Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Ερωτησεις για Garmin 310 xt
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Indiana13
Forum-Runner

Greece


54 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 28/11/2016 :  11:21:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ειμαι κατοχος του συγκεκριμενου ρολογιου και θα ηθελα παρακαλω οσοι γνωριζουν και εχουν αυτο το ρολοι να μου λύσουν κάποιες απορίες!!!
1ον Πως καλιμπραρουμε το υψωμετρο? Ειμαι διπλα στο κυμα και μου βγαζει 5 μετρα υψωμετρο ειναι καλη η ένδειξη?
2ον Ειναι καλυτερα να τελειωνει τελειως η μπαταρια και μετα να την φορτιζουμε η δεν παιζει ρολο αυτο για την μπαταρια?
3ον Καθε ποτε κανουμε reset & hard reset ειναι καλο για το ρολοι οταν δεν εχουμε προπονησεις περασμενες να κανουμε και ενα hard reset η μονο οταν κολλάει?
4ον Το πηρα απο Amazon αν παθει κατι(χτυπα ξυλο) η αντιπροσωπεία εδω με καλύπτει η πρεπει να το στειλω Αγγλια?
5ον Καποιος που το χρησιμοποιεί καιρο μπορει να μου πει αν γενικα οι μετρησεις τους ειναι αξιόπιστες(αποσταση,υψος,κλιση,ποδηλατο κολύμπι) θελω να το χρησιμοποιησω για τρεξιμο στο βουνο και λιγο κολυμπι και ποδηλατο
6ον Και ενα τελευταιο οταν αποφασισα να το αγορασω μου ειπαν οτι σταματησε να παραγετε ,απο το Amazon μου ηρθε ολοκαινουργιο ζελατινα πως ειναι δυνατον αφου επαψε να παραγετε εδω και χρονια!! Αν χρειαστω ανταλλακτικά θα μπορεσω εύκολα να βρω?


"Στο 20ό μίλι, νόμιζα ότι είχα πεθάνει. Στο 22ο μίλι, ευχόμουν να είχα πεθάνει. Στο 24ο μίλι, ήξερα πως είχα πεθάνει. Στο 26ο μίλι, συνειδητοποίησα ότι ήμουν πολύ σκληρός για να πεθάνω".

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2016 :  09:03:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Kαλημερα και με γεια το ρολοι.

1. Γενικα το υψομετρο στα τρεξιματικα ρολογια δεν ειναι απολυτα ακριβες, αλλα απ ο,τι εχω παρατηρησει του 310 ειναι αρκετα ακριβες συγκριτικα με αλλα. Διπλα στη θαλασσα θα επρεπε να ειναι 0, αλλα και το 5 που σου βγαζει δεν ειναι και φοβερο, μπορει σε επομενη προπονηση να πιασει καλυτερα τους δορυφορους και να δειξει πιο σωστη ενδειξη, παρακολουθησε το.

2. Απο αυτα που εχω διαβασει ειναι καλυτερα να το φορτιζεις οταν πεφτει κατω απο 20% (μενει δηλ. μια μπαρα πανω στο ρολοι) και παντα απο θυρα USB, οχι στην πριζα. Οταν δεν το χρησιμοποιεις να το κλεινεις τελειως.

3. Δεν υπαρχει λογος για τιποτα απο τα δυο, παρα μονο αν σου κολλησει.

4. Λογικα δε σε καλυπτει η εδω αντιπροσωπεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρη γι αυτο, ευχομαι να βγει καλο το ρολοι και να μη χρειαστει να μαθεις.

5. Για κολυμπι δεν ξερω, αλλα τρεξιμο και ποδηλασια ειναι αξιοπιστο.

6. Οντως εχει σταματησει να παραγεται εδω και καποιο καιρο, απλα υπαρχουν ακομα ρολογια που κυκλοφορησαν πριν σταματησει η παραγωγη του και δεν εχουν ακομη πουληθει. Δεν ξερω τι εννοεις λεγοντας ανταλλακτικα, πχ λουρακι, ζωνη παλμων κλπ? Τετοια βρισκεις.

Εγω το εχω 4.5 χρονια, εχει γραψει πανω απο 11.000 χλμ και δεν εχει παθει απολυτως τιποτα. Καλα τρεξιματα να εχεις!

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tolismark
Forum-Runner

Greece
94 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2016 :  14:15:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα, οσο αφορα το θεμα της εγγυησης, κανονικα η συσκευη εχει διεθνη εγγυηση απο την garmin, συνεπως ο καθε τοπικος αντιπροσωπος θα πρεπει να σε καλυψει. Στην πραγματικοτητα δεν θα το αποδεχθει και θα σου κανει "μουτρα" που δεν προτιμησες την εγχωρια αγορα.....μην αγχωνεσε ομως γιατι απο το καταστημα στην Αγγλια που το πηρες θα εξυπηρετηθεις και καλυτερα και γρηγοροτερα. Ειμαι παθων και μαθων....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Indiana13
Forum-Runner

Greece


54 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2016 :  20:33:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Elda Σ ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις,να σε κανω μια ερωτηση ακομη! Το ρολοι το εχεις δοκιμασει σε αγωνες βουνου οσον αφορα το υψόμετρο,και την αποσταση, και απο τις ενδείξεις εμεινες ευχαριστημένη?
tolismark σ ευχαριστω για την απαντηση !!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/11/2016 :  21:47:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Indiana13, το έχω δοκιμάσει εγώ στο βουνό. Μια χαρά είναι, μην ανησυχείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Indiana13
Forum-Runner

Greece


54 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/11/2016 :  23:37:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σ ευχαριστω πολυ Αλεξανδρα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dtziouvaras
Senior Forum-Runner

695 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/12/2016 :  15:27:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
και παντα απο θυρα USB

και γιατί οχι απο ρεύμα?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/12/2016 :  19:25:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by dtziouvaras

quote:
και παντα απο θυρα USB

και γιατί οχι απο ρεύμα?



Kαλα, οχι παντα, "κατα προτιμηση" ειναι το σωστο, αν τωρα δεν εχεις λαπτοπ διαθεσιμο ή επειγεσαι δεν τρεχει τιποτα να το φορτισεις και απο την πριζα. Απλα η αργη φορτιση (μεσω USB δηλαδη) ειναι καλυτερη για τη διαρκεια ζωης της μπαταριας απο τη γρηγορη (μεσω ρευματος). Εγω παντως ολα αυτα τα χρονια μονο απο το λαπτοπ το φορτιζω και βεβαια μολις φορτισει πληρως (να βγαλει δηλ. ενδειξη 100% completed και οχι 100% charging) το αποσυνδεω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2016 :  14:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια χαρά

Ένα πρόβλημα που έχει –τουλάχιστον το δικό μου- είναι ότι μπορεί να το κλείσεις (shut down) πλήρως φορτισμένο και την άλλη μέρα όταν το ανοίξεις να είναι στο 0% η μπαταρία. Εγώ το έχω συχνά πάνω στη usb στο pc και το παίρνω όταν είναι να τρέξω.

Για το τρέξιμο γενικά θα στα πουν κι οι υπόλοιποι.
Πολύ βολικό είναι να παραμετροποιήσεις κάποια οθόνη με 4 δεδομένα για διαλειμματικές.

Στο κολύμπι ανοιχτής θάλασσας (ελεύθερο) αν το φοράς στον καρπό μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση. Εγώ το φόραγα μέσα στο σκουφάκι, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οκ γίνεσαι λίγο τσίρκο, αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Το κολύμπι το έχω παραμετροποιήσει να μου μετράει χρόνο και ρυθμό για κάθε 100 μέτρα. Το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει, είναι ότι τα πρώτα 100 μέτρα στο ξεκίνημα ή μετά από κάποια αναστροφή, μου τα εμφανίζει αρκετά πιο αργά από την πραγματικότητα. Π.χ. κολυμπάω με σταθερό ρυθμό 2min/100m, κάνω 500 μέτρα και αναστροφή για επιστροφή. Το κομμάτι 500-600 μου το εμφανίζει σε ρυθμό 3m/100m.
Έχει επίσης και alerts σε ήχο ή δόνηση. ΠΧ κολυμπάς και του έχεις ορίσει ανά 5-10 λεπτά να δονείται για να ξέρεις που βρίσκεσαι.

Επίσης, το έχω χρησιμοποιήσει σε κλειστή πισίνα, στον καρπό και με κλειστό το gps και πάταγα χειροκίνητα κάθε 100m το lap.

Τέλος, είναι πολύ βολικό σε τρίαθλο (ή δίαθλο ή Aquathlon). Το έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές. Το σετάρεις από πριν και με το πάτημα ενός κουμπιού καταγράφει χωριστά κάθε άθλημα, τις αλλαγές και το συνολικό χρόνο.

Στο ποδήλατο πάντως δε βολεύει να το φοράς στο χέρι. Καλύτερα να το βάζεις στο τιμόνι.

Για περισσότερα

https://www.dcrainmaker.com/2009/09/garmin-forerunner-310xt-in-depth-review.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2016 :  18:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Aroulio


Ένα πρόβλημα που έχει –τουλάχιστον το δικό μου- είναι ότι μπορεί να το κλείσεις (shut down) πλήρως φορτισμένο και την άλλη μέρα όταν το ανοίξεις να είναι στο 0% η μπαταρία.



Εμενα δε μου εχει συμβει ποτε αυτο ολα αυτα τα χορνια. Όποτε το εχω φορτισει πληρως, οταν το ανοιξω ειτε την επομενη ειτε τη μεθεπομενη μερα, ετσι το βρισκω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Indiana13
Forum-Runner

Greece


54 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/12/2016 :  23:50:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Aroulio ευχαριστω για τις απαντησεις,μηπως οταν το κλείνεις δεν απενεργοποιεις το gps,στην θαλασσα θα το χρησιμοποιήσω αργοτερα,οχι σε αγωνα οποτε δεν θα με πειράξει να το εχω στο σκουφακι αφου ετσι θα εχει καλυτερα αποτελεσματα,το ρολοι το εχεις καιρο? Απο τις ενδείξεις εισαι ευχαριστημένος?διαβασα σε αλλη συζήτηση εδω μεσα οτι στο garmin connect υπαρχει μια ρύθμιση που βελτιωνει το υψομετρο αν την επιλεξεις!Ισχυει αυτο? Με ενδιαφέρει πολυ το υψομετρο τρεχω αλλα και πεζοπορο πολυ στο βουνο,παντως εχω να πω οτι το ρολοι ειναι πολυ καλο σε σχεση με την τιμη και αυτα που σου προσφερει, ειναι λιγο ογκώδες αλλα αυτο το ρολοι το αγοραζεις σας εργαλιο προπονητής και οχι για να πας σε γάμο,
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/12/2016 :  09:10:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το 310 (έχω και το 210). Σκέψου ότι είναι μοντέλο του 2009 κι ακόμα θεωρείται καλό. Ξέρω ότι στο Πεδίο του Άρεως που τρέχω, σε κυκλική διαδρομή 1.270 μέτρων, μου προσθέτει περίπου 2-3%. Μια φορά μου έγραψε 10άρι 90sec πιο γρήγορο και είχα χαρεί. ΟΚ, πλέον το αντέχω. Με το υψόμετρο δεν έχω ασχοληθεί. Μέσα στη σελίδα garmin connect υπάρχει ρύθμιση για διόρθωση υψομέτρου, αλλά δεν έχω άποψη. Όντως το ρολόι είναι value for money και το μέγεθος του, το συνηθίζεις. Επίσης, έχει πολύ μεγάλυ διάρκεια -περί τις 15 ώρες- ενώ το έχω δοκιμάζει και φορτίζει εν κινήσει, συνεχίζοντας την καταγραφή δεδομένων (απλά η οθόνη γράφει charging)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000