Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  10:38:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Για να κατανοήσουμε το πώς και πόσο, μπορεί να επηρεάσει η καταγραφή μιας άποψης μέσα σε ένα forum , σας ενημερώνω ότι (χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος) τις τελευταίες 2 εβδομάδες, παίρνω βάμμα κράταιγου.

Αυτό το αναφέρει κάποιος ο οποίος είχε χρόνιο πρόβλημα Κ.Μ, έχει κάνει ablation τον Νοέμβρη του 2011 και φαίνεται να πηγαίνει Δόξα τω Θεό καλά.

Φανταστείτε τι effect μπορεί να έχει η άποψη όποιου, σε κάποιον που παραμένει επί μακρόν σε ΚΜ, ή εν πάσει περιπτώσει ταλαιπωρείται όντας απελπισμένος.

Και πάλι Χριστός Ανέστη
& Keep on rocking !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

johnc
Newbie Forum Runner

Greece


36 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/04/2015 :  17:14:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλους.Τον τελευταίο καιρό διαβάζω το φόρουμ και βρίσκω παρηγοριά.Καταρχάς να συστηθώ.Είμαι ο Γιάννης,είμαι 23 ετών και πάσχω απο κοιλιακές και κολπικές έκτακτες συστολές και μία φορά έπαθα μια υπερκοιλιακή ταχυκαρδία που απο ότι μου είπαν πρόκειται για κομβική ταχυκαρδία επανεισόδου(207 παλμοί μαξ και ανατάχθηκε με 6 μιλιγκραμ αδενοσίνης).Επίσης κάποιες φορές παθαίνω μία αρρυθμία η οποία δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί ακόμη σε κάποιο χόλτερ η ΗΚΓ.Αρχίζει ξαφνικά με αρκετούς χτύπους γύρω στους 130-150 και η καρδιά χτυπάει εντελώς άρρυθμα σαν να αποδιοργανώνεται και νιώθω ένα παράξενο αίσθημα στο στήθος σαν να με πιέζει κάποιος την καρδιά με το χέρι του και σαν να φτερουγίζει.Κρατάει απο δευτερόλεπτα εως και 15 λεπτά και σταματάει απο μόνη της.Εκείνη την ώρα μου βγαίνει αυθόρμητα να βήξω και να σκύψω κάτω.Επίσης έχω πολλά ρεψίματα(εκείνη την ώρα).Ο λόγος που γράφω είναι οτι φοβάμαι να βγώ απο το σπίτι και έχει καταστραφεί η ζωή μου.Θα πάρω τηλέφωνο σήμερα έναν πολύ καλό ηλεκτροφυσιολόγο καθηγητή για να δούμε τι θα γίνει.Δε νομίζω να μου πει κάτι για ablation καθώς υπερκοιλιακή έπαθα μόνο μια φορά μέχρι στιγμής.
Ξέχασα να αναφέρω πως έχω μια ελαφριά πρόπτωση και μικρή ανεπάρκεια στη μιτροειδή βαλβίδα.Επίσης μετά απο γαστροσκόπιση που έκανα για το στομάχι διαγνώστηκε οτι έχω γαστρίτιδα-ΓΟΠ και μια διαφραγματοκήλη 2 εκατοστών.

Edited by - johnc on 20/04/2015 17:18:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2015 :  15:18:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
johnc

"κακώς ήλθες" στην παρέα.
το κακώς έχει να κάνει με το ότι το θέμα αρρυθμία, δυστυχώς για κάποιο λόγο εξαπλώνεται με τρελούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν new entries στο forum.
εγώ σου γράφω θέλοντας να σου μεταφέρω την δική μου περίπτωση η οποία έχει σχέση και με το στομάχι.
για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, θα σου πώ πως ήμουν χρόνιος ασθενής Κολπικής Μαρμαρυγής, η οποία ανατάχθει πριν κάποια χρόνια μετά απο ablation, κατά την διάρκεια του οποίου, "έκαψαν" και τα γάγγλια του παρασυμπαθητικού.
επαναλαμβάνω, ότι αυτό αποτελεί καταγραφή της δικής μου περίπτωσης και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιου είδους συνάφεια με την δική σου περίπτωση.

όπως και νάχει, κουράγιο, λύση υπάρχει και θα στην προτείνει ο ηλεκτροφυσιολόγος σου

keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

johnc
Newbie Forum Runner

Greece


36 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2015 :  16:33:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα φίλε στάτους!Χαίρομαι που είσαι καλα τώρα.Μακάρι να γίνω και εγώ γιατί η ζωή μου είναι ελεινή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kakao74
Newbie Forum Runner

Greece
13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2015 :  23:20:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
gias sas pedia xristos anesti kai xronia polla . exthes to brady stis 3.35 akribos xypnisa me treli taxykardia/arrythmia pou den prolabena na metrisw palmous prwth fora mou synaibei mesa ston ypno. epeita apo liga lepta(to poly 4 me 5) oi palmoi eginan fysiologikoi kai meta apo liga lepta arxisan oi arrythmies (ektaktes kai ligakoi grigoroi palmoi) kai epeita meta 5 min pali fysiologika ta pragmata.Re pedia eleos ti einai ola auta oi giatroi mou lene gia psyxoswmatika alla auto pou mou synebei den mou miazei me psyxosomatika. Den xerw alla exw apogoiteuei me ola kai me olous. exw sterepsei teleiws apo dynami kai ypomoni. den exw oute diathesi na grapsw sto foroum . Apla skeftomai na parw pali seroxat giati me eixe boithisei alla mono stis ektaktes. Stis rypes pou erxontai (taxypalmies arrythmes) den xerw an me boithisei . Kai mou eipe mia pa8ologos na parw kai magnisio. Alla me blepw na kleinw rantebou sto axepa se arrythmiologo giati den paei allo KOURASTKA eleos pia ypomoni telos :(
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

johnc
Newbie Forum Runner

Greece


36 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/04/2015 :  23:38:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βρές έναν καλό ηλεκτοφυσιολόγο και πάνε φίλε !
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

theokal
Newbie Forum Runner

Greece
26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2015 :  17:51:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@ starusquo

Σχετικά με τον κράταιγο, τον ανακάλυψα πριν κανα μήνα και λαμβάνω ένα βάμμα κράταιγου, 30σταγόνες τρείς φορές την ημέρα. Επίσης η εταιρεία που παίρνω τις βιταμίνες -για τις οποίες κατηγορήθηκα τόσο-, έχει κυκλοφορήσει ένα συμπλήρωμα κατά της υπέρτασης το οποίο περιέχει 150mg εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και 300mg εκχύλισμα κράταιγου (hawthorn στα αγγλικά). Προσωπικά είναι νωρίς να εκτιμήσω αν είδα καλό, θα δείξει. Φαίνεται όμως -όπως θα δείτε παρακάτω- ότι οι ωφέλειες για την καρδιά είναι σημαντικές και οι παρενέργειες ελάχιστες. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις φαίνεται να δρα ενισχυτικά στη λήψη μαζί με φάρμακα. Και πριν κάποιοι μου επιτεθείτε πάλι, δεν τα λέω εγώ, Πανεπιστήμιο τα λέει!!


Hawthorn (Crataegus)
....Παραδοσιακά, τα μούρα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών προβλημάτων που κυμαίνονται από καρδιακή αρρυθμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνος στο στήθος, σκλήρυνση των αρτηριών, και καρδιακή ανεπάρκεια. ..... περιέχει αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των procyandins ολιγομερή (OPCs, βρίσκονται επίσης σε σταφύλια) και κερκετίνη. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες ... Οι ελεύθερες ρίζες εμφανίζονται φυσικά στο σώμα και αυξάνονται σε αριθμό όσο γερνάμε... πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης.... τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο Hawthorn μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει μερικές από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά όταν πρόκειται για καρδιακές παθήσεις.... τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία από βλάβες....
Φαρμακευτικές χρήσεις και ενδείξεις
χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και βοηθούν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της υψηλής χοληστερόλης... αύξηση της στεφανιαίας ροής αίματος ... βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση... Μια σειρά από μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Hawthorn σημαντικά βελτιωμένη λειτουργία της καρδιάς. Μελέτες δείχνουν επίσης το βότανο μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα ενός ατόμου να ασκήθει μετά από καρδιακή ανεπάρκεια. ...βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου (όπως δύσπνοια και κόπωση). Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα Hawthorn (900 mg / ημέρα) που λαμβάνονται για 2 μήνες ήταν εξίσου αποτελεσματικό με χαμηλές δόσεις καπτοπρίλη (ένα φάρμακο συνταγών της καρδιάς) σε βελτίωση των συμπτωμάτων της καρδιακής ανεπάρκειας.
Μια μεγάλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα τυποποιημένο συμπλήρωμα Hawthorn ήταν αποτελεσματική σε 952 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Η μελέτη συνέκρινε συμβατικές μεθόδους θεραπευτική αγωγή καρδιακής ανεπάρκειας (με διαφορετικά φάρμακα), με κράταιγο μόνο και πέραν των φαρμάκων. Μετά από 2 χρόνια, τα κλινικά συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας (αίσθημα παλμών, αναπνευστικά προβλήματα και κόπωση) μειώθηκαν σημαντικά στους ασθενείς που λάμβαναν το συμπλήρωμα κράταιγο. Οι άνθρωποι που παίρνουν κράταιγος έλαβε επίσης λιγότερα φάρμακα για την κατάστασή τους.
Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια σοβαρή κατάσταση, και δεν πρέπει ποτέ να προσπαθούν να αυτο θεραπεία με κράταιγο. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν κράταιγο είναι κατάλληλο για εσάς.
Πόνο στο στήθος (στηθάγχη)
Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν Hawthorn μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου στο στήθος (στηθάγχη), η οποία προκαλείται από χαμηλή ροή του αίματος προς την καρδιά. ... Όσοι έλαβαν Hawthorn είδαν βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και ήταν επίσης σε θέση να ασκήθούν για μεγαλύτερο διάστημα .. βρέθηκε να είναι αποτελεσματική για την υπέρταση σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι έλαβαν επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα...εκείνοι που έπαιρνα κράταιγο είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνα που έπαιρναν το εικονικό φάρμακο.
Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε το Hawthorn, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.
τα βότανα περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδρούν με άλλα βότανα, συμπληρώματα ή φάρμακα.Οι παρενέργειες του Hawthorn είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, αίσθημα παλμών και (αίσθηση ενός αγωνιστικού καρδιάς). Μια πρόσφατη ανασκόπηση των 29 κλινικές μελέτες με περισσότερους από 5.500 ασθενείς διαπιστώθηκε ότι κράταιγο ήταν ασφαλής όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις. Δόσεις βρέθηκε να είναι ασφαλής ήταν από 160 - 1800 mg ημερησίως και 3-24 εβδομάδες σε μήκος.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι μια σοβαρή κατάσταση...Είναι σημαντικό να σημειώσετε τυχόν αλλαγές που αισθάνεστε ενώ παίρνετε κράταιγο. Οι άνθρωποι που βιώνουν περισσότερο πόνο, περισσότερες επιθέσεις στηθάγχης, ή περισσότερο εξάντληση, στο περπάτημα ή την άσκηση θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε το Hawthorn... Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ζάλη, ίλιγγο, πονοκεφάλους, ημικρανίες, και αίσθημα παλμών.
Πιθανές αλληλεπιδράσεις
Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων από βότανα. Αν είστε ήδη σε θεραπεία με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα φάρμακα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Hawthorn χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας:
Διγοξίνη - Hawthorn μπορεί να ενισχύσει τη δράση της διγοξίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.
Οι βήτα-αναστολείς - Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Hawthorn μπορεί να κάνει τα αποτελέσματα αυτών των φαρμάκων ισχυρότερη. Αυτά περιλαμβάνουν:
Atenolol (Tenormin)
Μετοπρολόλη (Lopressor, Toprol-XL)
Προπρανολόλη (Inderal, Inderal LA)
Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου - Αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος και της στηθάγχης με διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Hawthorn μπορεί να κάνει τα αποτελέσματα αυτών των φαρμάκων ισχυρότερη. Αυτά περιλαμβάνουν:
Norvasc (αμλοδιπίνη)
Cardizem (διλτιαζέμη)
Procardia (νιφεδιπίνη)
Phenylephrine - Σε μια εργαστηριακή μελέτη, ένα αλκοολούχο εκχύλισμα Hawthorn φρούτα μείωσε τις επιπτώσεις της φαινυλεφρίνης, ένα φάρμακο που συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βρίσκεται συνήθως σε ρινικό αποσυμφορητικό προϊόντα.
Φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία (φωσφοδιεστεράσης-5 αναστολείς) - Όταν χρησιμοποιείται μαζί με Hawthorn, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αρτηριακής πίεσης σε πολύ χαμηλή.
Νιτρικά άλατα - Τα φάρμακα αυτά αυξάνουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τη λήψη Hawthorn μαζί τους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ζάλης ή ελαφρύ πονοκέφαλου.

Και πριν κάποιοι μου επιτεθείτε πάλι, τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, το Πανεπιστήμιο το λέει!!

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/hawthorn#ixzz3Y2rwOEVn
Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center

Για περισσότερα ανατρέξτε στην παραπάνω διεύθυνση.

Ελπίζω να βοήθησα και καλή καρδιά σε όλους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

johnc
Newbie Forum Runner

Greece


36 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2015 :  21:36:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by theokal

@ starusquo

Σχετικά με τον κράταιγο, τον ανακάλυψα πριν κανα μήνα και λαμβάνω ένα βάμμα κράταιγου, 30σταγόνες τρείς φορές την ημέρα. Επίσης η εταιρεία που παίρνω τις βιταμίνες -για τις οποίες κατηγορήθηκα τόσο-, έχει κυκλοφορήσει ένα συμπλήρωμα κατά της υπέρτασης το οποίο περιέχει 150mg εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και 300mg εκχύλισμα κράταιγου (hawthorn στα αγγλικά). Προσωπικά είναι νωρίς να εκτιμήσω αν είδα καλό, θα δείξει. Φαίνεται όμως -όπως θα δείτε παρακάτω- ότι οι ωφέλειες για την καρδιά είναι σημαντικές και οι παρενέργειες ελάχιστες. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις φαίνεται να δρα ενισχυτικά στη λήψη μαζί με φάρμακα. Και πριν κάποιοι μου επιτεθείτε πάλι, δεν τα λέω εγώ, Πανεπιστήμιο τα λέει!!


Hawthorn (Crataegus)
....Παραδοσιακά, τα μούρα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών προβλημάτων που κυμαίνονται από καρδιακή αρρυθμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνος στο στήθος, σκλήρυνση των αρτηριών, και καρδιακή ανεπάρκεια. ..... περιέχει αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των procyandins ολιγομερή (OPCs, βρίσκονται επίσης σε σταφύλια) και κερκετίνη. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες ... Οι ελεύθερες ρίζες εμφανίζονται φυσικά στο σώμα και αυξάνονται σε αριθμό όσο γερνάμε... πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης.... τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο Hawthorn μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει μερικές από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά όταν πρόκειται για καρδιακές παθήσεις.... τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία από βλάβες....
Φαρμακευτικές χρήσεις και ενδείξεις
χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και βοηθούν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της υψηλής χοληστερόλης... αύξηση της στεφανιαίας ροής αίματος ... βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση... Μια σειρά από μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Hawthorn σημαντικά βελτιωμένη λειτουργία της καρδιάς. Μελέτες δείχνουν επίσης το βότανο μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα ενός ατόμου να ασκήθει μετά από καρδιακή ανεπάρκεια. ...βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου (όπως δύσπνοια και κόπωση). Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα Hawthorn (900 mg / ημέρα) που λαμβάνονται για 2 μήνες ήταν εξίσου αποτελεσματικό με χαμηλές δόσεις καπτοπρίλη (ένα φάρμακο συνταγών της καρδιάς) σε βελτίωση των συμπτωμάτων της καρδιακής ανεπάρκειας.
Μια μεγάλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα τυποποιημένο συμπλήρωμα Hawthorn ήταν αποτελεσματική σε 952 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Η μελέτη συνέκρινε συμβατικές μεθόδους θεραπευτική αγωγή καρδιακής ανεπάρκειας (με διαφορετικά φάρμακα), με κράταιγο μόνο και πέραν των φαρμάκων. Μετά από 2 χρόνια, τα κλινικά συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας (αίσθημα παλμών, αναπνευστικά προβλήματα και κόπωση) μειώθηκαν σημαντικά στους ασθενείς που λάμβαναν το συμπλήρωμα κράταιγο. Οι άνθρωποι που παίρνουν κράταιγος έλαβε επίσης λιγότερα φάρμακα για την κατάστασή τους.
Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια σοβαρή κατάσταση, και δεν πρέπει ποτέ να προσπαθούν να αυτο θεραπεία με κράταιγο. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν κράταιγο είναι κατάλληλο για εσάς.
Πόνο στο στήθος (στηθάγχη)
Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν Hawthorn μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου στο στήθος (στηθάγχη), η οποία προκαλείται από χαμηλή ροή του αίματος προς την καρδιά. ... Όσοι έλαβαν Hawthorn είδαν βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και ήταν επίσης σε θέση να ασκήθούν για μεγαλύτερο διάστημα .. βρέθηκε να είναι αποτελεσματική για την υπέρταση σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι έλαβαν επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα...εκείνοι που έπαιρνα κράταιγο είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνα που έπαιρναν το εικονικό φάρμακο.
Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε το Hawthorn, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.
τα βότανα περιέχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδρούν με άλλα βότανα, συμπληρώματα ή φάρμακα.Οι παρενέργειες του Hawthorn είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, αίσθημα παλμών και (αίσθηση ενός αγωνιστικού καρδιάς). Μια πρόσφατη ανασκόπηση των 29 κλινικές μελέτες με περισσότερους από 5.500 ασθενείς διαπιστώθηκε ότι κράταιγο ήταν ασφαλής όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις. Δόσεις βρέθηκε να είναι ασφαλής ήταν από 160 - 1800 mg ημερησίως και 3-24 εβδομάδες σε μήκος.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι μια σοβαρή κατάσταση...Είναι σημαντικό να σημειώσετε τυχόν αλλαγές που αισθάνεστε ενώ παίρνετε κράταιγο. Οι άνθρωποι που βιώνουν περισσότερο πόνο, περισσότερες επιθέσεις στηθάγχης, ή περισσότερο εξάντληση, στο περπάτημα ή την άσκηση θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε το Hawthorn... Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ζάλη, ίλιγγο, πονοκεφάλους, ημικρανίες, και αίσθημα παλμών.
Πιθανές αλληλεπιδράσεις
Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μιλήστε με το γιατρό σας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων από βότανα. Αν είστε ήδη σε θεραπεία με οποιοδήποτε από τα ακόλουθα φάρμακα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Hawthorn χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας:
Διγοξίνη - Hawthorn μπορεί να ενισχύσει τη δράση της διγοξίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.
Οι βήτα-αναστολείς - Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Hawthorn μπορεί να κάνει τα αποτελέσματα αυτών των φαρμάκων ισχυρότερη. Αυτά περιλαμβάνουν:
Atenolol (Tenormin)
Μετοπρολόλη (Lopressor, Toprol-XL)
Προπρανολόλη (Inderal, Inderal LA)
Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου - Αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος και της στηθάγχης με διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Hawthorn μπορεί να κάνει τα αποτελέσματα αυτών των φαρμάκων ισχυρότερη. Αυτά περιλαμβάνουν:
Norvasc (αμλοδιπίνη)
Cardizem (διλτιαζέμη)
Procardia (νιφεδιπίνη)
Phenylephrine - Σε μια εργαστηριακή μελέτη, ένα αλκοολούχο εκχύλισμα Hawthorn φρούτα μείωσε τις επιπτώσεις της φαινυλεφρίνης, ένα φάρμακο που συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βρίσκεται συνήθως σε ρινικό αποσυμφορητικό προϊόντα.
Φάρμακα για την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία (φωσφοδιεστεράσης-5 αναστολείς) - Όταν χρησιμοποιείται μαζί με Hawthorn, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αρτηριακής πίεσης σε πολύ χαμηλή.
Νιτρικά άλατα - Τα φάρμακα αυτά αυξάνουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τη λήψη Hawthorn μαζί τους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ζάλης ή ελαφρύ πονοκέφαλου.

Και πριν κάποιοι μου επιτεθείτε πάλι, τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, το Πανεπιστήμιο το λέει!!

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/hawthorn#ixzz3Y2rwOEVn
Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center

Για περισσότερα ανατρέξτε στην παραπάνω διεύθυνση.

Ελπίζω να βοήθησα και καλή καρδιά σε όλους.



ok
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2015 :  10:23:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
kakao74
φίλε από προσωπική εμπειρία θα σου πω πως όταν έτρωγα πολύ ή βαρύ φαγητό, ήταν σχεδόν βέβαιο πως κάποιο καμπανάκι θα χτυπήσει και που βεβαίως σχετίζεται με αρρυθμία. ίσως λοιπόν θα πρέπει να βάλεις στο μικροσκόπιο (υπό τύπου παρατήρησης) εάν σου συμβαίνει κάτι παρόμοιο. όπως και νάχει, όπως λέει και ο johnc , ένας καλός ηλεκτροφυσιολόγος θα σε κατευθύνει όπως πρέπει.
επαναλαμβάνω ότι πολύ προσεκτικά, καταγράφω προσωπικές εμπειρίες οι οποίες δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για όλους.
theokal
ευχαριστώ για τις αναφορές (αν και δεν ήταν στις προθέσεις μου να αναδείξω το συγκεκριμένο βότανο, όσο να δούμε το πώς και πόσο μπορεί μιά αναφορά στο forum, να επηρεάσει )

keep on rocking
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kakao74
Newbie Forum Runner

Greece
13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2015 :  21:02:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
meta tis 9 to brady den trww kai apo nwris trww elafria alla exw trabixei polly agxos tous teleutaious 2 mines afou gia na fantasteis exasa peripou 23 kila se ligotero apo 2 mines. kai ola auta apo to agxos mou . telos panton shmera ekleisa rantebou sto axepa se enan arythmiologo gia tis 28 maiou den exw alli epilogh apla tha kanw ypomoni.Basika exw proxesei oti auta ta epeisodia mou erxontai pio polly bradynes wres xwris kamia proidopiisei( xwris pono sto sth8os) apla mou erxontai apotoma .........
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kakao74
Newbie Forum Runner

Greece
13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/04/2015 :  21:56:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
paidia an kapios gnwrizei as mou apantisei to spynthirografima kardias ypodylwnei kati sxetika me thn kolpiki marmarigh? giati to ekana kai den mou edeixe tipota htan ka8aro
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kipseli8
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  13:39:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρεται..
Παρακολουθω εδω και καιρο τις συζητησεις αλλα δεν ειχα κανει εγγραφη.

Ειμαι 25 και παρουσιαζω αρρυθμιες απο 13 χρονων.Οι παλμοι παντα ξεκινουν αποτομα και ετσι σταματουν.Δεν ειχα καταγραψει ποτε το φαινομενο επειδη ειτε οταν πηγαινα στο γιατρο σταματουσε ειτε επειδη εσκυβα καπως κ ετσι σταματουσε αποτομα.Μου ειχαν μιλησει για υπερκοιλιακη ταχ. οι γιατροι συμφωνα με τα συμπτωματα.Οι εξετασεις τριπλεξ χολτερ τεστ κοπωσεως ολα οκ παντα.
Πριν 5 μηνες αποφασισα να μην το σταματησω και να παω νοσοκομειο.Μετα απο 7 ωρες που με πηραν μεσα..... διαγνωστηκε κολπικη μαρμαρυγη.Απο τοτε επεσα πολυ .Εχω ξενερωσει στα 25 μου να εχω παρ κολπ μαρμ;Το θεμα ειναι οτι κανενας δεν δεχεται οτι το σταματουσα μονος μου και το αποδιδουν σε τυχαιο γεγονος.
Πηγα στο ωνασειο και στο υγεια σε δυο ηλεκτροφυσιολογους προσφατα οπου τους εκανε εντυπωση και μου ειπαν οτι μαλλον ξεκιναει καποιο ειδος υπερκοιλ και καταληγει να το πω ετσι σε κολπ μαρμ.
Μου μιλησαν και οι δυο για καυτηριασμο.
Σκεφτομαι σε ποιον να το κανω.Γνωριζετε τους δυο γιατρους;

@johnc
Σε καταλαβαινω απολυτα φιλε σαν να ακουω εμενα.

Edited by - kipseli8 on 25/04/2015 13:41:01
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kakao74
Newbie Forum Runner

Greece
13 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  17:21:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
fullstop diabaza pio palia post kai eida oti stamatises to b apoklistei pou epernes to lovibor.Egw basika pernw inderal panw apo 5 xronia palia 1 to prwi kai twra miso to prwi kai an xreiastei allo miso to brady . Pysteueis oti eixes 8emataki me to b blocker?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

theokal
Newbie Forum Runner

Greece
26 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  19:54:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους

@ kipseli8

το ότι το σταματούσες μόνος σου εγώ το πιστεύω και μου κάνει εντύπωση οτι δεν το πίστευαν οι γιατροί. Μήπως έκαναν οτι δεν το πιστεύουν ?.... λέω τώρα. Εμένα ο πρώτος γιατρός που μου μίλησε σχετικά μου είχε πει τότε ότι "οφείλεται σε μια ανωμαλία του ρεύματος της καρδιάς. Η καρδιά παίρνει την πρώτη εντολή να κινηθεί πιο γρήγορα γιατί ανέβηκες σκάλες ή έτρεξες κλπ αλλά δεν παίρνει τη δεύτερη όταν ολοκληρώσεις την κοπιαστική ενέργειά που να λέει καρδιά σταμάτα, δεν χρειάζεται να λειτουργείς γρήγορα." Ετσι μου το περιέγραψε. Με το πέρασμα του χρόνου βέβαια και τη γήρανση του οργανισμού "κοπιαστική ενέργεια" μπορεί να θεωρηθεί και το να γυρίσεις πλευρό στο κρεββάτι. Γι αυτό και τα επεισόδια αυξάνονται και λέμε πολλές φορές οτι είναι αιφνίδια. Δεν είναι τόσο αιφνίδια, τουλάχιστον όπως εγώ τα νιώθω. Και αυτός ο αιφνιδιασμός είναι που ψυχικά μας προκαλεί ματαίωση και ειναι τόσο επιβαρυντικός στην καθημερινή δραστηριότητά μας. Για να επανέλθω όμως σε αυτά που έγραψα αρχικά, ο πρώτος γιατρός μου είχε πει οτι " εάν σε πιάσει -συνεπεία της μη λήψης της δεύτερης εντολής που σου περιέγραψα παραπάνω- κάνε μιά ακόμα κίνηση πχ προσπάθησε να σηκώσεις τα πόδια ενός κρεββατιού ώστε να ξανασταλούν οι εντολές στην καρδιά, ξεκίνα και σταμάτα και να ξαναλειτουργήσει το ηλεκτρικό κύκλωμα." Αυτό ακριβώς περιγράφεις και εσύ λέγοντας οτι σκύβοντας την σταματούσες.
Ελπίζω να σου ήμουν χρήσιμος. Περαστικά, καλή καρδιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/04/2015 :  20:13:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερίζω τους φίλους και λυπάμαι για τους καινούργιους φιλους που εμπλεξαν με αυτό το θεμα .
Θελω να τονίσω οτι πάνω απ ολα ψυχραιμία και μήν σας πιάνει πανικός .
Βασικα εκατομμύρια ανθρωποι σε ολο τον κόσμο εχουν αρρυθμίες και κολπική μαρμαρυγή . Το βασικό ειναι οτι αυτές οι περιπτώσεις δεν οδηγούν στόν θάνατο .
Αρα λοιπόν το βασικότερο ειναι να συνηδητοποιήσουμε αυτό που μας συμβαίνει να το γνωρίσουμε για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια ειναι οτι αλλάζει η πιιότητα ζωής μας αλλά αυτό ειναι τό λιγότερο που μπορει να μας συμβεί αν σκεφτούμε πόσος πόνος και πόση δυστυχία υπάρχει δίπλα μας .
Να φιλοσοφίσουμε λοιπόν οτι κολπική μαρμαρυγή δεν σκοτώνει .
Η γνώση της ασθένειας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε την ζωή μας ανάλογα . Πχ να μήν πίνουμε ΚΑΦΕ , ΤΣΑΙ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ,καιΚΥΡΙΩΣ ΚΡΑΣΙ (ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΔΗ)
διάφορα σκευάσματα που προκαλούν διέγερση του νευρικού μας συστήματος (οπως red bull )κλπ
Πρεπει να μάθουμε οτι η κολπική μαρμαρυγή προκαλει ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ . Το θέμα αυτό ειναι και το σοβαρότερο καί πρέπει μαζί με τον γιατρό να καθορίσουμε την αντιαρυθμική μας αγωγή .
Πρίν αποφασίσουμε το ablation υπάρχουν αρκετά αντιαρυθμικά φάρμακα που μας βοηθουν να ζουμε με τις λιγότερες δυνατόν αρυθμίες .
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΚΝΣ .
ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΛΟΣ ΑΡΥΘΜΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΛΛΗΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ .
Υπάρχουν ασθένειες που προκαλούν αρυθμίες και θέλουν ψαξιμο οπως θηρεωδείς αδένας βαλβίδοπάθεια (προπτωση )κλπ και ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ
Την δευτέρα ενας φίλος μου γιατρός δ/ντης κλινικής 62 ετων εκανε ablation στον Ευαγγελισμό και ειναι πολύ ικανοποιημένος πρός το παρών . Αυτός αποφάσισε αμέσως το ablation μετά από 3 μήνες μαρμαρυγής .
.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΗΡΕΜΙΑ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ
Η ΑΡΥΘΜΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ .

εγώ πλέον δεν παιρνω b blocker γιατί υποτροπίασα μετα την εγχειρηση ανοικτής καρδιάς που εκανε και συντηρούμαι με ΑΝΚΟΡΟΝ 1/2 την ημέρα και ΤILDIEM 90 MLG 1X3 την ημέρα . Εχω πολύ καλή πορεθα καμμία αρυθμία και καμμία εκτακτη

ΚΑΛ8 ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000