Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 μετεγχειρητικά προβλήματα...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

clickit
Newbie Forum Runner

Greece


2 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/09/2010 :  21:54:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλησπέρα σε όλους,
να αναφέρω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία:
μετά από ατύχημα 08/2009 έπαθα ρήξη οπισθίου κέρατος έσω μηνίσκου και υπηρχε και μια χαλαρωση στον οπίσθιο χιαστό.
Επισκέφτηκα ορθοπεδικο-αθλητίατρο, έβγαλα μαγνητική και μου έκλεισε ραντεβού για αρθροσκόπηση για μετά από 20 ημέρες.
Αφου το καλοσκέφθηκα είπα να δοκιμάσω μπας και γλυτώσω το νυστέρι.Επισκέφθηκα 2ο ορθοπεδικο-αθλητίατρο και αφου μιλήσαμε για τις ανάγκες που είχα, το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν jogging ερασιτεχνικά, αποφάσισα και ξεκίνησα φυσικοθεραπείες(20),κολύμπι & γυμναστήριο(τετρακέφαλος κλπ). Μετά από περίπου 6 μήνες είχα ακόμη σημαντικές ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν έβλεπα γιατρειά που λένε αποφάσισα το νυστέρι.Τον 01/2010 έκανα αρθροσκόπηση με δικό μου μόσχευμα, μετά πατερίτσες, φυσικοθεραπείες(20), κολύμπι. Τώρα 7 μήνες μετά και έχοντας την άδεια του γιατρού να κάνω οτιδήποτε, ξεκίνησα δειλα-δειλά το ελαφρύ τρέξιμο. Νοιώθω μερικές ενοχλήσεις κάπου στο γόνατο, όχι μέσα αλλά λίγο επάνω και λίγο κάτω δεξιά από το γόνατο, στη τομή που έγινε για να παρθεί το μόσχευμα. Αναμενόμενοι οι πόνοι μιας και είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή, είπαμε αρχάριος στο άθλημα.
Κατα τα άλλα τώρα νοιώθω μια χαρά που ξεκίνησα πάλι και να πω την αλήθεια δεν δίνω και πολύ σημασία στα πονάκια. Τα πάντα είναι στο μυαλό !!!
Πολλές φορές η μαγνητική όταν γίνεται καπάκι μετά το ατύχημα υπάρχει περίπτωση να μην δείξει σωστά το πρόβλημα.
Τι θα σου πρότεινα:
Μια ακόμη μαγνητική και μια επίσκεψη σε αθλητίατρο θα δείξει τι ακριβώς συμβαίνει στο γονατό σου.
Θα πρέπει να βρεις και ένα καλό φυσιοθεραπευτή, κατά προτίμηση να έχει σχέση με ομάδες και αθλητές.
Πάντως σίγουρα δεν θα μείνεις κουτσός και σίγουρα οι πόνοι που αναφέρεις, βαθύ κάθισμα κλπ, δεν οφείλονται στην ατροφία του ποδιού σου. Έχε όμως υπόψιν ότι ότι ο τετρακέφαλος είναι ο πιο τεμπέλης μυς στον άνθρωπο.

Περαστικά σου, να έχεις υπομονή και μην απογοητεύεσαι
Εαν θέλεις πληροφορίες στείλε email


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/09/2010 :  17:09:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φίλε μου σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να αναφέρεις μια εμπειρία σου.πάντως πρέπει να σου πω(όπως και σε πολλούς άλλους) οτί όλοι(μα όλοι)οι γιατροί που έχω επισκεφτεί(και είναι πάνω από 6)και φυσικοθεραπευτές(3)μου έχουν πει οτι πονάει τόσο πολύ λόγο ατροφίας.μην ξεχνάμε οτι είναι ατροφικό περίπου 2 χρόνια(μέσος όρος 2,5cm ατροφίας)τέλως πάντων το θέμα είναι οτι ξανα έκανα 3η μαγνητική εχθές στο ιπποκράτειο ιατρικό κέντρο ιωαννίνων και περιμένω αποτελέσματα δευτέρα.επίσης να υπογραμμίσω οτι ο πόνος που έχω εγώ είναι σε όλο το γόνατο περιμετρικά
(επιγονατίδα,κλείδωση,κάτω απο την επιγονατίδα,στην περιοχή του έσω μηνισκου,μέσα στο γόνατο)και στο ΚΑΤ μου είπανε οτι λόγο της χρόνιας ατροφίας όλο το βάρος πέφτει στο γόνατο γιαυτό

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/09/2010 :  15:21:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φίλοι μου,με χαρά αλλά και επιφυλακτικότητα σας πληροφορώ οτι τα αποτελέσματα βγήκανε για την 3η μαγνητική και η διάγνωση αναφέρει κάκωση γονάτου και μερικά υγρά...τπτ άλλο μηνίσκοι,συνδέσμοι υγειείς...αλλά ο χειρούργος μου επιμένει πως μάλλον χρειάζομαι επέμβαση γιατί,όπως λέει,έχω ρίξη έξω οπισθίας γωνίας(τί είναι αυτό)και είναι πολύ δύσκολο να το δει η μαγνητική και πως οι περισσότεροι ορθοπεδικοί δεν το γνωρίζουν...και ερωτώ εγώ με το ταπεινό μυαλουδάκι μου...υφίσταται αυτός ο ισχυρισμός του..παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος που να έχει σχέση με αυτά τα θέματα ή παρόμοιες εμπειρίες...σας ευχαριστώ

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mimis
Forum-Runner

Greece
63 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2010 :  00:36:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
σαν γιατρος σε βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση μια αρθρωση να εχει τετοια βλάβη που να χρειάζεται χειρουργείο και να μη φαίνεται σε μιά (καλής τεχνικής) μαγνητική. Να είσαι πολύ επιφυλακτικός..
Καλή αποκατάσταση!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2010 :  16:29:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πιστεύω τα έχω κάνει όλα ...ακόμα και η μαγνητική είναι καθαρή...οπότε λογικά ο πόνος είναι από την με γάλη ατροφία...κάποιος να μου προτείνει σίγουρες ασκήσεις τετρακέφαλου που έχει κανει και αυτός και τον έχουν βοηθήσει...αλλά χωρίς να λυγίζω το γόνατο γιατί πονάει.

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2010 :  20:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
κάποιος παιδιά???θα με βοηθήσετε πάρα πολύ.πρέπει να έχω αποκαταστήσει το τετρακέφαλο σχεδόν στο 50% μέχρι τα χριστούγεννα

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

konkarien
Senior Forum-Runner

Greece


740 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2010 :  21:43:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα και περαστικά σου.
Έχω βρει σ'αυτό το site,http://www.youdiet.gr/fitness.php βιντεάκια με ασκήσεις για όλες τις μυικές ομάδες καθώς επίσης και διατάσεις.
Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο.
Κώστας

Edited by - konkarien on 26/10/2010 21:43:48
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DrFoot
Newbie Forum Runner

Greece
22 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2010 :  21:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ panchito,
ένα (από τα πολλά) σχετικά video στο youtube με ασκήσεις τετρακεφάλου χωρίς να λυγίζεις ιδιαίτερα το πονεμένο γόνατο είναι και αυτό:
www.youtube.com/watch?v=RAKOyNROzwM
Έχει τίτλο "34.1 Quadriceps Strengthening" Επαναλαμβάνοντας τις ασκήσεις με βαράκια αυξάνεις τον βαθμό δυσκολίας.
Σίγουρα και κάποιος από τους φυσιοθεραπευτές σου μπορεί να σου τα εξηγήσει πολύ καλά ή και να σου δείξει πολλές ακόμα σχετικές ασκήσεις.

Όσο για το μακροχρόνιο πρόβλημα που σε έχει ταλαιπωρήσει τόσο, δεν ξέρω αν κάποιος από το forum μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει αποτελεσματικά.
Δυο χρόνια , μία εγχείρηση, δύο ατυχήματα, πάνω από 6 (από τους καλύτερους όπως λες) γιατρούς και 3 φυσιοθεραπευτές, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αθήνα, 3 μαγνητικές και άλλες δυο γνώμες γιατρών στο forum. Κάπως μπερδεμένο το θέμα...

Χωρίς καμιά διάθεση να σε μπερδέψω κι εγώ περισσότερο, και επειδή φαίνεται να έχεις φτάσει σχεδόν σε αδιέξοδο, θα σου πω και μερικές δικές μου σκέψεις με κάθε επιφύλαξη:
Το γόνατό σου έχει εξετασθεί από πολλούς γιατρούς και πιστεύω πως αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εκεί κάποιος θα το έβρισκε. Επιπλέον, οι περισσότεροι ακτινολόγοι σήμερα γνωρίζουν άριστα τη ρήξη της οπίσθιας έσω γωνίας και δεν τους ξεφέυγει εύκολα σε μια μαγνητική.
Υπάρχουν ωστόσο 2 κατευθύνσεις που πιθανόν να μην έχεις ψάξει και, αφού φαίνεται να έχεις κάνει όλα τα άλλα, ίσως θα άξιζε τον κόπο (και τα χρήματα) να τις εξετάσεις:
1. Μια ατροφία τετρακεφάλου που με τίποτα δεν αποκαθίσταται, και μάλιστα με ιστορικό 2 ατυχημάτων, θα μπορούσε να οφείλεται και σε μια βλάβη νεύρου. Δεν θα ήταν λοιπόν κακή ιδέα να σε εξετάσει και μια φορά ένας νευρολόγος για να αποκλεισθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημειωτέον ότι το νεύρο που πηγαίνει στον τετρακέφαλο μπορεί να προκαλέσει και πόνο στο γόνατο.
2. Χρόνιος και ανεξήγητος έντονος πόνος στο γόνατο σε νεαρούς αθλητές μπορεί να έχει και αγγειακή αιτιολογία, δηλαδή μια αρτηρία (την λέμε "ιγνυακή") μπορεί σε κάποιες κινήσεις ή μετά από άσκηση να "μπλοκάρει" και αυτή η ισχαιμία πραγματικά πονάει πολύ. Ένας αγγειολόγος σχετικός με το θέμα μπορεί εύκολα να το διαγνώσει

Συγγνώμη για τη μακροσκελή "έκθεση ιδεών", μακάρι να αισθάνεσι καλύτερα και να μη χρειαστεί να ψάξεις ή να κάνεις τίποτα. Περαστικά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/10/2010 :  02:03:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Drfoot σε ευχαριστώ πάρα πολύ...θα το κοιτάξω και αυτό...ούτως ή άλλως τί είναι τα χρήματα μπροστά στην υγεία μου..και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σου.ελπίζω να βρω την άκρη τελικά

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/11/2010 :  16:07:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά ...υπάρχει περίπτωση να μην φαίνεται μετά από 2 μαγνητικές υποτροπή μηνίσκου ή κάποιο άλλο πρόβλημα???δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχω τέτοιο πόνο στο γόνατο αφού δεν δείχνουν τπτ οι μαγνητικές(μόνο η πρώτη έγραφε στη διάγνωση οτί έχω κάθετη ρίξη οπισθίου κέρατος του έσω μηνίσκου,αλλά ο χειρούργος μου μου είπε οτι δεν έιναι ρίξη αλλά το κομμάτι που μου έβγαλε στην αρθροσκόπηση)και αν μου λένε οτι δεν πρέπει να πονάει λόγω ατροφίας???αρχίζω να πιστεύω σοβαρά οτι θα μείνω για πάντα έτσι...θα ξαναπάω σε έναν φυσικοθεραπευτή τον Γιώργο Κόλλα να με δει την παρασκευή μου είπαν οτι είναι καλός...για εξωτερικό ούτε που το συζητώ δεν υπάρχει φράγκο..πραγματικά πρέπει να είμαι ο 1 από τους 10000 που παθαίνουν τέτοι πρόβλημα μετά από απλή αρθροσκόπηση...

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2010 :  00:09:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά αυτόν το καιρό πηγαίνω στον γεώργιο κόλλα (ηλεκτροβελονισμός)...έχω κάνει 4 θεραπείες...γνώμες???εγώ προσωπικά δεν βλέπω βελτίωση απλά μου έχει σκληρύνει λίγο περισσότερο ο τετρακέφαλος,αλλά από όγκο δεν βλέπω φως...και κάτι ακόμα..έχω παρατηρήσει ότι το ατροφικό μου πόδι έχει την διπλάσια δύναμη από το υγιές πόδι όταν κάνω ασκήσεις με το λάστιχο(από στάση προσοχής,ένα βήμα μπρος και πάλι πίσω...10 των 10)...τέλως πάντων μου σύστησε ένα φάρμακο από φαρμακείο το donatol και δεν ξέρω τί να κάνω.βοηθάει μου λέει στην προστασία των χόνδρων γιατί όπως μου είπε έχω χονδροπάθεια λόγω της μεγάλης ατροφίας τόσο καιρό???εσείς τί λέτε???κανέναν αθλητίατρο στην κέρκυρα καλό ξέρετε να μου προτείνετε???

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis
Forum-Runner

Greece
181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2010 :  13:05:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε pantsito προκαλείς συγκίνηση με την τόση ταλαιπωρία που περνάς τόσο καιρό χωρίς να ξέρεις το γιατί.Το φάρμακο που σου πρότειναν για το χόνδρο στο γόνατο λέγεται DONAROT,και είναι σκόνη γλυκοζαμίνης για άτομα με πρόβλημα χονδροπάθειας στα γόνατα.Τέτοια σκευάσματα απο διάφορες εταιρείες κυκλοφορούν άφθονα στην αγορά.Συνήθως πάει καιρός έπειτα απο συνεχή λήψη του για να (αν)δείς βελτίωση.Στην Κέρκυρα καλός λένε οτι είναι ο κ.Κοσκινάς(τον γνώρισα στις διακοπές φέτος,όταν χρειάστηκε ορθοπαιδικό η σύζηγος μου).Επίσης θα΄θελα να σε ρωτήσω αν έχεις επισκευτεί τον δρομέα-ορθοπαιδικό-αθλίατρο στα Ιωάννινα,τον Χρόνη Δρούγια. Αυτά και τι να πώ ....κουράγιο και γρήγορη επάνοδο!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2010 :  15:36:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ευχαριστώ και πάλι.στον κοσκινά θα πάω την παρασκευή μετά τον φυσικοθεραπευτή.στον δρούγια δεν έχω πάει(ακόμα).πάντως έχω και μια απορία.αν είχα χονδροπάθεια,χονδρομαλάκυνση ή κάτι τέτοιο δε θα φαινόταν στη μαγνητική στην οποία η διάγνωση είναι καθαρή?δεμ ξέρω τί να πώ...παράδοξα πράγματα μου συμβαίνουν

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis
Forum-Runner

Greece
181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2010 :  22:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε pantsito η χονδροπάθεια σπάνια φαίνεται στην μαγνητική.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

pantsito
Newbie Forum Runner

Greece


47 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/11/2010 :  15:23:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
από donarot γνωρίζει κανείς???μου σύστησε να το πάρω...είναι καλά??

pantsito13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000