Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ο σκοτεινός κόσμος των σπόρων του θανάτου...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 12

saridis
Senior Forum-Runner

Greece
606 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  14:53:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit saridis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
πλακα πλακα, το "αλατι" (οχι το φυσικο νατριο που βρισκεται σε πολλες τροφες ) ειναι δηλητηριο για τον οργανισμο και το καταλαβαινεις μολις το κοψεις αμεσα....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  17:35:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αλάτι βγαίνει από κάποιο σπορο;;;; Κοίτα τι μαθαίνει κανείς...

Αν κάτι έχω καταλάβει λάθος μάλλον πρέπει να ανοιχτεί ξεχωριστό θέμα..εκτός και αν τρολάρουμε, τότε πάσο..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  21:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Fid κάτι έχει συμβεί, μήπως έφαγαν τίποτα μεταλλαγμένα και τους έχουν πειράξει..;
Y.Γ. όταν κάτι σας υπερβαίνει προσπαθείτε να το γελιοποιήσετε γιατί έτσι μόνο μπορείτε να το κατεβάσετε στο επίπεδο σας. Ξέρετε εσείς..

Edited by - xipolitos on 30/10/2014 21:56:04
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  22:20:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορεί να έχεις δίκιο,
Αλλά σκέψου μήπως την πατήσεις στο τέλος σαν το μύθο του βοσκού με τον λύκο.
Στα 4-5-8 θέματα που έχεις ανοίξει, και τελικά δεν μας έχεις πείσει, αφού όμως έχουμε ασχοληθεί και σπαταλήσουμε την ώρα μας,
όταν έρθει η ώρα και ποστάρεις κάτι που όντως μπορεί να είναι σοβαρό πραγματικό και μας αφορά, τελικά χωρίς καν να το αναλύσουμε, δεν θα ασχοληθούμε "εμείς" μαζί του.
Οπότε...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  23:33:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Fid κάτι έχει συμβεί....



Απλώς, δεν είναι εύκολο για κάποιον/ους να διαταράξει την ισορροπία του με καταστάσεις ή γεγονότα που ενοχλούν την αισθητική του ή την υποτιθέμενη ευαισθησία του. Οπότε τι θα κάνει; θα αμυνθεί...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  00:14:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς απ' ό,τι βλέπω
η τακτική -λόγω κεκτημένης ταχύτητας-
το ''ναι σε όλα'' ή το ''όχι σε όλα''

εξακολουθεί όχι να υφίσταται απλώς
αλλά να βασιλεύει
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  02:46:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Μπορεί να έχεις δίκιο,
Αλλά σκέψου μήπως την πατήσεις στο τέλος σαν το μύθο του βοσκού με τον λύκο.
Στα 4-5-8 θέματα που έχεις ανοίξει, και τελικά δεν μας έχεις πείσει, αφού όμως έχουμε ασχοληθεί και σπαταλήσουμε την ώρα μας,
όταν έρθει η ώρα και ποστάρεις κάτι που όντως μπορεί να είναι σοβαρό πραγματικό και μας αφορά, τελικά χωρίς καν να το αναλύσουμε, δεν θα ασχοληθούμε "εμείς" μαζί του.
Οπότε...

Σας υπερβαίνουν γι΄αυτό και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τα γελοιοποιήσετε.
"Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

Edited by - xipolitos on 31/10/2014 04:20:55
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Running
Global Moderator

243 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  22:14:57  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Running Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τονίζουμε, περισσότερη προσοχή στους διαλόγους. Η ροή της συζήτησης σε αυτό και σε άλλο θέμα που ξέφυγαν διαγράφηκε, μαζί και με τα αξιοπρεπή σχετικά ποστ, καθώς δεν θα έβγαινε νόημα από λειψή συζήτηση.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο υποβιβασμός με προσβολές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2015 :  10:18:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μάθετε ποια είναι τα 12 επιβλαβή προϊόντα για τα οποία χρωστούμε «ευγνωμοσύνη» στη Monsanto

Aυτά είναι τα 12 πιο επιβλαβή προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από τον πολυεθνικό γίγαντα της βιοτεχνολογίας, την Monsanto:

1. Ζαχαρίνη

Η απλή ζαχαρίνη είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία. Τον 20ο αιώνα η Monsanto θέλησε να χρησιμοποιήσει την ζαχαρίνη στην μαζική παραγωγή για λογαριασμό της Coca Cola.

Αρχικά, η ουσία είχε επαινεθεί χάρη στην ιδιότητά της να προσφέρει γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1970, μία επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι η ζαχαρίνη προκάλεσε καρκίνο σε ποντίκια πειραματόζωα. Για λίγο καιρό η ουσία μπήκε στην λίστα των καρκινογόνων ουσιών. Μετά από έντονες πιέσεις, η έρευνα χαρακτηρίστηκε εσφαλμένη και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα η ζαχαρίνη να βγει από την "μαύρη λίστα" να μπει ξανά στην παραγωγή. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε ποτά, γλυκά, μπισκότα, οδοντόκρεμες κ.ά.

2. PCB's

Τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια και τριφαινύλια (PCB/PCT) είναι ελαιώδεις σύνθετες χημικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο παρελθόν λόγων των μοναδικών φυσικοχημικών τους ιδιοτήτων ως διηλεκτρικά υγρά σε μετασχηματιστές (Μ/Σ) και πυκνωτές, σε συστήματα μεταφοράς θερμότητας, ως πρόσθετα υδραυλικών ελαίων, ως επιβραδυντικά φλόγας και σε άλλες εφαρμογές. Τα PCB/PCT είναι τοξικές ενώσεις τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το υπέδαφος, τη χλωρίδα και την πανίδα.

Παρασκευάζονταν από το 1929 έως το 1979 ώσπου απαγορεύτηκαν. Τα PCB έχουν συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου, καθώς και με μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου ανοσοποιητικού, αναπαραγωγικού, νευρικού και ενδοκρινικού συστήματος.

Ενώ έχουν απαγορευτεί από το 1979, μία μελέτη του 2011 αποκάλυψε ότι ακόμα εμφανίζονται στα αίμα εγκύων. Τα PCB χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ειδών ευρείας κατανάλωσης όπως: καλώδια, πλαστικά, κόλλες, χρώματα κ.ά.

3. Πολυστυρένιο

Το πολυστυρένιο (πολυφαινυλαιθένιο) είναι ένας αρωματικός υδρογονάνθρακας. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή υλικών με μονωτική χρήση αλλά και για ελαφρά, περίπλοκα σχήματα που χρησιμοποιούνται ως υλικά συσκευασίας και φόρμες για χύτευση μετάλλων. Η παραγωγή πολυστερίνης ξεκίνησε από την Monsanto το 1941.

Γιατί είναι κακό; Γιατί πρόκειται για μη βιοδιασπώμενο υλικό που επιβαρύνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Η χρόνια έκθεση στο υλικό έχει συνδεθεί με συμπτώματα όπως: κατάθλιψη, πονοκέφαλοι, αδυναμία, κούραση.

Χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, αλλά συχνότερα στις συσκευασίες τροφίμων (γνωστό ως φελιζόλ). Έχει σταθεροποιήσει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά καθώς θεωρείται πιο ανθεκτικό σε σχέση με τις χάρτινες ή τις πλαστικές συσκευασίες, τις οποίες όμως μπορούμε να ανακυκλώσουμε...

4. Πυρηνικά όπλα

Ενδιαφέρον ο ρόλος που έπαιξε η Monsanto και στο θέμα των πυρηνικών όπλων. Η εταιρεία ανέπτυξε ένα τμήμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Manhattan Project από το 1943 έως το 1945. Το Manhattan Project, ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή των πρώτων ατομικών βομβών για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

5. DDT


Το DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane) ήταν ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών για την μη εξάπλωση της ελονοσίας. Η Monsanto υπήρξε ένας από τους πρώτους κατασκευαστές του εντομοκτόνου.

Απαγορεύτηκε το 1972 γιατί συνδέθηκε με την καταστροφή του ήπατος, τη μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα και με προσωρινές βλάβες στο νευρικό σύστημα.

Δυστυχώς η διάσπαση του DDT μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 χρόνια και γι' αυτό ακόμα εμφανίζονται ίχνη σε εδάφη. Ο άνθρωπος μπορεί να εκτεθεί στο DDT μέσα από την κατανάλωση μολυσμένων ψαριών, καλλιεργειών, είτε μέσω του αέρα.

6. Διοξίνη

Οι διοξίνες θεωρούνται από τα πιο τοξικά χημικά. Η Monsanto από το 1945, άρχισε να προωθεί τη χρήση των χημικών φυτοφαρμάκων στη γεωργία.

Το μεγαλύτερο κακό που προκαλούν οι διοξίνες είναι κυρίως η ικανότητά τους να συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα. Σχετική έρευνε έδειξε ότι οι διοξίνες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο.

Ακριβώς αυτή η συσσώρευση φέρνει τις διοξίνες στο πιάτο μας! Εντοπίζονται κυρίως στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

7. Agent Orange

Ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε για χημικό πόλεμο στο Βιετνάμ. Η Monsanto... έτυχε να είναι ένας από τους δύο μεγάλους κατασκευαστές του φονικού όπλου.

Το Agent Orange θεωρήθηκε υπεύθυνο για πάνω από 400.000 θανάτους και 500.000 γενετικές ανωμαλίες, ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτό.

Οι επιπτώσεις του Agent Orange στο Βιετνάμ εξακολουθούν να είναι αισθητές. Η πρώτη επίσημη προσπάθεια καθαρισμού άρχισε μόλις το 2012. Ορισμένες χημικές ουσίες του Agent Orange μπορεί ακόμα να βρεθούν σε ορισμένα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται σήμερα.

8. Λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο χρησιμοποιούνται σε εδάφη για να βοηθήσουν στην γρήγορη ανάπτυξη των φυτών. Η Monsanto μπήκε στην παραγωγή τους το 1955, με την αγορά ενός μεγάλου διυλιστηρίου.

Τα συγκεκριμένα λιπάσματα έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφουν τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς του εδάφους. Αυτή η καταστροφή αποστειρώνει τελικά το έδαφος και το κάνει πλήρως εξαρτώμενο από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα λιπάσματα, για να αναπτυχθεί.

Δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο καθώς οι αγρότες έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της ποσότητας που παράγουν.

9. RoundUp

Το RoundUp είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο σε όλο τον κόσμο. Το 1970 η Monsanto έφτιαξε το τμήμα γεωργικών χημικών, με το RoundUp να είναι το βραβευμένο και Νο1 ζιζανιοκτόνο της.

Η ουσία Glyphosate που εμπεριέχει το ζιζανιοκτόνο έχει συνδεθεί με τον καρκίνο σε αρκετές μελέτες. Οι έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να προκαλέσει χημική ενδοκρινική διαταραχή και να παρέμβει στο ορμονικό σύστημα των θηλαστικών. Προκαλεί διαταραχές της ανάπτυξης, γενετικές ανωμαλίες και καρκινικούς όγκους.

Το RoundUp έχει εγκριθεί και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα ως ζιζανιοκτόνο.

10. Ασπαρτάμη

Όπως η ζαχαρίνη έτσι και η ασπαρτάμη είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά. Η Monsanto απέκτησε το 1985 την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ασπαρτάμης.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει τις αρνητικές επιπτώσεις της ασπαρτάμης στον ανθρώπινο οργανισμό:

Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται ευρέως σε αναψυκτικά διαίτης, γιαούρτια, τσίχλες, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα προϊόντα.

11. Αυξητική Ορμόνη Βοοειδών (rBGH)

Η rBGH αναπτύχθηκε από τη Monsanto και είναι μια γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που χορηγείται με ένεση σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής για να παράγουν περισσότερο γάλα.

Με την τεχνητή αύξηση της παραγωγής γάλακτος, η rBGH αυξάνει επίσης τα επίπεδα πύον, τα κατάλοιπα αντιβιοτικών και την ορμόνη IGF-1 που επιταχύνει τον καρκίνο! Όταν καταναλώνεται από τους ανθρώπους συνεχίζει να ενεργεί ως επιταχυντής του καρκίνου και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Η RBGH χρησιμοποιείται ακόμα, συνήθως με μία ένεση που γίνεται σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κάθε δεύτερη εβδομάδα.

12. Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Monsanto ξεκίνησε την καμπάνια που προωθεί μέχρι σήμερα και ισχυρίζεται ότι βοηθάει ώστε όλος ο κόσμος να έχει φαγητό.
Οχι μόνο δεν είναι αλήθεια αυτό, αλλά αντίθετα οι Γ.Τ.Ο είναι δηλητήρια στο πιάτο μας και καταστροφή για την υγεία μας.

Πηγή: enallaktikos.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2015 :  11:39:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.terrapapers.com/?p=51296

Τελικά όμως όλοι θα πεθάνουμε!!!!
Δεν φταίνε οι εταιρείες παρά μόνο κάποια χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ύπαρξης τα οποία φροντίζουν να αλλοιώνουν το κάθε τι. Πλεονεξία; Απληστία; Φιλαργυρία; Και οτιδήποτε άλλο.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

denvas
Advanced Forum-Runner

Greece


260 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2015 :  14:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ως προς την ασπαρτάμη/ζαχαρίνη τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει κάτι αρνητικό.
http://languages.cancercouncil.com.au/el/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF/%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF/
http://greeksceptic.com/2014/11/22/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF/

Αυτό που έχω βρει είναι να προκαλείται πρόβλημα με τεράστια κατανάλωση. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια πρέπει να τονίσω ότι πρόβλημα δημιουργείται και με την τεράστια κατανάλωση νερού.

Γενικά η ποσότητα της πρόσληψης είναι το πρόβλημα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/01/2015 :  15:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε denvas μην έχεις εμπιστοσύνη σε "στημένες έρευνες" που βγάζουν αυτά τα "διαβολικά προιόντα" αθώα γιατί από πίσω κρύβονται-θάβονται τεράστια πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα. Σοβαρός παράγοντας ενίσχυσης της ασυδοσίας της Monsanto και γενικά των πολυεθνικών είναι οι πρακτικές lobbing. Πρόκειται για επίσημη «διαπλοκή συμφερόντων», μεταξύ οικονομικής, γραφειοκρατικής και πολιτικής ελίτ. Πρόκειται για το φαινόμενο με τις «περιστρεφόμενες πόρτες» όπου ανώτερα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων γίνονται ανώτερα στελέχη της κρατικής διοίκησης και αντίστροφα. Σε παραπέμπω στην ίδια θεματική στην σελίδα 7 όπου η διαπλοκή συμφερόντων και το παρασκήνιο αναλύονται εκτενώς.
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=11160&whichpage=7
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/01/2015 :  04:14:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι πολυεθνικές κατάφεραν να περάσουν τα σχέδια τους! Επιτρέπει τα μεταλλαγμένα η Ε.Ε.

Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης και 13 η αμφιλεγόμενη ρύθμιση που επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν τα ίδια αν θα επιτρέπουν την καλλιέργεια γενετικώς μεταλλαγμένων τροφίμων. Η σολομόντια αυτή λύση υιοθετήθηκε μετά απο 4 και πλέον χρόνια διαπραγματεύσεων.

Ακόμα κι αν ένας γενετικά μεταλλαγμένος (GM) καρπός κριθεί ασφαλής από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, τα κράτη-μέλη μπορούν να αποφασίσουν την απαγόρευση της καλλιέργειάς του. Από το 1998, μόνο καρποί καλαμποκιού τύπου MON 810 της εταιρείας Monsanto καλλιεργούνται στην ΕΕ, με την Ισπανία να καλλιεργεί το 90% της συνολικής παραγωγής. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Deutche Welle, η απόφαση της Τρίτης μπορεί να σημαίνει την καλλιέργεια άλλων επτά MG καρπών στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως εξήγησε στο koutipandoras.gr η κα. Έλενα Δανάλη από την Greenpeace, ο νόμος δεν υποχρεώνει κανένα κράτος να επιτρέψει την καλλιέργεια GM τροφίμων αλλά το αρμόδιο υπουργείο κάθε κράτους που δεν επιθυμεί να καλλιεργηθούν στο έδαφός του, οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θέσει το κράτος του εκτός πεδίου ενδιαφέροντος της κάθε εταιρείας που πουλάει GM σπόρους. "Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίστροφο" επισημαίνει η κα. Δανάλη, δηλαδή η άδεια πώλησης σπόρων να δίδεται μετά από σχετικό αίτημα των εταιρειών. Αν κι είναι νωρίς για να δοθούν αξιόπιστες ερμηνείες στο νόμο, γίνεται κατανοητό πως αν το κάθε κράτος αμελήσει, για ευνόητους λόγους, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, οι εταιρείες θα μπορούν να πουλούν σπόρους σε καλλιεργητές χωρίς να παραβαίνουν κάποιο νόμο.

Όσον αφορά στη στάση της Ελλάδας στο θέμα, οι πολίτες που θέλουμε να προστατεύσουμε την ποιότητα των τροφών μας, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι. Όπως είχε γράψει το HOT DOC στο τεύχος 45, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δε δήλωσαν κατά των ΓΤ τροφίμων σε δύο περιπτώσεις που κλήθηκαν να το πράξουν. Αναρωτιόμαστε με ποιο κίνητρο το έκαναν αυτό, εκπροσωπώντας μια χώρα της οποίας τα γεωργικά προϊόντα ηψηλής ποιότητας είναι πολύτιμα εξαγωγικά αγαθά και σύμβολο του πολιτισμού της.

Μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο εδώ.
http://hotdoc.gr/article/2398/oi-polites-antistekontai-maniatis-kai-venizelos-ohi/

Για ορισμένα από τα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα αποτελούν μια δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς και την εντιμότητα και την ακεραιότητα της φημισμένης τους γεωργικής παραγωγής. «Πρόκειται για ένα κακό μέτρο, διότι η ΕΕ θα γίνει σύντομα ένα συνονθύλευμα αντικρουόμενων καθεστώτων, όταν αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κοινή προσέγγιση», δήλωσε η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.

Άλλες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία κι η Ισπανία θεωρούν τα GM τρόφιμα ως βασική τεχνολογία που μπορεί να αξιοποιηθεί για να θρέψει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Η Βρετανίδα ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών Κάθριν Μπίρντερ καλωσόρισε την απόφαση: "Μας δίνει ένα ισχυρότερο νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι χώρες, οι αγρότες κι οι επιστήμονες μπορούν να δουλέψουν" είπε η ευρωβουλευτής.

http://www.koutipandoras.gr/article/131217/epitrepei-ta-metallagmena-i-ee


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  21:37:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα τροποιημένα της Monsanto έρχονται στο πιάτο μας!

Την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που προορίζονται για την ανθρώπινη και ζωική διατροφή, τα 11 από τα οποία προέρχονται από την αμερικανική Monsanto, ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Greenpeace.

Ανάμεσα στα ένδεκα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής περιλαμβάνονται ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού. Οι υπόλοιποι οκτώ γενετικά τροποποιημένα οργανισμοί είναι προϊόντα της αμερικανικής Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Δεκαεπτά προορίζονται για την ανθρώπινη και τη ζωική διατροφή ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

Η έγκριση της κυκλοφορίας τους στην ευρωπαϊκή αγορά "τελούσε υπό αναστολή" καθώς τα κράτη - μέλη δεν είχαν κατορθώσει να σχηματίσουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για δέκα χρόνια.

Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν τη μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μπορούν να απαγορεύουν τη χρήση τους στο έδαφός τους. Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία τους στο σύνολο της Ε.Ε. δεδομένου ότι δεν έχει διαπιστωθεί "κανένας κίνδυνος" για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων -πρόκειται για τη λύση που ζητούσαν οι μεγάλοι όμιλοι.

Η έγκριση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Greenpeace, που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ότι "δρώντας υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Monsanto δεν έχει την πρόθεση να προσεγγίσει την Ευρώπη των πολιτών όπως έχει δεσμευτεί".
http://www.avgi.gr/article/5491406/ta-tropoiimena-tis-monsanto-sto-piato-mas
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/05/2015 :  14:53:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσοχή: Κυκλοφορεί και στη χώρα μας!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το glyphosate, ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, είναι "πιθανώς καρκινογόνο"!

Το Roundup, που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, είναι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Monsanto (το 2014 αποτέλεσε το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της). Η ίδια η Monsanto μάλιστα κατασκεύασε τους μεταλλαγμένους σπόρους Roundup Ready ώστε να παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στο glyphosate. Με αυτό τον τρόπο αύξησε τη χρήση του Roundup (και των κερδών της), παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η καλλιέργεια μεταλλαγμένων θα χρειαζόταν λιγότερα φυτοφάρμακα.

Η αυξανόμενη ανησυχία για την τοξικότητα του Roundup στους ανθρώπους τα τελευταία 20 χρόνια δεν οδήγησε σε μέτρα για τον περιορισμό του. Έτσι, εκατομμύρια στρέμματα αγρών και δημόσιων χώρων (ανάμεσά τους πάρκα, δρόμοι, πεζοδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο) ψεκάζονται κάθε χρόνο με Roundup. Αυτό το πιθανώς καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο έχει ανιχνευθεί από τους επιστήμονες στον αέρα, το νερό της βροχής, ακόμα και μέσα στο σώμα μας.

Οι κυβερνήσεις όμως λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποφασίζουν ανάλογα τα επόμενα βήματά τους. Τώρα είναι η ευκαιρία για να σταματήσουμε τη χρήση του Roundup και να χτυπήσουμε τη Monsanto εκεί που πονάει: στα κέρδη της.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το glyphosate, ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, είναι "πιθανώς καρκινογόνο".

Η Monsanto αγωνίζεται με κάθε τρόπο για να δυσφημίσει αυτή την ανακοίνωση και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να μας βρει και πάλι απέναντί της.

Στείλε τώρα email στον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου να απαγορευθεί η χρήση του Roundup στην Ελλάδα.
http://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.client.id=1858&ea.campaign.id=37920&utm_source=website&utm_medium=openspace&utm_term=042015&utm_content=imerida&utm_campaign=sustagri

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 12 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000