Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Σκουριές
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 47

gianniss
Newbie Forum Runner

Greece


25 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/04/2015 :  18:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δηλαδή υπέρ των εξορύξεων είναι η πλειοψηφία των κατοίκων των ορεινών χωριών της περιοχής,εκεί
που συντελείται η οικολογική καταστροφή,και κατά τάσσονται οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων οικισμών
ή χωριών,όπως η Ιερισσός.Αμέσως γίνεται κάποιος καχύποπτος.Οι πρώτοι δουλεύοντας στις εξορύξεις
έχουν μια εργασία και μια ευημερία(έχει πέσει αρκετό χρήμα στην περιοχή),αλλά θυσιάζουν την υγεία τους
και οι δεύτεροι είναι αυτοί που έχουν μόνο να χάσουν,λόγω της καταστροφής που συντελείται αφού τα έσοδα
τους προέρχονται και από το τουρισμό.Δε μπορώ να πιστέψω πως ξαφνικά γίναμε σαν λαός οικολόγοι,αφού
όπως ανέφερε και ο Deorum παραπάνω για τη ΔΕΗ,στη Πτολεμαιδα δε κουνιέται φύλλο κι ας σταμάτησαν πλέον
τα πουλιά να κελαηδουν εκεί και άρχισαν να βήχουν.Εκεί όλοι έχουν όφελος είτε μέσω εργασίας,είτε μέσω
παροχών.Δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα,αλλά σε γενικές γραμμές έτσι νομίζω πως έχουν τα πράγματα.
Άποψη μου,μπορεί να κάνω και λάθος...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  03:40:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εκθεση-σοκ για την τοξική «επένδυση»
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=8481&whichpage=41

Θα σου λύσει πολλές απορίες...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skiritis
Advanced Forum-Runner

401 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  11:19:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι 4000 μεταλλωρύχοι διαδήλωσαν στην Αθήνα. Μα καλά, είναι τόσοι πολλοί; Απασχολούν τα μεταλλεία της HellasGold τόσους εργαζόμενους;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  18:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μην σε ξαφνιάζουν τα μεγέθη τα οποία σκόπιμα παραπιούνται απο τα ΜΜΕ.
Αμα πληρώσεις φτειάχνεις τον μεγαλύτερο μισθοφορικό στρατό αλλά και παρεμβαίνεις ως προς τι και πως θα παρουσιάσουν τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι σε εντεταλμένη υπηρεσία!
Μέσα στους μισθοφόρους και ο ανεκδιήγητος Αδωνις με πλήρη εξάρτηση και κράνος..
Που ήταν ο "υπερασπιστής" των εργαζομένων όταν ο λαός κατέβαινε στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα εν μέσω κρίσης και μνημονίων;
Ψήφιζε και υποστήριζε τους τοκογλύφους και τις μεγάλες εταιρίες βάζοντας υπογραφές στην ταφόπλακα του Ελληνικού λαού.
"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;" αναρωτιέται σοφά ο λαός μας...

Edited by - xipolitos on 17/04/2015 18:31:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  22:00:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ριφιφί της Eldorado Gold: Από την Ελλάδα στα Μπαρμπέιντος μέσω Ολλανδίας

Οι υποστηρικτές της εξόρυξης χρυσού στα αρχαία δάση της Χαλκιδικής δεν έπαψαν να επικαλούνται ένα και μοναδικό επιχείρημα: τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα. Η έρευνα της ολλανδικής ΜΚΟ SOMO αποδεικνύει πως ούτε αυτό ισχύει: Ο επενδυτής, η καναδική Eldorado, έχει φτιάξει ένα τούνελ με το οποίο τα κέρδη "εξορύσσονται" προς εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους.

Τον Απρίλιο του 2013, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή εναντίον της εξόρυξης χρυσού από την Eldorado Gold και την ελληνική θυγατρική της, την Ελληνικός Χρυσός, των εταιρειών δηλαδή που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα στη Χαλκιδική.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό του υπέρ της επένδυσης ανέφερε πως “οφέλη στην εθνική οικονομία θα προκύψουν” [...] από την “αύξηση του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος της χώρας μέσω της φορολογίας του φορέα εκμετάλλευσης και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την επένδυση”.

Ένα μόλις χρόνο μετά, αυτό τουλάχιστον το επιχείρημα των ανώτατων δικαστών αποδεικνύεται σαθρό. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα (η τελική έκθεση δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2015) της ολλανδικής ΜΚΟ SOMO, η Eldorado Gold χρησιμοποιεί μια σειρά από ολλανδικές εταιρείες-θυρίδες (mailbox companies) για να φοροαποφεύγει στην Ελλάδα. συνέχεια...
http://www.thepressproject.gr/luxleaks/details.php?aid=69975
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2015 :  03:17:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σουρεαλισμός της εργατιάς με πορεία-υπερπαραγωγή

Δεν ήταν τα πλαστικά σημαιάκια. Δεν ήταν οι χημικές τουαλέτες και τα ασθενοφόρα. Δεν ήταν οι ιδιωτικές κάμερες. Δεν ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης ως μπροστάρης της εργατιάς. Δεν ήταν καν ο Κακλαμάνης κι ο Μηταράκης ως κομσομόλοι. Ηταν τα όσα έλεγε η «αυθεντική εργατική τάξη» που έκανε τη χθεσινή πορεία-υπερπαραγωγή μια αυθεντικά σουρεαλιστική εμπειρία.

Εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και «αλληλέγγυοι από άλλα μέρη» -όπως αυτοσυστήνονταν- κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Φορώντας όλοι κίτρινα γιλέκα και κράνη της εταιρείας, με πανάκριβα πανό, ακολουθούσαν τους εμψυχωτές τους, που συντονίζονταν μέσω... γουόκι τόκι

«Λαφαζάνη, Λαφαζάνη, σεισμός θα γίνει στην Αθήνα με τα κράνη», φώναζε το πλήθος που -σκόρπιο μεν, ενθουσιασμένο δε- περπάτησε στην ηλιόλουστη πόλη υπό τη διακριτικότατη παρουσία της αστυνομίας. «Καλέ, όμορφη είναι η Αθήνα! Κοίτα τους τσολιάδες», έλεγε η μία κυρία στην άλλη φτάνοντας στα λουλουδάδικα. «Τσιρώνη, Τσιρώνη, η ώρα σου ζυγώνει», φώναζαν οι πιο μαχητικοί, χτυπώντας τα κράνη τους στο οδόστρωμα και τα κάγκελα. Την ίδια ώρα, οι πιο αυθόρμητοι έβγαζαν σέλφι στον Αγνωστο Στρατιώτη κι άλλοι στριμώχνονταν για «βρόμικο». «Δεν χαλαρώνουμε παιδιά, έχει συνέχεια», τους φώναζαν οι συνδικαλιστές που έτρεχαν να μαζέψουν τους διαδηλωτές.

Λίγο όμως ο ζεστός ήλιος, λίγο που η ώρα ήταν περασμένη και «η μεγαλύτερη εργατική πορεία όλων των εποχών» είχε ήδη διασχίσει τόσα χιλιόμετρα, δεν ήταν λίγοι όσοι απόκαμαν και ξάπλωσαν στα παρτέρια της πλατείας Συντάγματος. Ηταν όμως εντυπωσιακοί για τους Κινέζους, τους Αυστραλούς και τους Ρώσους τουρίστες που έσπευδαν να απαθανατιστούν μαζί τους. «Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα μεταλλεία μας», εξηγούσε ο αγγλόφωνος της συντροφιάς. «Ντροπή τους! Είμαστε μαζί σας», απαντούσαν οι τουρίστες. «Κι εμείς μαζί σας είμαστε», έλεγαν δυο κυρίες φορτωμένες με σακούλες από το Κολωνάκι. «Μην ανησυχείτε, μια παρένθεση θα είναι ο Τσίπρας. Ερχεται πάλι ο Σαμαράς κι όλα θα πάνε καλά».

«Ούτε δολοφόνοι, ούτε αναρχικοί, είμαστε εργάτες απ’ τη Χαλκιδική», φώναζε το πλήθος μπροστά σ’ ένα πλήθος από κάμερες. Οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, πιο καλοπροαίρετοι παρά ποτέ και γεμάτοι κατανόηση, κάλυψαν ίσως την πρώτη διαμαρτυρία εργαζομένων, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τις αγαπημένες τους φράσεις «πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε χιλιάδες Αθηναίους» και «έμφραγμα στο κέντρο της πόλης εξαιτίας της πορείας». Παρ’ όλο που και οι Αθηναίοι ταλαιπωρήθηκαν και το κέντρο υπέστη έμφραγμα, για πρώτη φορά για τις τηλεοράσεις «νόμος ήταν το δίκιο του εργάτη». Αλλωστε, πού αλλού θα βρει κανείς εργάτες να τοποθετούνται με τόσο μένος κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς και με τόση νοσταλγία υπέρ της απελθούσας κυβέρνησης;

Το είπε η ΟΑΚΚΕ!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε όλη την προεκλογική του εκστρατεία επάνω μας, δεσποινίς», μου εξηγεί ένας εργαζόμενος. «Το παίζει οικολόγος ο Τσίπρας, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που θέλει είναι να διώξει την καναδέζικη εταιρεία και να φέρει μια κινέζικη. Θα τα δώσει όλα στους σχιστομάτηδες. Αυτά τα λένε και οι κομμουνιστές άλλωστε». Ποιοι κομμουνιστές; ρωτώ. «Μα, η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Εβγαλαν κι αφίσα, ήρθαν και στην πορεία μας». Και όντως, η ΟΑΚΚΕ καταγγέλλει «βιομηχανικό σαμποτάζ των ρωσόφιλων που οδήγησε στη χρεοκοπία την Ελλάδα, για να μπορούν να την αγοράζουν σήμερα τζάμπα οι Ρώσοι και οι Κινέζοι φασίστες». «Τι μου λέτε;», ανακράζω. «Πού να τα μάθετε αυτά, δεσποινίς, αφού τα ΜΜΕ είναι όλα υπέρ του Τσίπρα, όλοι οι καναλάρχες αυτόν στηρίζουν».

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης, που ανακάλυψε την κρυφή γοητεία της ταξικής πάλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας κλείσουν τα σπίτια», βροντοφώναξε ο Αδωνις, φορώντας λευκό κράνος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να κλείσουν αυτή την επιχείρηση και να μείνει τόσος κόσμος στον δρόμο. Μας προκάλεσαν και πρέπει να αντιδράσουμε, για να προστατεύσουμε αυτές τις οικογένειες. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων. Αν δεν τις εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα είναι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν θα τους περάσει». Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιγόνη Λυμπεράκη του Ποταμιού δήλωσε: «Θα είναι η πιο μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, αν κλείσουν οι Σκουριές»!

Σε αυτό το σημείο, ο Οργουελ με τη «νέα γλώσσα» του θα κατάπινε τη δική του γλώσσα. Πέντε εργαζόμενοι μου εξηγούν ταυτόχρονα και με πάθος ότι «οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος έρχονται κάθε βδομάδα», ότι «έχουν βγάλει ένα σωρό μελέτες κι ούτε ένα πρόστιμο δεν έχουν ρίξει στην εταιρεία», ότι «το κυάνιο είναι ένα παραμύθι που το λένε οι αντιδρώντες», ότι «οι ελάχιστοι που λένε όχι στα μεταλλεία θέλουν να χτιστούν ξενοδοχεία». Το κρεσέντο έρχεται αμέσως μετά: «Μερικά δέντρα θα κοπούν, όπως κάθε φορά που ανοίγει ένας δρόμος ή χτίζεται ένα δημόσιο κτίριο. Εσείς οι Αθηναίοι δεν έχετε έρθει ποτέ στις Σκουριές να δείτε. Τίποτα δεν κόβουμε! Ενα δεντράκι εδώ, πέντε παραπέρα. Οι αντίχρυσοι βγάζουν κάτι στημένες φωτογραφίες και σας παραπλανούν. Να έρθετε να δείτε. Η εταιρεία έχει φέρει 4.000 επισκέπτες μέχρι τώρα, θα σας βάλουμε στο επόμενο πρόγραμμα».

Πολλά λεφτά...

Αν η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο, οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός έχουν ήδη καταλάβει τον παράδεισο επί γης. «1.500 καθαρά παίρνω κι είμαι απλώς χειριστής μηχανήματος», μου λέει ένας νέος άντρας. «Η εταιρεία δίνει κίνητρα: μπορείς να δουλέψεις διπλές βάρδιες, να κάνεις υπερωρίες, να δουλέψεις σαββατοκύριακα, να φτάσεις και τα 2.200 ευρώ! Το Πάσχα μάς έδωσαν 200 ευρώ δωροεπιταγή, για να πάρουμε το αρνί μας. Πού θα τα βρούμε έξω αυτά τα λεφτά; Στα μελίσσια και το ψάρεμα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να έρθει ο Λαφαζάνης να ψαρέψει κι ο Τσιρώνης να βάλει μελίσσια».

«Η εταιρεία μας είναι η πιο καθαρή και η πιο προστατευτική για τους εργαζόμενους», λέει ένας υπογείτης. «Κάθε πρωί, πριν πάμε για δουλειά, μάς πάνε για αλκοτέστ, μας περνάνε από γιατρούς κάθε χρόνο, αν δεν φοράμε κράνος τρώμε πρόστιμο». «Και τι απαντάτε στους χιλιάδες συμπολίτες σας που λένε όχι στα μεταλλεία;», τους ρωτάω. «Ξενόφερτοι είναι, έρχονται με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα», μου λέει ο νεαρός. «Αυτοί πετάνε μολότοφ κι έβγαλαν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Αλλά πού θα πάει; Τώρα που βγήκαμε επιτέλους στον δρόμο θα καταλάβει ο λαός. Εργατιά, εργατιά, ενωμένη σαν γροθιά».
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΧΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ (ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ...) ΜΥΡΙΩΝ»
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη... της «Ελληνικός Χρυσός»

Σε ευγενή άμιλλα για το ποιος θα παρουσιάσει το πιο φιλεργατικό ρεπορτάζ διαγωνίστηκαν χθες ρεπόρτερ και παρουσιαστές, καλύπτοντας από νωρίς το πρωί τις κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων που ήρθαν από τη Χαλκιδική στην Αθήνα, με άφθονο τηλεοπτικό χρόνο και ενθουσιώδεις περιγραφές: «Θα είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά αυτή η διαδήλωση, γιατί δεν οργανώνεται από κομματικά μέλη, ούτε από δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από κυβερνητικά μέτρα, αλλά από εργαζόμενους σε ιδιωτική εταιρεία».

Με αυτή τη φράση περιέγραφε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ τη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στη Μεσογείων έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ο ένας από τους δύο που κάλυπταν ζωντανά τις πρωινές κινητοποιήσεις, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο είχαν επιστρατευτεί για τις απογευματινές διαδηλώσεις). Η φράση αυτή φιγουράρει σχεδόν πανομοιότυπη σε ιστοσελίδες υπέρ της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, με αρχική πηγή δημοσίευσης διθυραμβικό άρθρο του capital.gr.

Η ομοιομορφία στις εκφράσεις ξεκίνησε από δημοσιεύματα που προανήγγειλαν την πορεία ως «διαδήλωση-μαμούθ», «απόβαση» και «κάθοδο των μυρίων», με την πράγματι πρωτοφανή στα χρονικά πρόβλεψη για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε μια διαδήλωση μέρες πριν αυτή γίνει. Για «περισσότερους από 5.000 διαδηλωτές» έκαναν λόγο τηλεοπτικοί ρεπόρτερ, ενώ κάποιοι υιοθετούσαν τις εκτιμήσεις των ίδιων των διαδηλωτών για 7.000 άτομα -αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον πραγματικό.

Μια λέξη που δεν ακούστηκε ούτε μία φορά από τους τηλεοπτικούς δέκτες, σε αντίθεση με άλλες κινητοποιήσεις εργαζομένων, ήταν η λέξη «ταλαιπωρία». Ενώ συνήθως κάθε πορεία σε εργάσιμη μέρα συνοδεύεται από εκφράσεις όπως «κυκλοφοριακό χάος», «έμφραγμα στο κέντρο», η πολύωρη μετακίνηση μεταλλεργατών και συγγενών τους στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, με πούλμαν, ασθενοφόρα, χημικές τουαλέτες και εμφανή σκηνοθεσία, χαιρετιζόταν ως «μεγαλειώδης διαδήλωση εργατών, για να μην μπει λουκέτο στα ορυχεία».

Ενώ κάθε άλλος εργατικός αγώνας στον ιδιωτικό τομέα, όταν έρχεται σε σύγκρουση με την εργοδοσία, αποσιωπάται είτε λοιδορείται ή, στην καλύτερη περίπτωση, του αφιερώνονται λίγα δευτερόλεπτα, τα κανάλια αίφνης ανακάλυψαν στην ενορχηστρωμένη πορεία υπέρ της «Ελντοράντο Γκολντ», την αυθεντική φωνή της εργατικής τάξης -με «πρώτο εργάτη» τον Αδωνι Γεωργιάδη, φέροντα λευκό προστατευτικό κράνος.

Οταν οι λιμενεργάτες που διαμαρτύρονταν για τις ιδιωτικοποιήσεις, κλείνοντας τα λιμάνια ήταν «συντεχνίες που κατέστρεφαν την ελληνική οικονομία», όταν οι απεργοί χαλυβουργοί ήταν αόρατοι ή εχθροί της ανάπτυξης, όταν οι επιστρατευμένοι εκπαιδευτικοί ή οι εργαζόμενοι στο Μετρό ήταν «τεμπέληδες» και «ρετιρέ» που απειλούσαν τις εξετάσεις των μαθητών ή ταλαιπωρούσαν το επιβατικό κοινό, οι μεταλλωρύχοι είναι «όλοι μια γροθιά», που «χτυπάνε τα κράνη τους με τον χαρακτηριστικό ήχο, για να τους ακούσει όλη η Αθήνα» (εισάγοντας μια νέα χρήση του κράνους ως «κασερολάσο»).

Οσο για τις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής χθες το απόγευμα, αυτές τις πήρε και τις σήκωσε η τρομολαγνεία και η επεισοδιολαγνεία, με τα απειλητικά «σούπερ»: «Σκηνικό πολέμου στα Προπύλαια». Πρώτο θέμα στα δελτία των 8 ήταν τα επεισόδια στην Πρυτανεία, υποβαθμίζοντας το μπαράζ χημικών από τα ΜΑΤ και δίνοντας έμφαση στις μεμονωμένες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές, ενώ η ειρηνική πορεία τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτών από όλη την Αριστερά με συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αναφέρθηκε λακωνικά ως η «πορεία 500 αντιεξουσιαστών» -με ελάχιστες εξαιρέσεις να αναφέρονται όντως στην πορεία, αλλά αφιερώνοντας λιγότερο από μισό λεπτό στην είδηση. Ο γυάλινος κόσμος της τηλεοπτικής ενημέρωσης συνεχίζει να είναι αντεστραμμένος, ακόμα και όταν φοράει τα τάχα «φιλεργατικά» ταξικά γυαλιά του... συμέχεια...
http://www.efsyn.gr/arthro/soyrealismos-tis-ergatias-me-poreia-yperparagogi
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2015 :  13:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πιο σουρεαλ δεν γινεται, μονο ο Τζημερος ελειπε απο την πορεια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/04/2015 :  14:28:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα ατιμώρητο έγκλημα
δεν δικαιολογεί ένα καινούργιο

Και μην έχουν ορισμένοι -τάχα μου-
''απορίες'' νεογέννητων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/08/2015 :  20:15:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πέντε συλλήψεις διαδηλωτών στις Σκουριές

Σε πέντε συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε σήμερα η αστυνομία στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι διαμαρτυρόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με την οποία θα τελείωνε του δεκαήμερο δράσεων αντίστασης, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμο περιφερειακά των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός», με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η διέλευση των εργαζομένων και των οχημάτων της επιχείρησης.

Μεγάλη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ στην κινητοποίηση, ενώ λίγο πριν τις 3 μ.μ, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους από το σημείο και ακολούθησε ένταση. Άγνωστο παραμένει αν παρενέβησαν έπειτα από καταγγελία της εταιρίας ή όχι.

Μέχρι το απόγευμα διαδηλωτές παρέμεναν στις Σκουριές, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου όπου εξετάστηκαν και κρατούνται. Πρόκειται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η Συνέλευση Αγωνιστικού Δεκαημέρου για τη συγκέντρωση ανέφερε:

«Σαν κράτος εν κράτει, η χρυσοθηρική Eldorado Gold συνεχίζει αδιάκοπα το εγκληματικό της έργο και προχωράει στην ολοκλήρωση των υποδομών της, περιφρονώντας τον παράνομο και ανήθικο χαρακτήρα αυτών των ενεργειών.

Σύντομα σκοπεύουν να ξεκινήσουν την εξόρυξη, μαζί με τα ολέθρια αποτελέσματα που έχει για το οικοσύστημα!


Στο 10ήμερο στις Σκουριές ήρθαμε σε επαφή αφενός με την ομορφιά της ζωής στη φύση κι αφετέρου με την νεπανόρθωτη καταστροφή της στο βωμό του κέρδους.

Ελεύθεροι από τις αυταπάτες της νομικής ή της κυβερνητικής οδού, έχουμε συνείδηση ότι ο δυναμικός, αδιαμεσολάβητος αγώνας αποτελεί τη λύση ενάντια στη δολοφονική εξόρυξη και τον δρόμο προς την αυτοδιαχείριση της ζωής μας.

Με την εκπνοή στις 12 Ιουνίου της από 28 Απρίλη κλήσης της κυβέρνησης προς την εταιρία να παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με τη μεταλλουργία χρυσού και την περιβόητη μέθοδο flash smelting, η Eldorado Gold καθίσταται εκτός από αυθαίρετη και τυπικά παράνομη.

Η άρνηση εμφάνισης των παραπάνω στοιχείων είναι ταυτόσημη με άρνηση υλοποίησης των πλέον σημαντικών όρων της Μ.Π.Ε. και της Α.Ε.Π.Ο. και συνεπάγεται ανάκληση της αδειοδότησης με ευθύνη της εταιρίας.

Η προθεσμία για την ανάκληση της Α.Ε.Π.Ο. και άμεσο σταμάτημα εργασιών, υποβολή της Μ.Π.Ε. και επαναδειοδότηση ή εκδίωξη κλπ, έληξε στις 12 Ιουλίου. Μένοντας αδρανής η κυβέρνηση (που υποτίθεται ότι αναζητούσε νομική δυνατότητα να διώξει την εταιρία) υπονόμευσε, νομικά μιλώντας, τη δυνατότητα που η ίδια προκάλεσε -και όλα αυτά πριν την παραίτηση Λαφαζάνη.

Η εκδίωξη συνεπώς μιας εταιρίας που επικαλούνταν μέχρι τώρα τη νομιμότητα -τώρα που έπεσαν οι μάσκες της συγκάληψης- απομένει αδιαμεσολάβητο έργο των ενδιαφερομένων».
http://www.efsyn.gr/arthro/pente-syllipseis-diadiloton-stis-skoyries
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/08/2015 :  20:26:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.facebook.com/epitropiagonapanagias?fref=photo
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

skiritis
Advanced Forum-Runner

401 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2015 :  12:13:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όσοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για άλλη μια μέρα, χθες, στις Σκουριές, έφθασαν μέχρι το σταυροδρόμι ανάμεσα στο εργοστάσιο εμπλουτισμού και το ανοιχτό όρυγμα. Αρματωμένες αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους διαδηλωτές προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες της Ελντοράντο Γκολντ. Τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν παραχωρηθεί με διαδικασίες αστραπή σε μια εταιρεία η οποία, όταν μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια αποσυρθεί, θα παραδώσει στην ιστορία ένα ανοιχτό όρυγμα με λίμνες τοξικών αποβλήτων. Ήδη μια τεράστια έκταση έχει αποψιλωθεί και η καταστροφή συνεχίζεται.

Το όρος Κάκκαβος είναι απροσπέλαστο πια.

Εκτός από τα 11 εκατομμύρια που έλαβε το ελληνικό δημόσιο πριν χρόνια για τις πρώτες άδειες, άγνωστο είναι και παραμένει τι ακριβώς εισπράττει το κράτος για τις πρώτες ποσότητες μεταλλευμάτων που έχουν ήδη εξαχθεί. Τα κέρδη της εταιρείας, όπως έχουν δείξει έρευνες διεθνών οργανώσεων, χώρια που θα φορολογούνται με τον κατώτερο συντελεστή, περί το 10%, θα πηγαίνουν στις τσέπες των μετόχων της εταιρείας αφού θα ακολουθούν το δαιδαλώδες δρομολόγιο που ξεκινά από την Ολλανδία και καταλήγει στα εξωτικά Μπαρμπέιντος.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ως ασπίδα αμάχων περί τους 1900 εργαζόμενους, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμιά υπηρεσία ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμη οι κατάλογοι τους παρά τα επανηλλειμένα αιτήματα όσων διαφωνούν και αντιστέκονται στην καταστροφή. Οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι επικαλούμενοι την ανεργία στην περιοχή δείχνουν να αδιαφορούν για το αύριο των παιδιών τους καθώς θεωρούν προφανώς ότι η εικοσαετία (;) που θα εργάζονται θα διαρκέσει για πάντα.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να πάει κάποιος για βόλτα στον Κάκκαβο. Πάει κάποιος βόλτα σε βουνό για τις ομορφιές του και όχι για να δει μπουλντόζες να ισοπεδώνουν δάσος. Αν ήταν έτσι όλοι θα πήγαιναν εκδρομή σε μάντρες για μηχανήματα. Στον Κάκκαβο δεν μπορεί να πάει κανείς ούτε για να διαμαρτυρηθεί. Ονοματίζεται εχθρός της προόδου, της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας. Και δεν μπορούμε να επικαλεστούμε ότι δεν έχει γράψει κάποιος Ιψεν τον «εχθρό του λαού».

Σάμπως λένε οι υπερασπιστές της εξόρυξης από τα αρχαία χρόνια δεν γινόταν τέτοιες εργασίες; Όντως το επιχείρημα ακούγεται λογικό και σθεναρό, μόνο που θα πρέπει να εξηγηθεί πώς τόσες χιλιάδες χρόνια γινόταν εξορύξεις και το δάσος παρέμενε στη θέση του ενώ, τώρα, μέσα σε χρόνο μηδέν, δεν μένει ξύλο ούτε για οδοντογλυφίδες και, σίγουρα, θα απαιτηθούν χιλιάδες χρόνια για να ξαναγίνει αυτό που ήταν, αν τα καταφέρει βέβαια η φύση. Διότι υπάρχουν και καταστροφές σε φυσικούς πόρους που δεν αναπληρώνονται.

Κλαψούριζαν στην αρθρογραφία τους πριν είκοσι χρόνια οι σημερινοί νεοφιλελεύθεροι για την καταστροφή του περιβάλλοντος στην πρώην Σοβιετική Ένωση, γιατί δεν προστατεύθηκαν δάση και ποτάμια, ποτάμια και θάλασσες από τον υπάρκτό σοσιαλισμό, γιατί θυσιάστηκαν στον βωμό μιας ανταγωνιστικής ανάπτυξης. Σήμερα, μετά πάθους, οι ίδιοι αρθρογραφούν για να δείξουν ότι η καταστροφή γίνεται μεν αλλά με σχέδιο, όχι άναρχα, παρά τακτοποιημένα και, όλα κάποια στιγμή θα γίνουν όπως ήταν, θα φροντίσουν αυτοί που σήμερα οργώνουν τα σπλάχνα του Κάκκαβου.

Όσα συντελούνται όμως σήμερα στον Κάκκαβο είναι άλλο ένα ματωμένο δάνειο από το μέλλον το οποίο, θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι τα παιδιά όσων συμμετέχουν -ίσως και οι ίδιοι- στη σημερινή «επιχειρηματική δραστηριότητα».

Διότι όπως όπως έχει πει και ο Ηράκλειτος «ήλιος γαρ ουχ υπερβήσεται μέτρα` ει δε μη, Ερινύες μεν Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν» πάει να πει ότι ακόμη κι «αν ο ήλιος υπερβεί τα μέτρα του, θα τιμωρηθεί από τις Ερινύες τις θεραπαινίδες της Δικαιοσύνης».

Όπως όλοι παραδέχονται κάτι γνώριζε από Διαλεχτική ο Ηράκλειτος. Μένει να αποδειχτεί αν η αριστερά που σήμερα κυβερνάει κάτι θυμάται από τούτη την Διαλεχτική και, πάντως, ότι τουλάχιστον δεν την έχει ξεχάσει. Οι Ερινύες εξάλλου, δεν κάνουν διακρίσεις.

http://www.alterthess.gr/content/oi-skoyries-kai-oi-erinyes-enos-akomi-daneioy-apo-mellon-toy-apostoloy-lykesa
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2015 :  18:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξόρυξη Χρυσού απο την Pebble mine στην Αριζόνα - Τι μας διδάσκει μέσα σε λιγότερο απο 2 λεπτά για το μέλλον στις Σκουριές Χαλκιδικής...
https://youtu.be/denA3uZdEtA

Το κείμενο του βίντεο...
"Το ορυχείο αυτό στη Montana (USA), μετά από αρκετά χρόνια εκμετάλλευσης έκλεισε, καθώς έγινε αντιπαραγωγικό, αφήνοντας πίσω μόνο καταστροφή, μόλυνση και ανέχεια για τους κατοίκους και τις επόμενες γενιές...
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ανεπτυγμένες χώρες, δίνουν τις απόλυτες εγγυήσεις για την ασφάλεια αυτών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Δυστυχώς όμως, ακόμα και χώρες όπως οι Η.Π.Α και ο Καναδάς, δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί απλά δεν είναι εφικτό να μετριάσεις έστω, τις ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική πρόοδο ενός τόπου, από μία τέτοιου τύπου δραστηριότητα. Όπου κι αν βρίσκονται αυτές οι πολυεθνικές, δρουν με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους εξόρυξης, λαδώνουν όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και φορείς, για να αποκομίσουν τα τεράστια γι'αυτούς κέρδη και με το πέρας των εργασιών φεύγουν, αφήνοντας τα απόβλητα και το μαρασμό για τους εκάστοτε γηγενείς....

Σε σύγκριση με την αχανή και αραιοκατοικημένη Μοντάνα,η Χαλκιδική μας είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρή και πυκνοκατοικημένη, για να σηκώσει αυτό το τερατούργημα που λέγεται ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.
Ας μη καταδικάσουμε για πάντα το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Βοήθησε και εσύ τον λαό της Χαλκιδικής στον αγώνα του εναντίον της καταστροφής του τόπου του από την μεταλλευτική εταιρεία El Dorado Gold (Καναδικός Χρυσός)".
http://www.nomines.org

Χαλκιδική SOS - Αργεντινή - Σκουριές και εξόρυξη χρυσού
https://youtu.be/oZsEFkZ55f0


Το κείμενο του βίντεο...
"Το Video που θα παρακολουθήσετε είναι αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και εκπομπές που γυρίστηκαν στην Αργεντινή και τη Χιλή.
Σκοπό έχει, την ενημέρωση και ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος που προκύπτει από τη μεταλλευτική δραστηριότητα ανοιχτού τύπου (open pit) για την εξόρυξη χρυσού.

Τα υλικά της εξόρυξης δεν επανατοποθετούνται στο open pit ,αλλά αποθηκεύονται υποτίθεται για ΠΑΝΤΑ , σε τεράστιες λίμνες τελμάτων μολυσμένα πια με βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες όπως (μόλυβδος,κυάνιο,αρσενικό,υδράργυρος κτλ).
Ο κρατήρας που μένει πίσω μετά την εξάντληση των αποθεμάτων μετατρέπετε σε μια ωραία τοξική λιμνούλα, κατάλληλη για ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο για όξινη απορροή στις γύρο περιοχές.

Ανάλογη «επένδυση», έχει ξεκινήσει στο Όρος Κάκαβος στη Β.Α. Χαλκιδική, σε ένα μνημείο της φύσης, μία ανάσα κυριολεκτικά από κατοικημένες περιοχές .
Στην περιοχή μας όπου Άνδεις βάλτε Κάκκαβος και όπου Barrick Gold Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός.

Οι ίδιες υποσχέσεις τάχα για καθαρή μεταλλουργία και "ολοκαίνουργιες" θαυματουργές τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα (Πόσο μάγκες είμαστε!!!) για την παραγωγή χρυσού(Flash smelting).
Η μεταλλουργία χρυσού θεωρείτε παγκοσμίως η πιο βρώμικη και ενεργοβόρος βιομηχανία.
Κάθε μέρα χρησιμοποιεί τόννους κυανίου,εκρηκτικών και πολλές χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού τόσο για τις ανάγκες της μεταλλουργίας, όσο και για την αποστράγγιση του open pit".

Υποστήριξε την προσπάθεια μας στο www.nomines.org

Υποστήριξε την προσπάθεια του λαού της Αργεντινής στο www.concienciasolidaria.com.ar/

Υ.Γ Το είχα ανεβάσει σε διπλανή συζήτηση, καλό είναι να βρίσκεται και εδω που συζητάμε και αναλύουμε το πρόβλημα με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές,
Αν δεν αντιδράσουμε όλοι άμεσα, θα καταστρέψει το περιβάλλον ανεπανόρθωτα, μολύνοντας τη φύση και τον υδροφόρο ορίζοντα, παραδίδοντας στους ντόπιους και στις επόμενες γεννεές ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ..!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/08/2015 :  20:48:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έεεεεεεεετσι: ΣτΕ: Νόμιμη η παράχωρηση δάσους στην «Ελληνικός Χρυσός»
Δείτε το εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500018391
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/08/2015 :  21:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αίσχος..!
...πολλά τα λεφτά Αρη..!
https://youtu.be/GKe8S7beC6s

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/08/2015 :  21:19:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάρα πολλά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 47 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000