Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 χειμερινό μπάνιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 91

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  08:20:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα
στην ουσία προετοιμάζουν τον κόσμο για να μην πάει στις παραλίες μόλις ανοίξει ο καιρός. Μην ξεχνάς ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα την Αθήνα-Θεσ/νικη. Εκεί υπάρχει συνωστισμός και βέβαια δεν γίνεται να τηρηθούν απαγορεύσεις.
Δεν πειράζει, επαρχία και πάλι επαρχία. Μπόρα είναι θα περάσει.
Και όπως πολύ σωστά λέει φίλος συνκολυμβητής: "Μήπως τα μπάνια μας έχουν λείψει; Οι μη χειμερινοί θα την πληρώσουν!".

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  12:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα σας βγάζω το καπέλο. Ζητήσατε και πήρατε την στήριξη των κολυμβητών, και τώρα μας κουνάτε το δάχτυλο γράφοντας "ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε όσους δεν έχουν χαρτί από τον γιατρό τους, να μην πηγαίνουν στη θάλασσα.", λες και εμείς που δεν έχουμε χαρτί γιατρού δεν δικαιούμαστε να κολυμπάμε, και αν το κάνουμε θα είμαστε το κακό παράδειγμα. Τα μιάσματα, οι αντικοινωνικοί, η αιτία αν συνεχιστεί η απαγόρευση της κολύμβησης. Με αυτά που γράψατε στο facebook, βάλατε ακόμα ένα λιθαράκι στο οτι "το κολύμπι δεν είναι σωματική άσκηση".

Edited by - spyros1976 on 15/04/2020 13:51:13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  13:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτή είναι Σπύρο δική σου ερμηνεία.

Αν δεις το αρχικό κείμενο για το οποίο μαζεύτηκαν οι υπογραφές, αν δεις στη σελίδα του συλλόγου Ιάσωνας όλα τα σχόλια μερικά εκ των οποίων δικά μου, σε όλα τα ποστ που αναρτήθηκαν από τότε, αν δεις ακόμη και την τοποθέτησή μου λίγες ώρες πριν στο παρόν θέμα όπου υπερασπίστηκα όλα τα θαλάσσια αθλήματα αν και ποτέ δεν τα έχω ασκήσει πλην του μπάνιου, θα διαπιστώσεις ότι όλοι είμαστε φανατικά υπέρ της απρόσκοπτης συνέχισης της κολύμβησης ως άσκησης έστω και αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος. Επίσης, κανένας από όσους υπέγραψαν δεν αντέδρασε βάση της δικής σου ερμηνείας.

Από την στιγμή που αποφασίστηκε να επιτρέπεται το μπάνιο μόνο σε όσους έχουν ιατρικό λόγο, τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να γράφαμε? Να λέγαμε, ελάτε για μπάνιο κι ας μην έχετε βεβαίωση? Κατευθείαν θα μας βάζανε μέσα, επίσης τα πρόστιμα όσων θα μας άκουγαν, ποιος θα τα πλήρωνε?

Είμαι βέβαιος πως αν ασκηθούν αγωγές, έστω μετά από χρόνια θα δικαιωθούν όσοι τους απαγορεύονται τα θαλάσσια αθλήματα ενώ δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος αν τα ασκούν. Είμαστε μαζί με όποιον θα συνεχίσει τη διαδικασία για να επιτρέπεται η κολύμβηση και ως άσκηση.

Υγ. δεν γνωρίζω πολλούς αθλητές που να μην έχουν έστω ένα θέμα μέσης, να μην έχουν κάνει παλαιότερα κάποια μαγνητική, κάποιες εξετάσεις, που να μη δικαιούνται βεβαίωση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  15:54:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν γίνεται και να είσαι φανατικά υπέρ της απρόσκοπτης συνέχισης της κολύμβησης ως άσκησης έστω και αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος, και ταυτόχρονα να ζητάς από όσους δεν έχουν χαρτί από τον γιατρό τους, να μην πηγαίνουν στη θάλασσα. Με ποια ιδιότητα απευθύνετε αυτή τη "ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ"; Επίσης, δε χρειάζεται να γράφετε "Όσοι κολυμπούν χωρίς να υπάρχει λόγος, θα δέχονται την επιβολή προστίμου". Το γνωρίζουμε. Δεν είστε κυβερνητικοί εκπρόσωποι, είστε σύλλογος χειμερινών κολυμβητών.
Κανένας δε σας ζήτησε να προτρέψετε τους πολίτες να πηγαίνουν για μπάνιο. Θα μπορούσατε όμως, από τη στιγμή που σας επέτρεψαν το κολύμπι, να μην "ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε όσους δεν έχουν χαρτί από τον γιατρό τους, να μην πηγαίνουν στη θάλασσα." Επαναλαμβάνω, υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνατε, ενώ ήδη κερδίσατε αυτό που διεκδικούσατε;
Κι εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος οτι αν ασκηθούν αγωγές, έστω μετά από χρόνια θα δικαιωθούν όσοι τους απαγορεύονται τα θαλάσσια αθλήματα ενώ δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος αν τα ασκούν. Άλλωστε τότε, η απόφαση των δικαστηρίων δε θα έχει καμιά αξία, οπότε για ποιό λόγο να μην είναι υπέρ αυτού που θέλει να κολυμπήσει; Αν πιστεύεις οτι αυτή την περίοδο που αρκετοί είτε δε δουλεύουν επειδή απολύθηκαν, είτε λόγω αναστολής, είτε δουλεύουν τις μισές μέρες με μισό μισθό, έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν δικηγόρους και παράβολα για να τους επιτραπεί το κολύμπι, είσαι εκτός πραγματικότητας. Μήπως να κάνουμε αγωγές για να μας επιτρέψουν και την έκθεση στον ήλιο;

Υγ. Να παρακαλάμε να έχουμε πρόβλημα με χέρια, πόδια, μέση για να μας επιτρέψουν να αθληθούμε. Ειλικρινά πιστεύεις οτι αν αυξάνονταν όσοι αθλούνται και δικαιούνται βεβαίωσης, δε θα υπήρχε αυστηροποίηση των μέτρων;

Edited by - spyros1976 on 15/04/2020 16:53:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  16:57:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ούτε ένας από τους 174 που υπέγραψαν και από τους εκατοντάδες που το διάβασαν, δεν βρέθηκε για να διαμαρτυρηθεί για κάτι αντίστοιχο.

Όλοι κατάλαβαν, ότι η θερμή παράκληση και η επισήμανση του προστίμου, απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να αρχίσουν τις βόλτες στη θάλασσα μόλις θα ζεστάνει ο καιρός έχοντας ελάχιστη έγνοια και για το αν θα κολυμπήσουν. Η διατύπωση γίνεται με βάση όσων λέει η απόφαση του υπουργείου, και όχι προσωπικών απόψεων.

Όποιος έχει στο αίμα του την κολύμβηση ή το χειμερινό μπάνιο, θα το πάρει το χαρτί. Το δικαιούται. Είναι μια "μέση λύση" που αφήνει η Πολιτεία για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς το μπάνιο. Δεν έδωσε δημοσιότητα ώστε να μην υπάρξει κατάχρηση. Προσωπικά, οι εξετάσεις και η μαγνητική για ορθοπεδικά θέματα που προκύπτουν κυρίως από το τρέξιμο και που κάνω κατά καιρούς, ήταν το διαβατήριό μου.

Πολίτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να κάνει μπάνιο ως άσκηση. Δεν τον ενδιαφέρει να την κάνει μέσω ιατρικής βεβαίωσης. Κι εμείς, αν μαζευόμασταν 20 άτομα για να μοιραστούμε τα έξοδα, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αγωγή για να τα πάρουμε επί 10 μετά από λίγα χρόνια. Για εμένα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο, και θα ήταν μόνο αν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο. Κάποιος που έχει στην άκρη χρήματα, θα μπορούσε να το κάνει και μόνος του.

Ναι, αν αυξάνονταν όσοι θα κολυμπούσαν με βεβαίωση, το κράτος ΔΕΝ θα μπορούσε να τους απαγορεύσει να συνεχίσουν την κολύμβηση. Κάποιοι έχουν σοβαρότατα θέματα ζωτικής σημασίας που τους επιβάλλουν την άσκηση. Το να πω ότι για μερικούς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου είναι ίσως υπερβολικό. Αλλά για πολλούς εξαρτάται η επιδείνωση ή μη της υγείας τους, η υποτροπή σε σοβαρή πάθηση, (μερικής) αναπηρίας, φοβεροί πόνοι αν σταματήσουν αυτό που έκαναν. Για άλλους, μικρότερα προβλήματα, αλλά προβλήματα. Το κράτος το ξέρει και δεν μπορεί να το απαγορεύσει. Ούτε να ορίσει ασθένειες για τις οποίες αυτό θα μπορεί να συνεχίζεται, και άλλες δευτερεύουσες που θα μπορεί να διακοπεί. Το μόνο που θα μπορεί να κάνει όταν θα πιάσουν οι ζέστες, είναι να απαγορεύσει το μπάνιο σε ώρες αιχμής (προσωπική μου σκέψη που δεν έχει ακουστεί). Πχ 12.00 ως 17.00, και τα σαβ/κα 11.00 ως 18.30 να μην επιτρέπεται σε κανέναν. Όποιος το έχει ανάγκη πραγματικά, θα πάει και τα μεσάνυχτα.

Edited by - KostasPVol on 15/04/2020 17:00:58
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  20:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το οτι η Πολιτεία δεν έδωσε δημοσιότητα ώστε να μην υπάρξει κατάχρηση, είναι δική σου ερμηνεία.

Η απόφαση στην οποία αναφέρεσαι και την οποία έχει δημοσιεύσει και το runningnews εδώ http://runningnews.gr/item.php?id=45446 αναφέρει για λήψη θαλάσσιου λουτρού. Η απόφαση είναι σαφής και αφορά μόνο τους λουόμενους, όχι αυτούς που μόλις θα ζεστάνει ο καιρός θα αρχίσουν τις βόλτες στη θάλασσα, έχοντας ελάχιστη έγνοια για το αν θα κολυμπήσουν. Για την Πολιτεία, το κολύμπι θεωρείται άσκοπη μετακίνηση https://www.cretapost.gr/551836/apistefto-tin-evgalan-apo-ti-thalassa-sta-chania-gia-na-tis-kopsoun-prostimo/ (στο πρόστιμο γράφει οτι κινείται αναίτια).
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο γιατρό στον οποίο αν πω οτι δικαιούμαι το χαρτί επειδή έχω στο αίμα μου το κoλύμπι, θα μου το δώσει; Για το οτι θα έπαιρνες χρήματα επί 10 από το κράτος, σε βρίσκω πολύ αισιόδοξο. Αν νομίζεις οτι δίνει το κράτος έτσι εύκολα χρήματα σε δίκη που έχεις κερδίσει, και μάλιστα επί 10, είσαι πολύ γελασμένος. Στο προτελευταίο post στο υστερόγραφο, έγραψες για αθλητές γενικά, όχι μόνο για κολυμβητές.

ΥΓ: Όπως έγραψε κάποιος σε ένα site που ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο, εκτός από το #ΜένουμεΣπίτι υπάρχει και το #ΔενΕίμαστεΗλίθιοι. Καλά κάνατε και διεκδικήσατε να σας επιτραπεί το κολύμπι. Από αυτό μέχρι να μας λέτε να μην πηγαίνουμε στη θάλασσα αν δεν έχουμε χαρτί γιατρού, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Θα σε παραπέμπψω σε αυτά που έγραψε ο Κούρος. Αυτός δε φοβήθηκε αν θα τον βάλουν μέσα.
http://runningnews.gr/item.php?id=45445
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  21:30:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή έχω ψάξει κάποια πράγματα με το παραπάνω, υπάρχει περίπτωση οι ερμηνείες μου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ισχύουν. Αν είναι λανθασμένες, νο πρόμπλεμ, με τις ερμηνείες άλλωστε δεν κέρδισε κανείς.

Δεν έχω να σου προτείνω γιατρό. Πήγαινε σε γιατρό που είτε έχεις, είτε θα επιλέξεις, και αν δικαιούσαι βεβαίωση θα την πάρεις. Αλλιώς μπορείς να ξεκινήσεις μαζεύοντας υπογραφές και συντάσσοντας κείμενα για διαδικασία σαν αυτή που κάναμε μέλη του Ιάσωνα και κολυμβητές από όλη την Ελλάδα, για να διεκδικήσεις το δίκιο σου να κάνεις κολύμπι ως άσκηση, για το οποίο δίκιο σου ΣΥΜΦΩΝΩ.

Τα λινκ που παραθέτεις είναι προγενέστερα της χθεσινής εξέλιξης, και είναι δυστυχώς αληθινά. Έτσι δρουν κάποιοι που αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα και που θα έπρεπε να υπερασπίζονται τις δραστηριότητες σε αυτή. Μου τα δείχνεις λες και συμφωνώ με αυτά, ενώ είμαι σφόδρα αντίθετος.

Χρήματα επί 10 και επί 100, έχουν πάρει πολίτες που έχουν επιμείνει σε αγωγές κατά καιρούς εναντίον του κράτους, όχι πάντα βέβαια. Για το αν θα γινόταν το ίδιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό θα το μάθουμε μετά από χρόνια, αν κάποιος ή κάποιοι κάνουν τη διαδικασία.

Αντίστοιχες απόψεις με του Κούρου, από τη δική μου σκοπιά θα βρεις σε μερικά μου άρθρα εδώ. http://runningnews.gr/category.php?subcat=93 Κι αν θέλεις να το πάω ακόμη παραπέρα, το καλύτερο εμβόλιο (μεταφορικά) λέγεται άσκηση και λέγεται θάλασσα, και κάθε κράτος θα έπρεπε να ωθεί τον κόσμο και σε αυτά αντί να θέτει εμπόδια ή και πλήρεις απαγορεύσεις.

Κλείνοντας, αυτή είναι η στρατηγική που ακολουθήσαμε, και είσαι ο μοναδικός που πήρε τοις μετρητοίς το "μην πηγαίνετε στη θάλασσα αν δεν έχετε χαρτί γιατρού". Αν θέλεις να πας, πήγαινε. Για την μη τήρηση των κανόνων δεν είμαι αρμόδιος να ελέγξω κανέναν, και ούτε με ενδιαφέρει, πόσο μάλλον για τις περιπτώσεις που οι απαγορεύσεις είναι καταχρηστικές καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ιού. Να γράψουμε όμως σε κάποιον να παραβιάσει τους κανόνες έστω κι αν τους θεωρούμε λάθος, αυτό δεν πρόκειται.

Edited by - KostasPVol on 15/04/2020 21:33:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  23:19:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σου έγραψα και πριν οτι κανένας δε σας ζήτησε να προτρέψετε τους πολίτες να πηγαίνουν για μπάνιο. Μάλλον δεν διαβάζεις τις αναρτήσεις, συνεχίζεις να αναφέρεσαι σε κάτι που δεν έγραψα ποτέ. Eίναι η δεύτερη φορά που το κάνεις. Ωραία στρατηγική ακολουθείς. Όσο για τη στρατηγική που ακολουθήσατε ως σύλλογος, ελπίζω να είστε συνεπείς και μετά την άρση των μέτρων και να συνεχίσετε να ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε όσους δεν έχουν χαρτί από τον γιατρό τους, να μην πηγαίνουν στη θάλασσα. Το κολύμπι θα είναι άσκοπη μετακίνηση, με ή χωρίς COVID-19. To ξαναγράφω σε περίπτωση που δεν το διάβασες: Kανένας δε σας ζήτησε να προτρέψετε τους πολίτες να πηγαίνουν για μπάνιο.
Μήπως σας ζήτησαν να προτρέψετε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στη θάλασσα αν δεν έχουν χαρτί γιατρού;

ΥΓ. Ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να πάω για μπάνιο, έστω και χωρίς να έχω χαρτί γιατρού.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2020 :  23:22:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παρακαλώ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2020 :  20:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το νερό, εδώ προς Σαρωνικό έχει αρχίσει και ζεσταίνει κάπως.Καποιοι λίγοι βουτάνε πού και πού,ο ένας ανατολή ο άλλος δύση αλλά σε γενικές γραμμές,ερημια.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2020 :  08:21:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επαναστατες του κρύου νερου εεεεε χαχαχα. Το νου σας γιατί υπάρχουν και "καλοί" ανθρωποι δυστυχώς
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2020 :  09:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακόμα δεν επιτρέπεται.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgos1965
Senior Forum-Runner

579 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2020 :  11:00:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επιτέλους από Δευτέρα 4/5/20 επιτρέπεται η κολύμβηση για άθληση στην θάλασσα. Τώρα που έχουν ζεστάνει τα νερά είναι μια καλή εναλλακτική λύση άθλησης για όλους μας.
www.openwaterhellas.blogspot.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Skyrunner
Elite Forum-Runner

Greece


1111 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2020 :  11:39:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τουλάχιστον μας έπιασε η καραντίνα Ανοιξιάτικα !!!
και δεν μας χάλασε τα χειμερινά μπάνια !!!
Από δευτέρα για να δω πότε θα πάω από Ασπροβάλτα πλευρά μπας και βρω και χρόνο για καμιά βουτιά!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/04/2020 :  17:06:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by geopa

Επαναστατες του κρύου νερου εεεεε χαχαχα. Το νου σας γιατί υπάρχουν και "καλοί" ανθρωποι δυστυχώς



Διαλέγουμε ώρες και μέρη λίγο "περίεργα"Γιωργη,οποτε δεν έχουμε θέμα.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 91 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000