Fitness Pulse
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Συχνές κράμπες - Μήπως φταίει η έλλειψη μαγνησίου;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

andrianak
Forum-Runner

78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 16/11/2017 :  13:09:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γνωρίζω ότι το μαγνήσιο ωφελεί στην καλή λειτουργία των μυών. Επίσης ότι η έλλειψη του οδηγεί σε κράμπες. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως συμβαίνει να έχω κράμπες σχεδόν κάθε εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο πόδι κοντά στην περιοχή του ποσαγωγού ενώ παίρνω μαγνήσιο 400μγ την ημέρα εδώ και 2 μήνες. Μήπως μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει;

HAGI
Forum-Runner

Greece
198 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/11/2017 :  14:40:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit HAGI Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν δεν οφείλετε στην έλειψη Μαγνησίου ή σε κάποιο άλλο ιχνοστοιχείο όπως: ασβεστίο, καλίο, νατρίο). Μπορεί να προκαλείτε από
κακή οξυγόνοση της περιοχής (χαμηλό αιματοκρίτη-αναιμία) η προβλήματα στην ροή του αίματος στις αρτηρίες (αθηροσκλήρωση).

Αν οι κράμπες επιμένουν καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό γιατί μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρότερης κατάστασης όπως προβλήματα στο κυκλοφορικό ή ορμονικά κ.λ.π.www.endurancescience.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrianak
Forum-Runner

78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/12/2017 :  11:15:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πήγα σε φυσιοθεραπευτή για ένα πρόβλημα ποδοκνημικής και του ανέφερα και αυτό με τις κράμπες. Βασικά μου εξήγησε ότι το σημείο που με πιάνει κράμπα είναι κοντά στο προσαγωγό και σε τένοντα, δεν μπορεί να καταλάβει απο που προέρχεται ο πόνος ίσως προέρχεται απο κάπου αλλού, απλά μου σύστησε να κάνω ειδικές ασκήσεις. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν με έχουν στείλει για χιλιάδες εξετάσεις με αποτέλεσμα να είναι καθαρές. Δυο χρόνια και δεν έχουμε βγάλει άκρη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/01/2018 :  19:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by andrianak

Πήγα σε φυσιοθεραπευτή για ένα πρόβλημα ποδοκνημικής και του ανέφερα και αυτό με τις κράμπες. Βασικά μου εξήγησε ότι το σημείο που με πιάνει κράμπα είναι κοντά στο προσαγωγό και σε τένοντα, δεν μπορεί να καταλάβει απο που προέρχεται ο πόνος ίσως προέρχεται απο κάπου αλλού, απλά μου σύστησε να κάνω ειδικές ασκήσεις. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν με έχουν στείλει για χιλιάδες εξετάσεις με αποτέλεσμα να είναι καθαρές. Δυο χρόνια και δεν έχουμε βγάλει άκρη!Είναι πιθανό να πρόκειται για εκδήλωση νευραλγίας δισκογενούς προέλευσης δλδ από την σπονδυλική σου στήλη-μέση.

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


150 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2018 :  14:15:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητοί συντρέχτες,

Οι μυϊκές κράμπες που προκαλούνται κατά την άσκηση ("exercise associated muscle cramps" για να το ψάξετε και μόνοι/ες σας) δεν φαίνεται να σχετίζονται με διαταραχή ηλεκτρολυτών/ιχνοστοιχείων (ιόντα καλίου, νατρίου, μαγνησίου κ.ά.), ούτε σε δρομείς, ούτε σε άλλες ομάδες ανθρώπων που έχουν μελετηθεί. Επομένως, είναι φρόνιμο να μην καταφεύγετε σε πρόσληψη αντίστοιχων συμπληρωμάτων, αν δεν συντρέχει άλλος λόγος και/ή αν δεν υπάρχει συνταγή ιατρού. Ακόμα, η αιτία πρόκλησής τους δεν έχει εξακριβωθεί και υπάρχουν θεωρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά 100%. Οπότε, ό,τι και να προτείνεται ως θεραπεία, δεν είναι 100% τεκμηριωμένη.

Το αν οι κράμπες συνδέονται ή όχι με νευραλγία δισκογενούς προέλευσης, να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που να το υποστηρίζει. Αν κάποιος έχει κάποιο άρθρο που να το αναφέρει, παρακαλώ ας μου το στείλει να το μελετήσω κι εγώ.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2018 :  16:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς, η βιβλιογραφία βοά επ'αυτού και άρα υπάρχουν πολλές μελέτες που το έχουν αποδείξε! Το γεγονός ότι κάτι δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας δεν σημαίνει πως δεν υφίσταται........Άρα μάλλον κακώς τονίζεις αγαπητέ συντρέχτη.
Με εκτίμηση!

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2018 :  17:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν συνεχίζεις να νιώθεις πόνο και πρίξιμο στη λεκάνη μέχρι τους γλουτούς το πρίξιμο δεν είναι ορατό να κάθεσε στην καρέκλα και να νιώθεις μούδιασμα και το δεξί σου πόδι δεν μπορείς να το σταυρώσεις πάνω στο αριστερό για 1,5 ολόκληρο χρόνο τι κάνεις; (Έχω κάνει χίλιες δύο εξετάσεις που είναι ολοκάθαρες σύμφωνα με γιατρούς παθολόγους, ορθοπεδικούς, χειρούργους, νευρολόγους και έχω κάνει φυσιοθεραπείες για διάφορα σύνδρομα και όλων των ειδών παυσίπονα). Το καλοκαίρι ασχολήθηκα με το κολύμπι αλλά δεν είδα καμια βελτίωση. Καμιά εισήγηση;

Επίσης παραθέτω και το παραπάνω ποστάρισμα του/της adrianak 29/09/2017 το οποίο υποψιάζει για παθολογία Σπονδυλικής Στήλης (επαναλαμβάνω: όχι κατ'ανάγκη ανιχνεύσιμη εργαστηριακά!). Τέλος το γεγονός ότι ο ασθενής/αθλητής αναφέρει αυτό που βιώνει ΩΣ ΚΡΑΜΠΑ δεν σημαίνει ότι πρόκειται και για κράμπα με την αυστηρή ιατρική έννοια του όρου. Επομένως ο οποιοσδήποτε ειδικός ασχοληθεί με αυτό καλέιται πρώτα απ'όλα να το ξεκαθαρίσει αυτό.

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Edited by - sabbas1 on 26/01/2018 17:12:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


150 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/01/2018 :  22:05:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ sabbas1,

Αν βρεις ΜΙΑ αξιόπιστη έρευνα (αναφέρεις πολλές αλλά στείλε μου μόνο μία), στείλε την να τη διαβάσω. Όσες συστηματικές ανασκοπήσεις έχουν μελετήσει τις μυϊκές κράμπες, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου ΔΕΝ μπορούν να προλάβουν τις μυϊκές κράμπες (τις ιδιοπαθείς - για τις προκαλούμενες κατά την άσκηση δε βρήκα καν τυχαιοποιημένες μελέτες!). Δες παρακάτω για λεπτομέρειες:

1) http://onlinelibrary.wiley.com/wol1/doi/10.1002/14651858.CD009402.pub2/abstract - Από την βάση Cochrane μια συστηματική ανασκόπηση του 2012 που καταλήγει "It is unlikely that magnesium supplementation provides clinically meaningful cramp prophylaxis to older adults experiencing skeletal muscle cramps. In contrast, for those experiencing pregnancy-associated rest cramps the literature is conflicting and further research in this patient population is needed. We found no randomized controlled trials evaluating magnesium for exercise-associated muscle cramps or disease state-associated muscle cramps (for example amyotrophic lateral sclerosis/motor neuron disease)."

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24280947 - Μια συστηματική ανασκόπηση του 2014, που καταλήγει "Magnesium therapy does not appear to be effective in the treatment of NLC (nocturnal leg cramps) in the general population, but may have a small effect in pregnant women. Further research using better designed RCTs is necessary."

3) http://pubmedcentralcanada.ca/pmcc/articles/PMC4429847/pdf/2015-1113.pdf - Μια συστηματική ανασκόπηση του 2014 που καταλήγει στη σελ. 6 για το μαγνήσιο "The systematic review we found concluded that it was unlikely that magnesium supplementation provides clinically meaningful cramp prophylaxis to older adults experiencing skeletal muscle cramps."

Αν, λοιπόν, έχεις κάποιες ισχυρότερες έρευνες, καλό θα ήταν να τις παραθέσεις για να πέσουν στην αντίληψη όλων μας και να μην κάνουμε ό,τι κατεβαίνει στο μυαλό μας.

Όσο για το πρόβλημα της φίλης μας, αν μας αναλύσεις τον κλινικό σου συλλογισμό που σε οδηγεί στο ότι υποψιάζεσαι παθολογία στη Σ.Σ. και μάλιστα τη συγκεκριμένη που ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου, με χαρά μου να το συζητήσουμε. Χωρίς κλινική εξέταση, ρισκάρεις να πέσεις πολύ έξω. Χωρίς έρευνα που να συνδέει με οποιοδήποτε τρόπο τις κράμπες με τη νευραλγία που προανέφερες, επίσης πέφτεις περισσότερο έξω.

Με εκτίμηση και σεβασμό στη διαφορετική άποψη,

ΥΓ Το αρχικό ερώτημα αφορούσε τις κράμπες και το αν ευθύνεται ή όχι το μαγνήσιο. Μπέρδεψες τα ποσταρίσματα της andrianak, αλλά και πάλι είναι παράτολμο να συνδέεις τα συμπτώματα που αναφέρονται με παθολογία Σ.Σ., πόσο μάλλον με δισκογενή προέλευση.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/02/2018 :  11:24:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα.
Θεωρώ πως έγιναν κάποιες παρανοήσεις:
1ον Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τα συμπληρώματα Mg ασκούν θεραπευτική επίδραση επί των μυικών κραμπών. Ως εκ τούτου συμφωνώ απόλυτα με τις ανασκοπήσεις που αναφέρονται, αν και, θεωρώ πως ήταν περιττή η παράθεσή τους δεδομένου ότι το συγκεκριμένο θέμα εδώ και χρόνια έχει πλήρως διερευνηθεί και απαντηθεί.
2ον. Πολλοί αθλητές-ασθενείς έρχονται και μας λένε:Έπαθα θλάση στο τάδε σημείο ή διάστρεμμα στην άρθρωσή μου κ.λ.π.
Με λίγα λόγια έχει διαγνώσει ήδη τον τραυματισμό τους/πρόβλημα. Έτσι λοιπόν και ο/η adrianak μας μιλά για κράμπες.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πρόκειται πράγματι για κράμπες!! ή για κάτι άλλο !!
Και σε αυτό προσπάθησα να βοηθήσω τον/την αθλητή με την λογική ότι συσφικτικά άλγη και μουδιάσματα κάτω άκρων εδράζονται στην Σπονδυλική στήλη και τέτοια αναφέρει αρκετά ο συγκεκριμένος αθλητής.....Απ¨εκεί κι έπειτα μπορώ να παραθέσω αρκετή βιβλιογραφία και μελέτες που υποστηρίζουν το παραπάνω αλλά όχι εδώ........Εδώ είναι ένα δρομικό foroum και προσπαθούμε ό ένας να βοηθά τον άλλο με τις γνώσεις του και την εμπειρία του και όχι να αντιπαρατίθενται επιστημονικά. Έτσι το βλέπω.....
Και πάλι με εκτίμηση καισεβασμό!
Υ.Γ : Σε pm στην διάθεσή σου τα βιβλιογραφικά μου επιχειρήματα.
Ας μην παίξουμε εδώ εκείνο το παιχνίδι όπου, πιτσιρικάδες , μαζευόμαστε, τις..........έξω και τις μετρούσαμε !
Όσο για τις συμβουλές σου για το αν ρισκάρω ή όχι σ¨ευχαριστώ αλλά θεωρώ ότι δεν τις έχω ανάγκη....!!

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


150 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/02/2018 :  21:18:56  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και πάλι.

Φαντάζομαι ότι ο όρος "κράμπα" είναι κατανοητός σε δρομείς όπως του forum αυτού. Το αν οι κράμπες ή τα μουδιάσματα "εδράζονται στη σπονδυλική στήλη" (ΣΣ), το μεταφράζω ως ότι υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκεται η ΣΣ και όχι ότι εμπλέκεται σίγουρα η ΣΣ. Χωρίς κλινική εξέταση, δεν μπορούμε να μιλάμε για "νευραλγία δισκογενούς προέλευσης", διότι ένα νεύρο μπορεί να στραγγαλιστεί σε πολλά σημεία στο σώμα μας και όχι αποκλειστικά στη ΣΣ ή λόγω του δίσκου. Η συγκεκριμένη φίλη μας έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις και αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχοντας πάρει πάρα πολλές γνώμες. Είναι πιθανότερο να μην έχει ξεφύγει η συσχέτιση ενός δίσκου που συμπιέζει νεύρο, παρά να έχει ξεφύγει τέτοια συσχέτιση. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε συμβουλή για πιθανή διάγνωση στο συγκεκριμένο περιστατικό μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα, όχι καλύτερα.
Δεν πρόκειται ούτε να μετρήσουμε ούτε να ζυγίσουμε τίποτα! Απλώς, γράφουμε ό,τι θεωρούμε σωστό. Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις μάλλον βοηθάνε παρά δυσκολεύουν τον διαδικτυακό διάλογο. Αν θεώρησε ο οποιοσδήποτε ότι θίχτηκε από τα γραφόμενά μου, ζητάω απλά συγγνώμη. Σκοπός μου ήταν να τεκμηριώσω αυτά που έγραψα. Βιβλιογραφικά επιχειρήματα δε χρειάζομαι, τα αναζητάω πρώτος εγώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sabbas1
Advanced Forum-Runner

Greece
247 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/02/2018 :  08:46:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by physiorunner

Καλησπέρα και πάλι.

Φαντάζομαι ότι ο όρος "κράμπα" είναι κατανοητός σε δρομείς όπως του forum αυτού. Το αν οι κράμπες ή τα μουδιάσματα "εδράζονται στη σπονδυλική στήλη" (ΣΣ), το μεταφράζω ως ότι υπάρχει πιθανότητα να εμπλέκεται η ΣΣ και όχι ότι εμπλέκεται σίγουρα η ΣΣ. Χωρίς κλινική εξέταση, δεν μπορούμε να μιλάμε για "νευραλγία δισκογενούς προέλευσης", διότι ένα νεύρο μπορεί να στραγγαλιστεί σε πολλά σημεία στο σώμα μας και όχι αποκλειστικά στη ΣΣ ή λόγω του δίσκου. Η συγκεκριμένη φίλη μας έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις και αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχοντας πάρει πάρα πολλές γνώμες. Είναι πιθανότερο να μην έχει ξεφύγει η συσχέτιση ενός δίσκου που συμπιέζει νεύρο, παρά να έχει ξεφύγει τέτοια συσχέτιση. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε συμβουλή για πιθανή διάγνωση στο συγκεκριμένο περιστατικό μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα, όχι καλύτερα.
Δεν πρόκειται ούτε να μετρήσουμε ούτε να ζυγίσουμε τίποτα! Απλώς, γράφουμε ό,τι θεωρούμε σωστό. Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις μάλλον βοηθάνε παρά δυσκολεύουν τον διαδικτυακό διάλογο. Αν θεώρησε ο οποιοσδήποτε ότι θίχτηκε από τα γραφόμενά μου, ζητάω απλά συγγνώμη. Σκοπός μου ήταν να τεκμηριώσω αυτά που έγραψα. Βιβλιογραφικά επιχειρήματα δε χρειάζομαι, τα αναζητάω πρώτος εγώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

"Μέτρον άριστον"


Καλά τρεξίματα με υγεία!ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000