Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Τρέξιμο και απώλεια βάρους
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 4

VTRunner
Advanced Forum-Runner

Greece
254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2014 :  20:47:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by n1kcha

Μερικές παρατηρήσεις.

*Η ασκηση αν δεν γίνετε σωστά τις περισσότερες φορές δεν οδηγεί σε απώλεια λιπους αλλά σε κάψιμο της μυικής μαζας...





Το αυτό μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται? Ειδικά σε αθλητές ερασιτέχνες οπως οι περισσότεροι απο εμάς και στον προπονητικό όγκο που οι περισσότεροι έχουμε?


Μιχάλης-VTRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2014 :  22:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by DaedraLord

Με αφορμή το ποστ του Fidelio, δηλαδή όταν θες να αυξήσεις μυική μάζα ή να διατηρήσεις την υπάρχουσα ώστε να μην την κάψεις στο τρέξιμο είναι προτιμότερο να προσλαμβάνεις πρωτείνες από λαχανικά, όσπρια και ξηροκάρπια?


(κάλιο αργα παρα ποτε... να 'χαμε να λέγαμε κτ κτλ :) )

Δεν έχει σημασία απο ΠΟΥ θα λάβεις τις πρωτεινές σου, απο ποια πηγή. Είτε απο ζωική πηγή , είτε απο φυτική είναι ακριβώς το ίδιο πράμα.

Επίσης και μιλώντας γενικά ο μυικός καταβολισμός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά ο επιλεκτικός. Αν το baseline μας είναι να έχουμε μυικό όγκο στο πάνω μέρος του σώματος για παράδειγμα, δεν πα να χτυπιόμαστε στα χταπόδια δεν καταβολίζεται σε σχέση με το κάτω μέρος το σώματος.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  18:07:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@VTRunner

Γενικά:

-When you exercise, the muscle fibers in your body start to break down. Damaged muscle cells release an enzyme called Creatine Kinase (CK) into the blood. The level of CK in your blood shows how much your muscles and skeletal system have been worked during exercise.


-Ακόμα όταν η προπόνηση είναι εντονότερη και για μεγάλα διαστήματα ο οργανισμός μπορεί να μείνει από ενέργεια και να χρειαστεί να διασπάσει μυικό ιστό για να δημιουργήσει ενέργεια.
Πχ κάποιος αθλητής που έχει μάθει να καίει σχεδόν αποκλειστικά γλυκόζη όταν εξαντληθεί το γλυκογόνο θα διασπάσει μυικό ιστό για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες

Ειδικότερα:
ένα αθλούμενο άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη ποιοτικών θρεπτικών στοιχείων (πχ μη επαρκής α' κλάσσης ζωική πρωτεΐνη) ο κίνδυνος απώλειας μάζας είναι μεγαλύτερος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  18:31:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by n1kcha

Ειδικότερα:
ένα αθλούμενο άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη ποιοτικών θρεπτικών στοιχείων (πχ μη επαρκής α' κλάσσης ζωική πρωτεΐνη) ο κίνδυνος απώλειας μάζας είναι μεγαλύτερος

Οπότε όταν δεν τρώει κανείς κρέας και κάνει χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να αδυνατίσει πιο εύκολα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dkoukou
Senior Forum-Runner

Greece
591 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  19:10:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι καταβολικες διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό κατα την και αμέσως μετά την άθληση ειναι δεδομένες, γι'αυτό και συστήνεται η λήψη τροφής το συντομότερο δυνατό μετά το τέλος της. Αν υπάρχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών και ο οργανισμός "ξεμείνει απο καύσιμο" προφανώς και θα στραφεί και σε διάσπαση μυικης μάζας για να επανορθώσει τη ζημιά που προκαλείται με την άσκηση. Μιλάμε όμως για μη τυπικές περιπτώσεις συστηματικής και χρονιας έλλειψης θρεπτικών/δομικών συστατικών σε συνδυασμό με τακτική υπέρβαση των ατομικών μας δυνατοτήτων κατα την άσκηση για να φτάσουμε σε τέτοια κλινικά εμφανή επίπεδα απώλειας μυικης μάζας. Ο μέσος αθλουμενος με ενα τυπικό-φυσιολογικό όγκο χιλιομέτρων και μια σχετικά ισορροπημένη διατροφή δεν κινδυνεύει απο τέτοια φαινόμενα (ούτε φυσικά απο παθολογική αύξηση τιμών της CPK) εκτός και αν ξαφνικά ξυπνήσει ενα πρωί και τρέξει ενα Σπαρταθλον.

_____________________________________________________________________________________

"...κάποτε, με τον πατέρα σου, είχαμε σε δωδεκαρι πέρασμα 6'06" στο 2ο χιλιόμετρο. Θυμάσαι ρε; Τότε είμασταν καλοί..."
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  19:29:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by n1kcha

Ειδικότερα:
ένα αθλούμενο άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη ποιοτικών θρεπτικών στοιχείων (πχ μη επαρκής α' κλάσσης ζωική πρωτεΐνη) ο κίνδυνος απώλειας μάζας είναι μεγαλύτερος



Α κλάσης ζωικης πρωτεινης.....

...κόσμε ετοιμασε ποπ-κορν..

Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Α κλάση ή Β κλάση πρωτεινών. Υπάρχουν οι πρωτείνες σκέτο. Οποτε , από όπου και να τις προμηθευτείς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VTRunner
Advanced Forum-Runner

Greece
254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  20:36:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by n1kcha

@VTRunner

Γενικά:

-When you exercise, the muscle fibers in your body start to break down. Damaged muscle cells release an enzyme called Creatine Kinase (CK) into the blood. The level of CK in your blood shows how much your muscles and skeletal system have been worked during exercise.


-Ακόμα όταν η προπόνηση είναι εντονότερη και για μεγάλα διαστήματα ο οργανισμός μπορεί να μείνει από ενέργεια και να χρειαστεί να διασπάσει μυικό ιστό για να δημιουργήσει ενέργεια.
Πχ κάποιος αθλητής που έχει μάθει να καίει σχεδόν αποκλειστικά γλυκόζη όταν εξαντληθεί το γλυκογόνο θα διασπάσει μυικό ιστό για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες

Ειδικότερα:
ένα αθλούμενο άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη ποιοτικών θρεπτικών στοιχείων (πχ μη επαρκής α' κλάσσης ζωική πρωτεΐνη) ο κίνδυνος απώλειας μάζας είναι μεγαλύτερος



Τα πιο πάνω που γράφεις είναι σωστά αλλά απέχουν πάρα πολύ απο το "Η ασκηση αν δεν γίνετε σωστά τις περισσότερες φορές δεν οδηγεί σε απώλεια λιπους αλλά σε κάψιμο της μυικής μαζας..."
Κάποια στιγμή είχα ανοίξει και θεματική για την απώλεια μυικής μάζας την οποία δεν έχω καταφέρει να την κάνω πράξη βεβαίως παρ'ότι ασκούμαι συστηματικά και εντατικά περίπου 20 χρόνια.
Οπως αναφέρει κι ο dkoukou για να επέλθει αυτή η απώλεια θέλει μεγάλο προπονητικό όγκο και σημαντικά μειωμένη πρόσληψη πρωτεινης.
Για την CK ή CPK έχω χτυπήσει και τιμές πάνω απο 5000 και πάλι οι μύς μου δεν είχαν την παραμικρή απώλεια.

Καλό βράδυ

Μιχάλης-VTRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2014 :  20:51:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...δεν καταβολίζει ο οργανισμος έτσι εύκολα μυικό ιστο. Μόνο σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, (ισως αν κάποιος έχει ξεμείνει στην σαχάρα για μέρες χωρίς φαγητό και νερό για παράδειγμα...). Με την άθληση αυτό ξεχάστετο, αν ξεκινήσετε υπο-θερμιδικές διαίτες για να καταβολίσετε μυικό ιστό το πιθανότερο είναι να τα παρατήσετε γιατί δεν θα βλέπετε βελτίωση στο αθλημά σας, μέχρι και στα πρόθηρα κάποιας παθολογίας..

Από την στιγμή που το σώμα μας έρθει στην βάση του, σε αυτο δηλαδή που ο γονότυπος εκφράζεται φυσιολογικά, (χάντας περιτα κιλά με το έλγχο λιπωδους ιστου) - τότε κάθε προσπάθεια μείωσης του βάρους χάνει εντελώς το νοημά της όταν μιλάμε για απόδοση αθλούμενου (δεν το συζητάμε για αθλητή με αγωνιστικές βλέψεις, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση).

Εγώ θα έλεγα να ξεκινά κανείς με το να ερευνά πρώτα από όλα που κατατάσεται ως προς τον σωματοτυπό του και πάνω εκεί θα δομήσει διαιτολόγια, προπονητικά πλάνα και τον υπόλοιπο τρόπο ζωής.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2014 :  13:20:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos
Οπότε όταν δεν τρώει κανείς κρέας και κάνει χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να αδυνατίσει πιο εύκολα.



Αυτό που παίζει ρόλο για τον έλεγχο σωματικού βάρος είναι το ισοζύγιο θερμίδων. Την σχέση προσληψης - κατανάλωσης. Δεν έχει σημασία τι τρώς, αλλά πόσο τρως.

Παντα αναφέρομαι στα ισορροπημένα διαιτολόγια και ισορροπημένο διαιτολόγιο είναι αυτό που περιέχει τις απαραίτητες θερμιδογόνες ουσίες και λοιπά διατροφικά στοιχεία, ΑΣΧΕΤΑ από ποια πηγή προέρχονται.

(μια παρατήρηση: ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ θεωρείται οτι ισορροπημένο γεύμα ειναι αυτό που περιέχει κρέας. Δεν έχει σημασία απο που προέρχονται οι πρωτεινές)

Απο κει και πέρα, υπάρχουν πλεονεκτήμα και μειονεκτήματα που άπτονται της φυσιολογίας μας, είναι αποδεκτό πως τα πλάνα που ειναι βασισμένα περισσότερο σε φυτικές πηγες (τετοιο είναι και η μεσογειακή διατροφή , η οποία έχει στην ουσία εξαφανιστεί....) ή εξολοκλήρου σε αυτές, πλεονεκτούν ως προς την ποιότητα της λειτουργείας του οργανισμου. Αλλά αυτό είναι αλλου παπα ευαγγέλιο.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2014 :  23:28:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio

[quote]




Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Α κλάση ή Β κλάση πρωτεινών. Υπάρχουν οι πρωτείνες σκέτο. Οποτε , από όπου και να τις προμηθευτείς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.





Σχετικά με τις πρωτεΐνες τα πράγματα είναι απλά:

Υπάρχουν 9 βασικά αμινοξέα τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει οπότε και πρέπει να λάβει μέσω διατροφής.
Οι πρωτεΐνες που περιέχουν και τα 9 αυτά αμινοξέα είναι πλήρης (α' κλάσης που λέγαμε) οι άλλες που δεν τα περιέχουν δεν είναι. Άρα δεν είναι όλες το ίδιο.

Οι ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες περιέχουν και τα 9 αμινοξέα.

Απλό παράδειγμα κατώτερων πρωτεϊνών είναι αυτές του σιταριού gluten (glue από το κόλλα...) και gliadin οι οποίες δημιουργούν μόνο προβλήματα αρχικά στους πιο ευαίσθητους οργανισμούς(πχ παλινδρομήσεις, δερματικά, όλα τα αυτοάνοσα και πολλά σοβαρότερα ακόμα) και μακροπρόθεσμα σε όλους.

Απλό παράδειγμα ανώτερων πρωτεϊνών είναι του αυγού μέσα από το οποίο δημιουργείται ένα ζωντανό (πρωτεΐνη αναφοράς που βάσει αυτής κρίνονται οι υπόλοιπες)



Edited by - n1kcha on 16/10/2014 23:29:02
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2014 :  23:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio


Αυτό που παίζει ρόλο για τον έλεγχο σωματικού βάρος είναι το ισοζύγιο θερμίδων. Την σχέση προσληψης - κατανάλωσης. Δεν έχει σημασία τι τρώς, αλλά πόσο τρως.





Μεγάλη σημασία έχει τι τρως και όχι το ισοζύγιο των θερμίδων. Όλες οι θερμίδες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και δεν ακολουθούν τις ίδιες διαδρομές μέσα στον οργανισμό.

Το να μετράει κάποιος θερμίδες θεωρείται από κάποιους διατροφική διαταραχή. Τα ζώα που διατηρούν την σιλουέτα τους (αυτά που δεν ζουν με τον άνθρωπο δηλαδή) πως νομίζετε ότι το κάνουν; πάνε σε διαιτολόγο ή έχουν πρόχειρο κάποιο θερμιδομετρητή;

Αν θέλει κάποιος από θέση γνώσεως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα βάρους του πρέπει πρώτα να μάθει πως γίνεται η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό. Αν το μάθει τότε έχει καλές πιθανότητες να δώσει λύση μια για πάντα στο θέμα του.

Για να απαλλαγεί από το λίπος πρέπει:
α) να το καίει και
β) να μην το αποθηκεύει

Στρατηγικό ρόλο παίζει η ορμόνη ινσουλίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του λίπους. Η ινσουλίνη κατά πρώτο και κύριο λόγο εκκρίνεται όταν τρώμε υδατάνθρακες, πολύ λιγότερη όταν τρώμε πρωτεΐνες και ελάχιστη όταν τρώμε λίπος.
Η ινσουλίνη επίσης εμποδίζει τον οργανισμό να κάψει το αποθηκευμένο λίπος. Πότε έχουμε αυξημένη ινσουλίνη; πάμε πάλι: όταν τρώμε υδατάνθρακες, πολύ λιγότερη όταν τρώμε πρωτεΐνες και ελάχιστη όταν τρώμε λίπος...
Συμπερασματικά αν τρώμε περισσότερο λίπος,επαρκή πρωτεΐνη και λίγους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λιγότερο από 100g, ανάλογα με την περίπτωση) θα χάσουμε με ευκολία βάρος χωρίς να γυμναστούμε καν. Αν γυμναστούμε δε ταυτόχρονα σε αερόβια ένταση θα επιταχύνουμε την απώλεια λίπους.

Αυτά περιληπτικά.

Προτείνω τα βιβλία "Why we get fat" και "Good Calories Bad Calories" από τον Gary Taubes για όποιον θέλει να εμβαθύνει και το εξαιρετικό blog http://eatingacademy.com/ του παγκοσμίου φήμης γιατρού και αθλητή Peter Attia

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  00:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@VTRunner
Σε μια πρόσφατη ανεξάρτητη εταιριών έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό δημόσιο, έγινε για ένα χρόνο σύγκριση 2 γκρουπ ατόμων. Το ένα ακολούθησε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, το άλλο χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι το γκρουπ της δίαιτας με τα χαμηλά λιπαρά ενώ έχασε κάποιο (ελάχιστο) βάρος, έχασε και μυική μάζα ,ψιλο αύξησε το λίπος, ενώ χειροτέρευσε τους δείκτες καρδιακής υγείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γκρουπ με τους χαμηλούς υδατάνθρακες έχασε περισσότερο βάρος, κέρδισε μυική μάζα ενώ βελτίωσε όλους του δείκτες υγείας.
Το γκρουπ με τους χαμηλούς υδατάνθρακες δεν κατάφερε να μειώσει την λήψη υδατανθράκων σε 40 γραμμάρια ημερησίως που ήθελαν οι ερευνητές. Η κατανάλωση τους κυμάνθηκε κάπου στα 90 γραμ. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα ήταν πιο συντριπτικά αν κατάφερναν να ακολουθήσουν στο 100% τις οδηγίες.

Η έρευνα λέει ότι οι συμμετέχοντες δεν άλλαξαν φυσική τους δραστηριότητα κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού (έκαναν τα ίδια πού έκαναν και πριν)

Η αίσθηση μου είναι ότι στο γκρουπ με τα χαμηλά λιπαρά αν προσθέταμε και εξαντλητική προπόνηση τύπου "no pain no gain" η απώλεια μυικής μάζας θα ήταν μεγαλύτερη. Επειδή αυτή είναι η πεπατημένη σε όποιους προσπαθούν να χάσουν βάρος (δίαιτα χαμηλών λιπαρών,δυνατή προπόνηση) νομίζω ότι δεν είναι άτοπη η φράση μου.

Αποκλειστικά και όλη η έρευνα που αναφέρω για τους χρήστες του forum.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1845631/Effects%20of%20Low-Carbohydrate%20and%20Low-Fat%20Diets.pdf
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sonik
Forum-Runner

Greece
121 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  01:05:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by n1kcha

quote:
Originally posted by Fidelio

[quote]




Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Α κλάση ή Β κλάση πρωτεινών. Υπάρχουν οι πρωτείνες σκέτο. Οποτε , από όπου και να τις προμηθευτείς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.





Σχετικά με τις πρωτεΐνες τα πράγματα είναι απλά:

Υπάρχουν 9 βασικά αμινοξέα τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει οπότε και πρέπει να λάβει μέσω διατροφής.
Οι πρωτεΐνες που περιέχουν και τα 9 αυτά αμινοξέα είναι πλήρης (α' κλάσης που λέγαμε) οι άλλες που δεν τα περιέχουν δεν είναι. Άρα δεν είναι όλες το ίδιο.

Οι ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες περιέχουν και τα 9 αμινοξέα.

Απλό παράδειγμα κατώτερων πρωτεϊνών είναι αυτές του σιταριού gluten (glue από το κόλλα...) και gliadin οι οποίες δημιουργούν μόνο προβλήματα αρχικά στους πιο ευαίσθητους οργανισμούς(πχ παλινδρομήσεις, δερματικά, όλα τα αυτοάνοσα και πολλά σοβαρότερα ακόμα) και μακροπρόθεσμα σε όλους.

Απλό παράδειγμα ανώτερων πρωτεϊνών είναι του αυγού μέσα από το οποίο δημιουργείται ένα ζωντανό (πρωτεΐνη αναφοράς που βάσει αυτής κρίνονται οι υπόλοιπες)





Πάντως σύμφωνα με αυτό το άρθρο της Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Complete_protein 9 πατάτες, όχι μόνο φτάνουν αλλά έχεις και πλεόνασμα όλων των αμινοξέων, όπως και με πάρα πολλές φυτικής προέλευσης τροφές. Αναφορές στο τέλος του άρθρου.

..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  02:17:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τρικυμία διατροφικών μύθων απο που να αρχήσει κανείς και που να τελειώσει, λες και διαβάσω διατροφολογία του 1970...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στο τριπ, αδύνατον. :p

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  09:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@sonik
Πρόσεξες την ποσότητα; 9 μεγάλες πατάτες. Χονδρικά 2 κιλά πρέπει να φας για να αποκτήσεις τις τιμές που λέει το πινακάκι. Αν τρώς τέτοιες ποσότητες θα εκτοξεύεις την γλυκόζη στο αίμα...

quote:
Most starches in vegetables are complex carbohydrates that do not flood your bloodstream with sugar. The type of starch in potatoes is digested more rapidly, according to the Harvard School of Public Health. The rate of digestion combined with the quantity of starch in a potato result in a high glycemic index rating. A small baked potato has a score of 111. This score is higher than pure glucose, which means the baked potato creates a fast and large spike in blood sugar that can lead to insulin resistance, weight gain and diabetes. A large baked potato is double the size of a small one, and the amount you eat affects blood sugar, so the larger potato may have an even bigger impact.


Μιά άλλη παράμετρος είναι η ποσότητα των 9 αμινοξόεων που περιέχει κάθε τρόφιμο και μια άλλη ο βαθμός απορόφησης. Οι ζωικές είναι πιο γνώριμες και συμβατές στον οργανισμός μας (ζώα ειμαστε και εμείς, χα χα )

Σχετικά με τις πατάτες:
quote:
Potatoes have all nine amino acids, but they don’t have an adequate amount of all of them to be considered a complete protein. Like most other plant foods, potatoes are incomplete proteins.

Edited by - n1kcha on 17/10/2014 10:08:46
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 4 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000