Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2015 :  13:18:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Savvas

quote:
Originally posted by Aroulio

PHOTO FINISH παρακαλώ........

και οι δύο μιλήσαμε στο 14:48:57






Ωραια θα τρεξουμε εναν αγωνα για να αναδειξουμε τον νικητη.



Μα τότε ... οι ήδη άνισα κατανεμημένες γρήγορες μυικές ίνες, θα δημιουργήσουν άνισες ευκαιρίες για δρομική μου ανέλιξη στο μέλλον
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 :  03:29:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φαντάροι από 50 μονάδες δηλώνουν: «Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών»

Φαντάροι από 50 μονάδες υπογράφουν κείμενο και δηλώνουν: Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των Μεταναστών Δεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες

…σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, πνιγμένα παιδιά στις ακτές, πεινασμένοι σε πλατείες, στοιβαγμένοι που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους… Πολλοί από εμάς είδαμε και βιώσαμε αυτές τις εικόνες ντροπής πριν γίνουν πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων, στον Έβρο και στα νησιά, εκεί που μας είχαν στείλει να υπηρετήσουμε υποχρεωτικά του Παραλόγου τη Θητεία, εργάτες δούλοι και ταυτόχρονα κρέας στα κανόνια στους.

Μας συγκλονίζουν, μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Δε θα γίνουν όμως μια νέα ρουτίνα. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Αυτό που λέγεται «κορύφωση των μεταναστευτικών ροών» είναι προσφυγιά και ξεριζωμός. Δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η καπιταλιστική τους κρίση. Για να την ξεπεράσουν καταργούν τα δικαιώματά μας, μας πετούν στην πείνα, την ανέχεια, την Ανεργία, σε νέα μετανάστευση. Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Κίνα και η Ρωσία. Επιβάλλουν με τρόμο και θάνατο τα οικονομικά τους συμφέροντα, συντηρούν και αναβιώνουν νέα πάθη και έχθρες, τρέφουν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Είναι οι περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Τουρκία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αραβικές κυβερνήσεις) που οξύνουν τους ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Όσοι μιλούν για αποτυχημένα κράτη και υποδεέστερους λαούς, όσοι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως σκουπίδια και κάνουν επιχειρήσεις Σκούπα, μετατρέπουν ολόκληρες ζώνες σε χωματερή ανθρώπων και αποθήκη σε ετοιμότητα για βάναυση εκμετάλλευση! Ένας είναι ο Εχθρός για τις αστικές τάξεις και τα κράτη τους: οι εργαζόμενοι, είτε παλεύουν για το δίκιο τους είτε μετακινούνται χωρίς την άδεια τους, έστω και αν οι δικές τους επεμβάσεις τους οδηγούν στον ξεριζωμό. Όμως και πάλι δε μπορούν να επιλέγουν οι πρόσφυγες που θα πάνε: θα κατευθύνουν τις μεταναστευτικές ροές στα σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, για να επιλεγούν οι εργάτες που θα ξεζουμιστούν, τα hot spot! Θα τους ξεφορτωθούν, φυσικά, όταν δεν θα τους χρειάζονται πια ή αν σηκώσουν κεφάλι, επαναπροωθώντας τους…

Το ελληνικό κράτος και ο στρατός είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στοχοποιεί τις «Ασύμμετρες Απειλές» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Αναπαράγει τον πλαστό διαχωρισμό σε καλούς πρόσφυγες πολέμου-κακούς οικονομικούς μετανάστες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούν εμάς, τους φαντάρους, μαζί με μισθοφόρους και στελέχη, να κάνουμε πόλεμο στον «Εσωτερικό Εχθρό», όπως πρόσφατα στην Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015! Στον γύρο θανάτου-εκμετάλλευσης-καταπίεσης συνεργάζονται αρμονικά οι «εχθροί», Ελλάδα και Τουρκία, που θα περιπολούν από κοινού στο Αιγαίο! Το πολεμικό μέτωπο της ΕΕ, εξάλλου, αρχίζει από το Γιβραλτάρ και καταλήγει στο Αιγαίο, με την Frontex σε καθοριστικό ρόλο.

Ελληνικό υποβρύχιο συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό στόλο που επιχειρεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Στην 16η Μεραρχία, στον Έβρο, είμαστε σε επιφυλακή απέναντι στους μετανάστες που έρχονται από την Αδριανούπολη. Μας διατάζουν σε Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, όπως στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να μας στρέψει ένοπλους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Φυλάμε τον δολοφονικό φράκτη που είναι και η πραγματική αιτία όλων των πνιγμών στο Αιγαίο.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι αγωνιζόμενοι φαντάροι είμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Στα παλιά και νέα εγκλήματα τους.

Καλούμε σε Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο Frontex, NATO και Ευρωστρατό, τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στο διαρκές φονικό. Δε συμμετέχουμε σε περιπολίες σύλληψης. Θα βοηθήσουμε στο γκρέμισμα των φρακτών και όχι στη δημιουργία νέων. Κανένας φαντάρος να μη μπει στα πλοία των διεθνών αποστολών. Πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα να καθηλωθούν στις βάσεις τους, καμία βοήθεια στον ανεφοδιασμό τους.

Αρνούμαστε τη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε κατασταλτικό μηχανισμό είτε αφορά τους μετανάστες είτε τα κοινωνικά κινήματα. Δε θα δεχτούμε να καλύπτουμε με «εθελοντική εργασία» τις ελλείψεις των κοινωνικών δομών. Για εμάς ασύμμετρη απειλή είναι ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που στηρίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη δείξουν μόνο οίκτο και συμπόνια αλλά να δουν τα κοινά ταξικά συμφέροντα. Οι ίδιοι αστικοί θεσμοί, οι ίδιες αστικές πολιτικές, οι ίδιες αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν και τα δικά μας όνειρα. Αυτό που ζούνε τώρα οι πρόσφυγες, ο διαρκής διωγμός από ολοκληρωτικούς μηχανισμούς κάθε είδους, ο αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση, το θλιβερό παρόν τους είναι για πολλούς από εμάς το εφιαλτικό παρόν και μέλλον που δεν πρέπει να ζήσουμε. Είναι το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού με τους ΝΑΖΙ συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.

Έχουμε επίγνωση ότι οι επόμενες εξεγέρσεις θα βρουν τους από κάτω είτε ενωμένους είτε σε αλληλοσπαραγμό. Δεν υπάρχει σήμερα μεγαλύτερη έμπρακτη αλληλεγγύη και μεγαλύτερη υπηρεσία στους εαυτούς μας από το να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Είμαστε κομμάτι του σύγχρονου αντιπολεμικού και εργατικού κινήματος που μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια εργατική, αντικαπιταλιστική και διεθνιστική σκοπιά. Με Αντίσταση, Ρήξη, συνολική Αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, του αστικού κόσμου της καταπίεσης.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ
547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β”, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 618 Μ/Κ ΤΟ ΠΛΑΤΗ, 296 Μ/Κ ΤΕ, ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, 98 ΤΥΕΘ ΛΕΣΒΟΣ, 503 ΤΠ, 95 ΤΥΕΘ, 22 ΕΜΑ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ, 25 ΕΜΑ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ, Β ΕΑΝΕΘ, 107 Α/Κ ΜΜΠ ΠΕΠ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 305 ΣΠΤΧ, Γ ΕΑΝ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗ, 107 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ, ΕΒΡΟΥ 523 ΜΑΥΡΟΔΕΝΤΡΙ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.gr

http://info-war.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 :  17:39:54  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
"Αυτό που λέγεται «κορύφωση των μεταναστευτικών ροών» είναι προσφυγιά και ξεριζωμός. Δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η καπιταλιστική τους κρίση. Για να την ξεπεράσουν καταργούν τα δικαιώματά μας, μας πετούν στην πείνα, την ανέχεια, την Ανεργία, σε νέα μετανάστευση. Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Κίνα και η Ρωσία"

Μου αρέσει αυτό. Αλλάζουν οι εποχές...
Προστίθεται και η Ρωσία με την Κίνα τώρα στον καπιταλισμό.

Τελικά ρε Σπάρτακε θα μας δείξεις την ιδανική χώρα που βασιλεύει η ευτυχία και αρμονία, θα μας υποδείξεις τη Χώρα που είναι ελεύθερη αλλά δεν έχει στρατό και δεν πληρώνει φόρο υποτέλειας σε νταβατζήδες ή θα μιλάμε για υψηλές θεωρίες???
Και αν αυτή η Χώρα είναι στο μυαλό του οποιοδήποτε Σπαρτακοδιανοούμενου, καλό θα ήταν να παραμείνει εκεί γιατί δε τη βλέπω να επιβιώνει στη σκληρή πραγματικότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 :  20:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.protothema.gr/politics/article/520131/vouleutis-tou-suriza-prokalei-to-fpa-sta-idiotika-sholeia-den-afora-tous-psifoforous-mas/

Τα σχόλια δικά μας "εμείς" "εσείς" "αυτοί" πάρα πολύ ωραία
ΥΓ Τα παιδιά μου δεν τα στέλνω σε ιδιωτικό αλλά σε δημόσιο το οποίο τελειώνει κατά τις 13.00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 :  20:58:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχουν γίνει όλα και χειρότερα από όσα λέγαμε κάποτε, γυρίσαμε 10 χρόνια πίσω, και τώρα με νέα φοροκαταιγίδα, τα λεφτά κλεισμένα, το κλίμα αβεβαιότητας, (ποιος τρελός θα επενδύσει, πόσες επιχειρήσεις θα φύγουν κτλ...) τρέχουμε και δεν φτάνουμε, όχι απλά γιατί χάσαμε 1 χρόνο, αλλά πήγαμε και πίσω και ξανα-διαλύσαμε ότι λίγο είχε αρχίσει να συμβαίνει.
Τσιμπήστε και συντάξεις μειωμένες, και ένφια το ίδιο βαρβάτο, φπα εκεί που δεν υπήρχε, (λαθρο)μετανάστες κατά 100δες χιλιάδεςκαι όλα τα καλά εις διπλούν, και η Ελλάδα σε 3ο μνημόνιο, πιο σκληρό από τα άλλα, ενώ και ο τελευταίος πικραμένος σε μνημόνιο, μετά από 4-5 χρόνια πλέον είναι σε ανάπτυξη.
Αλλά εμείς, τόσα χρόνια αντιστεκόμαστε, μα τι στο καλό συμβαίνει και τελικά χειροτερεύουμε?

Όλα αρκεί να μην πειράξουμε τα δικά μας παιδιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 :  22:11:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δημοσιεύθηκε - 21/10/2015 : 20:58:55 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτου Email Visit Deorum Προσωπική Σελίδα Απάντηση σε αποστρόφους

Έχουν γίνει όλα και χειρότερα από όσα λέγαμε κάποτε, γυρίσαμε 10 χρόνια πίσω, και τώρα με νέα φοροκαταιγίδα, τα λεφτά κλεισμένα, το κλίμα αβεβαιότητας, (ποιος τρελός θα επενδύσει, πόσες επιχειρήσεις θα φύγουν κτλ...) τρέχουμε και δεν φτάνουμε, όχι απλά γιατί χάσαμε 1 χρόνο, αλλά πήγαμε και πίσω και ξανα-διαλύσαμε ότι λίγο είχε αρχίσει να συμβαίνει.
Τσιμπήστε και συντάξεις μειωμένες, και ένφια το ίδιο βαρβάτο, φπα εκεί που δεν υπήρχε, (λαθρο)μετανάστες κατά 100δες χιλιάδεςκαι όλα τα καλά εις διπλούν, και η Ελλάδα σε 3ο μνημόνιο, πιο σκληρό από τα άλλα, ενώ και ο τελευταίος πικραμένος σε μνημόνιο, μετά από 4-5 χρόνια πλέον είναι σε ανάπτυξη.
Αλλά εμείς, τόσα χρόνια αντιστεκόμαστε, μα τι στο καλό συμβαίνει και τελικά χειροτερεύουμε?

Όλα αρκεί να μην πειράξουμε τα δικά μας παιδιά.
-----------------------------------------

++++++++++++++++++++++++++++++ τα δικά μας παιδιά --> μεγάλη κουβέντα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  01:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απίστευτο και όμως ελληνικό, φίλοι που με κάθε τρόπο υποστηρίζουν τα μνημόνια επί 6 χρόνια (δεν αναφέρομαι στον geopa, άλλωστε δεν γνωρίζω αν τα υποστήριζε), να διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις τους.
Να διαμαρτύρεται κάποιος που ψηφίζει αντιμνημόνιο, μάλιστα. Αλλά αυτοί που το εγκρίνουν?

Πάμε λοιπόν άλλη μία επανάληψη μπας και το εμπεδώσουμε:

Τα μνημόνια είναι κομμένα και ραμμένα για να προκαλούν ακριβώς αυτό: Φ-Τ-Ω-Χ-Ο-Π-Ο-Ι-Η-Σ-Η. _
Αυτό και μόνο αυτό θέλουν.

Από το 2010 το λέω, θα το ξαναπώ και τώρα. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν έχουμε, για οποιοδήποτε λόγο και αν επιλέγει τα μνημόνια, από προδοσία ή ως "εύκολη λύση" ή αφέλεια (λέμε τώρα), αν επιλέγει τα μνημόνια, το αποτέλεσμα θα είναι ένα και μοναδικό:

Χειροτέρευση.
Πάμε γερά να φτάσουμε το ένα τρις "χρέος" χάρη στα μνημόνια και χάρη στους σωτήρες μας.

Καλά, η λέξη χειροτέρευση είναι επιεικής, έπονται και πάντα θα έπονται πολύ-πολύ χειρότερα.

"Αντιστεκόμαστε"?
Από τους καναπέδες, και υπογράφοντας μνημόνια?
Έλα ντε όμως που αυτό δεν πιάνει.
Η λέξη αντιστεκόμαστε (στα λόγια) είναι για να αυτοπαραμυθιαζόμαστε.

---
@ kanivallos
Ρίξε μια ματιά προς Ισλανδία.

Καμμιά σχέση βέβαια με Ελλάδα, εδώ έχουμε και μισό εκατομμύριο αυτοαποκαλούμενους ως πατριώτες, που ψηφίζουν κόμμα που κορυφαία στελέχη του υμνούν τον Χίτλερ. Ναι, αυτόν που σκότωσε 1.000.000 Έλληνες, και γυναικόπαιδα.
Ύβρις βέβαια, αλλά...

Edited by - KostasPVol on 22/10/2015 02:04:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  02:13:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
R
quote:
Originally posted by KostasPVol

Απίστευτο και όμως ελληνικό, φίλοι που με κάθε τρόπο υποστηρίζουν τα μνημόνια επί 6 χρόνια (δεν αναφέρομαι στον geopa, άλλωστε δεν γνωρίζω αν τα υποστήριζε), να διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις τους.
Να διαμαρτύρεται κάποιος που ψηφίζει αντιμνημόνιο, μάλιστα. Αλλά αυτοί που το εγκρίνουν?
..


Κωστα αυτο που δεν καταλαβαινετε εσεις που ψηφισατε ΣΥΡΙΖΑ με εμας που "υποστηριζουμε" μνημονιο ειναι οτι παραπονιομαστε οχι για τα μετρα αλλα για το οτι ο Τσιπρας εξαπατησετον ελληνικο λαο οσο δεν πηγαινε. Εκει που με ενα νομο θα καταργουσε το μνημονιο (εχεις δει το βιντεακι που τον δειχνει να σηκωνει το χερι με παθος καθως το λεει αυτο;), μας φερνει ενα πολυνομοσχεδιο με φορους. Γι αυτο παραπονιομαστε εμεις.

Οσο για το μνημονιο που λεμε οτι το θελουμε, κοιτα να δρος, μαζοχες δεν ειμαστε. Δεν μας αρεσει κ δε μπορουμε να πληρωνουμε. Αλλα αν δεν τα ειχε θαλασσωσει ο Τσιπρας τοσους μηνες με τις "διαπραγματευσεις", τωρα θα ειχαμε βγει στην αναπτυξη κ δεν θα υφισταμεθα αυτη την φοροκαταιγιδα.


Σε αυτη τη χωρα, πλεον, οι μισοι θα παθουν καταθλιψη, τα 2/3 θα φοροδιαφευγουν κ ολοι θα πεθανουμε με αξιοπρεπεια.



-------------------------
Ο μαραθώνιος είναι ένα ταξίδι για την Ιθάκη. Η Ιθάκη για εμένα είναι η αφετηρία, όχι το Καλλιμάρμαρο. Την Κυριακή στις 9 το πρωί ξεκινάει το πάρτυ για αυτούς που έφτασαν στην Ιθάκη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  08:25:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@ kostasPVol τα μνημόνια ούτε τα υποστήριζα ούτε τα υποστηρίζω στο επίπεδο που αυτά προκαλούν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, πράγμα για το οποίο συμφωνώ απόλυτα, αλλά άλλο πράγμα είναι να βγαίνουμε σε σύνταξη στα 62 το λιγότερο και άλλο πράγμα να βγαίνουν σε σύνταξη από τα 45 (κάποιες ομάδες ατόμων), άλλο είναι να δίνουμε ένα σκασμό χρήματα για εισφορές και άλλο να παίρνουμε σύνταξη 500€ ή 400€, άλλο πράγμα να θέλω να γίνω συμβολαιογράφος και άλλο πράγμα να δίνει την άδεια ο μπαμπάς ή η μαμά στον υιό ή την κόρη και αλλά πολλά στα οποία δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος διαφωνεί εκτός κατά περίπτωση από αυτόν που “θίγεται”.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει επηρεαστεί προς το χειρότερο το βιοτικό του επίπεδο έστω και κατ’ ελάχιστο. Εγώ ήθελα απλά να πω ότι ακόμα και τώρα που ο τείχος έρχεται (να χρησιμοποιήσω και λίγο τρεξιματική ορολογία) συνεχίζουμε το “ΕΜΕΙΣ” ”ΕΣΕΙΣ” ”ΑΥΤΟΙ”

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  09:55:34  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα μέτρα είναι χειρότερα γιατί το διάστημα του Συριζα όχι μόνο αντιστεκόμασταν, αλλά κάναμε και ακριβώς τα αντίθετα.
Τώρα ίσως το καταλάβετε, ή μπορεί να χρειαστούμε άλλες 10 εκλογές, να ακούμε τα ίδια και τα ίδια και στο τέλος να τα πληρώνουμε όλα 2 φορές πιο ακριβά.
Το κάναμε επί ΓΑΠ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΡΙΖΑ ξανά.
Είναι πράγματα που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνουν, πόσο απλό είναι να ξοδεύεις λιγότερα από όσα βγάζεις?
10-20 μέρες μετά τις εκλογές, έβλεπα κόσμο να φωνάζει (γράφει) "Επιτέλους μια κυβέρνηση που κάνει όλα όσα υπόσχεται!"
και αυτό γιατί δηλώναν- ΔΗΛΩΝΑΝ τα στελέχη ότι θα το κάνουν.
και δεν το έκαναν.
Αλλά αφού το δήλωναν...
Το Placebo effect ζει και βασιλεύει!
μιλάμε ο αντι-μνημονιακός παροξυσμός να έχει φτάσει σε θρησκευτικές διαστάσεις.

Ρώταγες ΤΙ ΕΚΑΝΕ βρε άνθρωπε, ΠΕΣ μου ένα, και σε έβριζε και σου απάνταγε άρες-μάρες κουκουνάρες.


Να δούμε τώρα, θα μάθουμε? Σιγά μην μάθουμε. Ακόμα ψάχνουμε και ταίζουμε το σανό των "ισοδύναμων", και η τρόικα έρχεται λέει, και δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα από τις δεσμεύσεις μας.
Πετάμε χαρταετό.

Και αυτό στο πολιτικό-οικονομικό σκέλος, μην πουμε για το ηθικό σκέλος, που φεύγουν τα εκατομμύρια, (άνθρωποι στο σύνταγμα με εκατομύρια Ευρώ να το παίζουν αγανακτισμένοι...)

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  10:20:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω βαρεθεί να ακούω από τους «δημοκράτες» τους χαρακτηρισμούς κάποιων εκ των υπολοίπων ως μνημονιακούς, φασίστες και δεν ξέρω και γω τι άλλο….
Μην ξεχνάμε πριν από ένα μήνα το 85% ψήφισε υπέρ των μνημονιακών κομμάτων….

Και επιτέλους ας μας πει κάποιος άλλος μια εφικτή μη-ουτοπική λύση που να μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια.


Το κράτος μας έχει πάρει την κάτω βόλτα για τα καλά. Τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες πάμε από το κακό στο χειρότερο. Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων και πολιτικών που εφαρμόζονται (από όλους). Ρουσφέτια παντού, κατασπατάληση χρήματος, γιγάντωση χρεών, διάλυση δομών, γενικευμένη ανομία και νοοτροπία «Νεοέλληνα».

Και δε μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα κόμμα που να έκανε κάποια σοβαρή προσπάθεια για να διορθώσει οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Χρωστάμε τον πάτο μας (sic) και πάμε να ζητήσουμε δανεικά, είτε με τα σφυροδρέπανα στα χέρια, είτε χωρίς αυτά (οι προηγούμενοι), αλλά θέλουμε και να μην αλλάξουμε τίποτα.
Τα πράγματα είναι απλά, όπως ήταν πάντοτε στο θέμα του δανεισμού. Ο δανειστής είναι πάντα αυτός που επιβάλλει τους όρους του προκειμένου να εξασφαλιστεί.
Αν υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη από τους φίλους της αντίθετης από μένα οπτικής (π.χ KostasPVol, xipolitos, Diamantis, sam) είμαι έτοιμος να δεχτώ από αυτούς, οποιοδήποτε χαμηλότοκο κι άνευ όρων δάνειο μου δώσουν. Κατά προτίμηση επιδοτούμενο και με μεγάλη περίοδο χάρητος. Έτσι θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωάρα μου, με ποτά, γυναίκες, τζόγο. Το πολύ να τους ζητήσω κούρεμα σε λίγο καιρό.

Επίσης, δε μπορώ να θυμηθώ κανένα κόμμα που να:
1)έψαξε ποια πρόσωπα και ποιες πολιτικές αποφάσεις ή πρακτικές ευθύνονται για το χρέος
2)τιμώρησε τους υπεύθυνους για αυτό, και μιλάω για καταλογισμό ποινικών ευθυνών
3)πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο.

Αν δε γίνουν τα παραπάνω, και διαγραφή του χρέους να γίνει, πάλι θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι αν διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, δεν πρόκειται να μας ξαναεμπιστευτεί δανειστής για πολύ καιρό. Άρα για να μπορέσεις να ξεφορτωθείς τους κακούς δανειστές, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις εξασφαλίσει ότι είσαι –και θα είσαι- πλεονασματικός, ή ότι τουλάχιστον σε στηρίζουν επαρκώς οι πολίτες τις χώρας. Π.χ. νομίζω ότι το χρέος της Ιαπωνίας υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι στα χέρια Ιαπώνων, άρα είναι μικρότερου βαθμού η εξάρτηση από τους ξένους.


Κι αφού λύσαμε τα οικονομικά μας…. Απαιτώ και υπηρεσίες από αυτό το κράτος. Απαιτώ οι υψηλοί φόροι που πληρώνω να έχουν ανταποδοτικότητα. Να έχω δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, ασφάλεια, συγκοινωνίες. Ένα επαρκές για όλους επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών για όλους μας. Και μετά από αυτό ελεύθερη –αλλά ελεγχόμενη- ιδιωτική πρωτοβουλία, για παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών για όποιους επιθυμούν και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Ελπίζω κάποια Ελληνική κυβέρνηση να τα προσφέρει κάποια στιγμή αυτά και να μη χρειαζόμαστε παρέμβαση από ξένους σωτήρες.


θυμίζω και τη γνωστή εκδοχή του ανέκδοτου για τον παράδεισο και την κόλαση:

In Heaven…
The mechanics are German
The chefs are French
The police are British
The lovers are Greek
And everything is organized by the Swiss.

In Hell…
The mechanics are French
The police are German
The chefs are British
The lovers are Swiss
And everything is organized by the Greeks.


http://blogs.telegraph.co.uk/news/edwest/100118908/in-hell-the-bureaucracy-is-run-by-the-italians-and-greeks-and-everything-is-paid-for-by-the-germans/




Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  13:50:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@ ALEXANDRA

"τωρα θα ειχαμε βγει στην αναπτυξη κ δεν θα υφισταμεθα αυτη την φοροκαταιγιδα."

Πες μου μόνο που το είδες αυτό. Απευθείας από Σαμαρά-Βενιζέλο, ή το είπε ο Πρετεντέρης?

Ας το πάρουμε επιτέλους είδηση. Σταμάτησε να κοιτάζεις το δέντρο και δες το δάσος. Πως θα γινόταν αυτό? Επειδή το είπε ο τάδε? Δεν είμαστε 2 χρονών. Με τα μνημόνια που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο βάραθρο?
Το ξαναλέω:

Τα μνημόνια είναι κομμένα και ραμμένα για να προκαλούν ακριβώς αυτό: Φ-Τ-Ω-Χ-Ο-Π-Ο-Ι-Η-Σ-Η. _
Αυτό και μόνο αυτό θέλουν.

Από το 2010 το λέω, θα το ξαναπώ και τώρα. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν έχουμε, για οποιοδήποτε λόγο και αν επιλέγει τα μνημόνια, από προδοσία ή ως "εύκολη λύση" ή αφέλεια (λέμε τώρα), αν επιλέγει τα μνημόνια, το αποτέλεσμα θα είναι ένα και μοναδικό:


Χειροτέρευση.
Πάμε γερά να φτάσουμε το ένα τρις "χρέος" χάρη στα μνημόνια και χάρη στους σωτήρες μας.


Όποιος και αν είναι στη κυβέρνηση, είτε κάνει λάθη ή "λάθη", αν υπογράφει μνημόνια, θα πηγαίνουμε ΠΑΝΤΑ χειρότερα. Αυτό ήθελε το μνημόνιο 1, το 2, αυτό θέλει το 3, αυτό θα θέλουν και τα επόμενα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε αυτά. Και πάντα θα τα ρίχνουμε σε λάθος χειρισμούς του ΓΑΠ, το Σαμαρά, του Τσίπρα και των επόμενων, που εννοείται είναι δεδομένη η υποτέλειά τους, αλλά ακόμη και καλές προθέσεις να είχαν, το μνημόνιο που υπογράφουν οδηγεί εξ'ορισμού εκεί.

Κατά τα άλλα αφού όπως λες " "υποστηριζετε" μνημονιο και παραπονιοσαστε οχι για τα μετρα αλλα για το οτι ο Τσιπρας εξαπατησε τον ελληνικο λαο οσο δεν πηγαινε", διαμαρτυρηθείτε λοιπόν μόνο για το τελευταίο (που δεν το κάνατε με τους προηγούμενους πολιτικούς απατεώνες-τώρα είδατε το φως το αληθινό? Κακώς δεν λέγατε τότε, καλώς λέτε τώρα πάντως ως προς αυτό), και δεχθείτε το μνημόνιο και τος συνέπειές του. Προς τι τα υπόλοιπα παράπονα για τη κατάντια της Ελλάδας?


-Ως προς τις κατηγορίες για τους ψηφοφόρους σύριζα:

Όσοι ψήφισαν τον Ιανουάριο ή/και το 2012, εκτός από τους μόνιμα υποστηρικτές του κόμματος που ήταν χαμηλό ποσοστό, το κάνανε επειδή με Σαμαρά-Βενιζέλο ήταν δεδομένη η υποταγή της Ελλάδας, ενώ με σύριζα είχαν μια -φρούδα- ελπίδα, βάλε όποιο ποσοστό νομίζεις, 1%, 50%, 99% να σταματήσουμε να είμαστε η Μπανανία της Ευρώπης. Για αυτό τον λόγο θυσίασε τη ψήφο προς ριζοσπαστικότερο κόμμα που προτιμούσε, αλλά δεν θα νικούσε στις εκλογές.

Ως τον Ιούνιο φαινομενικά ψιλοπροσπαθούσε (και παρέβλεπε ο κόσμος αδικαιολόγητες ενέργειες). Από την επόμενη του δημοψηφίσματος επειστρέψαμε στη πλήρη υποτέλεια των προηγούμενων ετών και ας θριάμβευσε το ΟΧΙ.

Όσοι ψήφισαν τον Σεπτέμβριο το κόμμα αυτό, περιττό να πω ότι δεν έχουν καμμία δικαιολογία.

Υγ. Διόλου με ενδιαφέρει αν φοροδιαφεύγουν οι μικρομεσαίοι. Οι φόροι εξαφανίζονται στο εξωτερικό για επονείδιστο χρέος και χάνονται μια για πάντα από την Ελλάδα. Αντί να αξοποιούνται για τις ανάγκες της Κοινωνίας όπως είναι το νόημα της φορολογίας. Καλύτερα να μένουν εδώ "παράνομα" μια και καταντήσαμε έτσι...


@ geopa Συμφωνώ σε αυτά που λες, το βλέπουμε από λάθος πλευρά όμως. Στα μέτρα που αναφέρεις, προστίθενται χιλιάδες άλλα που δεν σχετίζονται με αυτά. Η πατρίδα μας ξεπουλιέται, και εμείς καλούμαστε να πληρώνουμε από αυτά που γνωρίζουν ότι δεν έχουμε, για τα χρέη ή "χρέη" ΤσοχατζόπουλοΠάγκαλων. Ληστές να ήταν, περισσότερη επιείκια θα δείχνανε στα θύματά τους. Η δε ανοχή να ζητάμε λύση από αυτούς που επί δεκαετίες αλωνίζουν, είναι χειρότερη και από το να βάλουμε να βγάλει νόμους για τους βιασμούς, ο δράκος της Ξάνθης.


@ Aroulio Αν κάποιος υποστηρίζει το μνημόνιο, γιατί να αρνείται να χαρακτηρίζεται ως μνημονιακός? Και η Αλεξάνδρα το δέχτηκε παραπάνω δικαιολογόντας το. Υπέρ των μνημονιακών κομμάτων πράγματι ψήφισε ο κόσμος. Στο δημοψήφισμα που ήταν ουσιαστικά για το μνημόνιο, ο κόσμος ψήφισε 62-38 ΟΧΙ. Και φυσικά αν γίνει νέο δημοψήισμα δεν θα έχουμε 85-15 για το ναι, που θα πάει άπατο.

Θέλεις μια εφικτή μη-ουτοπική λύση που να μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια? Ιδού λοιπόν:

Καταγγελία τους ως επονείδιστων, μη αναγνώρισή τους, και άρνηση πληρωμής τους. Από χίλιες μεριές είναι δεδομένα τα επιχειρήματα.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως και η συνέχεια θα είναι πάρα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ, αργά ή γρήγορα θα αρχίζουμε όμως να αποκτάμε αυτά που με τα μνημόνια χάνουμε διά παντώς.

Επίσης εννοείται, ότι τους χειρισμούς και την εξουσία θα πρέπει να έχουν άτομα που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι υποτελείς της διαπλοκής, των ολιγαρχών, και ντήλερς μέσα από τη κουρτίνα, της ΕΕ και τρόικας.

Και φυσικά ποτέ ξανά δάνειο. Ούτε και τώρα. Να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε (Κατοχικό χρέος, αυτά που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια και προηγουμένως), και να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητές μας.

Τα 3 ερωτήματα που βάζεις, μπορούνε να τα ψάξουν μόνο κόμματα που κυβερνούν. Και φυσικά δεν πρόκειται να ψάξουν για τον εαυτό τους. Η δε Ζωή έφαγε σουτ. Άαααααααααν κάποτε εκλεγεί ανεξάρτητο κόμμα τότε μόνο πρακτικά θα μπορεί να γίνει ο έλεγχος που λες.

Edited by - KostasPVol on 22/10/2015 13:53:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  16:04:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol



@ Aroulio Αν κάποιος υποστηρίζει το μνημόνιο, γιατί να αρνείται να χαρακτηρίζεται ως μνημονιακός?

Κώστα,
Δε δήλωσα ότι υποστηρίζω το μνημόνιο. Δήλωσα ότι αρκετά -αν όχι τα περισσότερα από τα μέτρα που μας επιβάλλουν- είναι πράγματα που θα έπρεπε μόνοι μας να έχουμε κάνει εδώ και 10ετίες. Και αυτό για μένα περιλαμβάνει: τον περιορισμό δημοσίου (με τελευταίους τους αξιοκρατικά διορισμένους μέσω ασεπ) και την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών προς το παραγωγικότερο, την πάταξη της φοροδιαφυγής από τον τελευταίο περιπτερά μέχρι τους μεγαλοπετρελαιάδες και τους καναλάρχες, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την παροχή κινήτρων για επενδύσεις και, και, και.....
Και προσωπική μου άποψη -μακάρι να διαψευστώ- είναι ότι η αριστερά αδυνατεί να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές.

@ Aroulio
Και η Αλεξάνδρα το δέχτηκε παραπάνω δικαιολογώντας το. Υπέρ των μνημονιακών κομμάτων πράγματι ψήφισε ο κόσμος. Στο δημοψήφισμα που ήταν ουσιαστικά για το μνημόνιο, ο κόσμος ψήφισε 62-38 ΟΧΙ. Και φυσικά αν γίνει νέο δημοψήφισμα δεν θα έχουμε 85-15 για το ναι, που θα πάει άπατο.


Εδώ διαφωνώ πλήρως με την εικασία σου για τυχόν νέο δημοψήφισμα. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία με τις εκλογές να εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για το χειρισμό του δημοψηφίσματος, τόσο ως προς τη διαδικασία-παρωδία, όσο και προς την πλήρη ανατροπή του από τους κυβερνώντες. Και τελικά ο κόσμος επέλεξε να νομιμοποιήσει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο.


@ Aroulio
Θέλεις μια εφικτή μη-ουτοπική λύση που να μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια? Ιδού λοιπόν:
Καταγγελία τους ως επονείδιστων, μη αναγνώρισή τους, και άρνηση πληρωμής τους. Από χίλιες μεριές είναι δεδομένα τα επιχειρήματα.


Πας στα μπουζούκια. Σπας πιάτα και μετά αρνείσαι το λογαριασμό? Μάλλον θα μπλέξεις με τους φουσκωτούς. Όπως προείπα δε μπορείς να αρνηθείς αυτά που έφαγες.
Τώρα, για το ποιο μέρος του χρέους είναι δίκαιο, ποιοι φταίνε, από το πόσες από τις χρυσές λίρες που πήραμε στην επανάσταση πήγαν σε τσέπες καλοθελητών, μέχρι τα υποβρύχια και τα swaps, όπως είπα χρειάζεται να γίνει έρευνα.

@ Aroulio
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως και η συνέχεια θα είναι πάρα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ, αργά ή γρήγορα θα αρχίζουμε όμως να αποκτάμε αυτά που με τα μνημόνια χάνουμε διά παντώς.


Αυτή την απάντηση δίνουν πολλοί υποστηρικτές της άποψης της εξόδου από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και γενικότερα της ρήξης. Θεωρώ ότι περισσότερο είναι δογματική άποψη "πχ έξω οι Αμερικανοί και οι βάσεις" αλλά χωρίς καμιά ουσία, ή πρόταση. Είναι σα να μου λες: περνάμε χάλια, δε βγαίνει η κατάσταση, να τα κάνουμε όλα πουτ@να για να έχουμε πάλι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Όποιος θέλεις ας επιχειρηματολογήσει κι ας καταρτίσει πρόγραμμα για το μέλλον. Όχι τα σπάμε τώρα και μετά βλέπουμε.


@ Aroulio
Επίσης εννοείται, ότι τους χειρισμούς και την εξουσία θα πρέπει να έχουν άτομα που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι υποτελείς της διαπλοκής, των ολιγαρχών, και ντήλερς μέσα από τη κουρτίνα, της ΕΕ και τρόικας.


Εδώ βλέπεις ότι και στην παρούσα κυβέρνηση, σταδιακά σε κάθε πέτρα που σηκώνουμε σιγά-σιγά έχει από κάτω βρωμιά.


@ Aroulio
Και φυσικά ποτέ ξανά δάνειο. Ούτε και τώρα. Να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε (Κατοχικό χρέος, αυτά που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια και προηγουμένως), και να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητές μας.


Αν θες μπορείς να μου αναφέρεις κάποια χώρα με «ανοικτή οικονομία» που δεν έχει δανεικά και έχει καταφέρει να ζει αποκλειστικά βασιζόμενη στις δυνατότητές της. Και να μας αποπληρώσουν το κατοχικό δάνειο, και να διαγραφεί πλήρως το χρέος αν δεν αλλάξουμε ριζικά, πάλι στα ίδια θα φτάσουμε.


@ Aroulio
Τα 3 ερωτήματα που βάζεις, μπορούνε να τα ψάξουν μόνο κόμματα που κυβερνούν. Και φυσικά δεν πρόκειται να ψάξουν για τον εαυτό τους. Η δε Ζωή έφαγε σουτ. Άαααααααααν κάποτε εκλεγεί ανεξάρτητο κόμμα τότε μόνο πρακτικά θα μπορεί να γίνει ο έλεγχος που λες.


Το γιατί έμεινε η Ζωή εκτός, ας το ψάξει πρωτίστως στους τρόπους και το ύφος της κι όχι στα λεγόμενά της.

Τέλος, φαντάζομαι ότι αν βγει ένα οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα και καταφέρει έστω και κάμποσα από αυτά που αναφέρω, θα έχει το λαό μαζί του ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Εκτός αν ισχύει το "μαζί τα φάγαμε" και ξεβολευτούμε όλοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  17:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απαντώ Άρη κατά σειρά:

1) Τη λέξη μνημονιακός δεν λέω ειδικά για εσένα, πραγματικά δεν γνωρίζω το σύνολο της άποψής σου. Τη χρησιμοποιώ γενικά, και θα μπορούσε να χρησιμοποιούταν η λέξη υποστηρικτές του μνημονίου αν η λέξη μνημονιακός μοιάζει σαν "κατηγορία".

Ας παραβλέψουμε το πλήθος των αρνητικών μέτρων του μνημονίου (που επιβάλλονται εκ δόλου), και ας πάμε στα θεωρούμενα θετικά.

Από που να το πιάσει και που να το αφήσει κανείς.

Οκ, να γίνουν αυτά. Τι προβλέπεται για αυτούς που θα πληγούν? Τα μνημόνια δεν το προβλέπουν. Δεκάδες χιλιάδες, καινούριοι άνεργοι. Α ξέχασα. Ας ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Που οι φόροι θα τις ρημάξουν (χίλιες φορές περισσότερο συμφέρει να είναι κανείς άνεργος. Μέχρι να επιβληθεί και φόρος ανεργείας).

2) Ιδού η Ρόδος. Μπορούν να ξανακάνουν δημοψήφισμα. Που να μην είναι "παρωδία". Αν τολμάνε βέβαια. Ας το βάζανε και μαζί με τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη.

Παρωδία ήταν το δημοψήφισμα. Όλα τα άλλα που βιώνουμε δεν είναι. Οι δε εκλογές που πέφτει σύνεφο η εξαπάτηση, κι αυτές ποτέ δεν είναι.

3) Δέχεσαι λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με φουσκωτούς. Αυτό ακριβώς.

Κατά τα άλλα, θα ζητήσω πλήρη λογαριασμό για το τι έσπασα στα μπουζούκια. Καταγραφή χρέους. Αν έσπασα 10 ή 1000 ευρώ, να πληρώσω ακριβώς αυτά. Μόνο που οι φουσκωτοί και οι εδώ εντελοδόχοι τους μου παρουσιάζουν λογαριασμό 100000000000000000000000000000000 ευρώ. Έχω χρέος όχι προς τους φουσκωτούς αλλά προς της Ελλάδα και τους απογόνους μας, να γυρίσω τη πλάτη σε αυτούς.

4) Αρκετοί το κάνανε. Ψάξε σε κκε, σε Καζάκη, ακόμη και σε λαε και πάρε όποιο θεωρείς καλύτερο. Ένα είναι το βέβαιο. Πως η τωρινή λύση οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στον γκρεμό. Ε αν είσαι στο βουνό και βλέπεις ότι θα πέσεις στον γκρεμό, μία είναι η επιλογή. Να πας από άλλο δρόμο, κι ας χρειάζεται να σκαρφαλώσεις και 1000 χιλιόμετρα.

Η Ισλανδία πάντως πρώτα έδιωξε τους φουσκωτούς, και έπειτα κοίταξε πως θα κινηθεί.

5) Ακριβώς. Δεν κάνω κολοτούμπες για να καλύπτω αυτοαποκαλούμενους αριστερούς αν αποδεικνύεται η υποτέλειά τους.

Γι'αυτό και το φόρουμ ηρέμησε από τους καταγγέλοντες που ως τον Ιούνιο κάνανε 20 καταγγελίες την ημέρα για τη φαινομενική μη συνεργασία με τη τρόικα, και τώρα είναι όλα ρόδινα.

6) Αυτό οφείλει να το κάνει όχι μόνο η Ελλάδα, όλες οι χώρες, να πορεύονται χωρίς δάνεια από τοκογλύφους. Κάθε χώρα χρωστά τα μαλιοκέφαλά της. Παράνοια. Σε ποιον τα χρωστάνε? Θα έρθουν τίποτα Αρειανοί και θα μας κοροιδεύουν. Σαν λέμε είμαστε 100 άτομα, έχουμε από 100 βόλους. Άλλος ξοδεύει, άλλος κάνει οικονομία. Αλλά οι βόλοι θα είναι πάντα 10.000. Άλλος θα φτάσει στους μηδέν, στους μείον εκατό, αλλά άλλος στους διακόσιους. Στη Γη αυτό δεν γίνεται. Και αυτό επειδή υπάρχουν οι καλοθελητές τοκογλύφοι που δανείζουν. Αυτοί δεν έχουν υποχρεώσεις, οι χώρες έχουν χιλιάδες υποχρεώσεις και κρέμονται από αυτούς. Και φτάνουμε αυτού που φτάνουμε. Παράλογο?

7) Το ύφος είναι δηλαδή ο λόγος που δεν μένουν εκτός οι Γεωργιάδηδες, Κυριάκοι, και χίλιοι άλλοι. Μάλιστα. Αν η Ζωή έλεγε με το ίδιο ύφος αυτά που λένε οι ανωτέρω, τότε δεν θα ήταν Θεός. Ξανά μάλιστα.

Συμφωνώ με το τέλος. Δυστυχώς στον λαό υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν, και παίρνουν στον λαιμό τους τους υπόλοιπους: Θεατής του enikos
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/10/2015 :  17:06:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε συ Κώστα, άσε και κάτι αναπάντητο. 'Ασε να πέσει και τίποτα κάτω.
(δεν έχω διαβάσει τίποτ αμε τ΄ατο δικό μου post-

Μπορεί να επανέλθω το βράδυ. Μπορεί και να το αφήσω να πέσει κάτω. Όχι γιατ δεν έχω τι να πω αλλά γιατί απλά δεν βλέπουμε τόσο διαφορετικά τα πράγματα που δεν έχει νόημα να συζητάμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000