Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Συνδρομο προσθιου διαμερισματος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 20/03/2017 :  12:01:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ την δρομική παρέα.

Θα ήθελα τα φώτα σας σε περίπτωση που είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία. Τρέχω εδώ και 4 περίπου χρόνια με μικρή διακοπή για ενδυνάμωση λόγο χονδροπάθειας. Εδώ και ένα χρόνο περίπου με ταλαιπωρούν οι κνήμες μου (σύνδρομο εμπρόσθιου διαμερίσματος). Έχω κάνει θεραπείες με 2 διαφορετικούς φυσικοθεραπευτές, γνώστες αθλητικών τραυματισμών, έχω δοκιμάσει μέχρι και βελονισμό. Όλα αυτά με βοήθησαν για περίπου 2 εβδομάδες και μετά οι ενοχλήσεις επανέρχονται.
Ουσιαστικά σε απετιτικές προπονήσεις παθαίνω βράχυνση στους μύες και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να τρέξω αν δεν σταματήσω και αφήσω τα πόδια να χαλαρώσουν.
Πλέον από την στιγμή που δεν βοηθάει τίποτα είπα να πάω στην τελευταία λύση που είναι το νυστέρι, όπου γίνεται μια μικρή τομή στις “μεμβράνες” γύρω από τον πρόσθιο κνημιαίο για να μεγαλώσει ουσιαστικά ο χώρος του μυ.
Παρακαλώ αν έχει κάποιος εμπειρία με την συγκεκριμένη επέμβαση ώστε να με καθοδηγήσει.
Μέχρι πρόσφατα έτρεχα 4 φορές την εβδομάδα με την βοήθεια προπονητή και 2 φορές ενδυνάμωση στο γυμναστήριο. Επίσης το καλοκαίρι βάζω στο πρόγραμμα κολύμβηση ή ποδήλατο.

Υ.Γ. Στόχος μου τα τελευταία χρόνια είναι ο μαραθώνιος αλλά βλέπω ότι κάθε χρόνο βγαίνει τουλάχιστον ένας μεγάλος τραυματισμός και με βγάζει εκτός.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας,
Λευτέρης.

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  12:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πως έκανες την διάγνωση για αυτό?
Πως ξέρεις ότι δεν είναι περιοστίτιδα?

Η διάγνωση είναι εξειδικευμένη (αν την κάνεις δεν θα το ξεχάσεις). Και τα συμπτώματα μοιάζουν με αρκετά άλλα.

Τι ακριβώς παθαίνεις, πώς που πότε πονάς?

Και γιατί ενώ τρέχεις 4 χρόνια αυτό το παθαίνεις εδώ και 1 χρόνο?
Άλλαξε κάτι? Πχ πάχυνες? ξεκίνησες κάποιο φάρμακο για κάτι (άσχετο ίσως) και σε επηρέασε?

Το σύνδρομο χρόνιου διαμερίσματος είναι ένα κατασκευαστικό πρόβλημα, που το έχεις πάντοτε. Θα έπρεπε να σε ενοχλεί (είτε λίγο είτε πολύ, όμως να υπάρχει) από την πρώτη μέρα που ξεκίνησες το τρέξιμο.



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  12:43:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου.
Η διάγνωση έγινε από 2 διαφορετικούς ορθοπεδικούς αθλίατρους. Ο τελευταίος (γνωστός στον χώρο) έλεγξε και για περιοστίτιδα.

Ουσιαστικά αρχίζει και πετρώνει ο μυς στην κνήμη σε σημείο που δεν μπορεί πλέον το πόδι να κάνει την ομαλή κίνηση που κάνουμε δηλαδή να πατήσει ομαλά από φτέρνα σε μύτη (ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό). Αντίθετος σκάει κάτω σαν κούτσουρο και αν συνεχίσω αρχίζει και πονάει και μάλιστα σε 2-3 σημεία σε κάθε πόδι βγαίνουνε και κάτι σαν καρουμπαλάκια πάνω στους μυς.

Το πρόβλημα αυτό το είχα και στο παρελθόν ανά 2-3 μήνες αλλά με 2 μέρες αποχή συνήθως με άφηνε χωρίς άλλη ενόχληση. Τώρα έχω κάνει και 2 μήνες αποχή χωρίς να δω διαφορά.

Δεν θυμάμαι να άλλαξε πέρυσί τον Φεβρουάριο εκτός από όγκο χιλιομέτρων γιατί Νοέμβριο και Δεκέμβριο έτρεχα ελάχιστα λόγο υποχρεώσεων.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  12:58:58  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι οκ, σωστό ακούγεται αυτό.
Το ξέρω καλά το πρόβλημα, μην ανησυχείς.
Απλά η μέτρηση γίνεται με μια ειδική βελόνα, που μετράει την πίεση σε κάθε διαμέρισμα... και ήθελα να δω αν την έκανες και που. Λίγο που έχω ρωτήσει, δεν έχουν αυτό το εργαλείο οι περισσότεροι ορθοπεδικοί (όσους έτυχε να ρωτήσω εγώ)
Προτού καταλήξεις στο νυστέρι (πάντα ένα χειρουργείο είναι χειρουργείο έτσι, δεν είναι μπαίνω να βγάλω μια κρεατοελιά...), νομίζω καλό θα ήταν να ξέρεις ακριβώς τι και πόσο, με αντικειμενικό σχετικά τρόπο τι παίζει.
Γιατί αν η πίεση πχ είναι στο όριο, τότε συντηρητικά μπορεί να την παλέψεις. Αν είναι off the roof που λένε και οι Άγγλοι, τότε ναι.

Ένας γιατρός που μίλησα κάποτε, το αποθάρρυνε το χειρουργείο. Λέει, θα ρισκάρεις να χαλάσεις την καθημερινότητά σου, για να βελτιώσεις λίγο ή πολύ το τρέξιμο σου λες και είσαι κάποιος που ζει από αυτό? Τι είσαι ποδοσφαιριστής ή επαγγελματίας αθλητής; Τέλος μου είπε το εξής αφοπλιστικό, εγώ λεφτά θα έβγαζα αν τους έβαζα όλους στο χειρουργείο, δεν με συμφέρει αυτό που σου λέω. Αλλά τι να το κάνω, να έχεις σε μερικά χρόνια άλλου είδους προβλήματα και θα με κατηγορείς? Έτσι μου είπε.


Περισσότερα θα σου πω αύριο που θα κάνω μια ακόμα κουβέντα με έναν άλλο αθλητίατρο.

Ξέρω ακούγεται λίγο σαν τους vegan που για πάσα νόσο και πάσα #2$@# λένε το δικό τους, αλλά δοκίμασε σαν ύστατη λύση και minimal υπόδημα.
http://www.runnersworld.com/sweat-science/compartment-syndrome-forefoot-striking-to-the-rescue

Edited by - Deorum on 20/03/2017 21:08:33
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  13:09:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό με την βελόνα δεν μου το έχει κάνει κανένας γιατί μάλλον δεν το έχουνε όπως λες.
Και πολύ σωστή η γνώμη του γιατρού που αναφέρεις αλλά πλέον δεν μπορώ να βγάλω ένα χαλαρό 6άρι χωρίς ενοχλήσεις. Επίσης με ενοχλεί και στην οδήγηση, όχι βέβαια σε βαθμό των προπονήσεων αλλά είναι μια ενόχληση.
Να αναφέρω ότι έφτιαξα πάτους και άλλαξα 3 ζευγάρια παπούτσια μήπως και δω καμία διαφορά αλλά τίποτα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:08:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@LefterisK:

Συνήθως όταν μια αθλητική δραστηριότητα μας τραυματίζει τόσο εύκολα, ξανά και ξανά…τότε κάτι κάνουμε λάθος! Από τη στιγμή που επιστρέφεις στο τρέξιμο μετά από μακρά αποχή και (ξανα)τραυματίζεσαι στο ίδιο σημείο, τότε θα πρέπει για μένα να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στην εμβιο-μηχανική σου! Δεν πιστεύω ότι κάποιο παπούτσι θα κάνει το θαύμα του και θα σωθείς!

Ρίξε μια προσεκτική ματιά στο σύνδεσμο που παρέθεσε ο Deorum. Πρόσεξε ιδιαίτερα δύο έννοιες που εμπλέκονται στην εμβιομηχανική του τρεξίματος:
- Στον «υπερδρασκελισμό» που πολλές φορές οι δρομείς υιοθετούν καθώς τρέχουν, πολλές φορές απόρροια των υπερπροστατευτικών παπουτσιών και της «χαμηλής συχνότητας» δρασκελισμού. Ο υπερδρασκελισμός σε συνδυασμό με το «κτύπημα» φτέρνας οδηγεί στην αύξηση των δυνάμεων φόρτισης της κνήμης (και όχι μόνο), καθώς αποτελεί έναν αφύσικο τρόπο τρεξίματος!
- Στην επαφή του πέλματος με το έδαφος πρώτα με την φτέρνα και στη συνέχεια «ρολάρισμα» αυτού προς τις μύτες κοκ. Η «ομαλή» αυτή κίνηση στην οποία αναφέρεσαι είναι ένα «ξένο» ουσιαστικά στοιχείο της κίνησης του τρεξίματος που υπάρχει εξαιτίας της υπερπροστατευτικότητας των σύγχρονων παπουτσιών. Η φτέρνα είναι ένα σκληρό κόκαλο και είναι σχεδιασμένη για τη σταθεροποιήση του πέλματος/ισορροπία του σώματος και όχι για την απορρόφηση των κραδασμών πάνω στην κίνηση του τρεξίματος. Για δοκίμασε να τρέξεις χωρίς τα παπούτσια κτυπώντας την φτέρνα…και θα το διαπιστώσεις μόνος σου!

Απαλλάχθηκα πλήρως από τις έντονες ενοχλήσεις που είχα στην δεξιά κνήμη μου μέσα σε 2 βδομάδες, απλά αλλάζοντας την εμβιομηχανική μου!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  19:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
εεεε Trexantiri. δεν είναι και τόοοοοσο απλό να αλλάξεις την εμβιομηχανική σου ("απλά αλλάζοντας..."). Δεν αλλάζει ο τρόπος που περπατας και τρέχεις μια ζωή σε 3 μέρες... Θέλει την δουλίτσα του.

Κοίτα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι πιθανόν ένα κάποιο πρόβλημα "κατασκευαστικό" όντως μπορεί να υπάρχει. Δεν διαφωνώ σε αυτό, καθώς το ίδιο πιστεύω και για εμένα, γιαυτό με βλέπεις διαβασμένο.
Μπορεί να μην κάνεις τίποτα λάθος, και απλά να μην μπορείς τρέξεις. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Όπως κάποιοι γεννιούνται με τόσο στραβό διάφραγμα στη μύτη, που δεν παίρνουν την παραμικρή ανάσα και θέλουν χειρουργείο.
Μπορεί όμως να είναι (τις περισσότερες φορές έτσι είναι) και τα 2, ένας συνδυασμός παραγόντων.
Δλδ όντως υπάρχει ένα σφιχτό διαμέρισμα, το οποίο κάτω από συνθήκες ενοχλεί ή όχι.
Και σε αυτό πρέπει να βάλεις και τον παράγοντα μήπως απλά εκείνες της μέρες ήσουν λίγο που χρεωμένος/κουρασμένος κτλ. Μην νομίζεις ότι όσοι δεν το έχουν, δεν έχουν κακές μέρες που απλά πονάνε παντού και δεν τραβάνε με τίποτα.
Και σε όλες αυτές τις ενοχλήσεις υπολόγισε και, τα πιο παραδοσιακά shin-splints, δλδ ερεθισμό του περιόστεου που επίσης προκαλεί πόνο στην ίδια περιοχή. Βέβαια αυτά τα δύο αλληλοκαλύπτονται, και πιθανό το ένα να προκαλεί το άλλο, αλλά... κατάλαβες.

Το θέμα είναι να ξέρει ο καθένας, ει δυνατόν, τι ποσοστό από αυτό είναι "εργοστασιακό" πρόβλημα, και σε τι βαθμό αυτό αντιμετωπίζεται συντηρητικά.
Για αυτό καλό είναι , θεωρώ, να το μετρήσεις να ξέρεις τι συμβαίνει. Αν είναι να σκέφτεσαι να μπεις σε μια περιπέτεια με νυστέρι, κάνε ένα κόπο παραπάνω να το μετρήσεις πριν. Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει κάποιος να το μετράει σωστά. (θέλει μέτρηση ύστερα από τρέξιμο... σε διάδρομο προφανώς)

Εγώ ας πούμε με χοντρο-πάπουτσο δεν έχω τρέξει ποτε. Δεν μπόρεσα ποτέ. Όλοι έχουν τα trainer για αργές προπονήσεις εγώ με αυτά δεν μπορώ να κάνω ούτε ένα 10ρι στο 6'30'' χωρίς να υποφέρω. Τα παπούτσια μου ήταν όλα στυλ adizero-adios.

Πάντως ύστατη λύση, γύρνα το σε minimal.

Ένας γιατρός μου πρότεινε κάλτσες συμπίεσης. Είχα την αίσθηση ότι προκαλούν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να προστατέψουμε. Δηλαδή πιέζουν, και δεν θέλουμε επιπλέον πίεση. Δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλά κάπως μου το εξήγησε (δεν το θυμάμαι καλά να στο εξηγήσω), και είπε ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς, και θα σε βοηθήσει. Βάλτο και αυτό στα υπόψη για μια δοκιμή. Τι έχεις να χάσεις? (ένα 30ρι ίσως τις κάλτσες...)

Edited by - Deorum on 20/03/2017 19:47:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  20:24:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα

@trexantiri
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν μεγάλη η αποχή. Στο παρελθόν απλά είχα ενοχλήσεις στις κνήμες (λέω για το σύνδρομο που έχω τώρα) και δεν μπορώ να πω ότι τραυματίζομαι συνέχεια στο ίδιο σημείο.
2ο χρόνο (shin splits)
3Ο χρόνο (χονδροπάθεια)
4ο χρόνο (σύνδρομο εμπρόσθιου διαμερίσματος.) Κατάλαβα όχι έχω πρόβλημα για αυτό και οι πάτοι και τα παπούτσια. Είδα μεγάλη βελτίωση αλλά δυστυχώς η ζημιά είχε γίνει. Πλέον παίζω μεταξύ 6-8μμ drop. Αλλά δεν μπορώ με τίποτα να αλλάξω το πάτημα μου. Σίγουρα όσο και να προσπαθώ πατάω καθαρά φτέρνα.

Το καλοκαίρι που έκανα αποχή 2 μηνών ξεκίνησα πολύ συντηρητικά. 10’ τρέξιμο, 5’ περπάτημα χ2 φορές. Αυτό περίπου 3 φορές την εβδομάδα.


@Deorum

Για τις κάλτσες σίγουρα δεν έχεις άδικο, Θα κάνω μια δοκιμή. Σκέφτομαι να πάω και από το ΚΑΤ να πάρω άλλη μια γνώμη. Έχω ακούσει καλά λόγια για το τμήμα αθλητικών κακώσεων.


Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Edited by - LefterisK on 20/03/2017 20:29:22
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  20:36:32  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα πάω εγώ αύριο, θα σε κρατήσω ενήμερο. (εκεί θα πάω που σου έγραψα πιο πάνω θα μιλήσω αύριο με έναν ακόμα αθλητίατρο και θα σου πω. )
(τι στο καλό, λες και είσαι στο μυαλό μου)

Edited by - Deorum on 20/03/2017 20:42:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  20:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΕΕΕΕεεει, παιδιά, δεν είναι "αθλίατρος" αλλά "αθλητίατρος". Όλοι λάθος το κάνουν. Ο αθλίατρος είναι γιατρός για τους αθλίους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  20:58:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Απολογούμαστε, έχεις δίκιο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/03/2017 :  21:05:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστούμε για την διόρθωση Αλεξάνδρα.

Υπάρχει όμως περίπτωση να χρειαστούμε και αθλίατρο :)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  15:15:33  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ LefterisK,

Είσαι σίγουρος ότι η χειρουργική επέμβαση θα σου λύσει το πρόβλημα; Μήπως δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς ή υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα συμπτώματά σου; Έχει αποκλειστεί ένα κάταγμα κόπωσης με ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο; Αν έχεις ενόχληση και στα δύο πόδια, μήπως να κάνεις μια επίσκεψη και σε έναν αγγειολόγο για διαφοροδιάγνωση; Αν τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο κατά το τρέξιμο, μήπως μια ανάλυση του δρομικού σου προτύπου τρεξίματος βοηθήσει στην εύρεση της αιτίας; Έχει γίνει κάτι τέτοιο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις, βάσει των όσων πληροφοριών δίνεις που είναι πολύ λίγες.
Γνώμη μου είναι πως αν είσαι αποφασισμένος να κάνεις επέμβαση, τότε κάνε την. Αν έχεις αμφιβολίες, τότε χρειάζεται να συμβουλευτείς άλλους επαγγελματίες υγείας. Μία επέμβαση ενέχει πάντα κινδύνους, όσο "ρουτίνα" και να είναι πλέον.
Κάτι τελευταίο. Το χτύπημα της πτέρνας κατά το τρέξιμο (rearfoot strike όπως είναι ο διεθνής όρος) δεν είναι σε καμία περίπτωση αφύσικο και δεν οδηγεί αναγκαστικά σε τραυματισμό, περισσότερο ή λιγότερο από το χτύπημα στα μετάρσια. Η εστία των καταπονήσεων αλλάζει, όχι το συνολικό ποσοστό τραυματισμού.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  16:41:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ physiorunner,

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακτινογραφίες έχω βγάλει και είναι καθαρές. Επίσης τα συμπτώματα εμφανίζονται και στην οδήγηση και στο πολύωρο περπάτημα αλλά σε μικρότερο βαθμό. Σε 2 ορθοπεδικούς που επισκέφτηκα και μετά από εξέταση αποκλείσανε όλα τα ενδεχόμενα να είναι κάτι άλλο. Μου είπαν ότι από την στιγμή που έχω κάνει 2 φυσικοθεραπείες και δεν βοήθησαν πρέπει να σκεφτώ σοβαρά το νυστέρι.
Έκλεισα ραντεβού και στο ΚΑΤ την επόμενη εβδομάδα για να πάρω άλλη μια γνώμη.

Edited by - LefterisK on 21/03/2017 16:43:41
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  18:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γύρισα από το ΚΑΤ για το ίδιο πράγμα.

Λοιπόν δεν μου έκανε τίποτα, πέρα από ένα "ψηλάφισμα" και μου είπε, όντως είναι πολυ σφιχτά όλα.
Την ειδική εξέταση δεν την έχουνε ούτε εκεί.
Βασίστηκε στην περιγραφή μου, ιστορικό και συμπτωματολογία.
Μου είπε να ρωτήσω το Metropolitan, ρώτησα, ούτε εκεί.
Έχω πάρει αμπάριζα το google, κάτι θα βρω, τι στο καλό.

Μου είπε το ίδιο πράγμα, αν είναι όπως μου τα λες, θέλει το χειρουργείο. Δεν είναι σοβαρό, δεν αφήνει κουσούρια (σε αντίθεση με τον άλλο που ήταν αποτρεπτικός και είπε δεν αξίζει να ρισκάρεις την καθημερινότητα σου, εδώ μου είπε ότι δεν αφήνει καμία ευπάθεια-ευαισθησία κτλ μετά από χρόνια).
Με το ζόρι σχεδόν, (αφού επέμεινα δλδ δεν έχει κάποια εξέταση, τίποτα, απλά έτσι το κανονίζουμε και μπαίνουμε? ένα χειρουργείο δεν είναι άντε έτσι) μου έγραψε ένα ηλεκτρομυογράφημα. Αν και αν είναι αρνητικό, δεν λέει απαραίτητα ότι δεν έχεις πρόβλημα. Αν όμως είναι θετικό, τότε είναι ψιλο-επιβεβαίωση.
Έχω λόγο που επιμένω, γιατί ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τα χειρουργεία είχαν θετική εξέλιξη, μερικά (ένα 15% περίπου) χρειάστηκε και επαναληπτικό να ανοιχτούν και άλλα διαμερίσματα μερικούς μήνες μετά.
Δεν αποκλείεται να είναι σφιχτά και άλλα διαμερίσματα, όχι μόνο το πρόσθιο. Αν είναι να μπεις που θα μπεις στο χειρουργικό τραπέζι, γιατί να μην κάνεις και το άλλο μαζί (αν προφανώς μετρηθεί, και βρεθεί προβληματικό) και να πρέπει να το καταλάβεις μετά από 5-6 μήνες, ότι κάπως βελτιώθηκε, αλλά τελικά θέλει λίγο ακόμα.

Πήγαινε και εσύ, να ακούσεις τα ίδια. Εκτός αν πέσεις σε άλλο γιατρό.

Physiorunner, αυτά που λες δεν διαφωνούμε, αλλά για να φτάσει κάποιος σε τέτοιο σημείο φαντάζομαι το έχει ψάξει καλά, έχει υποφέρει επι μακρό χρονικό διάστημα, και δεν είναι μια απόφαση ελαφριά τη καρδία. Anyway οτι πουν οι ειδικοί, δεν είμαστε εδώ για να τους αμφισβητήσουμε. Αν και καμιά φορά, καλό είναι να είσαι διαβασμένος... γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  18:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ LefterisK,

Τα συμπτώματα ποια είναι ακριβώς; Είναι μόνο πόνος; Πώς θα τον χαρακτήριζες (πχ διαξιφιστικό, καυστικό κλπ); Πότε ξεκινάει στο τρέξιμο (μετά από πόση ώρα) και πόσο διαρκεί; Πώς ανακουφίζεσαι; Στην οδήγηση πότε ξεκινάει (αμέσως ή μετά από κάποιο διάστημα και πόσο); Στη φυσικοθεραπεία τι έκανες (ασκήσεις, φυσικά μέσα κλπ);

Γενικώς, ο πόνος στην πρόσθια επιφάνεια της κνήμης συνήθως εμφανίζεται όταν υπάρχει υπερβολικό φορτίο (λόγω απότομης αύξησης έντασης, χιλιομέτρων ή γενικότερα απότομης αλλαγής προπονητικού φορτίου ή επιφάνειας) και χαρακτηρίζεται ως τραυματισμός υπέρχρησης. Οι ιστοί (οστά, μύες κλπ) υφίστανται καταπονήσεις και κακώσεις κατά την προπόνηση ή την αθλητική δραστηριότητα και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν και να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα φόρτισης. Όταν τα φορτία που δέχονται είναι υπερβολικά και δεν δίνεται επαρκής χρόνος επούλωσης, τότε αντί της προσαρμογής επέρχεται η φθορά. Επίσης, μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις ότι τον 2ο χρόνο έγινε διάγνωση για shin splint, τον 3ο χρόνο για χονδροπάθεια (να φανταστώ στο γόνατο/επιγονατίδα;) και τώρα για πρόσθιο διαμέρισμα. Δηλαδή εμφανίζεις τραυματισμούς διαφορετικούς ανά διάστημα ενός έτους, κάτι που ενισχύει την περίπτωση της υπέρχρησης και του μηχανικού αιτίου, τουλάχιστον θεωρητικά.

Ενημέρωσέ μας για την τρίτη ιατρική γνώμη. Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά και ταχεία επάνοδο στο τρέξιμο.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000