Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

mcdemis
Forum-Runner

Greece


92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  14:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Statuwquo όταν έγραψα ότι οι έκτακτες είναι προθάλαμος της μαρμαρυγής εννοείται δεν εννοούσα ότι ο κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει έκτακτες παθαίνει μαρμαρυγή.Όπως πολύ σωστά είπες σχεδόν όλος ο κόσμος έχει έκτακτες και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος οι γιατροί μέχρι ακόμα και 500 το 24ωρο το θεωρούν φυσιολογικό(πχ έναν καφέ μπορεί να πιείς και να κάνεις έκτακτες).Όταν όμως κάνεις 17.000 το 24ωρο και παραπάνω όπως εγώ (καταγεγραμμένες με holter) τότε είναι προθάλαμος μαρμαρυγής και το λέω με βεβαιότητα γιατί πάντα έτσι κατέληγα στην μαρμαρυγή. Φυσικά για να συντελέσουν οι έκτακτες στην μαρμαρυγή εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο υπόβαθρο δεμάτια, πνευμονικές φλέβες, ίσως η πρόπτωση(άλλοι το υποστηρίζουν άλλοι όχι) κλπ διαφορετικά εννοείται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μαρμαρυγής για τον καθένα που κάνει κάποιες έκτακτες.Υπόψιν αν ρωτήσετε 5 γιατρούς για αυτά που συζητάμε εδώ μπορεί να ακούσετε εάν όχι 5 αλλά 3 διαφορετικές απόψεις για αυτό το τι λέει ο κάθε γιατρός στον ασθενή του είναι κάπως υποκειμενικό για τους υπόλοιπους και αυτό γιατί λαμβάνει υπόψιν του κάποια δεδομένα για τον ασθενή του τα οποία δεν είναι τα ίδια για όλους μας.
Νίκο δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση αυτα που γράφεις όσων αφορά το Bordeaux, οι πληροφορίες μου είναι από ανθρώπους που έχουν κάνει ablation εκεί αφού είχαν κάνει εδώ 2 ή και 3 οπότε τις θεωρώ αξιόπιστες γιατί υπάρχει μέτρο σύγκρισης, τώρα αν υπερβάλουν ή δεν έχουν αξιολογήσει κάτι σωστά αυτό δεν το ξέρω.Σε ανάλογη ερώτησή μου στον γιατρό μου και αυτός με διαβεβαίωσε ότι, "ότι κάνουμε εδώ κάνουν και εκεί"...
Λοιπόν παιδιά περιεκτικά και με λίγα λόγια, το ablation αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερα υποσχόμενη λύση για την μαρμαρυγή όταν τα επεισόδια γίνουν συχνά, Α Λ Λ Α,έχουν φτάσει (οι γιατροί) σε ένα σημείο στο οποίο τα πράγματα έχουν μείνει κάπως στάσιμα και εδώ αρχίζει το πείραμα με τους καθετήρες, τη μέθοδο Παπόνε, τη μέθοδο Μπορντο-Χέζενγκερ κλπ ώστε να δούν τι είναι πιο αποτελεσματικό ψάχνοντας το επόμενο βήμα ώστε τα ποσοστά του 65 & 70% να αυξηθούν είτε ως αποτέλεσμα της επέμβασης ή σε συνδυασμό με κάποιο φάρμακο το οποίο σίγουρα δεν έχει παρασκευαστεί ακόμα.
Εγώ πάντως το τρίτο ablation θα το επιχειρήσω ίσως και τέταρτο αν χρειασθεί προκειμένου να είμαι ελεύθερος αρρυθμιών και φαρμάκων.


ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....

Edited by - mcdemis on 06/03/2012 14:48:36
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  15:01:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα σε ολους . Εγω εχω εμοιστοσυνη στους Ελληνες γιατρους. Και κυριως στους γιατρους των δημοσιων νοσοκομειων . Κακα τα ψεματα η ιατρικη στην Ελλαδα μαθαινεται απο την εμπειρια των γιατρων στα δημοσια . Αν παρατηρησετε ολοι οι ηλεκτροφυσιολογοι που κανουν ablation το εμαθαν στα δημ νοσοκομεια και οσοι κατοπιν εφυγαν πηγαν και εξαργυρωνουν πλεον την εξειδικευση στα ιδιωτικα θεραπευτηρια . Βεβαιως οι ερευνα υπαρχει και εφαρμοζεται πρωτα στο εξωτερικο σε μεγαλες χωρες και οικονομικα δυνατες και κατοπιν στην Ελλαδα . BLONDIE θελω να σου πω οτι δεν ειναι ολοι οι ηλεκτροφυσιολογοι εξειδικευμενοι στο ablation της κολπικης μαρμαρυγης . Θα σου πω ενα παραδειγμα . Εγω πηγα σε ηλεκτροφυσιολογο ο οποιος μου ειπε να μην κανω ablation . Aυτος λοιπον λοιπον ειναι ειδικευμενος στις βαλβιδες . Οχι οτι δεν ξερει το ablation για την κολπικη μαρμαρυγη αλλα δεν ειναι το αντικειμενο του . Παντως καλι ειναι να αναφερεις στοιχεια του στο room αλλωστε εχουν αναφερθει ολοι οι γιατροι εδω .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  17:07:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ετσι πληροφοριακα να σας πω δεδομενα που πηρα απο το site του Haute Leveque Hopiral στο Bordeaux. Κανουν περιπου 15 .ablation την εβδομαδα . Μεχρι το 2010 ειχαν κανει γυρω στις 6000 επεμβασεις . Κανενας θανατος .
Αμοιβη των δυο κορυφαιων ηλεκροφυσιολογων γυρω στα 5000 ευρω .
Συνολικο κοστος γαι επεμβαση και διαμινη στο νοσοκομειο 18000 - 22000. Αν σας συνοδευει αλλο ατομο διαμονη και διατροφη συνολο 27.000 ευρω .
Οπως σντιλαμβανεστε ειναι ενα νοσοκομειο απολυτα ειδικευμενο στην κολπικη μαρμαρυγη .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  17:26:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγνωμη λαθος στην περιπτωση συνοδου
Ειναι περιπου 50 ευρω την ημερα .
Απ οτι αντιλαμβανομαστε περιπου ιδια τιμη σε μια ελληνικη κλινικη .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

statusquo
Advanced Forum-Runner



280 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  21:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
mc demis

τι ειπες ρε ανθρωπε ?
17.000 σε ενα 24ωρο ?? μηπως εχεις κανει καποιο λαθος ?? σε ρωταω γιατι εχω βουτηξει τα κομπιουτερακια και μου βγαζουν κατι παραπανω απο 700 / ωρα που σημαινει 11 με 12 εκτακτες το λεπτο !!

αν δεν εχεις κανει λαθος, τι να πω ? χαρα στο κουραγιο σου. φιλε μου απο καρδιας σου ευχομαι να σε φυλαει ο Θεος οπως και ολους μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/03/2012 :  23:44:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
χαχα Status ειναι με 5 βραδυα παρσμονη στο νοσοκομειο + ολες τις εξετασεις . Δεν ξερω ποσο στοιχιζει σε ενα ιδιωτικο νοσοκομειο στην Ελλαδα . Οι γιατροι παιρνουν 5000 τιμη καθορισμενη σπο το υπουργειο υγειας τηε Γαλλιας . Αυτο μονο αν σε καλυπτει η ασφαλεια σου.

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mcdemis
Forum-Runner

Greece


92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2012 :  09:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό είναι το πληροφοριακό δελτίο που στέλνει το Haut Lévêque Hospital – Bordeaux Pessac από την στιγμή που θα έρθετε σε επαφή με το νοσοκομείο, (είναι πρόσφατο 2012) διαδικασία, κόστος κλπ http://www.mediafire.com/download.php?nt3mossjl28mm29

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....

Edited by - mcdemis on 07/03/2012 09:14:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Blondie
Newbie Forum Runner



27 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2012 :  12:31:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια σας.

πιστευω καλυτερα να μην λεμε τιμες....σιγουρα πανω απο ολα η υγεια μας αλλα αν δεν εχεις τα χρηματα δεν εχεις στην τελικη την υγεια σου, και ειδικα τωρα με τετοιες καταστασεις στον κοσμο γενικα...

οπως εγραψα σε προηγουμενες σελιδες, ο γιατρος αυτος ονομαζεται Χαραλαμπος Κριατσελης, ειναι απο Ελλαδα και πλεον μονιμος κατοικος Γερμανιας. εχει συνεργασια με το ιδιωτικο νοσοκομειο Αρεταιειο στην Λευκωσια της Κυπρου (ερχεται καθε 2-3 μηνες περιπου) οπου εγω εκει περα εκανα την ηλεκτροφυσιολογικη μελετη.
επισης εχει συνεργασια με καποιον αλλο ηλεκτροφυσιολογο στην αθηνα αλλα δεν γνωριζω ποιον.

οσο περι ασφαλειας υγειας, εγω ειχα ασφαλεια υγεια φουλ, δηλαδη για τα παντα πληρωμενα και ΔΕΝ μου καλυψαν τιποτα γιατι ειναι εκ γενετης θεματα αυτα, δηλαδη γεννιεσαι με αυτα και ασχετα με το οτι δεν γνωριζες στο παρελθον περι του προβληματος αυτου, ΔΕΝ σου καλυπτουν ΤΙΠΟΤΑ γιατι "απλα" ειναι εκ γενετης.
το θεμα το εψαξα μεχρι και σε δικηγορο.

να σας πω επισης πως ο γιατρος αυτος, αν και εκανα 2 ηλεκτροφυσιολογικες μελετες, εντουτοις μου ειπε και πληρωσα μονο την 1!!! η οποια στοιχισε 10.500 ευρω + 2-3 χιλιαδες κατι αλλες γενικες εξετασεις αναλυτικες που μου εκαναν οταν ειχα το επεισοδιο και μου τα εκαναν σε 1 αλλη κλινικη.

αυτα! ελπιζω να βοηθησα!

Blondie
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kapetanios1
Newbie Forum Runner

8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/03/2012 :  16:17:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
G.M. : Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Το ablation το έκανα στον Pappone και έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος.
Ο χρόνος παραμονής μου στο νοσοκομείο ήταν τρεις ημέρες (πρώτη μέρα εξετάσεις, δεύτερη μέρα επέμβαση, τρίτη μέρα αναχώρηση μετά το μεσημέρι).
Η μέθοδος που έγινε σε μένα η κατάλυση ήταν η κρυοπηξία με αυτόματο μαγνητικό πλοηγό. Η επέμβαση ήταν τελείως ανώδυνη και είχα τις αισθήσεις μου(είχα μια ελαφριά μέθη) σε όλη την διάρκεια.
Ο συνολικός χρόνος (προετοιμασία + ablation + έλεγχος και επαναφορά πλήρως των αισθήσεων μου) ήταν περίπου 3 ώρες.
FULLSTOP: Το πρώτο τρίμηνο έπαιρνα αντιαρυθμικά 1 tambocor + 1 angoron + 1 tambocor + sintrom. Τα επεισόδια ήταν λίγα και διάρκειας όχι περισσότερο από 24 έως 36 ώρες και έστελνα τηλεκαρδιογράφημα κάθε τρεις ημέρες εκτός εάν είχα κάποιο επεισόδιο που το έστελνα αμέσως με την έναρξη και το τέλος. Μετά το τρίμηνο παίρνω ½ tambocor + ½ angoron + ½ tambocor + 1 salospir των 100 mg και στέλνω κάθε εβδομάδα τηλεκαρδιογράφημα. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα που κλείνω περίπου ένα χρόνο, να διακοπεί ή να ελαττωθεί ακόμη περισσότερο η αντιαρυθμική αγωγή και πρέπει ταυτόχρονα να στείλω ένα holter 24ωρου. Έχω τώρα επτά μήνες χωρίς κανένα επεισόδιο και αισθάνομαι θαυμάσια.
XRISTOS 31 : Εκτιμώ ότι περισσότερη λεπτομέρεια θα κουράσει.

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2012 :  18:19:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο PAPPONE EΙΝΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ . ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ; .
ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΥΟΠΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΚΥΟΠΗΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΣ .
ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΚΠ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΟΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ;

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/03/2012 :  22:28:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
σε ευχαριστω πολυ για τις λεπτομερειες πιστευω οτι δεν κουραζουν κανενα μας αντιθετα μας βοηθανε πολυ!σου ευχομαι οτι καλυτερο απ την καρδια μου και αν θες απαντα στις ευστοχες ερωτησεις του fuiistop!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

G.M.
Newbie Forum Runner

Greece
28 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2012 :  15:13:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
kapetanios1 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ABLATION ΜΕ ΚΡΥΟΠΗΞΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΝΕΑ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΞΥΣΜΙΚΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΑΝΑΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kapetanios1
Newbie Forum Runner

8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2012 :  15:15:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
FULLSTOP: Πράγματι ο Prof.Dr. Carlo Pappone είναι πρωτοπόρος στην θεραπεία της κάθε είδους διαταραχής του καρδιακού ρυθμού. Εμένα το ablation το έκανε ο ίδιος ο Pappone, βεβαια την προετοιμασία την έκαναν οι συνεργάτες του, μια ομάδα ιατρών & τεχνικών πέντε ατόμων.
Το συνολικό κόστος μαζί με τον συνοδό σε μονόκλινο δωμάτιο ήταν 25.000,00 €. Πρέπει να πω ότι η παροχή ιατρικών, νοσηλευτικών και άλλων υπηρεσιών ήταν εξαιρετική. Το κέντρο είναι στο Lugo, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα πριν από την Rawena.
Το τηλέφωνο είναι 00390545217186 και θα ζητήσεις την κυρία Mariella Benaduce που είναι η γραμματέας του. Αυτή η κυρία θα τα κανονίσει όλα και θα σου πει τι πρέπει να κάνεις.
Προκειμένου να έχεις περισσότερες πληροφορίες βλέπε το site www.af-ablation.org και θα πάρεις μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με την τεχνολογία που εφαρμόζει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/03/2012 :  17:24:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σ ευχαριστω Καπετανιε . Ηδη επικοινωνησα και σε video την τεχνολογια που χρησιμοποιει που ειναι ταχυτατη.

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/03/2012 :  22:11:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ Ο ΠΑΠΠΟΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ BORDEAUX ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ STEREOTAXIS ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ REMOTE ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ . ΑΠΟ ΟΥΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΙ ΤΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000