Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Shin splits
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 15/11/2016 :  16:08:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στις 22/03/15 με έπιασε πόνος στα καλαμια το γνωστό shin splits . Η ακτινογραφία καθαρή , η μαγνητική έδειξε πρόβλημα στους τένοντες. Ο γιατρός μου είπε ξεκούραση για έναν-δυο μήνες .Από τότε έχω κάνει ξεκούραση και αποχη από το τρέξιμο αλλα το πρόβλημα ξαναέρχεται ακόμα με εντελώς αργό τρέξιμο.

Έχω δοκιμάσει φυσιοθεραπείες , πάγο ,φάρμακα ,ζεστό κρύο, μασαζ , διατάσεις , ρολλερ δεν είδα τίποτα ,με τα 3 τελευταία έβλεπα χειροτέρευση.

Το Αυγουστο που που ούτε περπατούσα ή εμενα όρθιος μετά από έναν μηνα αρκετής ξεκούρασης αφού δεν ένιωθα τίποτα χρειάστηκε σε μια φάση να περπατήσω κάμποσο και τσούπ να σου πάλι το πρόβλημα.

Τώρα τους δυο τελευταίους μήνες απέφευγα να περπατάω και να μένω όρθιος , χρησιμοποίησα ποδήλατο σε αρκετά χαλαρό ρυθμό για κάμποσα χιλιόμετρα και νατο πάλι το πρόβλημα, τόσο εύκολα ξαναέρχεται.

Δηλαδή τι να κάνω , να μείνω κατάκοιτος στο κρεβάτι για 5 μήνες?

Δεν μπορώ να ξεγράψω το τρέξιμο .Βλέπω άλλους που τρέχουν και κάτι παθαίνω , περνάω από μαγαζί με αθλητικά είδη και μπαίνω μέσα έτσι να χαζέψω.

Ξέρω δεν πρόκειται να βρω μια λύση κάνοντας αυτό το θέμα, έτσι για το γαμώτο το έκανα.Γιατί με τόσο καιρό ξεκούρασης και εμφανίζεται το πρόβλημα τόσο εύκολα δεν μπορώ να καταλάβω , λες ότι είμαι 90 χρόνων και δεν περνάει με τίποτα.

Edited by - Sor on 15/11/2016 16:11:34

HAGI
Forum-Runner

Greece
204 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2016 :  16:33:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το καλύτερο φάρμακο είναι η υπομονή στην περίπτωση σου. Μερικές φορές μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο για να επανέλθει κανείς από κάποιο τραυματισμό. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο ως προς το τρέξιμο και να διατηρήσεις ή μειώσεις αν χρειάζεται το σωματικό σου βάρος. Πολύ καλή αερόβια εναλλακτική άσκηση είναι το ποδήλατο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσεις μια καλή φυσική κατάσταση:
Καλή φυσική κατάσταση=Γρηγορότερη ανάρρωση.
Περαστικά...

Edited by - HAGI on 15/11/2016 16:46:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2016 :  20:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Tώρα πάω 72 κιλα, πέρισι πήγαινα 80 ,έχω ύψος 184 . Παρόλο που τα ξεκουράζω μήνες ο τραυματισμός χωρίς να τα ζορίζω ιδιαιτερα ξαναέρχεται . Ποδήλατο έκανα σε χαλαρό ρυθμό μετά από δυο μήνες ξεκούραση και μου ξανάρθε αν το διάβασες που το έγραψα.

Τι υπομονή να κάνω όταν πάω για κλείσω δυο χρονια και ακόμα το πρόβλημα υπάρχει. Κοντεύω να τρελαθώ , το βλέπω στον ύπνο μου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  14:51:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φιλε sor.Υπαρχει θεραπεια και γρηγορη μαλιστα αλλα οπως εχεις διαπιστωσει δεν ειναι αυτη που σου συστηνουν.Πρωτα θα χαλαρωσεις τον 4κεφαλο σου ,τον ορθο ειδικοτερα ,μετα τον γαστροκνημιο και μετα θα πας μπροστα στον προσθιο κνημιαιο.Εκει οι πιεσεις που θα σου κανουν πρεπει να ειναι με φορα 45 μοιρων προς την κνημη και οχι καθετα γιατι θα χειροτερευσεις.Αναλογα με την περιπτωση μπορει να χρειαζονται και οι δικεφαλοι σου δουλεια.Εχει σημασια η σειρα που σου γραφω.Διατασεις ΤΕΛΟΣ.Ασκησεις ΤΕΛΟΣ.Ποδηλατο ΤΕΛΟΣ.Παγος ΤΕΛΟΣ.Ολα αυτα σε καταστρεφουν για λογους που πρεπει να στους αναλυσω καποια αλλη φορα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  19:38:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω κάνει και κινησιοθεραπεία , μου βρήκε πόνο στους προσαγωγούς και στην εξωτερική μεριά του μύρου και γάμπας καθώς και στις πατούσες σε ένα συγκεκριμένο σημείο , ειδικά προσαγωγούς όταν ζούπαγε εκεί ήμουν έτοιμος να διπλώσω από τον πόνο αλλα όσο πίεζε παρατεταμένα στα σημεία του πόνου τόσο τον μείωνε , πήγα δυο φορες θα πήγαινα και άλλη και μου πρότεινε να κάνω στο σπίτι roller αλλα με αυτό έγινα χειρότερα και ξενέρωσα εντελώς και δεν ξαναπήγα . Αυτά που λες δεν ξέρω να τα κάνω μονος , αν το επιχειρήσω χειρότερα θα γίνω.

Αλλα δεν μπορώ να το χωνέψω ότι μετά από έναν και δυο μήνες ξεκούρασης να επανέρχομαι όχι για τρέξιμο αλλα καθημερινές δραστηριότητες και το πρόβλημα να ξαναέρχεται . Και όταν λέω ξεκούραση το έχω βάλει πείσμα και περπατάω μονο όταν χρειάζεται , έχει πιαστεί ο k@@ς μου στο καθισιό. Ίσως ξαναέρχεται τόσο εύκολα επίση το πρόβλημα έχει γίνει χρόνιο πλέον , αλλα και πάλι δεν δικαιολογείται τόσο εύκολα να έρχεται , δεν ξέρω

Edited by - Sor on 18/11/2016 20:05:57
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  19:42:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ Sor,

Αφού το πρόβλημα που έχεις σε απασχολεί από το 2015, γιατί δεν πηγαίνεις σε κάποιον άλλον επαγγελματία υγείας (γιατρό, φυσικοθεραπευτή) για να πάρεις μια άλλη γνώμη; Δεν νομίζω πως θα βρεις λύση εδώ μέσα. Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, ο πόνος που "επιμένει" ενεργοποιείται από μηχανισμούς που δεν έχουν να κάνουν μόνο με παθολογία στην περιφέρεια (πχ κάκωση στους τένοντες του ποδιού σου) αλλά και με κεντρικούς μηχανισμούς (δηλαδή, ο εγκέφαλός σου "υπερευαισθητοποιείται" στα ερεθίσματα που λαμβάνει από την περιοχή και τα αντιλαμβάνεται ως απειλητικά, οπότε παράγει πόνο). Επομένως, η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι να επισκεφτείς ειδικό επαγγελματία υγείας. Αν θα σε συμβούλευα κάτι, είναι να παρατηρήσεις χαρακτηριστικά του πόνου σου (όπως την ένταση, τη διάρκεια, τους μηχανισμούς πρόκλησης και ανακούφισης) και να μη φοβάσαι να κινείσαι στα όρια του πόνου. Ο πόνος που επιμένει πολλές φορές οδηγεί σε κινησιοφοβία και αυτό πρέπει να αποφύγεις, με τη βοήθεια του ειδικού.
Όσο για τα σχόλια του αγαπητού spiros tsi, θα μου επιτραπεί να απαντήσω ότι τα λεγόμενά του αυτοαναιρούνται και ο λόγος του μόνο επιστημονικός δεν είναι. Είμαι πολύ περίεργος να μας αναλύσει τους λόγους που τα γράφει, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο ενός αγνώστου, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει για την υγεία κάποιου.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  20:23:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το foam roller μαλλον το εκανες στον προσθιο κνημιαιο ,πανω στον πονο σου δηλαδη.Εκει θα πρεπει να πας μονο αφου εχεις φτιαξει τα υπολοιπα αλλιως θα χειροτερευσεις. Στο εγραψα αυτο.Φιλε και προφανως συναδελφε physiorunner εχεις δικιο για τις εξ αποστασεως διαγνωσεις ,αλλα δεν μπορω να μην του πω τι δρομο πρεπει να παρει, για ανθρωπινους λογους.Οσο για τα υπολοιπα, κανενας σοβαρος πρωταθλητης πλεον στο εξωτερικο δεν κανει διατασεις,δε βαζει παγους,δεν κανει ενδυναμωση σε δυσλειτουργικους μυς.Το 99% βεβαια ετσι δουλευει ακομα γι αυτο και δεν περιμενω να συμφωνησει κανεις μαζι μου.Ψαξε το και καμια φορα αν θελεις τα λεμε κι απο κοντα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2016 :  20:36:53  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ spiros tsi,

Καλό είναι να καθορίσεις τι εννοείς με τον όρο "δυσλειτουργικός μυς" όπως και τον όρο "ενδυνάμωση" και "διάταση". Αν εσύ δεν βλέπεις κάνεναν σοβαρό πρωταθλητή να κάνει διάταση, παγοθεραπεία, ή "ενδυνάμωση", τότε μάλλον δεν εννούμε το ίδιο πράγμα με τους παραπάνω όρους. Τώρα, πώς θα τα πούμε από κοντά δεν ξέρω αλλά θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου. Πάντως, χρειάζεται προσοχή στο τι γράφουμε γιατί τα γραπτά μένουν.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/11/2016 :  04:26:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυσλειτουργικο μυ εννοω ενα μυ αδυναμο,σφιχτο ,πιο κοντο η πιο τεντωμενο,με επωδυνα σημεια,ενα μυ που η νευρωση του δε γινεται κανονικα ειτε λογω σπονδυλων ειτε απο πιο περιφερικα μπλοκαρισματα στην πορεια του νευρου.Εννοω πυκνωσεις της περιτονιας και συμφυσεις μεσα στο μυ η μεταξυ των μυων που παρεμποδιζουν τη σωστη λειτουργια του.Σε αυτον το μυ δυστυχως δινουν ασκησεις για να τον δυναμωσουν.Το αντιθετο γινεται.Ο μυς κουραζεται,τα knots που εχει γινονται πιο σφιχτα.Η θεραπεια ειναι να διορθωσουμε τις παθολογιες αυτες οποτε και ο μυς ακαριαια δυναμωνει και λειτουργει φυσιολογικα. Ο παγος μειωνει την κυκλοφορια του αιματος και κανει συστολη οποτε καταλαβαινεις οτι κανει το αντιθετο απο αυτο που χρειαζομαστε.Οσο για τις διατασεις διαβασε την ερευνα που ειχε τις προαλες το runningnews.Δε γραφει για πιο λογο βρηκαν οτι βλαπτουν αλλα αν θες μπορω να σου το αναλυσω καποια στιγμη.Απλα να σου πω οτι εννοω τις στατικες διατασεις.Οχι τις λειτουργικες η τις κατω του ενος δευτερολεπτου η τις muscle energy που θεωρω ΟΚ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  12:44:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω σκοπό να επανέλθω στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα δεκέμβρη . Αν επανέλθει το πρόβλημα θα πάω να τρέξω για να χειροτερέψει και θα πάω να σε κάποιον άλλον ή και να κάνω πάλι μαγνητική μήπως φανεί και κάτι άλλο γιατί όταν έκανα την πρώτη δεν ήτανε το πρόβλημα τόσο έντονο . Αυτή την φορα θα το κάνω όσο πιο έντονο γίνετε και ας μην μου αρέσει απλά και μόνο για να υπάρχει καλύτερη εικόνα είναι μια σκέψη.

Edited by - Sor on 20/11/2016 15:37:45
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  13:02:22  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Νομίζα είχες ξαναγράψει και σου είχα ξαναπαντήσει.
Είχα και εγώ περιοστιτιδα, και πολύ άσχημη. Βέλαζα από τον πόνο όταν το ακούμπαγα, το καλάμι ελαφρώς-ορατά πρησμένο, και κράτησε πάνω από 1,5 χρόνο.

Το επιβεβαίωσε βέβαια και μαγνητική και ακτινογραφία (η αξονική ήταν καθαρή).

Κάποια στιγμή έκατσα και αρκετούς μήνες, 4-5, και όταν πήγα να ξανατρέξω... με ξαναέπιασε!
Εκεί τρελάθηκα.
Λέω και συντρηπτικό κάταγμα να ήταν, θα είχε κολλήσει τι στο καλό.
Μέχρι πριν εντωμεταξύ, πίστευα μέσα μου ότι ήταν κάποιο τριχοειδές κάταγμα, και απλά δεν φαινόταν πουθενά.
Εκεί όμως κατάλαβα, ότι τελικά δεν είναι ούτε αυτό.
Οπότε σκέφτηκα, αφού 4-5 μήνες μετά, σπάσιμο πλέον σίγουρα δεν υπάρχει, ξεκίνα και τρέχε. Και μην φοβάσαι στην πρώτη ενόχληση.

Τελικά μάλλον στην περίπτωση μου με ενοχλούσε οποιοδήποτε είδος χοντροπάπουτσου. Όλα καλά, πλέον δεν με απασχολεί το ζήτημα ιδιαίτερα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

HAGI
Forum-Runner

Greece
204 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  13:05:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Sor

Αν επανέλθει το πρόβλημα θα πάω να τρέξω για να χειροτερέψει...



Το να τρέχεις με πόνο είναι κάτι που δεν θα πρέπει να κάνεις σε καμία περίπτωση. Δεν θα σου περάσει ποτέ αν προκαλείς υποτροπιασμό της κατάστασης σου κάθε φορά και μπορεί να σε οδηγήσει σε πολλές περιπέτειες όπως π.χ χρόνιες τενοντίτιδες ή ακόμη και κάταγμα κοπώσεως στην κνήμη. Ένας τραυματισμός είναι πάντα μια δυσάρεστη κατάσταση, όμως όπως σου έγραψα και παραπάνω θα πρέπει να κάνεις υπομονή.

Καλύτερα να δεις και κάποιον ειδικό πάνω στις Αθλητικές κακώσεις και στους τραυματισμούς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

80 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  17:41:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δεν μπορώ να μην σχολιάσω στο συγκεκριμένο πρόβλημα που προαναφέρατε. Νομίζω ότι ακόμα και 1 εκατομμύριο εξετάσεις να κάνει κάποιος και να δείξουν πάνω κάτω τη σωστή διάγνωση υπάρχουν αρκετοί γιατροί φυσιοθεραπευτές κτλ που να μην καταφέρουν να διορθώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα στον απαιτούμενο βαθμό. Το να συνεχίζει να σε ταλαιπωρεί κάτι και να μην λύνεται το πρόβλημα πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω κι αυτό το γνωρίζω και απο δική μου πείρα, τουλάχιστον εσύ ξέρεις τι πρόβλημα έχεις σκέψου να μην ήξερες δηλ να σου έλεγαν είναι αυτό ή το άλλο και να μπερδευόσουνα ακόμα περισσότερο...χωρίς αποτέλεσμα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/11/2016 :  18:48:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε μια άλλη περίπτωση που είχα κάνει μαγνητική πήγα σε 3 γιατρούς και οι 3 μου έβγαλαν 3 διαφορετικές διαγνώσεις . Γι αυτό λέω εγώ τώρα μήπως δεν είναι τένοντες αλλα κάτι άλλο ή και κάτι άλλο και επειδή δεν ήμουν και σε τόσο κακή κατάσταση όταν την έκανα ίσως να μην φαινόταν κάτι. Μπορεί ο γιατρός να μην είδε τίποτα και βάση ιστορικού και δικιάς του εμπειρίας μου είπε είναι τένοντες ... λέω εγώ τώρα , δεν ξέρω μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.

Το έψαξα και σε ξένα forums όσοι είχανε shin splits η πλεοψηφία των χρηστών εκεί έχουν γραψει οτι κάνανε μασάζ πάγο διατάσεις (ένα απο τα τρία κάνανε) και τους είχε περάσει, μετά από έναν μηνα ή και λιγότερο ήδη ξανατρέχανε , φυσικά αργά στην αρχή αλλά δεν είχανε θέμα.


Edited by - Sor on 20/11/2016 19:41:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/11/2016 :  15:32:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by spiros tsi

Δυσλειτουργικο μυ εννοω ενα μυ αδυναμο,σφιχτο ,πιο κοντο η πιο τεντωμενο,με επωδυνα σημεια,ενα μυ που η νευρωση του δε γινεται κανονικα ειτε λογω σπονδυλων ειτε απο πιο περιφερικα μπλοκαρισματα στην πορεια του νευρου.Εννοω πυκνωσεις της περιτονιας και συμφυσεις μεσα στο μυ η μεταξυ των μυων που παρεμποδιζουν τη σωστη λειτουργια του.Σε αυτον το μυ δυστυχως δινουν ασκησεις για να τον δυναμωσουν.Το αντιθετο γινεται.Ο μυς κουραζεται,τα knots που εχει γινονται πιο σφιχτα.Η θεραπεια ειναι να διορθωσουμε τις παθολογιες αυτες οποτε και ο μυς ακαριαια δυναμωνει και λειτουργει φυσιολογικα. Ο παγος μειωνει την κυκλοφορια του αιματος και κανει συστολη οποτε καταλαβαινεις οτι κανει το αντιθετο απο αυτο που χρειαζομαστε.Οσο για τις διατασεις διαβασε την ερευνα που ειχε τις προαλες το runningnews.Δε γραφει για πιο λογο βρηκαν οτι βλαπτουν αλλα αν θες μπορω να σου το αναλυσω καποια στιγμη.Απλα να σου πω οτι εννοω τις στατικες διατασεις.Οχι τις λειτουργικες η τις κατω του ενος δευτερολεπτου η τις muscle energy που θεωρω ΟΚ


Αγαπητέ spiros tsi,

Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και τις έννοιες. Γιατί ο μυς που είναι "αδύναμος" και ο μυς που είναι "σφιχτός" έχουν την ίδια αντιμετώπιση; Θεωρείς ότι είναι το ίδιο πράγμα; Και ποια είναι η "θεραπεία" που λες ότι θα διορθώσει τις "παθολογίες αυτές"; Ένας μυς "αδύναμος" ή "σφιχτός" θεωρείται "παθολογικός" δηλαδή; Όταν λες για "σφιχτό" ή "αδύναμο" μυ, πώς τα ορίζεις ακριβώς; Όταν αναφέρεσαι "στη νεύρωση που δε γίνεται κανονικά λόγω σπονδύλων", τι εννοείς ακριβώς; Οι σπόνδυλοι πώς σχετίζονται με τη νεύρωση των μυών, ώστε να τους κάνουν "παθολογικούς" όπως λες; Το ίδιο ερώτημα και για "τα περιφερικά μπλοκαρίσματα στην πορεία του νεύρου". Αν ένα νεύρο "μπλοκαριστεί" γιατί πρέπει να οδηγήσει οπωσδήποτε σε δυσλειτουργικό μυ; Θεωρείς ότι μόνο ο μυς θα δυσλειτουργεί σε τέτοια περίπτωση; Και αν όχι, τι θα κάνεις με τις άλλες δομές που θα "δυσλειτουργούν"; Θα εφαρμόσεις την ίδια "θεραπεία" ή θεωρείς ότι αν "θεραπεύσεις" τους μύες θα "θεραπεύσεις" και τις άλλες δυσλειτουργικές δομές; Αν ένας "αδύναμος" μυς "διορθωθεί" όπως λες και "ακαριαία δυναμώνει και λειτουργεί φυσιολογικά", γιατί δεν εφαρμόζεται αυτή η "μέθοδος" ευρέως για ενδυνάμωση, παρά απαιτείται κατάλληλη άσκηση και χρόνος για ενδυνάμωση; Ή μήπως δεν αναφέρεσαι σε ενδυνάμωση αλλά σε λειτουργία γενικότερα; Και αν αναφέρεσαι σε λειτουργία, γιατί θεωρείς ένας "αδύναμο" μυ ως δυσλειτουργικό;
Όσο για τον πάγο, είσαι σίγουρος ότι προκαλεί αγγειοσυστολή μόνο και όχι αγγειοδιαστολή; Και γιατί πιστεύεις ότι χρησιμοποιείται για αγγειοσυστολή και όχι για κάτι άλλο; Τι θεωρείς ότι χρειαζόμαστε ακριβώς;
Σχετικά με τις διατάσεις, διάβασες ότι βλάπτουν και δεν προτείνονται σε καμία περίπτωση; Οι διατάσεις "κάτω του ενός δευτερολέπτου" ποιες είναι; Οι muscle energy techniques γιατί θεωρούνται ok; Προφανώς θα πλεονεκτούν αλλά γιατί τις θεωρείς "ανώτερες" της στατικής διάτασης και πού τις εφαρμόζεις;
Γενικώς, πολλά τα ερωτήματα με αυτά που γράφεις σε πολλές σου δημοσιεύσεις.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/11/2016 :  03:07:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Eνα ενα.Ενας σφιχτος μυς φυσικα και ειναι αδυνατος γιατι ειναι πιο κοντος και βεβαιως ειναι παθολογικος.Τα σπονδυλικα νευρα μπορουν να πιεστουν ειτε κατα την εξοδο τους η κατα την πορεια τους. Ο μυς που νευρωνετε απο αυτα μοιραια δε θα παιρνει το ας το πουμε ρευμα που χρειαζεται για να λειτουργει σωστα.Για ποιο λογο δεν εφαρμοζεται ευρεως αυτο που με ρωτας εχω καποιες ιδεες να σου πω.Δε διδασκονται στη σχολη ,δεν ειναι απο το χωρο της φθ αλλα απο την οστεοπαθητικη και τη χειροπρακτικη,σπανιζουν επισης οι συναδελφοι που ψαχνονται.Η ακαριαια ενδυναμωση που λεω ειναι οτι απο αδυναμος γινεται φυσιολογικος.Το εξτρα φυσικα θα το παρεις μονο με τα ειδικα προγραμματα ασκησεων και σε βαθος χρονου.
Στο συνεδριο αθλητιατρικης που οργανωσαμε αρχες του καλοκαιριου ηταν κεντρικος ομιλητης ενας καθηγητης απο το πανεπιστημιο του Ισραηλ και εκανε επιδειξη αυτου του τροπου θεραπειας για πρωτη φορα στην Ελλαδα.Εμβρονητο το πανελ με Νικολαου και αλλους κορυφαιους γιατρους χειροκροτουσε και ελεγε οτι ειναι μαγικη θεραπεια.
Ο παγος αρχικα κανει αγγειοσυστολη και μετα απο 15 20 λεπτα αγγειοδιαστολη.Οι διατασεις κατω του ενος δευτερολεπτου δεν ενεργοποιουν το αντανακλαστικο διατασης κατι που κανουν οι στατικες διατασεις.Οι muscle energy γινονται με συσπαση του ανταγωνιστη και ειναι ασφαλεις.Οι καλυτερες για μενα διατασεις και δεν το ανεφερα νωριτερα ειναι οι active release.Oι στατικες ειναι οι επικινδυνες

Edited by - spiros tsi on 22/11/2016 04:18:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000