Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Ανθρωπος - κοινωνία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 26

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:33:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by xipolitos

Στον "κόσμο μας" η φρίκη συνεχίζεται..! Μετά τον βομβαρδισμό απο τον αμερικάνικο στρατό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν και τον θάνατο δώδεκα μελών, τεσσάρων ενηλίκων ασθενών, και τριών παιδιών, η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών, γιατ άκουσον-άκουσον συμμετείχε σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση!

ΕΠΕΙΓΟΝ!

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό!

Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή εκτελεί έναν κάθε δύο ημέρες!

Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ θερμές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν, με τη σειρά τους, να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υπογράψτε και διαδώστε το παντού!
https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?bGLPLdb&v=65616




Αυτό είναι το ισλάμ, αυτή είναι η σαρία που οι μουσουλμάνοι θέλουν να επιβάλλουν στην Ευρώπη. Γίνεται κατανοητό γιατί πρέπει να ζητάμε από τους πρόσφυγες όχι μόνο τον σεβασμό των ευρωπαϊκών ηθών και εθίμων αλλά και την υιοθέτησή τους;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:34:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Deorum

Δυστυχώς μεμονομένες εικόνες δεν δειχνουν το σύνολο της αλήθειας.
Και εγώ μπορώ να δείξω νεκρούς πχ από απλές (καλά δεν είναι απλές αλλά λέμε) σηψαιμίες, ή απλά κρυολογήματα (ναι υπάρχουν και αυτά!) και να βάλω δίπλα αξονικούς τομογράφους ή άλλα απίστευτα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής, και να πω... σκατά στην σύγχρονη ιατρική, τι κατάφερε, τίποτα δεν κατάφερε.

Δεν είναι τέλειο τίποτα, το θέμα είναι πως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν ήταν καλύτερα ή όχι, άν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και βέβαια (συγγνώμη γίνομαι κακός) αν υπάρχει και προσωπική ευθύνη πολλών.
Δεν υπερβάλλω καθόλου, όταν βλέπω ανθρώπους χωρίς δουλειά, να χρωστάνε παντού και να επιμένουν να κάνουν την ίδια ζωή που έκαναν κάποτε. "Ε και τι να κάνω, να μην βγω για ένα φαγητό έξω? " "Ε και τι να κάνω, να μην έχω δεύτερο αμάξι, δεν γίνεται ξέχασε το" .
Ε να μην τα κάνεις ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα, εγώ που κάνω 2 δουλειές επί χρόνια, και πήρα μοτοσυκλέτα μετά από όλα αυτά είμαι μαλάκας (μάλλον είμαι), δεν ήξερα να έχω βάλει καμιά δόση για αμάξι ή για σπίτι και να κλαίγομαι?




Συμφωνώ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Και για να μην αφήσω λάθος εντυπώσεις, υπάρχουν και τα δράματα (τα πραγματικά, όχι τα γιαλαντζί), και ναι έχουν αυξηθεί πολύ σε όλη αυτήν την περίοδο των μνημονίων κτλ, κανείς δεν το αμφισβητεί. Και πρέπει όλοι μεμονωμένα όσο μπορούμε και η πολιτεία συντεταγμένα να εξασφαλίσει στον καθένα τα ελάχιστα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Το ερώτημα είναι αν διαφορετικά θα ήταν λιγότερα ή περισσότερα όλα τα προβλήματα.
Αν πχ έσκαγαν οι τράπεζες σαν καρπούζια το καλοκαίρι, αν τελικά οι εικόνες εξώσεων θα ήταν λιγότερες ή περισσότερες.
(και αν ήταν λιγότερες πχ οι εξώσεις, αν τα νοσοκομεία θα ήταν επιπέδου δυτικού κράτους, ή επιπέδου αγροτικών ιατρείων, όπου μετά από 2-3 μήνες θα έληγαν πχ τα συμβόλαια συντήρησης των μηχανημάτων, αν είχαμε πρόσβαση στο 95% των καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών από το εξωτερικό, καυσίμων, κτλ κτλ. Και τελικά αν τα 50-100€ που θα κοστίσει τον μήνα το μνημόνιο, με όλα αυτά θα ήταν σαν να το έχουμε πληρώσει 100δες φορές περισσότερο).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  02:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανατριχιαστική μαρτυρία από την επίθεση στο νοσοκομείο των MSF


Η πρώτη έκρηξη τους ξύπνησε στη μέση της νύχτας, τα πάντα καλύφθηκαν με σκόνη. Για όσους επέζησαν, η φρίκη μόλις είχε ξεκινήσει. Ο Λάγιος Ζόλταν, νοσηλευτής στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που βομβαρδίστηκε στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, βρίσκει τις λέξεις να περιγράψει το απερίγραπτο.

«Κοιμόμουν στο δωμάτιο ασφαλείας του νοσοκομείου. Περίπου στις δύο τα μεσάνυχτα ξύπνησα από τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης σε κοντινή απόσταση» λέει ο Ζόλταν για τον βομβαρδισμό του Σαββάτου, στον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

Κύριος ύποπτος για την επίθεση, η οποία φέρεται να διήρκεσε μισή ώρα, θεωρούνται οι αμερικανικές δυνάμεις. Τη δέσμευση για ενδελεχή έρευνα ανέλαβε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι απομάκρυναν το προσωπικό τους από το Κουντούζ.



«Στην αρχή υπήρξε σύγχυση κι ένα μεγάλο κύμα σκόνης που κάλυψε τα πάντα. Καθώς προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί, ακολουθούσαν περισσότεροι βομβαρδισμοί. Έπειτα από 20-30 λεπτά, άκουσα κάποιον να με φωνάζει με το όνομά μου. Ήταν ένας από τους νοσηλευτές στα Επείγοντα. Μπήκε παραπαίοντας με ένα τεράστιο τραύμα στο χέρι. Ήταν γεμάτος αίματα και πληγές σε όλο του το σώμα.

«Εκλιπαρούσε για βοήθεια. Στο δωμάτιο ασφαλείας διαθέτουμε μια περιορισμένη ποσότητα βασικών ιατρικών ειδών πρώτης ανάγκης. Δεν υπήρχε όμως μορφίνη για να σταματήσει τον πόνο του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

»Δεν ξέρω ακριβώς πόσο κράτησε, αλλά μάλλον μισή ώρα αργότερα σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί. Βγήκα με τον συντονιστή της ομάδας για να δούμε τι είχε συμβεί. Αυτό που αντικρίσαμε ήταν το νοσοκομείο κατεστραμμένο, να καίγεται. Δεν ξέρω καν τι ένιωσα, βρισκόμουν και πάλι σε κατάσταση σοκ.

»Αναζητούσαμε επιζώντες. Λίγοι είχαν καταφέρει να μπουν σε ένα από τα δωμάτια ασφαλείας [...] Προσπαθήσαμε να μπούμε σε ένα από τα πυρπολημένα κτίρια για να δούμε τι συνέβαινε. Δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο απαίσιο ήταν αυτό που αντικρίσαμε. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έξι ασθενείς καίγονταν στα κρεβάτια τους.

»Αρχίσαμε να ψάχνουμε τα μέλη του προσωπικού μας στο χειρουργείο. Ήταν τρομακτικό. Ένας ασθενής κείτονταν πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, νεκρός, στη μέση της καταστροφής. Δεν μπορέσαμε να βρούμε το προσωπικό μας».

«Κατευθυνθήκαμε και πάλι πίσω στο γραφείο. Ήταν γεμάτο ασθενείς και τραυματίες που ούρλιαζαν. Επικρατούσε απόλυτη τρέλα. Έπρεπε όμως να οργανώσουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους τραυματίες. Το πρώτο που έπρεπε να διαπιστώσουμε ήταν να δούμε ποιοι γιατροί ήταν ζωντανοί και σε θέση να βοηθήσουν.

»Πραγματοποιήσαμε μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση για έναν από τους γιατρούς μας. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και πέθανε εκεί πάνω στο γραφείο. Κάναμε το καλύτερο δυνατόν, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η όλη κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Βλέπαμε τους συναδέλφους μας να πεθαίνουν. Ο φαρμακοποιός μας, με τον οποίο μιλούσαμε το προηγούμενο βράδυ για τα αποθέματα του νοσοκομείου, ξεψυχούσε στο γραφείο μας».

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους βρίσκονταν σε τέτοια κατάσταση σοκ που έκλαιγαν διαρκώς. Προσπάθησα να ενθαρρύνω κάποιους, να τους δώσω κάτι άλλο για να επικεντρωθούν, να τους αποσπάσω για λίγο από τη φρίκη. Αλλά μερικοί ήταν τόσο συγκλονισμένοι που δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε. Το να βλέπεις ενήλικες άνδρες, τους φίλους σου, να κλαίνε ανεξέλεγκτα είναι κάτι που δεν μπορείς να διαχειριστείς εύκολα».

«Το νοσοκομείο στην Κουντούζ ήταν η δουλειά και το σπίτι μου για αρκετούς μήνες. Δεν είναι απλά ένα κτίριο. Είναι τόσα πολύ περισσότερα από αυτό. Είναι το μοναδικό κέντρο νοσηλείας για την Κουντούζ. Τώρα έχει καταστραφεί. Αυτό που νιώθω από τα βάθη της καρδιάς μου είναι ότι αυτό που συνέβη είναι εντελώς απαράδεκτο. Πώς μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο; Ποιο είναι το όφελος από μια τέτοια ενέργεια; Κατέστρεψαν ένα νοσοκομείο και τόσες πολλές ζωές για το τίποτα. Δεν μπορώ να βρω λόγια».

Newsroom ΔΟΛ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  02:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχουμε φτάσει 5ψηφιο αριθμό που οι ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ κάνουν έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Το παραπάνω ποστ αφορά θέμα που έγινε γνωστό επειδή πρόκειται για νοσοκομείο και για αυτό πήρε έκταση. Οι πολιτισμένοι δολοφόνοι κάνουν το ίδιο σε άπειρους άμαχους, σπίτια κλπ, που ελάχιστα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και περνάνε απαρατήρητα.

Μη τα εξωραΐζεις Γιώργο. Τα εγκλήματα γίνονται από τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους και τους συμμάχους τους, και έχω την απαίτηση από αυτούς να μη κάνουν ούτε το ένα χιλιοστό από όσα κάνουν οι τζιχαντιστές. Ακριβώς επειδή είναι "πολιτισμένοι".

Ζήτησε να οδηγηθούν οι κυβερνήσεις που για δεκαετίες επιτρέπουν και δημιουργούν αυτή την αθλιότητα, στο πιο στενό κελί.


Όσο για το άλλο που λες. Και εδώ, μη δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Ωραίο το παράδειγμα της σπατάλης χρεωμένων ατόμων που λες, δες όμως τη πραγματικότητα που αφορά τις 99 των εκατό περιπτώσεων. Κλασικό παράδειγμα:

Πολίτης προ "κρίσης" πήρε δάνειο περιμένοντας ότι θα το εξωφλήσει αρκετά εύκολα.
Λόγω της "κρίσης" και των επονείδιστων συμφωνιών-μνημονίων, χάνει τη δουλειά του ή μειώνεται η σύνταξή του.
Επίσης το άθλιο κράτος και η άθλια τρόικα του επιβάλουν αμέτρητους απεχθείς φόρους, άμεσους και έμμεσους.
Ο πολίτης δεν μπορεί πλεον να εξωφλήσει το δάνειο. Ή για να το εξωφλήσει, θα πρέπει να αφήσει νηστικό το παιδί του.
Ακολουθεί η έξωση.

Και όλα αυτά, ουσιαστικά εσκεμμένα, καθώς εκεί αποσκοπούν τα μνημόνια και οι φόροι, είναι κομμένα και ραμμένα να οδηγου΄ν σε αδιέξοδο. Τόσο την Ελλάδα, όσο και τους πολίτες.

Τι δεν καταλαβαίνετε?

Αυτά δες, και άσε τα παραδείγματα για τους σπάταλους, που ουσιαστικά είναι εκτός θέματος καθώς κοιτάζεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  13:01:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή και εγώ καμμιά φορά ξεχνάω το δάσος, ας πω και το σημαντικότερο που μου διέφυγε. Άντε ας πούμε ότι τα εγκλήματα εναντίον αμάχων όπως στο νοσοκομείο είναι πράγματι από...λάθος.
Τι δουλειά έχει όμως γενικότερα το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο κάθε Αφγανιστάν?
Δείτε πως ήταν πχ το Ιράκ προ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, δείτε πως είναι τώρα. Από την αρμονική συνύπαρξη των εθνοτήτων μεταξύ τους, στον όλεθρο.
Γεμίσαμε σωτήρες.
Φανταστείτε χώρες του "άξονα του κακού" να έφτιαχναν το δικό τους ΝΑΤΟ και με προφάσεις (ή μάλλον όχι με προφάσεις, αλλά με βάση τα πραγματικά εγκλήματα του δυτικού κόσμου), να επιτίθονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Κατά τα άλλα φταίνε οι τζιχαντιστές που είναι αμόρφωτοι, λες και εμείς δεν πυροδοτούμε την ύπαρξή τους (και δεν τους εξοπλίζουμε μάλιστα).

-Και για το 2ο θέμα της συζήτησης, σκέψου Γιώργο κάποιον που λόγω των επαχθών μνημονίων και μέτρων, ακόμη και αν δεν έχει πάρει δάνειο, θα χάσει και αυτός το σπίτι του λόγω εφορίας: με έσοδα μηδέν ευρώ το μήνα και τόσους φόρους, ακόμη και από τα σκουπίδια να τρώει, να μην έχει ρεύμα, και κάνει μηδέν έξοδα για τον εαυτό του, δεν θα παύει να χρωστά στην εφορία και να τον περιμένει η έξωση.

Ζήτω οι σωτήρες μας. Μένουμε Ευρώπη. Προσοχή μη χάσουμε το κελεπούρι και μην απαλλαγούμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Edited by - KostasPVol on 05/10/2015 13:03:00
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  13:10:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα... δεν είχανε βγει στους δρόμους και φωνάζανε "Μένουμε Ευρώπη πάση θυσία"..;
Το να θέλεις να πέσεις στην αγκαλιά του δήμιου σου αντι να τον πολεμήσεις.. αποτελεί αφορμή ενδελεχούς ψυχολογικής μελέτης...


Edited by - xipolitos on 05/10/2015 14:42:35
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  16:10:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγκατοίκηση προσφύγων και πολιτών στην Ελλάδα

Η πρωτοβουλία Refugees Welcome http://refugees-welcome.gr. έχει στήσει, από τον Δεκέμβρη του 2014, ένα πρόγραμμα συγκατοίκησης κατοίκων με πρόσφυγες στα πλαίσια του οποίου βρέθηκε στέγη για πρόσφυγες σε 104 σπίτια στη Γερμανία και σε 111 σπίτια στην Αυστρία. Το πρόγραμμα αυτό φέρνουν τώρα στην Ελλάδα τέσσερις νέοι με εμπειρία σε κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις.

«Στόχος του προγράμματος είναι η συγκατοίκηση, όχι απλά η παροχή στέγης ή η φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Όλγα Θεοδωρικάκου, μέλος της πρωτοβουλίας. «Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει για τους πρόσφυγες ως ενταξιακό πλαίσιο γιατί θα συμβιώσουν με άτομα ενταγμένα στην ελληνική κοινωνία. Επίσης, θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για όσους αποφασίσουν να συγκατοικήσουν με πρόσφυγες γιατί θα γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, θα επαναπροσδιορίσουν τυχόν προκαταλήψεις και θα βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη», προσθέτει η ίδια.

Όσοι ενδιαφέρονται να ανοίξουν το σπίτι τους σε πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο έναν αυτόνομο χώρο στο σπίτι τους. Δεν θα γίνονται δεκτές η διάθεση άδειου σπιτιού ή η φιλοξενία στον καναπέ. Επίσης, το μίνιμουμ της διαμονής θα πρέπει να είναι ένας μήνας. «Μέγιστος χρόνος δεν θα υπάρξει, όπως και στις συγκατοικήσεις, που εξαρτάται από το πώς θα κυλήσουν», επισημαίνει η κ. Θεοδωρικάκου. Η συγκατοίκηση μπορεί να είναι δωρεάν ή με αμοιβή, ανάλογα με το τι συνθήκες μπορεί να προσφέρει ο κάτοικος του σπιτιού.

Σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 15 – 20 άτομα για να φιλοξενήσουν ολιγομελείς οικογένειες ή πρόσφυγες που είναι μόνοι τους.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας κάνουν την αντιστοίχηση των αιτημάτων και οργανώνουν το πρώτο ραντεβού, στο οποίο είναι και εκείνοι παρόντες. «Κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης θα είμαστε πρόσωπα αναφοράς, αλλά στόχος είναι τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, να λύνονται μεταξύ των δύο μερών», διευκρινίζει η κ. Θεοδωρικάκου.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας προβλέπεται η ύπαρξη «buddies», «φιλαράκια» θα ονομάζονται στην Ελλάδα, δηλαδή εθελοντών που θα υποστηρίζουν τους πρόσφυγες στην κοινωνικοποίησή τους και θα βοηθούν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρξουν στη συγκατοίκηση.

Συνάντηση γνωριμίας των ενδιαφερόμενων με την ομάδα του «Refugees Welcome» θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, από τις 6 μ.μ. ως τις 8 μ.μ., στο χώρο «ΣυνΑθηνά», στην Κάτοικοι και πρόσφυγες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας http://refugees-welcome.gr.

http://www.efsyn.gr/arthro/sygkatoikisi-prosfygon-kai-politon-stin-ellada

Edited by - xipolitos on 05/10/2015 16:13:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  19:46:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 15 – 20 άτομα για να φιλοξενήσουν ολιγομελείς οικογένειες ή πρόσφυγες που είναι μόνοι τους. "
Παλλαϊκή στήριξη, βλέπω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  03:53:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία: Έλα μαζί μας στο λιμάνι να καλωσορίσουμε και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες

Μέσα στον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1), στήνεται μια βάση υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φθάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη - Δήλωσε εθελοντής/εθελόντρια!

Σκοπός μας είναι:

1) Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες.

2) Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του ταξιδιού τους προς τα σύνορα.

3) Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

4) Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων.

5) Η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης

Στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Πειραιά, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία Αθήνας & Νέας Σμύρνης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», η Κίνηση «Σβούρα» Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.

Παρακαλούμε δηλώστε διαθεσιμότητα (ποιες μέρες/ώρες)

στο e-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com

ή στα τηλ. 6945174077, 6973015219, 6936895088 και 2104123952

Αναζητήστε την Ομάδα μας στο facebook:

ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σας περιμένουμε!

Είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα για παιδιά και χοντρά ρούχα, κουβέρτες, υπνόσακους, αδιάβροχα κλπ. συγκεντρώνουμε στην Αλληλεγγύη Πειραιά, Ευριπίδου 49, Πειραιάς , καθημερινά 10:00-21:00 τηλ. 2104123952
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  09:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

"Σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 15 – 20 άτομα για να φιλοξενήσουν ολιγομελείς οικογένειες ή πρόσφυγες που είναι μόνοι τους. "
Παλλαϊκή στήριξη, βλέπω...



Το να μην μπορεί κανείς
να φιλοξενήσει πρόσφυγες
λόγω αντικειμενικών δυσκολιών
ή και περιορισμένων οικονομικών
είναι αποδεκτό.

Το να μην θέλει κάποιος
να φιλοξενήσει πρόσφυγες
για τους δικούς του λόγους,
είναι δεκτό.

Το να ειρωνεύεται κανείς
τους λίγους που το κάνουν
- ή τους πολλούς που δεν το κάνουν -
είναι τουλάχιστον ντροπή...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  10:23:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καμμία ειρωνία, επισημαίνω ένα γεγονός. Μην βλέπετε ειρωνίες όπου δεν σας αρέσουν τα γεγονότα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  11:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο καθένας ότι έχει προσφέρει.
Άλλος στέγη και τροφή, από ανθρωπιά,
άλλος ειρωνεία απέναντι στους λίγους,
που την βαπτίζει "καταγραφή γεγονότων".

Κάποια στιγμή Κωνσταντίνε
πρέπει να καταλάβεις
ότι μόνο τον εαυτό σου τρολλάρεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  11:37:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Diamantis

Ο καθένας ότι έχει προσφέρει.
Άλλος στέγη και τροφή, από ανθρωπιά,
άλλος ειρωνεία απέναντι στους λίγους,
που την βαπτίζει "καταγραφή γεγονότων".

Κάποια στιγμή Κωνσταντίνε
πρέπει να καταλάβεις
ότι μόνο τον εαυτό σου τρολλάρεις.




Βλέπω η δίκη προθέσεων συνεχίζεται...

Καλό για όλους θα είναι πρώτα να δεχθούμε την πραγματικότητα και μετά να προβληματιστούμε πάνω στα γεγονότα. Η άρνηση της πραγματικότητας δεν οδηγεί πουθενά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  11:42:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε.
Η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε.
Δεν είναι αυτό που ΘΑ γίνει.
Είναι αυτό που είναι.

(από μνήμης, τα λόγια κάποιου άλλου, έτσι τα θυμάμαι)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 26 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000