω σε μια ατερμονη συζητηση σε θεωρητικο επιπεδο, αυτο που τονισα απο την αρχη ειναι η μεγαλυτερη συνεση που χρειαζεται οταν θελουμε να δοκιμασουμε αγωνες οπως ο ΟΜ.
Για το θεμα τον επιδοσεων δε διαφωνω καθολου, υπερτερουν ολοι οσοι εχουν δουλεψει το καρδιοναπνευστικο τους, ειτε ποδηλασια, κοπηλασια, στιβο κτλ και ξεκινουν να δουλευουν στο βουνο ειτε μεταφερονται και σε ενα αλλο αγωνισμα, εγω αναφερθηκα στη νοοτροπια περισσοτερο της συγκρισης του χρονου ενος Μαραθωνιου...ο καθενας στο τελος ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  09:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βλέποντας τους χρόνους των 4.35 ή και 4.45
των πρώτων αθλητών
καταλαβαίνει ο καθένας τη δυσκολία του αγώνα αυτού
Το καταλαβαίνει όμως κι από τις αποκλίσεις που έχουν
ορισμένοι φίλοι του ή γνωστοί
όταν γνωρίζει τους χρόνους τους από άλλους αγώνες
Όταν ο παρόμοιός σου πάει και κάνει 7-8 ώρες
παίρνεις μια ιδέα για το τι μπορεί να... σου συμβεί!!!

Φυσικά σε κανέναν αγώνα, Κανένας Δεν Είναι Εξασφαλισμένος ότι θα τερματίσει
Λογικά όμως εφ' όσον για να ανταποκριθείς στην Κλασσική
σε ''τρώει'' για μήνες το βουνό
φυσικό και επόμενο είναι να βρεις κάτι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ
για να κάνεις την προετοιμασία σου και να ανταποκριθείς
στη δυσκολία του Ολύμπου
Δεν έγραψα πουθενά ότι από τα Ισιώματα που προπονείσαι
θα απαιτήσεις ΈΤΣΙ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ
όχι να κάνεις χρόνο Αλλά και Να τερματίσεις Απλά σ' αυτόν τον αγώνα

Το ''3.15'' το έγραψα για να είμαι Πιο Συγκεκριμένος
Θα μπορούσα να γράψω:''Ένας πολύ καλός ερασιτέχνης
αν μπορεί να πάρει μέρος''
αλλά ο καθένας θα το καταλάβαινε όπως Ήθελε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  11:34:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα είναι σχετικά Τίμο. Στο παρανεστί έκανα κάποια απο τα τελευταία χιλιόμετρα μαζί με δρομέα που έμαθα οτι ειχε τον μαραθώνιο στις 3 ώρες. Επιδόση που εγώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα και πιθανότατα έξω και απο τα φυσικά και ρεαλιστικά μου όρια ακόμα και εάν εάν το έβαζα ως στόχο ζωής και έκανα πειθαρχειμένα τη κατάλληλη προπόνησ. Καί ειχε μάλιστα και μικρότερους αγώνες βουνού στο παλμαρέ του (μέχρι και μαραθώνιο και όχι κάποια υπεραπόσταση) αλλα όπως μου πε ποτέ του δεν ένιωθε βουνίσιος και η επαφή του με το βουνό ήταν περιστασιακή.

Εεεε... έμοιαζε σε αρκετά χειρότερη κατάσταση απο εμένα και σωματικά αλλα και ψυχολογικά περισσότερο και αυτο που μου έλεγε ήταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το ξαναέκανε ποτέ, ενώ την ίδια ώρα εγώ νιώθοντας το τέλος κοντά σκεφτόμουν ήδη το επόμενο μεγάλο.

Φυσικά και οι περισσότεροι με κάποιο βασικό δρομικό υπόβαθρο μπορουν να τρέξουν στον Όλυμπο (ή και σε αρκετά δυσκολότερα) με τη κατάλληλη προετοιμασία. Ωστόσο δεν είναι και ο πιο σημαντικός δείκτης των δυνατοτήτων τους (και της καταλληλότητας τους για αυτού του είδους τη πρσπάθεια) η επίδοση τους σε κάποιον ασφάλτινο μαραθώνιο. Από τη στιγμή που είναι περιορισμένες οι θέσεις το βρίσκω πολύ λογικό να πηγαίνουν στη τελική με προτεραιότητα αυτοι που πραγματικά τους αρέσει να τρέχουν στο βουνό και το δείχνουν έμπρακτα τα προηγούμενα χρόνια (και εκεί αντιλαμβάνομαι και την πριμοδότηση των περισσότερο ενεργών βουνίσιων δρομέων). Απο κει και πέρα όπως προείπα δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να παρεις συμμετοχή στον olympus και άμα το γουστάρει πραγματικά κάποιος να ανέβει στον Όλυμπο μπορεί πολυ άνετα να τρέξει τον ορειβατικό την μία χρονιά όταν δεν έχει τους απαραίτητους βαθμούς και να πάει ΚΑΙ με τους βαθμούς αυτούς στον olympus την επόμενη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  13:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

Olympus Marathon

Στις 31 Μαρτίου το απόγευμα θα δωθούν οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις στους επιλαχόντες του πίνακα των προεγγραφών, ώστε να συμπληρωθεί οριστικά ο πίνακας των συμμετεχόντων.
Η δυνατότητα πληρωμής θα είναι ανοιχτή ως της 6 Απριλίου, όπου και θα κλείσει οριστικά.

"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

cardiorun
Forum-Runner

Greece
115 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2014 :  13:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με τη μικρή μου προσωπική εμπειρία θα συμφωνήσω με τον Σταμάτη!'Αλλο άσφαλτος και ταρτάν κι άλλο βουνό ,ιδιαίτερα 40 km + !
Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί ορεινοί αγώνες πλέον για όλα τα γούστα και δεν είναι δυσκολο αν το θέλει κανείς να μαζεψει τά μόρια,τουλαχιστον με τη β επιλογή! όπως εγώ φέτος.Βέβαια και να μην με έπαιρναν δεν χάλασε κι ο κόσμος!Επίσης θα συμφωνησω ότι ο μεγάλος αριθμός προεγγραφέντων που δεν κατοχύρωσαν την εγγραφή τους πρακτικά δεν επηρέασε ουσιαστικά καθώς ο χρόνος είναι υπεραρκετός!Εξ άλλου όποιος θέλει να πάρει μέρος σε τετοιους αγώνες ούτως ή άλλως χρειάζεται αρκετή προετοιμασία!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NIKOS T.
Master Forum-Runner

Greece


8812 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2014 :  11:33:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μάλλον θα χρειαστούμε τη βοήθεια των νομικών του φόρουμ..

Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει μια υποπαράγραφος Β4,του πρώτου άρθρου,η οποία ρυθμίζει θέματα που αφορούν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ), οι Εθνικοί Δρυμοί και οι ευρύτερες δασικές εκτάσεις της χώρας περνάνε ΣΥΝΟΛΙΚΑ στις άμεσες αρμοδιότητες του και προσωρινά απαγορεύεται κάθε μορφή οργανωμένης δραστηριότητας εντός τους, πράγμα που σημαίνει – όπως μας διευκρίνισαν χτες νομικοί που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το πλήθος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου - ότι αναστέλλεται προσωρινά και η τέλεση αγώνων ορεινού τρεξίματος εντός των Εθνικών Δρυμών και των χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων!
Προφανώς αυτό δεν αφορά όλους τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, αλλά πλήττει σαφώς περιοχές με σημαντικότατους αγώνες, όπως ο Όλυμπος, η Ροδόπη, το Ζαγόρι και πολλές άλλες. Επίσης μιλάει για οργανωμένες δραστηριότητες, που σημαίνει ότι δεν έχει φυσικά να κάνει με την απλή διέλευση από τους δρυμούς και τα δάση της χώρας, όπως είχε θεσπιστεί το καλοκαίρι σε περιόδους αυξημένης πιθανότητας πυρκαγιάς!
Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι πιο ακριβώς θα είναι το χρονικό διάστημα απαγόρευσης – που σίγουρα βέβαια θα αφορά ολόκληρη την φετινή αγωνιστική σεζόν – και κυρίως τι θα γίνει μετά το διάστημα αυτό. Πως θα εκμεταλλευτεί το ΤΑΙΠΕΔ τους Εθνικούς Δρυμούς αλλά και τις ορεινές δραστηριότητες και τι περιορισμούς θα υποστούμε στα αθλήματα βουνού που τόσο αγαπάμε και βλέπαμε να αναπτύσσονται με απόλυτα υγιή τρόπο τα τελευταία χρόνια!

http://www.advendure.com/index.php/diafora/flash-news/item/2170-sok-apo-diataji-tou-polinomosxediou-pou-afora-tis-oreines-drastiriotites#.Uzp4eKh_sa9


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

cranfield
Advanced Forum-Runner

Greece
344 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2014 :  13:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Λόγω ημέρας υποθέτω...αν και δεν μου άρεσε καθόλου!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2014 :  13:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εεε...ναι. Φαίνεται ;)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANGEL1
Elite Forum-Runner

Greece


1089 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/04/2014 :  14:21:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by NIKOS T.

Μάλλον θα χρειαστούμε τη βοήθεια των νομικών του φόρουμ..

Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει μια υποπαράγραφος Β4,του πρώτου άρθρου,η οποία ρυθμίζει θέματα που αφορούν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ), οι Εθνικοί Δρυμοί και οι ευρύτερες δασικές εκτάσεις της χώρας περνάνε ΣΥΝΟΛΙΚΑ στις άμεσες αρμοδιότητες του και προσωρινά απαγορεύεται κάθε μορφή οργανωμένης δραστηριότητας εντός τους, πράγμα που σημαίνει – όπως μας διευκρίνισαν χτες νομικοί που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το πλήθος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου - ότι αναστέλλεται προσωρινά και η τέλεση αγώνων ορεινού τρεξίματος εντός των Εθνικών Δρυμών και των χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων!
Προφανώς αυτό δεν αφορά όλους τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, αλλά πλήττει σαφώς περιοχές με σημαντικότατους αγώνες, όπως ο Όλυμπος, η Ροδόπη, το Ζαγόρι και πολλές άλλες. Επίσης μιλάει για οργανωμένες δραστηριότητες, που σημαίνει ότι δεν έχει φυσικά να κάνει με την απλή διέλευση από τους δρυμούς και τα δάση της χώρας, όπως είχε θεσπιστεί το καλοκαίρι σε περιόδους αυξημένης πιθανότητας πυρκαγιάς!
Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι πιο ακριβώς θα είναι το χρονικό διάστημα απαγόρευσης – που σίγουρα βέβαια θα αφορά ολόκληρη την φετινή αγωνιστική σεζόν – και κυρίως τι θα γίνει μετά το διάστημα αυτό. Πως θα εκμεταλλευτεί το ΤΑΙΠΕΔ τους Εθνικούς Δρυμούς αλλά και τις ορεινές δραστηριότητες και τι περιορισμούς θα υποστούμε στα αθλήματα βουνού που τόσο αγαπάμε και βλέπαμε να αναπτύσσονται με απόλυτα υγιή τρόπο τα τελευταία χρόνια!

http://www.advendure.com/index.php/diafora/flash-news/item/2170-sok-apo-diataji-tou-polinomosxediou-pou-afora-tis-oreines-drastiriotites#.Uzp4eKh_sa9


"Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα"




Την πάτησα κι εγώ. Το έφτιαξα ως θέμα και το διέγραψα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chriscross
Advanced Forum-Runner



277 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2014 :  09:55:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
BIB 934 Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω....(σημ:περιμενω και TREHANTIRI να ειναι μεσα..Μανωλιο ετοιμαζε την πιστωτικη..δεν πρεπει να λειψεις)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2014 :  10:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δημοσιεύθηκε - 02/04/2014 : 09:55:11 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Απάντηση σε αποστρόφους

BIB 934 Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω....(σημ:περιμενω και TREHANTIRI να ειναι μεσα..Μανωλιο ετοιμαζε την πιστωτικη..δεν πρεπει να λειψεις)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
----------------------------------------------------------------------

Κατά τα άλλα όλο κλάψα ήσουν!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chriscross
Advanced Forum-Runner



277 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2014 :  10:03:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επιασε τοπο....χεχε
quote:
Originally posted by geopa

Δημοσιεύθηκε - 02/04/2014 : 09:55:11 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Απάντηση σε αποστρόφους

BIB 934 Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω....(σημ:περιμενω και TREHANTIRI να ειναι μεσα..Μανωλιο ετοιμαζε την πιστωτικη..δεν πρεπει να λειψεις)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
----------------------------------------------------------------------

Κατά τα άλλα όλο κλάψα ήσουν!!!!!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2014 :  22:34:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους


"Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο δύσκολο. Έφτασα σε σημείο στην ανηφόρα να πηγαίνω με τα τέσσερα."

Aυτά τα λέει για τον Olympus Marathon ο Κώστας Γουγούσης πρωταθλητής Μαραθωνίου το 2004 με επίδοση στην Κλασσική διαδρομή 2 ώρες 27:05.

Ευχαριστω .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 22 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000