Συγγραφέας |
Θέμα |
|
passa
Forum-Runner
50 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύτηκε - 18/02/2012 : 17:21:06
|
Καλησπερα στην παρεα. Ενας φιλος μου μιλησε για την μελασα και για το ποση ενεργεια σου δινει κατα την διαρκεια ενος αγωνα, απο οτι καταλαβα λειτουργει οπως τα τζελακια. Περιμενω απο εβδομαδα να μου δωσει την συνταγη και την δοσολογια που χρειαζεται για την καταναλωση της. Θα την ποσταρω για οσους ενδιαφερονται, γνωριζει και εχει πληροφοριες καποιος πανω σε αυτο το θεμα?
|
|
jimtsim
Forum-Runner
51 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/02/2012 : 19:30:08
|
Η μελάσα παράγεται απο ζαχαροκάλαμο.Περιέχει ιχνοστοιχεία,βιταμίνες,σίδηρο οσο τουλάχιστον περιέχουν τα αυγά,έχει παραπάνω ασβέστιο από το γάλα και αρκετό κάλιο. Είναι ιδανική για σάλτσες,μαρμελάδες,όσπρια. Ανα 100γρ περιέχει Ενέργεια 284kcal Πρωτείνες 2γρ Υδατάνδρακες 59γρ Λιπαρά Ογρ ΣΗΔ Ασβέστιο 600mg 800mg Φώσφορος 90mg 800mg Μαγνήσιο 200mg 300mg Σίδηρος 7mg 14 mg Νάτριο 50mg 1100-3000mg Κάλιο 1400mg 1875-5625mg
Μία κοφτή κουταλία της σούπας είναι περίπου 20γρ. Νομίζω οτι είναι ένας από τούς σημαντικότερους συμμάχους της υγείας μας! Νομίζω όμως όσο αφόρα την προπόνηση ότι ένα τζέλ η μία σοκολάτα έχουν περισσότερες θερμίδες(στα ίδια γρ.),άρα ίσως και πιο ενδεδειγμένα για την προπόνηση.
|
|
|
jimtsim
Forum-Runner
51 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 18/02/2012 : 19:32:25
|
Η ΣΗΔ είναι η δεύτερη στήλη. |
|
|
Spartiatis
Elite Forum-Runner
Greece
1605 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 19/02/2012 : 13:01:11
|
Υπάρχει κι η καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που με το σιροπι της μπορεις να κάνεις ένα είδος μελασα.
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ |
|
|
passa
Forum-Runner
50 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 02/03/2012 : 14:11:40
|
Την δοκιμασα την προηγουμενη Κυριακη σε ενα mini long run(17 χλμ.) και ομολογω οτι αξιζε πραγματικα! Σας παραθετω την συνταγη. Βραζουμε σε ενα μπρικι λιγο νερο, κατοπιν προσθετουμε μιαμιση κουταλια της σουπας μελασα για να υγροποιηθει, αφου κρυωσει καπως βαζουμε το μειγμα στο μπουκαλι και προσθετουμε νερο εως να φτασει τα 500 ml, τελος το βαζουμε στο ψυγειο για 3-4 ωρες ωστε να παγωσει και ειναι ετοιμο. |
|
|
|
Θέμα |
|