Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  09:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Το "κεφάλαιο" με την έννοια που υπάρχει σήμερα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ που υπάρχει Αλεξάνδρα, γιατί δεν σου δίνει ούτε δουλειά, ούτε λεφτά. Σου δίνει το 1/10 αυτών που θα έπρεπε να παίρνεις, και στερεί τη δουλειά από αμέτρητους ανέργους. Τα δε λεφτά που έχει το "κεφάλαιο", δεν τα γέννησε. Τα απέκτησε (ουσιαστικά τα έκελεψε και τα κλέβει) από εμένα και εσένα, και πίνει στην υγειά μας. Στην υγειά τόσο αυτών που βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και συνειδητοποιουν τα όργια που κάνει το "κεφάλαιο", όσο και αυτών που είναι και ευχαριστημένοι από τα ψίχουλα που τους πετάει.

Άρη και εγώ διαφωνώ με κινήσεις σαν αυτή που λες. Μόνη επιλογή είναι μία: άμεση ρήξη με τις τρόικες. Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων στις θέσεις όπου βρίσκονταν. Χωρίς τεχνάσματα, μετακινήσεις και μπαλώματα. Και άμα τους αρέσει τους φίλους μας τους Ευρωπαίους.
Μου αρέσει πάντως που κάποιοι σχολιάζουν το ασυμβίβαστο καθαριστριών -> υπαλλήλων δικαστηρίων, και επί δεκαετίες δεν λένε κουβέντα που υπουργοί και αποφασίζοντες σε ζωτικής σημασίας υπουργεία γίνονται άσχετοι ανεπάγγελτοι με γνώσεις που μπροστά τους οι καθαρίστριες είναι επιστήμονες. Πολλές φορές το έχω γράψει, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί από τους υπέρμαχους του καθεστώτος.

Όσο αφορά το θέμα που λέγαμε, κόλαφος ο Γιούνκερ (και όχι ο Σόιμπλε όπως έγραψα πιο πάνω εκ παραδρομής) για αυτούς που ψήφισαν το ναι. Και όταν φτάνει κανείς να τον κοροϊδεύει μέχρι και ο Γιούνκερ...

Δεν υπάρχει τόσο σοφός λαός σαν τους Έλληνες

«Δεν υπάρχει τόσο σοφός λαός που να λέει ΝΑΙ σε μια τέτοια σφαγή, όπως το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα» λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τους Έλληνες και το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=T7dG77rJlAU

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ένα ανέκδοτο, αυτό το βίντεο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει πλήρως.

Το δούλεμα είναι απροκάλυπτο και -δυστυχώς- απόλυτα δικαιολογημένο.

Όταν είσαι προσκυνημένος και εθελόδουλος -όπως οι σύγχρονοι Έλληνες- σε περιγελούν όλοι και γίνεσαι ανέκδοτο.

Με σεβασμό σε αντιμετωπίζουν, μόνο όταν αντιστέκεσαι.

Γιορτάστε τώρα με εθνική περηφάνια το ΟΧΙ του 1940.

Να θυμάστε, όμως, πως το να γιορτάζουν οι σημερινοί Έλληνες το ΟΧΙ του 1940, είναι σαν να το γιορτάζουν οι Έλληνες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί.

(Το βίντεο είναι απόσπασμα από την εκπομπή του ARTE, η οποία προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα και για την οποία έγραψε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.)



Κώστα,
κανένας στο σύμπαν δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να μας επιβάλει αυτό το έκτρωμα που έγινε με τις καθαρίστριες. Μέτρα τα λάθη: Από αορίστου χρόνου, σε προσωποπαγείς θέσεις. Από καθαρίστριες, σε γραμματείς. Από θέσεις με προσόντα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε θέσεις με προϋπόθεση πανεπιστημιακού πτυχίου.....
Σκέψου ένα παιδί, πρόσφατο πτυχιούχο πανεπιστημίου, να βλέπει να του καπελώνουν τη θέση κάποιοι βυσματικά και χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις...

Εννοείται πως διαφωνώ με αυτό που λες για επαναπροσλήψεις. Και τσαντίζομαι που έχει γίνει σλόγκαν της κυβέρνησης το "αποκαταστήσαμε τους αδικημένους του μνημονίου" και αναφέρεται αποκλειστικά στις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και την ΕΡΤ. Λες και το 1 εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, ή ευνοήθηκαν από τα μνημόνια. Και εκτιμώ ότι πίσω από τέτοιου είδους στρεβλώσεις, συνήθως υπάρχουν ως υποστηρικτές και οι διάφοροι γνωστοί συνδικαλιστές.

Κι υπάρχει γενικώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κάμποση ανασφάλεια, ώστε να επιχειρείται με διάφορες παράλογες στρεβλώσεις η προστασία από τα άγρια ζώα του ιδιωτικού τομέα….
Πχ κάποια στιγμή μετά από μακροχρόνια προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, βρέθηκα σε ίδια θέση και με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο -όπου είχα ας πούμε προχωρημένη τεχνογνωσία- σε αντίστοιχη δημόσια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου. Εκεί ανακάλυψα ότι η προϋπηρεσία που αναγνωρίζονταν ήταν 1)η στρατιωτική θητεία, 2)όση είχε αποκτηθεί σε αντίστοιχες θέσεις μόνο του δημόσιου τομέα και 3)τα χρόνια του πανεπιστημίου.
Έτσι, κάποιος άντρας που είχε π.χ. υπηρετήσει για 6 μήνες στο στρατό, ήταν ανώτερος από κάποια γυναίκα με 30ετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρεμπιπτόντως, λύση είναι προσλήψεις με διαφανή τρόπο, μόνο μέσω ΑΣΕΠ ο οποίος θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί.
Σκέψου πχ ότι αντί να υπάρχει μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων-τυπικών προσόντων, για κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που συμμετέχεις, πρέπει να υποβάλεις εκ νέου, θεωρημένα όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (πτυχία, γλώσσες, υπολογιστές). Σκέψου πόσο όγκο εργασίας, πόσο αχρείαστο εργατικό δυναμικό και πόση γραφειοκρατία δημιουργεί η παραπάνω κατάσταση.


Σχετικά με τους πολιτικούς συμφωνώ ότι οι ανεπάγγελτοι θα έπρεπε να είναι σπίτι τους. ¨Έστω να μη σου δίνεται το δικαίωμα να είσαι υποψήφιος, αν δεν έχεις 10 έτη πραγματικής εργασίας (κι όχι ένσημα από φίλους του μπαμπά). Έτσι, οι διευθυντικές θέσεις θα πρέπει να καλύπτονται αξιοκρατικά, κι όχι από κομματικά στελέχη, ή τους πρωταθλητές με τους περισσότερους σταυρούς.

Το γεγονός τώρα ότι πολλά διευθυντικά στελέχη, δεν έχουν βαθειά γνώση του αντικειμένου τους, είναι κάτι που συναντάται παντού, καθώς όσο ψηλότερα βρίσκεται κάποιος στην ιεραρχία, τόσο λιγότερο κάνει διεκπεραιωτικές εργασίες και τόσο περισσότερο χρειάζονται διαχειριστικές μανατζερίστικες ικανότητες.


ΥΓ 1 Να σημειώσω ότι τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στο επάγγελμα των καθαριστριών, των οδοκαθαριστών κι ένα σωρό άλλων δύσκολων επαγγελμάτων που είναι απαραίτητα για την ομαλή καθημερινότητα όλων μας.


ΥΓ 2 Αλεξάνδρα περίμενε να γίνει λαϊκή επανάσταση για να λάβεις και τα υπόλοιπα 9/10 της υπεραξίας που σου αναλογεί
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  09:48:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν η Αλεξανδρα επαιρνε το 1/10 δεν θα μας μιλαγε καν.
Εγω φετος παντως πηρα το 0.00293.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  09:54:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio

...ΥΓ 2 Αλεξάνδρα περίμενε να γίνει λαϊκή επανάσταση για να λάβεις και τα υπόλοιπα 9/10 της υπεραξίας που σου αναλογεί


Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς τίποτα.
Όποιος αποφασίζει να περιμένει,
βλέπει τον καπιταλισμό να του παίρνει το ψωμί απ' το τραπέζι,
το μισθό του να γίνεται 300€,
το σπίτι του να κινδυνεύει να του το πάρουν τα funds,
κινδυνεύει να κάνει "παρέα" στους 27% ανέργους,
περιμένει να έρθει η ..."ανάπτυξη" για να γίνει σύγχρονος σκλάβος,
βλέπει να πέφτουν οι βόμβες των ιμπεριαλιστών
παραδίπλα απ' το σπίτι του
ενοχλούμενος από τους ξεσπιτωμένους "γείτονες"
που του χαλούν την νιρβάνα της ευμάριας,
.
.
.
...περιμένοντας - πάντα - να είναι αυτός ο τυχερός
που δεν πρόκειται να βρεθεί στις παραπάνω θέσεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  11:12:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαμαντή,

δεν αντιλέγω ότι ο καπιταλισμός έχει πολλά προβλήματα και λάθη.
Αλλά γιατί δεν αναφέρετε και οι διαφωνούντες, τις χώρες που εφαρμόζουν το σύστημα που ευαγγελίζεστε και ευημερούν???
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  11:22:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού γιατί έκαναν "κρα" -μετά την πτώση του τείχους βεβαίως-βεβαίως - για να μπουν στη μισητή Ευεωπαική ένωση??
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  13:47:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αντί να λέμε "έτσι να γίνω κι εγώ" (ναι ναι, κεφάλαιο εννοώ), τους κατηγορούμε. Μακάρι να ήμουν κεφάλαιο, να είχα 5 σπίτια, και ανθρώπους να εργάζονται για εμένα για να πολλαπλασίαζω τα χρήματά μου και τις ανέσεις μου. Ναι αμέ, γιατί όχι! ¨Όσο δε μπορώ, ε, τι να κάνουμε, με "εκμεταλλεύονται". Έτσι είναι η ζωή. Όλοι εσείς που στρέφεστε κατά του κεφαλαίου, αν είσασταν κεφάλαιο, μάλλον τα αντίθετα θα λέγατε. Και αν δεν σας αρέσει η εκμετάλλευση, ο δρόμος ανοιχτός, κάντε δική σας επιχείρηση, και φωνάξτε με να δουλέψω για εσάς.

Edited by - ALEXANDRA on 30/10/2015 14:03:15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dromeas10
Newbie Forum Runner



26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  15:34:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αλεξάνδρα, μάταιη η συζήτηση. Η ιδεολογική διαφωνία θα γεμίζει το forum χωρίς αποτέλεσμα.
Εάν υπάρχει άλλο μοντέλο εκτός του καπιταλισμού θα το γνωρίζαμε. Η Σοβιετική ένωση επτώχευσε και έπιασαν τα κόλπα οι μάγκες τύπου Πούτιν, όπου "κονόμισαν" τρελά.
Ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει. Δεν είναι τέλειος αλλά μοναδικός επί της γης. 💲💲💲

Edited by - dromeas10 on 30/10/2015 15:36:39
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  15:41:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη το πάρεις προσωπικά Αλεξάνδρα, αλλά αυτά που γράφεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους και δεν θέλουν να εκμεταλεύονται στον συνάνθρωπό τους. Ούτε και να προσκυνάνε Μπόμπολες. Συνεπώς μη τους προσβάλεις λέγοντας ότι θα θέλανε να γίνουν τέτοιοι, κρίνοντας εξ'ιδίων τα αλλότρια. Προς το παρόν, όποιος θέλει ας τους ταϊζει. Πλήρωνε Έλληνα διόδια για κάθε χιλιόμετρο, κι ας έχεις πληρώσει τους δρόμους χίλιες φορές. "Για να πολλαπλασίαζουν τα χρήματα και τις ανέσεις τους" οι νταβατζήδες. Δούλεψε σε συνθήκες Μπαγκλαντές επειδή έτσι αποφάσισε το "κεφάλαιο". Κι αν αύριο Έλληνα σου ζητήσουν να βγεις στο κλαρί και σε καλέσει ο ολιγάρχης για να περάσει καλά, δικαιολόγησέ τον. Αν μπορούσες, ας έκανες κι εσύ το ίδιο.

Υγ. Πες μου Αλεξάνδρα τον τρόπο να ανοίξω επιχείρηση που δεν θα τη ρημάζει το Ελληνικό κράτος προτεκτοράτο, αλλιώς συγνώμη, αλλά δεν ξέρεις τι γράφεις.

Υγ2 Αν πάλι σου αρέσει να έχεις άλλους να δουλεύουν για σένα υπό συνθήκες εκμετάλευσης, σκέψου να πάρεις σκλάβο ένα πρόσφυγα. Πολλοί το κάνανε (έχει ακούσει τίποτα για Μανωλάδα?-και πόσες ακόμη υπάρχουν...)

Υγ3. Συγνώμη για τον τρόπο γραφής, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον, αλλά σχολιάζω ιδέες που παρουσιάζονται. Να παρακαλάμε να πέρσει το ίντερνετ μελλοντικά, να μη βλέπουν οι απόγονοί μας τι γράφαμε και τι δικαιολογούσαμε τις στιγμές που διαλυόταν η χώρα μας.


-Άρη υπάρχει μεγαλύτερο έκτρωμα από το ένας πλασιέ βιβλίων να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στην Υγεία, και υπό αυτού να είναι άλλοι που έχουν σπουδάσει δεκαετίες? Και αυτό βάλτο λίγο ή πολύ για όλα τα υπουργεία και όλα τα χρόνια.

Όλες οι απολύσεις πρέπει να ακυρωθούν και να επιστρέψουν όλοι εκεί που βρίσκονταν, ως αντίδραση στην επιβολή της τρόικας και των εντελοδόχων της, που το κάνανε όχι επειδή χρειαζόταν, αλλά για να φτωχοποιηθεί η χώρα μας και να διχαστούν κοινωνικές ομάδες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  15:55:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα, το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι εσύ το βλέπεις οπωσδήποτε "εκμετάλλευση" ενώ εγώ όχι. Δεν είναι πάντα εκμετάλλευση. Με πληρώνει κάποιος για να του προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με εκμεταλλεύεται. Μεγάλα παιδιά είμαστε, συμφωνίες κάνουμε. Δεν μου αρέσει, πάω αλλού-ναι αναγνωρίζω ότι σήμερα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά κλπ κλπ αλλά μιλάμε γενικά, όχι συγκεκριμένα για την σημερινή εποχή.

Δεν είναι πάντα "εκμετάλλευση του συνανθρώπου". Γιατί είσαι τόσο αρνητικός; Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες μπόμπολες.

Και στο κάτω κάτω, αν δεν θες να σε εκμεταλλεύονται, γίνε εσύ επιχειρηματίας και έχε τους εργαζόμενους με τους καλύτερους όρους για αυτούς.

Και εντάξει, σε εμλεταλλέυονται. Σήκω φύγε. "Μα πως θα ζήσω;" θα μου πείς. Ε τότε, κάτσε εκεί που κάθεσαι. Έχεις τα guts να ανοίξεις δική σου επιχείρηση; Αν ναι, κάντο, μην το συζητάς. Αν όχι, μη μιλάς. Φάει την εκμετάλλευση. Σε ταίζουν όμως.

Τώρα, όσον αφορά του να ανοίξει κάποιος σήμερα στην Ελλάδα επιχείρηση, ναι, αστα...! Αλλά μιλάμε γενικά. Για το κεφάλαιο και την εκμετάλλευση.

Και μην παίρνεις τίποτα προσωπικά όταν αναφέρομαι στο β' ενικό.




Edited by - ALEXANDRA on 30/10/2015 16:05:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  15:59:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δλδ να καταλάβω κάτι.

Κάθε φορά που κάποιος με πληρώνει και αγοράζει μια φωτογραφία μου, με εκμεταλεύεται καθώς στην ουσία δούλεψα για εκείνον?
Γιατί έχω ένα θέμα και δυσκολεύομαι πολλές φορές να ζητήσω χρήματα, τώρα μάλλον όμως πρέπει να τον βρίσω και από πάνω αν είναι όπως τα λέτε.

Δλδ και να με πληρώνει κάποιος, και να του την λέω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dromeas10
Newbie Forum Runner



26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  16:05:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
[Γιατί έχω ένα θέμα και δυσκολεύομαι πολλές φορές να ζητήσω χρήματα.......]
Αγαπητέ είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος που δεν έχεις ανάγκη το χρήμα. Αλλιώς θα το ζητούσες.
Εγώ δυστυχώς ζήτω 😕😕
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  16:41:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, το πρόβλημα είναι πως μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, που για ένα διάστημα το έκανα έτσι και αλλιώς αφιλοκερδώς, πλήρωνα δλδ και από την τσέπη μου.
τώρα που έχω 3 σώματα σειράς 1d (για όποιον καταλαβαίνει) με 500-600.000 κλικ και αντίστοιχους φακούς, και θέλουν αλλαγή, με τσούζει κάθε περιττό κλικ.
anywayz.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

huskarl
Senior Forum-Runner



855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  17:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

Προφανώς στην παρούσα φάση δεν αναφέρετε ως εκμεταλευτής και λαμόγιο αυτός που έχει στη "δούλεψή του" 5 ανθρώπους που τους πληρώνει σωστά και ο ίδιος δεν βάζει στη τσέπη του τα 100πλάσια!

Όσο για τις απόψεις του στυλ "γίνε και εσύ εκμεταλευτής αν έχεις τα ούμπαλα αλλιώς κάτσε φάτον και μη μιλάς" τι να πω.
Αν αυτό είναι το όραμα κάποιου για το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας τότε τα σχόλια είναι περιττά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  17:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
"Δυστυχώς" αν ήταν όλος ο πλανήτης με μικρομεσαίες επιχειρήσεις των 2-3-10 ανθρώπων δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα.
Κάποια σημαντικά πράγματα (με οικονομίες κλίμακες με με 1002) πετυχαίνονται μόνο με την συλλογική εργασία 100δων ή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Γιατί είναι εξορισμού δλδ εκμεταλευτές μια μεγάλη ανώνυμη εταιρία, ας πούμε η BOEING ας πούμε η BMW ας πούμε η Microsoft ?

Και μην μου πείτε τα 5-10 σκάνδαλα, υπάρχουν, υπάρχουν όμως και πολλές εταιρίες - εργοστάσια κτλ που δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα. Και στο κάτω κάτω η ανθρώπινη φύση είναι να κλέψεις να ρίξεις να κερδίσεις όσο μπορείς, είτε είσαι σε φεουδαρχία είτε σε καπιταλισμό είτε σε κουμμουνισμό, απλά τότε δεν μαθαίνονταν έτσι όλα, μια χαρά πάντα γίνονταν κομπίνες και μηχανοραφίες. Από την εποχή του Περικλή με εκείνον τον χρυσό αιώνα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

huskarl
Senior Forum-Runner



855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2015 :  17:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

"Δυστυχώς" αν ήταν όλος ο πλανήτης με μικρομεσαίες επιχειρήσεις των 2-3-10 ανθρώπων δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα.
Κάποια σημαντικά πράγματα (με οικονομίες κλίμακες με με 1002) πετυχαίνονται μόνο με την συλλογική εργασία 100δων ή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Γιατί είναι εξορισμού δλδ εκμεταλευτές μια μεγάλη ανώνυμη εταιρία, ας πούμε η BOEING ας πούμε η BMW ας πούμε η Microsoft ?

Και μην μου πείτε τα 5-10 σκάνδαλα, υπάρχουν, υπάρχουν όμως και πολλές εταιρίες - εργοστάσια κτλ που δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα. Και στο κάτω κάτω η ανθρώπινη φύση είναι να κλέψεις να ρίξεις να κερδίσεις όσο μπορείς, είτε είσαι σε φεουδαρχία είτε σε καπιταλισμό είτε σε κουμμουνισμό, απλά τότε δεν μαθαίνονταν έτσι όλα, μια χαρά πάντα γίνονταν κομπίνες και μηχανοραφίες. Από την εποχή του Περικλή με εκείνον τον χρυσό αιώνα.



Κάποιος θα μπορούσε να σου πει ότι μπορείς να έχεις κάλιστα οικονομία κλίμακος κι εκτός καπιταλισμού. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα...

Εκμετάλευση υπάρχει όταν εσύ παίρνεις Α και οι "από πάνω σου" παίρνουν 100Α όταν απλά για να ζήσεις θες 2Α (ή και Α/2 - καταλαβαίνεις τι θέλω να πω) ή όταν σε στέλνουν στην ανεργία ανάλογα με τις "ανάγκες" τους και παίρνει 0*Α.

Αν δέχεσε ότι είναι στην αθρώπινη φύση η κλεψιά, η επιθετικότητα, το εγώ κτλ και πρέπει να το αποδεχτούμε, τότε ναι έχεις δίκιο. Μια χαρά είναι το σύστημά μας, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε...

Edited by - huskarl on 30/10/2015 18:03:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000