Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ανθρωπος - κοινωνία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 26

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Καλά αυτό με την επιστολή να καταργήσουν το οκτόμπερ φεστ, πρέπει να είναι τρολιά,
ή και αν δεν είναι, μαλάκες γραφικοί περίεργοι υπάρχουν παντού.



Δυστυχώς δεν είναι τρολιά. Δεν είναι γραφικοί, είναι η πεμπτουσία του Ισλάμ, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητή από όλους... Εδώ έχουν αλλάξει τα "Merry Christmas" σε "Season's greetings" πολλά χρόνια τώρα.

Αλήθεια, αν άνοιγε η χρυσή αυγή ένα εθνικοσοσιαλιστικό κατηχητικό για μικρά παιδιά, θα ήμαστε όλοι ψύχραιμοι;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:20:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένα εξαιρετικό κείμενο, με στοιχεία, χωρίς παρωπίδες.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Ή "ΕΙΣΒΟΛΗ";

(του Ανδρέα Ανδριανόπουλου*)

Η παρουσια του Ισλαμ σε μια χωρα επιδρα στις εξελιξεις ευθεως αναλογα με τους αριθμους των μουσουλμανων που βρισκονται εκει. Αν οι αφοσιωμενοι οπαδοι του Μωαμεθ δεν ξεπερνουν το 1% του πληθυσμου τοτε οι μουσουλμανοι ειναι φιλησυχοι, αγαπουν την ειρηνη και δειχνουν ετοιμοι να ασχοληθουν αποκλειστικα με την καθημερινοτητα τους. Αυτο ισχυει απολυτα σε χωρες οπως οι Ηνωμενες Πολιτειες η Αυστραλία η ο Καναδάς με ποσοστο μουσουλμανων απο 0,08 έως 1,8% . Η ‘επιθετικη ισλαμοποιηση’ εχει σαν αφετηρία την στιγμη που οι αριθμοι των μουσουλμανων ειναι αρκετοι ωστε να επιτρεπουν διεκδικητικες κινητοποιησεις με στοχο την κατοχυρωση κατ’ αρχην δικαιωματων που στην συνεχεια εξελισσονται σε επιλογες επιθετικες η καταπιεστικες για τις αλλες πληθυσμιακες ομαδες μιας χωρας. Οπως με λεπτομερεια αναφερει ο Δρ. Peter Hammond στο εξαιρετικα διαφωτιστικο του βιβλιο Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat (2010), όταν οι ανεκτικές, πολυπολιτισμικές και ‘πολιτικά ορθές’ κοινωνίες δέχονται μια σειρά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων κατοίκων τους κάποια άλλα ζητήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και βαθμιαία κυρίαρχα.

Επιπτώσεις Μουσουλμανικής Κυριαρχίας

Μόλις ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων προσεγγίζει το 2 – 5 % αρχίζει ο προσηλυτισμός άλλων εθνικών μειονοτήτων καθώς και ομάδων του πληθυσμού που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και εξαιρεμένοι (λχ φυλακισμένοι). Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ήδη σε χώρες όπως η Δανία (2%), η Γερμανία (3%) η Βρετανία (2,7%), η Ισπανία (4%) και η Ταιλάνδη (4,6%). Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5 % (Γαλλία 8 %, Σουηδία 5 %, Ελβετία 4,3 %, Ολλανδία 5,5 %, Φιλιππίνες 5 %) οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας. Λχ, γίνονται μεγάλες διεκδικήσεις για την εισαγωγή ενός ειδικού ‘καθαρού’ (halal) με ισλαμικούς όρους φαγητού, πχ στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση απασχόλησης υποχρεωτικά σε μουσουλμάνους για την προπαρασκευή και διαχείρισή του. Σε περιπτώσεις που το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό εμφανίζονται απειλές για κινητοποιήσεις και αντίποινα. Την ίδια στιγμή αιτήματα αυτοδιοίκησης με βάση την Σαρία (ισλαμικό νόμο) στις ιδιαίτερες κοινότητές τους εμφανίζονται με απειλές για βίαια αντίποινα αν η πίεση απορριφθεί.

Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10 %, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση. Στο Παρίσι βλέπουμε ήδη πυρπόληση αυτοκινήτων ενώ η παραμικρή κίνηση που ενοχλεί τους ισλαμιστές απαντάται με βιαιότητες και συχνά με αίμα (Παρίσι και Κοπεγχάγη με καρτούν για τον Μωάμεθ και Αμστερνταμ για κάποιο φίλμ). Τέτοιες εντάσεις παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά σε κοινωνίες με τέτοια ποσοστά (Ινδία 10%, Κένυα 19%, Ρωσία 15 %).

Με ποσοστά πάνω από 20 % σημειώνονται συχνές εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σκοτωμούς αντιφρονούντων ετερόπιστων (χριστιανών) η ετερόδοξων (σιίτες) καθώς και σχηματισμός παραστρατιωτικών οργανώσεων όπως λχ στην Αιθιοπία (32,8 %), στο Τσαντ (53,1 %) και στο Λίβανο (59,7 %) και στη Βοσνία (40 %). Όταν το ποσοστό των μουσουλμάνων κατοίκων ξεπερνά το 60 % σημειώνονται οργανωμένες διώξεις ‘άπιστων’, εθνοκαθάρσεις αντιφρονούντων, η χρησιμοποίηση της Σαρία σαν επιθετικού όπλου όπως και η Γίζυα (φόρος στους άπιστους) καθώς και φαινόμενα βίαιης Τζιχάντ (Μαλαισία 60,4 %, Κατάρ 77,5 %, Σουδάν 70 %, Μπανγκλαντές 83 %, Αίγυπτος 90 %, Ινδονησία 86,1 % κλπ).

Πρόσφυγες η Εισβολείς;

Οι χριστιανικές χώρες γεμίζουν από μουσουλμάνους τυχαία η κατόπιν κάποιας συνειδητής κινητοποίησης; Κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να διατυπώσει κάποια καίρια άποψη. Παρατηρήσεις όμως είναι δυνατόν να γίνουν. Η κραυγή ‘Χετζίρα’ (Hijrah) στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στις ψυχές και στο θυμικό των μουσουλμάνων. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Ισλάμ κι’ αναφέρεται στη φυγή σαν πρόσφυγας του Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες, την άφιξή του στη Μεντίνα (τότε, Γιαθρίμπ), την μεθόδευση της από μέσα κατάληψής της και την επεκτατική στη συνέχεια κυριαρχία του Ισλάμ παντού. Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τoν Προφήτη και να αυξήσουν την Χετζίρα, με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες. Μια τέτοια ‘φυγή’ των μουσουλμάνων, με την μορφή προσφυγιάς η μετανάστευσης, οριοθετεί τους τρόπους με τους οποίους η Σαρία (ιερός νόμος) μπορεί τελικά να επιβληθεί σε αλλόπιστες κοινωνίες.. Από την βία των Σαλαφιστών μέχρι την αξιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και της ανοχής των άλλων κοινωνιών, που κάνουν χρήση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι οπαδοί της Χιζμπ – ουτ Ταχρίρ, υπάρχουν σαφείς θρησκευτικές αναφορές στα διάφορα ιερά κείμενα. Σε ποιό βαθμό λοιπόν η ανθρώπινη πλημμύρα που κατακλύζει τα ελληνικά νησιά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι προιόν γνήσιας προσφυγικής διαφυγής η αποτέλεσμα προσχεδιασμένης – με μεθόδους βίαιου εξαναγκασμού συχνά - ισλαμικής διείσδυσης; (Για περισσότερες πληροφορίες στο θέμα, βλ το μικρό βιβλίο των Sam Solomon και E. Al Maqdisi, Modern Day Trojan Horse: Al-Hijra, the Islamic Doctrine of Immigration, Accepting Freedom or Imposing Islam?. Advancing Native Missions, 2009).

Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο από τα συμβαίνοντα στα ελληνικά νησιά και στους σταθμούς της Βουδαπέστης, της Βιέννης και του Μονάχου αλλά και στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας και Γερμανίας – Δανίας διαπιστώνουμε (παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να επικεντρώνουν τις κάμερες στα ελάχισταίγυναικόπαιδα) πως 8 στους 10 εικονιζόμενους είναι νέοι άνδρες ηλικίας γύρω στα είκοσι και πάνω. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες ‘πρόσφυγες’, που είναι οι πολλές γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι; Αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά σε όλα αυτά. Είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό.

Είναι επίσης ακατανόητο πως όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας (!) μετανάστης. Ενώ σε άλλες γειτονικές χώρες, με σοβαρά όμως οικονομικά προβλήματα οι περισσότερες , και που δεν μπορούν να τους κρατήσουν για πολύ, έχουν γίνει δεκτοί πάρα πολλοί (Τουρκία 1,8 εκ., Λίβανος 1,2 εκ., Ιορδανία 628.000, Αίγυπτος 133.000). Κι αυτοί όμως, λόγω άθλιων οικονομικών συνθηκών, πασχίζουν να φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί οι εύπορες μουσουλμανικές χώρες, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνιμα δίχως προβλήματα, δεν δέχονται κανέναν;

Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα ‘φυγή’ (hijrah) προς την Δύση; Πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές ‘πρόσφυγες’. Που σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη θα διέβρωναν τις κοινωνίες αυτές από μέσα, διαδίδοντας την φανατισμό τους, με τελικό στόχο την επιβολή της Σαρία. Το σχέδιο του Χαλιφάτου δείχνει να πετυχαίνει, με την Ευρώπη να κατακλύζεται από μουσουλμάνους και τα ελληνικά νησιά, σαν ανυπεράσπιστα προγεφυρώματα, να βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αριθμών τους..

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό. Μια και η εθνικότητα και το χρώμα των εισβολέων δεν παίζει κανένα ρόλο. Εχει όμως μεγάλη σημασία η σύγκρουση αξιών. Οι κοινωνίες μας είναι χτισμένες πάνω στην αποδοχή του διαφορετικού, στην ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Αυτές είναι αρχές που αντιπαρατίθενται με τον ακραίο ισλαμισμό. Οι αξίες των δύο πολιτισμών δεν είναι συμβατές. Φανατισμός, μίσος, αντιπαλότητα, εξαίρεση του ‘άλλου’ κυριαρχούν στο δικό τους πολιτισμό. Στην αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου ρήξη, ποιος θα κυριαρχήσει;

Οι Ευρωπαικές ηγεσίες εξακολουθούν να κρατούν τα μάτια ερμητικά κλειστά στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη σκέψη τους και την έλλειψη οραματισμών.

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έχει γράψει τα βιβλία: Στην Καρδιά του Ισλάμ: Από τις Στέπες της Κεντρικής Ασίας στο Αφγανιστάν (2001) και πρόσφατα Η Οργή του Ισλάμ και οι Φανατικοί της Τζιχάντ (2015)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:40:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
..και η μάνα με τα δυο της παιδάκια που πνίγηκαν, γι΄αυτό τον σκοπό ήθελε να έλθει στην Ευρώπη, για να διδάξει στα παιδάκια της την Τζιχάντ και το μίσος προς το δυτικό πολιτισμό..!
Παρομοίως και οσοι άλλοι μέχρι τώρα πνίγηκαν στην θάλασσα..!
Ααα.. παραλίγο να το ξεχάσω, και η γιαγιά στο αναπηρικό καροτσάκι κι΄αυτή γι΄αυτό τον σκοπό ήλθε, για να εκπαιδεύσει τα πλήθη στον ιερό πόλεμο..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Προφανώς ξεχάσατε, ούτε 1 χρόνο δεν έχει, τι επεισόδια έγιναν στην Δανία κτλ, για ένα σκίτσο, με αποκορύφωμα, την εν ψυχρω δολοφονία καμιά 10ριά ανθρώπων στα γραφεία τους στη Γαλλία.


(καλά αυτά στα κράτη τους γίνονται κάθε μέρα, είναι τόσο συχνά που έχουν πάθει ανοσία)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:48:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχει λόγος που αυτά τα κράτη δεν αναπτύχθηκαν ποτέ σωστά.
Και δεν είναι ούτε οι κακοί Αμερικάνοι, ούτε η κακή δύση. (σε μερικά μάλιστα από αυτούς εκεί δεν πάτησε ποτέ ξένη δύναμη).

Είναι η προβληματική νοοτροπία και αντιμετώπιση του κόσμου και της ζωής που έχουν. Μεταξύ των οποίων και η θρησκεία.
Τα ίδια αίτια, ισχύουν και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ.

Ούτε η έρημος, ούτε η ξηρασία, ούτε τα πετρέλαια που δεν έχουν. (οι ισλανδοί δλδ τι έχουν και είναι ανεπτυγμένοι ή οι Δανοί ή οι Ελβετοί?)

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  22:57:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
[i]Originally posted by Rigelian
Αλήθεια, αν άνοιγε η χρυσή αυγή ένα εθνικοσοσιαλιστικό κατηχητικό για μικρά παιδιά, θα ήμαστε όλοι ψύχραιμοι;



http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kathxhtika-misoys-apo-th-xrysh-aygh.2145322.html

Πάντως αυτά που γράφει ο Τζήμερος και τα ανεβάζεις εδώ αν δεν έβαζες το όνομά οτυ θα νόμιζα ότι τα γράφει ή κάποιος Αρχιεπίσκοπός ή κάποιος της Χρυσής Αυγής

Edited by - Nek2000 on 01/10/2015 23:57:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  23:05:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο κι εσύ ξεχνάς ότι ρπριν 4-5 χρόνια ένας Νορβηγός σκότωσε 77 Νορβηγούς χωρίς λόγο.
Να μην βάλουμε και πόσους σκότωσαν οι αμερικανοί στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν, στο Βιετνάμ. μήπως αν τους είχαν αφήσει ύσηχους όλα αυτά τα χρόνια και είχαν τα πετρέλαια δικά τους δεν θα υπήρχε και λόγος για να έρθουν στην Ευρώπη;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  23:08:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καθόλου δεν το ξεχνάω. Μάλιστα πήγα να το γράψω σε κάποιο από τα παραπάνω, αλλά το έσβησα στο edit, γιατί θα γινόταν σουπα η κουβέντα.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  23:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Nek2000

quote:
[i]Originally posted by Rigelian
Αλήθεια, αν άνοιγε η χρυσή αυγή ένα εθνικοσοσιαλιστικό κατηχητικό για μικρά παιδιά, θα ήμαστε όλοι ψύχραιμοι;



http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kathxhtika-misoys-apo-th-xrysh-aygh.2145322.html

Πάντως αυτά που γράφει ο Τζήμερος και τα ανεβάζεςι εδώ αν δεν έβαζες το όνομά οτυ θα νόμιζα ότι τα γράφει ή κάποιος Αρχιεπίσκοπός ή κάποιος της Χρυσής Αυγής

Μιλάμε για παιδομάζωμα..!
Τελικά οι Γενίτσαροι εδω εκπαιδεύονται..!
Τουρνατζή μπασήδες οι Χρυσαυγήτες..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  23:18:24  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπορούμε να πούμε όμως πως αυτός ήταν είτε λίγο σοσιοπαθής (τουλάχιστον) και όχι ότι εφταιγε κάποια επίσημη ή κρυφοεπισημη γραμμή από κάπου.
Τώρα αν διάβαζε στο ίντερνετ @@ριες και το έχασε, είναι άλλη ιστορία, συμβαίνει καμιά φορά δυστυχώς.
Ενώ στην άλλη περίπτωση, (όπως και στην ΧΑ, προφανώς δεν είναι όλοι που έχουν ψηφίσει ΧΑ μαχαιροβγάλτες, αλλά κάτι ψήνεται εκεί μέσα, κάτι ψήνεται για να βγουν αύριο και τα μπουμπούκια που θα μπορέσουν να τυλίξουν την βλακεία τους με ένα ωραίο ιδεολογικό περιτύλιγμα), συμβαίνει αυτό. Θα βρεθεί και κάποιος που θα το φτάσει σε άααααλλλο επίπεδο.

Και στο κάτω κάτω, την πλατεία από κάτω από το σπίτι μου, ή τον δρόμο μου, μαζί τον χτίσαμε και το συντηρούμε? Τι θα πει δεν έχουμε σύνορα και λοιπες εξυπνάδες? Έχουμε και παραέχουμε. Εσύ στο σπίτι σου δεν έχεις πόρτα? Να αφήσω εγώ το δικό μου, αφού το κάνω ρημάδι, να έρθω στο δικό σου? Και μόλις το κάνω ρημάδι και το δικό σου να πάω στο επόμενο?
Θα φωνάζω δεν υπάρχουν σύνορα, και δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, ή δεν υπάρχουν κλέφτες άνθρωποι δεν ξέρω.

Προχτές λεει, μαζεύτηκε τεράστια ουρά, για εισιτήρια θεάτρου 3€.
Αν αύριο βγει μια ανακοίνωση, ότι τράπεζα δίνει 50λεπτά δωρεάν, είμαι βέβαιος θα κατέβουν 150.000 άνθρωποι να περιμένουν στην ουρά.

Όταν κάπου υπάρχει ένα κενό στο σύστημα, τρέχουν όλοι να το προλάβουν.
ΑΚόμα και αν είναι τα YABA πως λέγονταν.

Όταν λοιπόν, έπεσε σύρμα, ότι στην Ελλάδα μπαίνεις εντελώς ελεύθερα, ήρθαν όλοι. και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ. Δεν άλλαξε η κατάσταση στην συρία, ούτε δεν τους βολεύει η τουρκία. Εϊναι ότι έγινε με τα yava ότι γινεται με το iphone αν βγει για 100€ και ότι γίνεται με τα λαχανικά στις λαικές.
Έρχονται γιατί μπορούν. Γιατί είναι ευκαιρία.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  23:29:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας κάνουμε τη θλίψη, το θυμό ή την ντροπή μας, δράση.

Όχι, η σημερινή ημέρα δεν είναι καλή και είναι ευθύνη του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μας μαζί να την κάνουμε καλύτερη.

Ανεξαρτήτως του από πού κρατάει η σκούφια του καθενός και της καθεμιάς (από καταγωγή μέχρι πολιτικές πεποιθήσεις) οφείλουμε να συμφωνήσουμε στο εξής απλό: εν έτει 2015 δεν μπορούμε να δεχόμαστε απαθείς να πνίγονται μανάδες και μωρά και βρέφη http://www.naftemporiki.gr/story/1002450/stous-34-oi-nekroi-metaksu-ton-opoion-tessera-brefi-kai-11-paidia-apo-tin-anatropi-lembou-sto-farmakonisi
Τελεία και παύλα.

Έχουν ακουστεί πολλά για τους πρόσφυγες, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, για τη στάση Ευρωπαϊκών χωρών, για την ανάγκη αλληλεγγύης… Έχουν ακουστεί πολύ λιγότερα για τα αίτια του πρόσφατου κύματος προσφύγων που όμοιό του είχαμε να δούμε κάμποσες δεκαετίες στην Ευρώπη (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εκατομμύρια πρόσφυγες σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας).

Δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια πρόσφυγες μπορεί να απορροφήσει η ΕΕ και με τι ρυθμούς. Λέω μάλιστα να μην απαντήσουμε σήμερα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.
Για σήμερα λέω να κάνουμε τη θλίψη, το θυμό ή την ντροπή μας, δράση.

Υπάρχουν δεκάδες πρωτοβουλίες στα νησιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα που προσπαθούν να συμβάλλουν ώστε η καθημερινότητα των προσφύγων (αλλά και των κοινοτήτων που τους υποδέχονται) να γίνει λίγο καλύτερη. Υπάρχουν υποδομές (πχ ο Ελαιώνας) που έχουν ανάγκες σε υλική υποστήριξη αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση, κάτι που θα αποσπάσει για λίγο έστω την προσοχή τους από τον τρόμο. Υπάρχουν πρωτοβουλίες που ζητούν να υπάρξουν ασφαλείς και νόμιμες οδοί των προσφύγων προς την Ευρώπη https://www.facebook.com/msf.greece/photos/a.364720395813.152266.352723815813/10153094319245814/?type=1&pnref=story Για να μην ξαναζήσει κανένας γονιός το δράμα που ξετυλίχθηκε στο Φαρμακονήσι.

Σήμερα λοιπόν, πέρα από τα όποια likes επιλέξετε, κάντε κάτι παραπάνω. Επιλέξτε κάτι που θα κάνει τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας λιγότερο απάνθρωπη. Έχετε πολλές επιλογές. Εμπρός λοιπόν!

Και μην ξεχάσετε να αγκαλιάσετε και να φιλήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα (παιδιά γονείς, το «ταίρι» σας κοκ). Θυμηθείτε τη ζεστασιά και την αξία αυτής της αγκαλιάς. Και βάλτε ένα μικρό πετραδάκι στην προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.
http://www.greenpeace.org/greece/el/blog/tarazontas_ta_nera_blog_nikos_charalampidis/blog/54071/



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/10/2015 :  19:29:56  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
https://www.facebook.com/Bundesregierung/videos/911895072235563/

1989, από την ανατολική Γερμανία. Σχεδόν ποδοπατούνται για περάσουν ...στην δυτική.

Μια ιστορία που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές, από τότε, μέχρι σήμερα που άλλοι σκοτώνονται και πνίγονται να φτάσουν στην Ευρώπη. Και όχι μόνο άνθρωποι που έχουν πόλεμο ή φτώχια.
Σε αυτήν την Ευρώπη που μερικοί (αρκετοί!) θεωρούν από χούντα ως απάνθρωπη ως δεν ξέρω εγώ τι.

Εδώ και 30 χρόνια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, σκοτώνονται και δίνουν τα πάντα για να ζήσουν εδώ. Και ΚΑΝΕΙΣ για να φύγει. Άντε σχεδόν κανείς.

Ναι μένουμε Ευρώπη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  15:08:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ώπα τι βλέπω.

Δεκαεννέα νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

Δώδεκα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό του αμερικανικού στρατού, σε νοσοκομείο της πόλης Kunduz στο Αφγανιστάν

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Παρασκευής στην Kunduz. Εκπρόσωπος του στρατού νωρίτερα ότι η επιδρομή «μπορεί να οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις».

.... Ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδίκασαν την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το χτύπημα.........



Μένουμε Ευρώπη και μένουμε Αμερική.

Να τους χαιρόμαστε. Αιματοκυλούν επί αιώνες τον πλανήτη για να ζούνε καλά σε βάρος των υπολοίπων. Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους. Οι πληγέντες λογικό είναι να προσπαθούν να βρούνε διέξοδο σε χώρες που ως επί το πλείστον βασίζουν την ευημερία τους στο πλιάτσικο επί των χωρών τους.

Σαν να λέμε Γιώργο ότι ο γείτονάς σου γκρεμίζει το σπίτι σου, εσύ προσπαθείς να βολευτείς στο δικό του, και να βγαίνει ο άλλος και να λέει είδες τι μάγκας που είναι ο γείτονας? Τον κατηγορούνε, αλλά όλοι σε αυτόν θέλουν να πάνε.


Μένουμε Ευρώπη ε? Μένουμε σε αυτή την αθλιότητα, χωρίς καν να θέλουμε να γίνει η Ευρώπη ένωση των λαών και να οδηγήσουμε στο πιο σκοτεινό κελί τα κτήνη που λυμαίνονται την ΕΕ και εγκληματούν σε βάρος ακόμη και χωρών της ΕΕ.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  17:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στον "κόσμο μας" η φρίκη συνεχίζεται..! Μετά τον βομβαρδισμό απο τον αμερικάνικο στρατό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν και τον θάνατο δώδεκα μελών, τεσσάρων ενηλίκων ασθενών, και τριών παιδιών, η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών, γιατ άκουσον-άκουσον συμμετείχε σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση!

ΕΠΕΙΓΟΝ!

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό!

Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή εκτελεί έναν κάθε δύο ημέρες!

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ θερμές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν, με τη σειρά τους, να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπογράψτε και διαδώστε το παντού!
https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?bGLPLdb&v=65616
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:25:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυστυχώς μεμονομένες εικόνες δεν δειχνουν το σύνολο της αλήθειας.
Και εγώ μπορώ να δείξω νεκρούς πχ από απλές (καλά δεν είναι απλές αλλά λέμε) σηψαιμίες, ή απλά κρυολογήματα (ναι υπάρχουν και αυτά!) και να βάλω δίπλα αξονικούς τομογράφους ή άλλα απίστευτα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής, και να πω... σκατά στην σύγχρονη ιατρική, τι κατάφερε, τίποτα δεν κατάφερε.

Δεν είναι τέλειο τίποτα, το θέμα είναι πως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν ήταν καλύτερα ή όχι, άν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και βέβαια (συγγνώμη γίνομαι κακός) αν υπάρχει και προσωπική ευθύνη πολλών.
Δεν υπερβάλλω καθόλου, όταν βλέπω ανθρώπους χωρίς δουλειά, να χρωστάνε παντού και να επιμένουν να κάνουν την ίδια ζωή που έκαναν κάποτε. "Ε και τι να κάνω, να μην βγω για ένα φαγητό έξω? " "Ε και τι να κάνω, να μην έχω δεύτερο αμάξι, δεν γίνεται ξέχασε το" .
Ε να μην τα κάνεις ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα, εγώ που κάνω 2 δουλειές επί χρόνια, και πήρα μοτοσυκλέτα μετά από όλα αυτά είμαι μαλάκας (μάλλον είμαι), δεν ήξερα να έχω βάλει καμιά δόση για αμάξι ή για σπίτι και να κλαίγομαι?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 26 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000