Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Μετατάρσιο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

luke
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 02/02/2007 :  12:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γεια σε όλους
Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω συστηματικά απέκτησα και τον πρώτο μου σοβαρό τραυματισμό. Τενοντίτιδες στα μετατάρσια και των δυο πελμάτων. Όταν είσαι νέος στο χώρο και άπειρος σίγουρα κάνεις λάθη. Επιλογή παπουτσιών, όγκος προπόνησης, συμμετοχές σε αγώνες κτλ. Όλα αυτά μου στέρησαν αρκετά...
Τον τελευταίο καιρό θεωρούσα οτι σχεδόν τα ξεπέρασα γιατί δούλεψα με σύνεση. Μια όμως λάθος κίνηση και πάλι τα ίδια. Βέβαια ποιο ώριμος τώρα θα προσπαθήσω να προλάβω το κακό. Ξέρετε τώρα, ξεκούραση, φυσικοθεραπείες και καινούρια παπούτσια.
Περιμένω να ακούσω και τις δικιές σας απόψεις-γνώσεις-συμβουλές, φίλοι μου, για τους τραυματισμούς των μεταταρσίων. Μήπως δεν είμαι ο μόνος τελικά...

BASPAN
Newbie Forum Runner

32 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/02/2007 :  22:14:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ.
ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΜΕ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ,ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΗΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ.
ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΠΟΝΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ.
ΣΟΥ ΕΥΧΩΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΙΛΛΙΑ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

luke
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/02/2007 :  23:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Αν σου είναι εύκολο θα ήθελα μερικές πληροφορίες ακόμα. Τι στο προκάλεσε,αν πονούσες ακόμα και όταν δεν έτρεχες,πόσες θεραπείες έκανες, αν σου έκανε κάτι ιδιαίτερο ο φυσικοθεραπευτής, αν χρησιμοποιής διαφορετικούς πάτους κτλ.
Χωρίς να θέλω να σε κουράσω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

86423150@IN.GR
Forum-Runner

82 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/02/2007 :  22:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι είναι το μετατάρσιο?Εγω πονώ πάνω απο τον αστράγαλο και όταν τρέχω με χτυπά στο πέλμα μπροστά και ο πόνος κατέβηκε καταμήκος του κνημιαίου ,το αντιμετωπίζω με voltaren αλοιφή και επιτόπιο μασάζ ενα μήνα τώρα.
Παρατηρώ στα πόδια μου το κοίλο (καμάρα)είναι πολύ μεγάλο και το πόδι πολύ λεπτό.
Νίκος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mist
Newbie Forum Runner

Greece
42 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/02/2007 :  20:28:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φιλε Λουκα κανε πελματογραφημα και μην τρεχεις στην ασφαλτο με τραιλ παπουτσια οπως συνηθιζεις, αλλα δεν νομιζω οτι δρομεις με τα χιλιομετρα σου εχουν αναγκη συμβουλων απο εμενα... Καλως ηρθες!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

makoruni
Newbie Forum Runner

10 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2007 :  10:46:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΦΙΛΕ ΛΟΥΚΑ
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕΣ
Η ΜΗ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΑΜΕΣΟ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ.
ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΕΧΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΗ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΘΛΗΣΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑΜΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ.ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mark
Newbie Forum Runner



39 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/02/2007 :  17:33:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε Λουκα είχα ακριβώς το ιδιο προβλημα!!!Σου συνιστώ αποχή απο το τρέξιμο για κάποιες μέρες.Αλλαγη παπουτσιών τα οποια πρεπει να είναι και το πρόβλημα.Μια ευχαριστη ασκηση η οποια βοηθάει και ανακουφίζει είναι να πάρτεις ένα μπαλάκι του baseball δηλαδη σκληρό να το βάλεις κάτω από το πέλμα σου και να το πατάς ενω κουνάς και το πελμα.Πιστεψε με θα βοηθήσει!!!

Η αξία του ηττημένου είναι αυτη που δίνει αξία στον νικητή!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DOL.A.
Newbie Forum Runner

Greece


35 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/02/2007 :  23:32:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γειά σας παιδιά.Φίλε makoruni έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα νά ξερες πόσους αθλητές έχω γνωρίσει που όταν αρχίσαν με περνούσαν κιόλας αλά μετά βγέναν νοκάουτ!!!το πάν είναι να προσπαθείς για το καλύτερο αλά παντα σύμφωνα με τις δυνατότητές σου.Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις αποστάσεις γενικά απο τα 800μ εώς και τα 10000μ σήμερα στην ελλάδα είναι οι ίδιοι οι προπονητές! γιατί υπάρχουν άτομα που δέν σέβονται τους αθλητές και κοιτάνε την δουλειά τους........


Όταν έχεις περάσει απο τη φωτιά ξέρεις πως να μην καείς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000