Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2015
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 82

huskarl
Senior Forum-Runner



855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  00:18:29  Εμφάνιση Προφίλ
Να 'στε καλά! Συγχαρητήρια σε όλους. Δρομείς και θεατές-εμψυχοτές!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  02:29:23  Εμφάνιση Προφίλ


Στο 2.39.25 του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=JvDBBzvVaSw
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  02:57:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol



Στο 2.39.25 του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=JvDBBzvVaSw



Τι "πρέπει" να δούμε Κώστα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  03:02:39  Εμφάνιση Προφίλ
Το ξαναβλέπω και παρατηρώ:
1. το "καλάθι" του Θεοδωρακάκου και
2. το σχόλιο για το χρόνο που βλέπουμε στις οθόνες και δεν είναι ο χρόνος του Θεοδωρακάκου (!!!), αλλά (μόνο;;;) του Μερούση

Υπάρχει και 3;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Etien
Master Forum-Runner



5171 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  07:09:07  Εμφάνιση Προφίλ


Τι να λεμεεε, τωρα ....Αδιορθωτος ,παλι ξεφυγα στην γραφη !!!

Καλη απολαυση !!!!

----------------------------------------------------------------------

Κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας .

8 Νοεμβρίου 2015


Πίστευα , έχοντας τρέξει 5 φορές ακόμη τον εν λόγω αγώνα , ότι θα ήταν ρουτίνα, ότι τα έχω δει (σχεδόν) όλα (καρτερώ πάντα να συναντήσω εκείνον τον ΤΟΙΧΟ !!! ), αλλά έπεσα έξω!

Αυτός ο αγώνας με έκανε και έκλαψα 2 φορές κατά την ώρα διεξαγωγής του !! Να φταίει το γεγονός ότι μεγαλώνω ?!!! Γίνομαι ευσυγκίνητος?? Δεν ξέρω τι να απαντήσω …

Οι πανέμορφες ευχές σας , κατέφθαναν συνεχώς , μέσω όλων των τρόπων επικοινωνίας (σήματα καπνού μόνο δεν είδα !!! ) και δεν έχω τρόπο να σας εκφράσω το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ !!!Ούτε λόγια έχω …

Το πιο μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου , οφείλεται στην Δύναμη που μου δώσατε εσείς. Στις φίλες και φίλους του Φόρουμ μας , στις φίλες και φίλους από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο , σε μικρούς και μεγάλους ,γνωστούς και αγνώστους !!!

Μετά από τεράστια προσμονή και υπομονή , έφτασε η πολυπόθητη ημερομηνία !!!Να τρέξω τον Μαραθώνιο στην Αθήνα !!! Η προπόνησή μου έγινε σχεδόν αυτή που ήταν να γίνει , πήγε πολύ καλά μπορώ να πω !

Η χαρά μου για το Αγώνα αυτό ήταν πάρα πολύ μεγάλη , διότι για πρώτη φορά , θα έτρεχαν , πάρα πολλοί από τους συνάδελφούς μου ,από την δουλειά ….άλλοι στα 5χιλ. , άλλοι στα 10 χιλ. και άλλοι θα έτρεχαν τον πρώτο τους Μαραθώνιο !

Και όλοι με έναν σκοπό : Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο - Να ενισχύσουμε αδύναμες ομάδες ανθρώπων !! ΄.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση . Είχα χάσει κάποια κιλά , ήμουν χωρίς τραυματισμούς η ασθένεια . Τις δύο τελευταίες εβδομάδες πρίν τον Αγώνα , πήγαινα νωρίς για ύπνο , προκειμένου να …εναρμονίσω (!!!) το σώμα στο πρωινό ξύπνημα ! Συνήθως ξυπνώ στις 6 και μετά δεν τρέχω ,αλλά πηγαίνω για εργασία …Στην Αθήνα ,θα ξυπνούσα στις 4:30 !!! Με βαριά καρδιά καληνύχτιζα την παρέα στα καφέ από νωρίς λοιπόν ,παρά τις αντιδράσεις τους !!!Ολα πήγαιναν μια χαρά …

Την Πέμπτη , ήρθα στην Αθήνα , και η – επιμελώς μοναδική – βόλτα μου, ήταν να πηγαίνω ως την έκθεση ,να συναντώ φίλους από το φόρουμ (η και άλλους …), να βλέπω τα προϊόντα των περιπτέρων , κουβαλώντας ευλαβικά στην πλάτη κι ένα σακίδιο ,όπου είχα μέσα την καθημερινή μου ενυδάτωση και υδατανθράκωση !!!

Την Παρασκευή το βράδυ το ρίξαμε λίγο έξω στο υπέροχο πάστα πάρτυ , μιας και μας πήραν τα μεσάνυχτα !!!!

Σάββατο απόγευμα ,όλα τα ΄΄ συμπράγκαλα ΄΄ για πριν και μετά τον Αγώνα , ήταν παραταγμένα ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ και περίμεναν να στοιβαχτούν στον πλαστικό σάκο του Σέγας !!
Ο αριθμός 1474, έτοιμος κι αυτός στη γνωστή δρομική μπλε μπλούζα ,καρφωμένος με τις παραμάνες ! Και τα υλικά για το πρωινό μου ήταν έτοιμα κι αυτά !!!


Ωρα 10:00 το Σάββατο βράδυ έπεσα για ύπνο και κοιμήθηκα …σαν πουλάκι ! Ούτε άγχος , ούτε ανησυχία ,ούτε περίεργοι (…) θόρυβοι ( στο ξενοδοχείο ζήτησα δωμάτιο απομόνωσης !!! χα χα χα ) !!!

Ξύπνησα κανονικότατα στις 4:30 με μια τρελή όρεξη και με καλή διάθεση !Ένιωθα πολύ καλά !!! Αμέσως έφαγα το πρωινό μου και ήπια τον χυμό μου . Φόρεσα τα δρομικά ρούχα και από πάνω μια φόρμα κί ένα αντιανεμικό μπουφάν . Ταχτοποίησα τα πράγματα με την σειρά όπως τα ήθελα, στον πλαστικό σάκο και στις 5:20 κατεβαίνω στο χώλ του ξενοδοχείου και περίμενα έναν ακόμη συνάδελφο μου ,από την Κύπρο , από την δουλειά ,για να φύγουμε μαζί !!

Με το που φτάνω στο χώλ ,στο σαλόνι κάθονταν δύο άλλοι δρομείς έτοιμοι κι αυτοί …Ξαφνικά ο ένας με ρωτάει : ΄΄Εισαι ο Etien?!;; Παθαίνω την πρώτη πλάκα !!!! Ο πρώτος άνθρωπος που συναντώ πρωί πρωί και με γνωρίζει !!! χα χα!!! Διαβάζει στο φόρουμ μας , αλλά δεν γράφει !!! Μιλούμε για λίγη ώρα και φεύγουμε όλοι μαζί για τον ΗΣΑΠ ,με ένα μικρό μπουκάλι νερό ανά χείρας πάντα ! Εκεί ,οι…συνηθισμένοι άνθρωποι που πήγαιναν εκείνη την ώρα στην δουλειά τους , μένουν έκπληκτοι από την δρομική κοσμοσυρροή !!! Στην διαδρομή μπλεκόμαστε με πλήθος Κινέζων δρομέων !!! Φωτογραφίζουν τα πάντα : πινακίδες , αφίσες , μαγαζιά , τις στάσεις του τραίνου κ.ο.κ. !!!!

05:45 είμαστε στο Σύνταγμα !!!Ολοι οι διάδρομοι του ΄΄βγάζουν΄΄ αμέτρητους δρομείς !!!Οι κυλιόμενες πηγαίνουν πάνω μόνο !!!! Μια δρομέας είναι ντυμένη ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ (και έτρεξε με αυτή την αμφίεση τελικά και τερμάτισε φυσικά!!!) και πάρα πολλοί τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί της , κι εκείνη δεν τους χαλά το χατήρι !!!

Πέσαμε και στην αλλαγή των Ευζώνων !!!!! Οι ξένοι δρομείς σπεύδουν να απαθανατήσουν την στιγμή αν και είναι ακόμη νύχτα !!! Οι Εύζωνοι –όπως και πέρυσι θυμάμαι – δεν έχουν στον βηματισμό τους , τον συγχρονισμό που πρέπει …Λές και κατάλαβε την σκέψη μου ο Αρχιφύλακας τους και ευγενικά λέει στον κόσμο να μην τραβούν βίντεο, διότι είναι η πρώτη φορά για τους εν λόγω Ευζώνους και κάνουν τέστ !!!!!......

Τα λεωφορεία μας , γεμίζουν με δρομείς και αναχωρούν ! Φέτος υπάρχει αναβάθμιση : Οι εθελοντές έχοντες το καθήκον να προωθούν τους δρομείς στα λεωφορεία , χρησιμοποιούν ντουντούκες !!! Πέρυσι δεν είχαν !!!!

Περιμένω τον φίλο , χωριανό και κουμπάρο Θανάση !!!! Εν τω μεταξύ συναντώ τον Γιώργο ( Deorum ) , αρματωμένο με την φωτογραφική του μηχανή , τις διαπιστεύσεις ….Συναντώ τον φίλο Ιάκωβο ,που έχει τρέξει 18 φορές την Κλασσική !!!Μιλώ με τον Lemonida στο κινητό… Κι άλλους , που δεν τους θυμάμαι τώρα και ζητώ συγνώμη ….

06:10 Ερχόμενος ο Θανάσης , μπαίνουμε στο λεωφορείο .Οπως κάθε φορά μας πιάνει μια απίστευτη , τρελή όρεξη, για αστεία !! Κι αρχίζουμε να λέμε ΦΩΝΑΧΤΑ και σοβαρά σοβαρά τους …στόχους που έχουμε για τον Αγωνα : 2:39 ο ένας , 2:44 ο άλλος !!!!Οι διπλανοί μας ,να μας κοιτούν λοξά λοξά ….!!!!

Στον Κύπριο συνάδελφο μου (3αθλητης και με γεμάτο αγωνες ο τελευταίος μήνας του !!!! ) ,που τρέχει πρώτη φορα την Κλασσική του λέω να βλέπει την διαδρομή που κάνει το λεωφορείο , διότι μετά θα την φέρει με τα …πόδια !!!!!

Σιγά σιγά ΄΄ η μέρα έρχεται ,η νύχτα φεύγει ΄΄ …Ο ουρανός φαίνεται θα είναι πεντακάθαρος !!! Ένα μικρό αεράκι υπάρχει ….

Μερικά χιλιόμετρα πρίν φτάσουμε , βλέπω μέσα από το λεωφορείο , ήδη να υπάρχουν αστυνομικοί στις διασταυρώσεις …΄΄Μπράβο, πρωί πρωί στην θέση τους ΄΄ ….

Μετά από 1 ώρα φτάνουμε στον Μαραθώνα !!!Εκείνη ακριβώς την στιγμή ,έσκαγε μύτη ο Ηλιος….κατακόκκινος !! Πανέμορφη εικόνα !!

Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο , φωνάζω σε όλους : ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ….ΔΙΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΣΗΣΕΤΕ !!!! Και γελούν !!!!!!!

Ηδη ,ψηλά στο βουνό , έχει αρχίσει η… ετήσια λίπανση του !!! ΄΄μα πότε πρόλαβαν και έφτασαν τόσο ψηλά ??΄΄ μονολογώ γελώντας !!!!

Φυσσάει ελαφρώς…αλλά δεν κρυώνω !!!!
Είμαστε ολόκληρη στρατιά δρομέων , κινούμαστε με κατεύθυνση το σημείο εκκίνησης !Μαζί με τους φίλους μου !! Καλημερίζω και αστειεύομαι με τους χαμογελαστούς εθελοντές , που μας λένε να κινούμαστε στην άκρη του δρόμου !!! Με πλησιάζει ακόμη ένας δρομέας που μας διαβάζει αλλά δεν γράφει !!!Και μου λέει τα καλά του λόγια και τον ευχαριστώ !!!

Από μακρυά ακούγεται η δυνατή μουσική !!Ανά τακτά διαστήματα μας ενημερώνουν να αλλάξουμε ρούχα και να δώσουμε τον πλαστικό σάκο στα κίτρινα φορτηγάκια ! ! Κάποια στιγμή ανταμώνουμε την πρώτη σειρά υπέροχων εθελοντών που προσφέρουν την ΄΄Σακούλα Ζεστασιάς ΄΄ ! (Σ.Ζ)!! Αν και δεν την χρειαζόμουν , πήρα μία ,ευχαριστώντας τους !!!

Προχωρώ πιο μέσα λίγο …εντοπίζω τους πολυάριθμους Κινέζους δρομείς …Και πηγαίνω και βγάζω μια αναμνηστική μαζί τους !!Του χρόνου θα βάλω στα μάγουλά μου την Ελληνική Σημαία, κι εγω,όπως αυτοί είχαν την δική τους σημαία!!χα χα !! Συναντώ φίλους και φίλες δρομείς από το Αγρίνιο !!! Ανταλλάσσουμε χειραψίες , ευχές , αγκαλιές , χαμόγελα ….

Με την παρέα μου αποχωριζόμαστε …ο καθένας τον δρόμο του πιά !!!!!!

Προχωρώ στο βάθος …Δρομείς με πολύχρωμα δρομικά ρούχα…από όλο τον Κόσμο !!Ενας φορούσε σε μακρυ κολάν την σημαία τη χώρας του !Μπλουζάκια με λογότυπα , με μηνύματα ,με χιούμορ , τατουάζ …΄΄ Ετσι, θέλει ΄΄χρώμα΄΄ η ζωή μας ΄΄ σκέφτομαι,χαμογελώντας !!!

Συναντώ τον μοναδικό Κώστα Παλάντζα !!!! Άλλες φωτογραφίες , χειραψίες κλπ κλπ !!! Φτάνοντας σχεδόν στο τέλος τους διαδρόμου εκκίνησης ,ανοίγω τον πλαστικό σάκο μου και βγάζω τον …εξοπλισμό !!! Εκείνη την στιγμή έρχεται και με συναντά ένας φίλος από το Αγρίνιο , ο Θανάσης Πολύζος ! Εκπλήσσεται που βλέπει την πλούσια …δρομική μου προίκα !!!Κουβαλώ τα πάντα ,για κάθε καιρό !!!

Ανταμώνω επίσης τον Κορυφαίο Γιώργο Βλάχο ! Τα λέμε για λίγη ώρα !!!

Στο βάθος βλέπω τον πίνακα της Διοργάνωσης να δείχνει Υγρασία 70% !!!΄΄Θα αλλάξει αυτό,όσο περνάει η ώρα ΄΄ σκέφτομαι ΄΄θα μειωθεί΄΄ !!! Αποφασίζω αν και νωρίς , και ξεντύνομαι . Δεν κάνει κρύο…Δεν φορώ την Σ.Ζ. !!! Αν και βλέπω ανθρώπους μαζεμένους , με πρόσωπο σοβαρό σοβαρό , να τουρτουρίζουν…Βάζω τις αλοιφές μου , πίνω τον χυμό μου .Είμαι έτοιμος . Η πλαστική σακούλα έκλεισε !!!!

Εμφανίζονται κι άλλοι , δρομικοί , υπέροχοι φίλοι και Συνάδελφοι ….Βουλγαράκης Αντώνης , Μπουλούκος Νίκος και βγάζουμε τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και χανόμαστε !!! Κινούμαι προς τα κίτρινα φορτηγάκια ,όπου φτάνω πολύ εύκολα…δίνω την σακούλα και απολαμβάνω τους δρομείς ,από όλα τα μέρη της γης !!


Αναζητώ κι άλλου φίλους , Συναδέλφους …να τους εμψυχώσω !!!! Ξαναγυρνώ πίσω ,μέχρι την φλόγα ….Ο Ηλιος έχει βγεί για τα καλά !!!! Παρ όλα αυτά βλέπω κόσμο να είναι μαζεμένος , να κρυώνουν ….Συναντω τον δικό μας τον vasilisdr , τον ΤΙΜΟ , τον Ριγκο !!!!!Ολοι με χαρά γεμάτοι , με φωτισμένα πρόσωπα …αυτό είναι !!!!!!

Μ ε πλησιάζει ένας δρομέας ,μ αγκαλιάζει , δεν τον γνωρίζω ( για την ακρίβεια, δεν τον θυμάμαι ! ) και μου λέει ότι τρέξαμε παρέα στο Ζαγόρι των 21.1 χιλ. και σε κάποια στιγμή μου ανέφερε ότι διαβάζει τις περιγραφές και ότι του αρέσουν πολύ και ότι θα περιμένει και τούτη !!! Μιλάμε λίγο ακόμη , Σπύρος Γίγας το ονομά του ήταν (πώς να ξεχαστεί τέτοιο επώνυμο !) , αλλάξαμε ευχές και χαθήκαμε στο δρομικό πλήθος !!!

Συναντώ τον Προιστάμενό μου που θα τρέξει για πρώτη φορά …αλλά έχει καλό κοουτς, την γυναίκα του που έχει μεγάλη δρομική εμπειρία !!Μου λεει να τον συμβουλέψω …τα τελευταιά tips !!!!!!! Με ρωτάει για τον στόχο μου !! Του λέω : σε όλους απάντω ότι θα τερματίσω 3:10 εως 3:15 ,αλλά έχω κρυφό πόθο το 3:08:30 !!!! Και γελούμε δυνατά !!!!!

Η ώρα πλησιάζει…Σιγά σιγά πηγαίνω για το γήπεδο για να κάνω λίγο ζέσταμα…Στα pits συναντώ τον Trehantiri μας και την ομάδα του !!!!! Μιλούμε για λίγο ….Συναντώ τον Πάνο Γκρέκα κι άλλους από τον ΣΑΠΠΑΖ !!!!

Αρχίζω το ζέσταμα …Τρέχω πολύ χαλαρά….Είμαι καλά , δεν έχω κανένα θέμα !!!Μετά από 10΄ πηγαίνω για το μπλόκ μου (Νο 2) ,κάπου προς το τέλος .Εκεί συναντώ έναν πολύ δυνατό δρομέα (3:02 πέρυσι) και καλό φίλο από τον Αστακό , τον Γρίβα Γαβριήλ . Μιλώντας διαπιστώνουμε ότι οι… ΄΄ μικροστόχοι – χρόνοι ΄΄ μας , μέχρι τα 10 πρώτα χιλιόμετρα , συμπίπτουν . Αποφασίζουμε να τα πάμε παρέα . Μετά αυτός έχει σκοπό να χτυπήσει το 3ωρο…

Και ώρα 9:01΄ έρχεται η στιγμή της εκκίνησης του μπλόκ μου !!! !!! Ψηλά , τα μπαλόνια χρωματίζουν τον ουρανό. Οι κάμερες παίζουν τον ρόλο τους …Κατόπιν , τα μάτια είναι χαμηλά….στην μπλέ γραμμή !!!!

Εχω πάντα στο μυαλό μου την λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και ότι αυτό σημαίνει…Επίσης έχω ένα χαμόγελο ΜΟΝΙΜΟ !!!Αναρωτιέμαι μερικές φορές μήπως έχω κανένα πρόβλημα ,χαζοχαρούμενος μήπως??!!!!!!!! ΄΄ .

Προσέχω να μην ποδοπατήσω-θώ !!! Ο Γαβριήλ έχει κανονικό ρολόι –πολυεργαλείο και …με συγκρατεί όταν κάποια στιγμή πάω να ΄΄ ξεφύγω ΄΄ !!! Πιστεύω ότι , η στιγμή που ξεφεύγουμε ΄΄ είναι μετά το πρώτο χιλιόμετρο !!!! Κάποιοι δρομείς ανεβαίνουν στο πεζοδρόμειο,για προσπέρασμα …Μπά , δεν χρειάζεται ….
Κάποιοι , ΄΄λοξοδρομούν΄΄ για λίπανση των ζαρζαβατικών διπλα …!!! Στο τέλος του 1ου χιλ . μια πανύψηλη δρομέας ,στην ακρούλα ακριβώς ,διπλα από το πεζοδρόμιο , χωρίς κρυφτούλια ….υπό τα έκπληκτα βλέμματα , του πλήρωματος του ασθενοφόρου !!!

΄΄ Ταξιδεύουμε ΄΄ με 4,25/χιλ …Με προσπερνά ο Τάσος Νικολάου ! Φίλος , υπερμαραθωνοδρόμος …μιλούμε λίγο και φεύγει !!!

Το μόνο που ακούγεται είναι οι αναπνοές μας , τα κουδουνίσματα των ρολογιών , τα ΄΄πατ πατ πατ ΄΄ από τα παπούτσια που χτυπούν στην άσφαλτο !!!!!!! Ο Ηλιος είναι απέναντί μας , αλλά ακόμη είναι νωρίς !! Το αεράκι υπάρχει ….Στο αντίθετο ρεύμα , υπάρχουν κάμερες πάνω σε 2 ρόδες που ΄΄ μας πηγαίνουν καροτσάκι !!!!! Δεν υπάρχουν πολλοί θεατές εδώ στα πρώτα χιλιόμετρα !!

Με το που στρίβουμε για Τύμβο , πηγαίνω τέρμα δεξιά ,για να απολάυσω τους πρώτους !!! Και να , λίγα λεπτά μετά ,τους βλέπω, φωνάζοντας και χειροκροτώντας τους : Μπροστά ο Μερούσης , αγέρωχος , και μετά από λίγο , δεύτερος ο Θεόδωρακάκος , υπερήφανο άτι να καλπάζει … Τον δρομέα στην Τρίτη θέση δεν τον γνώριζα , αλλά τον ΄΄εσπρωξα΄΄ λίγο κι εγώ, με τις ευχές μου ….Όμως , γνώρισα τον τέταρτο δρομέα , τον Καραβίδα , ΄΄τρέχει η εμπειρία ΄΄ μονολογώ !!!!

Ο φίλος μου Γαβριήλ , έχει φύγει λίγο μπροστά 5-6 δευτερόλεπτα ,αλλά τον προλαβαίνω … Συναντούμε τον φίλο μας και πολύ καλό δρομέα από το Αίγιο ,Παπαπέτρου Μήτσο!! Καλαμπουρίζουμε για λίγο και τον αφήνουμε πίσω , στον ρυθμό του (πέρυσι κ πρόπερσυ , θυμάμαι , με προσπερνούσε στο 21ο χιλ ) !

Στον πρώτο σταθμό πίνω 2-3 γουλιές νερό .Φτάνουμε στα πρώτα 5 χιλ στον χρόνο που θέλουμε , κάπου στα 22΄:30΄΄…Μια γυναίκα , μου φωνάζει από μακριά , με χαιρετά κι εύχεται ΄΄Καλό Τερματισμό Παναγιώτη ΄΄…όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να την γνωρίσω,να την θυμηθώ ,της φωνάζω ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,(την ακούω να ανταποδίδει ) και απομακρύνομαι …. Συνεχίζω να μένω στην δεξιά πλευρά , να συναντήσω φίλους που έρχονται πιο πίσω !!

Ρίχνω μια ματιά , 5-10 δευτερολέπτων στον Τύμβο και φέρνω στο νου μου λίγη Ιστορία…

Βλέπω πάλι τον Γκρέκα ,μου φωνάζει δυνατά… τον Ανδρέα Πάτση επίσης να μου φωνάζει !!!! Ο vasilisdr θυσίασε μερικά δευτερόλεπτα ,σταματώντας στην άκρη των κιγκλιδωμάτων να με φωτογραφίσει ….Κι από άλλους , ακούω να με φωνάζουν…να φωνάζουν το χωριό μου …σηκώνω τα χέρι ψηλά !!!!!

Και κάποια στιγμή , χάνεται αυτή η κατάσταση …και μπαίνουμε στην ροή !!!! Ακούω και μια εκκλησία κάποια στιγμή … ΄΄Ναι , είναι Κυριακή΄΄ σκέφτομαι !! Στο 7,5ο χιλ έχουν νερά …αλλά δεν παίρνω. ΄΄ Ειμαι καλά , δεν διψώ , υπάρχει και το δροσερό αεράκι , όλα καλά ! Μην ξεχάσω να πάρω καμμιά μπανάνα ΄΄ !

Ο Γαβριήλ , έχει ξεφύγει κάπου 50 μέτρα μπροστά μου …φεύγει σιγά σιγά ….

Η άκρη του δρόμου έχει λίγο κόσμο τώρα …Παραμένω στην δεξιά πλευρά του δρόμου…τρέχω πολύ καλά , ρυθμικά …Γύρω μου , τρέχουν οι δρομείς χωρίς να υπάρχουν θέματα …μποτιλιαρίσματος !!!

Στο 10ο χιλ , φτάνω σε χρόνο 43:45 αν θυμάμαι καλά…έπρεπε βάσει σχεδίου να φτάνω 43:20 ΄΄μμμ…καλά , δεν πειράζει , θα ρεφάρουμε παρακάτω ΄΄ !!!!!!! Οι απίστευτοι θεατές , μας ΄΄ωθούν΄΄…φωνάζοντας …χειροκροτώντας …τα μικρά ,απλώνουν τα χεράκια τους, άλλα να προσφέρουν κλαδί ελιάς κι άλλα να κάνουν high5 !!!Έχουν πολύ δυνατή μουσική , αυτό με αποσυντονίζει , δεν μ αρέσει !!!!

Πάω να πάρω νερό και παθαίνω άλλη μια πλάκα όταν ακούω από την εθελόντρια : ΄΄ Ελα Παναγιώτη , Καλή Συνέχεια ΄΄ !!!!!!! Σκέφτομαι ΄΄ μπά , σιγά , δεν το είπε σε μένα , μάλλον έρχεται κι άλλος Παναγιώτης πίσω μου ΄΄ και φεύγω πίνοντας 2-3 γουλιές νερό !!! Ο Ηλιος τώρα αρχίζει να …ζεσταίνει κάπως !!!! Βλέπω και τον πρώτο δρομέα που …περπατάει ήδη ( ΄΄από τώρα???΄΄ ) !!!

Στο 15ο χιλ περίπου με φτάνει ο Κώστας Ματσούκας , φίλος πολύ καλός δρομέας από Αγρίνιο . Μιλούμε για λίγο και τρέχουμε 1-2 χιλιόμετρα παρέα …μετά απομακρύνθηκε ! Την ανηφορούλα πού συναντώ την βγάζω πολύ άνετα και στην κατηφοριά πάω ΄΄ σβηστός ΄΄ σχεδόν !!! Επικρατεί δροσούλα !!! Παρ όλα αυτά όμως , διακρίνω ένα ΄΄στέγνωμα΄΄ στην γλώσσα μου ΄΄ Πολύ ωραία , πάμε για αφυδάτωση???!! ΄΄ !! Και έτσι ,αρχίζω να σκέφτομαι …προληπτικά !!!

Στο 20ο χιλ . παίρνω νερό ,πίνω 2-3 γουλιές και κρατώ το μπουκάλι στο χέρι!!! Εχει κόσμο !!! Φωνές κλπ κπ !! Χειραψίες , χαμόγελα ….Ολα τα είχαμε …Και να το αναπάντεχο : Ακούω μια γυναίκα –μάλλον μεγάλη σε ηλικία- να φωνάζει και παράλληλα να ρωτά : ΄΄ ΚΑΤΟΥΝΑ ?!!! Αιτωλοακαρνανια ?? ΞΗΡΟΜΕΡΟ??? ΄΄ Εγώ , την έχω ήδη αφήσει πίσω μου , αλλά της απαντώ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ με το χέρι μου !!Και απαντά:΄΄ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΕΤΣΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Και δεν ξέρω πώς…ανατρίχιασα ολόκληρος…με έπιασαν τα κλάματα ( και τώρα που σας το γράφω…α, δεν πάμε καλά …!) και έτρεχα με το δάκρυ κορόμηλο στα μάγουλα και μες το κλάμα έλεγα γιατί μωρέ θειά μου το έκανες αυτό τώρα ,πρωινιάτικα ??΄΄ Όλο αυτό μου πήρε κάνα χιλιόμετρο ….

Φτάνω στον ημί , σε 1:33:30 περίπου . Ένα λεπτό πιο αργά από ότι ήταν στο σχέδιο !!! Θυμάμαι ότι από δω και μετά έχω ανηφοριές και όντως ….Όπου τις συναντώ , βάζω τα δυνατά μου !!!!
Σκέφτομαι ΄΄μπανάνες δεν είδα πουθενά …πως γίνεται αυτό??΄΄ …

Υπάρχει και ο αέρας , μερικές φορές κόντρα !!! Σκέφτομαι ψυχολογικά ( και ως Στρατηγός( !!!) ) ΄΄ θα πρέπει να κάνω σύμμαχο τον άνεμο ΄΄ και έτσι , όπου το μπορούσα έτρεχα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να με…σπρώχνει πλαγίως ο άνεμος ( ξεκινούσα από την μια πλευρά του δρόμου και στο τέλος της ευθείας κατέληγα στην άλλη πλευρά )!!! Κι όπου υπήρχαν κτίρια στην άκρη , πήγαινα τελείως άκρη ,για να μην τον συναντώ !!!


Κάπου εδώ , σε ανηφοριά , με πλησίασε και ο Tazi! Μου μιλάει ,προς στιγμήν δεν τον αναγνωρίζω από την φωνή και έτσι συνεχίζω να τρέχω ( ΄΄ δεν είναι ώρα για κουβεντολόι ) . Με πλευρίζει , μου ξαναμιλάει ,δεν γυρίζω να τον δώ , ρωτάω ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ?..Δεν μου απαντά ,μάλλον παραξενεύτηκε (ς ?) και έτσι γυρίζω να δώ!!! Και τον αναγνωρίζω ΄΄ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ !!! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? ΄΄ τον ρωτάω . Μου απαντάει δεν είναι καλά , χωρίς να διευκρινίζει ΤΙ ΕΧΕΙ !! Μου λέει ότι θα σταματήσει , αλλά ας πάμε μαζί ως το αλεξ πακ ! Τον ρωτώ που είναι αυτό και μου λέει ΄΄ σε λίγο φτάνουμε , εδώ είναι ΄΄ και ξαφνικά τον νιώθω κόβει και να κάθεται κάτω !!! Ήθελα να του πω να συνεχίσει…με παράδειγμα…ότι αν παίζει το ραδιόφωνο ένα τραγούδι που δεν μας αρέσει , μπορούμε να κάνουμε υπομονή , και σε λίγο θα αρχίσει ένα άλλο , καλύτερο ίσως !!! Δεν έκανα καμία προσπάθεια να τον μεταπείσω , το ομολογώ …Νιώθω λίγο άσχημα γι αυτό…αλλά αυτό έγινε !

Τρέχω ανηφορικά …διαπιστώνω ότι τις ανηφόρες τις βγάζω άνετα , ξεκούραστα , αν και οι τετρακέφαλοι ΄΄το λένε ΄΄ λιγάκι , αλλά τίποτα ανησυχητικό!!!΄΄Μιλώ΄΄ στους τετρακέφαλους : ΄΄ Κανονίστε την πορεία σας ! Σας έχω πάει σε ένα σωρό υπέροχα μέρη ,βουνά και θάλασσες , Ολυμπο , Ψηλορείτη, Αθω ,Πήλιο , Λευκάδα , Σπάρτη , Δελφούς , Πλαταιές…….Κανονίστε να με προδώσετε εδώ ,σ αυτές τις…παιδικές ανηφόρες ΄΄ !!!!!! Και απόδειξαν την δύναμή τους !!! Δεν υπήρξαν ανηφόρες σε αυτόν τον Αγώνα για εμένα ,αν και μετά το 21ο άρχισα να πέφτω σε ταχύτητα !!! Στο 25ο πίνω νερό , παίρνω το μπουκάλι πάλι στο ένα χέρι και ένα ποτηράκι ισοτονικό στο άλλο …και φεύγω .

Εντοπίζω κάποιον θεατή , να έχει στήσει ολόκληρο ηχητικό σύνολο και να κάνει πρόγραμμα μόνος του !!! Του φωνάζω ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ , ΔΩΣΕΕΕΕ και συνεχίζω απτόητος !

Σε μέρη όπου έχει πολύ κόσμο ,κάνω τα …τσαλίμια μου !!! Τους χαιρετίζω ,τους κάνω σήμα πώς δεν ακούω καλωσόρισμα ΄΄ και κουνάω τα χέρια μου να ανεβούν ΄΄ λιγάκι !!Και τους αρέσει αυτό και ανταποκρίνονται !!! Κάποιοι ,τους ακούω , εκπλήσσονται , διότι δεν βάζει ο νους τους , ότι είναι δυνατόν να είναι κάποιος ευδιάθετος μετά από τόσο τρέξιμο !!!!!!!

Στο βάθος βλέπω το βουνό , που για μένα είναι σημάδι ότι φτάνω στο 31ο χιλ !!!

Εντοπίζω το 30ο χιλ πριν και κοιτάζω το ρολόι μου .Δείχνει 2 ώρες και 17 λεπτά . Έχω αργοπορήσει πολύ !! Υπολόγιζα στο 2,12 !!! Δεν πολυστεναχωριέμαι …Κάνω υπολογισμούς ….

Καπου εδώ ,περνάω απο μια αψιδα -της Vodafone νομιζω -και υπάρχουν 10 κορίτσια στα κοκκινα ντυμένες ! Τις βλεπω...σε αδράνεια (!!!)και ετσι κάνω τον δυσαρεστημενο , οτι δεν ακούω καλωσορισμα κλπ !!! Και τότε , δυναμώνει η μουσική και στέκονται οι 5 δεξια και οι αλλες 5 απο αριστερα μου και απλωνουν χέρια τους να περάσω αναμεσα τους , και σε αλαλαγμούς !!! Πω πω !!!!

Προσηλώνομαι για το 31ο χιλ !! Ο Ηλιος είναι ψηλά , έχει αεράκι , μπροστά μου δρομείς τρέχουν …περπατούν !! Καθώς πλησιάζω στην ανηφοριά την τελευταία , μειώνω ταχύτητα και αρχίζω να φορτώνω εξ αρχής , να με πάρχαν ει το κορμί όπως αυτό θέλει ,χαλαρά !! Στην αρχή της , βλέπω έναν δρομέα μπροστά μου να σταματάει και να κάθεται χάμω , στην άκρη .Του φωνάζω με όλη την δύναμή μου, αυστηρά : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ - ΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑ!!!! . Με κοιτάζει , είναι ταλαιπωρημένος ,δεν μου μιλάει ….

Μέσα μου ΄΄μιλώ΄΄ , ΄΄άντε , 200 μέτρα ανηφοριά είναι , πάρτους την ψυχή ΄΄ !!!

Βλέπω κι άλλον δρομέα να σταματάει καταμεσής στην ανηφοριά και να πίανει την άκρη να καθήσει χάμω .Ξανά, επαναλαμβάνω την φράση την παραπάνω , αλλά δεν εισακούσθηκα !!

Στις άκρες της γέφυρας πάνω από το κεφάλι μου ακούω ανθρώπους να μας βοηθούν ,φωνάζοντας ,να μας ενθαρρύνουν , να μην εγκαταλείψουμε , να συνεχίσουμε … Οσο πλησιάζω στο τέλος , καταλαβαίνω τα βήματά μου να ΄΄βαραίνουν ΄΄ , αλλά συνεχίζω , ξέρω -και φυσικά εξαρτάται από εμένα αυτό ! - ότι σε λίγο όλο αυτό θα είναι παρελθόν !!!!


Και το καταφέρνω φυσικά !!!! Ακούω πολλά χειροκροτήματα …δεν γυρίζω να δώ ποιοι είναι .Συνεχίζω να τρέχω …καταλαβαίνω το σώμα μου να τονώνεται !! Παίρνω θάρρος ,αλλά δεν ξεθαρρεύω !!! Τρέχω χαλαρά και επιταχύνω αργά αργά ! Είμαι στην αριστερή πλευρά του δρόμου , που έχει σκιά !! Είμαι πολύ καλά !! Σκέφτομαι ΄΄μα καλά, χωρίς φαγητό θα βγεί και τούτος ο αγώνας ?? Πού ηταν οι ρημάδεςμπανάνες ??!!!Πως και δεν τις είδα ??? Το περίεργο είναι ότι δεν πεινάω κιόλας !!! Τώρα και να τις δω , είναι πιά αργά ,σε λίγο τερματίζουμε !!!

Τα μάτια μου είναι καρφωμένα σταθερά , μόνιμα , πάνω στην ξεθωριασμένη μπλέ γραμμή !! Φέτος δεν την έβαψαν ?? Περικοπές κι εδώ?!

Με προσπερνάει ένας δρομέας ,λέγοντάς μου :: ΄Μπράβο ρε φίλε ,ο ρυθμός σου με βοήθησε και έβγαλα την ανηφόρα !! Έχεις πολύ καλό ρυθμό .Μπράβο !! Καλό τερματισμό !! Προλαβαίνω και του απαντώ ΄΄να είσαι καλά ,καλή συνέχεια ΄΄ .Τον χαιρετώ με το χέρι μου και ήδη είναι και 5 μέτρα μπροστά μου !!!

Λίγο πρίν την πλατεία , βλέπω έναν θεατή με τύμπανα , να αρχίζει να τα χτυπά σιγά σιγά !! ΑΝΤΕ , ΞΕΚΙΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ του φωνάζω !!χα χα χα !!

Φτάνω πλατεία Αγ.Παρασκευής …Μπροστά μου ο δρόμος είναι επίπεδος …Ο Κόσμος πολύς …Παίζω μαζί τους ! Το ωραίο είναι ότι απλώνοντας τα χέρια μου να χαιρετήσω τους μικρούς θεατές , απλώνουν και οι μεγάλοι τα χέρια τους !!! Κάποιοι φωνάζουν την επωνυμία του χωριού μου , κάποιοι είναι από κοντινά χωριά !!!

Σκέφτομαι κάποιους φίλους που είναι σε μερικά σημεία παρακάτω …Μη λησμονήσω να τους δώ !!!

Οι πρώτοι που βλέπω, στ αριστερά μου, είναι η Αντζελα Τερζή και ο Δημήτρης Τρουπής !! Με ενθαρρύνουν χειροκροτώντας και λέγοντας ΄΄ Α ΡΕ ΚΑΤΟΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΤΑΙΦΙΑ ΣΟΥ ΄΄ !!!!!!!!!

Λίγο πιο κάτω ,ήταν δυό φίλοι από Αγρίνιο ! Εκπλήσσομαι αρχικά ,αλλά ήρθαν από το Αγρίνιο , να δούν τον αγώνα !! Γιάννη ,Μπράβο σας !!!

Στο 35ο χιλ ,ενώ πάω να πάρω νερό ,ακούω την εθελόντρια να φωνάζει το όνομά μου !! Τότε θυμάμαι το ίδιο περιστατικό που μου συνέβη στις αρχές και το απέδωσα σε …άλλον Παναγιώτη !!! Καταλαβαίνω ότι είδαν το όνομά μου από τον αριθμό στην μπλούζα μου !!! τους φωνάζω δυνατά ΄΄πολλα συγχαρητήρια ,σας ευχαριστώ ΄΄ , και απομακρύνομαι …

Είμαι καλά , τρέχω δυνατά…μπορώ και πιο δυνατά , το βλέπω , αλλά δεν υπάρχει λόγος .Σκέφτομαι , ΄΄τον έχουμε τον τερματισμό και έναν καλό χρόνο θα έχουμε , δεν χρειάζεται να είναι και καλύτερος ΄΄ !!!!!!!!

Στο μυαλό μου έχω το 36ο χιλ …Εδώ θα βρίσκεται ο φίλος Βασίλης Καφκόπουλος !!!Τρέχω με την σκέψη αυτή!! Με το που πλησιάζω τον ακούω να με φωνάζει δυνατά ΕΛΑ ΚΑΤΟΥΝΑ , ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ …Γελάω δυνατά και του μοιράζω …φιλάκια !!! Χαιρετιόμαστε , πάει να με αγκαλιάσει ,αλλά του ξεφεύγω !!!!!χα χα χα !!!

Η διαδρομή τώρα αρχίζει να κατηφορίζει…τρέχω δυνατά !!! Ακούω μια γυναίκα να λέει , έκπληκτη , στον άνδρα που είναι δίπλα της : ΄΄ Αυτό που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια !!! Είναι απίστευτοι !! Θέλει τόση δύναμη ….΄΄ !!

Χαιρετώ συνεχώς τους θεατές …με Δυναμώνουν απίστευτα …Με φωνάζουν Etien μερικοί …Καταλαβαίνω….Τους κοιτάζω και τους χαμογελάω …Αλλοι κάνουν σαν τρελοί , λές και είμαι κανένας star του Χολλυγουντ !! Μια γυναίκα ,βλέποντας την Ελληνική Σημαία στην μπλούζα μου ,φωνάζει ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑ !!!! Ανατριχιάζω …Ακούω μακρυά μπροστά μου κάποιον να λέει το όνομά μου . Προσπαθώ να δώ ποιος είναι . Ο Βασίλης Γκιόλιας , συνταξιούχος εκπαιδευτικός , δρομέας κι αυτός εκ Ιωαννίνων μεριά !! Τον πλησιάζω , απλώνω το χέρι μου , τον χαιρετώ , τον ευχαριστώ και φεύγω !!!

Δεν κοιτάζω πια ρολόι…Αφήνομαι στον υπέροχο κόσμο, στους θεατές …Σκέφτομαι τούς φίλους –ες που συναντώ στην διαδρομή…Και όχι μόνο:….Σκέφτομαι τους Συναδέλφους μου , που τρέχουν πρώτη φορά Μαραθώνιο…που να είναι τώρα ?Πως να είναι ? Μετά να τους τηλεφωνήσω, να μάθω , να τους εμψυχώσω … Ο Θανάσης ? ο κουμπάρος , φίλος και χωριανός που να είναι ??!....

Με πλευρίζει ένας δρομέας και βλέποντας ένα από τα λογότυπα στη πλάτη μου , με ρωτάει : ΄΄Είσαι βιοκαλλιεργητής ???΄΄ !!! ΄΄Όχι , ένας πολύ καλός μου φίλος είναι ΄΄!!!

Πλησιάζοντας στο τέλος του 35ο χιλ ,ακούω μια γυναίκα-θεατή ,που εκείνη την ώρα ήρθε, να ρωτάει : ΄΄τι γίνεται εδώ ??΄΄ , να της απαντά μια άλλη ΄΄ Είναι ο Μαραθώνιος σήμερα ΄΄ και αυτή να λέει ΄΄Α, είναι κάποιος αγώνας , Μαραθώνιος εδώ της γειτονιάς ?΄΄ .Και δεν κρατιέμαι , ενώ τρέχω , δεν την κοιτάζω , αλλά της φωνάζω δυνατά ΄΄ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ !!! ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΄΄ !!! Και όσοι με ακούν – και με ακούν πολλόι-ες διότι έχει αντίλαλο - γεμίζουν την ατμόσφαιρα με χειροκροτήματα ,και επειδή γύρω γύρω είναι πολυκατοικίες , από την αντανάκλαση ο ήχος των χειροκροτημάτων πολλαπλασιάζεται !!!!!

Η διαδρομή είναι με σκιά εξ αιτίας των ψηλών κτιρίων …

Ένας ακόμη δρομέας με πλησιάζει και μου λέει ΄΄ είναι η νύφη μου από την Κατούνα !!!΄΄ !!! ΄΄Να την χαιρόσαστε!!! ΄΄ του απαντώ !!!!!!χα χα χα !!!

Μετά από δυό στροφές σύντομες , αντικρίζω την διαβόητη Οδο Φειδιππείδου !!! Πέρυσι , οι φίλοι που περίμεναν εκεί και δυνάμωναν τους δρομείς , με αιφνιδίασαν , δεν του περίμενα !! Εφέτος όμως , τους είχα στο μυαλό μου , σχεδόν συνεχώς !! Προσπαθώ από μακρυά να τους εντοπίσω, κοιτάζοντας στην δεξιά πλευρά , όπου ήταν πέρυσι ..αλλά δεν το καταφέρνω !! Δεν ανησυχώ όμως , θα με δούν αυτοί !!!


Με το που αρχίζω να τρέχω την ανηφορίτσα , στ αριστερά μου , το μάτι μου εντοπίζει τον εξαιρετικό Γιώργο Πάνο , κουκουλωμένο με μακρύ μπουφάν , να είναι εκεί , μόνος του , σε μια άκρη να παρακολουθεί τον Αγώνα . Ισα που προλαβαίνω να ψιθυρίσω έναν χαιρετισμό , να αλλάξουμε μια ματιά ,διότι ακούω ένα τεράστιο ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (που από τα κτίρια τριγύρω πολλαπλασιάζεται ο ήχος!) από την Γιάννα μας (Marmite) και στο καπάκι την φωνή του Πήλικα !!!! Δεν χρειάζομαι περισσότερο για να αντλήφθώ ότι βρίσκονται από την αριστερή πλευρά του δρόμου !!! Αμέσως ΄΄λοξοδρομώ ΄΄ από δεξιά προς αριστερά για να τους χαιρετησω ιδιοχείρως !!!Πλησιάζοντας , τους εντοπίζω, βλέπω πρώτα τον τεράστιο Skakinen (που έχεις χαθει Διονύση ?!) , τον Πήλικα να έρχεται κατά πάνω μου κραυγάζοντας , την Γιάννα μας , την Σίση μας και τον Πανό να γράφει βίντεο με το κινητό του !! Μοιράζω φιλάκια τρέχοντας , τους χαιρετώ όλους και τους αφήνω !

Μετά από λίγο βγαίνω στην στροφή αριστερά ….αφήνω την σκιά και μπαίνω σε ηλιοφάνεια πάλι !!! Στο βάθος διακρίνω το Χίλτον !!! Κόσμος πολύς τριγύρω …. Χειροκροτούν , φωνάζουν διάφορα ….τα χέρια μου χαιρετούν δεξια κ αριστερά!!! ΄΄ Μάλλον θα πρέπει να γίνω σώουμαν΄΄ !!!!

Ξαφνικά , στα 50 μέτρα μπροστά μου , εντοπίζω έναν άντρα δρομέα , να είναι τέλεια ξαπλωμένος στην άσφαλτο,να πιάνει τους μηρούς του… ΄΄Ωχχχ… τι κάνω τώρα ??Να σταματήσω ?? Μα γιατί δεν τον παίρνουν??΄΄ .Και παράλληλα με τις σκέψεις μου , με προσπερνούν δυό άλλοι δρομείς …και περνούν δεξιά κι αριστερά του , χωρίς να σταματήσουν!! ΄΄Έγερνα΄΄ στο να σταματήσω ,αλλά με πρόλαβαν δύο διασώστες ,που έτρεξαν και τον φρόντισαν !!

Και λίγο πριν φτάσω στο 40 , εμφανίζεται μες τον δρόμο μπροστά μου , ενας χωριανός μου ,ο Θανάσης , φωνάζοντας ΕΛΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ , ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ , τείνοντας το χέρι του , για να μου δώσει κάτι . Όμως , μαζί με το ΄΄κάτι΄΄ που δεν το πρόσεξα , κρατούσε και ένα κύπελλο καφέ (που το πρόσεξα!!) , εγώ νόμισα ότι θέλει να μου δώσει τον καφέ , του φωνάζω ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ , ΔΕΝ ΠΊΝΩ ΚΑΦΕ !!! Μου απαντάει ΄΄δεν θέλω να σου δώσω τον καφέ !!!΄΄ Και του φωνάζω ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ , ΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Φτάνοντας στο 40οχιλ το ρολόι μου δείχνει 3 ώρες και 5 λεπτά!! Κάνω υπολογισμούς …Μια χαρά , ευχαριστημένος !!! Νιώθω πολύ ξεκούραστα , χωρίς κανένα πρόβλημα, στο σώμα ….ούτε φουσκάλα !!! Απίστευτο !! Στον σταθμό εκεί στο 40ο χιλ , σταματώ ηθελημένα .. .Μου φωνάζουν να μην σταματήσω αλλά τους κάνω νόημα να μην ανησυχούν , δεν υπέκυψα !!! Απλά είμαι άνετος ! Πίνω νερό και περπατώ 4-5 βήματα !!

Τότε , κάνω με το χέρι μου την κίνηση σαν να βάζουμε εμπρός μια μηχανή με σχοινί (ένα αλυσοπρίονο π.χ..!!!) και ξανά αρχίζω να τρέχω , μέσα από τις ιαχές των θεατών !!! χα χα χα !!!

Πλησιάζω τον Γυάλινο δρομέα …Απίστευτοι οι θεατές !!! Κάνω μια υπόκλιση και εκδηλώνονται ακόμη δυνατότερα !!!

Διαπιστώνω ότι όπου να ναι τελειώνει αυτός ο Αγώνας ΄΄ …και δεν θέλω!!!!!!!! Και για να τον χαρώ όσο περισσότερο μπορώ , μειώνω ταχύτητα !! Φέρνω στο νού μου , τον Δημήτρη , το βαφτιστήρι μου , που με περιμένει στο τέλος της Η.Α. , για να μου δώσει τις σημαιούλες μου , οπου αναγράφω στην μία την επωνυμία του χωριού μας και στην άλλη την επωνυμία της εταιρείας μου (που εργάζομαι !!! ) !

Στο βάθος , εντοπίζω τον Παύλο (Skoteinos) , να φωνάζει και να ενθαρρύνει τους δρομείς !! Με το που με εντοπίζει , αρχίζει να χοροπηδάει από την χαρά του , να απλώνει τα χέρια του να με αγγίξει ….Κολλάμε δυνατά τα χέρια , τον αφήνω και φεύγω και αυτός να με φωνάζει δυνατά , μέχρι να χω φτάσει 50 μέτρα μακριά και βάλε !!!!!

Τα τελευταία 100 μέτρα πριν στρίψω στην Η.Α. είναι ανεπανάληπτα !!! Από όλες τις πλευρές ακούω να με φωνάζουν ..ακούω το ονομα του χωριού μας …Το μόνο που μπορώ να κάνω , είναι να στριφογυρίζω δεξια αριστερά και τα χέρια μου να χαιρετούν όλους !!! Μερικοί κάνουν κινήσεις να με πλησιάσουν , κι εγώ απομακρύνομαι από κοντά τους !!! Σα να παίζω κυνηγητό !!!

Και στρίβω στη Η.Α. !!!!!! Μοναδικές στιγμές!!! Μειώνω κι άλλη ταχύτητα ! Ο κόσμος Α Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Π Τ Ο Σ !!!! Τρέχω στην μέση του δρόμου !! Τα χέρια μου χαιρετούν δεξιά κ αριστερά ….υποκλίσεις…γέλια….φωνές από φίλους και μη !!!

Ακούω από αριστερά μου , μια γυναικεία φωνή να λέει το όνομα μου ! Γυρίζω και βλέπω την καλή μου φίλη την Ρόζα , να με φωτογραφίζει !! Μεγάλη έκπληξη ! ( Δεν την είχα ενημερώσει-όπως και πολλούς άλλους - , όπως συνήθως κάνω , διότι σκέφτηκα άντε, χαλάρωσε λίγο, οι άνθρωποι έχουν κι άλλες ασχολίες , πολύ πιο σοβαρές να κάνουν , δεν είσαι μόνο εσύ !!!!΄΄ ) .Την χαιρέτησα και γυρίζω από την δεξιά πλευρά να δω τον Τρύφωνα !!!! Συνάδελφος που ΄ρθε από την Τρίπολη ,να τρέξει στο 10άρι ,μαζί πολλούς συναδέλφους μου ακόμη !!!

Κι αλλοι …κι άλλοι …θεέ μου …με συγχωρείτε που δεν σας αναφέρω ολους-ες !!!!

Κατηφορίζω χαλαρά . Το κορμί μου έχει ανατριχιάσει ολόκληρο…Με μάτια κλειστά , με χέρια τεντωμένα , σκύβωντας το κεφάλι μου μπροστά , ευχαριστώντας τους θεατές !

Ακούω άλλη μια φωνή , ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω στα δεξιά μου τον εξαιρετικό φωτογράφο Σίμο , επί τω έργω και να μου μιλάει παράλληλα !!! Του φωνάζω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ !!!!

Επικεντρώνομαι για τον Δημήτρη, το βαφτιστήρι μου !! Από αρκετά μακρυά , τον εντοπίζω …Του κάνω σήμα με το χέρι μου , ότι τον είδα !!! Αυτός ετοιμάζει και μου δίνει τις σημαιούλες μου !! Τελευταία στροφή πρίν μπώ στο Καλλιμάρμαρο Πάει να με πιάσει το παράπονο αλλά –εεππππ!!!! - κρατιέμαι !! Σηκώνω ψηλά τις σημαιούλες μου !! Ακούω μερικούς θεατές ,να διαβάζουν τα λογότυπα !!!

Μπαίνω με δύναμη στο Στάδιο , και μετά από 10 μέτρα σταματώ εντελώς , γυρνώντας αριστερά προς τις κερκίδες να εντοπίσω τους Συναδέλφους μου , που είχαν πει ότι θα είναι εκεί !! Δεν καταφέρνω να τους δώ…τρέχω καμιά 50αριά μέτρα και ξανά σταματώ …Πάλι δεν καταφέρνω να τους δώ…Γυρίζω και βλέπω στο βάθος- σαν το άγριο θηρίο την λέια του!!! - την γραμμή τερματισμού να με περιμένει , υποταγμένη πιά !!!!!!

Κάνω μια βαθιά υπόκλιση προς όλους στις κερκίδες και υπό τις ιαχές και τα χειρικριτήματα των θεατών , στρίβω αρχίζοντας να τρέχω κάνοντας ακόμη μία μεγάλη υπόκλιση εν κινήσει !!!

Το ρολόι του Σταδίου , έδειχνε 12:16:18 όταν τερμάτιζα !!!!

Ο χρόνος μου ήταν τελικά 3:15:30 !!!! Γενική Κατηγορία 333ος !!!! Κατηγορία φύλου 321ος και Ηλικία 12ος !!! Σούπερ !!!!!!!

Περνώ την γραμμή τερματισμού και σταματώ να τρέχω …Σταματώ το χρονόμετρο στο ρολόι μου ! Είμαι καλά !! Χωρίς κανένα πρόβλημα !! Ακούω μια φωνή ..γυρίζω και βλέπω τον φίλο από το φόρουμ μας , PeterL !! Μου γάζει μερικές φωτογραφίες , μιλούμε λίγο και προχωρώ !! Οι σημαιούλες ψηλά !!! Χαιρετώ δρομείς , Έλληνες και μη , τριγύρω μου !!! Απ έξω μου φωνάζουν κι άλλοι φίλοι ,,,σταματώ να τους μιλήσω λίγο ….Όταν πάω να ξεκινήσω να περπατώ , νιώθω πονάκια κάτω από τον αφαλό, στους κοιλιακούς !! ΄΄Μα τι ??Τώρα τους ήρθε να πονέσουν αυτοί ??Πονέστε όσο θέλετε – το πουλάκι πέταξε ΄΄ !!!


Ακούω τον Δημήτρη , το βαφτιστήρι μου να με φωνάζει !! Έτρεξε μετά που μου έδωσε τις σημαιούλες και με συνόδευε τώρα , εκ του κακρώθεν, απ΄εξω από το Σταδιο !!Πλησιάζω στην άκρη του Σταδίου , τον αγκαλιάζω και του λέω ΄΄ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΗΜΗΤΡΗ΄΄ !!! Και με πιάνουν-ΤΕΛΕΙΩς ΞΑΦΝΙΚΑ - τα κλάματα !! Δεν ξανά έχω κλάψει έτσι !! Να είμαι αγκαλιασμένος με τον Δημήτρη , με έναν τοίχο (του Σταδίου ) ανάμεσα μας και να κλαίω ΓΟΕΡΑ , ΔΥΝΑΤΑ , αλλά ευτυχώς είχε τόσο πολύ θόρυβο που δεν ακούστηκα !! Τόσο δυνατά ,που δεν μπορούσα να αναπνεύσω !!!Πίστεψα ότι ΄΄εδώ τελειώνω , πεθαίνω τώρα ΄΄ Τα πόδια μου λυγίζουν …με γονατίζουν …Και να κλαίω ασταμάτητα …ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ , ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!

Πέρασαν 2-3 λεπτά…Συνήλθα …βρήκα τα ίσα μου πάλι !!! Φτάνω στον χώρο που δίνουν τα μετάλλια ….Λέω –αστειευόμενος φυσικά - στην εθελόντρια να το κάνει σε αργή κίνηση για να μου βγάλουν μια φωτογραφία !! Γελάει κι αυτή και μου δίνει το μετάλλιο αργά αργά !!

Την συγχαίρω δια χειραψίας –και συγχαίρω έτσι όλους τους εθελοντές- για την βοήθειά τους ! Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόνταν !! ( Το ίδιο ξανά έκανα και πιο κάτω όταν μας έδιναν τις αλουμινοκουβέρτες και τα σακουλάκια με την πρώτη αποκατάσταση !! )

Προχωρώντας , προς το σημείο που μας έδιναν την σακουλίτσα με χυμό , μπανάνανα κλπ, αντάμωσα μερικούς φίλους δρομείς , τον Τασο Τσολάκη , τον Γιώργο Βλάχο (ξανά ! ) , βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες…τον εξαιρετικό Καψάλη Θωμά από Αγρίνιο !! Τον Τάσο Νικολάου …΄΄ Μα πως και είσαι πίσω μου Τάσο ?Αφού με προσπέρασες από το 1ο χιλ κιόλας !! ΄΄ !!

Ανταμώνω τον Σίμο Θεόδωρο , δρομέα και φίλο από το Αγρίνιο .Δυστυχώς αναγκάστηκε να σταματήσει κάπου στο 25ο χιλ …

Από διάφορα σημεία ξεπρόβαλαν οι Συνάδελφοί μου…μαζευτήκαμε όλοι μαζί , βγάλαμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες και πήγαμε για να πάρω τον πλαστικό σάκο !! Συνάντησα τον Κουρκουρίκη , τον συγχάρηκα , τα είπαμε λιγάκι !!

Δρομείς από το Αγρίνιο …Τον Πρόεδρο του ΣΔΥ Αγρινίου , Δρόσο Τίμο , τον Αλεξόπουλο Νίκο … Τον Διώτη …

Από το φόρουμ μας , τον Κ.Παλάντζα και τον Vasilidr ξανά !!!

Άλλαξα ρούχα γρήγορα γρήγορα , φόρεσα το σκούφο μου ! Ήπια το σοκολατούχο μου , τον χυμό μου και καταβρόχθισα μια μαύρη σοκολάτα !!!Με το κινητό μου μιλώ με τους υπόλοιπους Συναδέλφους και τον Θανάση ,που είναι ακόμη στην διαδρομή !! Είναι καλά !!

Με βαριά καρδιά, ακολούθησα όλους μαζί τους Συνάδελφους μου –πλην αυτών που ακόμη έτρεχαν τον Μαραθώνιο-και κατευθυνθήκαμε για το ξενοδοχείο ,όπου τους περιμέναμε και γευματίσαμε όλοι μαζί !!!

Αν δεν είχα να με περιμένουν οι Συνάδελφοι , θα γυρνούσα αντίστροφα στην διαδρομή να τους βρω και να τους φέρνω έναν έναν στο Καλλιμάρμαρο !!!

Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ παρά πολύ για όλα ……(Να μην αρχίσω να τα ξαναλέω !!! ) Να είστε πάντα καλά και να ανταμώνουμε !!!




Με τιμή

Μαλτέζος Παναγιώτης


Edited by - Etien on 16/11/2015 07:09:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  07:37:35  Εμφάνιση Προφίλ
...συγχαρητηρια Παναγιωτη για αλλη μια φορα για τον αγωνα σου ... αλλα και την πολυ ομορφη περιγραφη του!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  10:33:58  Εμφάνιση Προφίλ
Για άλλη μια φορά νόμιζα ότι το βλέπω σε ταινία ..!
Τόχεις απ΄όλες τις πλευρές αγωνιστικά και αφηγηματικά!
Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη και του χρόνου με υγεία!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:04:31  Εμφάνιση Προφίλ
Ακριβώς Λάμπρο, το 2 εννοούσα.

Βέβαια, υπάρχει και 3, και πολλά ακόμη, αλλά όχι σε αυτό το κομμάτι. Χαρακτηριστικότερα, στο 2.44.10 του βίντεο της μετάδοσης ότι όταν ο Μερούσης είχε χρόνο 1.22 είπαν πως μόλις πέρασε τον μισό μαραθώνιο (πήγαινε για 2.44 ?). Και ενώ πιο πριν τον είχαν δείξει όταν πέρασε πραγματικά το μισό. Μετά τα φόρτωσαν ότι έτσι τους είπαν στο ακουστικό (κι ας μη σκέφτηκαν ότι δεν στέκει)

Τον δε Δήμο Ευαγγελίδη, συνέχεια τον λέγανε Φοίβο. Ευτυχώς στο επώνυμο πέσανε μέσα. Ούτε ένας στο στούντιο δεν τον ήξερε για να διορθώσει?


-Συγχαρητήρια Παναγιώτη!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:05:37  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Giorgis34

quote:
Originally posted by sugar

quote:
Originally posted by Rigelian

Δεν μιλάμε μόνο για τα κορίτσια αλλά για τον κάθε ένα που κλέβει σε αγώνες. Δεν είναι ποινικό αδίκημα. Να τιμωρηθούν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό/την προκύρηξη. Είναι σημαντικό για τον αγώνα να κρατάει το κύρος του. (συμφωνώ με MasBass και, φυσικά, με τους κανονισμούς του φόρουμ)

ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ 03.30 ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑΣΜΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙ...ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ 30 ΣΤΟ 35 ΣΤΟ 40 ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ 3.30....ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ 01.30 !!!
ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ DNF !!!


"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!


Είναι το λεγόμενο Negative split εξάλλου σε όποιον και να πεις ότι έτρεξες μαραθώνιο πάνω απο 5 ώρες σε κοροϊδεύει.



…ο τύπος πρέπει να έχει κολλητό τον «κάπτεν Κερκ» στο διαστημόπλοιο Enterprise και ζήτησε να διακτινιστεί στον τερματισμό! (‘ντάξει μωρέ, και ο συνδυασμός προαστιακού και μετρό καλώς είναι!!!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:18:49  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Kika

γιατί ρε παιδιά?? και μεις που κάναμε το μαραθώνιο παραπάνω από 5 ώρες ψυχή δεν έχουμε????



…με τον τερματισμό μου, ήπια και έφαγα κάτι, άλλαξα και πήγα στην «ομάδα της κουδούνας» λίγο πριν τη στροφή της Ηρώδου Αττικού. Κάθισα 1.5 ώρες και προσπαθούσα να μεταφέρω λίγο από τον ενθουσιασμό μου στους δρομείς, αυτόν που λάμβανα και εγώ από τους θεατές όταν πήγαινα προς τον τερματισμό! Πιάστηκε το χέρι μου κτυπώντας μια κουδούνα, ξελαρυγγιάστηκα αλλά το κατευχαριστήθηκα!!! Και δηλώνω το εξής:
- θαύμασα ειλικρινά την υπομονή και επιμονή όλων των ανθρώπων που πήγαιναν για τερματισμό στις 5+ ώρες, πιο πολύ και από τους γρήγορους δρομείς! Άσε που είναι και εκτεθειμένοι στον ήλιο και τη ζέστη σαφώς περισσότερο από ότι ένας που τερματίζει σε πολύ λιγότερο χρόνο…

Οπότε τώρα kika με περισσότερες γνώσεις, πιο καλή προπόνηση στα πόδια σου και μεγαλύτερη εμπειρία θα κατέβεις πιο μάχιμη στον επόμενό σου Μαραθώνιο! Keep running!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chriscross
Advanced Forum-Runner



277 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:23:19  Εμφάνιση Προφίλ
Tου χρονου να μην ξεχασουνε να βαλουνε ταπητες σε προαστ/μετρο να αρχισουν να βαρανε..να δεις γελια
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by Giorgis34

quote:
Originally posted by sugar

quote:
Originally posted by Rigelian

Δεν μιλάμε μόνο για τα κορίτσια αλλά για τον κάθε ένα που κλέβει σε αγώνες. Δεν είναι ποινικό αδίκημα. Να τιμωρηθούν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό/την προκύρηξη. Είναι σημαντικό για τον αγώνα να κρατάει το κύρος του. (συμφωνώ με MasBass και, φυσικά, με τους κανονισμούς του φόρουμ)

ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ 03.30 ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑΣΜΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙ...ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ 30 ΣΤΟ 35 ΣΤΟ 40 ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ 3.30....ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ 01.30 !!!
ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ DNF !!!


"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!


Είναι το λεγόμενο Negative split εξάλλου σε όποιον και να πεις ότι έτρεξες μαραθώνιο πάνω απο 5 ώρες σε κοροϊδεύει.



…ο τύπος πρέπει να έχει κολλητό τον «κάπτεν Κερκ» στο διαστημόπλοιο Enterprise και ζήτησε να διακτινιστεί στον τερματισμό! (‘ντάξει μωρέ, και ο συνδυασμός προαστιακού και μετρό καλώς είναι!!!

Free your feet...free your senses!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:40:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by chriscross

Tου χρονου να μην ξεχασουνε να βαλουνε ταπητες σε προαστ/μετρο να αρχισουν να βαρανε..να δεις γελια
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by Giorgis34

quote:
Originally posted by sugar

quote:
Originally posted by Rigelian

Δεν μιλάμε μόνο για τα κορίτσια αλλά για τον κάθε ένα που κλέβει σε αγώνες. Δεν είναι ποινικό αδίκημα. Να τιμωρηθούν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό/την προκύρηξη. Είναι σημαντικό για τον αγώνα να κρατάει το κύρος του. (συμφωνώ με MasBass και, φυσικά, με τους κανονισμούς του φόρουμ)

ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ 03.30 ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑΣΜΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙ...ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ 30 ΣΤΟ 35 ΣΤΟ 40 ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ 3.30....ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ 01.30 !!!
ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ DNF !!!


"SUGAR"..TO ΑΡΓΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΤΕ!!!


Είναι το λεγόμενο Negative split εξάλλου σε όποιον και να πεις ότι έτρεξες μαραθώνιο πάνω απο 5 ώρες σε κοροϊδεύει.



…ο τύπος πρέπει να έχει κολλητό τον «κάπτεν Κερκ» στο διαστημόπλοιο Enterprise και ζήτησε να διακτινιστεί στον τερματισμό! (‘ντάξει μωρέ, και ο συνδυασμός προαστιακού και μετρό καλώς είναι!!!

Free your feet...free your senses!





Πολύ καλή ιδέα... όπως τα κρυφά check points στα brevet
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

G.A.P.
Forum-Runner

105 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:50:25  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε ETIEN για άλλη μια φορά υπέροχη περιγραφή.Εύχομαι να είμαστε καλά και του χρόνου να ανταμώσουμε ξανά.Στο forum σας διαβάζω πάντα αλλά από ότι βλέπεις γραφω και μερικές φορές
quote:
Originally posted by Etien



Τι να λεμεεε, τωρα ....Αδιορθωτος ,παλι ξεφυγα στην γραφη !!!

Καλη απολαυση !!!!

----------------------------------------------------------------------

Κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας .

8 Νοεμβρίου 2015


Πίστευα , έχοντας τρέξει 5 φορές ακόμη τον εν λόγω αγώνα , ότι θα ήταν ρουτίνα, ότι τα έχω δει (σχεδόν) όλα (καρτερώ πάντα να συναντήσω εκείνον τον ΤΟΙΧΟ !!! ), αλλά έπεσα έξω!

Αυτός ο αγώνας με έκανε και έκλαψα 2 φορές κατά την ώρα διεξαγωγής του !! Να φταίει το γεγονός ότι μεγαλώνω ?!!! Γίνομαι ευσυγκίνητος?? Δεν ξέρω τι να απαντήσω …

Οι πανέμορφες ευχές σας , κατέφθαναν συνεχώς , μέσω όλων των τρόπων επικοινωνίας (σήματα καπνού μόνο δεν είδα !!! ) και δεν έχω τρόπο να σας εκφράσω το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ !!!Ούτε λόγια έχω …

Το πιο μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου , οφείλεται στην Δύναμη που μου δώσατε εσείς. Στις φίλες και φίλους του Φόρουμ μας , στις φίλες και φίλους από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο , σε μικρούς και μεγάλους ,γνωστούς και αγνώστους !!!

Μετά από τεράστια προσμονή και υπομονή , έφτασε η πολυπόθητη ημερομηνία !!!Να τρέξω τον Μαραθώνιο στην Αθήνα !!! Η προπόνησή μου έγινε σχεδόν αυτή που ήταν να γίνει , πήγε πολύ καλά μπορώ να πω !

Η χαρά μου για το Αγώνα αυτό ήταν πάρα πολύ μεγάλη , διότι για πρώτη φορά , θα έτρεχαν , πάρα πολλοί από τους συνάδελφούς μου ,από την δουλειά ….άλλοι στα 5χιλ. , άλλοι στα 10 χιλ. και άλλοι θα έτρεχαν τον πρώτο τους Μαραθώνιο !

Και όλοι με έναν σκοπό : Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο - Να ενισχύσουμε αδύναμες ομάδες ανθρώπων !! ΄.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση . Είχα χάσει κάποια κιλά , ήμουν χωρίς τραυματισμούς η ασθένεια . Τις δύο τελευταίες εβδομάδες πρίν τον Αγώνα , πήγαινα νωρίς για ύπνο , προκειμένου να …εναρμονίσω (!!!) το σώμα στο πρωινό ξύπνημα ! Συνήθως ξυπνώ στις 6 και μετά δεν τρέχω ,αλλά πηγαίνω για εργασία …Στην Αθήνα ,θα ξυπνούσα στις 4:30 !!! Με βαριά καρδιά καληνύχτιζα την παρέα στα καφέ από νωρίς λοιπόν ,παρά τις αντιδράσεις τους !!!Ολα πήγαιναν μια χαρά …

Την Πέμπτη , ήρθα στην Αθήνα , και η – επιμελώς μοναδική – βόλτα μου, ήταν να πηγαίνω ως την έκθεση ,να συναντώ φίλους από το φόρουμ (η και άλλους …), να βλέπω τα προϊόντα των περιπτέρων , κουβαλώντας ευλαβικά στην πλάτη κι ένα σακίδιο ,όπου είχα μέσα την καθημερινή μου ενυδάτωση και υδατανθράκωση !!!

Την Παρασκευή το βράδυ το ρίξαμε λίγο έξω στο υπέροχο πάστα πάρτυ , μιας και μας πήραν τα μεσάνυχτα !!!!

Σάββατο απόγευμα ,όλα τα ΄΄ συμπράγκαλα ΄΄ για πριν και μετά τον Αγώνα , ήταν παραταγμένα ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ και περίμεναν να στοιβαχτούν στον πλαστικό σάκο του Σέγας !!
Ο αριθμός 1474, έτοιμος κι αυτός στη γνωστή δρομική μπλε μπλούζα ,καρφωμένος με τις παραμάνες ! Και τα υλικά για το πρωινό μου ήταν έτοιμα κι αυτά !!!


Ωρα 10:00 το Σάββατο βράδυ έπεσα για ύπνο και κοιμήθηκα …σαν πουλάκι ! Ούτε άγχος , ούτε ανησυχία ,ούτε περίεργοι (…) θόρυβοι ( στο ξενοδοχείο ζήτησα δωμάτιο απομόνωσης !!! χα χα χα ) !!!

Ξύπνησα κανονικότατα στις 4:30 με μια τρελή όρεξη και με καλή διάθεση !Ένιωθα πολύ καλά !!! Αμέσως έφαγα το πρωινό μου και ήπια τον χυμό μου . Φόρεσα τα δρομικά ρούχα και από πάνω μια φόρμα κί ένα αντιανεμικό μπουφάν . Ταχτοποίησα τα πράγματα με την σειρά όπως τα ήθελα, στον πλαστικό σάκο και στις 5:20 κατεβαίνω στο χώλ του ξενοδοχείου και περίμενα έναν ακόμη συνάδελφο μου ,από την Κύπρο , από την δουλειά ,για να φύγουμε μαζί !!

Με το που φτάνω στο χώλ ,στο σαλόνι κάθονταν δύο άλλοι δρομείς έτοιμοι κι αυτοί …Ξαφνικά ο ένας με ρωτάει : ΄΄Εισαι ο Etien?!;; Παθαίνω την πρώτη πλάκα !!!! Ο πρώτος άνθρωπος που συναντώ πρωί πρωί και με γνωρίζει !!! χα χα!!! Διαβάζει στο φόρουμ μας , αλλά δεν γράφει !!! Μιλούμε για λίγη ώρα και φεύγουμε όλοι μαζί για τον ΗΣΑΠ ,με ένα μικρό μπουκάλι νερό ανά χείρας πάντα ! Εκεί ,οι…συνηθισμένοι άνθρωποι που πήγαιναν εκείνη την ώρα στην δουλειά τους , μένουν έκπληκτοι από την δρομική κοσμοσυρροή !!! Στην διαδρομή μπλεκόμαστε με πλήθος Κινέζων δρομέων !!! Φωτογραφίζουν τα πάντα : πινακίδες , αφίσες , μαγαζιά , τις στάσεις του τραίνου κ.ο.κ. !!!!

05:45 είμαστε στο Σύνταγμα !!!Ολοι οι διάδρομοι του ΄΄βγάζουν΄΄ αμέτρητους δρομείς !!!Οι κυλιόμενες πηγαίνουν πάνω μόνο !!!! Μια δρομέας είναι ντυμένη ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ (και έτρεξε με αυτή την αμφίεση τελικά και τερμάτισε φυσικά!!!) και πάρα πολλοί τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί της , κι εκείνη δεν τους χαλά το χατήρι !!!

Πέσαμε και στην αλλαγή των Ευζώνων !!!!! Οι ξένοι δρομείς σπεύδουν να απαθανατήσουν την στιγμή αν και είναι ακόμη νύχτα !!! Οι Εύζωνοι –όπως και πέρυσι θυμάμαι – δεν έχουν στον βηματισμό τους , τον συγχρονισμό που πρέπει …Λές και κατάλαβε την σκέψη μου ο Αρχιφύλακας τους και ευγενικά λέει στον κόσμο να μην τραβούν βίντεο, διότι είναι η πρώτη φορά για τους εν λόγω Ευζώνους και κάνουν τέστ !!!!!......

Τα λεωφορεία μας , γεμίζουν με δρομείς και αναχωρούν ! Φέτος υπάρχει αναβάθμιση : Οι εθελοντές έχοντες το καθήκον να προωθούν τους δρομείς στα λεωφορεία , χρησιμοποιούν ντουντούκες !!! Πέρυσι δεν είχαν !!!!

Περιμένω τον φίλο , χωριανό και κουμπάρο Θανάση !!!! Εν τω μεταξύ συναντώ τον Γιώργο ( Deorum ) , αρματωμένο με την φωτογραφική του μηχανή , τις διαπιστεύσεις ….Συναντώ τον φίλο Ιάκωβο ,που έχει τρέξει 18 φορές την Κλασσική !!!Μιλώ με τον Lemonida στο κινητό… Κι άλλους , που δεν τους θυμάμαι τώρα και ζητώ συγνώμη ….

06:10 Ερχόμενος ο Θανάσης , μπαίνουμε στο λεωφορείο .Οπως κάθε φορά μας πιάνει μια απίστευτη , τρελή όρεξη, για αστεία !! Κι αρχίζουμε να λέμε ΦΩΝΑΧΤΑ και σοβαρά σοβαρά τους …στόχους που έχουμε για τον Αγωνα : 2:39 ο ένας , 2:44 ο άλλος !!!!Οι διπλανοί μας ,να μας κοιτούν λοξά λοξά ….!!!!

Στον Κύπριο συνάδελφο μου (3αθλητης και με γεμάτο αγωνες ο τελευταίος μήνας του !!!! ) ,που τρέχει πρώτη φορα την Κλασσική του λέω να βλέπει την διαδρομή που κάνει το λεωφορείο , διότι μετά θα την φέρει με τα …πόδια !!!!!

Σιγά σιγά ΄΄ η μέρα έρχεται ,η νύχτα φεύγει ΄΄ …Ο ουρανός φαίνεται θα είναι πεντακάθαρος !!! Ένα μικρό αεράκι υπάρχει ….

Μερικά χιλιόμετρα πρίν φτάσουμε , βλέπω μέσα από το λεωφορείο , ήδη να υπάρχουν αστυνομικοί στις διασταυρώσεις …΄΄Μπράβο, πρωί πρωί στην θέση τους ΄΄ ….

Μετά από 1 ώρα φτάνουμε στον Μαραθώνα !!!Εκείνη ακριβώς την στιγμή ,έσκαγε μύτη ο Ηλιος….κατακόκκινος !! Πανέμορφη εικόνα !!

Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο , φωνάζω σε όλους : ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ….ΔΙΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΣΗΣΕΤΕ !!!! Και γελούν !!!!!!!

Ηδη ,ψηλά στο βουνό , έχει αρχίσει η… ετήσια λίπανση του !!! ΄΄μα πότε πρόλαβαν και έφτασαν τόσο ψηλά ??΄΄ μονολογώ γελώντας !!!!

Φυσσάει ελαφρώς…αλλά δεν κρυώνω !!!!
Είμαστε ολόκληρη στρατιά δρομέων , κινούμαστε με κατεύθυνση το σημείο εκκίνησης !Μαζί με τους φίλους μου !! Καλημερίζω και αστειεύομαι με τους χαμογελαστούς εθελοντές , που μας λένε να κινούμαστε στην άκρη του δρόμου !!! Με πλησιάζει ακόμη ένας δρομέας που μας διαβάζει αλλά δεν γράφει !!!Και μου λέει τα καλά του λόγια και τον ευχαριστώ !!!

Από μακρυά ακούγεται η δυνατή μουσική !!Ανά τακτά διαστήματα μας ενημερώνουν να αλλάξουμε ρούχα και να δώσουμε τον πλαστικό σάκο στα κίτρινα φορτηγάκια ! ! Κάποια στιγμή ανταμώνουμε την πρώτη σειρά υπέροχων εθελοντών που προσφέρουν την ΄΄Σακούλα Ζεστασιάς ΄΄ ! (Σ.Ζ)!! Αν και δεν την χρειαζόμουν , πήρα μία ,ευχαριστώντας τους !!!

Προχωρώ πιο μέσα λίγο …εντοπίζω τους πολυάριθμους Κινέζους δρομείς …Και πηγαίνω και βγάζω μια αναμνηστική μαζί τους !!Του χρόνου θα βάλω στα μάγουλά μου την Ελληνική Σημαία, κι εγω,όπως αυτοί είχαν την δική τους σημαία!!χα χα !! Συναντώ φίλους και φίλες δρομείς από το Αγρίνιο !!! Ανταλλάσσουμε χειραψίες , ευχές , αγκαλιές , χαμόγελα ….

Με την παρέα μου αποχωριζόμαστε …ο καθένας τον δρόμο του πιά !!!!!!

Προχωρώ στο βάθος …Δρομείς με πολύχρωμα δρομικά ρούχα…από όλο τον Κόσμο !!Ενας φορούσε σε μακρυ κολάν την σημαία τη χώρας του !Μπλουζάκια με λογότυπα , με μηνύματα ,με χιούμορ , τατουάζ …΄΄ Ετσι, θέλει ΄΄χρώμα΄΄ η ζωή μας ΄΄ σκέφτομαι,χαμογελώντας !!!

Συναντώ τον μοναδικό Κώστα Παλάντζα !!!! Άλλες φωτογραφίες , χειραψίες κλπ κλπ !!! Φτάνοντας σχεδόν στο τέλος τους διαδρόμου εκκίνησης ,ανοίγω τον πλαστικό σάκο μου και βγάζω τον …εξοπλισμό !!! Εκείνη την στιγμή έρχεται και με συναντά ένας φίλος από το Αγρίνιο , ο Θανάσης Πολύζος ! Εκπλήσσεται που βλέπει την πλούσια …δρομική μου προίκα !!!Κουβαλώ τα πάντα ,για κάθε καιρό !!!

Ανταμώνω επίσης τον Κορυφαίο Γιώργο Βλάχο ! Τα λέμε για λίγη ώρα !!!

Στο βάθος βλέπω τον πίνακα της Διοργάνωσης να δείχνει Υγρασία 70% !!!΄΄Θα αλλάξει αυτό,όσο περνάει η ώρα ΄΄ σκέφτομαι ΄΄θα μειωθεί΄΄ !!! Αποφασίζω αν και νωρίς , και ξεντύνομαι . Δεν κάνει κρύο…Δεν φορώ την Σ.Ζ. !!! Αν και βλέπω ανθρώπους μαζεμένους , με πρόσωπο σοβαρό σοβαρό , να τουρτουρίζουν…Βάζω τις αλοιφές μου , πίνω τον χυμό μου .Είμαι έτοιμος . Η πλαστική σακούλα έκλεισε !!!!

Εμφανίζονται κι άλλοι , δρομικοί , υπέροχοι φίλοι και Συνάδελφοι ….Βουλγαράκης Αντώνης , Μπουλούκος Νίκος και βγάζουμε τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και χανόμαστε !!! Κινούμαι προς τα κίτρινα φορτηγάκια ,όπου φτάνω πολύ εύκολα…δίνω την σακούλα και απολαμβάνω τους δρομείς ,από όλα τα μέρη της γης !!


Αναζητώ κι άλλου φίλους , Συναδέλφους …να τους εμψυχώσω !!!! Ξαναγυρνώ πίσω ,μέχρι την φλόγα ….Ο Ηλιος έχει βγεί για τα καλά !!!! Παρ όλα αυτά βλέπω κόσμο να είναι μαζεμένος , να κρυώνουν ….Συναντω τον δικό μας τον vasilisdr , τον ΤΙΜΟ , τον Ριγκο !!!!!Ολοι με χαρά γεμάτοι , με φωτισμένα πρόσωπα …αυτό είναι !!!!!!

Μ ε πλησιάζει ένας δρομέας ,μ αγκαλιάζει , δεν τον γνωρίζω ( για την ακρίβεια, δεν τον θυμάμαι ! ) και μου λέει ότι τρέξαμε παρέα στο Ζαγόρι των 21.1 χιλ. και σε κάποια στιγμή μου ανέφερε ότι διαβάζει τις περιγραφές και ότι του αρέσουν πολύ και ότι θα περιμένει και τούτη !!! Μιλάμε λίγο ακόμη , Σπύρος Γίγας το ονομά του ήταν (πώς να ξεχαστεί τέτοιο επώνυμο !) , αλλάξαμε ευχές και χαθήκαμε στο δρομικό πλήθος !!!

Συναντώ τον Προιστάμενό μου που θα τρέξει για πρώτη φορά …αλλά έχει καλό κοουτς, την γυναίκα του που έχει μεγάλη δρομική εμπειρία !!Μου λεει να τον συμβουλέψω …τα τελευταιά tips !!!!!!! Με ρωτάει για τον στόχο μου !! Του λέω : σε όλους απάντω ότι θα τερματίσω 3:10 εως 3:15 ,αλλά έχω κρυφό πόθο το 3:08:30 !!!! Και γελούμε δυνατά !!!!!

Η ώρα πλησιάζει…Σιγά σιγά πηγαίνω για το γήπεδο για να κάνω λίγο ζέσταμα…Στα pits συναντώ τον Trehantiri μας και την ομάδα του !!!!! Μιλούμε για λίγο ….Συναντώ τον Πάνο Γκρέκα κι άλλους από τον ΣΑΠΠΑΖ !!!!

Αρχίζω το ζέσταμα …Τρέχω πολύ χαλαρά….Είμαι καλά , δεν έχω κανένα θέμα !!!Μετά από 10΄ πηγαίνω για το μπλόκ μου (Νο 2) ,κάπου προς το τέλος .Εκεί συναντώ έναν πολύ δυνατό δρομέα (3:02 πέρυσι) και καλό φίλο από τον Αστακό , τον Γρίβα Γαβριήλ . Μιλώντας διαπιστώνουμε ότι οι… ΄΄ μικροστόχοι – χρόνοι ΄΄ μας , μέχρι τα 10 πρώτα χιλιόμετρα , συμπίπτουν . Αποφασίζουμε να τα πάμε παρέα . Μετά αυτός έχει σκοπό να χτυπήσει το 3ωρο…

Και ώρα 9:01΄ έρχεται η στιγμή της εκκίνησης του μπλόκ μου !!! !!! Ψηλά , τα μπαλόνια χρωματίζουν τον ουρανό. Οι κάμερες παίζουν τον ρόλο τους …Κατόπιν , τα μάτια είναι χαμηλά….στην μπλέ γραμμή !!!!

Εχω πάντα στο μυαλό μου την λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και ότι αυτό σημαίνει…Επίσης έχω ένα χαμόγελο ΜΟΝΙΜΟ !!!Αναρωτιέμαι μερικές φορές μήπως έχω κανένα πρόβλημα ,χαζοχαρούμενος μήπως??!!!!!!!! ΄΄ .

Προσέχω να μην ποδοπατήσω-θώ !!! Ο Γαβριήλ έχει κανονικό ρολόι –πολυεργαλείο και …με συγκρατεί όταν κάποια στιγμή πάω να ΄΄ ξεφύγω ΄΄ !!! Πιστεύω ότι , η στιγμή που ξεφεύγουμε ΄΄ είναι μετά το πρώτο χιλιόμετρο !!!! Κάποιοι δρομείς ανεβαίνουν στο πεζοδρόμειο,για προσπέρασμα …Μπά , δεν χρειάζεται ….
Κάποιοι , ΄΄λοξοδρομούν΄΄ για λίπανση των ζαρζαβατικών διπλα …!!! Στο τέλος του 1ου χιλ . μια πανύψηλη δρομέας ,στην ακρούλα ακριβώς ,διπλα από το πεζοδρόμιο , χωρίς κρυφτούλια ….υπό τα έκπληκτα βλέμματα , του πλήρωματος του ασθενοφόρου !!!

΄΄ Ταξιδεύουμε ΄΄ με 4,25/χιλ …Με προσπερνά ο Τάσος Νικολάου ! Φίλος , υπερμαραθωνοδρόμος …μιλούμε λίγο και φεύγει !!!

Το μόνο που ακούγεται είναι οι αναπνοές μας , τα κουδουνίσματα των ρολογιών , τα ΄΄πατ πατ πατ ΄΄ από τα παπούτσια που χτυπούν στην άσφαλτο !!!!!!! Ο Ηλιος είναι απέναντί μας , αλλά ακόμη είναι νωρίς !! Το αεράκι υπάρχει ….Στο αντίθετο ρεύμα , υπάρχουν κάμερες πάνω σε 2 ρόδες που ΄΄ μας πηγαίνουν καροτσάκι !!!!! Δεν υπάρχουν πολλοί θεατές εδώ στα πρώτα χιλιόμετρα !!

Με το που στρίβουμε για Τύμβο , πηγαίνω τέρμα δεξιά ,για να απολάυσω τους πρώτους !!! Και να , λίγα λεπτά μετά ,τους βλέπω, φωνάζοντας και χειροκροτώντας τους : Μπροστά ο Μερούσης , αγέρωχος , και μετά από λίγο , δεύτερος ο Θεόδωρακάκος , υπερήφανο άτι να καλπάζει … Τον δρομέα στην Τρίτη θέση δεν τον γνώριζα , αλλά τον ΄΄εσπρωξα΄΄ λίγο κι εγώ, με τις ευχές μου ….Όμως , γνώρισα τον τέταρτο δρομέα , τον Καραβίδα , ΄΄τρέχει η εμπειρία ΄΄ μονολογώ !!!!

Ο φίλος μου Γαβριήλ , έχει φύγει λίγο μπροστά 5-6 δευτερόλεπτα ,αλλά τον προλαβαίνω … Συναντούμε τον φίλο μας και πολύ καλό δρομέα από το Αίγιο ,Παπαπέτρου Μήτσο!! Καλαμπουρίζουμε για λίγο και τον αφήνουμε πίσω , στον ρυθμό του (πέρυσι κ πρόπερσυ , θυμάμαι , με προσπερνούσε στο 21ο χιλ ) !

Στον πρώτο σταθμό πίνω 2-3 γουλιές νερό .Φτάνουμε στα πρώτα 5 χιλ στον χρόνο που θέλουμε , κάπου στα 22΄:30΄΄…Μια γυναίκα , μου φωνάζει από μακριά , με χαιρετά κι εύχεται ΄΄Καλό Τερματισμό Παναγιώτη ΄΄…όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να την γνωρίσω,να την θυμηθώ ,της φωνάζω ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,(την ακούω να ανταποδίδει ) και απομακρύνομαι …. Συνεχίζω να μένω στην δεξιά πλευρά , να συναντήσω φίλους που έρχονται πιο πίσω !!

Ρίχνω μια ματιά , 5-10 δευτερολέπτων στον Τύμβο και φέρνω στο νου μου λίγη Ιστορία…

Βλέπω πάλι τον Γκρέκα ,μου φωνάζει δυνατά… τον Ανδρέα Πάτση επίσης να μου φωνάζει !!!! Ο vasilisdr θυσίασε μερικά δευτερόλεπτα ,σταματώντας στην άκρη των κιγκλιδωμάτων να με φωτογραφίσει ….Κι από άλλους , ακούω να με φωνάζουν…να φωνάζουν το χωριό μου …σηκώνω τα χέρι ψηλά !!!!!

Και κάποια στιγμή , χάνεται αυτή η κατάσταση …και μπαίνουμε στην ροή !!!! Ακούω και μια εκκλησία κάποια στιγμή … ΄΄Ναι , είναι Κυριακή΄΄ σκέφτομαι !! Στο 7,5ο χιλ έχουν νερά …αλλά δεν παίρνω. ΄΄ Ειμαι καλά , δεν διψώ , υπάρχει και το δροσερό αεράκι , όλα καλά ! Μην ξεχάσω να πάρω καμμιά μπανάνα ΄΄ !

Ο Γαβριήλ , έχει ξεφύγει κάπου 50 μέτρα μπροστά μου …φεύγει σιγά σιγά ….

Η άκρη του δρόμου έχει λίγο κόσμο τώρα …Παραμένω στην δεξιά πλευρά του δρόμου…τρέχω πολύ καλά , ρυθμικά …Γύρω μου , τρέχουν οι δρομείς χωρίς να υπάρχουν θέματα …μποτιλιαρίσματος !!!

Στο 10ο χιλ , φτάνω σε χρόνο 43:45 αν θυμάμαι καλά…έπρεπε βάσει σχεδίου να φτάνω 43:20 ΄΄μμμ…καλά , δεν πειράζει , θα ρεφάρουμε παρακάτω ΄΄ !!!!!!! Οι απίστευτοι θεατές , μας ΄΄ωθούν΄΄…φωνάζοντας …χειροκροτώντας …τα μικρά ,απλώνουν τα χεράκια τους, άλλα να προσφέρουν κλαδί ελιάς κι άλλα να κάνουν high5 !!!Έχουν πολύ δυνατή μουσική , αυτό με αποσυντονίζει , δεν μ αρέσει !!!!

Πάω να πάρω νερό και παθαίνω άλλη μια πλάκα όταν ακούω από την εθελόντρια : ΄΄ Ελα Παναγιώτη , Καλή Συνέχεια ΄΄ !!!!!!! Σκέφτομαι ΄΄ μπά , σιγά , δεν το είπε σε μένα , μάλλον έρχεται κι άλλος Παναγιώτης πίσω μου ΄΄ και φεύγω πίνοντας 2-3 γουλιές νερό !!! Ο Ηλιος τώρα αρχίζει να …ζεσταίνει κάπως !!!! Βλέπω και τον πρώτο δρομέα που …περπατάει ήδη ( ΄΄από τώρα???΄΄ ) !!!

Στο 15ο χιλ περίπου με φτάνει ο Κώστας Ματσούκας , φίλος πολύ καλός δρομέας από Αγρίνιο . Μιλούμε για λίγο και τρέχουμε 1-2 χιλιόμετρα παρέα …μετά απομακρύνθηκε ! Την ανηφορούλα πού συναντώ την βγάζω πολύ άνετα και στην κατηφοριά πάω ΄΄ σβηστός ΄΄ σχεδόν !!! Επικρατεί δροσούλα !!! Παρ όλα αυτά όμως , διακρίνω ένα ΄΄στέγνωμα΄΄ στην γλώσσα μου ΄΄ Πολύ ωραία , πάμε για αφυδάτωση???!! ΄΄ !! Και έτσι ,αρχίζω να σκέφτομαι …προληπτικά !!!

Στο 20ο χιλ . παίρνω νερό ,πίνω 2-3 γουλιές και κρατώ το μπουκάλι στο χέρι!!! Εχει κόσμο !!! Φωνές κλπ κπ !! Χειραψίες , χαμόγελα ….Ολα τα είχαμε …Και να το αναπάντεχο : Ακούω μια γυναίκα –μάλλον μεγάλη σε ηλικία- να φωνάζει και παράλληλα να ρωτά : ΄΄ ΚΑΤΟΥΝΑ ?!!! Αιτωλοακαρνανια ?? ΞΗΡΟΜΕΡΟ??? ΄΄ Εγώ , την έχω ήδη αφήσει πίσω μου , αλλά της απαντώ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ με το χέρι μου !!Και απαντά:΄΄ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΕΤΣΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Και δεν ξέρω πώς…ανατρίχιασα ολόκληρος…με έπιασαν τα κλάματα ( και τώρα που σας το γράφω…α, δεν πάμε καλά …!) και έτρεχα με το δάκρυ κορόμηλο στα μάγουλα και μες το κλάμα έλεγα γιατί μωρέ θειά μου το έκανες αυτό τώρα ,πρωινιάτικα ??΄΄ Όλο αυτό μου πήρε κάνα χιλιόμετρο ….

Φτάνω στον ημί , σε 1:33:30 περίπου . Ένα λεπτό πιο αργά από ότι ήταν στο σχέδιο !!! Θυμάμαι ότι από δω και μετά έχω ανηφοριές και όντως ….Όπου τις συναντώ , βάζω τα δυνατά μου !!!!
Σκέφτομαι ΄΄μπανάνες δεν είδα πουθενά …πως γίνεται αυτό??΄΄ …

Υπάρχει και ο αέρας , μερικές φορές κόντρα !!! Σκέφτομαι ψυχολογικά ( και ως Στρατηγός( !!!) ) ΄΄ θα πρέπει να κάνω σύμμαχο τον άνεμο ΄΄ και έτσι , όπου το μπορούσα έτρεχα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να με…σπρώχνει πλαγίως ο άνεμος ( ξεκινούσα από την μια πλευρά του δρόμου και στο τέλος της ευθείας κατέληγα στην άλλη πλευρά )!!! Κι όπου υπήρχαν κτίρια στην άκρη , πήγαινα τελείως άκρη ,για να μην τον συναντώ !!!


Κάπου εδώ , σε ανηφοριά , με πλησίασε και ο Tazi! Μου μιλάει ,προς στιγμήν δεν τον αναγνωρίζω από την φωνή και έτσι συνεχίζω να τρέχω ( ΄΄ δεν είναι ώρα για κουβεντολόι ) . Με πλευρίζει , μου ξαναμιλάει ,δεν γυρίζω να τον δώ , ρωτάω ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ?..Δεν μου απαντά ,μάλλον παραξενεύτηκε (ς ?) και έτσι γυρίζω να δώ!!! Και τον αναγνωρίζω ΄΄ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ !!! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? ΄΄ τον ρωτάω . Μου απαντάει δεν είναι καλά , χωρίς να διευκρινίζει ΤΙ ΕΧΕΙ !! Μου λέει ότι θα σταματήσει , αλλά ας πάμε μαζί ως το αλεξ πακ ! Τον ρωτώ που είναι αυτό και μου λέει ΄΄ σε λίγο φτάνουμε , εδώ είναι ΄΄ και ξαφνικά τον νιώθω κόβει και να κάθεται κάτω !!! Ήθελα να του πω να συνεχίσει…με παράδειγμα…ότι αν παίζει το ραδιόφωνο ένα τραγούδι που δεν μας αρέσει , μπορούμε να κάνουμε υπομονή , και σε λίγο θα αρχίσει ένα άλλο , καλύτερο ίσως !!! Δεν έκανα καμία προσπάθεια να τον μεταπείσω , το ομολογώ …Νιώθω λίγο άσχημα γι αυτό…αλλά αυτό έγινε !

Τρέχω ανηφορικά …διαπιστώνω ότι τις ανηφόρες τις βγάζω άνετα , ξεκούραστα , αν και οι τετρακέφαλοι ΄΄το λένε ΄΄ λιγάκι , αλλά τίποτα ανησυχητικό!!!΄΄Μιλώ΄΄ στους τετρακέφαλους : ΄΄ Κανονίστε την πορεία σας ! Σας έχω πάει σε ένα σωρό υπέροχα μέρη ,βουνά και θάλασσες , Ολυμπο , Ψηλορείτη, Αθω ,Πήλιο , Λευκάδα , Σπάρτη , Δελφούς , Πλαταιές…….Κανονίστε να με προδώσετε εδώ ,σ αυτές τις…παιδικές ανηφόρες ΄΄ !!!!!! Και απόδειξαν την δύναμή τους !!! Δεν υπήρξαν ανηφόρες σε αυτόν τον Αγώνα για εμένα ,αν και μετά το 21ο άρχισα να πέφτω σε ταχύτητα !!! Στο 25ο πίνω νερό , παίρνω το μπουκάλι πάλι στο ένα χέρι και ένα ποτηράκι ισοτονικό στο άλλο …και φεύγω .

Εντοπίζω κάποιον θεατή , να έχει στήσει ολόκληρο ηχητικό σύνολο και να κάνει πρόγραμμα μόνος του !!! Του φωνάζω ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ , ΔΩΣΕΕΕΕ και συνεχίζω απτόητος !

Σε μέρη όπου έχει πολύ κόσμο ,κάνω τα …τσαλίμια μου !!! Τους χαιρετίζω ,τους κάνω σήμα πώς δεν ακούω καλωσόρισμα ΄΄ και κουνάω τα χέρια μου να ανεβούν ΄΄ λιγάκι !!Και τους αρέσει αυτό και ανταποκρίνονται !!! Κάποιοι ,τους ακούω , εκπλήσσονται , διότι δεν βάζει ο νους τους , ότι είναι δυνατόν να είναι κάποιος ευδιάθετος μετά από τόσο τρέξιμο !!!!!!!

Στο βάθος βλέπω το βουνό , που για μένα είναι σημάδι ότι φτάνω στο 31ο χιλ !!!

Εντοπίζω το 30ο χιλ πριν και κοιτάζω το ρολόι μου .Δείχνει 2 ώρες και 17 λεπτά . Έχω αργοπορήσει πολύ !! Υπολόγιζα στο 2,12 !!! Δεν πολυστεναχωριέμαι …Κάνω υπολογισμούς ….

Καπου εδώ ,περνάω απο μια αψιδα -της Vodafone νομιζω -και υπάρχουν 10 κορίτσια στα κοκκινα ντυμένες ! Τις βλεπω...σε αδράνεια (!!!)και ετσι κάνω τον δυσαρεστημενο , οτι δεν ακούω καλωσορισμα κλπ !!! Και τότε , δυναμώνει η μουσική και στέκονται οι 5 δεξια και οι αλλες 5 απο αριστερα μου και απλωνουν χέρια τους να περάσω αναμεσα τους , και σε αλαλαγμούς !!! Πω πω !!!!

Προσηλώνομαι για το 31ο χιλ !! Ο Ηλιος είναι ψηλά , έχει αεράκι , μπροστά μου δρομείς τρέχουν …περπατούν !! Καθώς πλησιάζω στην ανηφοριά την τελευταία , μειώνω ταχύτητα και αρχίζω να φορτώνω εξ αρχής , να με πάρχαν ει το κορμί όπως αυτό θέλει ,χαλαρά !! Στην αρχή της , βλέπω έναν δρομέα μπροστά μου να σταματάει και να κάθεται χάμω , στην άκρη .Του φωνάζω με όλη την δύναμή μου, αυστηρά : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ - ΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑ!!!! . Με κοιτάζει , είναι ταλαιπωρημένος ,δεν μου μιλάει ….

Μέσα μου ΄΄μιλώ΄΄ , ΄΄άντε , 200 μέτρα ανηφοριά είναι , πάρτους την ψυχή ΄΄ !!!

Βλέπω κι άλλον δρομέα να σταματάει καταμεσής στην ανηφοριά και να πίανει την άκρη να καθήσει χάμω .Ξανά, επαναλαμβάνω την φράση την παραπάνω , αλλά δεν εισακούσθηκα !!

Στις άκρες της γέφυρας πάνω από το κεφάλι μου ακούω ανθρώπους να μας βοηθούν ,φωνάζοντας ,να μας ενθαρρύνουν , να μην εγκαταλείψουμε , να συνεχίσουμε … Οσο πλησιάζω στο τέλος , καταλαβαίνω τα βήματά μου να ΄΄βαραίνουν ΄΄ , αλλά συνεχίζω , ξέρω -και φυσικά εξαρτάται από εμένα αυτό ! - ότι σε λίγο όλο αυτό θα είναι παρελθόν !!!!


Και το καταφέρνω φυσικά !!!! Ακούω πολλά χειροκροτήματα …δεν γυρίζω να δώ ποιοι είναι .Συνεχίζω να τρέχω …καταλαβαίνω το σώμα μου να τονώνεται !! Παίρνω θάρρος ,αλλά δεν ξεθαρρεύω !!! Τρέχω χαλαρά και επιταχύνω αργά αργά ! Είμαι στην αριστερή πλευρά του δρόμου , που έχει σκιά !! Είμαι πολύ καλά !! Σκέφτομαι ΄΄μα καλά, χωρίς φαγητό θα βγεί και τούτος ο αγώνας ?? Πού ηταν οι ρημάδεςμπανάνες ??!!!Πως και δεν τις είδα ??? Το περίεργο είναι ότι δεν πεινάω κιόλας !!! Τώρα και να τις δω , είναι πιά αργά ,σε λίγο τερματίζουμε !!!

Τα μάτια μου είναι καρφωμένα σταθερά , μόνιμα , πάνω στην ξεθωριασμένη μπλέ γραμμή !! Φέτος δεν την έβαψαν ?? Περικοπές κι εδώ?!

Με προσπερνάει ένας δρομέας ,λέγοντάς μου :: ΄Μπράβο ρε φίλε ,ο ρυθμός σου με βοήθησε και έβγαλα την ανηφόρα !! Έχεις πολύ καλό ρυθμό .Μπράβο !! Καλό τερματισμό !! Προλαβαίνω και του απαντώ ΄΄να είσαι καλά ,καλή συνέχεια ΄΄ .Τον χαιρετώ με το χέρι μου και ήδη είναι και 5 μέτρα μπροστά μου !!!

Λίγο πρίν την πλατεία , βλέπω έναν θεατή με τύμπανα , να αρχίζει να τα χτυπά σιγά σιγά !! ΑΝΤΕ , ΞΕΚΙΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ του φωνάζω !!χα χα χα !!

Φτάνω πλατεία Αγ.Παρασκευής …Μπροστά μου ο δρόμος είναι επίπεδος …Ο Κόσμος πολύς …Παίζω μαζί τους ! Το ωραίο είναι ότι απλώνοντας τα χέρια μου να χαιρετήσω τους μικρούς θεατές , απλώνουν και οι μεγάλοι τα χέρια τους !!! Κάποιοι φωνάζουν την επωνυμία του χωριού μου , κάποιοι είναι από κοντινά χωριά !!!

Σκέφτομαι κάποιους φίλους που είναι σε μερικά σημεία παρακάτω …Μη λησμονήσω να τους δώ !!!

Οι πρώτοι που βλέπω, στ αριστερά μου, είναι η Αντζελα Τερζή και ο Δημήτρης Τρουπής !! Με ενθαρρύνουν χειροκροτώντας και λέγοντας ΄΄ Α ΡΕ ΚΑΤΟΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΤΑΙΦΙΑ ΣΟΥ ΄΄ !!!!!!!!!

Λίγο πιο κάτω ,ήταν δυό φίλοι από Αγρίνιο ! Εκπλήσσομαι αρχικά ,αλλά ήρθαν από το Αγρίνιο , να δούν τον αγώνα !! Γιάννη ,Μπράβο σας !!!

Στο 35ο χιλ ,ενώ πάω να πάρω νερό ,ακούω την εθελόντρια να φωνάζει το όνομά μου !! Τότε θυμάμαι το ίδιο περιστατικό που μου συνέβη στις αρχές και το απέδωσα σε …άλλον Παναγιώτη !!! Καταλαβαίνω ότι είδαν το όνομά μου από τον αριθμό στην μπλούζα μου !!! τους φωνάζω δυνατά ΄΄πολλα συγχαρητήρια ,σας ευχαριστώ ΄΄ , και απομακρύνομαι …

Είμαι καλά , τρέχω δυνατά…μπορώ και πιο δυνατά , το βλέπω , αλλά δεν υπάρχει λόγος .Σκέφτομαι , ΄΄τον έχουμε τον τερματισμό και έναν καλό χρόνο θα έχουμε , δεν χρειάζεται να είναι και καλύτερος ΄΄ !!!!!!!!

Στο μυαλό μου έχω το 36ο χιλ …Εδώ θα βρίσκεται ο φίλος Βασίλης Καφκόπουλος !!!Τρέχω με την σκέψη αυτή!! Με το που πλησιάζω τον ακούω να με φωνάζει δυνατά ΕΛΑ ΚΑΤΟΥΝΑ , ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ …Γελάω δυνατά και του μοιράζω …φιλάκια !!! Χαιρετιόμαστε , πάει να με αγκαλιάσει ,αλλά του ξεφεύγω !!!!!χα χα χα !!!

Η διαδρομή τώρα αρχίζει να κατηφορίζει…τρέχω δυνατά !!! Ακούω μια γυναίκα να λέει , έκπληκτη , στον άνδρα που είναι δίπλα της : ΄΄ Αυτό που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια !!! Είναι απίστευτοι !! Θέλει τόση δύναμη ….΄΄ !!

Χαιρετώ συνεχώς τους θεατές …με Δυναμώνουν απίστευτα …Με φωνάζουν Etien μερικοί …Καταλαβαίνω….Τους κοιτάζω και τους χαμογελάω …Αλλοι κάνουν σαν τρελοί , λές και είμαι κανένας star του Χολλυγουντ !! Μια γυναίκα ,βλέποντας την Ελληνική Σημαία στην μπλούζα μου ,φωνάζει ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑ !!!! Ανατριχιάζω …Ακούω μακρυά μπροστά μου κάποιον να λέει το όνομά μου . Προσπαθώ να δώ ποιος είναι . Ο Βασίλης Γκιόλιας , συνταξιούχος εκπαιδευτικός , δρομέας κι αυτός εκ Ιωαννίνων μεριά !! Τον πλησιάζω , απλώνω το χέρι μου , τον χαιρετώ , τον ευχαριστώ και φεύγω !!!

Δεν κοιτάζω πια ρολόι…Αφήνομαι στον υπέροχο κόσμο, στους θεατές …Σκέφτομαι τούς φίλους –ες που συναντώ στην διαδρομή…Και όχι μόνο:….Σκέφτομαι τους Συναδέλφους μου , που τρέχουν πρώτη φορά Μαραθώνιο…που να είναι τώρα ?Πως να είναι ? Μετά να τους τηλεφωνήσω, να μάθω , να τους εμψυχώσω … Ο Θανάσης ? ο κουμπάρος , φίλος και χωριανός που να είναι ??!....

Με πλευρίζει ένας δρομέας και βλέποντας ένα από τα λογότυπα στη πλάτη μου , με ρωτάει : ΄΄Είσαι βιοκαλλιεργητής ???΄΄ !!! ΄΄Όχι , ένας πολύ καλός μου φίλος είναι ΄΄!!!

Πλησιάζοντας στο τέλος του 35ο χιλ ,ακούω μια γυναίκα-θεατή ,που εκείνη την ώρα ήρθε, να ρωτάει : ΄΄τι γίνεται εδώ ??΄΄ , να της απαντά μια άλλη ΄΄ Είναι ο Μαραθώνιος σήμερα ΄΄ και αυτή να λέει ΄΄Α, είναι κάποιος αγώνας , Μαραθώνιος εδώ της γειτονιάς ?΄΄ .Και δεν κρατιέμαι , ενώ τρέχω , δεν την κοιτάζω , αλλά της φωνάζω δυνατά ΄΄ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ !!! ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΄΄ !!! Και όσοι με ακούν – και με ακούν πολλόι-ες διότι έχει αντίλαλο - γεμίζουν την ατμόσφαιρα με χειροκροτήματα ,και επειδή γύρω γύρω είναι πολυκατοικίες , από την αντανάκλαση ο ήχος των χειροκροτημάτων πολλαπλασιάζεται !!!!!

Η διαδρομή είναι με σκιά εξ αιτίας των ψηλών κτιρίων …

Ένας ακόμη δρομέας με πλησιάζει και μου λέει ΄΄ είναι η νύφη μου από την Κατούνα !!!΄΄ !!! ΄΄Να την χαιρόσαστε!!! ΄΄ του απαντώ !!!!!!χα χα χα !!!

Μετά από δυό στροφές σύντομες , αντικρίζω την διαβόητη Οδο Φειδιππείδου !!! Πέρυσι , οι φίλοι που περίμεναν εκεί και δυνάμωναν τους δρομείς , με αιφνιδίασαν , δεν του περίμενα !! Εφέτος όμως , τους είχα στο μυαλό μου , σχεδόν συνεχώς !! Προσπαθώ από μακρυά να τους εντοπίσω, κοιτάζοντας στην δεξιά πλευρά , όπου ήταν πέρυσι ..αλλά δεν το καταφέρνω !! Δεν ανησυχώ όμως , θα με δούν αυτοί !!!


Με το που αρχίζω να τρέχω την ανηφορίτσα , στ αριστερά μου , το μάτι μου εντοπίζει τον εξαιρετικό Γιώργο Πάνο , κουκουλωμένο με μακρύ μπουφάν , να είναι εκεί , μόνος του , σε μια άκρη να παρακολουθεί τον Αγώνα . Ισα που προλαβαίνω να ψιθυρίσω έναν χαιρετισμό , να αλλάξουμε μια ματιά ,διότι ακούω ένα τεράστιο ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (που από τα κτίρια τριγύρω πολλαπλασιάζεται ο ήχος!) από την Γιάννα μας (Marmite) και στο καπάκι την φωνή του Πήλικα !!!! Δεν χρειάζομαι περισσότερο για να αντλήφθώ ότι βρίσκονται από την αριστερή πλευρά του δρόμου !!! Αμέσως ΄΄λοξοδρομώ ΄΄ από δεξιά προς αριστερά για να τους χαιρετησω ιδιοχείρως !!!Πλησιάζοντας , τους εντοπίζω, βλέπω πρώτα τον τεράστιο Skakinen (που έχεις χαθει Διονύση ?!) , τον Πήλικα να έρχεται κατά πάνω μου κραυγάζοντας , την Γιάννα μας , την Σίση μας και τον Πανό να γράφει βίντεο με το κινητό του !! Μοιράζω φιλάκια τρέχοντας , τους χαιρετώ όλους και τους αφήνω !

Μετά από λίγο βγαίνω στην στροφή αριστερά ….αφήνω την σκιά και μπαίνω σε ηλιοφάνεια πάλι !!! Στο βάθος διακρίνω το Χίλτον !!! Κόσμος πολύς τριγύρω …. Χειροκροτούν , φωνάζουν διάφορα ….τα χέρια μου χαιρετούν δεξια κ αριστερά!!! ΄΄ Μάλλον θα πρέπει να γίνω σώουμαν΄΄ !!!!

Ξαφνικά , στα 50 μέτρα μπροστά μου , εντοπίζω έναν άντρα δρομέα , να είναι τέλεια ξαπλωμένος στην άσφαλτο,να πιάνει τους μηρούς του… ΄΄Ωχχχ… τι κάνω τώρα ??Να σταματήσω ?? Μα γιατί δεν τον παίρνουν??΄΄ .Και παράλληλα με τις σκέψεις μου , με προσπερνούν δυό άλλοι δρομείς …και περνούν δεξιά κι αριστερά του , χωρίς να σταματήσουν!! ΄΄Έγερνα΄΄ στο να σταματήσω ,αλλά με πρόλαβαν δύο διασώστες ,που έτρεξαν και τον φρόντισαν !!

Και λίγο πριν φτάσω στο 40 , εμφανίζεται μες τον δρόμο μπροστά μου , ενας χωριανός μου ,ο Θανάσης , φωνάζοντας ΕΛΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ , ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ , τείνοντας το χέρι του , για να μου δώσει κάτι . Όμως , μαζί με το ΄΄κάτι΄΄ που δεν το πρόσεξα , κρατούσε και ένα κύπελλο καφέ (που το πρόσεξα!!) , εγώ νόμισα ότι θέλει να μου δώσει τον καφέ , του φωνάζω ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ , ΔΕΝ ΠΊΝΩ ΚΑΦΕ !!! Μου απαντάει ΄΄δεν θέλω να σου δώσω τον καφέ !!!΄΄ Και του φωνάζω ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ , ΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Φτάνοντας στο 40οχιλ το ρολόι μου δείχνει 3 ώρες και 5 λεπτά!! Κάνω υπολογισμούς …Μια χαρά , ευχαριστημένος !!! Νιώθω πολύ ξεκούραστα , χωρίς κανένα πρόβλημα, στο σώμα ….ούτε φουσκάλα !!! Απίστευτο !! Στον σταθμό εκεί στο 40ο χιλ , σταματώ ηθελημένα .. .Μου φωνάζουν να μην σταματήσω αλλά τους κάνω νόημα να μην ανησυχούν , δεν υπέκυψα !!! Απλά είμαι άνετος ! Πίνω νερό και περπατώ 4-5 βήματα !!

Τότε , κάνω με το χέρι μου την κίνηση σαν να βάζουμε εμπρός μια μηχανή με σχοινί (ένα αλυσοπρίονο π.χ..!!!) και ξανά αρχίζω να τρέχω , μέσα από τις ιαχές των θεατών !!! χα χα χα !!!

Πλησιάζω τον Γυάλινο δρομέα …Απίστευτοι οι θεατές !!! Κάνω μια υπόκλιση και εκδηλώνονται ακόμη δυνατότερα !!!

Διαπιστώνω ότι όπου να ναι τελειώνει αυτός ο Αγώνας ΄΄ …και δεν θέλω!!!!!!!! Και για να τον χαρώ όσο περισσότερο μπορώ , μειώνω ταχύτητα !! Φέρνω στο νού μου , τον Δημήτρη , το βαφτιστήρι μου , που με περιμένει στο τέλος της Η.Α. , για να μου δώσει τις σημαιούλες μου , οπου αναγράφω στην μία την επωνυμία του χωριού μας και στην άλλη την επωνυμία της εταιρείας μου (που εργάζομαι !!! ) !

Στο βάθος , εντοπίζω τον Παύλο (Skoteinos) , να φωνάζει και να ενθαρρύνει τους δρομείς !! Με το που με εντοπίζει , αρχίζει να χοροπηδάει από την χαρά του , να απλώνει τα χέρια του να με αγγίξει ….Κολλάμε δυνατά τα χέρια , τον αφήνω και φεύγω και αυτός να με φωνάζει δυνατά , μέχρι να χω φτάσει 50 μέτρα μακριά και βάλε !!!!!

Τα τελευταία 100 μέτρα πριν στρίψω στην Η.Α. είναι ανεπανάληπτα !!! Από όλες τις πλευρές ακούω να με φωνάζουν ..ακούω το ονομα του χωριού μας …Το μόνο που μπορώ να κάνω , είναι να στριφογυρίζω δεξια αριστερά και τα χέρια μου να χαιρετούν όλους !!! Μερικοί κάνουν κινήσεις να με πλησιάσουν , κι εγώ απομακρύνομαι από κοντά τους !!! Σα να παίζω κυνηγητό !!!

Και στρίβω στη Η.Α. !!!!!! Μοναδικές στιγμές!!! Μειώνω κι άλλη ταχύτητα ! Ο κόσμος Α Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Π Τ Ο Σ !!!! Τρέχω στην μέση του δρόμου !! Τα χέρια μου χαιρετούν δεξιά κ αριστερά ….υποκλίσεις…γέλια….φωνές από φίλους και μη !!!

Ακούω από αριστερά μου , μια γυναικεία φωνή να λέει το όνομα μου ! Γυρίζω και βλέπω την καλή μου φίλη την Ρόζα , να με φωτογραφίζει !! Μεγάλη έκπληξη ! ( Δεν την είχα ενημερώσει-όπως και πολλούς άλλους - , όπως συνήθως κάνω , διότι σκέφτηκα άντε, χαλάρωσε λίγο, οι άνθρωποι έχουν κι άλλες ασχολίες , πολύ πιο σοβαρές να κάνουν , δεν είσαι μόνο εσύ !!!!΄΄ ) .Την χαιρέτησα και γυρίζω από την δεξιά πλευρά να δω τον Τρύφωνα !!!! Συνάδελφος που ΄ρθε από την Τρίπολη ,να τρέξει στο 10άρι ,μαζί πολλούς συναδέλφους μου ακόμη !!!

Κι αλλοι …κι άλλοι …θεέ μου …με συγχωρείτε που δεν σας αναφέρω ολους-ες !!!!

Κατηφορίζω χαλαρά . Το κορμί μου έχει ανατριχιάσει ολόκληρο…Με μάτια κλειστά , με χέρια τεντωμένα , σκύβωντας το κεφάλι μου μπροστά , ευχαριστώντας τους θεατές !

Ακούω άλλη μια φωνή , ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω στα δεξιά μου τον εξαιρετικό φωτογράφο Σίμο , επί τω έργω και να μου μιλάει παράλληλα !!! Του φωνάζω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ !!!!

Επικεντρώνομαι για τον Δημήτρη, το βαφτιστήρι μου !! Από αρκετά μακρυά , τον εντοπίζω …Του κάνω σήμα με το χέρι μου , ότι τον είδα !!! Αυτός ετοιμάζει και μου δίνει τις σημαιούλες μου !! Τελευταία στροφή πρίν μπώ στο Καλλιμάρμαρο Πάει να με πιάσει το παράπονο αλλά –εεππππ!!!! - κρατιέμαι !! Σηκώνω ψηλά τις σημαιούλες μου !! Ακούω μερικούς θεατές ,να διαβάζουν τα λογότυπα !!!

Μπαίνω με δύναμη στο Στάδιο , και μετά από 10 μέτρα σταματώ εντελώς , γυρνώντας αριστερά προς τις κερκίδες να εντοπίσω τους Συναδέλφους μου , που είχαν πει ότι θα είναι εκεί !! Δεν καταφέρνω να τους δώ…τρέχω καμιά 50αριά μέτρα και ξανά σταματώ …Πάλι δεν καταφέρνω να τους δώ…Γυρίζω και βλέπω στο βάθος- σαν το άγριο θηρίο την λέια του!!! - την γραμμή τερματισμού να με περιμένει , υποταγμένη πιά !!!!!!

Κάνω μια βαθιά υπόκλιση προς όλους στις κερκίδες και υπό τις ιαχές και τα χειρικριτήματα των θεατών , στρίβω αρχίζοντας να τρέχω κάνοντας ακόμη μία μεγάλη υπόκλιση εν κινήσει !!!

Το ρολόι του Σταδίου , έδειχνε 12:16:18 όταν τερμάτιζα !!!!

Ο χρόνος μου ήταν τελικά 3:15:30 !!!! Γενική Κατηγορία 333ος !!!! Κατηγορία φύλου 321ος και Ηλικία 12ος !!! Σούπερ !!!!!!!

Περνώ την γραμμή τερματισμού και σταματώ να τρέχω …Σταματώ το χρονόμετρο στο ρολόι μου ! Είμαι καλά !! Χωρίς κανένα πρόβλημα !! Ακούω μια φωνή ..γυρίζω και βλέπω τον φίλο από το φόρουμ μας , PeterL !! Μου γάζει μερικές φωτογραφίες , μιλούμε λίγο και προχωρώ !! Οι σημαιούλες ψηλά !!! Χαιρετώ δρομείς , Έλληνες και μη , τριγύρω μου !!! Απ έξω μου φωνάζουν κι άλλοι φίλοι ,,,σταματώ να τους μιλήσω λίγο ….Όταν πάω να ξεκινήσω να περπατώ , νιώθω πονάκια κάτω από τον αφαλό, στους κοιλιακούς !! ΄΄Μα τι ??Τώρα τους ήρθε να πονέσουν αυτοί ??Πονέστε όσο θέλετε – το πουλάκι πέταξε ΄΄ !!!


Ακούω τον Δημήτρη , το βαφτιστήρι μου να με φωνάζει !! Έτρεξε μετά που μου έδωσε τις σημαιούλες και με συνόδευε τώρα , εκ του κακρώθεν, απ΄εξω από το Σταδιο !!Πλησιάζω στην άκρη του Σταδίου , τον αγκαλιάζω και του λέω ΄΄ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΗΜΗΤΡΗ΄΄ !!! Και με πιάνουν-ΤΕΛΕΙΩς ΞΑΦΝΙΚΑ - τα κλάματα !! Δεν ξανά έχω κλάψει έτσι !! Να είμαι αγκαλιασμένος με τον Δημήτρη , με έναν τοίχο (του Σταδίου ) ανάμεσα μας και να κλαίω ΓΟΕΡΑ , ΔΥΝΑΤΑ , αλλά ευτυχώς είχε τόσο πολύ θόρυβο που δεν ακούστηκα !! Τόσο δυνατά ,που δεν μπορούσα να αναπνεύσω !!!Πίστεψα ότι ΄΄εδώ τελειώνω , πεθαίνω τώρα ΄΄ Τα πόδια μου λυγίζουν …με γονατίζουν …Και να κλαίω ασταμάτητα …ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ , ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!

Πέρασαν 2-3 λεπτά…Συνήλθα …βρήκα τα ίσα μου πάλι !!! Φτάνω στον χώρο που δίνουν τα μετάλλια ….Λέω –αστειευόμενος φυσικά - στην εθελόντρια να το κάνει σε αργή κίνηση για να μου βγάλουν μια φωτογραφία !! Γελάει κι αυτή και μου δίνει το μετάλλιο αργά αργά !!

Την συγχαίρω δια χειραψίας –και συγχαίρω έτσι όλους τους εθελοντές- για την βοήθειά τους ! Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόνταν !! ( Το ίδιο ξανά έκανα και πιο κάτω όταν μας έδιναν τις αλουμινοκουβέρτες και τα σακουλάκια με την πρώτη αποκατάσταση !! )

Προχωρώντας , προς το σημείο που μας έδιναν την σακουλίτσα με χυμό , μπανάνανα κλπ, αντάμωσα μερικούς φίλους δρομείς , τον Τασο Τσολάκη , τον Γιώργο Βλάχο (ξανά ! ) , βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες…τον εξαιρετικό Καψάλη Θωμά από Αγρίνιο !! Τον Τάσο Νικολάου …΄΄ Μα πως και είσαι πίσω μου Τάσο ?Αφού με προσπέρασες από το 1ο χιλ κιόλας !! ΄΄ !!

Ανταμώνω τον Σίμο Θεόδωρο , δρομέα και φίλο από το Αγρίνιο .Δυστυχώς αναγκάστηκε να σταματήσει κάπου στο 25ο χιλ …

Από διάφορα σημεία ξεπρόβαλαν οι Συνάδελφοί μου…μαζευτήκαμε όλοι μαζί , βγάλαμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες και πήγαμε για να πάρω τον πλαστικό σάκο !! Συνάντησα τον Κουρκουρίκη , τον συγχάρηκα , τα είπαμε λιγάκι !!

Δρομείς από το Αγρίνιο …Τον Πρόεδρο του ΣΔΥ Αγρινίου , Δρόσο Τίμο , τον Αλεξόπουλο Νίκο … Τον Διώτη …

Από το φόρουμ μας , τον Κ.Παλάντζα και τον Vasilidr ξανά !!!

Άλλαξα ρούχα γρήγορα γρήγορα , φόρεσα το σκούφο μου ! Ήπια το σοκολατούχο μου , τον χυμό μου και καταβρόχθισα μια μαύρη σοκολάτα !!!Με το κινητό μου μιλώ με τους υπόλοιπους Συναδέλφους και τον Θανάση ,που είναι ακόμη στην διαδρομή !! Είναι καλά !!

Με βαριά καρδιά, ακολούθησα όλους μαζί τους Συνάδελφους μου –πλην αυτών που ακόμη έτρεχαν τον Μαραθώνιο-και κατευθυνθήκαμε για το ξενοδοχείο ,όπου τους περιμέναμε και γευματίσαμε όλοι μαζί !!!

Αν δεν είχα να με περιμένουν οι Συνάδελφοι , θα γυρνούσα αντίστροφα στην διαδρομή να τους βρω και να τους φέρνω έναν έναν στο Καλλιμάρμαρο !!!

Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ παρά πολύ για όλα ……(Να μην αρχίσω να τα ξαναλέω !!! ) Να είστε πάντα καλά και να ανταμώνουμε !!!




Με τιμή

Μαλτέζος Παναγιώτης



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  12:52:17  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by KostasPVol

Ακριβώς Λάμπρο, το 2 εννοούσα.

Βέβαια, υπάρχει και 3, και πολλά ακόμη, αλλά όχι σε αυτό το κομμάτι. Χαρακτηριστικότερα, στο 2.44.10 του βίντεο της μετάδοσης ότι όταν ο Μερούσης είχε χρόνο 1.22 είπαν πως μόλις πέρασε τον μισό μαραθώνιο (πήγαινε για 2.44 ?). Και ενώ πιο πριν τον είχαν δείξει όταν πέρασε πραγματικά το μισό. Μετά τα φόρτωσαν ότι έτσι τους είπαν στο ακουστικό (κι ας μη σκέφτηκαν ότι δεν στέκει)

Τον δε Δήμο Ευαγγελίδη, συνέχεια τον λέγανε Φοίβο. Ευτυχώς στο επώνυμο πέσανε μέσα. Ούτε ένας στο στούντιο δεν τον ήξερε για να διορθώσει?


-Συγχαρητήρια Παναγιώτη!!!



Πάρα πολλά!!! Είδα το video της μετάδοσης από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος... Έχασα το μέτρημα από τις ανακρίβειες (μ@λ@κίες πιο σωστά!) που ακούστηκαν! Την πρώτη φορά που άκουσα το "Φοίβος", πίστευα ότι δεν άκουσα σωστά και γύριζα πίσω το vιdeo για να το ξανακούσω και να (μην) το επιβεβαιώσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

winarg
Elite Forum-Runner



1902 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2015 :  13:06:17  Εμφάνιση Προφίλ
Να βάλουν checkpoints μέσα στο μετρό και να ξέρουν ποιοί τα πέρασαν
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 82 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000