Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καφενείο - μετεκλογικών πολιτικών συζητήσεων
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 126

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2015 :  19:46:10  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό που λες συμβαίνει με τα κλειστά επαγγέλματα, που 5 άνθρωποι έχουν ένα προιόν και συννεοούνται πως και τι θα κάνουν. Όπου ελέγχουν νευραλγικά σημεία στο όνομα κάποιου μεγάλου κινδύνου (α δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει επιβάτες στο οχημά του, μπορεί να σκοτώθει κανείς - λες και δεν έχει δίπλωμα ο άλλος, ή δεν μπορεί το σουπερμαρκετ να πουλάει βρεφικές κρέμες μόνο το φαρμακείο, ή δεν μπορεί να ανοίξει αυτό εκεί γιατί έχει ήδη πολλά παρόμοια καταστήματα, και εμείς ξέρουμε για σένα πριν από σένα), και δεν αφήνουν άλλους να εργαστούν.
Στην υπόλοιπη αγορά, αν κάποιος έχει έστω και βασικό περιθώριο κέρδους, βγαίνει και χτυπάει την τιμή. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Ακόμα και αν δεν έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο αγαθό, όταν το κόστος δανεισμού είναι μικρό, αργα η γρήγορα θα γίνει ακόμα και επένδυση από το μηδέν για να μπεί κάποιος σε αυτήν την αγορά αν δει ότι τον παίρνει. Την αμερική που κράζετε είναι ένα κράτος που ένας άνθρωπος με μια καλή ιδέα μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει, να ρισκάρει, να αναδειχθεί. Στην Ελλάδα δεν γίνεται, θα πω υπερβολή, αλλά μου δίνει την αίσθηση πως και το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, δεν θα έχεις πρόσβαση σε κεφάλαια, τίποτα τίποτα τίποτα, μόνο εμπόδια.
Ξέρω φυσικά ότι υπάρχουν στρεβλώσεις, μην μου τα πεις, αλλά λέω το γενικό πως λειτουργεί. Οι ίδιες στρεβλώσεις υπάρχουν κ από την ανάποδη. Η Τιμή του σιταριού, ανέβαινε όχι γιατί ο κόσμος δεν είχε δραχμές ή είχε πολλές, αλλά γιατί δεν μπορούσε να παράξει σιτάρι.
Ο μηχανισμός προσφοράς και ζήτησης δεν είναι ένας νόμος που ψηφιστηκε. Είναι φυσική εξέλιξη του τρόπου που σκέφτομαστε.

Τέλος όπως λες, οκ αν ζοριστούμε θα ζήσουμε, θα στερηθούμε διάφορα, θα τα καταφέρουμε οκ. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας.
Αλλά γιατί? Μόνο και μόνο για να λέμε, κοίτα...? Μπορώ να οδηγάω και χωρίς χέρια? ΟΚ γίνεται, αλλά γιατί? Πιστεύεις ότι με αυτό το σοκ που λες της κοινωνίας πχ, σε 3-4 χρόνια θα είμαστε πολύ καλύτερα από τώρα και θα αξίζει τον κόπο η προσωρινή ταλαιπωρία?
Πιστεύεις μήπως ότι έτσι θα χάσουν οι έχοντες, αλλά δεν θα χάσουν οι φτωχοί, οπότε ηθικά είμαι μαζί τους? Γιατί εγώ πιστεύω ότι οι φτωχοί... είναι αυτοί που θα εξαθλιωθούν.



Edited by - Deorum on 24/06/2015 20:26:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2015 :  21:17:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν υπήρχε σωστό και οργανωμένο κράτος δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2015 :  21:20:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και κάτι ενδιαφέρον: http://www.keeptalkinggreece.com/2015/06/23/what-is-the-mysterious-e35bn-aid-package-juncker-offers-to-greece/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2015 :  22:43:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«Ένας χάρτης του κόσµου που δεν περιέχει την Ουτοπία δεν αξίζει να τον κοιτάξεις καν, γιατί αφήνει έξω τη µόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα πάντα θα προσγειώνεται. Κι όταν προσγειωθεί, κοιτάζει πέρα και, βλέποντας µια καλύτερη χώρα, ξεκινάει για εκεί. Πρόοδος είναι η υλοποίηση της µιας µετά την άλλη Ουτοπίας»

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/324979,Yparxei-allos-dromos.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/06/2015 :  23:50:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
''Πιστέψαμε σε μία ουτοπία''

Μίκης Θεοδωράκης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  00:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke, Γκάμπι Ζίμερ, κατήγγειλε ότι ΔΝΤ και πιστωτές εκβιάζουν την Ελλάδα.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η Γερμανίδα πολιτικός υποστήριξε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη ο εκβιασμός της Ελλάδας. «Είναι στο χέρι της Συνόδου Κορυφής να σταματήσει αυτή την απαίσια στρατηγική» κατέληξε η κ. Ζίμερ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  02:30:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και επειδή στην ΕΕ που ζηλεύει τον Μεσαίωνα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα...

Η Διεθνής Αμνηστία ξεκινά εκστρατεία εναντίον των εξώσεων στην Ισπανία

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε σήμερα στη Μαδρίτη μια εκστρατεία εναντίον των εξώσεων, εγκαταλείποντας το συνηθισμένο πεδίο δράσης της για να καταγγείλει μια από τις πιο οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

"Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία, και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί" για την αντιμετώπιση του φαινομένου "είναι ανεπαρκή", τονίζει η ΜΚΟ σε ανοικτή επιστολή της προς την συντηρητική ισπανική κυβέρνηση.

"Είναι η πρώτη φορά" που η Αμνηστία εκπόνησε "μια έκθεση για το ζήτημα αυτό" στην Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης.

Η εκστρατεία "Μια πόρτα, μια ιστορία" στόχο έχει να προσελκύσει την προσοχή στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων ιδιοκτητών κατοικιών εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών τους προς τις τράπεζες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ισπανία, που πυροδοτήθηκε από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων το 2008.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 2014 καθημερινά κατάσχονταν 95 ακίνητα από πρόσωπα τα οποία δεν ήταν πλέον σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Οι εξώσεις συνεχίζονται παρά την επάνοδο της Ισπανίας στην ανάπτυξη, κι ενώ η ανεργία συνεχίζει να πλήττει ακόμη πάνω από το 25% του ενεργού πληθυσμού.

Η Ισπανία—υπογραμμίζει στην έκθεσή της η ΜΚΟ—έχει εξάλλου ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εργατικών κατοικιών, που δεν ξεπερνά το 1,1%, έναντι ενός 32% στην Ολλανδία ή ενός 18% στη Βρετανία.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί να τροποποιηθεί η νομοθεσία προκειμένου οι δικαστές να μπορούν να "συνεκτιμούν την αναλογικότητα" της επιβολής του μέτρου της έξωσης. Η ΜΚΟ εισηγείται επιπλέον τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίβλεψης και διαμεσολάβησης στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους οφειλέτες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ακόμη, η Αμνηστία ζητεί να επιβληθεί από τις αρχές μορατόριο στις εξώσεις σε περιπτώσεις "στις οποίες δεν παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", αλλά και να υπάρχει "διαβούλευση με τις οργανώσεις υπεράσπισης των κατοίκων". Ακόμη, τάσσεται υπέρ της διάθεσης σε πολίτες των άδειων κατοικιών.

Το κίνημα εναντίον των εξώσεων στην Ισπανία είχε καταφέρει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να εκδώσει το 2013 ένα διάταγμα με το οποίο είχε επιβληθεί αναστολή των εξώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις—των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οικογένειών με παιδί ή παιδιά ηλικίας μικρότερης των τριών ετών...—μέτρο που η ΜΚΟ κρίνει ανεπαρκές.

===================



... Και επειδή για αυτά που λέγαμε άλλες φορές ως προς τη παρανοϊκή πράξη προηγούμενων κυβερνήσεων να υπογράψουν για τη μη έξοδο "λαθρο"μεταναστών από τη πρώτη χώρα της ΕΕ όπου μπαίνουν, και πόσο ηθική είναι η (θα έπρεπε αυτονόητη) μονομερής άρση τέτοιας συμφωνίας ώστε οι μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες τις αρεσκίας τους (και υπεύθυνες άλλωστε για αυτά που δημιουργούν μέσω ΝΑΤΟ και σία), να τι κάνει η Ουγγαρία αν και αντιμετωπίζει μόλις το ένα τοις χιλίοις του ζητήματος της Ελλάδας:

Μπαϊράκι σήκωσαν Βρετανία και Ουγγαρία κατά της ΕΕ

Τριγμοί στο εσωτερικό της ΕΕ καθώς η μεν Βρετανία επιχειρεί μια επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της με την ΕΕ, ενώ η Ουγγαρία και πιο συγκεκριμένα η ακροδεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε πως η Ουγγαρία «σπάει» μονομερώς την ευρωπαϊκή συμφωνία «Δουβλίνο 2» σχετικά με την παροχή ασύλου στους μετανάστες και τις διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

Όπως ανακοινώθηκε η Ουγγαρία δεν θα δέχεται πλέον την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από άλλες χώρες της Ε.Ε., όταν αποδεικνύεται πως ήταν χώρα εισόδου στην ΕΕ, όπως προβλέπεται από το «Δουβλίνο 2».

Όσον αφορά την Βρετανία ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο BBC ότι η Βρετανία δεν μπορεί να επιλέγει τις πλευρές της ΕΕ που της αρέσουν και να απορρίπτει τις υπόλοιπες με ένα σύστημα «ΕΕ α λα κάρτ» γιατί αυτό θα υπονόμευε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με το ευρωπαϊκό μπλοκ των 28 ενόψει του δημοψηφίσματος που έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του 2017 με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Ο γάλλος υπουργός είχε στο παρελθόν δεχτεί την ιδέα μία Ευρώπης δύο ταχυτήτων στην οποία τα 19 μέλη της ευρωζώνης, στην οποία δεν ανήκει η Βρετανία, θα προχωρούσαν σε στενότερη ολοκλήρωση.

Όσον αφορά την Ουγγαρία η Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις από την ουγγρική κυβέρνηση. Η Κομισιόν αναφέρε πως η ουγγρική κυβέρνηση είπε στα άλλα κράτη ότι η αναστολή γίνεται για «τεχνικούς λόγους», ωστόσο διαμηνύει πως θέλει να γνωρίζει σε τι ενέργειες προβαίνει η Βουδαπέστη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  07:31:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαι υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας και θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  08:48:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Είμαι υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας και θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση.


Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω
γιατί αλλιώς μπορεί και να πεθάνω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  09:19:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Diamantis

quote:
Originally posted by Rigelian

Είμαι υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας και θεωρώ ότι πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση.


Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω
γιατί αλλιώς μπορεί και να πεθάνω...



Απόλυτα προβλέψιμος!
(και χωρίς να εκφράζεις τη δική σου άποψη...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  09:47:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Απόλυτα προβλέψιμος!
(και χωρίς να εκφράζεις τη δική σου άποψη...)


Όλοι είμαστε προβλέψιμοι πλέον
μετά από τόσες χιλιάδες ανταλλαγές απόψεων.

Όσο για την άποψή μου
μάλλον δεν μπήκες καν στον κόπο
να διαβάσεις την προηγούμενη ανάρτησή μου (λίγο πιο πάνω)

Αλλά ξέχασα...
εσύ αρνείσαι να διαβάζεις Μπογιόπουλο,
παρά μόνο όταν γράφει για την στρογγυλή θεά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  09:51:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  09:52:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί μου συμπολίτες!
Όπως ανέβασε και ο Κοστ ο Βολιώτης
αυτά γίνονται και αλλού

Επίσης ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας
πήγε να συζητήσει και να καταφέρει
σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Α)Ότι αποτυγχάνουν και τα ίδια σκατά είναι όλοι τους
και οι δεξιοί και οι αριστεροί(του... ώλου του εννιάμερα)

Β)Έπρεπε να παρθούν κι άλλα επώδυνα για μας μέτρα
Ας στείλουμε έναν ''αδιάλλακτο'' και ''ξεροκέφαλο'' νεαρό
να το τρενάρει τόσους μήνες
ούτως ώστε να μας φανούν ως''αναπόφευκτα'' και... Σωτήρια!!!

Τώρα εσείς αγαπητοί μου συνφορουμίτες
μπορείτε να συνεχίσετε τα παραμύθια σας
περί θεσμών κανόνων και... πρωτοκόλλων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  09:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατά τα άλλα ο Μπογιόπουλος Διαμαντή
έχει το απόλυτο δίκιο ως προς την διάγνωση

Με την θεραπεία διαφωνώ σε ορισμένα Βασικότατα Σημεία(και τέρατα)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2015 :  10:02:19  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα είχε πλάκα αν κάθε πόστ συνδεόταν με την ιδιότητα του καθενός. Έτσι για να ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας,
ΠΧ. Deorum - Άνεργος νέος.
Rigelian - Επίορκος Δημόσιος υπάλληλος.
vPol - Μεγαλοστέλεχος της Eurobank
Xipolitos - Υπάλληλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

και πάει λέγοντας.

(οι ιδιότητες τυχαίες. Ξέρω σε μερικές δεν έπεσα μέσα, αν σε κάποια έπεσα, σόρρυ, να πάω να παίξω τζόκερ καλύτερα)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 126 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000