Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κάτι τρέχει με το νερό...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 21

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  16:34:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Και κάπως έτσι βυθίζονται οι χώρες στο χάος.
Δεν θα κάτσω να δεχτώ (δλδ τι θα κάνεις, θα τα κάψεις?)
Και εγώ που δεν βλέπω καλύτερη λύση, και τα δέχομαι, τι θα κάνω? Θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια?
Ή τέλοσπαντων, ο καθένας θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του?

Η Συρία δεν είναι μακριά. Ούτε η γενικότερη Αραβική Άνοιξη. (που μάλλον εξελίχθηκε σε βαρύ χειμώνα χωρίς κανέναν ορίζοντα να έρθει η άνοιξη).
Αν βυθιστείς στο σκοτάδι, μετά θες εκατοντάδες χρόνια να συνέλθεις, όχι να πέσεις στους υπολογισμούς σου 1-2-3 χρόνια έξω.

Δυστυχώς η μιζέρια καλλιεργείται φούλ, η καταστροφολογία, και όλα τα σχετικά, αλλά μην ξεχνάτε πως παρά τα όποια προβλήματα, είμαστε ακόμα μια δυτική και ανεπτυγμένη χώρα, στις 30 δυνατότερες οικονομίες.
Τώρα για Ισλανδία και Αργεντινή δεν γράφω, απλά θα πω έλεος, το έχουμε κάνει λάστιχο.


Δεν εννοώ ότι θα πάω να κάψω την βουλή ή να κάνω εγκλήματα
εννοώ δεν θα κάτσω να πληρώνω αδιαμαρτήρητα οτιδήποτε χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, διόδια κλπ και θα προσπαθώ με κάθε τρόπο να ανατρέψω τέτοιου είδους μέτρα ή εγκληματικές πολιτικές που βυθίζουν την χώρα στο χάος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  16:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

A, υπάρχουν πολλές πραγματικότητες και μου έχουν διαφύγει;


Θα σε διευκολύνω. Υπάρχει η πραγματικότητα της οποίας το ρεύμα της,...βολεύει. :ρ

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  17:15:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως έχει ειπωθεί και πρόσφατα εδώ στο φόρουμ, αλλά σε λάθος περίπτωση, όταν φτάνει το πράγμα στα επιχειρήματα και στην ουσία, αρχίζουν η συνθηματολογία, οι αοριστολογίες και οι γενικεύσεις, πέφτει και το βίντεο με τον Πάγκαλο και όλα καλά. Τι να συζητήσω περαιτέρω; Το τροπάρι είναι το ίδιο πάντα, οι κυβερνήσεις μας και οι πολιτικοί μας κορόιδεψαν, δεν είχαν νομιμοποίηση, έχουμε χούντα, μαφιοκρατία, γίνονται πραξικοπήματα, άρα... δεν πληρώνουμε και την κάνουμε αλά Αργεντινή. Κώστα (Βολιώτη), χωρίς να έχουμε γνωριστεί, μου είσαι πραγματικά συμπαθής, αλλά στις πολιτικές συζητήσεις δε μπορώ να βρω πραγματικά κανένα σημείο επαφής! Δεν πειράζει όμως, καλή καρδιά!
Για το νερό δεν έχω άποψη, ούτε επαρκή ενημέρωση για Βουλγαρίες-Πορτογαλίες κ.λπ., κλίνω πάντως προς τις απόψεις του Deorum, γιατί μιλάμε για μονοπώλιο και μάλιστα σε είδος πρώτης ανάγκης.
Άντε, να τρέξω και λίγο τώρα, γιατί προσωπικά κοντεύω να ξεχάσω πως είναι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  17:18:00  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αδερφια, ακούστε με αδέρφια.

Θα κάνουμε μια εξαίρεση στις ιδιωτικοποιήσεις.

Θα εξαιρέσουμε τον στρατό, την ΕΛΑΣ, και την ΕΥΔΑΠ. Όμως παραπάνω εκπτώσεις δεν δυνάμεθα να κάνουμε.

Α και να βάλουμε και λίγο χέρι στα καταστήματα.

Παραθέτω τον Στέφανο Μάνο, που με εκφράζουν τα λεγόμενά του απόλυτα.

Στέφανος Μάνος
21 minutes ago
Το ΣτΕ λέει «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με το σκεπτικό ότι οι έμποροι και οι υπάλληλοι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με κάτι τέτοιες "παλαβές" αποφάσεις, το δικαστήριο χτίζει την επιχειρηματολογία κατά της παντοδυναμίας του ΣτΕ στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι προαιρετικό. Όποιος θέλει λειτουργεί το κατάστημά του, αν νομίζει ότι τον συμφέρει. Όσοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν κρατάνε το μαγαζί κλειστό και τώρα, με τη στήριξη του ΣτΕ, εμποδίζουν τους άλλους να ανοίξουν.

Και οι πελάτες των καταστημάτων δεν έχουν δικαιώματα; Αν αυτοί θέλουν να αξιοποιήσουν τις Κυριακές τους για να επισκεφτούν τα μαγαζιά, το ΣτΕ το απαγορεύει;

Μόλις επέστρεψα από ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη. Τα μαγαζιά στην πρώην Μέκκα του κομουνισμού είναι ανοιχτά (όσα θέλουν) 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Και αυτοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι όπως εμείς (θα έλεγα μάλιστα πιο ορθόδοξοι από εμάς) και δεν διστάζουν να εργαστούν τις Κυριακές. Δεν έχουν όμως το δικό μας ΣτΕ να προβάλλει το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της «ανεπανόρθωτης οικονομικής βλάβης» και της «δυσεπανόρθωτης ηθικής βλάβης». Ντροπή!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  17:55:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οχι αγαπητέ/αγπαπητοί, δεν μιλανε όλοι για χούντα, αλλά για αδιέξοδο. Γιατί μέχρι σήμερα , αφου πρωτα μουτζωσαμε τον εαυτό μας για τα λάθη μας, συνεχίσαμε να στηρίζουμε , πληρώνοντας όλα αυτά που μας λένε να πληρώνουμε και αφήνοντας στην άκρη πολλά πράγματα τα οποία στην τελική ορίζουν την προσωπικότητά μας (ακόμα και την ίδια μας την οικογένεια) Εχουμε χτυπήσει σε έναν τοίχο και σπάσαμε τα δόντια μας . Δεν ξέρω εσείς τι μυστικό έχετε και πως μπαλώνετε αυτές τις ατελείωτες τρύπες που μας ανοιγουν σε αυτο τον τόπο, μπράβο σας είσαστε μάγκες για να λέτε πως καλά πάμε και πως είμαστε ξέρω γω στις πρώτες 30 χώρες στον κόσμο.

Σεβόμαστε, ανεχόμαστε , ξέρουμε οτι είναι παράλογο πολλές φορές κι ομως ακόμα αντέχουμε. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ;

Με αφορμή την ΔΕΘ ακουσαμε τον πρωθυπουργό, ακόυσαμε τον αντιπρόεδρο, ακουσαμε τον μακεδονία και θράκης. Ολοι αυτοί μας λένε λίγο ακόμα υπομονή. Για ποιον υπομένουμε όμως ; Εγώ αλλα βλέπω γύρω μου, πάμε πισω και ξανα φόρα για τον τείχο.

Ξέρω κόσμο που ΔΕΝ στάθηκε απέναντι στο κατεστημένο αρνουμενο να πληρώσει φόρους , αλλά βλέποντας πως ο ρόλος τους εξυπηρετεί κάτι ξένο, οχι για τους ίδιους, αυτής της γενιάς , της επόμενης και της μεθεπομενης κτλ κτλ.. και υπομένει, σκύβει το κεφάλι , έχει ο θεός....

Επιχειρήματα θέλετε; Δηλαδή τι ακριβως , οικονομικές αναλύσεις και γραφήματα; copy-paste από την μητρική σελίδα της τράπεζας , των καθηγητών και λοιπων που παρατηρούν απο ψηλά; Το πιο απλό εξηγίσιμο δεν είναι περισσότερο επιστημονικό; δηλαδή δεν βλέπω γύρω μου τι γίνεται και θα δω μέσα απο τις λογιστικές αναλύσεις; ή θα κάθομαι να ακουω ανθρώπους που βολεύονται στο ρεύμα;

Υπάρχει θυμός και οργή σε πολύ κόσμο , αλλά καταφέρνουν οι κυριοι αυτοί και το μετατρέπουν σε ταπεινότητα μέσα τους . Βλέπεις παρόλο την νοοτροπία δεν γεννηθηκαν στις σπηλιές , εχουν και μπέσα μεσα τους. Αυτοί οι κύριοι είναι σαν να ξέρουν πότε θα κάνουν πίσω για να γλυτώσουν το χείμαρο του οποίου το αυλάκι σκάψανε. Δεν είμαστε ηλίθιοι να θέλουμε να τα καταστρέψουμε όλα, αλλά δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι για να ανεχθούμε άλλο αυτήν την κατάσταση.

Και αν δεν μαζευτούν πολλοί να κάνουμε αισθητή την αλλαγή , οκ δεν έγινε και τίποτα. Σημασία έχει να ξέρεις τι κάνεις , γιατί το κάνεις και να έχεις τα @@ να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά.



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  19:40:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αντεπιχείρημα στη λογική του Μάνου είναι ότι μπορεί κάποιοι καταναλωτές να γουστάρουν να ψωνίζουν τη νύχτα ή να έχουν αϋπνίες κλπ. Τι θα γίνει λοιπόν, θα ανοίγουν προαιρετικά τα μαγαζιά και τη νύχτα; Προσωπικά θέλω να είναι κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές, όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά γιατί θέλω μια μέρα την εβδομάδα να ηρεμώ, κι εγώ κι ο υπόλοιπος κόσμος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  20:13:50  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Προαιρετικά ψωνίζουν οι μεν, προαιρετικά ανοίγουν οι δε.
2 ξεχωριστά μέρη, συμφωνούν σε μια συναλλαγή, όμορφα και ωραία.
Αν κάποιος γουστάρει να ψωνίσει, να βρεί και τον βαρεμένο μαγαζάτορα που γουστάρει να ανοίξει?
Ενόχλησε κανείς κανέναν, που δεν θέλει να συμμετάσχει?
Όποιος θέλει αράζει. Όποιος θέλει εργάζεται. Όποιος θέλει ψωνίζει, όποιος θέλει όχι.
Νταβατζήδες θέλουμε?
Ο νόμος δεν ορίζει κάποια υποχρέωση. ΆΡΕΙ κάποια απαγόρευση. Εγώ σου απαγόρευσα κάτι, σου επέβαλα κάτι? Εσύ γιατί μου επιβάλεις.

Γιατί πρέπει κάποιος να τους το απαγορέψει, κρίνωντας ότι πρέπει να συμμορφωθούν με όλους τους άλλους, έστω και αν οι άλλοι είναι το 99%, που δεν θέλουν να δουλέψουν?

Ποιος θα χάσει?
Ο επιχειρηματίας? Μα αν χάσει, μόνος του δεν θα αποφασίσει να μην ανοίξει? Μαζόχας είναι?
Ο πελάτης?
Μα αν χάνει, προφανώς θα αποφασίσει να μην πάει. Αλλά πολύ πιθανόν κάποιους να τους βολεύει. Ξυπνήστε, θα σας φάει το ίντερνετ, και μετά θα σας φταίει η κρίση, όχι το κολλημένο σας μυαλό. Όπως με εμένα, ψωνίζω από το ίντερνετ, ναι, ρούχα κτλ, γιατί έχω την ησυχία μου, 3 τα ξημερώματα ή κυριακή που δεν εργάζομαι. Και ο άλλος στο μαγαζί του που βαράει μύγες, του φταίει η τρόικα.

Που θα καταλήξετε? Στους υπαλλήλους, οι οποίοι ανύμποροι να αντιδράσουν στις απλήρωτες υπερωρίες, με τον φόβο της ανεργίας, θα εργάζονται ΚΑΙ κυριακές παρά την θελήση τους.
Άρα για να τους προστατέψουμε, να απαγορέψουμε στα μαγαζιά να εργάζονται κυριακές.
Ωραία λογική, μην πω πόσα κλισέ και στερεότυπα κουβαλάει αλλά οκ. Αλλά θέλει λίγη κουβέντα.
Πάντως για να προστατέψεις το υποσύνολο μιας επιχείρησης (τον εργαζόμενο) δεν περιορίζεις την επιχείρηση.
Παράλογα πράγματα. Θα έπρεπε όλα να είναι προς την κατεύθυνση, η επιχείρηση να έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ δουλειά, όχι λιγότερο, με τον φόβο μην υποφέρει ο εργαζόμενος, τον οποίο η πολιτεία η ίδια αντιμετωπίζει όχι σαν συνεργάτη της επιχείρησης, αλλά ως είλωτα.

Ή μήπως θα προστατέψετε έτσι τα μικρά μαγαζιά, τα οποία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό τα μεγάλα μαγαζιά, τα οποία τους συμφέρει αυτό το μέτρο. Να κόψουμε επίσης το ίντερνετ, την διαφήμιση, το μάρκετινγ, τις ποιοτικές μάρκες, και τις χαμηλές τιμές που έχουν τα μεγάλα μαγαζιά, γιατί η ουσία αυτή είναι.
Σε αυτό θα σας ανταπαντίσω όμως και το εξής.
Follow me.
Αν αύριο πάει ο βασικός μισθός, 1500ευρώ, ξέρετε ποιους θα συμφέρει? Ξέρετε ποιους θα κάψει?
Θα σας πω.
Τα ZARA και τα BERSHKA, θα τρίβουν τα χεράκια τους. Θα αποροφήσουν εύκολα αυτό το έξοδο των +50.000ευρώ το χρόνο.
Όλοι οι άλλοι, οι μικροί, που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας θα πάνε για φούντο. Ή θα αυξήσουν τις τιμές τους, τόσο ώστε είναι που είναι, να γίνουν ακόμα λιγότερο ανταγωνιστικοί.
Αν αυτοί πάνε για φούντο, η κάθε μεγάλη επιχείρηση, θα αυξήσει το κομμάτι της πίτας της.

Αυτά τα πράγματα δουλεύουν μόνα τους, όσο τα σκαλίζεις, τόσο τα χαλάς.
Το φιάχνεις από εδώ, για να χαλάσει λίγο περισσότερο κάπου αλλού.

Το, σε τελική ανάλυση, κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών αν είναι για καλό ή κακό (ακόμα και για κακό να είναι, δεν βλέπω τον λόγο απαγόρευσης, εφόσον δεν συντελείτε κάποια παρανομία αλλά οκ) είναι λυμένο ζήτημα, είναι κάτι που εφαρμόζεται σε όλα τα δυτικά κράτη (που είναι όλα τους ανεπτυγμένα με ισχυρές οικονομίες) εδώ και πολλά χρόνια πετυχημένα. Δεν είναι κάποιο πείραμα, ή κάτι καινούργιο. Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την φωτιά.

Μπορεί σε κάποια πράγματα για κάποιους να φαίνεται κακό, αλλά γυπαετέ είναι όπως το σκάκι.
Σε κόβω, με κόβεις. (χάνω). αλλά αν το αναλύσεις περισσότερο.
Σε κόβω, με κόβεις, σε κόβω. (κερδίζω).
Σε κόβω, με κόβεις, σε κόβω, με κόβεις (χάνω).
Το θέμα είναι λοιπόν, να φτάσεις στο τέλος τέλος τέλος τον συλλογισμό, να δεις τελικά αν βγαίνεις χαμένος ή κερδισμένος.
Γιατί μπορεί πχ να απελευθερωθεί ένα επάγγελμα, και μερικοί να χάσουν, αλλά προφανώς και συνολικά η κοινωνία θα επωφεληθεί.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  21:16:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τάδε έφη Σαμαράς στη ΔΕΘ...
«Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω μας.
Στην Ουκρανία έχουμε ένα αληθινό εμφύλιο,
στη Συρία έχουμε μια κρίση πρωτοφανή που έχει πάρει διαστάσεις αληθινής ανθρωπιστικής καταστροφής, με εφιαλτικές εικόνες αποκεφαλισμών κρατουμένων και αμάχων, νέων παιδιών, γυναικών.
Βλέπετε ακόμα το χάος στη Λιβύη.
Στην Αφρική, όπου απειλούνται θρησκευτικοί πόλεμοι. Βλέπετε τον εφιάλτη του ISIS.
Βλέπετε το βίαιο τέλος της Αραβικής άνοιξης.».

Τάδε έφη Deorum...
«Και κάπως έτσι βυθίζονται οι χώρες στο χάος.
Δεν θα κάτσω να δεχτώ (δλδ τι θα κάνεις, θα τα κάψεις?)
Και εγώ που δεν βλέπω καλύτερη λύση, και τα δέχομαι, τι θα κάνω? Θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια?
Ή τέλοσπαντων, ο καθένας θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του?
Η Συρία δεν είναι μακριά. Ούτε η γενικότερη Αραβική Άνοιξη.
(που μάλλον εξελίχθηκε σε βαρύ χειμώνα χωρίς κανέναν ορίζοντα να έρθει η άνοιξη).
Αν βυθιστείς στο σκοτάδι, μετά θες εκατοντάδες χρόνια να συνέλθεις, όχι να πέσεις στους υπολογισμούς σου 1-2-3 χρόνια έξω.».

Ταύτιση απόψεων... αντιγραφή...
Η καταστροφολογία ως μοχλός χειραγώγησης των μαζών..



Edited by - xipolitos on 11/09/2014 22:04:20
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  22:02:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι είπε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ. Και δεν είμαι ήμουν ούτε καν μια φορά απέσπασε την ψήφο μου η ΝΔ στις 4 φορές που έχω ψηφίσει ως τώρα.

Καταρχήν δεν έχει άδικο. Σε αυτά τα κράτη, και σε πολλά άλλα, υπήρξαν "επαναστάσεις". Και είναι χαζό να υπάρχει μετά στρατός να φρουρεί την "επανάσταση", έτσι δεν είναι?

Δεύτερον το μόνο που θα πώ, είναι πως εγώ δεν καταστροφολογώ,
ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΩ, ότι δεν πάμε στον γκρεμό. Ότι αυτά που γίνονται γίνονται γιατί είναι η μόνη σοβαρή λύση. Το μη χείρον βέλτιστο.
Εσείς θα έλεγα ότι καταστροφολογείτε. Γράφετε ότι αν η ΕΥΔΑΠ γίνει ιδιωτική, άνθρωποι θα πεθάνουν από μολυσμένο νερό. Εγώ γράφω, πως δεν χάλασε ο κόσμος , και να ξαναγράψω ότι έχω επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίησή της, γιατί στην προκειμένη περίπτωση αμφιβάλλω για την αξία της ιδιωτικοποίησης σε μια τέτοια ΔΕΚΟ, αφού δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στον επιχειρηματία για βελτίωση υπηρεσίας παρα μόνο για μεγιστοποίηση κέρδους. (σε αντίθεση με τον ΟΤΕ πχ). Αλλά όχι ότι θα ψοφάμε, ή θα πέφτουν τα αεροπλάνα της ολυμπιακής.

Οι αριστεροί γενικότερα, μιλάνε για ανέχεια, για αυτοκτονίες, αποδίδουν τραγικά ατυχήματα (βλέπε μαγκάλι) σε οικονομική δολοφονία, και αυτό δεν αποτελεί καταστροφολογία, αλλά αν τους πείς ότι αυτά που λένε δεν στέκουν, και θα σε βυθίσουν στο χάος, εσύ είσαι αυτός που καταστροφολογεί?

Γενικά, ο καθένας, λέει ότι αν γίνει αυτό που λένε οι άλλοι, θα καταστραφούμε.
Δεν βλέπω κάτι καινούργιο.
:P

Φίλε ξυπόλητε, μας χωρίζει μια άβυσσος στα πολιτικά. Το μόνο βέβαιον.
Στα άλλα, πιθανόν τα βρίσκουμε.


Edited by - Deorum on 11/09/2014 22:04:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  22:07:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Deorum σταμάτα να χειραγωγείς τις μάζες!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  22:13:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα ίδια είπε και ο βενιζελ. (εκ του δρακουμελ, ψιψινελ κτλ )

Αντε τώρα να πεις στον εργαζόμενο που δεν έχει σηκώσει κεφάλι από την δουλειά του για την απειλή των τζιχαντιστών , το προκλητικό πουτιν, και την τρίπολη της λιβύης ή να το πεις αυτό στον άνεργο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ελπίδα καμιά. Στο μεταξύ στην βόρεια ελλάδα τα νουμερα για την ανεργία και το λουκέτο επιχειρήσεων έχουν σπάσει ρεκορ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που δεν σου επιτρέπει το καθεστώς αυτό να κάνεις κάτι διαφορετικό. Αυτό το τροπάρι που γίνεται στην ΔΕΘ με τους πολιτικούς είναι απιστευτο.

Κάτσε τώρα θα έρθει και ο άλλος το ΣΚ , κλαυσίγελος. Θα τον παρακολουθήσω όπως πχ παρακολουθώ το two and a half men. Είναι εξαιρετικός κωμικός.

Για τα μαγαζιά τις κυριακές. Θα πω την γνώμη μου ως εμπλεκομενος (οχι διαπλεκομενος χαχα) με τον τουρισμό. Εχει μια λογική ΕΦΟΣΟΝ μιλάμε για επιχειρήσεις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ενδιαφέροντος. Ξέρετε, προσωπικά ξέρω πολύ καλά τι εστί να δουλεύεις σερι για 6 μήνες με μοναδικό ρεπό την χάρη που θα σου κάνει ο καιρός να χαλάσει και με μέσο όρο εργασίας την ημέρα στις 10 ώρες. (Φτάνω δηλαδή τον ιουλιο-αυγουστο τα 12 ωρα κατα ριπας...δεν προλαβαίνω ουτε τα ρουχα μου να πλύνω..).

Πρέπει όμως να τηρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων έτσι όπως αυτά τα κέρδισαν τα χρόνια που πέρασαν οι προηγουμενες γενιές με αίμα. Δηλαδή πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι, ώστε να μπορουν να πάρουν το ρεπό τους οι άνθρωποι μια καθημερινή αντί της κυριακής. Φυσικά πρέπει για αυτόν τον λόγο να πάρει διπλό ημερομίσθιο, αργείες, επιδόματα κτλ

Αυτά ΔΕΝ τηρούντε στις τουριστικές περιοχές όπως χαλκιδικές, νησιά στο αιγίο , ιόνιο κτλ

Στο κέντρο τώρα της αθηνας, θεσσαλονικης υποτίθεται οτι εκεί υπάρχει ένας έλεγχος. ΥΠΑΡΧΕΙ; ή τους έχουν βάλει εκβιαστικά να δουλεύουν; Γιατι στις παραπάνω περιοχές δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και ΑΝ λέω ΑΝ μπεις στην διαδικασία να απαιτήσεις τα δικαιωματά σου η επιθεώρηση εργασίας θα σε πάει μπροστά κανα χρόνο μέχρι να δικαιωθείς. Μέχρι τότε ΠΩΣ θα ζήσεις; και αφου άμεσος μηχανισμός δεν υπάρχει ελέγχου , δικαίωσης και κηρώσεων , πως να αποφύγεις τις μαύρες συμφωνίες;

Εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε βασικές αξίες για την ζωή, την εργασία θα καταλάβουμε ποιον ρόλο πρέπει να παίζει τελικά σε αυτήν την κονωνία; Μιλώντας για την ελληνική ντε, ΤΗΝ 30h ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ :p


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/09/2014 :  23:40:44  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Παίδες, εγώ το πιστεύω ακράδαντα. Δεν μας αφήνει να δουλέψουμε το κράτος.
Με όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη και ιδέες, και ΔΕΝ τους αφήνει.
Απλά και όμορφα, φίλε δεν θέλω να εργαστείς ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ, θα πρέπει να δουλέψουν και οι άλλοι μετά που έχουν βολευτεί. γιατί αν αποφασίσεις να ανοίξεις έστω ένα μπλοκάκι, μπαίνεις σε ένα πάγιο των 5000ευρώ το χρόνο βρέξει χιονίσει, και τα υπόλοιπα 50-50.

Φοβούμενοι (ή απλά επικαλούμενοι) μην υπάρξει μια αδικία, φορολογείς και κλείνεις, από πρόστιμα και μόνο, επιχειρήσεις. Όταν το πρόστιμο για μια εργοδοτική παράληψη είναι 10.000ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια. Είναι ο ΤΖΙΡΟΣ μιας χρονιάς ίσως. Ναι οκ, πιθανόν να υπάρξει αδικία σε έναν εργαζόμενο. Αλλά αυτά προκαλούν το εξής. Μένουν στο τέλος, αντί για 100 επιχείρησης, 20 όλες και όλες, και εκεί να δεις αδικίες που συμβαίνουν, ότι είναι 30% η ανεργία. Ενώ όταν η ανεργία είναι 8%, δεν χρειάζεσαι κανέναν νόμο να σε προστατέψει (ή τελοσπάντων πολύ λίγους), όπως δεν θες νόμο να σε προστατέψει κάποιος από έναν αλήτη φίλο σου.
Παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις.
Δλδ για έναν φόβο, βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.

Σε λίγο με νέο νόμο, θα απαγορεύεται η χρήση του ίντερνετ και τον online αγορών, μετά τις 20.00 που είναι το πέρας ωραρίου των φυσικών καταστημάτων, για να μην υποστούν ζημιά.
Σκοταδισμός.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2014 :  00:14:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι είπε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ. Και δεν είμαι ήμουν ούτε καν μια φορά απέσπασε την ψήφο μου η ΝΔ στις 4 φορές που έχω ψηφίσει ως τώρα.

Καταρχήν δεν έχει άδικο. Σε αυτά τα κράτη, και σε πολλά άλλα, υπήρξαν "επαναστάσεις". Και είναι χαζό να υπάρχει μετά στρατός να φρουρεί την "επανάσταση", έτσι δεν είναι?

Δεύτερον το μόνο που θα πώ, είναι πως εγώ δεν καταστροφολογώ,
ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΩ, ότι δεν πάμε στον γκρεμό. Ότι αυτά που γίνονται γίνονται γιατί είναι η μόνη σοβαρή λύση. Το μη χείρον βέλτιστο.
Εσείς θα έλεγα ότι καταστροφολογείτε. Γράφετε ότι αν η ΕΥΔΑΠ γίνει ιδιωτική, άνθρωποι θα πεθάνουν από μολυσμένο νερό. Εγώ γράφω, πως δεν χάλασε ο κόσμος , και να ξαναγράψω ότι έχω επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίησή της, γιατί στην προκειμένη περίπτωση αμφιβάλλω για την αξία της ιδιωτικοποίησης σε μια τέτοια ΔΕΚΟ, αφού δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στον επιχειρηματία για βελτίωση υπηρεσίας παρα μόνο για μεγιστοποίηση κέρδους. (σε αντίθεση με τον ΟΤΕ πχ). Αλλά όχι ότι θα ψοφάμε, ή θα πέφτουν τα αεροπλάνα της ολυμπιακής.

Οι αριστεροί γενικότερα, μιλάνε για ανέχεια, για αυτοκτονίες, αποδίδουν τραγικά ατυχήματα (βλέπε μαγκάλι) σε οικονομική δολοφονία, και αυτό δεν αποτελεί καταστροφολογία, αλλά αν τους πείς ότι αυτά που λένε δεν στέκουν, και θα σε βυθίσουν στο χάος, εσύ είσαι αυτός που καταστροφολογεί?

Γενικά, ο καθένας, λέει ότι αν γίνει αυτό που λένε οι άλλοι, θα καταστραφούμε.
Δεν βλέπω κάτι καινούργιο.
:P

Φίλε ξυπόλητε, μας χωρίζει μια άβυσσος στα πολιτικά. Το μόνο βέβαιον.
Στα άλλα, πιθανόν τα βρίσκουμε.



Το τι είπε ο Σαμαράς μπορεί να το βρει κανείς απο το διαδύκτιο..
Εχει άδικο γιατί οι επαναστάσεις χωρίς εισαγωγικά έχουν λαικά ερείσματα δεν έχουν στρατό να τις φρουρεί,
κατεστάλησαν βίαια απο το στρατό (βλέπε Αίγυπτο) στην εξέγερση και μετά με το πραξικόπημα.
Χαίρομαι που καθησυχάζεις ότι δεν πάμε στον γκρεμό.., αλλά πήγαινε να το πείς αυτό στους ανέργους,
απολυμένου;, σε όσουν είχαν τη δουλειά τους και ζούσαν τις οικογένειες τους με αξιοπρέπεια και τώρα στήνονται στις ουρές για τα συσσίτια για ένα πιάτο φαί,
στους νεο-άστεγους, σ΄ αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους τα σπίτια τους απο τους τραπεζίτες,
σε όλους όσους τους κόψανε το νερό και το ρεύμα γιατί δεν είχαν να πληρώσουν εξ αιτίας της ''επιτυχημένης'' πολιτικής που εφαρμόζεται.
Συγκεκριμένα εδώ δίπλα στην περιοχή ζούσε μια γιαγιούλα ηλικιωμένη παραπληγική που της έκοψαν το ρεύμα και η άτυχη γυναίκα απεβίωσε..
και πολλές άλλες περιπτώσεις που για να τις αναφέρω θα χρειαζόμουν χιλιάδες σελίδες.
Οσον αφορά το μικρό κοριτσάκι που χάθηκε για πάντα εισπνέοντας τις αναθυμιάσεις απο το μαγκάλι, φυσικά και είναι οικονομική δολοφονία γιατί αν η φτωχή μητέρα δεν έμενε στην τρώγλη πεταμένη και είχε οικονομική στήριξη απο την πολιτεία για να έχει σπίτι και ασφαλή θέρμανση, που είναι θεμελειώδη και βασικά για να μπορέσει κάπποιος να επιβιώσει τώρα το άτυχο κοριτσάκι θα ήταν ανάμεσα μας στην ζωή!
Οχι μόνο οι αριστεροί αλλά όλος ο κόσμος έπρεπε να βγεί και να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί γι΄αυτή την κοινωνική κατάντια!
Αν η ΕΥΔΑΠ γίνει ιδιωτική οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το κοινωνικό σύνολο για τους άπειρους λόγους που παρετέθησαν
και που η μελέτη της ιδιωτικοποίησης παγκόσμια το αποδεικνύει.
Ναί βέβαια η μελέτη αναφέρει μέσα σε όλα τα δεινά και τους θανάτους ανθρώπων!
Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ που παρουσιάζεις ως επιτυχημένο επιχείρημα θα ΄πρεπε να ανοίξουμε καινούργια θεματική με τον τίτλο κάτι τρέχει με τον ΟΤΕ... να δούμε τι έγινε και εδώ.
Επι του παρόντος ας παραμείνουμε στα του ''νερού''. . και όπως πολλάκις ανέφερα η παρούσα θεματική άνοιξε για την προστασία του απο την ιδιωτικοποίηση και την ευαισθητοποίηση μας απέναντι στην υφαρπαγή του!

Πολιτικά όπως είπες μας χωρίζει άβυσσος.
Ισως σε κάπποια άλλα πράγματα να μπορούσαμε ΄
να τα βρούμε δεν το γνωρίζω.. ισως θέλει δουλειά πολλή.
Αλλη μια ακόμα διαφορά είναι οτι εγω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα
δεν θα ανέβαζα φωτογραφία του μπομπ του κάστορα και στο τσιμπούκι μάστορα ..
..με τα γελάκια και όλες αυτές τις αστειότητες..!







Edited by - xipolitos on 12/09/2014 01:47:51
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2014 :  00:43:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για τον κάστορα φίλε xipolitos μην ανησυχείς. Πρέπει όμως να "ξέρεις" τον Γιώργο για να καταλάβεις τον σαρκασμό του. Ηταν πολύ πετυχημένο! Γενικότερα ειμαι φαν του σαρκασμου και της σάτηρας γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις οταν το συνοδεύει το επιχείρημα.

Εξακολουθώ να υποστηρίζω πως το νερό πρέπει να διανέμεται απο κρατική επιχείρηση ή έστω από ιδιωτική που όμως δεν θα τιμολογουν όπως θέλουν οι ιδιώτες και με ρήτρα φυσικά αναθεσής του αλλού αν αυτοί αρχήσουν τα περίεργα.

Το ίδιο υποστηρίζω οτι πρέπει να ισχύει και για τα δάση, τις παραλλίες κτλ Για τους προφανείς λόγους.

Ο κάστορας είναι εκεί και μας παρακολουθεί , χεχε



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/09/2014 :  01:28:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Όπως έχει ειπωθεί και πρόσφατα εδώ στο φόρουμ, αλλά σε λάθος περίπτωση, όταν φτάνει το πράγμα στα επιχειρήματα και στην ουσία, αρχίζουν η συνθηματολογία, οι αοριστολογίες και οι γενικεύσεις, πέφτει και το βίντεο με τον Πάγκαλο και όλα καλά. Τι να συζητήσω περαιτέρω; Το τροπάρι είναι το ίδιο πάντα, οι κυβερνήσεις μας και οι πολιτικοί μας κορόιδεψαν, δεν είχαν νομιμοποίηση, έχουμε χούντα, μαφιοκρατία, γίνονται πραξικοπήματα, άρα... δεν πληρώνουμε και την κάνουμε αλά Αργεντινή. Κώστα (Βολιώτη), χωρίς να έχουμε γνωριστεί, μου είσαι πραγματικά συμπαθής, αλλά στις πολιτικές συζητήσεις δε μπορώ να βρω πραγματικά κανένα σημείο επαφής! Δεν πειράζει όμως, καλή καρδιά!
Για το νερό δεν έχω άποψη, ούτε επαρκή ενημέρωση για Βουλγαρίες-Πορτογαλίες κ.λπ., κλίνω πάντως προς τις απόψεις του Deorum, γιατί μιλάμε για μονοπώλιο και μάλιστα σε είδος πρώτης ανάγκης.
Άντε, να τρέξω και λίγο τώρα, γιατί προσωπικά κοντεύω να ξεχάσω πως είναι!

Και εσύ μου είσαι συμπαθής Τάσο, αλλά πέρα από εκεί, η διαφορά απόψεων είναι τεράστια (σε αυτό συμφωνούμε )

Τα πράγματα δεν τα βλέπω και δεν με ενδιαφέρουν ως προς τη πολιτική τους διάσταση. Ποσώς με ενδιαφέρουν τα τερτιπια του οποιουδήποτε κόμματος. Τα πράγματα τα σχολιάζω ως προς τη κοινωνική τους διάσταση. Απέχθεια έχω προς διάφορα κόμματα και πολιτικούς, όχι γιατί έχουν αντίθετες απόψεις από μένα, αλλά για αυτά που κάνουν. Αν με κλέβουν, αν υπονομεύουν την ασφάλεια της πατρίδας μας, αν χαρίζουν παραλίες, δάση, χρυσορυχεία, νερά, διόδια, σκουπίδια, ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ρεύματα και πάει λέγοντας, σε άπληστους δισεκατομμυριούχους...σωτήρες, δεν μπορώ να δείξω τη παραμικρή ανοχή για το πρόσωπό τους. Ούτε θα γίνω ο ραγιάς που θα πληρώνω τη διαπλοκή τους.

Και πάμε στο προκείμενο.
Ποιες αοριστολογίες, ποιες γενικεύσεις και ποια συνθηματολογία "όταν φτάνει το πράγμα στα επιχειρήματα και στην ουσία"?
Μήπως θα έπρεπε να πω αυτά για εσάς?
Τα επιχειρήματα τύπου "απόλυτα τσιριζέικο (πολιτικάντικο, ξύλινο, ανεφάρμοστο, εκτός πραγματικότητας) λόγο" του Rigelian, τι από τα παραπάνω δεν είναι? Σε δυο θέματα τις τελευταίες ημέρες μας διαφώτισε με τον υψηλού επιπέδου αυτό τρόπο.
Και καλά, ας πούμε ότι αυτά σκέφτηκε, αυτά έγραψε.
Εσάς που δεν σας αρέσουν τέτοια επιχειρήματα τι κάνατε?
Όχι μόνο δεν αποστασιοποιηθήκατε, τουλάχιστον ως προς αυτό το μέρος επιχειρημάτων, αλλά σπεύδετε να αναφέρετε σχεδόν σε κάθε θέμα ότι αλληλοσυμφωνείτε σε όλα (μπράβο, 100% συμφωνία δεν υπάρχει ούτε στις καλύτερες οικογένειες!!!)

Όσο για τις αοριστολογίες, γενικεύσεις, συνθηματολογία από μέρους μου, σε δούμε που είναι. Σε δυο χαρακτηριστικά σχόλιά σας μόνο, που φτάνουν και περισσεύουν.
1)Gypaetos: " όταν φτάνει το πράγμα στα επιχειρήματα και στην ουσία, αρχίζουν η συνθηματολογία, οι αοριστολογίες και οι γενικεύσεις, πέφτει και το βίντεο με τον Πάγκαλο και όλα καλά"
Κι αυτό απορρίπτεται? Έλεος δηλαδή.
Όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνομιλητής της τρόικας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με δυο κουβέντες γνωστοποιεί αυτό που που έχουν χυθεί τόνοι μελάνης και...χρόνια πληκτρολόγησης για να δείξουμε τι καθεστώς έχουμε, εσείς προσπερνάτε ακόμη και αυτό?
Δηλαδή τι θέλετε για να δεχτείτε ως ντοκουμέντο? Να βάλει κρυφή κάμερα κάποιος στο γραφείο πρώην ή νυν πρωθυπουργού, που να μιλά για τη διαπλοκή, μήπως και πειστείτε?
Τόνοι ντοκουμέντων υπάρχουν, και εσείς έχετε πειστεί μόνο για τον Τσοχατζόπουλο. Κι αυτό, επειδή καταδικάστηκε.

2)Deorum. "Τώρα για Ισλανδία και Αργεντινή δεν γράφω, απλά θα πω έλεος, το έχουμε κάνει λάστιχο."

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιος το έχει κάνει λάστιχο?
Αυτός που λέει τι έκαναν οι χώρες και τι (δεν) έπαθαν (ένα κι ένα κάνει δύο), ή τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που τρομοκρατούν πως αν γίνουμε Αργεντινη, θα βγουν ακρίδες, νυχτερίδες και κατσαρίδες??? Αυτοί που αποκρύπτουν ακόμη και το http://www.thepressproject.gr/article/66752/I-Ellada-apeixe-stin-psifisi-tou-OIE-gia-tin-prostasia-apo-tous-kerdoskopous ?
Και καλά. Αφού επιμένεις Γιώργο, τουλάχιστον επιχειματολόγησε, μπας και καταλάβουμε κι εμείς που κάνουμε λάθος για τις παραπάνω χώρες. Γιατί να μη γράψεις?


-Αν θέλω να αγοράσω ένα παντελόνι και είναι κλειστό το κατάστημα στις...4.00 το πρωί που μου κάπνισε να πάω, και αύριο μέρα είναι, θα αγοράσω αύριο. Αν πάρω από το ίντερνετ, είναι κομματάκι τραβηγμένο να πω ότι το πήρα από εκεί γιατί στην Ερμού ήταν κλειστό τη 1.00 πρωινή της Πρωτοχρονιάς ή του Πάσχα ή μιας καθημερινής.
Πάντως δε, ούτως ή άλλως ένα παντελόνι θα έπαιρνα, δεν θα έπαιρνα ένα στις 4.00 το πρωί και ένα την επόμενη ημέρα, για να πει ο καταστηματάρχης τι καλά που άνοιξα νύχτα, θα πουλήσω δυο αντί για ένα.

Και στο κάτω-κάτω, όταν ο καταστηματάρχης θέλει να ανοίγει 7/24/365 και ο υπάλληλος δεν θέλει, τι θα γίνει???

Οκ, μπορεί πράγματι να υπάρξει μια αύξηση πωλήσεων 10 ή 20% σε μερίδα καταστημάτων, αλλά η αξία του να ζήσει κανείς τη ζωή του, είναι ανεκτίμητη. Ας έχει ο υπάλληλος και ο καταστηματάρχης μια ελεύθερη μέρα τη βδομάδα, και το βράδυ, να ζήσει ανθρώπινα. Γι'αυτό και ο νόμος πρέπει να είναι κατά του ανοιχτά όλα, γιατί αν οι μισοί είναι ανοιχτοί, εκτός που θα βασανίζονται, θα αναγκάσουν και αυτόν που δεν θέλει να βασανίζεται, να τους ακολουθήσει. Από τη "πρώην Μέκκα του κομουνισμού", ας μιμηθούμε τα καλά, όχι τα στραβά.

-Στο "Αν αύριο πάει ο βασικός μισθός, 1500ευρώ, ξέρετε ποιους θα συμφέρει? Ξέρετε ποιους θα κάψει?
Θα σας πω.
Τα ZARA και τα BERSHKA, θα τρίβουν τα χεράκια τους. Θα αποροφήσουν εύκολα αυτό το έξοδο των +50.000ευρώ το χρόνο." κλπ κλπ, συμφωνώ πιθανότατα.
Γι'αυτό, και ας ακούγεται 'αντιαναπτυξιακό', σε τέτοια περίπτωση πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των πολυκαταστημάτων ώστε να εξισσοροπήσει η κατάσταση και να ζήσουν και οι μικροί.
Θα μου πεις, είναι όμως δίκαιο?
Ας μην είναι. Ας βγάλουν λιγότερα τα πολυκαταστήματα, για να ζήσουν και οι μικροί που αυτονόητα δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν.
Καλύτερα να υπάρχουν 1000 μικρά καταστήματα, παρά ένα μεγάλο, και 999 οικογένειες που ψάχνουν στα σκουπίδια.
Δεν αντιλέγω πως είναι εν μέρει άδικο, αλλά μια κοινωνία και μια χώρα είναι άξια μόνο όταν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς όλοι οι πολίτες της.
Σκεφτείτε το, κι ας είναι το σκεπτικό κατά του καπιταλισμού στον οποίο μας έχουν εμποτίσει.


-Για τις αυτοκτονίες, απορώ γιατί τέτοια επιμονή να αμφισβητούνται ακόμη και αυτές. Αν κάποιος δεν είναι βέβαιος, ας ψάξει να βρει πόσες αυτοκτονίες υπήρχαν πριν 10 ή 20 χρόνια, και πόσες τώρα. Η διαφορά οφείλεται στο μνημόνιο. Πχ αν πρώτα ήταν 2 στους 10000 και τώρα 4 ή 5, ΟΛΗ αυτή η διαφορά οφείλεται στο μνημόνιο, καθώς είναι το μόνο που άλλαξε στη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια. Εκτός κι αν πιστέυει κανείς ότι αυξήθηκαν οι ερωτικές απογοητεύσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 21 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000