Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Έλληνες καρδιολόγοι και τρέξιμο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Panas73
Forum-Runner

Greece
64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 20/10/2015 :  17:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είμαι 42 παρά κάτι και τρέχω συστηματικά εδώ και 2,5 χρόνια. Πέρυσι αποφάσισα να κάνω τις απαραίτητες καρδιολογικές εξετάσεις και επισκέφτηκα ιδιώτη καρδιολόγο ο οποίος μου έκανε καρδιογράφημα και triplex. Μεταξύ των παρατηρήσεων του triplex έγραψε "μιτροειδής με περίσσεια ιστού και οριακή ήπια πρόπτωση οπίσθιας γλωχίνας χωρίς διαφυγές. Ο γιατρός μου είπε ότι οι εξετάσεις μου είναι φυσιολογικές, ότι μπορώ να τρέχω όσο θέλω και κάποια στιγμή να προγραμματίσουμε και ένα τεστ κόπωσης. Από τότε έχω τρέξει ένα μαραθώνιο, δύο ημιμαραθώνιους και 3 αγώνες 10 km.
Πριν λίγες μέρες ο Δήμος της πόλης αποφάσισε να μας ζητήσει υπογραφή γιατρού για να μπορούμε να μπαίνουμε στο στάδιο, οπότε για να γλιτώσω τα χρήματα είχα τη φαεινή ιδέα να επισκεφτώ καρδιολόγο του ΙΚΑ για να με εξετάσει. Αφού μου πήρε το ιστορικό και μου έκανε καρδιογράφημα (φυσιολογικό) μου λέει "πρέπει να κάνεις και triplex για να σου υπογράψω". Του λέω ότι έχω κάνει πέρυσι και του το δίνω. Αφού το βλέπει μου λέει "έχεις πρόπτωση μιτροειδούς και δε κάνει να τρέχεις". Και στην βεβαίωση έγραψε "σύσταση για αποφυγή της έντονης φυσικής άσκησης". Στην ερώτηση πόσο μπορώ να αθλούμαι μου απάντησε "μέχρι μισή ώρα περπάτημα την ημέρα" (!!!)
Η έκφραση "έμεινα μαλάκας" δεν αρκεί για να περιγράψω το πως νιώθω.

cardiorun
Forum-Runner

Greece
115 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  17:58:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πρόπτωση μιτροειδούς βαλβιδας δεν αποτελεί αντένδειξη για τρέξιμο,πόσον μάλλον αυτό που περιγράφεται στο υπερηχογραφημά σου!
Αναλόγως των παραγόντων κινδύνου στους > 35 ετων πιθανότατα χρειάζεται και το τεστ κόπωσης.Το "μιση ώρα περπάτημα την ημέρα αφορά τις γενικες συστασεις προς τον πληθυσμο κι όχι το ανώτατο όριο ασφαλους άσκησης!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Panas73
Forum-Runner

Greece
64 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  18:19:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατρέ, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Θεωρώ ότι στη χώρα υπάρχει θέμα τόσο με την έλλειψη της ειδικότητας της αθλητιατρικής, όσο και με την έλλειψη σχετικής παιδείας πολλών καρδιολόγων. Κι από άλλους ερασιτέχνες δρομείς έχω ακούσει την έκπληξη και την αποδοκιμασία που εισέπραξαν από καρδιολόγους όταν ανέφερθηκαν στο τρέξιμο, τον μαραθώνιο κλπ. Όσο για το τεστ κόπωσης είμαι προβληματισμένος για το που πρέπει να το κάνω γιατί και γι' αυτό έχω ακούσει ότι μερικοί γιατροί το σταματάνε πρόωρα και δε πάνε τη καρδιά στα όρια που αντέχει να φτάσει ένας δρομέας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

cardiorun
Forum-Runner

Greece
115 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  18:37:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς αυτό που λες με το τεστ κοπωσης ισχύει,πολλές φορές ιδιαιτερα σε διαγνωστικά κεντρα το σταματάνε πρόωρα,κάτι τελείως απαράδεκτο για δρομείς! Το συμπέρασμα είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε γιατρους (ορθοπαιδικούς αλλά και καρδιολόγους) που να αθλούνται κι αυτοί!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  18:48:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τον Μαρτιο εκανα και εγω ολο το σετ....καρδιογραφημα (που δεν δειχνει και πολλα) triplex( επιβεβαιωθηκε το φυσημα μου και ασημαντη ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας)....ο γιατρος μου συνεστησε να μην κανω βαρη....
Holter: εμφανισθηκαν 776 εκτακτες κοιλιακες συστολες μεμονομενες διδδυμιες και σπανιως σε ζευγη....βραδυκαρδια στον υπνο και μεσο ρυθμο 67 παλμους....Ο γιατρος μου ειπε οτι οι εκτκτες δεν ειναι καλες....
Τεστ κοπωσεως: ουδεν παθολογικο καμια αρρυθμια και πληρη ανοχη στην κουραση....και φυσιολογικη αποκατασταση...
Ξαφνικα χθες διαπιστωσα υψηλη πιεση....160/122....λόγω μαραθωνιου εχω κλεισει ηδη ραντεβου με τον γιατρο μου....απλα ειναι σημαντικο να επιλεγουμε καρδιολογο που να εχει γνωση περι αθλητισμου....

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  18:51:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και ιδέα....επειδη εγω θελω να ελεγχω τα της υγειας μου να προταθουν καρδιολογοι που ξερουν....και ισως να γινει μια συμφωνια για καλυτερες τιμες....πχ αντι να κανω εργομετρηση προτιμω να δινω 50 ευρω για πληρη ελεγχο.....

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PEPE
Forum-Runner

Greece
98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/10/2015 :  23:04:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συστήνω τον Γρηγόρη Παναγιωτοπουλο στην Αγία Παρασκευή. Αθλείται ο ίδιος και θα μείνετε ικανοποιημένοι.

«Αν θέλεις να τρέξεις, τρέξε ένα μίλι. Αν θέλεις να ζήσεις μια εμπειρία, τρέξε έναν μαραθώνιο».
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000