Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Αγώνας (;) 7 χιλιομέτρων στον Αλμυρό
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 27/04/2015 :  10:56:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Αλμυρός έχει ένα πολύ ωραίο δάσος, το Κουρί. Έτσι κάποιοι σκέφτηκαν να στήσουν αγώνα 7 χιλιομέτρων. Ο υποτιθέμενος αγώνας έγινε χτες και ήταν η πρώτη φορά, και αν λάβουμε υπόψη τις ομιλίες στις απονομές, έπονται κι άλλες.

Η εκκίνηση έγινε με μισή ώρα καθυστέρηση - κακός οιωνός, ιδίως εφόσον κατά την εκκίνηση στεκόταν μπροστά θεατές και εμπόδιζαν και ποτέ δεν έκαναν στην άκρη (γιατί κανείς δεν τους είπε να κάνουν στην άκρη). Η διαδρομή αποδείχθηκε καταπληκτική για τρέξιμο: το δάσος δεν έχει ούτε μεγάλες κλίσεις, ούτε πολλά σκαμπανεβάσματα και τα μονοπάτια είναι ιδανικά, καθώς είναι καθαρισμένα και το χώμα δεν είναι ιδιαίτερα πατημένο, όμως δεν είναι και εντελώς μαλακό, ενώ δεν έχει καθόλου πέτρες.

Στο δεύτερο μισό της διαδρομής όμως ανακάλυψα πως προσπερνούσα κάποιους πολύ αργούς δρομείς (που ήδη περπατούσαν), που προηγουμένως δε με είχαν προσπεράσει ποτέ (μια και είχα φύγει γρήγορα μαζί με τους πρώτους). Τότε, κάπου στο 6 χιλιόμετρο αντιλήφθηκα πως τόσο εγώ όσο και οι γύρω μου τρέχαμε σε μονοπάτι από το οποίο ήδη είχαμε περάσει στο 4ο χιλιόμετρο. Όταν λοιπόν το garmin έγραψε 7 χλμ, πάτησα το κουμπί και σταμάτησα να τρέχω. Είπα "δεν πειράζει, πρώτη φορά διοργανώνουν αγώνα, έκαναν λάθος, του χρόνου θα το διορθώσουν". Η νέα πρόκληση που αντιμετώπιζα ήταν να βρω το δρόμο του γυρισμού και άρχισα να σκέφτομαι πως θα μου πάρει αρκετή ώρα, γιατί ούτε το δάσος ήξερα, ούτε ήμουν κάπου κοντά στην εκκίνηση. Αρχίσαμε να ρωτάμε ο ένας τον άλλο μπας και βγει άκρη. Τελικά ακολούθησα έναν δρομέα, κάτοικο Αλμυρού, που απλά βγήκε από την υποτιθέμενη διαδρομή του αγώνα και κατευθύνθηκε προς τα χαμηλότερα μέρη του δάσους. Τρέξαμε μαζί μέχρι να βρούμε τον τερματισμό και συνολικά το χρονόμετρο έγραψε 10,8 χιλιόμετρα. Στο χώρο του τερματισμού επικρατούσε μια χαώδης κατάσταση. Στο τραπέζι της γραμματείας καθόταν κάποιοι χωρίς να κάνουν τίποτα, από πίσω τους στεκόταν καμαρωτός και χαμογελαστός ένας κύριος με φόρμες και ένα ωραίο ψηφιακό χρονόμετρο περασμένο στο λαιμό και δε χρονομετρούσε κανέναν, δρομείς εμφανιζόταν μέσα από το δάσος και έφταναν από όλες τις κατευθύνσεις. Γενικά είχε επικρατήσει μια εικόνα διάλυσης. Στη γραμματεία εμφανίστηκαν τρεις δρομείς που διαμαρτυρήθηκαν για το ότι χαθήκαν και για το ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος εκ μέρους των διοργανωτών, άσε που δεν είχε νερά στα μισά της διαδρομής. Επί λεξεί συμπλήρωσαν "Ρε ξυπνάτε, θα σας πεθάνει κανένας στη διαδρομή εκεί πάνω και δε θα πάρετε χαμπάρι".

Τότε, σαν οι κύριοι που διαμαρτύρονταν να ήταν κάποιος κακός οιωνός, έφτασε ένας δρομέας και τους είπε πως εδώ και ώρα μια κοπέλα είναι αναίσθητη κάπου μέσα στο δάσος και δε μπορεί να κινηθεί, δε μπορούν να τη σηκώσουν και ιδρώνει ακατάσχετα. Ρώτησε πού είναι ο γιατρός και απάντηση δεν πήρε. Τους ξαναρώτησε, πού είναι ο γιατρός και αν υπάρχει αυτοκίνητο να πάει ως εκεί να πάρει την κοπέλα και πάλι δεν του απάντησαν. Τους ρώτησε τρίτη φορά και τον κοιτούσαν απαθείς. Έφτασαν κι άλλοι δρομείς και επιβεβαίωσαν την πληροφορία Τελικά βρέθηκε ένας δρομέας, που μόλις είχε φτάσει στο χώρο και προσφέρθηκε να πάει με το δικό του αυτοκίνητο. Έφυγαν αναζητώντας ταυτόχρονα και κάποιο γιατρό ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Κάπως έτσι, το αστείο μιας αποτυχημένης διοργάνωσης μετατράπηκε σε επικίνδυνη υπόθεση. Τα έχουμε ξαναπεί: μπορεί να υπογράφουμε όλοι μας πως τρέχουμε με δική μας ευθύνη, όμως αν κανείς πεθάνει ή πάθει μόνιμη βλάβη, επειδή δεν υπήρχαν τα ελάχιστα μέσα έκτακτης ανάγκης, η ευθύνη είναι των διοργανωτών. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τόση ανευθυνότητα. Υποτίθεται τον αγώνα διοργανώναν δρομείς. Δε διάβασαν ποτέ για τη θερμοπληξία; Δεν ξέρουν πως ο κίνδυνος ελοχεύει σε κάθε απόσταση; Διοργανώνουν αγώνες χωρίς να γνωρίζουν πως υπάρχουν προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν (και που αν πάει κάτι στραβά, με τι μούτρα θα εξηγήσουν στο Εφετείο ότι δεν τήρησαν τις προδιαγραφές). Δεν το χωράει ο νους μου: δε μπορούσαν να βρουν γιατρό όταν τον χρειαστήκαν. Πάνω στη διαδρομή η σήμανση ήταν λάθος σε τουλάχιστον δύο σημεία, δεν είχαν κανένα δικό τους, δεν είχαν νερά, δεν είχαν γιατρό, δεν τους ένοιαζε. Στο τέλος, είχαν το θράσος να κάνουν και απονομή στους πρώτους από τους 15-20 που τερμάτισαν κανονικά (εκ των 150 συμμετεχόντων).

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  11:27:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πω πω! Απίστευτο!
Με την κοπέλα τι έγινε;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Ξανθό Άλογο
Advanced Forum-Runner

Greece
250 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  16:53:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξεφτιλα... Αυτο ειναι απο τα κακα που εχει φερει η αναπτυξη του τρεξιματος. Ο καθε τυχαιος και κυριως ανευθυνος και ασχετος νομιζει πως αν μαζευτουνε αυτος και 2-3 φιλοι του μπορουν να διοργανωσουν εναν αγωνα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  18:10:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσωπικές μου απόψεις.

Το λάθος στη σηματοδότηση είναι κάτι που πολύ εύκολα θα αποφευγόταν, αλλά δυστυχώς είναι αυτό που λέμε, πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό όταν δεν το πρόσεξαν οι υπεύθυνοι. Έφταιγε το βελάκι του 2ου χιλιομέτρου, που έπρεπε να βγει όταν πέρασε από το 2ο χιλιόμετρο ο τελευταίος αθλητής. Στην επιστροφή, το βελάκι έπρεπε να δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή να δείχνει προς την εκκίνηση/τερματισμό. Με άλλα λόγια, οι αθλητές ξανακάνανε τη διαδρομή του 3ου ως το 5ο χιλιόμετρο. Οι διοργανωτές παραδέχτηκαν το λάθος και ζήτησαν συγνώμη, όχι ότι είναι δικαιολογία.

Η διοργάνωση είχε ζητήσει ασθενοφόρο. Με τις περικοπές στην Υγεία λόγω των μνημονίων κάτι τέτοιο δεν προχώρησε, ο δε τοπικός Δήμος που ίσως μπορούσε να πιέσει για να κάνει κάτι, δεν θέλησε να συμμετέχει στη διοργάνωση. Η διοργάνωση είχε δυο γιατρούς που πήγαν και βοήθησαν την αθλήτρια, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από χθες το μεσημέρι είναι καλά, ενώ την επισκέφθηκαν οι διοργανωτές μετά τον αγώνα.

Βγήκα 9ος στον αγώνα και δεν έχω πλήρη άποψη για όσα έγιναν στον τερματισμό. Η καταγραφή των αποτελεσμάτων σταμάτησε λόγω του χασίματος. Όσον αφορά τις βραβεύσεις, στους αγώνες των 500 και 1000 μέτρων οι νικητές ήταν οι σωστοί μια και δεν υπήρξε λάθος εννοείται. Στος άνδρες οι 3 πρώτοι ήταν οι πραγματικά πρώτοι, οι δυο πρώτες γυναίκες ήταν οι πραγματικά πρώτες. Η τρίτη σίγουρα δεν θα είχε βγει πάντως 3η αν δεν υπήρχαν τα χασίματα. Δηλαδή από όσους βραβεύτηκαν, η μια βράβευση (3η γυναίκα) θα ήταν διαφορετική αν δεν γίνονταν τα χασίματα, και όλες οι άλλες βραβεύσεις θα ήταν ατές που και τώρα έγιναν. Από εκεί και πέρα, είναι στη κρίση για τον κάθε ένα να πει αν συμφωνεί που έγιναν οι βραβεύσεις. Αν δεν γινόταν η εκδήλωση στο τέλος (προσωπικά νομίζω σωστά έγινε, ούτως ή άλλως άλλωστε δεν τέθηκε κανένα θέμα), τότε θα χαλούσε τελείως ο αγώνας.

Ξεφεύγω λίγο: Βάση των επίσημων κανονισμών αγώνων, η κατάταξη βγαίνει από όσους αθλητές τερμάτισαν κανονικά τη διαδρομή. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας ακυρώθηκαν οι δυο νικητές επειδή το αυτοκίνητο συνοδείας τους πήγε από συντομότερη διαδρομή χωρίς να φταίνε. Οι επίσημοι κανονισμοί αγώνων (όχι της διοργάνωσης) δεν έχουν υποχρεωτική τη παροχή νερού στο μισό της διαδρομής σε αγώνες 7 χιλιομέτρων αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των 30τοσο (δεν θυμάμαι καλά τον αριθμό) βαθμών Κελσίου. Δεν τα λέω για δικαιολόγηση, θα μπορούσαν να υπήρχαν νερά -προσωπικά θα το έβλεπα υπερβολικό αλλά είναι άποψή μου και τίποτα παραπάνω-, ούτε συγκρίνεται ένας εντελώς λαϊκός αγώνας με πανελλήνια πρωταθλήματα, ή διεθνείς αγώνες, αλλά η βάση των κανονισμών είναι ίδια.

Ελπίζω από του χρόνου να μη ξαναϋπάρξουν τέτοια προβλήματα, καθώς ο αγώνας και η διαδρομή είναι πολύ εύκολα για διοργάνωση, και είναι κρίμα να χαλάνε κυριολεκτικά από το τίποτα και από "αστεία" λάθη.

Κλείνοντας βάζω για όποιον θέλει, 3 βίντεο του αγώνα, και φωτογραφίες:

https://www.youtube.com/watch?v=oR0liiFrVp8

https://www.youtube.com/watch?v=5xMLRzB8ppI#t=60

https://www.youtube.com/watch?v=ytFhypMRprs

---

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.890636614312821.1073741878.183892551653901&type=1

https://www.facebook.com/vasilis.palias/media_set?set=a.447013032130945.1073741842.100004667555455

www.facebook.com/media/set/?set=a.1054719261208126.1073741960.453962954617096&type=1

https://picasaweb.google.com/100899492115446239326/PKUBnI

Edited by - KostasPVol on 27/04/2015 18:14:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2015 :  23:06:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για την ιστορία, οι δυο γιατροί που βρίσκονταν επίσημα από τη διοργάνωση στον αγώνα και βοήθησαν την αθλήτρια, είναι οι Καρατσόκης Χρήστος και Λυμπερόπουλος Γιώργος. Η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από τον 5ο τερματίσαντα του αγώνα Κώστα Γουργιώτη κάτοικο Αλμυρού, με το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό ήταν θερμοπληξία, όχι δηλαδή σοβαρή δηλαδή ιατρική περίπτωση, αρκεί βέβαια να αντιμετωπίζεται έγκαιρα.

Νεότερη εξέλιξη, όπως βλέπουμε τα μνημόνια συνεχίζουν να κάνουν παντού το θαύμα τους, και οι απλές περιπτώσεις μπορεί να χειροτερεύουν από κάτι σαν αυτά:

Για «εγκληματική αμέλεια» καταγγέλλει το Νοσοκομείο ο Δήμος Αλμυρού - Τι απαντά η διοίκηση του ΓΝΒ

Για «εγκληματική αμέλεια» που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης καταγγέλει τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου η δημοτική αρχή Αλμυρού, με αφορμή λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στον αγώνα δρόμου του δάσους Κουρί και την αδυναμία του Κέντρου Υγείας να στείλει ασθενοφόρο, επειδή ήταν ανασφάλιστο.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου, μία από τις αθλήτριες που συμμετείχαν λιποθύμησε και αμέσως ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού προκειμένου να στείλει ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Αλμυρού, ενώ αρχικά υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα παρευρεθεί ασθενοφόρο στο χώρο της αθλητικής διοργάνωσης, με έκπληξη στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν διότι ήταν ανασφάλιστα και το ένα χρειαζόταν αλλαγή λαδιών, κόστους 200 ευρώ περίπου.

Οι Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν προφορικά από τον διευθυντή του Κ.Υ. Αλμυρού μόλις την περασμένη Παρασκευήτο βράδυ για την λήξη της ασφάλισης των οχημάτων , επισημαίνεται σε ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Δάσος Κουρί αγώνας δρόμου, με την συμμετοχή διακοσίων πενήντα αθλητών και πλέον, όλων των ηλικιών. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Σύλλογο των Φίλων Δάσους Κουρί τους οποίους και δημόσια θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω.

Θα ήθελα να αναφέρω, κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου στο Δάσος Κουρί υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο από μία αθλήτρια και ενώ είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα παρευρεθεί ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, με έκπληξη μας πληροφόρησαν ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν διότι ήταν ανασφάλιστα και το ένα χρειαζόταν αλλαγή λαδιών, κόστους 200,00 ευρώ περίπου.

Είναι θλιβερό μετά από τόσες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής και παρεμβάσεις στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, να παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα που δίνουν εικόνα πλήρους αποσύνθεσης και ανικανότητας.

Είναι εγκληματικό και στο όριο της ποινικής ευθύνης ή αμέλειας, η αδυναμία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, την οποία ανοιχτά την καταγγέλλουμε και την εγκαλούμε ενώπιον των ευθυνών της, ώστε να ενεργήσει άμεσα και εντός της ημέρας, ώστε να ασφαλιστούν και να τεθούν σε κυκλοφορία τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΒΟΛΟΥ

Οι Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν προφορικά από τον Δ/ντή του Κ.Υ.Αλμυρού την Παρασκευή 24/4/2015 το βράδυ για την λήξη της ασφάλισης οχημάτων του Κ.Υ.Αλμυρού .

Σε συνεργασία του Νοσοκομείου με την 5η Υπε στην οποία υπάγεται πλέον η Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας απεστάλη την ίδια ημέρα και παρά το προχωρημένο της ώρας , έγγραφο για την παράταση της ασφάλισης των οχημάτων .Η εταιρεία απέστειλε την Δευτέρα 27/4/2015 τα ασφαλιστήρια τα οποία και κοινοποιήθηκαν στο Κ.Υ.Αλμυρού.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και διασποράς πανικού, από όπου και αν προέρχεται, δεν αφορά τις δομές της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών της, έργο των οποίων είναι η άμεση και συστηματική ανταπόκριση στους πολίτες και τις ανάγκες τους .
Όσον αφορά αναφερόμενα θέματα συντήρησης των οχημάτων αυτών, επισημαίνεται ότι ουδεμία γραπτή αναφορά έγινε μέχρι και σήμερα το πρωϊ στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες μας.

Το θέμα είναι συνεπώς για μας λήξαν εν τη γενέσει του, χωρίς διάθεση για αντιδικίες εκ του περισσού και καλλιέργεια περιττού κλίματος αχρείαστων εντάσεων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  12:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@KostasPVol όσοι ήταν εκεί είδαν και με τα λόγια δεν αλλάζει. Η θερμοπληξία είναι πάντα σοβαρή. Η κοπέλα άργησε να διακομιστεί στο κέντρο υγείας επειδή οι διοργανωτές δεν είχαν κανένα δικό τους σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής άλλο από τα τραπεζάκια στον ίσκιο του τερματισμού. Αφού λοιπόν οι διοργανωτές δε φρόντισαν να έχουν κάποιο δικό τους στη διαδρομή για να τους ενημερώνει, δεν υπήρχε περίπτωση να δοθούν έγκαιρα πρώτες βοήθειες. Έτσι, ακόμα κι αν είχε διατεθεί ασθενοφόρο, και πάλι θα αργούσε να πάει. Και τέλος πάντων, αν το κέντρο υγείας δεν είχε ασθενοφόρο και αν οι διοργανωτές νοιάζονταν πραγματικά για μια ασφάλεια που δε μπορούσαν να παρασχέσουν, θα είχαν ματαιώσει τον αγώνα.

Άφθονος κόσμος είδε πως για την κοπέλα τρέξαν οι διαγωνιζόμενοι. Οι δύο γιατροί που αναφέρεις, όσο εγώ ήμουν στο χώρο του τερματισμού τους ψάχναν όλοι, άρα βρέθηκαν μετά, άρα υπήρξε καθυστέρηση που δε δικαιολογείται. Όλοι ήταν απροετοίμαστοι για το ενδεχόμενο δυστυχήματος και το ότι οι γιατροί δεν ήταν στο σωστό σημείο όταν χρειάστηκε δείχνει πόση ανοργανωσιά επικρατούσε.

Γενικότερα ο αγώνας ήταν της πλάκας. Δεν είναι επιτυχία ότι βγήκε σωστά η πρώτη δεκάδα (στους άντρες, γιατί στις γυναίκες αυτή που έπρεπε να νικήσει χάθηκε) και δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν λόγια για να εξωραΐσουν την αστειότητα πως μόλις 20 με 25 άτομα από τους 150 βρήκαν το δρόμο για τον τερματισμό. Αυτό δεν είναι συνηθισμένη κατάσταση, ένα συνηθισμένο "λαθάκι". Κι αν ισχύει αυτό για το βελάκι, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και συμπεριφορές ενηλίκων. Ρωτώ: οι διοργανωτές είχαν αναθέσει αυτή τη σημαντική δουλειά σε κάποιον, ή περίμεναν ο τελευταίος δρομέας, είναι που είναι αργοκάραβο, να κάνει και κάτι χρήσιμο και να αναλάβει να γυρίσει το βελάκι;




Τέλος πάντων, δε με εξέπληξε ιδιαίτερα η παταγώδης αποτυχία, γιατί οι περισσότεροι λαϊκοί αγώνες δρόμου διοργανώνονται με τέτοια μυαλά και ζαμανφουτίστικες νοοτροπίες. Χρόνια τώρα τρέχουμε μαζί με αυτοκίνητα και κάνουμε πως δεν πειράζει, σε ημιμαραθωνίους των 22,5 χιλιομέτρων, με νερά στα περίπου 5 χιλιόμετρα αντί στα 4 (εξοικονομείται έτσι ένας σταθμός νερών), με διαδρομές σχεδιασμένες παρανοϊκά (ανηφόρα στα τελευταία χιλιόμετρα, αναστροφές και φουρκέτες χωρίς λόγο, μπερδέματα περίεργα και φυσικά πάντα λάθος χιλιομετρήσεις), με ώρα εκκίνησης 10 το πρωί Μάιο μήνα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ατυχήματος, άραγε πόσοι διοργανωτές κάνουν πρόβα πριν τον αγώνα για να σιγουρευτούν πως όλα θα δουλέψουν ρολόι την κρίσιμη στιγμή; Όλα αυτά, ο αγώνας στον Αλμυρό απλά τα συμπύκνωσε μαζί. Το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία των ανθρώπων, στους διοργανωτές εκείνους που λένε "έλα μωρέ, τι νερό στα 4, τι στα 5 χιλιόμετρα", "ας διοργανώσουμε τον αγώνα, έχει 28 υπό σκιά, ο κανονισμός απαγορεύει πάνω από τους 27, τι είναι ένας βαθμός; ", ή "δεκαράκι είναι, ποιος θα πάθει κάτι". Το πρόβλημα είναι στο ίδιο το επονομαζόμενο δρομικό κίνημα: δυστυχώς πολλοί φαντασιωνόμαστε πως είμαστε μια κλειστή κάστα εκλεκτών και έτσι διοργανώνονται αγώνες με πραγματικό σκοπό να βρεθεί μια ωραία Κυριακή όλη η παλιοπαρέα και όχι με στόχο να διεξαχθεί ένας αληθινός, σωστός αγώνας, με τις σωστές προδιαγραφές, που πραγματικά θα τραβήξει κόσμο προς το τρέξιμο - αλλά τότε, αν γίνουμε πάρα πολλοί, θα πάψουμε να είμαστε κλειστή παρέα λίγων εκλεκτών και τότε τι θα έχουμε για να βλογάμε τα γένια μας;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  15:13:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν είχαν ματαιώσει Νίκο οι διοργανωτές τον αγώνα, αυτό το thread θα είχε ανοίξει με άπειρες διαμαρτυρίες από δρομείς που ταξίδεψαν άδικα στον Αλμυρό. Δίκαιες διαμαρτυρίες θα ήταν κατά τη γνώμη μου. Ούτε κατά διάννοια τίθεται ζήτημα αναβολής αγώνα μικρής επικινδυνότητας αν απουσιάζει το ασθενοφόρο, κάτι που γίνεται όχι από ευθύνη της οποιασδήποτε διοργάνωσης, αλλά εξαιτίας των κατορθωμάτων της Πολιτείας.
Στη περίπτωση που απουσιάζει το ασθενοφόρο, εννοείται πως κάθε διοργανωτής θα πρέπει να είναι 10 φορές πιο προσεκτικός, και με γιατρούς σε άμεση επιφυλακή, να πηγαίνει έγκαιρα σε κάθε τυχόν περιστατικό.
Το αν όπως αναφέρεται, (αν) υπήρξε καθυστέρηση στην επέμβαση, αυτό είναι θέμα ελέγχου-προβληματισμού, ιδίως αν συμβαίνει σε αγώνα μικρής επικινδυνότητας που δεν είναι δύσκολη η επέμβαση.
Εμείς ως αθλητές, όταν τρέχουμε σε οποιοδήποτε αγώνα, πάντα πρέπει να έχουμε το νου μας για το απρόοπτο, να μη πηγαίνουμε επαναπαυμένοι πως ό,τι και αν συμβεί οπωσδήποτε θα υπάρξει έγκαιρη επέμβαση. Κακώς αν δεν υπάρξει έγκαιρη επέμβαση, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι για την υγεία μας. Όταν γράφουν για ιατρικές εξετάσεις, είτε για να τρέξουμε 1 χιλιόμετρο είτε 100, για τέτοιους λόγους τα λένε.

Και για να μη μακρυγορώ ως προς αυτό το θέμα, αν πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να τρέχουμε σε αγώνα που δεν ήρθε ασθενοφόρο, αυτό πρέπει να το κοιτάζουμε κατά την έναρξη, και όχι κατόπιν εορτής. Όπως έγραψε φίλος στο φμπ, αντί να κοιτάμε αν είναι καλό το μετάλλιο, ας ελέγχουμε θέματα ασφαλείας που θεωρούμε σημαντικά, αντί να γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες.

Για τη θερμοκρασία που λες αν είναι 28 βαθμοί δεν δίνουν νερά στο πχ 4ο χλμ αν είναι 29 δίνουν, ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα πόσο μάλλον δεν ήταν θέμα...ενός βαθμού Κελσίου Απρίλη μήνα σε 7αρι και σχεδόν χωρίς ζέστη. Ούτε η προκήρυξη έλεγε για νερά. Και για το πάω και παραπέρα, αν δίνονταν νερά στη διαδρομή, αυτό που θα είχαμε καταφέρει, θα ήταν να γεμίσουμε με 100+ πεταμένα μπουκάλια το δάσος. 145 δρομείς έτρεξαν τον μεγάλο αγώνα. Η διαμόρφωση του δάσους και της διαδομής, εγγυάται πως τα μπουκάλια θα χάνονταν μέσα στα δέντρα, και λιγοστά θα μάζευαν οι εθελοντές. Οι δε κάδοι που μπαίνουν στους αγώνες, όπως ξέρεις είναι διακοσμητικό στοιχείο. Δικό μου το σχόλιο, μια και δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν μπήκαν νερά, αλλά το ότι είναι περιττά σε α΄γωνα 7χλμ σε δάσος.

Για το λάθος στη διαδρομή, ήδη αναφέρθηκα στο προηγούμενο ποστ.

Αυτό που λες ότι η αθλήτρια που έπρεπε να κερδίσει χάθηκε, είναι τελείως λάθος. Οι δυο πρώτες είναι από τις καλύτερες αθλήτριες της Μαγνησίας. Η πρώτη, είχε βγει 3η στο περσινό Run Greece Λάρισας. Εξάλλου μια και τερμάτισαν αμέσως μετά από μένα, έχω ιδία άποψη πως ήταν οι δυο πρώτες και ότι δεν ήταν μπροστά τους κάποια που χάθηκε. Αν πάλι πιστεύεις πως θα έβγαινε κάποια άλλη 1η, ανέφερε ποια είναι, αν και εκπλήσσομαι. Για το αν έπρεπε να γίνουν απονομές, άποψή μου είναι πως αυτονόητα έπρεπε να γίνουν, άποψή σου πως δεν έπρεπε, σεβαστό. Τις αποφάσεις τις παίρνει η κάθε διοργάνωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  15:14:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης θα ήθελα να αναιρέσω τη λέξη θερμοπληξία που έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Αυτό είναι ιατρικό απόρρητο που άλλωστε δεν δημοσιοποιείται, και ούτε και πέφτει λόγος σε εμένα ή σε οποιονδήποτε άλλο για να το ψάχνει. Ζητώ συγνώμη λοιπόν για τη "διάγνωση" που έγραψα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  15:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εάν π.χ εγώ ήμουν διοργανωτής και υπεύθυνος αγώνα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα στο εκατομμύριο να ξεκινούσα αγώνα δρόμου, (ούτε καν 5 χλμ.), χωρίς ασθενοφόρο και γιατρό και ας γνώριζα εκ των προτέρων ότι μπορεί ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα από την απόφαση αυτή.
Έχουμε γεμίσει από αγώνες και με θέματα υγείας πολύ απλά δεν παίζουμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  15:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σύμφωνα με τη διοργάνωση που ρώτησα, υπήρχαν δυο γιατροί Βασίλη, τα ονόματά τους τα έγραψα πιο πάνω.

Με το μπάχαλο στην Υγεία (και όχι μόνο), θα πρέπει να παραλύσουν στην Ελλάδα τα πάντα, και αυτά που σώζονται και υπάρχουν χάρη στις προσπάθειες φορέων όπως οι διοργανωτές αγώνων, οι εθελοντές κλπ.

Το μπάχαλο της Υγείας το μάθαμε λόγω του αγώνα, αλλά οποιοσδήποτε άλλος χρειαζόταν ασθενοφόρο αυτές τις ημέρες, δεν θα έβισκε.

Και έπεται συνέχεια...

http://magnesianews.gr/magnisia/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

apoml
Forum-Runner

Greece


55 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  16:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάθε χωριό και στρατόπεδο,κάθε χωριό και ένα ΤΕΙ άντε και τώρα κάθε χωριό και ένα αγώνα όπως παλιά που κάθε χωριό έκανε και καρναβάλι....Αθάνατη Ελλαδάρα μας
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  16:22:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν βλέπεις ως αρνητική τη διάδοση του αθλητισμού, τη συμμετοχή 145 ατόμων στον μεγάλο αγώνα, και δεκάδων παιδιών στους δυο μικρούς, αν βλέπεις ως αρνητική τη γνωριμία του δάσους σε ανθρώπους που δεν το ξέραμε παρά μόνο το είχαμε ακουστά, οκ.

Το θέμα είναι να μην υπάρχουν κακώς κείμενα, όχι να μην υπάρχουν αγώνες.

"θα πάψουμε να είμαστε κλειστή παρέα λίγων εκλεκτών και τότε τι θα έχουμε για να βλογάμε τα γένια μας;", είπε για άλλο λόγο ο Νίκος, αλλά φαίνεται αυτό προτιμάς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

unforgiven
Advanced Forum-Runner

Greece


339 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  16:23:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφήστε τον Αλμυρό και ελάτε στη Μιτζέλα να τρέξουμε δίπλα στη θάλασσα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  18:17:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατρός επιβάλλεται αλλά δεν γίνεται για πρακτικούς λόγους να υπάρχει ασθενοφόρο σε κάθε αγώνα, η διοργάνωση πρέπει να έχει αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.
Τώρα όσοι απο εσάς/εμάς πάμε σε αγώνες βουνού με πολλά χλμ εκεί "δυσκολεύουν" οι καταστάσεις όσο αφορα το ασθενοφόρο
Απο προσωπική εμπειρια αυτό που θέλει προσοχή είναι να έχει γιατρούς το νοσοκομείο την ώρα του αγώνα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Bloom
Senior Forum-Runner

Greece
659 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  20:04:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@KostasPVol δε συμμαζεύεται και δε χρειάζεται να το συζητάμε: οι διοργανωτές έμαθαν για το πρόβλημα από δρομείς που έφτασαν στον τερματισμό, αλλιώς θα έπρεπε να μιλήσει φωνή από τον ουρανό. Το καλό θα ήταν να μην ξαναδιοργανωθεί τέτοια κοινωνική εκδήλωση, για να μη θρηνήσουμε θύματα σε αγώνα με μονοψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Αν τώρα βρίσκει κανείς θετικά σε αγώνα όπου σχεδόν όλοι χαθήκαν στο δάσος και ψάχναν τη διαδρομή, ο.κ., δε θα μαλώσουμε κιόλας...

Υ.Γ.: Θα διαφωνήσω σχετικά με το υπονοούμενο πως δήθεν οι μικροί οικισμοί δε μπορούν να διοργανώσουν αγώνες (@apoml "Κάθε χωριό και στρατόπεδο,κάθε χωριό και ένα ΤΕΙ άντε και τώρα κάθε χωριό και ένα αγώνα..."). Δεν είναι θέμα χωριών ή πόλεων - εξάλλου, η πλέον επικίνδυνη διαδρομή στην Ελλάδα είναι τα 20 χιλιόμετρα του ΣΔΥΑ στην Αθήνα (αλλά, θα μου πεις και η Αθήνα συνομοσπονδία χωριών είναι). Είναι θέμα ανθρώπων. Πάντα είναι θέμα ανθρώπων. Γιατί υπάρχει ο Αλμυρός, υπάρχει όμως και η Ράξα Τρικάλων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

argieV
Newbie Forum Runner



4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2015 :  23:10:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
KostasPVol καταρχάς έχεις σκοτώσει την ελληνική γλώσσα με άπειρα συντακτικά λάθη σε αυτά που γράφεις. Μαλλον δεν θα διάβαζες και πολυ μικρός .Οπως φαίνεται όμως δεν διαβάζεις ακομα και τωρα. Απορώ πως σε αφήνουν και αρθρογραφεις στο running news !!!!!Παρακαλώ όλους τους αναγνώστες του φόρουμ να πάψουν να δίνουν σημασία σε αυτά που γράφει ο KostasPVol !!!! Έζησα εκ των έσω ολα όσα συνέβησαν στον αγώνα του αλμυρου. Σε αυτά που γράφει ο KostasPVol δυστυχώς υπάρχουν πολλές ανακρίβειες,ψέματα,ιατρικές διαγνώσεις(ευτυχώς για το συγκεκριμένο ζητήθηκε συγνώμη, είναι και αυτό μια μικρή αρχή αναγνώρισης των πολλών λαθών στα γραφόμενα του), αναφορά ονομάτων που ουδέποτε ενεπλακησαν στο περιστατικό, αμφισβήτηση της τεράστιας καθυστέρησης στην παροχή ιατρικής βοήθειας κλπ κλπ. Επίσης κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τους δρομείς οτι έπρεπε να ...είχαν μυρίσει τα νύχια τους οτι δεν υπάρχει ασθενοφόρο η οτι θα καθυστερήσει να παραστεί γιατρός εφόσον γινόταν κατι και να μην έτρεχαν. Και για ολα αυτά αποποιείται των ευθυνών αυτών που γράφει με το δικό του όνομα,επικαλούμενος, σε κατ ιδιαν συζητήσεις, οτι οι πηγές του ειναι οι διοργανωτές ή αλλα σάιτ,χωρίς να έχει τη στοιχειώδη τσιπα η ενδεχομένως νοημοσύνη να διασταυρώσει όλες αυτές τις πληροφορίες που με περίσσια άνεση και προκλητική κάποιες φορές ειρωνεία γράφει. Προκαλώ τον οποιοδήποτε αμφισβητεί αυτά που γράφω να του αποδείξω μέχρι και την τελευταία λέξη οτι ειναι αληθή και απολύτως ακριβή . Δεν φτάνει που ο αγώνας εξελίχτηκε σε παρωδία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δευτερότριτους αρθρογραφισκους με διψήφιο δείκτη νοημοσύνης που έχουν αναγει την ειρωνεία την προκλητικότητα και την παραπληροφόρηση σε τέχνη !!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000