Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

zoek
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/10/2014 :  22:49:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και από εμένα Ν_Angel έχει δίκιο ο xristos31 να επισκεφτείς ηλεκτροφυσιολόγους όχι έναν μόνο και να διασταυρώσεις απόψεις. Μετά αποφασίζεις. Καλή δύναμη και χωρίς άγχος δεν βγάζει πουθενά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

N_Angel
Newbie Forum Runner



4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2014 :  11:05:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σ ευχαριστώ πολύ xristos 31. Σε αρρυθμιολόγο πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο και έχω ακούσει τα καλύτερα γι αυτόν. Είναι ο πλέον ειδικός στο θέμα. Ελπίζω μόνο να πάει καλά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

N_Angel
Newbie Forum Runner



4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2014 :  11:27:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σ ευχαριστώ πολύ zoek. Το χω ψάξει αρκετά όλο αυτό το διάστημα νομίζω.. πήγα σε αρρυθμιολόγο σε ιδιωτικό νοσοκομείο (πολύ φημισμένο έχω να σου πω) και δεν μπορώ να πω ότι η αντιμετώπιση ήταν αυτή που περίμενα... γι αυτό επισκέφτηκα άλλον σε δημόσιο ο οποίος είναι διευθυντής στο τμήμα ηλεκτροφυσιολογίας. εχω κάνει μια σειρά εξετάσεων και καταλήγουμε στο να κάνουμε το ablation τώρα και βλέπουμε. έχω αποφασίσει να το κάνω για να είμαι ειλικρινής....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2014 :  15:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πιος εργοφυσιολογος ηταν αυτοσ n angel και σε πιο δημοσιο νοσοκομειο εξεταζει ;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

N_Angel
Newbie Forum Runner



4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2014 :  15:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στον Ερυθρό εξετάζει αλλά θα προτιμούσα να μην αναφέρω όνομα, μπορώ να στο στείλω σε mail αν θες athanasios
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ARIS45
Newbie Forum Runner

Greece


17 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2014 :  15:43:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά καλημέρα . Απουσίασα αρκετό διάστημα διότι δεν είχα κάτι σημαντικό να πω . Τώρα δυστυχώς έχω .
Πριν απ’όλα να χαιρετίσω τον Χρήστο και να του ευχηθώ τα καλύτερα . Επίσης στην melpo ( είναι φαντάζομαι ακόμη στο Μπορντώ ) καλή επάνοδο σιδερένια και πάντα φλεβοκομβική . Ελπίζω να γράψεις στο forum διότι η δική σου περίπτωση είναι από τις πιο περίπλοκες .
Θα μιλήσουμε και στο τηλ και με τους δύο .
Τέλος να ευχηθώ σε όλους στο site , πάντα σε φλεβόκομβο . Αλλά και όλοι οι άλλοι , χωρίς υπερβολές να διαχειρισθούμε το πρόβλημά μας ώσπου να το λύσουμε . Έως τότε πάντως και για να παίρνουμε κουράγιο αλλά και να δίνουμε στο θέμα τη σωστή του διάσταση να θυμίσω ότι οι Αμερικάνοι οι οποίοι μάλλον έχουν μείνει λίγο πίσω στο Ablation στις ανακοινώσεις τους θεωρούν την κολπική μαρμαρυγή απλό συναχάκι στην καρδιολογία και υποστηρίζουν ότι ασθενείς με μόνιμη Κ.Μ. στην οποία έχει ελεγχθεί ο ρυθμός και ο άρρωστος προστατεύετε από εμβολή με κατάλληλο αιμολυτικό φάρμακο απειλούνται στατιστικά το ίδιο με οποιονδήποτε άλλο που δεν έχει παρουσιάσει Κ.Μ. ποτέ του.
Στα δικά μου τώρα . Έκανα Ablation στο Μπορντώ (pr . Ζαίς) 04/11/13 .Στις 24/10/14 δέκα μέρες δηλαδή πριν κλείσω χρόνο έκανα επεισόδιο Κ.Μ. . Το επεισόδιο ήταν μικρό σε αίσθηση παλμών και συχνότητα ( 135 b/min) και ανατάχθηκε μόλις σε 2,5 ώρες με 300 mg propafenone . Μάλλον οι Γάλοι κάτι άφησαν άκοφτο ή ο οργανισμός μου ανάπλασε κάποιο από τα σημεία που κάηκαν . Βέβαια υπάρχει και το πολύ σύνηθες (όταν μάλιστα ο οργανισμός κάποιου έχει την τάση να δημιουργεί πρόσθετα κέντρα ηλεκτρ ερεθισμάτων ) να φτιάξει κάποια σημεία δίπλα στα καμένα ώστε να διοχετεύσει το παραπάνω ρεύμα .
Άρης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/10/2014 :  17:21:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατ αρχας με πολυ αγαπη θελω να ευχηθω στον φιλο Χριστο επιτελους περαστικα γιατι βασανιστηκε παρα πολυ .
Φιλε Αris καλησπερα και σε σενα μην το βαζεις κατω και να πιστεψεις αυτο που λενε οι αμερικανοι γιατι ειναι ετσι ακριβως .
N Angelσου ευχομαι καλη επιτυχια και στο θεμα του γιατρου να ακουληθησεις το ενστικτο σου .
Ευχομαι σε ολους περαστικα αλλα πανω απ ολα ψυχραμια . Η κολπικη μαρμαρυγη δεν σκοτωνει αμα γνωριζεις .


fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo2
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  10:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλοι του φόρουμ σας χαιρετώ,
Χρήστο, Zoek, fullstop, Katerina, Giovanni, σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας!!! Και εγώ εύχομαι σ΄εσάς και σ΄όλο το φορουμ τα καλύτερα και πρώτα από όλα ΥΓΕΙΑ.
΄Αρη σ΄ευχαριστώ για την επικοινωνία που είχαμε. Δεν υπολόγισες την κούραση από την δουλειά σου και πάνω από ώρα με εμψύχωνες και με ενημέρωνες για το Μπορντώ. Σου εύχομαι να χαίρεσαι την αγαπημένη σου οικογένεια και να είναι τελείως περαστικά αυτό το επεισόδιο μαρμαρυγής.
Η περίπτωσή μου ήταν πραγματικά δύσκολη και ο prof. Haissaguerre είπε οτι ήταν όπως μία εγχείρηση καρδιάς. Με πήραν στις 11,30π.μ. και με εφεραν στο δωμάτιo στις 8μ.μ. Ήμουν γεμάτη εστίες κολπικού πτερυγισμού και μόνιμης πλέον κολπικής μαρμαρυγής. ΄Οταν βρέθηκα στον χώρο κατάλυσης με πλησίασε ιατρός της ομάδας Haissaguerre λέγοντας μου οτι θα ξεκινήσει εκείνος πρώτα και κατόπιν θα έρθει ο καθηγητής. Ξεκινούν και ούτε που κατάλαβα πως βρέθηκαν οι καθετήρες μπροστά στο μηχάνημα παρακολούθησης καρδιάς. Φυσικά αισθανόμουν του καυτηριασμούς αλλά με τόση μεγάλη επιθυμία να βρω τον πρότερο εαυτό μου που αυτό δεν με ένοιαζε. Κάποια στιγμή ο ιατρός που έκανε τους καυτηριασμούς μου είπε οτι σταματά και περιμένει τον κ. Καθηγητή για να τραβήξει τις γραμμές. ΄Οταν εμφανίστηκε ο prof. Haissaguerre δούλευε μόνος του και στην αίθουσα υπήρχαν περίπου επτά άτομα δεν θυμάμαι ακριβώς που παρακολουθούσαν καθ΄ολη την διάρκεια της κατάλυσης από μηχανήματα, πρέπει να ήταν μόνιτορ . ΄Ηταν εκεί και συμετείχε όπως έμαθα και ο prof. Jais. Προς το τέλος αισθανόμουν αφόρητους πόνους στον δεξί ώμο περισσότερο αλλά η αναισθησιολόγος μου είπε οτι τα περιθώρια μορφίνης που έπρεπε να πάρω είχαν πλέον τελειώσει. Οταν ανέβηκα επάνω πονούσα πολύ στο κεφάλι για 3-4 ημέρες και επαιρνα παυσίπονα επίσης δεν μπορούσα να αναπνεύσω από τον πόνο στο στήθος. Τώρα έχω πολλές έκτακτες αλλά θα περιμένω και εγώ αυτούς τους 3 μήνες. Για περισσότερη ενημέρωση σας, στέλνω μεταφρασμένη την επιστολή τους στον γιατρό μου
Κατάλυση μέσω καθετήρα έγινε στην ασθενή Μαλλιοπούλου Μελπομένη γεννηθήσα 14/08/1950 η οποία είχε εμμένουσα κολπική μαρμαρυγή και κολπικό πτερυγισμό.
Χρησιμοποιησαμε μια συστοιχία ηλεκτροδίων καλύπτοντας το κορμό του σώματος και αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να χαρτογραφήσουμε μη επεμβατικά τις εστίες της κολπικής μαρμαρυγής μέσω ενός δυναμικού συστήματος υπολογιστών.
Η κολπική μαρμαρυγή ήταν περισσότερο οργανωμένη ως κολπική ταχυκαρδία και η χαρτογράφηση έδειξε διπλό κύκλωμα γύρω από το μιτροειδικό δακτύλιο και στη ρίζα του αριστερού κόλπου. Η κατάλυση στη ρίζα του κόλπου έκανε παράταση του κυκλώματος αυτού και του μιτροειδικού ισθμού.
Έπειτα επικεντρώθηκαν στο αριστερό πρόσθιο τοίχωμα και στοχεύθηκε ο κολπικός πτερυγισμός στο δεξιό κόλπο ώστε να αποκτηθεί στη περιοχή φλεβόκομβος και τελικά έγινε η απομόνωση πνευμονικών φλεβών. Η διαδικασία παρατάθηκε πολύ λόγω της αντίστασης του ιστού του κόλπου στην ραδιοσυχνότητα και απαιτήθηκε ισχυρή τάση για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί τοπική κατάλυση.
Σημειώνεται πως το PR μεσοδιάστημα ήτο μερικώς διατεταμμένο (παρόλο που δεν έγινε κατάλυση στην κομβική περιοχή)μα αυτό οφείλεται μερικώς στην βραδεία κολπική αγωγή.
Συνιστούμε η ασθενής να συνεχίσει με το Flecainide (150 mg την ημέρα και επιλεκτικά με 200 mg την ημέρα) για 3 με 6 μήνες και την αντιπηκτική αγωγή για 6 μήνες μετά από απουσία αρρυθμίας. Αμιαδαρώνη συνίσταται μόνο σε περίπτωση ταχυκαρδίας μέσα στους πρώτους τρεις μήνες μετά την κατάλυση. Επαναλαμβανόμενη κατάλυση μπορεί να ενδείκνυται σε περίπτωση επανεμφάνισης αρρυθμίας που αντιστέκεται στα φάρμακα.
Ελπίζουμε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό. Παρακαλώ να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση. Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τη πορεία της ασθενούς μέσα σε έναν έως τρείς μήνες μετά την κατάλυση.
Εάν εμφανιστεί πυρετός με νευρολογικά σημάδια και υπερλευκοκυττάρωση μέσα στο πρώτο μήνα, παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα!!(κίνδυνος οισοφαγικής φίστουλας παρόλους τους αναστολείς πρωτονίων).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xristos 31
Forum-Runner

68 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  18:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xristos 31

Καλησπερα σε ολους.
Μελπο σου ευχομαι οτι καλυτερο και μια καρδια απο ατσαλι μονο με φλεβοκομβο!
Ειδες σου ειπα οτι ειμαστε δυνατοι και θα νικησουμε!
Εγω καλα παω απλα εχω κατι ενοχλησεις την ωρα που ξαπλωνω και μετα μου περνανε το ειπα του γιατρου και μου ειπε ειναι νωρις ακόμα.
Την επομενη φορα θα γραψω καιτην δικη μου εμπειρια!
ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

SINUS.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ARIS45
Newbie Forum Runner

Greece


17 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  22:17:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο Μέλπω ,χαίρομαι αφάνταστα .Νομίζω ότι έκανες το πρώτο βήμα για να ανακουφισθείς .Την επιστολή αυτή που δίνουν οι Γάλλοι πρέπει να την ζητάμε όλοι όσοι κάνουμε Ablation , είναι η επιστημονική τεκμηρίωση . Δυστυχώς πολλοί ασθενείς βγαίνουν από τη διαδικασία χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση για το τι συνέβη πάνω στο τραπέζι . Κι αν θέλετε ήταν κι ένας λόγος που θεώρησα ότι η συγκεκριμένη ομάδα προηγείται , τα λένε και τα γράφουν όλα λεπτομερώς και τα εκθέτουν σε κριτική .
Πρόσεξε μην κρυώσεις τις πρώτες μέρες ( έχει φύγει ο πόνος στις βαθιές ανάσες και στο βήξιμο ? ) . Θα σε πάρω τηλ μετά από μερικές μέρες να τα πούμε λεπτομερώς , όταν θα έχεις ξεκουραστεί .
Φίλοι , η επιστήμη προχωρά , το Ablation θα δώσει λύσεις και θα τελειοποιηθεί στο μέλλον κι άλλο , ήδη αναδύονται κι άλλα κέντρα που ξεπερνούν το όριο των 10.000 καυτηριασμών , Αμβούργο (dr karl kuck ) , Βαρκελώνη κ.λ.π. μάλλον και ο κ Εφραιμίδης μέσα σε αυτούς . Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνουμε κι εμείς ότι και έξω , να επιλεγεί ένα κέντρο στη χώρα ( ίσως και στα Βαλκάνια ) που να κάνει μόνον Ablation ώστε η εμπειρία να αυξηθεί , αλλά κάνουν όλοι κι από λίγο . Τελευταία ξεκίνησαν και στο Ηράκλειο Κρήτης , με πολύ λίγα περιστατικά στο ενεργητικό του.
Άρης
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoek
Newbie Forum Runner

46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2014 :  22:23:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο μπράβο παιδιά!! Καλή και γρήγορη ανάρρωση!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

fullstop
Advanced Forum-Runner

Greece
287 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  15:36:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μελπω μου σου ευχομαι καλη αναρρωση και ελπιζω συντομα ολα να ειναι ξεχασμενα .
Μια παρατηρηση ομωςκαμμια σχεση με εγχειρηση ανοικτης καρδιας .

fullstop
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  19:44:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
το ονομα του εργοφυσιολογου πεσ μου n angel το email μου είναι eratireos@hotmail.com
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo2
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 31/10/2014 :  22:11:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλοι του φόρουμ σας χαιρετώ
Χρήστο περαστικά!! Εύχομαι και γω με την σειρά μου να ελευθερωθείς από αυτήν την αρρυθμία και να είναι όλα μόνον παρελθόν . ΄Αρη ευχαριστώ πολύ για όλα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι αν τα μεγάλα ονόματα αρρυθμιολογίας της Ελλάδας είχαν ενωθεί θα είχαν γίνει θαύματα αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ποτέ το πνευμα συνεργασίας. Περιμένω τηλεφωνό σου να τα πούμε. Zoek ευχαριστώ για τις ευχές ελπίζω να μην έχεις πλέον αρρυθμίες αλλά και αν υπάρχουν να κάνεις κουράγιο και να περιμένεις το τρίμηνο όπως όλοι .Aν δεν κάνω λάθος έκανες κατάλυση 25.6.14! Να έχεις καλή επιτυχία. Και έρχομαι σε σένα αγαπητέ μας Fullstop καταλαβαίνω τι εννοείς γιατι και εγώ έκανα εγχειρηση ανοικτής καρδιάς στην όμορφη ηλικία των 24 ετών!! Διάβαζα τις περιπέτειές σου και τις πήρα μαζί μου για να πάρω δύναμη γιατί είχα την τύχη να σε γνωρίσω και έτσι ξέρεις, όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο υποφέρουμε περισσότερο. Εύχομαι να είσαι καλά και να τελειώσουν πια τα βάσανά σου. Oλες οι καταλύσεις δεν είναι ίδιες. ΄Αλλες είναι εύκολες, μέτριες, δύσκολες...... Σε μένα έτυχε να είναι μια κατάλυση σε χειρουργηθείσα στένωση μιτροειδούς ρευματικής αιτιολογίας με επαναστένωση, επίμονη κολπική μαρμαρυγή με σοβαρές λειτουργικές διαταραχές (υπόταση δύσπνοια) επι εδάφους χειρουργηθείσας στένωσης μιτροειδούς με μεγάλο αριστερό κόλπο και δεν έφταναν όλα αυτά αλλά υπήρχαν διακλαδώσεις στην καρδιά και ανάμεσα διάχυτες εστίες και δεν ξέρω τι άλλο γιατί δεν είμαι επιστήμων να ξέρω γι΄αυτό και ο καθηγητής για να καταλάβω μου είπε οτι ήταν τόσο δύσκολο όπως εγχείρηση καρδιάς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

melpo2
Newbie Forum Runner

6 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/11/2014 :  09:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by melpo2

Φίλοι του φόρουμ σας χαιρετώ
Χρήστο περαστικά!! Εύχομαι και γω με την σειρά μου να ελευθερωθείς από αυτήν την αρρυθμία και να είναι όλα μόνον παρελθόν . ΄Αρη ευχαριστώ πολύ για όλα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι αν τα μεγάλα ονόματα αρρυθμιολογίας της Ελλάδας είχαν ενωθεί θα είχαν γίνει θαύματα αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ποτέ το πνευμα συνεργασίας. Περιμένω τηλεφωνό σου να τα πούμε. Zoek ευχαριστώ για τις ευχές ελπίζω να μην έχεις πλέον αρρυθμίες αλλά και αν υπάρχουν να κάνεις κουράγιο και να περιμένεις το τρίμηνο -εξάμηνο όπως όλοι .Aν δεν κάνω λάθος έκανες κατάλυση 25.6.14! Να έχεις καλή επιτυχία. Και έρχομαι σε σένα αγαπητέ μας Fullstop καταλαβαίνω τι εννοείς γιατι και εγώ έκανα εγχειρηση ανοικτής καρδιάς στην όμορφη ηλικία των 24 ετών!! Διάβαζα τις περιπέτειές σου και τις πήρα μαζί μου για να πάρω δύναμη γιατί είχα την τύχη να σε γνωρίσω και έτσι ξέρεις, όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο υποφέρουμε περισσότερο. Εύχομαι να είσαι καλά και να τελειώσουν πια τα βάσανά σου. Oλες οι καταλύσεις δεν είναι ίδιες. ΄Αλλες είναι εύκολες, μέτριες, δύσκολες...... Σε μένα έτυχε να είναι μια κατάλυση σε χειρουργηθείσα στένωση μιτροειδούς ρευματικής αιτιολογίας με επαναστένωση, επίμονη κολπική μαρμαρυγή με σοβαρές λειτουργικές διαταραχές (υπόταση δύσπνοια) επι εδάφους χειρουργηθείσας στένωσης μιτροειδούς με μεγάλο αριστερό κόλπο και δεν έφταναν όλα αυτά αλλά υπήρχαν διακλαδώσεις στην καρδιά και ανάμεσα διάχυτες εστίες και δεν ξέρω τι άλλο γιατί δεν είμαι επιστήμων να ξέρω γι΄αυτό και ο καθηγητής για να καταλάβω μου είπε οτι ήταν τόσο δύσκολο όπως εγχείρηση καρδιάς.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000